Tanácsok ingatlanvásárlóknak

garibaldi témája a 'Pénzpiac' fórumban , 2008 Augusztus 21.

 1. csaszi85

  csaszi85 Állandó Tag

  Ha tudok segíteni valakinek lakástakarék pénztár ügyben szóljatok!
   
 2. tegnap

  tegnap Állandó Tag

  húha!

  Mielőtt vennél addig nyújtózkodj, ameddig a "takaród" ér!
  Eladni manapság?:D
   
 3. Madartej

  Madartej Állandó Tag

  A Technocasa ingatlanközvetítővel vigyázzatok, akár eladni akár venni akartok. Szemérmetlenül magas jutalékkal dolgozik és mindkét felet - eladót és vevőt egyaránt - lehúzza.
   
  hamioh kedveli ezt.
 4. garibaldi

  garibaldi Állandó Tag

  Na most szépen megkérnék mindenkit, hogy ne itt pocskondiázzuk az ingatlanosokat. Mondjuk a franchise-okat még nem bánom, de amúgy globálisan ne pont itt szidjátok az ingatlanközvetítőket. Annyira rossz olvasni. Biztos vannak rossz tapasztalatok is, biztosan igaz egy-egy kiragadott eset, de ugyanígy lehetne jó példákat is találni, ebben biztos vagyok.
   
  decoryah, gofri2 és romesz kedveli ezt.
 5. huncutka5

  huncutka5 Állandó Tag

  Amiket leírtatok az 100-ból 1 ingatlanosra vonatkozik

  Tényleg szörnyű amikrt leírtatok az ingatlanosokról.Mintha valami szörnyek,elvetemült erőszakos bűnözők lennének.
  Azt mintha nem akarná senki tudomásul venni,hogy ez egy szakma,ugyanolyan,mint mondjuk egy lakatos.

  Elhívod,vagy keresel hirdetés útján egy lakatost,hogy csináljon neked egy rácsot mondjuk az ablakodra.
  Megállapodsz vele egy bizonyos összegben,hogy mennyiért hajlandó megcsinálni.Ha magasnak találod az összeget,nem vele készítteted el,hanem keresel másikat.De,ha akarod egyedül is megcsinálhatod,így olcsóbb lesz.De lehet,hogy soha nem készül el,mert nem értesz hozzá és sok minden kell a szerencsén kívül is a kivitelezéshez.
  Ha megcsinálta akkor örülsz,és amikor fizetni kell érte vakarózol,hogy nem lehetne kevesebb mert 3 nap alatt megcsinálta és ennyit keresni 3 nap alatt?

  Valahogy másképp van az ingatlanosoknál.Máshogyan kezelik őket.

  A szakmát tanulták legtöbben.belefektettek,használják az autójukat,fizetik a hirdetéseket,fenntartanak irodát,eszközöket,mobiltelefonon állandóan elérhetők,ugranak a hívásokra(értsd a párom pl.5 perc alatt akárhova elmegy ha hívják),adót és SZTK-t fizetnek stb.
  A jutalékból általában csak egy részét kapják meg amiből az előbbieket fizetik ki.
  És mindezt megelőlegezik habókra az összes hirdetőnek,mondjuk legyen 100 eladó.És a 100 ingatlanból évente kb.15-20 amit eladnak

  Ezeknek a hirdetéseit mind anyagilag finanszírozzák,minddel kapcsolatot tartanak telefonon,mindhez viszik az érdeklődőket(azért náluk érdeklődnek,mert sok munkával és befektetéssel hatékonyabbak a hirdetéseik,és már meglévő ügyfélkörrel rendelkeznek,akiknek több lakást is megmutatnak,amely őket érdekli)akkor amikor azok akarnak,hétvégén is dolgoznak,mert csak akkor keresnek,ha teljesítenek.

  Nem úgy mint azok,akik valamilyen cégnél dolgoznak,nem rizikózzák a pénzüket a semmiért,leteszik du. a lantot és gondtalanul elmennek a Balatonra hétvégeken,vagy éppen 1 hónapra nyaralni,mert fizetett szabadságuk van.
  Tőlük miért nem sajnálja a cégük a fizetésüket,mondjuk szabadságuk idején,amikor semmit nem tettek le az asztalra,vagy
  nem hozták a tervet,de mégis kapnak fizut?

  Az ingatlanos egy elvégzett feladat után kap egy előre megállapodott összeget,amit lehet,hogy 2 nap alatt teljesít,lehet hogy soha(akkor nem jár neki,pedig anyagilag belefektetett nem keveset és időben is,pláne,ha hosszabb ideig nem tudják eladni,mert túlárazott az ingatlan),vagy pár hónap esetleg év alatt.

  Mindenki megpróbálhatja eladni ingatlanát,akkor ingyen van.
  Amikor már nem megy és sürgős lenne ,akkor fordulnak az ingatlanosokhoz kényszerből.

  És ha az ingatlanosnak sikerül eladnia a lakásukat,akkor fröcsögnek,hogy mennyi a jutalék,és nem lehetne e kevesebb.
  huncutka5
  :(

  http://ingatlanportal-zuglo.hu/
   
  sapira és gofri2 kedveli ezt.
 6. Cashman

  Cashman Állandó Tag

  Sziasztok Nyiregyhazi ingatlanokkal kapcsolatos tapasztalattal van valaki?
   
 7. ititimi

  ititimi Tag

  Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy mire kell figyelni egy könnyűszerkezetes ház megvásárlásakor? Köszönöm.
   
 8. ititimi

  ititimi Tag

  Az előbb elfelejtettem hozzáírni, hogy most néztünk egy ilyen házat, de egy kicsit fenntartásaim vannak vele kapcsolatban!
   
 9. ititimi

  ititimi Tag

  Sziasztok! Valakit nem érdekel eladó 1 szobás lakás Szolnok központjában?
   
 10. procontra

  procontra Állandó Tag

  Sziasztok, hasznos volt elolvasni az eddigieket.
   
 11. Hettike21

  Hettike21 Állandó Tag

  Sziasztok! Mi Kaposváron szeretnénk eladni családi házat, ha esetleg valakinek a valakije keres.... ingatlanközvetítők nem érdekelnek....:)
   
 12. modimoo

  modimoo Állandó Tag

  Az eladóknak szóló összefoglalót nagyon jó volt olvasni, készül esetleg a vevőknek hasznos összefoglaló is a közeljövőben? :)
   
 13. Zoli Úr

  Zoli Úr Állandó Tag


  Szia Garibaldi!

  Átnyálaztam a témát, lehet figyelmetlen voltam, de nem találtam a vevő oldali tippeket sajnos. Tudnál segíteni??
   
  modimoo kedveli ezt.
 14. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 15. Könnyűszerkezetes házak hátrányairól esetleg valaki tudna mesélni?
  Most épp egy ilyet készülünk vásárolni.
  Nekem a legnagyobb problémám, hogy vékonyak a falak, nem lehet csk úgy eszetlenül fúrni akárhol.
  Pl. nem tudom elképzelni, hogy mondjuk egy nehezebb fali polcot, vagy konyhaszekrény felső részt hogy lehet ilyen falra biztonságosn rögzíteni...
  Valakinek van ebben tapasztalata?
   
 16. included

  included Új tag

  Sziasztok, nagyon érdekes a topic. Mivel most készülünk lakást venni, és már pár nézelődési körön túl vagyunk, leírnám a tapasztalatainkat (ez néhol ellent fog mondani a ti álláspontotoknak, de azt hiszem, az ingatlanossal végre valaki őszintén beszélget, aki meg venni akar, annak hasznos lehet).

  Első lakás, ingatlanos kedves, időre jön, cseveg, jó benyomást tesz. A lakás gáz. Valamennyire hasonlít a képekre, de piszkos, rendetlen, élhetetlen méretű terekkel (inkább csak odúcskák), az család félkész ebédje a tűzhelyen vár, kibelezve úszkál valami mosogatólében... a lépcsőház meg a lift egyenesen undorító, a 10 percre a metrótól talán helikopterrel jönne össze. Irányár: 11.6, 11.5-ért gondolják hogy eladják... mosolygok, mit mondjak rá. Tanulság: ha nem akarsz engedni, írd oda. Ha valakinek kell a lakásod, annál nem azon a pár százezren fog múlni semmi, és senki nem érzi magát átverve. Ingatlanos érzi, hogy ebből nem lesz semmi, de azért kedves. Jó fej csaj, sajnálom.

  Második lakás; öreg téglaház, de az éppen még visítva vállalható állapotban. Bent a lakás tűrhető, a lakók viszonylag szimpatikusak, eljutunk odáig, hogy árakról is beszélgessünk. Leengedik oda, ahol mi is gondoltuk, hogy esetleg ennyiért már megvennénk. És itt cseszerinti el az egészet az ingatlanos. :D Az addig jófej mandró átmegy cséphadaróba, mennyi pénzünk van, mikor akarjuk, hogy akarjuk. Mondom én bankhitelből finanszíroztatnám 100%-ban. Hát azt nem lehet. Mondom hogyne lehetne, a bankkal már leegyeztettem. De hát az eladónak az sem jó. Fenét nem jó, ha valakinek, neki aztán teljesen mindegy, akinek ez nem jó, az te vagy. Na és melyik banknál vennénk fel hitelt? Bemondom a bank nevét. Ááááá, az nem jó, az OTP rugalmas. Mondom én a másiktól kaptam kedvezőbb ajánlatot. De az OTP, az rugalmas, és egyébként az ügyintézőn múlik (hogyne, a bankszabályzat meg a hitelintézeti törvény, az wcpapír helyettesítőnek van), de van nekik bankfüggetlen tanácsadásuk, majd ott megtalálják a legjobb konstrukciót. Én ott nem voltam ott, de az a pali is csak az otp-t mantrázta, a többi bank (most figyelj!) hazudik, csakazótépéééé, neki ott ismerőse van, az tutibiztos. Mondom ismerősöm az nekem is van, nem véletlen, hogy szóba sem kerültek. (Egyébként valami fájdalmasan rossz ajánlatot adott, cca. 40 ezerrel volt több a havi részlet, mint a másik banknál)
  Ennél a pontnál már nagyon kezdtem nem érteni, mégis milyen alapon turkál bele ennyire az egészbe a jóember, meg hogy mi az édesanyjadrágajóistenéért nem akarja felfogni, hogy ő itt csak egy közvetítő... de használjuk az ő ügyvédjüket, az nagyon jó, az átvett pénz (figyelj megint!) FELÉRŐL még számlát is ad, és az nekünk mennyire jó lesz. Van költöztetőjük is, elintéznek mindent. Kezdett idegesíteni, de ráhagytam, elismételtem még egyszer csendesen, hogy nemótépé, magamban hozzátettem, hogy magasról teszek rá, hogy őket is lehúzod-e jutalékkal.... erre másnap kapok egy sms-t, hogy ugye jövő hét elején megyünk együtt pénzt felvenni az ótépébe. Ennél a pontnál döntöttem el, hogy messziről elkerülni, az irodát is.

  Mellesleg egy millióval akarta lefoglalóztatni, amit én nem akartam kifizetni neki. Neten ugyan azt írják, hogy 5-10% között, viszont minden bank azt mondta (zótépé is), hogy 2-500 ezer, és azt is átutalással, hogy bizonyítani lehessen. Szóval mondjon az ingatlanos amit akar, ennyi bőven elég rá, ha az eladó is azt mondja, hogy rendben. Az eladó meg azt fogja mondani, ha csak valamiért nem kell neki nagyon a pénz, ugyanis ő eladni akar, nem az ingatlanost boldogítani. Az ért hozzá, hogy segítsen magán, ahogy a fentiek is mutatják, csak néha a fejére szakad a saját kapzsisága.

  Harmadik lakás: közepes állapotúnak hirdetik, képek alapján úgy számoljuk, másfél milliából talán élhetővé lehetne tenni. Tulaj nincs ott, ingatlanosnak kulcsa van, bemegyünk... hát ez penészedik. Ingatlanos kicsit egzaktált hölgyszerűség, enyhén nyúzott is, de a másfél kiló festék nagyjából összetartja. Kérdezem, ez micsoda? Penész, de el lehet tüntetni egy festéssel. (a fentiek után vártam, hogy javasolja a saját lakásfelújítójukat, de nem, csak nézett morcosan). Mondom penészről nem volt szó, liftről meg igen, de az nincs. Csaj kirobban, hát nem mondhatja azt, hogy egy vacak romhalmaz az egész, azért kerül ennyibe... de így is alig akarja valaki megnézni. Mit mondjak, nem vettük meg. Itt nincs nagyon sok tanulság, talán hogy ingatlanossal mindenképpen zsákbamacskát fogsz.

  A saját magam számára ott tartok az egésszel, hogy ha lehet, tulajdonostól veszem... ha nem lehet, akkor úgy kezdem, hogy bank van, ügyvéd van, minden van, és sétáljon egyet valahol máshol, amíg a tulajdonossal tárgyalunk. Ha nem hajlandó rá, másnap visszamegyek megdumálni nélküle, és puffogjon nyugodtan. Meg köszönje meg a pénzszagtól vérszemet kapó kollégáinak.
   
 17. included

  included Új tag

  Köszönöm. Engem érdekelnek az ilyen tippek, pontosan ez az, ami tájékozódáskor óvatosságra int... ha az ingatlanos normális szakma lenne, ők maguk hívnák fel a figyelmet arra, hogy ez itt kókler, kerüld el.
   
 18. brampton

  brampton Új tag

  Bocs de nem tudom hogyan kell uj topicot nyitni es igy csak ide kattintottam
  Mezőcsát kisváros hangulatos, jó területi elhelyezkedésű és tiszta utcájában eladó egy 100 m2-es családi ház. A következő városok, melyek kocsival nagyon könnyen 25 perctől egy, másfél órán belül megközelíthetők. Tiszaújváros, Miskolc, Mezőkövesd, Eger, Szilvásvárad, Debrecen, Nyíregyháza. Budapest...... Ezen helyekre közvetlen buszjárat is van. Mezőcsát kisváros hangulatos, jó területi elhelyezkedésű és tiszta utcájában eladó egy 100 m2-es családi ház. A következő városok, melyek kocsival nagyon könnyen 25 perctől egy, másfél órán belül megközelíthetők. Tiszaújváros, Miskolc, Mezőkövesd, Eger, Szilvásvárad, Debrecen, Nyíregyháza. Budapest...... Ezen helyekre közvetlen buszjárat is van.

  A ház néhány jellemzői:

  5 km-re az autópályától
  gyógyfürdő a városban
  akár bútorozottan, berendezve
  garázs a ház alatt
  Kertben örökzöld növények és kerti lak
  Korszerűen közművesített (telefon, víz, gáz, villany, csatornarendszer)
  Gáz központi fűtés, vegyes tüzelésű kazán is lehetséges.
  Per és tehermentes.
  Irányár. 8.500.000,- Ft

  telefonszam az itteni 905 453 7090 Cathy esti orakban elerheto vagyok erdeklodes eseten megadom a tulajdonos telefonszamat
   
 19. szaba32434

  szaba32434 Állandó Tag

Megosztás