Tengeri malacok

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Volt egy malink

Volt nekünk egy trikolor angóra nöstény tengericocánk. Guszti névre hallgatott. Imádtam. 5 évig volt velem, amikor meghalt akkor a szívem egy részét magával vitte. A legnehezebb az volt, hogy a kezeim között ment el szegény. Nem tudjuk mi volt a baja...talán a kora és az akkori meleget nem bírta...ez már soha nem fog kiderülni. De tény, hogy az egész család imádta. Mai napig felfoghatatlan számomra, hogy már több mint 2 éve nincs velem. Rettentően hiányzik.
 

Hamunatra

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem sokáig voltak malackáim, született is négy, de sajnos már nem élnek. Zacskó zörgésre az enyémek is visítottak, de csak azért, mert a kajájuknál is hasonlóan zörögtem, így összekapcsolták vele, és tulajdonképpen a kajájukat követelték.
 

Tengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Úgy lettem malacka tulajdonos, hogy a gyerekem nagyon vágyott egy kisállatra... és elég hamar megunta!
Először nem dobott fel az új helyzet, de mostanra már nagyon megszerettem a szörmokot!
Jellemzően délutánonként hazatelefonálok a csemetémnek instrukciókat adni a tanuláshoz stb, ő pedig kihangosítja ilyenkor a telefont.. és a kismalac a hangomra röfögni kezd!! Nagyon cuki!!
 

Stella8819

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem Szotyim van! Eredetileg Bismark volt a neve,mert úgy közlekedik az alomban mint egy csatahajó( hiába fiú a gyöngyöm),de a férjem átnevezte...és úgymaradt
 

breferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyemekkoromban volt tengerimalacunk, de folyton kimászott az üvegkalitkájából, és mivel anyukám irtózott tőle el kellett, hogy ajándékozzuk.
 

herika

Állandó Tag
Állandó Tag
Két tengerimalackánk van - 2 fiú (apa és fia). Úgy kerültek hozzánk, hogy nagy fiam haverja 3 hét után megunta, és szélnek akarta ereszteni őket, az én csemetém meg megsajnálta és hazahozta őket. Ennek egy éve. Lekopogom, karbantartja, tisztítja, foglalkozik velük, és meg kell állapítanom, jó fej kis állatkát. Igaz, a körömvágást nem csípik, úgy visítanak, mintha ölném őket közben, de aztán persze rájönnek, hogy nekik is könnyebb. Meg vannak őrülve a paradicsomért, a narancsért és a dinnyéért. Viccesek, ahogy két lábra állva kunyerálnak :)

Ja és amit elfelejtettem hozzátenni, pedig nekem ez a legérdekesebb. Van egy cicánk is, aki 4 hetesen került hozzánk, és mindig érdeklődve figyelte a malackákat. Állandóan ügyeltünk rá, nehogy "túl nagy" legyen az érdeklődés, de semmi. Viszont a múltkor arra mentem be a szobába macsek keresés közben, hogy a négylábú, benn fekszik a malacaink között a felülről nyitott kalitkában, és a két malacka meg teljesen nyugodtan eszik mellette. Nem akartam hinni a szememnek. Ez azóta többször is megismétlődött. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Csak mert azért némiképp aggódom.
 

Bündüjke

Új tag
Sziasztok!

Sziasztok!kiss
Még új vagyok itt,fogalmam sincs mit hova merre,de remélem most jó helyen vagyok:D
Nekem is volt malacom,de el kellett adni,mert vad volt.Azt mondta nekem aki eladta,hogy majd megszelídül.De nem így lett.:(
Nálunk nem csak "harapdálás" volt,hanem dühös védekezés.Hiába a nyugodt beszéd,a fini hamik,nem lett szelíd.:12:
Az lehet hogy azért volt mert az előző gazdi bántotta?
 

arpad001

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az is baj volt hogy bántották a malackát .De szerintem meg lehetett volna szelidíteni én ugy csinálom hogy kiveszem kézzel ha nem m egy akkor egy papír dobozzal vagy műagyag dobozzal ezután kiteszem vagy egy elzárt nagy területre vagy csak szimplán leteszem a földre és simogatom jobb ha tesók is simogatják ezt többször is meg csinálom ha elakarna szaladni engedjük de ne a végtelenségig ha kinnt van ő kicsi lesz a nagy világban és megkell szepennie ezért jó ez a fajta foglalkozás
 

Malacka7

Állandó Tag
Állandó Tag
Az enyém azt csinálta, hogy kiugrott a ketrecből éjszaka, hajnalban, pedig arra ébredtem, hogy valami ugrál fel az ágyamra, de nem bír. :D
Jött volna hozzám a Malacka :)
 

violatri

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem sajnos csak voltak, már meghaltak, anyu pedig nem akar többet tartani. Pedig olyan aranyosak, ráadásul egy csomó zöldséghéjat meg lehetett velük etetni. Meg voltak kicsik is, tök édesek, amikor születésük után egyből nekiállnak rágcsálni a magokat.
 

Zelda1112

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekünk is van egy malackánk, Samu 5 hónapos kisfiú egy nagy kópé.Lányommal aki 9 éves szinte szimbiózisban élnek.Ahogy hazaér a suliból már megy Samuhoz és veszi ki a ketrecből. A kis disznő meg igyekszik felmászni a nyakához és onnéttól kezdve jön a nyalogatás.Hogy míért csinálja nem tudom.Egész nap enne, egy igazi zabagép.Vicces, hogy milyen csiklandos.Ha a hasát csikizzük, akkor pop-corn-ozik és sikongat.Tapasztalt még valaki ilyet?
 

Sheilagold

Új tag
Sziasztok!
Nekünk 2 kopasz mali van, egy anyuka és a kislánya. A kislány egy igazi hiszti királynő, a saját anyját is megőrjiti. XD
 

szemikati

Állandó Tag
Állandó Tag
Zseniális kis állatkák. Döbbenet akkor volt, mikor megláttam a malacok teljesen kopasz társát :) Első körben kicsit furának találtam, aztán rá keééett jönnem, hogy iszonyú bájos, mert olyan, mint egy liliputi vizipaci :)
 

KiscicaBCBE

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem most jelenleg 5 tengerimalacom van. Tegnap hajnalba fialt az anyuka 3 kis gyönyörüséget. :) Annyira kis elevenek nagyon édesek.Ez a második neki az első fialásnál 2 volt de mindkettőt elajándékoztam. :D
 

Gecko-girl

Állandó Tag
Állandó Tag
Első malacom hét és fél évesen halt meg adenokarcinómában tavaly ősszel, a világ legértelmesebb rágcsálója volt. Mivel volt egy szintén hím ivartalanított társa, egyfajta vígaszajándékként kaptunk rá két nappal egy nagyon fiatal nősténymalacot. Aztán nem sokkal rá kiderült, hogy a rühatkáin kívül hozott még egyéb ajándékot is, mikoris a vemhesség jelei letagadhatatlanok voltak. Nagyon reméltem, kettő nősténymalac születik, de szilveszter reggelén kettő hím újszülött malacka várt rám... Az aggódalom nagy volt, mivel nem akartam megválni a kicsiktől, emellett azt sem akartam, hogy szaporodjanak, így aztán gyorsan összeraktam még egy nagy ketrecet és most négyen vannak, kettő-kettő malac 2 db 150X100 cm-s ketrecekben.
 

Gecko-girl

Állandó Tag
Állandó Tag
DSC00049.jpg


DSC00035.jpg


DSC00012.jpg
 

woboka

Új tag
Nekem is van egy malackám: Fülöp, amúgy kislány, csak olyan kis ugri-bugri volt amikor kaptam,hogy azt hittem kisfiú, mellesleg úgy láttam akkor,hogy kukija van neki :)
 
Oldal tetejére