Tengeri malacok

spagetti témája a 'Állatok' fórumban , 2008 Augusztus 20.

 1. Bebe9204

  Bebe9204 Állandó Tag

  Volt egy malink

  Volt nekünk egy trikolor angóra nöstény tengericocánk. Guszti névre hallgatott. Imádtam. 5 évig volt velem, amikor meghalt akkor a szívem egy részét magával vitte. A legnehezebb az volt, hogy a kezeim között ment el szegény. Nem tudjuk mi volt a baja...talán a kora és az akkori meleget nem bírta...ez már soha nem fog kiderülni. De tény, hogy az egész család imádta. Mai napig felfoghatatlan számomra, hogy már több mint 2 éve nincs velem. Rettentően hiányzik.
   
 2. Hamunatra

  Hamunatra Állandó Tag

  Nekem sokáig voltak malackáim, született is négy, de sajnos már nem élnek. Zacskó zörgésre az enyémek is visítottak, de csak azért, mert a kajájuknál is hasonlóan zörögtem, így összekapcsolták vele, és tulajdonképpen a kajájukat követelték.
   
 3. Tengi

  Tengi Állandó Tag

  Sziasztok!

  Úgy lettem malacka tulajdonos, hogy a gyerekem nagyon vágyott egy kisállatra... és elég hamar megunta!
  Először nem dobott fel az új helyzet, de mostanra már nagyon megszerettem a szörmokot!
  Jellemzően délutánonként hazatelefonálok a csemetémnek instrukciókat adni a tanuláshoz stb, ő pedig kihangosítja ilyenkor a telefont.. és a kismalac a hangomra röfögni kezd!! Nagyon cuki!!
   
 4. Stella8819

  Stella8819 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nekem Szotyim van! Eredetileg Bismark volt a neve,mert úgy közlekedik az alomban mint egy csatahajó( hiába fiú a gyöngyöm),de a férjem átnevezte...és úgymaradt
   
 5. breferi

  breferi Állandó Tag

  Gyemekkoromban volt tengerimalacunk, de folyton kimászott az üvegkalitkájából, és mivel anyukám irtózott tőle el kellett, hogy ajándékozzuk.
   
 6. herika

  herika Állandó Tag

  Két tengerimalackánk van - 2 fiú (apa és fia). Úgy kerültek hozzánk, hogy nagy fiam haverja 3 hét után megunta, és szélnek akarta ereszteni őket, az én csemetém meg megsajnálta és hazahozta őket. Ennek egy éve. Lekopogom, karbantartja, tisztítja, foglalkozik velük, és meg kell állapítanom, jó fej kis állatkát. Igaz, a körömvágást nem csípik, úgy visítanak, mintha ölném őket közben, de aztán persze rájönnek, hogy nekik is könnyebb. Meg vannak őrülve a paradicsomért, a narancsért és a dinnyéért. Viccesek, ahogy két lábra állva kunyerálnak :)

  Ja és amit elfelejtettem hozzátenni, pedig nekem ez a legérdekesebb. Van egy cicánk is, aki 4 hetesen került hozzánk, és mindig érdeklődve figyelte a malackákat. Állandóan ügyeltünk rá, nehogy "túl nagy" legyen az érdeklődés, de semmi. Viszont a múltkor arra mentem be a szobába macsek keresés közben, hogy a négylábú, benn fekszik a malacaink között a felülről nyitott kalitkában, és a két malacka meg teljesen nyugodtan eszik mellette. Nem akartam hinni a szememnek. Ez azóta többször is megismétlődött. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Csak mert azért némiképp aggódom.
   
 7. Bündüjke

  Bündüjke Új tag

  Sziasztok!

  Sziasztok!kiss
  Még új vagyok itt,fogalmam sincs mit hova merre,de remélem most jó helyen vagyok:D
  Nekem is volt malacom,de el kellett adni,mert vad volt.Azt mondta nekem aki eladta,hogy majd megszelídül.De nem így lett.:(
  Nálunk nem csak "harapdálás" volt,hanem dühös védekezés.Hiába a nyugodt beszéd,a fini hamik,nem lett szelíd.:12:
  Az lehet hogy azért volt mert az előző gazdi bántotta?
   
 8. eibo

  eibo Állandó Tag

  Napi rendszerességgel takarítani kell a helyüket, ha ez elmarad akkor igen.
   
 9. arpad001

  arpad001 Állandó Tag

  Szerintem az is baj volt hogy bántották a malackát .De szerintem meg lehetett volna szelidíteni én ugy csinálom hogy kiveszem kézzel ha nem m egy akkor egy papír dobozzal vagy műagyag dobozzal ezután kiteszem vagy egy elzárt nagy területre vagy csak szimplán leteszem a földre és simogatom jobb ha tesók is simogatják ezt többször is meg csinálom ha elakarna szaladni engedjük de ne a végtelenségig ha kinnt van ő kicsi lesz a nagy világban és megkell szepennie ezért jó ez a fajta foglalkozás
   
 10. nicole0907

  nicole0907 Állandó Tag

  Az ékszerteknősök büdösebbek. :)
   
 11. moono

  moono Állandó Tag

  Ha takarítod őket akkor nem :D

  Amúgy van két hím malacom.... Megy a dominancia náluk éppen úgyhogy rosszalkodnak éjjel nappal.
   
 12. Malacka7

  Malacka7 Állandó Tag

  Az enyém azt csinálta, hogy kiugrott a ketrecből éjszaka, hajnalban, pedig arra ébredtem, hogy valami ugrál fel az ágyamra, de nem bír. :D
  Jött volna hozzám a Malacka :)
   
 13. violatri

  violatri Állandó Tag

  Nekem sajnos csak voltak, már meghaltak, anyu pedig nem akar többet tartani. Pedig olyan aranyosak, ráadásul egy csomó zöldséghéjat meg lehetett velük etetni. Meg voltak kicsik is, tök édesek, amikor születésük után egyből nekiállnak rágcsálni a magokat.
   
 14. Zelda1112

  Zelda1112 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekünk is van egy malackánk, Samu 5 hónapos kisfiú egy nagy kópé.Lányommal aki 9 éves szinte szimbiózisban élnek.Ahogy hazaér a suliból már megy Samuhoz és veszi ki a ketrecből. A kis disznő meg igyekszik felmászni a nyakához és onnéttól kezdve jön a nyalogatás.Hogy míért csinálja nem tudom.Egész nap enne, egy igazi zabagép.Vicces, hogy milyen csiklandos.Ha a hasát csikizzük, akkor pop-corn-ozik és sikongat.Tapasztalt még valaki ilyet?
   
 15. Sheilagold

  Sheilagold Új tag

  Sziasztok!
  Nekünk 2 kopasz mali van, egy anyuka és a kislánya. A kislány egy igazi hiszti királynő, a saját anyját is megőrjiti. XD
   
 16. szemikati

  szemikati Állandó Tag

  Zseniális kis állatkák. Döbbenet akkor volt, mikor megláttam a malacok teljesen kopasz társát :) Első körben kicsit furának találtam, aztán rá keééett jönnem, hogy iszonyú bájos, mert olyan, mint egy liliputi vizipaci :)
   
 17. KiscicaBCBE

  KiscicaBCBE Állandó Tag

  Nekem most jelenleg 5 tengerimalacom van. Tegnap hajnalba fialt az anyuka 3 kis gyönyörüséget. :) Annyira kis elevenek nagyon édesek.Ez a második neki az első fialásnál 2 volt de mindkettőt elajándékoztam. :D
   
 18. Gecko-girl

  Gecko-girl Állandó Tag

  Első malacom hét és fél évesen halt meg adenokarcinómában tavaly ősszel, a világ legértelmesebb rágcsálója volt. Mivel volt egy szintén hím ivartalanított társa, egyfajta vígaszajándékként kaptunk rá két nappal egy nagyon fiatal nősténymalacot. Aztán nem sokkal rá kiderült, hogy a rühatkáin kívül hozott még egyéb ajándékot is, mikoris a vemhesség jelei letagadhatatlanok voltak. Nagyon reméltem, kettő nősténymalac születik, de szilveszter reggelén kettő hím újszülött malacka várt rám... Az aggódalom nagy volt, mivel nem akartam megválni a kicsiktől, emellett azt sem akartam, hogy szaporodjanak, így aztán gyorsan összeraktam még egy nagy ketrecet és most négyen vannak, kettő-kettő malac 2 db 150X100 cm-s ketrecekben.
   
  Kufirc kedveli ezt.
 19. Gecko-girl

  Gecko-girl Állandó Tag

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  woboka és Kufirc kedveli ezt.
 20. woboka

  woboka Új tag

  Nekem is van egy malackám: Fülöp, amúgy kislány, csak olyan kis ugri-bugri volt amikor kaptam,hogy azt hittem kisfiú, mellesleg úgy láttam akkor,hogy kukija van neki :)
   

Megosztás