Tudomány - áltudomány

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez még a múlt században történt, de tanulságos. Itt a tudomány jeles képviselői vettek részt egy kutatásban, melynek fő témája érdekes módon az ismeretlen kutatása volt. Nem is kis eredménnyel.

A vizsgálat lezárása egy olyan megállapítást követelt, amely földindulást kellett volna, hogy okozzon a tudományos élet minden területén.

Mi is ez a megállapítás?

"....Ám az elnevezés viszontagságain túl elsőrendű tudományos szenzáció, hogy az emberiség történetében első ízben sikerült tudományosan is dokumentálni nem az emberhez köthető intelligencia megjelenését, azonosítatlan repülő akármik létét....."

De nézzük, miről is van szó :

"....Mit tehet egy mérnök ember, ha egy balatoni nyaralásakor – miközben a barátnőjével sétál haza a fonyódi mólónál levő étteremből – egy telihold méretű fényfolt jelenik meg előttük, majd jó félórás sétájuk alatt pásztázza őket, aztán dolgát befejezvén a Balaton fölött függőleges fényhasábként ejti bámulatba őket úgy másfél órán keresztül?

Hát igazából két dolgot:

(1.) fölhagy minden reménnyel és irány a diliház, avagy (2.) kutatni kezdi tudományosan, hogy mi a fene lehetett az ott, akkor.

Verőczei W. Ernő ez utóbbi mellett döntött… 1992-től Verőczei W. Ernő életét meghatározta eme üdülés, s ennek az estének az emléke. Az eltelt öt évben mindent megtett, hogy megértse a jelenséget. Saját pénzén kutatni kezdett, nem sajnálva az időt és a fáradozást. Mérnökként nem szeretett volna halandzsával előállani, ezért tudományos rendszerességgel járt a természetben, s videóra rögzítette megfigyeléseit.

A videofelvételeit többször is megnézte, mindig kockánként is elemezve a látottakat. Megdöbbent még ő maga is azon, hogy a felvételeken többször is megjelennek fura fényjelenségek. A rendszeresség azt jelenti, hogy mindez tudományosan vizsgálható. Verőczei W. Ernő miután rendszeres videofelvételekkel tudta igazolni, hogy nem hallucinációkról van szó, így szerette volna, hogy mindezt mások is vizsgálják.

Csepi Lajos felkérésére alakult is egy tudósbizottság a jelenség vizsgálatára. Talán nem haszontalan a névsor ismertetése: Dr. Bokor Imre a hadtudomány doktora, Dr. Abonyi Iván a fizikatudomány kandidátusa, Dr. Almár Iván a fizikatudomány doktora, Dr. Leisztner László a kémia tudomány doktora, Dr. Papp Iván a hadtudomány kandidátusa, Dr. Papp Ottó egyetemi docens, Dr. Szabó József a hadtudomány doktora. (A későbbiekben a két fizikus kolléga visszakozott, visszaléptek.)

A bizottság a videoanyagok alapján úgy döntött, hogy maga is vizsgálatokat folytat a felvételek helyszínein. A helyszíni megfigyelések tíz hónapon át folytak, összesen negyvenegy alkalommal. A vizsgálódásról minden alkalommal készültek jegyzőkönyvek, s amikor a körülmények lehetővé tették, akkor videofelvételek is. A bizottság munkája során megállapította, hogy Verőczei W. Ernő a videofelvételeket valóban a helyszínen készítette.

Saját helyszíni vizsgálatainál a fényjelenségek kb. 75 százalékában emberi tevékenység eredményét igazolta vissza, 15 százalékban nem tartotta a fényjelenségeket figyelésre érdemesnek, ám… Volt azonban a megfigyeléseknek olyan tíz százaléka, ahol a fényjelenségeket a bizottság figyelemre méltónak könyvelte el, ám azokra a ma tudományos ismereteivel nem talál magyarázatot. Egy alkalommal a levegőben repülő, világító fénygömb-csoportot láttak.

Több alkalommal figyeltek meg távoli, erős fénnyel világító fényforrások olyan mozgását, amelyek a bizottsági megfigyelők mozgására válaszmozgással és fényerőváltozással reagáltak. Egy ilyen esetről videofelvétel is készült! Több alkalommal más fényjelenségek is megfigyelhetők voltak, ahol szintén volt intelligensnek tűnő válaszreakció.

A megfigyelések előbbi eredményei alakították ki a jelenség elnevezését is. Mivel e jelenségek viharos időkben szaporodtak, jobban megfigyelhetővé váltak, ezért feltételezhető a légköri elektromossággal való kapcsolat, valamilyen ionizációs eredet. Az anyag negyedik halmazállapotaként tekintett magas hőmérsékletű iongáz, a plazma fényével való tartalmi és formai párhuzam hasonlóságai adták Verőczei W. Ernő elnevezésének első felét.

A másodikat pedig az előbbiekben ismertetett intelligensnek is nevezhető válaszreakciók – pl. a mozgáskövetés vagy a fényerő változása. Innen a név, az “intelligens plazmagömbök” jelölés. A név választásához annyit még, hogy igazából az UFO (Unidentified Flying Objects – azonosítatlan repülő tárgyak) megjelölés lenne a helyénvaló, ám mára ez a fogalom többet jelent önmagánál, s összekapcsolódik nem éppen tudományos kutatásokkal (vagy inkább kényszeres kitalációkkal) is.

Így, ha valaki azonosítatlan repülő akármiket akar tudományosan vizsgálni, akkor annak kötelező egy új nevet találni, ellenkező esetben nem szalonképes tudós társai előtt. A név lehetett volna intelligens UFL (Unidentified Flying Lights – azonosítatlan repülő fények) is, ám még sokan akkor is társítanák a fogalom tudományos, s azon túli részét. Ám az elnevezés viszontagságain túl elsőrendű tudományos szenzáció, hogy az emberiség történetében első ízben sikerült tudományosan is dokumentálni nem az emberhez köthető intelligencia megjelenését, azonosítatlan repülő akármik létét.

A bizottság tagjai úgy látják, hogy az egyetemes tudomány fejlődése érdekében a természetben előforduló minden, még nem ismert jelenség vizsgálata akkor is kötelessége a homo sapiensnek, ha nem számolhat a várható eredmény azonnali hasznával. A magyar kormánykörök, a Magyar Tudományos Akadémia, de a hazai tudományos lapok egy része is mindezt nem így látja, nem kívánja a kutatásokat. Mindenesetre megdöbbentő, hogy a harmadik évezred előtt néhány évvel még ott tartunk, hogy léteznek olyan tudósok, akik íróasztaluk mellett eldöntik egy jelenségről, hogy az baromság, s őket aztán nem érdekli, mert az nem is létezik…

Pedig nem kérte senki, hogy csak úgy értsenek egyet öt tudóstársukkal, ám ők arra sem hajlandóak, hogy saját szemükkel győződjenek meg a helyszínen a jelenség létezéséről. Nem, és azért nem, mert csak! És lesöprik asztalukról a jelenség létezésének tényét is, azt a tényt, amit egy különböző tudományágak képviselőiből álló tudósbizottság állít… komoly és elismert emberek. Pedig nem arról lenne szó, hogy értsenek egyet, hanem arról, hogy mondjanak véleményt ők is, s talán együtt többre lehetne jutni.

Két esetben lenne érthető a viselkedésük:

(1.) Nem tudnak mondani semmit, mert nem is értenek a szakterületükhöz… Megtanulták egykor az egyetemi jegyzetet, s máig elég volt visszamondani azt, s hülyézni, ha valaki mást mondott. Most pedig csak azt értik, hogy ha a jelenség létezik, akkor holnaptól nem mondható a jegyzet. Ám akkor mit fognak mondani?

(2.) Mindent tudnak, s nem szeretnék, ha az átlagember, az egyszerű megfigyelő bármit is tudna.

E két dologból ki-ki választhat! A bizottság például nem is állít a jelenség tartalmáról semmit. Egyszerűen közli, hogy az egy többször visszatérő, tehát tudományosan ellenőrizhető kísérletekkel vizsgálható lenne és kifejezi abbéli meggyőződését, hogy a vizsgálatokat folytatni kellene. Elsősorban nem is pénzt kérnek, hanem szakértelmet és véleményeket, kutatási lehetőséget. A bizottság megfigyelésein túl Verőczei W. Ernő hipotéziseket is állít a jelenség létéről, okáról. Ám ezekről minden esetben hangsúlyozza, hogy csupán elméleti tudományos levezetések, ötletbörze fölvetések.

E kitétel mellett érdemes átgondolni elveit. Verőczei W. Ernő kidolgozott egy elméletet az antigravitációs tér törvényszerűségeiről. Nem állít kevesebbet, mint azt, hogy a természet becsapható és “kvázi-antianyag” létrehozásával antigravitáció hozható létre. Érvelése szerint az antigravitációs térben az idő nem lassul, hanem gyorsul a sebességek növelésével.

Így ott az idő relativisztikus gyorsulása lehetőséget adhat nagy távolságok sebességtől független megtételére. Az antianyag elemzése után szól egy új Univerzum-kép lehetőségéről is. Mindezek persze elméletek, ám minősítésük csak tudományos elemzésük után, kísérleti alapon lehetséges. A következőkben saját sejtésemről szólnék a fényjelenségek okával kapcsolatban. Az elektromos viszonyok megfigyelése miatt lehet szó dipólus molekulák, avagy molekula-rendszerek közötti elektromos hatásokról is.

A légkörben található vízmolekulák között a légkör elektromos töltöttsége folytán is kapcsolatok, másodlagos hidrogén kötések jönnek létre (“polivíz”). A dipólus szerkezetnek eme rendszere végül kellően nagy töltöttségű lesz ahhoz, hogy elektromos kisülések keletkezzenek. E mini-villámok viszont kellő energiát adhatnak az őket létrehozó dipólus-rendszer környezetének az ionizálásához.

Ha ilyen “polivíz”-alakzatok közötti légköri elektromosságról lenne szó, akkor még az intelligens viselkedés is magyarázható lenne, hiszen ezek elektromágneses tere, illetve az ember és megfigyelő eszközeinek elektromágneses terei között kétségtelen van kapcsolat, és kétségtelenül spontán és interaktív kapcsolat van. Tehát van egy szenzációs megfigyelés és vannak elismert tudósok, akik állítják a jelenség létének hitelességét. Azt pedig még el kell dönteni, hogy a jelenségnek mi a valós tartalma, hogy az is szenzáció- e vagy egyszerűen egy újabb légköri elektromos jelenség….."

(Duna Televízió/ Y-akták 1997. április 16.)

Ennek a vizsgálódásnak a felfüggesztése, legalább is a nagy nyilvánosság előtt, ezeket a jelenségeket visszasorolja az "áltudományba".

Ha goromba lennék, azt mondanám, hogy az embereket teljesen hülyének nézik......:mad::mad::mad: De nem vagyok goromba.:dr_4::dr_4::dr_4:
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki tagja - vezetője? - volt a bizottságnak:

Almár Iván kapta az idegen civilizációk kutatásáért járó legnagyobb díjat

".....Az amerikai SETI League idén Almár Ivánnak ítélte oda a Giordano Bruno-emlékdíjat. Ez minden évben annak jár, aki a legtöbbet teszi az idegen civilizációk tudományos kutatásáért, így az adott szakterületen belül a lehető legnagyobb elismerést jelenti....."

Almár Iván űrkutató-csillagász

1932-ben született. 1954-ben szerzett matematika-fizika szakos tanári diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1954-től az MTA Csillagvizsgáló Intézet munkatársa, 1972-82 között a FÖMI Kozmikus Geodéziai Obszervatórium vezetője, 1982-1992 között a Csillagászati Kutatóintézet igazgatóhelyettese, jelenleg tudományos tanácsadója.
20021115almarivan1.jpg

A Nemzetközi Asztronautikai Szövetség alelnöke (1982-85), az MTA Csillagászati Bizottság elnöke (1980-90), az MTA Űrkutatási Komplex Bizottság alelnöke (1990-93), az Űrkutatási Tudományos Tanács elnöke (1997-2007). A Magyar Asztronautikai Társaság örökös tiszteletbeli elnöke. A Magyar Természettudományi Társulat ügyvezető elnökségének tagja, a csillagászati és űrkutatási szakosztály elnöke. A Nemzetközi Asztronautikai Akadémia rendes tagja (1986-) több bizottságának vezetője, illetve tagja, az IAA Soknyelvű Űrszótárának felkért szerkesztője.

Ezt a kitüntetést nem érdemtelenül kapta Almár Iván. De biztosan nincs semmi összefüggés a plazmagömbökkel......:dr_4::dr_4::dr_4:
 
Utoljára módosítva:

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy köbméter víz tömege egy tonna, vagyis 1.000 kg. Egy 10 méter esésmagasságú vízlépcsőre telepített vízerőműben minden 1 kg tömegű vízre kb. 10 Newton súlyerő hat, ezért a 10 méteres esési magasság miatt 10*10=100 joule potenciális energiát képvisel.

Minden egyes köbméter víz lezúdulása a turbinán keresztül 100*1.000 = 100.000 joule bruttó energia tartalmat jelent, amiből 60% hatásfokot feltételezve kb. 60.000 joule villamos energia termelődik.

Most nézzük meg ugyanezt egy szélturbina esetén egy köbméter levegővel. Egy köbméter levegő tömege 1 kg és 293 gramm. Egy szélturbina akkor dolgozik maximális teljesítménnyel, ha a szélsebesség kb. 25 km/óra. Akár kisebb, akár nagyobb ennél a szélsebesség, a szélturbina hatásfoka romlik, sőt egy bizonyos szélsebesség fölött a turbinát le kell állítani, nehogy tönkremenjen.

Könnyen kiszámítható, hogy 25 km/óra sebességgel haladó 1 kg levegő mozgási energiája (m*v2/2) kb. 24 joule. Egy köbméter levegő ezért maximum 24*1,293 = kb. 30 joule energiát lenne képes leadni. A szélerőmű hatásfoka azonban semmivel sem jobb, mint egy vízerőműé, ezért a nettó villamos energia termelés legfeljebb 18 joule.

Ez azt jelenti, hogy egy szélturbinán legalább 60.000/18 = 3.300 köbméter levegőt kell átáramoltatni, ha – optimális szélsebesség mellett – annyi energiát szeretnénk termelni, mint amennyi egy vízerőműben egy köbméter vízből kinyerhető. Csakhogy a szélsebesség csak nagyon ritkán szokott éppen optimális lenni.

Egyetlen vízturbina teljesítményének kiváltása több ezer szélturbinával lehetséges, és ha egy ország villamos energia termelését szeretnénk szélerőművekkel megoldani, az olyan, mintha több millió zseblámpaelem összekapcsolásával próbálnánk meghajtani egy villanymozdonyt.

A szélenergia ma a legdrágább energia a napenergia után. Több országban az állam szubvencionált felvásárlói árat garantál az energiatermelőknek, ezért ez a megújuló energia nagyon sokba kerül az adófizetőknek és a felhasználóknak.

A villamos energia nem tárolható, ezért a villamos hálózatba minden pillanatban annyi energiát kell betáplálni, amennyit a fogyasztók kivesznek. Szélerőművek kiszámíthatatlan teljesítmény ingadozását csak úgy lehet kompenzálni, ha a hálózaton működő szabályozható erőművek teljesítményét folyamatosan változtatjuk.

Ez azt jelenti, hogy hagyományos erőműveket kell készenléti (stand-by) üzemmódban járatni, hogy a kieső energiát bármikor pótolni tudják. Emiatt a széndioxid kibocsátás vonatkozásában a nagy teljesítményű hálózati szélerőművek nettó hozadéka gyakorlatilag zérus.

Ha a nem szabályozható „zöld” erőművek teljesítménye eléri a hálózat teljesítményének 10%-át, a hálózat instabilitásának kockázata megengedhetetlenül magassá válik. Emiatt az országos hálózatra rákapcsolható nem szabályozható erőművek üzembe állítása hatósági engedélyhez van kötve, és az engedélyezhető kontingens a legtöbb országban limitálva van. Egyes országokban további ilyen erőművek létesítését ma már törvény tiltja.

És most lássunk egy konkrét példát egy nem túl nagy teljesítményű szélerőműre, és vizsgáljuk meg a Rácalmás közelében található Kulcs község mellett létesített szélturbina adatait.

A 44 méter átmérőjű rotor tengelye 65 méter magasan, vagyis 22 emeletnyi magasságban helyezkedik el és három darab állítható állásszögű lapátból áll. Percenkénti fordulatszáma 18 és 37 között változik. A turbina 200 pólusú, 600 kilowatt névleges teljesítményű szinkron generátort hajt, a megtermelt váltakozó áram egyenirányítás és inverteres átalakítás után transzformátoron keresztül a középfeszültségű 20 ezer voltos hálózatra csatlakozik.

A szélturbina iránya forgatható, és úgy van kialakítva, hogy egy automatika mindig a megfelelő helyzetbe állítja.

A villamos energiatermelés 2,5 m/sec (kb. 9 km/óra) szélsebesség esetén indul be, és akkor termeli a legtöbb áramot, ha a szélsebesség 7 m/sec (kb. 25 km/óra) körül van.

Efelett a teljesítmény fokozatosan csökken, és ha a szélsebesség eléri a 25 m/sec (kb. 90 km/óra) értéket, a turbinát biztonsági okokból le kell állítani.

A szélerőművön 1994-1997 években összesen 628 villámcsapást regisztráltak, azonban a berendezés el van látva villámvédelemmel, és megoldották a rotor lapátokon képződő villamos töltések folyamatos levezetését is.

Az erőmű évenként mintegy 1.250.000 kWh (kilowattóra) villamos energiát termel. Mivel egy év 8.760 órából áll, ez azt jelenti, hogy az átlagos teljesítménye kb. 143 kilowatt, ami a névleges teljesítmény kb. 24%-a. Ez átlagon felül jónak mondható, mivel a nemzetközi összehasonlító adatok szerint a szélerőművek átlagosan csak a névleges teljesítmény 18-20%-át képesek produkálni.

A 143 kWatt átlagos teljesítmény azt jelenti, hogy a kibővített 4200 megawatt teljesítményű Paksi Atomerőmű teljesítményét kb. 30 ezer darab ilyen szélerőművel lehetne kiváltani, feltéve, ha valahogyan meg lehetne oldani, hogy mindig olyankor fújjon a szél, amikor nagy a fogyasztás.

Nézzük meg, hogy mekkora a példa szerinti szélturbina kerületi sebessége. A 44 méteres rotor átmérő mellett a rotor által súrolt kör kerülete 138 méter, a percenkénti fordulatszáma 18 és 37 között ingadozik. A kerületi sebesség ezért 150–300 km/óra között van. Ennek ellenére a turbina állítólag nem okoz kárt a madarakban és bogarakban.

Ez a szélerőmű a kisebbek közé tartozik, ma már inkább 1 illetve 2 megawattos teljesítményű szélerőműveket építenek, egy ilyenről látható a csatolt felülnézeti kép.

Energiapolitika 2000 Társulat minden évben közzétesz egy szakmai állásfoglalást az ország energia helyzetéről, ezt nyilvános előadásban ismerteti, és a jelentést elküldi a döntéshozásban érintett valamennyi politikusnak.

A Társulat ez évi jelentésének nyilvános ismertetése 2014. február 10-én zajlott le a Társulat előadó termében, és az ismertetést követő vitában három parlamenti politikus, és több kiváló szakember, közöttük egyetemi professzorok és akadémikusok is részt vettek. Akit érdekel, utána nézhet a Társulat honlapján és nyomtatott közleményeiben.

Ami a hozzászóló sértő megjegyzéseit illeti, erre nem kívánok reagálni, nem szokásom másokat sem sértegetni, sem viszont sértegetni. Az ilyesmi csupán neveltetés kérdése.
 

Csatolások

  • Szélerőmű.pdf
    62.5 KB · Olvasás: 8

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is azt kéne , tiszta vizet a fejekben , nem ilyen süketelést. Az látszik a tanulmányból ,hogy az atomenergia mellett teszi le a voksot a szerző. Utána néztem pl a szélerőműveknek , igaz a teljesítmény számolásnál valóban szerepel a levegő fajsúlya , de hát gondolom az konstans:D

Egy adott szélsebesség mellett az elméletileg kinyerheto mechanikai teljesítmény az alábbi egyenlettel határozható meg.

P = Cp * /2 * v3 * A

ahol: P – teljesítmény, W

Cp– teljesítménytényezo (átalakítási fok),
értéke. 0,3–0,5

r– a levego surusége, kg/m3

v – szélsebesség, m/s

A – rotor által súrolt felület, m2

Az egyenlet megmutatja a szélsebesség jelentoségét, vagyis azt, hogy a kinyert teljesítmény a szélsebesség harmadik hatványával arányos.

Tehát azért , nem jó ötlet szerintem egy szélturbinát a víz turbinával összehasonlítani, műszakilag baromság :rohog:

A levegő sűrűsége (fajsúlya) csaknem ezerszer kisebb, mint a vízé. Emiatt egy szélturbinával csak ezerszer kevesebb

áramot lehetne termelni, mint egy azonos átmérőjű vízturbinával

Meg 40 m-es mély alap? minek?

Az alapzat egy 12 m átméroju, 1,5 m mély csonkakúp-szeru vasbeton szerkezet, amelynek az a feladata, hogy biztosítsa a karimás csavarkötéssel rászerelt, kb. 94 tonna súlyú torony stabilitását. Az alapozási munka része volt a villamos földelés elkészítése is.
korenyi-5.jpg
Csatolás megtekintése 1157713
korenyi-6.jpgCsatolás megtekintése 1157714




De a geotermikus energiával is kicsit vitatkoznék , mert valóban kicsi a z 1 négyzetméterre eső energia, de hát nem igazán így kell nézni, mert ha a földbe ásott szondákat nézzük akkor még kisebb jönne ki , a szonda összegyűjti nagyobb felületről is az energiát, vagyis a hőt. Konkrétan az én telkem nagysága a pdf alapján is több mint 1 kilovatt energiát szolgáltatna. Itt inkább arról van szó , hogy sokba kerül a beruházás , hosszú évek alatt térül meg , és akkora már le is amortizálódik szinte. Ugyanez vonatkozik a napenergiára is , túl drága egyenlőre még, ott annyival jobb a helyzet , hogy az áramszolgáltatók már átveszik a fölös energiát , tehát gazdaságosabb.


"Megújuló energia a természetben nem létezik. Az Univerzumban az összes energia mennyisége az ősrobbanás óta állandó,
legalább is az energia megmaradás törvényét eddig még megcáfolni nem sikerült.
A gyakorlatban azt az energiát nevezik megújulónak, amelyet a természet viszonylag rövid idő alatt pótolni képes."

Most akkor , hogy is van ez? :D


"Vannak igazságok, amelyeket lehetetlen helyesen fölfognunk, ha előbb nem jártunk bizonyos tévutakon."
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy köbméter víz tömege egy tonna, vagyis 1.000 kg. Egy 10 méter esésmagasságú vízlépcsőre telepített vízerőműben minden 1 kg tömegű vízre kb. 10 Newton súlyerő hat, ezért a 10 méteres esési magasság miatt 10*10=100 joule potenciális energiát képvisel.

Minden egyes köbméter víz lezúdulása a turbinán keresztül 100*1.000 = 100.000 joule bruttó energia tartalmat jelent, amiből 60% hatásfokot feltételezve kb. 60.000 joule villamos energia termelődik.

Most nézzük meg ugyanezt egy szélturbina esetén egy köbméter levegővel. Egy köbméter levegő tömege 1 kg és 293 gramm. Egy szélturbina akkor dolgozik maximális teljesítménnyel, ha a szélsebesség kb. 25 km/óra. Akár kisebb, akár nagyobb ennél a szélsebesség, a szélturbina hatásfoka romlik, sőt egy bizonyos szélsebesség fölött a turbinát le kell állítani, nehogy tönkremenjen.

Könnyen kiszámítható, hogy 25 km/óra sebességgel haladó 1 kg levegő mozgási energiája (m*v2/2) kb. 24 joule. Egy köbméter levegő ezért maximum 24*1,293 = kb. 30 joule energiát lenne képes leadni. A szélerőmű hatásfoka azonban semmivel sem jobb, mint egy vízerőműé, ezért a nettó villamos energia termelés legfeljebb 18 joule.

Ez azt jelenti, hogy egy szélturbinán legalább 60.000/18 = 3.300 köbméter levegőt kell átáramoltatni, ha – optimális szélsebesség mellett – annyi energiát szeretnénk termelni, mint amennyi egy vízerőműben egy köbméter vízből kinyerhető. Csakhogy a szélsebesség csak nagyon ritkán szokott éppen optimális lenni.

Egyetlen vízturbina teljesítményének kiváltása több ezer szélturbinával lehetséges, és ha egy ország villamos energia termelését szeretnénk szélerőművekkel megoldani, az olyan, mintha több millió zseblámpaelem összekapcsolásával próbálnánk meghajtani egy villanymozdonyt.

A szélenergia ma a legdrágább energia a napenergia után. Több országban az állam szubvencionált felvásárlói árat garantál az energiatermelőknek, ezért ez a megújuló energia nagyon sokba kerül az adófizetőknek és a felhasználóknak.

A villamos energia nem tárolható, ezért a villamos hálózatba minden pillanatban annyi energiát kell betáplálni, amennyit a fogyasztók kivesznek. Szélerőművek kiszámíthatatlan teljesítmény ingadozását csak úgy lehet kompenzálni, ha a hálózaton működő szabályozható erőművek teljesítményét folyamatosan változtatjuk.

Ez azt jelenti, hogy hagyományos erőműveket kell készenléti (stand-by) üzemmódban járatni, hogy a kieső energiát bármikor pótolni tudják. Emiatt a széndioxid kibocsátás vonatkozásában a nagy teljesítményű hálózati szélerőművek nettó hozadéka gyakorlatilag zérus.

Ha a nem szabályozható „zöld” erőművek teljesítménye eléri a hálózat teljesítményének 10%-át, a hálózat instabilitásának kockázata megengedhetetlenül magassá válik. Emiatt az országos hálózatra rákapcsolható nem szabályozható erőművek üzembe állítása hatósági engedélyhez van kötve, és az engedélyezhető kontingens a legtöbb országban limitálva van. Egyes országokban további ilyen erőművek létesítését ma már törvény tiltja.

És most lássunk egy konkrét példát egy nem túl nagy teljesítményű szélerőműre, és vizsgáljuk meg a Rácalmás közelében található Kulcs község mellett létesített szélturbina adatait.

A 44 méter átmérőjű rotor tengelye 65 méter magasan, vagyis 22 emeletnyi magasságban helyezkedik el és három darab állítható állásszögű lapátból áll. Percenkénti fordulatszáma 18 és 37 között változik. A turbina 200 pólusú, 600 kilowatt névleges teljesítményű szinkron generátort hajt, a megtermelt váltakozó áram egyenirányítás és inverteres átalakítás után transzformátoron keresztül a középfeszültségű 20 ezer voltos hálózatra csatlakozik.

A szélturbina iránya forgatható, és úgy van kialakítva, hogy egy automatika mindig a megfelelő helyzetbe állítja.

A villamos energiatermelés 2,5 m/sec (kb. 9 km/óra) szélsebesség esetén indul be, és akkor termeli a legtöbb áramot, ha a szélsebesség 7 m/sec (kb. 25 km/óra) körül van.

Efelett a teljesítmény fokozatosan csökken, és ha a szélsebesség eléri a 25 m/sec (kb. 90 km/óra) értéket, a turbinát biztonsági okokból le kell állítani.

A szélerőművön 1994-1997 években összesen 628 villámcsapást regisztráltak, azonban a berendezés el van látva villámvédelemmel, és megoldották a rotor lapátokon képződő villamos töltések folyamatos levezetését is.

Az erőmű évenként mintegy 1.250.000 kWh (kilowattóra) villamos energiát termel. Mivel egy év 8.760 órából áll, ez azt jelenti, hogy az átlagos teljesítménye kb. 143 kilowatt, ami a névleges teljesítmény kb. 24%-a. Ez átlagon felül jónak mondható, mivel a nemzetközi összehasonlító adatok szerint a szélerőművek átlagosan csak a névleges teljesítmény 18-20%-át képesek produkálni.

A 143 kWatt átlagos teljesítmény azt jelenti, hogy a kibővített 4200 megawatt teljesíítményű Paksi Atomerőmű teljesítményét kb. 30 ezer darab ilyen szélerőművel lehetne kiváltani, feltéve, ha valahogyan meg lehetne oldani, hogy mindig olyankor fújjon a szél, amikor nagy a fogyasztás.

Nézzük meg, hogy mekkora a példa szerinti szélturbina kerületi sebessége. A 44 méteres rotor átmérő mellett a rotor által súrolt kör kerülete 138 méter, a percenkénti fordulatszáma 18 és 37 között ingadozik. A kerületi sebesség ezért 150–300 km/óra között van. Ennek ellenére a turbina állítólag nem okoz kárt a madarakban és bogarakban.

Ez a szélerőmű a kisebbek közé tartozik, ma már inkább 1 illetve 2 megawattos teljesítményű szélerőműveket építenek, egy ilyenről látható a csatolt felülnézeti kép.

Energiapolitika 2000 Társulat minden évben közzétesz egy szakmai állásfoglalást az ország energia helyzetéről, ezt nyilvános előadásban ismerteti, és a jelentést elküldi a döntéshozásban érintett valamennyi politikusnak.

A Társulat ez évi jelentésének nyilvános ismertetése 2014. február 10-én zajlott le a Társulat előadó termében, és az ismertetést követő vitában három parlamenti politikus, és több kiváló szakember, közöttük egyetemi professzorok és akadémikusok is részt vettek. Akit érdekel, utána nézhet a Társulat honlapaján és nyomtatott közleményeiben.

Ami a hozzászóló sértő megjegyzéseit illeti, erre nem kívánok reagálni, nem szokásom másokat sem sértegetni, sem viszont sértegetni. Az ilyesmi csupán neveltetés kérdése.
 

Csatolások

  • Szélerőmű.pdf
    62.5 KB · Olvasás: 3

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Aki tagja - vezetője? - volt a bizottságnak:

Almár Iván kapta az idegen civilizációk kutatásáért járó legnagyobb díjat

".....Az amerikai SETI League idén Almár Ivánnak ítélte oda a Giordano Bruno-emlékdíjat. Ez minden évben annak jár, aki a legtöbbet teszi az idegen civilizációk tudományos kutatásáért, így az adott szakterületen belül a lehető legnagyobb elismerést jelenti....."

Almár Iván űrkutató-csillagász

1932-ben született. 1954-ben szerzett matematika-fizika szakos tanári diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1954-től az MTA Csillagvizsgáló Intézet munkatársa, 1972-82 között a FÖMI Kozmikus Geodéziai Obszervatórium vezetője, 1982-1992 között a Csillagászati Kutatóintézet igazgatóhelyettese, jelenleg tudományos tanácsadója.
20021115almarivan1.jpg

A Nemzetközi Asztronautikai Szövetség alelnöke (1982-85), az MTA Csillagászati Bizottság elnöke (1980-90), az MTA Űrkutatási Komplex Bizottság alelnöke (1990-93), az Űrkutatási Tudományos Tanács elnöke (1997-2007). A Magyar Asztronautikai Társaság örökös tiszteletbeli elnöke. A Magyar Természettudományi Társulat ügyvezető elnökségének tagja, a csillagászati és űrkutatási szakosztály elnöke. A Nemzetközi Asztronautikai Akadémia rendes tagja (1986-) több bizottságának vezetője, illetve tagja, az IAA Soknyelvű Űrszótárának felkért szerkesztője.

Ezt a kitüntetést nem érdemtelenül kapta Almár Iván. De biztosan nincs semmi összefüggés a plazmagömbökkel......:dr_4::dr_4::dr_4:

Emlékszem egy tévéműsorra, amelyet az épp aktuális Mars szonda megérkezése után tűzött a műsorára és ő (Almár Iván) el merte kottyintani, hogy lehetett víz vagy valamiféle élet a Marson. Szent ég, hogy fel voltak dúlva a beszélgetőtársai, utána nem győzte szegény eszkuzálni magát. Tényleg épp hogy máglyára nem vonszolták, mint Giordano Brunot, akinek szintén az volt a bűne, hogy ki merte mondani, hogy a világmindenség végtelen, millió más Nap is van és még sok helyen van élet...a másik bűne, hogy nem ismerte el Jahwet, ő az egyiptomi istenek közt vélte megtalálni az igazit, akik viszont évezredekkel Jahwe előtt éltek a földön.

Úgyhogy én értem egy kicsit ezt a díjat...:)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Laikusként és csupán a logikus gondolkodás nyomán azért nekem szeget ütött a fejemben, hogy egy természeti jelenség, - plazmagömbök megjelenése és mozgása - vizsgálatához miért volt szükség arra, hogy a hét tudósból hárman is a hadtudományokat képviseljék! Nem B52-es bombázókat vagy ágyúkat kellett tudományos vizsgálat alá vonni....:D

Még annyit a SETI-ről, aki azt a díjat átadta Almár Ivánnak, hogy lassan a köznevetség tárgyává válik. Nemrég megjelent egy cikk, amiben arról írnak, hogy a következő 25 évben megtalálják a földönkívülieket.:eek:
Egy-két helyen elolvastam, miként reagáltak a cikkre az olvasók...:rohog:
 
Utoljára módosítva:

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Laikusként és csupán a logikus gondolkodás nyomán azért nekem szeget ütött a fejemben, hogy egy természeti jelenség, - plazmagömbök megjelenése és mozgása - vizsgálatához miért volt szükség arra, hogy a hét tudósból hárman is a hadtudományokat képviseljék! Nem B52-es bombázókat vagy ágyúkat kellett tudományos vizsgálat alá vonni....:D

Még annyit a SETI-ről, aki azt a díjat átadta Almár Ivánnak, hogy lassan a köznevetség tárgyává válik. Nemrég megjelent egy cikk, amiben arról írnak, hogy a következő 25 évben megtalálják a földönkívülieket.:eek:
Egy-két helyen elolvastam, miként reagáltak a cikkre az olvasók...:rohog:

Ezek az aljas hazugságok. Először is egy sor tudományos kutatás eredményeit figyelembe véve el kellene dönteni, hogy teremtett, vagy kialakult Világban élünk. Mert a modern tudományos eredmények kérdőjelezik meg a "kialakult" világképet. Aztán jó lenne egyszer már, ha a hivatalos tudomány valamit vakkantana az ezer évek óta jelenlévő valamikről. Amiket röviden UFO-knak neveznek.

Bemagyarázzák az embereknek, hogy úgy termünk, mint a sárgarépa, csak olyan talajt kell találni. És kicsirázunk. Bárhol, bármikor. És idő kérdése, hogy véletlenül találkozzunk valamelyik utcasarkon.

Jó lenne, ha valamit kotyognának a több ezer éves civilizációs maradványokról, régészeti leletekről. De csak kussolnak, úgy tesznek, mintha azok nem léteznének.

Az sem lenne haszontalan, ha egyeztetnének a Vatikán és más egyházak képviselőivel, és azok információit felhasználva elmondanák, hogy mégis mi ez az élet, melyet tapasztalunk magunk körül és magunkon...

Ezáltal az ember nem kellene, hogy elhallgasson olyan dolgokat, melyek olyan "élményeket" jelentenek, amiket jelenleg jobb, ha magának tart meg....

Azt már nem is említem, hogy ne menjenek más galaxisokba, legalább a Holddal kapcsolatban mondanának valamit...De olyan csendben vannak, mint aki........
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Pedig előbb-utóbb lelepleződnek majd, hogy hazudnak és cinkosok, vagy ahogy mondta valaki prostijai a hatalomnak. " Rejtsd el az igazságot, és az igazság ellenségeddé válik! Hozd nyilvánosságra az igazságot, és az lesz a fegyvered! "
 

miragem

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek az aljas hazugságok. Először is egy sor tudományos kutatás eredményeit figyelembe véve el kellene dönteni, hogy teremtett, vagy kialakult Világban élünk. Mert a modern tudományos eredmények kérdőjelezik meg a "kialakult" világképet. Aztán jó lenne egyszer már, ha a hivatalos tudomány valamit vakkantana az ezer évek óta jelenlévő valamikről. Amiket röviden UFO-knak neveznek.

Bemagyarázzák az embereknek, hogy úgy termünk, mint a sárgarépa, csak olyan talajt kell találni. És kicsirázunk. Bárhol, bármikor. És idő kérdése, hogy véletlenül találkozzunk valamelyik utcasarkon.

Jó lenne, ha valamit kotyognának a több ezer éves civilizációs maradványokról, régészeti leletekről. De csak kussolnak, úgy tesznek, mintha azok nem léteznének.

Az sem lenne haszontalan, ha egyeztetnének a Vatikán és más egyházak képviselőivel, és azok információit felhasználva elmondanák, hogy mégis mi ez az élet, melyet tapasztalunk magunk körül és magunkon...

Ezáltal az ember nem kellene, hogy elhallgasson olyan dolgokat, melyek olyan "élményeket" jelentenek, amiket jelenleg jobb, ha magának tart meg....

Azt már nem is említem, hogy ne menjenek más galaxisokba, legalább a Holddal kapcsolatban mondanának valamit...De olyan csendben vannak, mint aki........


*****

A Vatican, a "sereg", a "nemzetbiztonság", és még lehetne sorolni a kerékkötők sorát....

Nem tudni vajon mi jogon irányítanak, mi jogon fognak vissza információkat, amik nem egy adott földrészt vagy mai országot
érintenek, hanem a Föld egyetemes történelme.?

Hol vannak az igazi tudósok, akiknek ez ellen kellene fellépni ?!

Persze akadnának, de azok vagy hülyéknek vannak nyilvánítva, vagy csak úgy eltűnnek valahová....
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
"Az írástudók árulása..."

Csak ezt lehet mondani, az olyan régészekről, akik mélyen hallgatnak...
A csillagászokról, akik amikor nagy teljesítményű távcsöveikbe belenézve mindent látnak, hogy mi folyik pl. a Holdon... és hallgatnak
A fizikusokról és az űrkutatásban résztvevő tudósokról, akik mindent tudnak arról, hogy mire lehetne képes az emberiség, ha használhatná az elérhető nem fosszilis energiákat...
Az orvostudomány hatalommal bíró intézményeiben ténykedőkről, akiknek egyetlen célja, hogy mindent eltüntessenek a színről, amely a gyógyszermaffia üzleti köreit veszélyeztetné...

Az írástudók árulása..., de nagyon tévednek, ha ezt képzelik, hogy ennek a következményei nem fogják majd őket is elsodorni. Van az a szint, ahol ők sem számítanak.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Ez még a múlt században történt, de tanulságos. Itt a tudomány jeles képviselői vettek részt egy kutatásban, melynek fő témája érdekes módon az ismeretlen kutatása volt. Nem is kis eredménnyel.

A vizsgálat lezárása egy olyan megállapítást követelt, amely földindulást kellett volna, hogy okozzon a tudományos élet minden területén.

Mi is ez a megállapítás?

"....Ám az elnevezés viszontagságain túl elsőrendű tudományos szenzáció, hogy az emberiség történetében első ízben sikerült tudományosan is dokumentálni nem az emberhez köthető intelligencia megjelenését, azonosítatlan repülő akármik létét....."

De nézzük, miről is van szó :

"....Mit tehet egy mérnök ember, ha egy balatoni nyaralásakor – miközben a barátnőjével sétál haza a fonyódi mólónál levő étteremből – egy telihold méretű fényfolt jelenik meg előttük, majd jó félórás sétájuk alatt pásztázza őket, aztán dolgát befejezvén a Balaton fölött függőleges fényhasábként ejti bámulatba őket úgy másfél órán keresztül?

Hát igazából két dolgot:

(1.) fölhagy minden reménnyel és irány a diliház, avagy (2.) kutatni kezdi tudományosan, hogy mi a fene lehetett az ott, akkor.

Verőczei W. Ernő ez utóbbi mellett döntött… 1992-től Verőczei W. Ernő életét meghatározta eme üdülés, s ennek az estének az emléke. Az eltelt öt évben mindent megtett, hogy megértse a jelenséget. Saját pénzén kutatni kezdett, nem sajnálva az időt és a fáradozást. Mérnökként nem szeretett volna halandzsával előállani, ezért tudományos rendszerességgel járt a természetben, s videóra rögzítette megfigyeléseit.

A videofelvételeit többször is megnézte, mindig kockánként is elemezve a látottakat. Megdöbbent még ő maga is azon, hogy a felvételeken többször is megjelennek fura fényjelenségek. A rendszeresség azt jelenti, hogy mindez tudományosan vizsgálható. Verőczei W. Ernő miután rendszeres videofelvételekkel tudta igazolni, hogy nem hallucinációkról van szó, így szerette volna, hogy mindezt mások is vizsgálják.

Csepi Lajos felkérésére alakult is egy tudósbizottság a jelenség vizsgálatára. Talán nem haszontalan a névsor ismertetése: Dr. Bokor Imre a hadtudomány doktora, Dr. Abonyi Iván a fizikatudomány kandidátusa, Dr. Almár Iván a fizikatudomány doktora, Dr. Leisztner László a kémia tudomány doktora, Dr. Papp Iván a hadtudomány kandidátusa, Dr. Papp Ottó egyetemi docens, Dr. Szabó József a hadtudomány doktora. (A későbbiekben a két fizikus kolléga visszakozott, visszaléptek.)

A bizottság a videoanyagok alapján úgy döntött, hogy maga is vizsgálatokat folytat a felvételek helyszínein. A helyszíni megfigyelések tíz hónapon át folytak, összesen negyvenegy alkalommal. A vizsgálódásról minden alkalommal készültek jegyzőkönyvek, s amikor a körülmények lehetővé tették, akkor videofelvételek is. A bizottság munkája során megállapította, hogy Verőczei W. Ernő a videofelvételeket valóban a helyszínen készítette.

Saját helyszíni vizsgálatainál a fényjelenségek kb. 75 százalékában emberi tevékenység eredményét igazolta vissza, 15 százalékban nem tartotta a fényjelenségeket figyelésre érdemesnek, ám… Volt azonban a megfigyeléseknek olyan tíz százaléka, ahol a fényjelenségeket a bizottság figyelemre méltónak könyvelte el, ám azokra a ma tudományos ismereteivel nem talál magyarázatot. Egy alkalommal a levegőben repülő, világító fénygömb-csoportot láttak.

Több alkalommal figyeltek meg távoli, erős fénnyel világító fényforrások olyan mozgását, amelyek a bizottsági megfigyelők mozgására válaszmozgással és fényerőváltozással reagáltak. Egy ilyen esetről videofelvétel is készült! Több alkalommal más fényjelenségek is megfigyelhetők voltak, ahol szintén volt intelligensnek tűnő válaszreakció.

A megfigyelések előbbi eredményei alakították ki a jelenség elnevezését is. Mivel e jelenségek viharos időkben szaporodtak, jobban megfigyelhetővé váltak, ezért feltételezhető a légköri elektromossággal való kapcsolat, valamilyen ionizációs eredet. Az anyag negyedik halmazállapotaként tekintett magas hőmérsékletű iongáz, a plazma fényével való tartalmi és formai párhuzam hasonlóságai adták Verőczei W. Ernő elnevezésének első felét.

A másodikat pedig az előbbiekben ismertetett intelligensnek is nevezhető válaszreakciók – pl. a mozgáskövetés vagy a fényerő változása. Innen a név, az “intelligens plazmagömbök” jelölés. A név választásához annyit még, hogy igazából az UFO (Unidentified Flying Objects – azonosítatlan repülő tárgyak) megjelölés lenne a helyénvaló, ám mára ez a fogalom többet jelent önmagánál, s összekapcsolódik nem éppen tudományos kutatásokkal (vagy inkább kényszeres kitalációkkal) is.

Így, ha valaki azonosítatlan repülő akármiket akar tudományosan vizsgálni, akkor annak kötelező egy új nevet találni, ellenkező esetben nem szalonképes tudós társai előtt. A név lehetett volna intelligens UFL (Unidentified Flying Lights – azonosítatlan repülő fények) is, ám még sokan akkor is társítanák a fogalom tudományos, s azon túli részét. Ám az elnevezés viszontagságain túl elsőrendű tudományos szenzáció, hogy az emberiség történetében első ízben sikerült tudományosan is dokumentálni nem az emberhez köthető intelligencia megjelenését, azonosítatlan repülő akármik létét.

A bizottság tagjai úgy látják, hogy az egyetemes tudomány fejlődése érdekében a természetben előforduló minden, még nem ismert jelenség vizsgálata akkor is kötelessége a homo sapiensnek, ha nem számolhat a várható eredmény azonnali hasznával. A magyar kormánykörök, a Magyar Tudományos Akadémia, de a hazai tudományos lapok egy része is mindezt nem így látja, nem kívánja a kutatásokat. Mindenesetre megdöbbentő, hogy a harmadik évezred előtt néhány évvel még ott tartunk, hogy léteznek olyan tudósok, akik íróasztaluk mellett eldöntik egy jelenségről, hogy az baromság, s őket aztán nem érdekli, mert az nem is létezik…

Pedig nem kérte senki, hogy csak úgy értsenek egyet öt tudóstársukkal, ám ők arra sem hajlandóak, hogy saját szemükkel győződjenek meg a helyszínen a jelenség létezéséről. Nem, és azért nem, mert csak! És lesöprik asztalukról a jelenség létezésének tényét is, azt a tényt, amit egy különböző tudományágak képviselőiből álló tudósbizottság állít… komoly és elismert emberek. Pedig nem arról lenne szó, hogy értsenek egyet, hanem arról, hogy mondjanak véleményt ők is, s talán együtt többre lehetne jutni.

Két esetben lenne érthető a viselkedésük:

(1.) Nem tudnak mondani semmit, mert nem is értenek a szakterületükhöz… Megtanulták egykor az egyetemi jegyzetet, s máig elég volt visszamondani azt, s hülyézni, ha valaki mást mondott. Most pedig csak azt értik, hogy ha a jelenség létezik, akkor holnaptól nem mondható a jegyzet. Ám akkor mit fognak mondani?

(2.) Mindent tudnak, s nem szeretnék, ha az átlagember, az egyszerű megfigyelő bármit is tudna.

E két dologból ki-ki választhat! A bizottság például nem is állít a jelenség tartalmáról semmit. Egyszerűen közli, hogy az egy többször visszatérő, tehát tudományosan ellenőrizhető kísérletekkel vizsgálható lenne és kifejezi abbéli meggyőződését, hogy a vizsgálatokat folytatni kellene. Elsősorban nem is pénzt kérnek, hanem szakértelmet és véleményeket, kutatási lehetőséget. A bizottság megfigyelésein túl Verőczei W. Ernő hipotéziseket is állít a jelenség létéről, okáról. Ám ezekről minden esetben hangsúlyozza, hogy csupán elméleti tudományos levezetések, ötletbörze fölvetések.

E kitétel mellett érdemes átgondolni elveit. Verőczei W. Ernő kidolgozott egy elméletet az antigravitációs tér törvényszerűségeiről. Nem állít kevesebbet, mint azt, hogy a természet becsapható és “kvázi-antianyag” létrehozásával antigravitáció hozható létre. Érvelése szerint az antigravitációs térben az idő nem lassul, hanem gyorsul a sebességek növelésével.

Így ott az idő relativisztikus gyorsulása lehetőséget adhat nagy távolságok sebességtől független megtételére. Az antianyag elemzése után szól egy új Univerzum-kép lehetőségéről is. Mindezek persze elméletek, ám minősítésük csak tudományos elemzésük után, kísérleti alapon lehetséges. A következőkben saját sejtésemről szólnék a fényjelenségek okával kapcsolatban. Az elektromos viszonyok megfigyelése miatt lehet szó dipólus molekulák, avagy molekula-rendszerek közötti elektromos hatásokról is.

A légkörben található vízmolekulák között a légkör elektromos töltöttsége folytán is kapcsolatok, másodlagos hidrogén kötések jönnek létre (“polivíz”). A dipólus szerkezetnek eme rendszere végül kellően nagy töltöttségű lesz ahhoz, hogy elektromos kisülések keletkezzenek. E mini-villámok viszont kellő energiát adhatnak az őket létrehozó dipólus-rendszer környezetének az ionizálásához.

Ha ilyen “polivíz”-alakzatok közötti légköri elektromosságról lenne szó, akkor még az intelligens viselkedés is magyarázható lenne, hiszen ezek elektromágneses tere, illetve az ember és megfigyelő eszközeinek elektromágneses terei között kétségtelen van kapcsolat, és kétségtelenül spontán és interaktív kapcsolat van. Tehát van egy szenzációs megfigyelés és vannak elismert tudósok, akik állítják a jelenség létének hitelességét. Azt pedig még el kell dönteni, hogy a jelenségnek mi a valós tartalma, hogy az is szenzáció- e vagy egyszerűen egy újabb légköri elektromos jelenség….."

(Duna Televízió/ Y-akták 1997. április 16.)

Ennek a vizsgálódásnak a felfüggesztése, legalább is a nagy nyilvánosság előtt, ezeket a jelenségeket visszasorolja az "áltudományba".

Ha goromba lennék, azt mondanám, hogy az embereket teljesen hülyének nézik......:mad::mad::mad: De nem vagyok goromba.:dr_4::dr_4::dr_4:

Eszembe jutott ez a hozzászólásod, amikor megnéztem ezt a 10 perces videót a Dyatlov-incidensről. A film végkövetkeztetése, hogy ezek az "intelligens" plazmagömbök lehettek a támadók, semmi mással nem lehet megmagyarázni azt ami ott történt...



(A gabonakörök esetén is többször tapasztaltak ilyen plazmagömb mozgást éjszaka a közelben lakó emberek)
 

Vaduzia

Állandó Tag
Állandó Tag
Eszembe jutott ez a hozzászólásod, amikor megnéztem ezt a 10 perces videót a Dyatlov-incidensről. A film végkövetkeztetése, hogy ezek az "intelligens" plazmagömbök lehettek a támadók, semmi mással nem lehet megmagyarázni azt ami ott történt...

A kérdés nem ilyen egyszerű! Mi okozta a Djatlov-csapat halálát?
Lavina? Az őslakosok? Mérgezés? Fegyverkísérlet? Ufók? A féltékenység? A jeti? Más?

Véleményem szerint fegyverkísérlet vagy féltékenység, nem keresném olyan tényezőkben, melyeknek a valószínűsége kevesebb. Részletesen olvasható és a véleményezhető a több mint ezer hozzászólás mellett itt: http://konteo.blogrepublik.eu/2011/11/12/a-djatlov-incidens-ujratoltve/
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz hi 224,
nagy érdeklödéssel olvastam irásodat , pont most volt a Német TV-ben az alternativ energiák hasznositásáról . Itt nagy támogatásban volt része a Szél és Napenergia hasznositásának melyet sajnos elégé visszafogtak . Különben Angliában tesznek kisérleteket a tengeri hullámok villamos energiának való átalakitására elég nagy sikerrel . Csak lassan fogy a pénz a továbfejlesztésre . Különben az meg hogy nem pusztulnak madarak a Szélerömüvek rotorjai által az csak mese , találtam sajnos magam is több mint eleget és amikor az illetékeseknek jellentettem akkor kaptam olyan "szakvéleményt " de olyant kérlek hogy inkább nem irom ide .
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Sajnos már nagyon elkéstek az összes, jelenleg ismerni engedett alternatív energiával. Állítólag vannak olyan tudományos előrejelzések, amelyek szerint 2015-től rohamosan szétválik a fosszilis energiára való igény és az elérhető mennyiség.... Az pedig a gazdaság további hanyatlásához vezet, az meg az elit által megszokott reakcióhoz a háborúkhoz. Csak abba reménykedem, hogy ahhoz is kevés lesz a kőolaj. Bár van olyan hatalom, amely jól tudja, hogy az égen röpködő valamik, nem fosszilis energiát használnak.;)
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
DÖBBENETES EREDMÉNY A KEMOTERÁPIÁRÓL

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.


d%C3%B6bbenetes-eredm%C3%A9ny-a-kemoter%C3%A1pi%C3%A1r%C3%B3l-netextra-hu-550.jpg

Az orvosok több mint hetven százaléka nem alkalmazná magán!

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”


A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el. – tudasvagy.blogspot.co.uk / tudasfaja.com

 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
DÖBBENETES EREDMÉNY A KEMOTERÁPIÁRÓL

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.


d%C3%B6bbenetes-eredm%C3%A9ny-a-kemoter%C3%A1pi%C3%A1r%C3%B3l-netextra-hu-550.jpg

Az orvosok több mint hetven százaléka nem alkalmazná magán!

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”


A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el. – tudasvagy.blogspot.co.uk / tudasfaja.com
Ez érdekes.
3. szemmel nézve a kemoterápián átesett személyekben a terápia után 3-4 évvel is megmarad a kemo energia tartalma, és rombol. Volt egy olyan kezeltem, akinek a térde mondta fel a szolgálatot. A maradvány kemo kitisztítása után panaszai elmúltak és azóta se tértek vissza.
Tovább is van, de nem mondom.
A cikk számomra érdekes, mert a tartalma összecseng az én tapasztalatommal - de mit ér az én szubjektív tapasztalatom a sok-sok géppel, laborral és kutató orvosok tekintélyével szemben, vagy mellette? Helyette inkább szedjetek kurkumát!
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
DÖBBENETES EREDMÉNY A KEMOTERÁPIÁRÓL

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.


d%C3%B6bbenetes-eredm%C3%A9ny-a-kemoter%C3%A1pi%C3%A1r%C3%B3l-netextra-hu-550.jpg

Az orvosok több mint hetven százaléka nem alkalmazná magán!

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”


A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el. – tudasvagy.blogspot.co.uk / tudasfaja.com

Már annyi minden más lehetőség is van a kemon kívül is, de csak titokban tudják használni. Nálunk is van egy kórház, ahol titokban C-vitamin infúziót kapnak a betegek és az eredmények igazolják a kúra hasznát. Csak meg ne tudja a felügyeleti szervük...:D

Szendi Gábortól olvastam ebben a só-mítoszról szóló cikkében file:///C:/Users/User/Documents/A%20s%C3%B3%20%C3%A9s%20a%20s%C3%B3m%C3%ADtosz.%20A%20s%C3%B3megvon%C3%A1s%20%C3%A9rtelmetlens%C3%A9g%C3%A9r%C5%91l%20%C3%A9s%20vesz%C3%A9lyeir%C5%91l.htm
, hogy "...ne higgyünk orvosunknak, gyógyszerészünknek. És úgy általában a "hivatalos" álláspontoknak, mert ezek gyakran érdekeket és nem a tudományos igazságot tükrözik.":)
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
DÖBBENETES EREDMÉNY A KEMOTERÁPIÁRÓL
Szokatlan tőled ez a szkeptikus szemlélet és kritikus éleslátás, amivel felismerted, hogy ennek a "hírnek" a Tudomány - áltudomány témánál van a helye.:) Valóban, a műfaj szabályai szerint keveri a tudományos forrásból származó információkat felelőtlen ostobaságokkal, pimasz hazugságokkal, és a szélhámosok és szélhámosságok reklámozásával.

A hivatkozott tudományos cikk arra a közismert tényre ismertet egy konkrét okot, hogy a kemoterápiás szerek, ha nem képesek teljesen meggyógyítani a betegséget, akkor idővel rezisztencia alakul ki velük szemben, és ezután már nem jár semmiféle előnnyel a használatuk, az ismert hátrányaik viszont megmaradnak. Ez alapján viszont azt állítani, hogy "a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten", vagy "A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség", és azt következtetést levonni, hogy ezeket a szereket egyáltalán ne használjuk, helyettük inkább próbálkozzunk klinikai vizsgálatokkal nem igazolt hatású, vagy éppenséggel igazoltan hatástalan anyagokkal – ez olyan nyilvánvaló hazugság és ostobaság, hogy csak a vak nem látja mögötte a hátsó szándékot, kuruzsló-maffia reklámját.

Egyébként a "klasszikus", DNS-károsodást okozva pusztító kemoterápiás szerek az olcsóbb kategóriába tartoznak, és már szabadalom sem védi őket, ezért a gyógyszergyáraknak nem túl nagy üzlet a forgalmazásuk. A korszerű, szelektívebb, és rendkívül drága szerek ellen ugyan szintén kifejlődhet rezisztencia, de annak egészen más okai vannak. A rezisztencia kialakulása pedig magából a betegség természetéből következik, és vonatkozik minden terápiás szerre és módszerre. Csak mivel a kuruzslók és sarlatánok a saját dolgaikkal kapcsolatban ezt sem vizsgálják, értelemszerűen a reklámjaikban sincsen leírva.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Szokatlan tőled ez a szkeptikus szemlélet és kritikus éleslátás, amivel felismerted, hogy ennek a "hírnek" a Tudomány - áltudomány témánál van a helye.:) Valóban, a műfaj szabályai szerint keveri a tudományos forrásból származó információkat felelőtlen ostobaságokkal, pimasz hazugságokkal, és a szélhámosok és szélhámosságok reklámozásával.

A hivatkozott tudományos cikk arra a közismert tényre ismertet egy konkrét okot, hogy a kemoterápiás szerek, ha nem képesek teljesen meggyógyítani a betegséget, akkor idővel rezisztencia alakul ki velük szemben, és ezután már nem jár semmiféle előnnyel a használatuk, az ismert hátrányaik viszont megmaradnak. Ez alapján viszont azt állítani, hogy "a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten", vagy "A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség", és azt következtetést levonni, hogy ezeket a szereket egyáltalán ne használjuk, helyettük inkább próbálkozzunk klinikai vizsgálatokkal nem igazolt hatású, vagy éppenséggel igazoltan hatástalan anyagokkal – ez olyan nyilvánvaló hazugság és ostobaság, hogy csak a vak nem látja mögötte a hátsó szándékot, kuruzsló-maffia reklámját.

Egyébként a "klasszikus", DNS-károsodást okozva pusztító kemoterápiás szerek az olcsóbb kategóriába tartoznak, és már szabadalom sem védi őket, ezért a gyógyszergyáraknak nem túl nagy üzlet a forgalmazásuk. A korszerű, szelektívebb, és rendkívül drága szerek ellen ugyan szintén kifejlődhet rezisztencia, de annak egészen más okai vannak. A rezisztencia kialakulása pedig magából a betegség természetéből következik, és vonatkozik minden terápiás szerre és módszerre. Csak mivel a kuruzslók és sarlatánok a saját dolgaikkal kapcsolatban ezt sem vizsgálják, értelemszerűen a reklámjaikban sincsen leírva.
Kedves Umaksuman!

Rengeteg cikk (hivatalos,nem hivatalos) jelent meg a kemo-és a sugárterápiáról,de itt egy hivatalos :
Johns Hopkins
Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján

1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig,
amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejlődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.

5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek – a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.

7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

8. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

9. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.

10. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.


11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van."

-Aztán itt egy másik videó,ami Dr. Tullio Simoncini onkológus professzor beszél arról,hogy a hivatalos orvostudomány azt sem tudja mi a rák.Ugyan tünetileg kezelik (kemikáliákkal),de bizony a zömében meghalnak a betegek.A zöme kifejezés a gyógyithatatlan rákos betegekre értendő.



Az orvosok ajánlják a kemo-és sugár-kezeléseket,de az ESC Kongresszuson megkérdezett orvosok több mint 90%-a (4-ből 1 ) nem használná sem magán,sem családtagjain ezen kémiai szereket.Azért elgondolkodtató adatok.

Dr.Tullio szerint a rák egy gomba-kolónia,mégpedig a Candida albicans okozza.
Mielőtt bárki is elvetné ennek lehetőségét,vesse össze a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet hirlevelével,lásd:11-es pontja.

És ugyan mi a módja a Candida albicans ú.n. "kiéheztetésének" is??Pontosan,ami az Egyetem közzétett hirlevelében is szerepel:

"A RÁKSEJTEK táplálékai:

a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. Aspartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a Bragg's aminos vagy a tengeri só.
b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.
c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.
d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését .
Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azonkívül naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak.
e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.
12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.
13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.
14. Egyes táplálékkiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak (EFA-k stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálékkiegészítők, mint pl. az E-vitamin, köztudottan apoptosist /programozott sejthalált/ okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.
15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proAKTÍV és POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.
1. Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
2. Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
3. Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.
Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. Ezeket az információkat a Walter Reed Katonai EÜ Centrumban is terjesztik. A Dioxintartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára. Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben. Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás ás a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üvegedényeket, pl. Corning Ware, Pyrex vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb., át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha edzett üveget, Corning Ware stb. használunk. Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azonkívül a műanyag fóliák, mint pl. a Saran, ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.
Ezt a cikket mindenkinek el kell küldenie, aki fontos az életében. "
 
Oldal tetejére