USA Zöldkártya

Szonja11

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ami itt is és más oldalakon reklámoznak, hogy zöld kártyával éljen és dolgozzon az USA-ban a családjával mennyire valós dolog. Tényleg van esély, v. csak egy átverés az egész? Nővérként szeretnék elhelyezkedni milyen esélyeim vannak és nehéz-e a kijutás. Persze még most tanulok angulul, tehát a perfekttől még messze vagyok.

Köszi a segítséget!

kiss
 

Rubio

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem az eddigi válaszokból nagyon úgy tűnik, hogy semmi esélyed sincs, csak ezt a hozzászólók tapintatosan akarták veled közölni.
 

moon--star

Új tag
Usa

Kedves Szonja!

Nem akarlak elkeseríteni, de zöldkártyát szerezni nem könnyű dolog. A hirdetések, amelyeket említesz nagy részben átverések. Valóban létezik zöldkártya lottó, de az csak a nagykövetség honlapján lehetséges és minden évben csak egyszer van. Itt ingyenes, viszont más oldalakon pénzt kérnek érte, ami egyértelműen átverés. Szóval ha olyan oldalra látogatsz, ahol pénzt kérnek érte, akkor biztos lehetsz benne, hogy csak a pénzedet veszíted el és zöldkártyát messze nem kapsz tőle.
Az Amerikába való kijutás nem olyan nehéz, de nővérként elhelyezkedni, nem lesz egyszerű dolog, mivel az ilyen helyekre zöldkártyát kérnek, bár vannak kivételek, de az angol nyelvtudás mindenképpen szükséges. Menj fel az Esta honlajára, ott tudod igényelni a beutazási engedélyt, amivel hivatalosan 3 hónapot tölthetsz az Usában. Ha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok privátban is. A zöldkártyához még annyit, hogy házasság útján még lehetséges, de általában egy ameikai állampolgár egy érdekházzasságért 10-15ezer dollárt is elkér. És a házzasággal még nem kapod meg a zöldkártyát, csak bizonyos idő elteltével.
 

hannibal071

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek, a zöldkártyát hirdető oldalak csak csalók. elkérik a bankkártyakódot, aztán leakasztnak rólad egy csomó pénzt!!
 

JRyan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

És élelmiszermérnökként...tudom,h rengeteg gyár van. De tényleg mik az esélyek,h egy fiatal kijuthat és kint maradhat?
 

Kakas Jozsef

Kitiltott (BANned)
Ha egy fiatal elelmiszer mernok kijuthat es kintmaradhat akkor az eselyek nagyon jok. pontosabban az 1.25%- 68.4% -ig bezarolag.
Ez azert nem tul rosz.
Sziasztok!

És élelmiszermérnökként...tudom,h rengeteg gyár van. De tényleg mik az esélyek,h egy fiatal kijuthat és kint maradhat?
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
A zöldkártya lotto valós, de sok a kormánnyal nem lapcsolatos cég pénz kér azért, amit Te magad ingyen benyújthatsz. Keresd fel a Diversity Visa (DV) Lottery lapot a travel.state.gov-n. Ez a hivatalos lap. 2012-re tudtommal októbertől beadható a kérelem. A lottó esélyei nagyon alacsonyak és nem minden ország állampolgárja adhatja be.

A nővérek elhelyezkedése nem csak az angoltudástól függ, hanem attól is, hogy megvan-e a megfelelő USA-ban elismert képesitésed és regisztrált státuszod (Registered Nurse). Az ehhez való követelményeket az egyes államok Nurse Practice Act-jei szabályozzák. Javaslom, hogy próbálj olyasvalakikkel kapcsolatba kerülni, akik az USA-ban egészségügyi pályán már sikeresen elhelyezkedtek. Talán több segitséget tudnak adni.
 

miniterminator58

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia !
Szerintem ez csak etetes en mar itt elek es jo volna zold kartya de nem igazan hiszem ,ha csak ferjhez nem akarsz menni mert akkor hamar sikerulhet elerni a celodat
 

Infekt

Új tag
Kiutazűsi esélyek

Sziasztok!

Azért írok,mert 2 barátomal szeretnénk kijutni az USA-ba nyáron dolgozni(mind a 3man 19évesek vagyunk).A kérdés az lenne,hogy mennyi esély van arra,hogy megkapjuk az ehez szükséges papírokat!Mik a kritériumok,mivel van több esélyed,minden információra szükségem lenne!A szállást és a munkát már kinéztük,szóval azok már rendben vannak!Válaszotokat előre is köszi!
 

Sol37

Állandó Tag
Állandó Tag
A zöldkártya-lottó valóban működik, de tényleg csak a hivatalos szervezésben érdemes próbálkozni! ;-)
 

XSB1991

Új tag
Infekt: ha egyetemisták vagytok, jóval több. J1-es vízumkérelmet nyújtsatok be, vázoljátok, hogy mi a helyzet.. egyetemi iskolalátogatási kell hozzá. Legkönnyebben Camp Leaders, CCUSA szövetkezetekkel tudtok kimenni - de a fizetésetek kicsi lesz, és szét lesztek hajtva. Munkavállaláshoz viszont legtöbb esetben kell Social Security kártya és szám, amit fix cím nélkül nehezen tudtok szerezni.

Ha pesti vagy, menj be a követségre, és kérj felhomályosítást.
 

mszucs

Állandó Tag
Állandó Tag
lotto

Summa summárum nem sok lehetőség van kártyához jutni. A legcélszerűbb már diákként kijönni és akkor keresni lehetőséget. Okosan, lazán.
 

mszucs

Állandó Tag
Állandó Tag
kártya

Ha már lekésted, akkor lottóznod kell a nagykövetség honalapján keresztül. Van ismerős, akinek sikerült!
 
Oldal tetejére