Vádat emeltek az amerikai elnökválasztás orosz befolyásolása miatt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 28.

Melitta - 2017 Október 28, 15:11
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Pénteken egy szövetségi bíróság első alkalommal emelt vádat egy olyan ügyben, amelyben felmerül a 2016-os amerikai elnökválasztás orosz befolyásolásának gyanúja, értesült a Reuters.

  Azt egyelőre nem tudni, hogy mi a pontos vád, mint ahogy azt sem, hogy ki a vádlott. A CNN úgy tudja: hétfőn kerül sor az első letartóztatásra. A vádemelési javaslatot az orosz befolyást vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller nyújtotta be.

  Az amerikai titkosszolgálatok januárban egy 15 oldalas tanulmányban jelentették be, hogy Oroszország beavatkozhatott az amerikai elnökválasztásba. Az emailek meghekkelésével, a közösségi médiában terjesztett propagandával az lehetett a cél, hogy ne Hilalry Clinton demokrata jelölt nyerjen.

  Később kiderült az is, hogy az orosz katonai titkosszolgálat (GRU) meghekkelt legalább egy olyan céget, amely a tavalyi elnökválasztás lebonyolításában használt szoftvereket gyártotta. A cél ezzel az lehetett, hogy megingassák a választások tisztaságába vetett közbizalmat.

  Robert Mueller volt FBI-igazgatót májusban nevezték ki "a 2016-os elnökválasztás befolyásolására irányuló orosz kormányzati erőfeszítések és más kapcsolódó ügyek" vizsgálatára.

  Mueller vizsgálata elsősorban a Trump-kampány és orosz tisztségviselők esetleges összejátszására összpontosít, de vizsgálja Donald Trump volt kampánymenedzsere, Paul Manafort és volt nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn külföldi megbízásra végzett lobbitevékenységeit is. Mueller júniusban Donald Trump amerikai elnök ellen is vizsgálatot indított az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanújával.

  Joób Sándor

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 28.

  1. Ernoe
   Ernoe
   -
   Kedves Advokat, nagyon sok Mo.-rol emigrált visszament és nemcsak olyanolyok mind a "fekete párduc" Grosics és Szepesi György. Ha jol tudom legalább a fele visszajött 1-2 éven belül, ezek különösen ma nem érdekeltek rolla beszélni. ;)
   -
   Ehez tudnod kéne, hogy rengeteg fiatalkoru hagyta el az országot. Soknak fogalma sem volt, hova mennek miért. Talán elégették az iskolaudvaron az orosz nyelvkönyvet, ugy érezték börtönt kapnak érte. Volt, hogy megjelent az iskolaudvaron (konkrétan Pápa környéke) egy teherauto és a 15-16 éves gyerekeket "elövigyázatosságbol" átvittek Ausztriába. A többség visszajött mert a szülök, a vöröskereszt közbejárt, volt amnesztia is.
   -
   Eletem elsö rágogumiját egy elyen visszatért gyerek által kaptam. Az osztálytársam bátya (18), "illegálisan elhagyta" Mo.-ot. (ügye a kommunizmussal kapcsolatban az "illegális-menekültnek" más szájize van, nem kértek engedélyt a párttol.) A dolog pikanteriája az volt, hogy a papa a helyi rendörség kapitánya volt, gondolom ártott volna a karierjének ha a gyerek továbbra is a tengeren tul marad.
   -
   -
   Kérlek ne felejtsed el, hogy nem minden menekült nincstelen proletár volt a hazájában. A meneküléshez pénz kell egészség, akik jönnek azok többsége elvesztett valamit. Soknak háza, telke, positioja, tekintéje volt odahaza amit nem könyü ujra elöteremteni itt a nyugati világban. A honvágy egy nagy ur, ne becsüljük le.
   -
   -
   Ne indulj ki a menekült magyarokbol. Annak idelyén sokan idejöttek és menekültjogot kértek. Aztán kiderült, hogy a mama-papa jol feküdt a pártnál, hiányzott az alap. Akkor megprobálták a "németesitéssel", ha nem találtak tanut, vagy hamis tanut arra, hogy a szülei a "legutolso szabad választásokon", a zsido-progrum idelyén németnek valották magukat akkor azt is elutasitották.
   -
   Ha a Genfi-konventio értelmében nem kaphattak menedéket akkor lépett életben a "Subsidiär Schutz", nem küldték öket haza mert a kommunista országban "bántodás érte volna öket", elveszitik a munkájukat, megélhetésüket, talán még börtönt is kapnak. A nyugat célja a keleti-blokk gyengitése volt. Még mindig olcsobb volt valakit felvenni aki néhány év mulva hasznos polgára lesz a nyugatnak mind adott esetben, egy háboruban egyel több ellenséget legyözni.
   -
   Amerikában, Angliában... eltudsz tünni a hivatalok szeme elöl, mert az ország nagy, nincs bejelentkezési kötelezettség, mig itt No.-ban egy orjási bürokratia van, hosszabb idöre nem tudsz eltünni. Ilyenre csak börtönreitélt neonacik képesek akik mögött egy "kameradschaft" van, akik elbujtatják öket. Van is belöllük több mind félezer.
   -
   -
   Bizony igy van ez. Kinek ne lenne rokona, ismeröse aki kiment, lakott egy kicsit a lágerba aztán a kommunizmus melett döntött. Az itteni hivatalok meg diszkréten nem szoltak rolla. Volt olyan is aki visszaköltözött,
   -
   -
   Azért ilyen erösen nem itélnék, végülis Puskás is visszajött Mo.-ra, biztos megérte neki. Valoszinü eladta a mai kormánynak és a "nemzet-gázszerelöjének" a nevéhez füzödö jogokat emiatt kapott korházi kezelést.
  2. ppix
   ppix
   Gondolom hasonlóan gondolkodott Kertész Imre is .... de nem véletlenül nem mond le magyarországi lakcíméről az évek óta külföldön dolgozó párszázezer polgártársunk sem.
  3. Ernoe
   Ernoe
   -
   Willkommenspolitika nincsen, csak Willkommens-kultura, ennek pedig az ellentéte a Mo.-on uralkodo államilag elrendelt idegengyülölet, az ethnikai homogenitásra törekvés, egy "menekültmentes terület" létrehozatala, tekintet nélkül a világban létezö embertelen helyzetre. A segitség megtagadása.
   -
   A menekültkrizis sokkal jobban managelhetö lett volna, ha a volt kommunista országok szolidáriasak lettek volna.
   -
   Te szétosztásrol beszélsz és nem vszed észre, hogy egyedül Mo.-volt aki a területén levö menekülteket szétosztotta de ugy, hogy a többszáz-ezerböl ennek még 0,001%-a sem maradt a területén.
   -
   -
   Nagyon nehéz veled szembe megöriznem a jo modoromat, mert tudatosan hazugságokat, fake-informatiokat terjesztel. Nem hiszem, hogy csak a butaság szolna belölled.
   -
   Nemcsak Németország hanem Mo. is fizet a Törökországban levö menekülttáborok fenttartásáért, amik a magyar container-rel ellentétben nem börtönök.
   -'
   Természetes, hogy a menekültek hazájának a közelében kell segitenünk elsö sorban, különben nem marad más hátra mind, hogy addig mennek amig az életük nincs biztositva. Ez történt 2015-ben.
   -
   "Die italienische Regierung hat einen Einsatz der Marine zur Unterstützung der libyschen Küstenwache beschlossen. Die libysche Regierung habe eine entsprechende Mission Italiens angefragt, sagte Ministerpräsident Paolo Gentiloni. Das Kabinett stimmte dem Vorschlag zu, italienische Marineeinheiten auf das Mittelmeer zu entsenden. Bei dem Einsatz soll Menschenschmuggel eingedämmt werden"
   -
   A szövegböl kiveheted, hogy az Olaszegy Marine egy egyszeri támogatásrol volt szo, a Libyai kormány kérésére, és nem a menekültek hanem az embercsempészek ellen irányult.
   -

   Miért nem irsz arrol mind szemlátomást benfentes, hogy a földközi tengeri flottának nemcsak az embercsempészekkel, mafiával hanem szélsöjobboldali "menekültellenes" fegyveres csapatookkal, ugynevezett "neonazi-marine" ellen is felkell venniük a küzdelmet. A képen láthato hajo Famagustában lett lefoglalva.
   -
   http://static2.fr.de/storage/image/7/2/4/1/981427_608x342_1pucBv_IqmMLU.jpg
   -
   -
   Igen, nem mindenki menekült a Genfi konventio értelmében de ez nem jelenti azt, hogy nem segitségre szorulo. Ezeknek lehetöségük van bevándorlási kérelmet beadni olyan országokba ahol esélyük van a felvételre.
   -
   Nem minden Kanadában élö magyar Asylant ügye, (kedves Pitti és a többi nagyhangu), azt sem zárom ki, hogy a Kádár elvtárs engedélye nélkül hagytátok el az országot, legalábbis biztos, hogy a hosszabb kinttartozkodás nem volt vele megbeszélve. ;)
   -
   Igen, a fegyveres összetüzések elcsitulásával egyre több ember tér vissza a szülöhazájában, egyre többen készülödnek. Hidd ell, hogy különösen idösebbeknek nem könyü mindent ujra kezdeni, távol lenni a családtol, rokonoktol, megszokott környezettöl.
   -
   Miért hazudsz!? Olvassad el az UNHCR jelentéseit, akik már junius ota egy megnövekedett visszatérési számrol beszélnek.
   -
   Az év 2017 elsö felében, 440.000 a lakohelyét elhagyni kényszerült Sziriai tért vissza az országon belül, 31.000 külföldröl. Ez a szám 2015-ota összesen 260.000 Törökországbol, az északi vidékekröl.
   -
   Embertelenség azt mondani, hogy "minek mentek el ha ugyis visszajöttek" ez olyan lenne mindha azt mondanám minek üllsz a kályha elé télen ha nyáron ugysem fütesz.
   -
   A menekültváltság ugy látszik arra volt jo, hogy megmutassa az emberek charakterét.
   "Mene Mene Tekel Upharsin" mogdhatom a magyar kormányra, "megmérettél és könyünek találtattál" :(
  4. Ernoe
   Ernoe
   -
   Addig amig Mo. az Europai Unihoz tartozik nem is kell lemondaniuk. A nyugatnak azonban lassan telelesz a hocipöje azzal, hogy a magyarok külföldön laknak, dolgoznak de a szociális biztositást Mo.-ra fizetik.
   -
   Igen, Kertész megmondta nyiltan (youtube) hogy Berlinben rengeteg honoráriumot kérnek el az orvosok különösen ha egy nobeldijasnak kell tanácsokat adniuk, a betegápolok meg ugyis alacsonyan fizetett Keleteuropaiak, akkor mért ne inkább Mo.-ra menni.
  5. Ernoe
   Ernoe
   De vissza témához: Az internetkoncern Google orosz csoportok manipulatios kisérleteire mutato jeleket talált az amerikai választásikampanye idejéböl.
   -
   Az aktivitás és a befolyás a felhasználokra elég alacsony lehet, védekezik Google, csupán 4700 dollar értéku reklámrol és 18 Youtube-Kannálrol van szo amiket idöközben lezártak.
   -
   Erdekes megnézni menyit fáradoznak szélsöjobboldali elemek magyarnyelvü internetoldallal és youtube kanállal támogatni a magyar kormányt. Mindez külföldi platformrol, külföldi pénzzel ugy, hogy még a hamis hirek dementalása, a gyülölködések megállitása is lehetetlen.
   -
   Ugyanakkor szinte teljességében hiányoznak szeriöz informatiokat tartlmazo oldalakon a magyarnyelvü cikkek. A Wikipedia egy parádés példa erre, televan kakálva nationalista beirásokkal de ha egy magyar gyereknek szüksége lenne valamire, biologiábol, mathematikábol... vagy akár miröl tájékozdnia ott pangás van.
   -
   Magyarul márcsak azért is könyebb agitálni mert senki sem ért magyarul.
   -
   Már bele kell gondolni, ha Magyarországot felelöségre vonja valami miatt egy nemzetközi közösség, a kormány etymologusokat küld Brüsszelbe, hogy megprobálja kimagyarázni magát. Mindent lekéne forditani ami abban az országba történik idegen nyelvre. Különösen a Lovagkereszt-érdemrenddel dotált ujságiro számára lenne keserö a világhir.
   -
  6. ppix
   ppix
   Már miért vonná felelőségre Magyarországot egy nemzetközi közösség?
   A kötelezettszegési eljárásokra gondolsz? Németországnak kb. 90 pere van az EU -val vezeti a sort, Magyarország a középmezőnyben ban...de összesen van vagy 1600 eljárás a tagországokkal szemben.
   Az meg evidens, hogy a magyar választókat magyarul igyekeznek megszólítani, az kell értse akihez szólnak.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 31
  7. ppix
   ppix
   Szerintem órási tévedésben vagy .... úgy beszélsz az illegális migrácóról (Te menkültválságnak nevezed) mintha véget ért volna, mintha megszűntek volna a kiváltó okok. Hidd el milliók várakoznak az észak-afrikai partokon, csak Törökországban van vagy 3 millió menekült ... ez még csak a kezdet. Ezeket az embereket már most is fegyverekkel tarják vissza törökországban vagy líbiában (persze az embercsempészeket).
   Utoljára módosítva: 2017 Október 31
  8. Ernoe
   Ernoe
   -
   Nem sok ország van aki a demokratia aláásása miatt üll a vádlottak padján.
   Aztán az sem illik, hogy Brüsszelt terroristáknak nevezi egy kormány, a közösség zászlaját meggyalázzák, a parlament ablakán dobják ki a politikusok, égetik el az utcán de a pénzt, az EU támogatásokat azokat bekebelezik.
   -
   Egyébbként igen is felelöséggel tartozik a magyar kormány, azzal, hogy mire adja ki az EU tagálamoktol kapott támogatást.
   Nem csoda, hogy korruptio miatt minden országban nö a nationalizmus, az emberek tudni akarják hova megy az adopénzük.
   A Brexit teljesen ebben az értelemben jött létre, nem a közel vagy távol-keleti menekültek miatt.
   -
   Jobb lett volna ha Orbán marad a seggin, de nem még az utolso pillanatban is nagy hirdetéseket adott fel Londonban, hogy "bitte, bitte csak maradjatok az EU-ban, az nekünk olyan jo".
   -
   -
   A választásokat nemzetközi bizottságok szokták ellenörizni mert a vannak kormányok akik a fairness-t nem ismerik, becsapják a polgáraikat, hazudnak lopnak, leépitik a demokratiát, megnyirbálják a sajtoszabadságot, lábbal tapossák az emberi jogokat... röviden mind az ami Mo.-on folyamatba van állitva.
   -
   Ha valakinek elmondom, hogy a magyar kormány 2014-ben: "Mentsük meg a magyar pálinkát és akácot" slogannal korteskedett akkor vagy magukalá vizelnek a nevetéstöl, vagy nem hiszik el, hogy a 21. században Europa közepén még ilyen lehetséges.
   -
   Most is egy képzeletbeli veszélytöl kivánja Orbán "megvédeni" az országot, küldi hazugságokkal a pártpropagandát állami pénzen. Ezt büntetnie kéne a világnak. Orbán nemcsak hazudik hanem segélyszervezeteket, külföldi állampolgárokat, az EU-t vádolja a nemzeti konzultationak nevezett agymosással.
   -
  9. szundi53
   szundi53
   Annyi kevés. Orbán információi szerint 60 millió várakozik. Különben bontják a kerítést. :D
   Utoljára módosítva: 2017 Október 31
  10. Ernoe
   Ernoe
   -
   Butaságokat beszélsz, a legtöbb menekült szegény országban huzza meg magát és eszük ágában sincs egy idegen országba probálkozni, erröl irtam már részletesen. Europa nem célja a menekültek többségének.
   -
   Az elöbb irtam, olvass utána, csak ebben az évben 440.000 ember tért vissza a szülöhazájába, Törökországbol és Eszak-sziriábol, az emberek alig várják, hogy hazatérhessenek. Ne abbol induljál ki, hogy a magyarok 6%-a idegenben él, ott keresi a kenyerét, a többi pedig tanulja az idegen nyelveket, hogy ö is boldogulhasson külföldön.
   -
   Ettöl függetlenül, nem vonom kétségbe, hogy sokan akarnak olyan jo körülmények között élni mind mi itt Europában (nem Mo.-on, onnan még az ottlakok is elfutnak) szeretnének politikailag stabil viszonyokat, demokratiát, egyenjoguságot... mi ebben a meglepö?
   -
   Azáltal, hogy elbarikádozod magadat nem fog megoldodni se a menekülésben levök, se a jöttükkel összekötött félelemben élö magyarok problémája sem.
   -
   Aljas a kormányod gondolkodásmodjában, hogy az emberek létét nevezi a problémák okaként.

   -
   Ami az embercsempészeket illeti, jobban tette volna a magyar kormány ha a keritésépités hajszolása helyett, a hütökocsiban életükért küzdö embereken segitett volna. Lehallgatták a rendörök az embercsempészeket, tudhatták mi zajlik ott de mentek aludni, mert "nem beszélünk arabusul"
  11. ppix
   ppix
   vettem a fáradságot, hogy utánanézzek a témának...félretájékoztatsz. Nézd meg a grafikont hogyan növekszik a szíriai menekültek száma...állításod szerint csökkent mert majdnem egy tizedük hazatért


   [​IMG]
  12. Ernoe
   Ernoe
   Hol van a grafikon?
  13. ppix
   ppix
  14. Melitta
   Melitta
   Az arab vilagban sok milio ember el masik orszagba mint ahol szuletett. Jordaniaba meg a balhe elott is tobb mint 1 milio szir elt. Reszint a hatarok ujra irasa reszint az allando balhek , a diktaturak , haboruk vagy csak a jobb boldogulasi lehetoseg miatt a kozeli orszagokba telepednek at. MA sajnos mindenhol komoly problema van, az egesz arab vilagba a kamikazek, a terroristak diktatorok, a fanatizmus az alkaida az isis stb.
   tornando kedveli ezt.
  15. ppix
   ppix
   Pontosan erről van szó de ide sorolható az afrikai aszály, polgárháborúk, éhínség ez mind-mind az illegális migráció forrása.
   A helyzet nem javul, a migráció okai nem szünnek meg, nőni fog az Európára nehezedő migrációs nyomás.
  16. tornando
   tornando
   Az agyalásnak is kell lenni végső határának.Mert az már kényszer belemagyarázás.
   A többség diktatúrája nem lehet a demokrácia az ostoba szófacsarás
   Legfeljebb a többség által megválasztott kormány diktatúrája lehet.
   A gondolatmeneted ott sántít: A többség által megszavazott törvény és jogszabály az rendezi az kollektívák életét.És ez nem diktatúra ez szabályrendszer.Persze nem lehet mindenkire mindenkor kellemes.
   De a többség pillanatnyi tévedése által megválasztott vezetés.
   Az nem ez messziről sem lehet demokratikus esetenként.

   A tévedésen pillanatnyi hangulat alapján hatalomra juttatott vezetés már lehet diktatórikus.
   De ez nem a többség diktatúrája
   A kisebbség a piciny kormány és általuk kiépített hatalmi központok diktatúrája.
   Ha nem 4 évente lennének leválthatók hanem bármikor Úgy már tükrözné az életet..Visszahívhatóság esetén már az se volna diktatórikus.
  17. tornando
   tornando
   Melitta is igazat írt amivel kiegészítetted az is oka.
   De mi az hogy illegális migráció?
   Annak egy része legális menekülés illegális módon.
   Hisz aki menekül annak nincsenek diplomáciai kivándorlási zsír útjai.
   A gazdasági indíttatású kivándorlás az más.
   Az valóban nem fog megszűnni soha.
   Mert akkor szűnne meg, ha nem volna cél ország ami jobb, mint ahonnan elindul.
   Ugye hogy ez soha nem jön el?
   Persze elméletileg lehetne csökkenteni.: Pl ha nem zsákmányolnák ki annyira a fejeltebbek a fejletlenebbet!!!
   Na de hát hol a kapzsiság határa.Kik ezek? A nagyok, a most is gazdagok.
   Mellesleg a világpolitika irányítói: mind katonai, mind gazdasági, mind pénzügyi vonalon.
  18. Bündi2
   Bündi2
   csak anak kellemetlen aki veszt a vegen szerintem
   setni kedveli ezt.
  19. Ernoe
   Ernoe
   -
   Kedves ppix
   -
   Derék dolog tölled, hogy vetted a fáradságot, egy nagyon hasznos oldalt kopiroztál be.
   Én megadom a linket, hogy mindenki tudjon lapozni egy kicsit, remek presentaiok, megkönyiti az adatok ellemzését.
   Syria Regional Refugee Response - Inter-agency Information Sharing Portal
   -
   Az általad belinkelt ábrán egy emelkedö görbe láthato ami a háboru kitörése után lassu majd a pusztitás mértékének megfelelöen (2012-06) gyors növekedést mutat, 2016-tol mondhatjuk stagnál, nem változik.
   -
   Erdekes dátumok ahol a menekültek száma ugrásokat mutat, analizáljátok egy kicsit
   2013 apr. 1-röl apr. 4-re, három nap alatt, a menekültek száma 300.000-rel nött.
   2014 dec. 30-rol dec. 31-re, két nap alatt, a menekültek száma 500.000-rel nött
   -
   Különösen érdekes ha nem nemcsak az összes regisztrált menekült számát "Overview-t" nézitek, hanem a "Select a Location" menünél megnézitek, mikor, menyien érkeztek a szomszédos országokba Sziriai menekültek. Ebböl jol lehet látni, hogy Merkel megjelenése a szinpadon a Pandorfi tragédia után, nem játszott szerepet a menekülthullám számára.
   -
   A legjobb példa a Török menekülttábor, aminek a kapacitása 2015 elején feleakkora volt mind most, amiota az EU támogatja öket.
   -
   Orbán pénzt akar a keritésért ami nem old meg semmi problámát csak sulyosbitja azokat, akkor inkább Sziria szomszédainak adjunk, akik legalább befogadják a menekülteket.
   -
   Magyarországon csak szögesdrot van, Törökországban iskolák és egy halom humanitárius segitség. Ajánlom az általad beidézett oldal alapos tanulmányozását mindenkinek, ne elégedjetek meg az egyoldalu informatioval, konzultáljatok ne csak etessétek magatokat a kormánytol.
   -
   Nem akarok sokat szövegelni, vagytok ti is olyan okosak mind én, tanulmányozzátok a valos adatokat.
   -
   Apropoo. Hol találod meg a visszatérökröl szolo adatokat amiket emlitettem? Hát itt:

   SYRIAN REFUGEE & IDP RETURNS
   "Highlights
   - 443,000 Syrian Internally Displaced Persons (IDPs) returned home so far in 2017.
   - 31,226 Syrian refugees spontaneously returned to Syria so far in 2017.
   - Potential for increased returns if peace and stability in Syria increases.
   - UNHCR scaling up monitoring, planning and response to returns inside and outside Syria.
   - Preserving asylum space and maintaining funding in host countries is crucial, given the
   ongoing instability in Syria and evident continued need for international protection."
   tornando kedveli ezt.
  20. ppix
   ppix
   Ne ködösítsünk ... a számok azt mutatják, hogy a szíriai menkültek száma növekszik.
   A menekülttáborkból eltüntek (443000), hogy hova tűntek, Európa melyik országaba vagy valóban Szíriába az már más kérdés.

Megosztás