Viszket a tenyered? Mosd meg és nyújtsd oda felebarátodnak.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 17.

Melitta - 2017 Április 17, 15:06
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  „...békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere..” – mondta Húsvétvasárnap reggel a magyar miniszterelnök az elmúlt hetek tüntetéseire. Abba most ne menjünk bele, hogy én keresztény emberként akár ezt ki is kérhetném magamnak és számon kérhetném rajta a Tízparancsolat különböző pontjait, különös tekintettel a VII., VIII. és X. pontra.

  De a legfőbb bajom inkább az, hogy aljasul megint előjön az uszítás, a magyar emberek tudatos egymással szembe fordítása, az „amit szabad nekünk, azt másoknak nem” effektus"

  írja Facebook-posztjában Pósfai Gábor, a Decathlon magyarországi ügyvezetője. Pósfai úgy folytatja:

  "ennek az uszításnak már most drámai következménye van Magyarországon. Csak egy vélemény lehet helyes. Csak nekünk lehet igazunk. Mindig háborúzni kell. Elmúltnyolcév, magánnyugdíjpénztárak, Gyurcsány, Bajnai, kizsákmányoló multik, migránsok, EU, Simicska, Brüsszel, Soros – állítsunk meg mindenkit, mindenki ellenünk van! Mindig más a hibás.


  És közben embereket, barátokat, családokat fordítanak egymás ellen a demagóg, sokszor teljesen alaptalan és értelmetlen érvrendszerükkel.

  Magyarországon mindig is hiányzott a normális vitakultúra, de az „elmúlthétév” még a csíráit is megszüntette, elkezdte teljesen elbutítani az embereket. Mert vitázni veszélyes. Ahhoz kellenének kellően alátámasztott érvek. Ahhoz tisztelni kellene a másikat. És az poiltikailag nem lenne olyan kifizetődő.

  Miért nem lehet normálisan leülni egymással? Ha erősödik egy ellenvélemény (netadó, vasárnapi zárvatartás, olimpia stb), akkor gyorsan levesszük napirendről. Miközben ezekből több olyan téma is volt, amiről lett volna értelme vitatkozni, átbeszélni. Ugyanez igaz a migránshelyzetre is. Valódi probléma, de nem normálisan beszélünk róla, hanem háborús, rövid távú politikai érdekeket szolgáló kontextusba helyezve. Sok olyan ismerősöm van, aki még mindig hisz ezeknek a szólamoknak. Tiszteletben tartom a véleményüket, bár sajnálom, hogy ez így van, de látom azt is, hogy ez minek lehet a következménye.

  A mindennapos agymosás tökéletessé vált és ez egyáltalán nem segíti a tisztánlátást.

  Pósfai felteszi a kérdést, hogy nem unalmas-e még ez. Majd úgy folytatja: "Zseniálisan ki van minden találva. Média kontroll alatt, állami vállalatoknál minden ember kontroll lalatt („ne lájkolj”, „ne tüntess” mert bajod lehet belőle; csak a lojalitás, semmi más). (...) Tüntetni, akkor lehet, ha azt a Békemenet csinálja. Újságot akkor lehet csinálni, ha az azt írja, amit mi akarunk. Az a jó keresztény (definíciószerűen), aki ránk szavaz. Az iskola legyen egyféle, ne gondolkodjon ott senki. A multi az akkor jó, ha munkahelyet teremt, de majd megmondjuk, hogy azt hogyan tegye. A szerencsejáték csak akkor veszélyes, ha nem mi szedjük belőle a hasznot. A bankok kizsákmányolóak, persze csak akkor ha nem államiak. Az átláthatóság fontos, kivéve közbeszerzéseknél és az állami szerveknél. A dohányzás káros, persze csak akkor nem, ha ebből is mi húzunk hasznot. Sorolhatnám nagyon sokáig."

  Pósfai hozzáteszi posztja végén, hogy: "ne jöjjön nekem senki Gyurcsánnyal meg társaival. Mindig is „jobbra” szavaztam, ha tehettem. Szerencsés voltam és vagyok az élet minden területén. Nem megkeseredésből, hanem elkeseredésből írom e sorokat. Tőlem is állandóan kérdezik, hogy nem félsz, hogy ezt osztottad meg? Hogy ezt írtad? Mitől féljek? Miért gondoljátok, hogy félnem kéne? Meg azt is hallom, hogy egy nagy cég vezetőjeként ne nyilvánítsak véleményt. Miért nem? Nem kell mind az 1400 munkatárssal egyetértenünk mindenben.

  Azért még lehet más is normális, hogy nem ugyanazt gondolja, amit én. Azért még dolgozhatunk együtt sikeresen, mert pont a sokszínűség, a sok különböző vélemény viszi előre a világot. Jobb helyeken.

  Német Tamás

  rektor.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 17.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nagyon sok embernek pedig a cipője orra viszket és kinyílik a bicska a zsebében (korra, nemre és vallási hovatartozásra tekintet nélkül) Ali baba és a 40 rabló viselt dolgaitól.
   setni, hóesés, Melitta és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   ....."a Tízparancsolat különböző pontjait, különös tekintettel a VII., VIII. és X. pontra. ..."

   Jut eszembe... ezt elfelejtték módosítani... lehet, hogy ez után a poszt után rendkívüli ülésen tárgyalja a parlament ?....:p
  3. HaroldKing
   HaroldKing
   Az új Narancsos Tízparancsolat:

   1. Uradat, nemzetvezetődet, Orbán Viktátort imádd, és csak neki szolgálj!

   2. Orbán Viktátor nevét szádra hiába ne vegyed!

   3. A vasárnapot szenteld meg zárvatartással, kivéve ha Nulladik Viktor másképp dönt!

   4. Nulladik Viktort és az általa kinevezett hatalmasságokat tiszteld!

   5. Ne ölj Fidesz-tagokat, de légy kész bárkit megölni akit a Fidesz vezetői ellenségnek kiáltanak ki!

   6. Ne paráználkodj, egyelőre. Később ha megnyílnak az Nemzeti Kuplerájok, ott bátran megteheted, mert azután már adót fizetsz majd a kormánynak. De már most is büntetlenül paráználkodhatsz, ha úszóedző vagy pap a foglalkozásod.

   7. Ne lopj, ha nem vagy párttag. Természetesen a Fidesz-ben.

   8. Ne hazudj a Fideszről, és a Fidesz becsületében kárt ne tégy még igazmondással se. Másokról hazudhatsz akármit, az nemcsak nem bűn, de érdem is. Főleg ha Fidesz-tag vagy s a párt érdekében hazudol.

   9. Felebarátod házastársát ne kívánd, de ha korábban az a nő a te párod vagy szeretőd volt, nyugodtan lelúgozhatod a lába közét. Elvégre micsoda dolog hogy otthagyott egy fidesznyikot!

   10. Mások tulajdonát ne kívánd! Felesleges is. Hiába szerzed meg, elvesszük tőled, sőt azt is ami jogosan a tied volt.
  4. johannsebastian
   johannsebastian
   Szomorúan állapítom meg, lassan egyetlen olyan hírportál nincs, amely kiegyensúlyozottságra törekedne az említésre érdemes hírek szelektálásakor! Így lesz a canadahun.com is propagandisztikus szócső, amely történetesen a politikai ellenzék álláspontját propagálja. Ez alapjaiban rombolja a független kritikai szellem kialakulásának a lehetőségét! Ahogy a cikkben is olvasható: "Csak egy vélemény lehet helyes. Csak nekünk lehet igazunk." Ebben aztán tényleg nem különbözik egymástól a két oldal, s úgy látszik, a média is követi a politikai elit példáját. Balról fúj vagy jobbról fúj, vagy épp ahonnan az érdeke kívánja! Hát ha valami, akkor ez biztosan nem szolgálja az emberek érdekét! Így múlik el a világ dicsősége!
   100yellowbird és cdurmol kedveli ezt.
  5. obo
   obo
   Ha jól értelek, amit hiányolsz (ha hiányolod) az pont az a hely ahová írni tudtál...
  6. atapata
   atapata

   A magam részéről azt gondolom, hogy a fentebb írt hozzászólásod nincs összhangban az ebben a topikban írt tartalommal amit ide írtál. Ha a mostani kormányról írsz akkor már más a véleményed?? Vagy félre értettem valamit?

   Erre a részre is gondolok:
   "Európában a helyzet tragikus, egyrészt ott vannak az életükért/megélhetésükért futó szerencsétlen embertömegek, másrészt ott vannak a befogadóképesség reális határai. A politikusok egy része ugyanakkor legszívesebben átnevelő táborba küldené azokat az európai polgárokat, akik nem hajlandóak párhuzamos társadalmak körülményei között élni."

   Nagyon remélem a viszkető tenyérnek enyhébb következményei lesznek.:dr_64:
   Utoljára módosítva: 2017 Április 17
   Melitta kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Egy apró tévedés.... a canada nem hírportál....ez egy magán portál, ami olyan híreket idéz be, amilyeneket jónak lát és olyan véleményeket nyilvánít, amilyeneket akar. A szólásszabadság jogán.
  8. johannsebastian
   johannsebastian
   Nem egészen értem, hol látod az ellentmondást tekintettel arra, hogy egyik - általad említett - hozzászólásomban sem közvetlenül a magyar kormányról írtam, de próbálom megmagyarázni. Politikai kérdésekben nekem is vannak állásfoglalásaim, talán ez ki is derül a hozzászólásaimból - nem vagyok a magyar balliberális politika híve. (De ez nem jelenti azt, hogy kritikátlanul mindenben egyetértek azzal az oldallal, amely mellé a voksomat adom.) Ugyanakkor nagyon nem teszik az, hogy lassan alig lehet értelmes párbeszédet folytatni bárkivel, mert a politika/média szélsőségesen polarizálja ezeket a tereket (az itteni hírfórumra is tendenciózusan válogatnak be cikkeket). Ha az emberek is ilyen szemüvegen keresztül fogják nézni a dolgokat, az hosszú távon óriási károkat fog okozni. S mielőtt bárki is elkezdene újjal mutogatni a másik oldal felelősségére, csendben megjegyzem, hogy a politikai kultúrát mi magunk is formáljuk. (Persze ez már eltérés a cikk tartalmáról! Elnézést!)
   Utoljára módosítva: 2017 Április 17
  9. johannsebastian
   johannsebastian
   Nem vitattam a szólásszabadságot. Csak épp egy olyan "szólásszabadság", amelynek során mindenki a sajátnak vélt igazságát ordítja bele a másik fülébe, miközben meg se hallja a másikat, szóval egy efféle szólásszabadság az értelmes diskurzus szabadságának a korlátja. Persze minden attól függ, mi a célunk a szólással! Mindettől függetlenül, elismerem, itt még mindig felemelőbb viták folynak, mint a hazai portálok kommentár-folyamában! (De ez tkp. már nem a címben szereplő "hírhez" tartozik!)
  10. atapata
   atapata
   Ebben egyetértünk, a kormánypárti és ellenzéki média befolyásolja a választókat,
   Az egyik nagyzenekarral játszik, a másiknak síp, dob, és nádi hegedű jutott, azokat még meghagyták.

   Tendenciózus?? Ezek a legfrissebb hírek, ha arany lesz a Nagy medve
   csapáson akkor az következik.
   silentpower és Melitta kedveli ezt.
  11. Melitta
   Melitta
   Te draga, tudod milyen buszke vagyok ,hogy az ellenzek szocsovevenek talalod a Canadahunt!
   Akkor amikor minden media a fidesz erdekeben szorja az iget, fel kellett adni a nem politizalo profilunkat.
   Tudod-e hogy a nagyvilagba osszesen 3 db nem fidesz media van? es abbol ketto aki nem elkotelezett es nem szelsosges semilyen formaban. 2 van Candaba, /Montreal Toronto/1 Usaba /New York/
   Tudod-e azert van mod a Canadahunon olvasni a hazugsagok megcafolasat,mert az se igaz amit kerdez az Orban a sajat szajabol ideztunk be handabandazasat.
   Tudod-e mi a "komcsi" idokbol jottunk el, es volt eleg bajunk akkor is a rendszerrel, a hazmesteretek Mr.Kover ne komunistazon le senkit mert o munkhelye mindig a parlament volt es fokomcsikent minden szava hiteltelen.
   Tudod-e ilyen komondoros foszerokat ,szadista bunozoket ha mi nem ismertetjuk meg a vilaggal es teszuk szova elbagaterizaljak es kapnak vagy ejnye bejnyet.
   Tudod-e a CEU ra milyen buszkek vagyunk? Sok magyar fiatal megtanulhatja az amerikai szisztemat es amit jonak lat vagy megtetszik neki azt mar mint Dr. hasznositani tudja otthon hogy jobb legyen az elet, hogy megerosebb demokracia es jobb gazdasag legyen, mert a Mo jobban teljesit csak hatulrol igaz a rangsorba. Piza test utan iskolakat nyitni kell es nem bezarni.
   Tudod-e a menekultek megalazasa = a rasszizmussal. Minket akiket befogadtak valamelyik orszagba soha nem ert megalaztatas , megkulonboztetes mert mas nemzetiseguek vagyunk , pedig kulonbozo orszagok lagereibol erkeztunk, kozottunk is minden buncselekmenyeket elkovetok is voltak. A tolvajtol a gyilkosig a rabszolgatartotol a rabloig. Meg se belyegeztek meg emiatt minket.
   Tudod-e semmilyen atomeromuvet nem tamogatunk mert senki nem akar kinok kozott meghalni , foleg olyan orszagtol ahol meg mindig nem tudtak megoldani a atomeromu baleset mai napig sugarzo aktivitasat.
  12. danilo
   danilo
   Kellemes Húsvétot mindenkinek. Akinek viszket a tenyere fogjon ásót lehet ültetni a kertben ami nem kell oda lehet adni a rászorulóknak. Nem azon kéne a sok okosnak törni a fejét, hogyan rúgjunk azokon még egyet akiket az élet bántott. Inkább azon kéne törni a fejünket, hogyan óvjuk meg a lakatlanná váló kistelepüléseket. Üres falvak vannak Magyarországon minek sok száz millióért befogadó tábor ? Sokkal jobban kellene vigyáznunk arra amink van és még segítenénk is. Az a helyzet mindenre van pénz ha akarják. Megóvnánk a kis falukat pl. Zalában vagy Szabolcsban na itt lakhattok de tessék rendbe tenni a házat lenne hol lakni és akié az ingatlan az is jól járna. Ezenkívül aki nem akar itt lakni amíg be nem fogadják valahol és nem akar dolgozni már indulhat is haza.
   Tisztelettel: Dani
   ladybug7spots és udvarfy kedveli ezt.
  13. qmpp
   qmpp
   Nálunk biztos nem.
  14. Melitta
   Melitta
   Kritizalod a mediat miert? a media a mindenkori hatalom controlja. Elhangzott a Orban szajabol viszket a tenyere, mindig a cikk legjobban hangzo mondata a cikk cime.
   Az a cel minnel tobb ember olvassa el. Minnel tobb emberhez juson el hogy viszket a tenyere amit mindenki tud mit jelent nem szorul magyarazatra.
  15. 317
   317
   ahogy elnézem a külföldi sajtót kicsit más a véleményem, érdekes lenne tanulmányozni a Magyarországról szóló hírek hány százaléka negatív, hány százaléka semleges és hány százaléka volt pozitív.

   Olyat, hogy szabad sajtó sajnos nem is ismerek, mindegyik elkötelezett, mindegyik valamelyik poltikai párt szócsöve...természetesen vannak akik a Népszavát is a szabad média jelképének tekintették.
  16. cdurmol
   cdurmol
   Azok alatt a cikkek alatt, amik egyértelműen negatívan nyilatkoznak Magyarországról, érdemes a kommenteket is elolvasni. Ugyanis a kommentek, a "nép hangja" szinte egyértelműen pozitívan ítéli meg Magyarországot és Orbán Viktort. Ezeket sajnos nem lehet beidézni az elítélő cikkek mellé, mert illékonyak a CH felületén. Pillanatok alatt eltűnnek. A mocskolódó írások jobban tapadnak ezen a felületen.
   Utoljára módosítva: 2017 Április 17
  17. Melitta
   Melitta
   cdurmol
   Na na kamforra valik, mert hogy is gondolod ide hozni mas forumon meno vitakat kommenteket?
   Van nekunk eppen eleg szelsoseges tagunk miert kene importalni velemenyuket mas oldalakrol?
   Nekunk munkat adni , es reklamozni a nem szalonkepes oldalakat.
   Semmi kifogas az ellen ha Orban intezkedeseit meg tudod vedeni, de ez idaig nem nagyon lehet, a demokratikus berendezkedes mellett, vagy szinkronba a z illberalis allaspontokat pozitivan itelni.
   Meg a menekultekbe sincs igaza. A lenyeg a kerites meg van szepen korbe kerititek magatokat azt tik lesztek a ketrecbe es zarjatok magatokat ki a vilag folyasabol.
   1 menekultek offshore menten bejovokkel akik nincsenek ellenorizve /mint a csoro menekult/ az johet, raadasul nem haszon hanem kar van belole mert olcsobban tudnak hitelet szerezni mint amit igertek nekik, + nem szamolnak el vele meg ha kipereltek az elszamolast akkor se adjak ki, +korupcio borzalmasan nagy ebben az ugyben is .
   2, 600 ezer magyar elment akiket befogadtak , hogy lehet hogy mi meg egyet se akarunk befogadni?
   3 Orban hazudik alairta a kvotat 1200 embert befogad es a rasszizmus szoszoloja otthon.500 at befogadott. Differenciat oldja meg mas.
   4 Busszel fizeti a menekultek koltsegeit, a penz az kell de a menekult nem.
   5 Ember nincs de politikus se aki ne sajnalna a haborus gyerekeket csaladokat es ne probalna segiteni . Mi nem errol beszelunk hanem a Mo-on nem letezo terrorizmusrol vizional.
   6 Mo-on mutatoba nem latni menekultet tehat csak uszitas rasszimus felelesztesere jo ,a plakatok az Eu elleni szlogenek.
   Ezek csak par ellentmondas de sok van azaz minden, es azt a kulfoldi media nem tudja pozitivan ertekelni mert nincs benne semmi pozitiv ertek.
  18. atapata
   atapata
   Akkor megnyugtatásodra írok egy pozitívot.
   Orbán Viktor azért mondta, hogy viszket a keze, mert aranyat akar szórni a nép közé, mivel a nép ezt már régen kiérdemelte, Csak aranypénzt dehogy az aranyrudak valakit megsértsenek.

   Repülőgépekről fogják szórni hogy mindenhova jusson.
   Ma éjfélkor kezdik.
   Utoljára módosítva: 2017 Április 17
   asztrológus és Melitta kedveli ezt.
  19. 317
   317
   Probléma van Magyarországgal mert ellenzi a migránsok kényszerbetelepítését. DE érdekelne, hogy sok orszában befejeződött -e már ez a kvótás elosztás és csak Magyarország lóg ki a sorból, szóval csak ez az 1200 migráns a gond?
   Azért kérdem mert én csak Magyarországról hallok, hogy probléma lenne tehát modjuk Bulgáriában már befejeződött -e a folyamat? Vagy esetleg hol lehet megnézni a kvótaelosztás jótékony hatásait?
   Utoljára módosítva: 2017 Április 17

Megosztás