Vizisportok....

TH6777 témája a 'Sport' fórumban , 2010 Április 9.

 1. TH6777

  TH6777 Vendég

  Tisztelt Topik Látogatók!

  Arra gondoltam,hogy sok sok sport téma található a forumon bellül,de igazából hiányoltam egy vizisportokkal foglalkozó altopikot.
  Számtalan vizisport tarkitja a mindenidők sportvilágát. Véleményem szerint számos és kiemelkedő elismert olyan vizes sportot űző sportolónk van, és a világ minden részében akik megérdemlik,hogy egy ilyen forumon bellül is,mint a CH figyelmet kapjanak.
  Azt gondolom sokunktól nem állnak messze a vizisportok sem,mint egyéb más sportok....Vannak akik egykoron részesei voltak,vannak kik jelenleg is aktivan akár versenyszerüen,akár
  az egészségük és kondiciójuk megőrzése érdekében....de szórakozásból és szabadidős tevékenységként is érintetjei valamelyik vizisportnak.
  Jön a nyár, a nyaralások ideje....a vizisportok dömpingje....​

  Kedves Látogató, ha ugy érzed szólj hozzá a topik bármelyik témájához,osztd meg mindenkivel a vizisportokkal kapcsolatos gondolataidat,véleményedet....esetleg saját személyes emlékeidet,élményeidet is!
  Köszönöm!​

  Mindenkinek szép napot és jó sportolást kivánok!​


  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="98%" align=center><TBODY><TR><TD class=csakidezet align=middle colSpan=3>

  "Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"  Minden ami vízisport: sárkányhajó, motorcsónak, búvár, surf,
  úszás,vízilabda,kajak-kenu,evezés,
  jet-ski, jacht,vitorlázás, vízitúrák,vizísi,
  extrém vízi sportok,rafting,vízi röplabda...

  Friss hírek,Beszámolók,Versenyek,Érdekességek,Képek,Videók,
  a vízi sportok világából...


  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="98%" align=center><TBODY><TR><TD class=csakidezet align=middle colSpan=3>"Sírni csak a győztesnek szabad."</TD></TR><TR><TD align=left></TD><TD class=idezet align=middle>Székely Éva

  "A sport a test útján nyitja meg a lelket.
  A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.
  A sport fogalma nem tévesztendő össze a puszta testi ügyességgel, a rekord-hajhászással, a nyereségvadászással és a legutóbbiakkal együtt járó primadonnáskodásokkal. Ez utóbbiaknak nemcsak hogy a sporthoz semmi közük, de a sportnak egyenesen ellenségei.
  A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma... A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira."
  (Szent-Györgyi Albert)  </TD></TR></TBODY></TABLE>

  </B>​


  </TD></TR><TR><TD align=left></B>
  </TD><TD class=idezet align=middle>  </TD></TR></TBODY></TABLE></B>
   
 2. TH6777

  TH6777 Vendég

  Hírek: Rafting!

  Románia, Cserna,április 17-18


  [​IMG]
  Április 17-vel kezdetét veszi az idei rafting szezon. Első túránkat április 17-18-án a romániai, Cserna folyón tartjuk. Azoknak ajánljuk akik már jártas evezők és még több izgalomra vágynak mint eddig valaha. A folyó még vadabb mint a már általatok is jól ismert Soca.
  Herkulesfürdő a terület központja a régi Monarchia idején híres fürdőváros volt. Múlt század eleji hatalmas korhű fürdő épületek ( hasonlók, mint a Gellért fürdő) jelzik e terület egykori nagyságát.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  Óvakodj a szikláktól!

  [​IMG]


  <TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD vAlign=top>A vízisportok köre folyamatosan szélesedik - jó példa erre az Európában még szinte ismeretlen, a világ más tájain viszont egyre gyorsabban terjedő versenyszerű vadvízi száguldozás, hivatalos nevén a Jet Boat.

  A legalább 16 láb (közel 5 méter) hosszú csónakok különböző kategóriákban versenyeznek. A cél egyszerű: eljutni A pontból B pontba, majd vissza. Ami némileg nehezíti a dolgot: a pálya, az erős sodrású folyó szinte kiismerhetetlen, minden kanyar újabb meglepetést tartogat, s aki itt 130 km/h felett száguldozik, az soha nem tudhatja, vajon a célban fejezi-e be a versenyt.

  Természetesen az izgalom, az adrenalin a fő hajtóerő, de azért nem akármilyen motor is segíti az előrehaladást. A nemes egyszerűséggel "korlátlan" névre hallgató csúcskategóriában 10 literes, több mint 1000 lőerős motor tolja előre a kétszemélyes lélekvesztőt. A pilóta nyomja a gázt, és próbál reagálni a hirtelen meglepetésekre, kerülgetve a sziklákat és egyéb vadvízi akadályokat. A navigátor eközben figyeli a műszereket, a versenyirányítók jelzéseit, s fél szemét ő is a pályán tartja, hátha meglát valamit, amit a pilóta nem. Ebben a sportágban tehát leginkább a figyelemé a főszerep.
  <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" class=mosimage_table border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=1><TBODY><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" height=7 width=7></TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" class=kep_keret_top_td height=7></TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" height=7 width=7></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" class=kep_keret_bal_td width=7></TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px">[​IMG]</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" class=kep_keret_jobb_td width=7></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" height=7 width=7></TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" class=kep_keret_bottom_td height=7></TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" height=7 width=7></TD></TR></TBODY></TABLE>​


  Nem ritka, hogy a hajók az idő egy részét a levegőben töltik, ám ez - hasonlóan az óriás műlesiklók repdeséseihez - teljesen természetes velejárója a sebességnek és a pálya sajátosságainak.
  </TD></TR></TBODY></TABLE>​
   
 4. TH6777

  TH6777 Vendég

  Egy kis nosztalgia!


  Hosszú elverte a világot 400 vegyesen! - Videó


  <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RnegQ_l6Jrs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/RnegQ_l6Jrs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="240" height="175"></embed></object>


  Hosszú rettenetesen elverte a világot 400 méter vegyesen, ugyanebben a számban Jakabos hetedik. Cseh Laci centikkel maradt le az ezüstéremről, Kis Gergő ötödik 400 méter vegyesen. A római vb zárónapja.Amit Hosszú Katinka bemutatott a világnak a 400 méter vegyes döntőjében azt szerintem bármelyik úszó tananyag versenyzés cikkében megállná a helyét. Nagyon bekezdett pillangón, hogy mellett úszó Rice ne szerezhessen nagy előnyt, hogy aztán háton nagyon otthagyja az ausztrált és a mellette úszó Beiselt viszont nem hepciáskodott a hátúszófenomén Coventryvel, hagyta, hogy a zimbabwe-i feljöjjön, s mellen "vezesse", s amikor 300 méter után együtt fordultak, a többiek pedig messze hátul már tudtuk. Hosszú Katinka világbajnok lesz, mert gyorson őt senki nem foghatja meg. Coventry és Rice két másodperces hátránnyal ért célba. Jakabos Zsuzsi a hetedik lett.

  Katka 4:30.31-es Európa-rekordot repesztett, Jakabos 4:37.85-el ért célba.

  "A 200 pille után egy kicsit csalódott voltam, jobb idő. Most csak versenyeztem, nem figyeltem másokra, mindent kiakartam úszni magamból. Sikerült és most csak nagyon boldog vagyok" - mondta Katka az Eurosportnak.​
   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  Vízilabda!

  [​IMG]

  MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA BARÁTSÁGOS MECCS - PÉCSETT

  2010. április 19-én 18.00 órakor kerül sor az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. (Pécs, Szendrey J. u. 7.)


  [​IMG]

   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Közeleg a BEK Négyesdöntője
  A szövetségi kapitány kihirdette idei ifjúsági válogatott keretét. Az Eb-re június 14.-én kezdik meg a közvetlen felkészülést a lányok.

  A múlt héten Merész András, a női vízilabda utánpótlás válogatottak szövetségi kapitánya és kollégái (dr. Tim Gábor és Kelemen Attila) kijelölték az ukrajnai Dneprodzerzhinskben megrendezésre kerülő Női Junior Európa-bajnokságra készülő ifjúsági keretet. A kerethirdetés kapcsán szerettünk volna az új ifi keret néhány tagjával beszélgetni. Dombrádi Fruzsina mononukleózison esett át nemrégiben, Antal Dóra veteránnak számít a mostani ifik között, Zajách Hanna a győri csapatot erősíti, Polák Zsófia az egyetlen, aki a hihetetlenül eredményes orosz játékosok testfelépítésével rendelkezik, míg Gémes Alexa nővérét követi a válogatottban.

  A keret tagjai:
  Antal Dóra, Barna Edina, Dombrádi Fruzsina, Farkas Kata, Gémes Anett Alexa, Hajor Orsolya, Illés Anna, Illés Henrietta, Kövesdi Vivien, Kumi Zsófia, Miklós Dóra, Miskolci Ibolya Kitti, Korényi Zsófia, Kökény Szonja, Polák Zsófia, Ráduly Fanni, Szikora Enikő, Vályi Fanni, Zajách Hanna

  A következő játékosokat még 1-1 hétre behívta a szövetségi kapitány keretedzésre, akik közül 1-2 játékosokra, teljesítményüktől függően hosszabb ideig számít Merész András.

  Kapusok még:
  Horváth Anna, Balázs Adrienn (’94), Doroszlai Vanda, Dancsa Réka (’95)
  Mezőnyjátékosok még:
  Ziegler Diána, Kele Nikolett (’94), Sikter Diána, Bors Dorottya (’95) Horváth Brigitta, Leimeter Dóra (’96)
  Június 14-18.: Horváth Anna, Doroszlai Vanda, Ziegler Diána, Horváth Brigitta, Leimeter Dóra
  Június 21-25.: Balázs Adrienn, Dancsa Réka, Kele Nikolett, Sikter, Bors Dorottya
   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Csepelen 20 egyesület evezőseivel indult a versenyszezon

  [​IMG]
  A Gubacsi hídnál került megrendezésre a szezon első evezős viadala, a Tavaszi Hosszútávú Verseny. A csepeli évadnyitón 20 klub egységei ültek hajóba, hogy teljesítsék a hat kilométeres távot. A Magyar Evezős Szövetség 16 kategóriában hirdetett győztest.


  Néhány papírforma-győzelem mellett meglepetések is születtek.
  - A verseny alkalmával a téli felkészülésről kaptunk képet. Világosan kiderült, ki milyen edzésmunkát végzett. Meglepetésként, a Krpesics Péter és Vermes Péter duó első éves felnőttként a könnyűsúlyúaknál végzett az élen, a még U23-as Juhász Adrián a kormányos nélküli kettesben és egypárban is győzni tudott. Szabó Kati a felnőtt nők között papírforma-győzelmet aratott, de nem várt sikert hozott Bácskai Dominika teljesítménye, a még serdülő-korú hölgy az ifi egypárevezősök között is győzni tudott, jó előjel ez az idei Olimpiai Reménységek Versenye előtt. Galambos Péter a felnőtt könnyűsúlyúak mezőnyét utasította maga mögé, nagy riválisa, Varga Tamás ezúttal nem okozott neki fejtörést, ugyan is ő Franciaországban edzőtáborozik – számolt be Ficsor László szövetségi kapitány.
  A csepeli viadal napján a Magyar Evezős Szövetség elnökségének ülésére is sor került.​
   
 8. TH6777

  TH6777 Vendég


  Szeged ismét kajak-kenu világbajnokságra pályázik!

  <RIGHT> [​IMG] A gyanútlan kívülálló azt gondolhatja, amennyiben a versenyszezonra még sokat kell várni egy sportágban, akkor ott a szövetségben vajmi kevés a tennivaló. A Magyar Kajak Kenu Szövetségben Schmidt Gábor (képünkön) főtitkártól arra kerestük a választ, mennyi a dolga ezekben a hónapokban?

  - Az eleve egy téveszme, hogy a szövetségben csak a válogatottakkal foglalkozunk - kezdte válaszát a főtitkár. - Az utóbbi hat-nyolc évben sokkal szélesebb ennél a tevékenységi körünk. Elsősorban a szabadidősport fejlesztése érdekében tett komoly erőfeszítéseinket említeném, de a sportági marketing tevékenység is sokkal nagyobb nekifeszülést követel, mint korábban bármikor. S akkor még nem szóltam a különböző, kiemelt nyári programjaink előkészítésével kapcsolatos tennivalókról.

  - Ön 2002 óta főtitkára az MKKSZ-nek. Az eltelt időszakban mely esemény jelentette a legnagyobb kihívást?
  - Egyértelműen a 2006-ban volt szegedi világbajnokság, amelyet a helyszínen 40 ezer sportbarát nézett végig, a televízió jóvoltából pedig további 950 ezren láthatták az eseményeket, a nagy magyar sikereket.

  - Ebből az óriási szakmai- és közönségsikerből mit profitált a sportág?

  - Nagy erőkkel folytattuk a tömegesítést, amelynek eredményeként mára kilencven, bejegyzett klubunk működik. A kiadott versenyzői engedélyek száma pedig meghaladja a háromezerötszázat.

  - Számos sportágban évek óta nagy számban hagyták el az országot a jól felkészült edzők. A kajak-kenu sportban is hasonló a helyzet?

  - Bár nálunk is vannak külföldön dolgozók, de a folyamat lassításáért a lehetőségeinken belül mindent megteszünk. Az összes szakszövetség közül elsőként az MKKSZ hívott életre egy, az edzőket támogató rendszert, a „Patrónus” programot, amely a szakemberek megtartását tűzte ki célul. Feltétlenül említésre méltónak tartom az összeomlott orvosi háttér „feltámasztását”, mert az egzakt élettani háttér alkalmazása nélkül válogatottjaink hosszabb távon aligha lehetnének a nemzetközi színtéren is eredményesek.

  - Ha már szó esett a válogatottakról, róluk is mondjon néhány jó szót.

  - Lassan véget érnek a melegvízi edzőtáborozások, amelyeket sokkal kevesebb pénzből kellett megoldanunk, mint néhány évvel korábban. Felnőtt vonalon továbbra is a női kajak szakág a legerősebb. Náluk határozottan jót tett, hogy most már három műhely - Csipes Ferenc, Fábiánné Rozsnyói Katalin és Mórócz István - legjobbjai vetélkednek egymással. A férfiaknál a kenusok között egyértelmű, hogy jönnek felfelé az új arcok. A szövetségi kapitánynak, Storcz Botondnak egyébként az egyik legfőbb feladata, hogy új egyéniségeket kutasson fel, akik Vajda Attila, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor mögött mielőbb a legjobbakhoz hasonló eredmények elérésére lehetnek majd képesek.

  - A legközelebbi időkben mire kell különösen koncentrálnia?
  - A vízi túrizmus fejlesztése kiemelt, fontos feladatunk ma és a következő években egyaránt. Ami pedig a legközvetlenebb jövőt illeti, nyakunkon a nemzetközi szövetség (ICF) soron következő elnökségi ülése, amelynek áprilisban Budapest ad otthont. A számos, igen jelentős döntésük között a 2013-ban esedékes síkvizi világbajnokság helyszínét is itt határozzák el. Nagyon bízunk benne, hogy az eredmény a magyar pályázó, Szeged városára nézve kedvező lesz!

  Hungary - Szeged, Matyér, Kajak-kenu evezős pálya tavasszal

  [​IMG]
   
 9. TH6777

  TH6777 Vendég

  VITORLÁZÁS!

  A Tengeri versenyek közül a II. AC. Tavaszi Regattát emelnénk ki!

  Idén két hajóosztályban (Bavaria 42 Match és Bavaria 47 Cruiser) mérhetik össze tudásukat a versenyre nevező csapatok.
  Széltől függően változatos túra- és verseny vár a versenyzőkre!
  1. nap. Biograd szabadedzés
  2. nap: Biograd – Primosten /30tmf
  3. nap: Primosten – Vodice /12tmf
  4. nap: Vodice – Zut /22tmf
  5. nap: Zut-Biograd /12tmf
  6. nap. Biograd pályaverseny
  A túra versenyek befutója után minden helyszínen más-más program és látnivaló színesíti a regattát.
  A szervezők idén is meglepetés partyval készülnek, jó hangulatú zenével, finom falatokkal csinálnak kedvet Zut-on az esti összejövetelhez!​  <EMBED height=175 type=application/x-shockwave-flash width=240 src=http://www.youtube.com/v/FWINygISxDE&hl=en_US&fs=1& allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">​
  </EMBED>
  Bajnokok Bajnoksága
  2010.04.09. - 2009.04.11.
  Balatonkenese A 2010-es Bajnokok Bajnoksága a KMP rendezésében Balatonkenesén lesz.
  A résztvevők kizárólag a 2008-as év Magyar Bajnokai közül kerülnek ki és J24 -es hajóosztályban mérik össze tudásukat​
   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Sport program - Tisza-tó

  Iskolai Sárkányhajó Fesztival!

  2010. május 2.

  Helyszín: Tiszafüred
  Szervező: Tisza Balenum
  Nevezés határidő: április 24.

  Tisza-tó tájegység

  A Tisza-tó az 1967–73 között épült Tisza II. Vízlépcső üzembehelyezésével, a Tisza folyásába történt mesterséges beavatkozás eredményeként alakult ki. Létrehozásának célja elsősorban a vízhasznosítás volt, idegenforgalmi hasznosítása kialakításakor csak sokad rangú szempontként jelentkezett. A csak nevében és látványában tó, valójában a folyó szeszélyeinek és az emberi beavatkozás következményeinek kitett síkvidéki átfolyásos tározó. A Sarud-Poroszló-Tiszafüred határait érintő Sarudi-medence egészen egyedülálló adottságokkal... ​

  Tiszafüred

  Tiszafüred a Tisza-tó melletti települések fővárosa. Az üdülőterület az ökoturizmus célpontja. Termálfürdője igazi vízgyógyászati kultúrát honosított meg itt. A környék védett természeti értékekben gazdag terület. A négy megye - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok - határán található település környéke a bronzkor egyik legjelentősebb lelőhelyegyüttese a Kárpát-medencében. A városhoz tartozó Tiszaszőlősön rézkori fejedelmi leleteket, Örvényen pedig Árpád-kori templomos települést és temetőt találtak. A Tisza-tónak a tiszafüredi vidéke a Hortobágyi Nemzeti Park megalakítása óta védett, és a mintegy 7000 hektárnyi terület több mint fele... ​
   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  <TABLE class=zebra cellSpacing=0 cellPadding=2 width="100%"><TBODY><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>
  </TD><TD>
  VITORLÁS Versenyek - 2010
  </TD><TD width=80>
  </TD><TD width=80>
  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>SILWELL Kupa
  </TD><TD>Agárd
  </TD><TD width=80>2010. 04. 03
  </TD><TD width=80>2010. 04. 04

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Raiffeisen Ifjúsági Kupa
  </TD><TD>Balatonföldvár
  </TD><TD width=80>2010. 04. 03
  </TD><TD width=80>2010. 04. 04

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Bajnokok Bajnoksága
  </TD><TD>Balatonkenese
  </TD><TD width=80>2010. 04. 09
  </TD><TD width=80>2010. 04. 11

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>VARIENS Kupa
  </TD><TD>Agárd
  </TD><TD width=80>2010. 04. 10
  </TD><TD width=80>2010. 04. 11

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Dockyard Kupa - Tavaszi Bajnokság
  </TD><TD>Balatonfüred
  </TD><TD width=80>2010. 04. 17
  </TD><TD width=80>2010. 04. 18

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Kenesei Szezonnyitó és Tavaszi Regatta
  </TD><TD>Balatonkenese
  </TD><TD width=80>2010. 04. 24
  </TD><TD width=80>2010. 04. 25

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>KEREKED-EGIS
  </TD><TD>Csopak
  </TD><TD width=80>2010. 04. 30
  </TD><TD width=80>2010. 05. 02

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>EUROWIND Kupa
  </TD><TD>Agárd
  </TD><TD width=80>2010. 05. 01
  </TD><TD width=80>2010. 05. 02

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Pénteki Regatták I. forduló
  </TD><TD>Balatonkenese
  </TD><TD width=80>2010. 05. 07
  </TD><TD width=80>2010. 05. 07

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>MNB Félsziget Kerülő
  </TD><TD>Tihany
  </TD><TD width=80>2010. 05. 08
  </TD><TD width=80>2010. 05. 08

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Mályi tavi Évadnyitó
  </TD><TD>Mályi-tó
  </TD><TD width=80>2010. 05. 08
  </TD><TD width=80>2010. 05. 09

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Fejér Megye Bajnokság
  </TD><TD>Agárd
  </TD><TD width=80>2010. 05. 08
  </TD><TD width=80>2010. 05. 09

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>II. Osjecko Pivo LVE OD Kupa
  </TD><TD>Balatonlelle
  </TD><TD width=80>2010. 05. 08
  </TD><TD width=80>2010. 05. 09

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>HYC Kupa
  </TD><TD>Balatonfüred
  </TD><TD width=80>2010. 05. 08
  </TD><TD width=80>2010. 05. 09

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Balatoni Évadnyitó
  </TD><TD>Balatonfüred
  </TD><TD width=80>2010. 05. 15
  </TD><TD width=80>2010. 05. 15

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Balatoni Évadnyitó
  </TD><TD>Balatonfüred
  </TD><TD width=80>2010. 05. 15
  </TD><TD width=80>2010. 05. 16

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Fertő tavi Évadnyitó
  </TD><TD>Fertő-tó
  </TD><TD width=80>2010. 05. 15
  </TD><TD width=80>2010. 05. 16

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Dolesch Iván Emlékverseny
  </TD><TD>Balatonföldvár
  </TD><TD width=80>2010. 05. 22
  </TD><TD width=80>2010. 05. 24

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Atomerőmű Kupa
  </TD><TD>Balatonfüred - Koloska Marina
  </TD><TD width=80>2010. 05. 22
  </TD><TD width=80>2010. 05. 24

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Pünkösdi Regatta (túra)
  </TD><TD>Hejőkeresztúr
  </TD><TD width=80>2010. 05. 22
  </TD><TD width=80>2010. 05. 23

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Pünkösdi Regatta
  </TD><TD>Balatonföldvár
  </TD><TD width=80>2010. 05. 22
  </TD><TD width=80>2010. 05. 24

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Velencei-tavi Évadnyitó, Zöld Szalag
  </TD><TD>Agárd
  </TD><TD width=80>2010. 05. 23
  </TD><TD width=80>2010. 05. 24

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: orange" width=10>
  </TD><TD>Laser Radial Nyílt és Laser Radial Női Országos Bajnokság
  </TD><TD>Fertő-tó
  </TD><TD width=80>2010. 05. 25
  </TD><TD width=80>2010. 05. 30

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>49er GP I.
  </TD><TD>Balatonalmádi
  </TD><TD width=80>2010. 05. 29
  </TD><TD width=80>2010. 05. 30

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Mihálkovics Emlékverseny
  </TD><TD>Tihany
  </TD><TD width=80>2010. 05. 29
  </TD><TD width=80>2010. 05. 30

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Sopron Bank-Burgenland Kupa
  </TD><TD>Fertő-tó
  </TD><TD width=80>2010. 05. 29
  </TD><TD width=80>2010. 05. 30

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=light><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>Regina Kupa
  </TD><TD>Balatonfüred
  </TD><TD width=80>2010. 05. 29
  </TD><TD width=80>2010. 05. 30

  </TD><TD>

  </TD></TR><TR class=dark><TD style="BACKGROUND-COLOR: white" width=10>
  </TD><TD>PENDOLA Dragon Kupa
  </TD><TD>Tihany
  </TD><TD width=80>2010. 05. 29
  </TD><TD width=80>2010. 05. 30

  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 13. TH6777

  TH6777 Vendég


  Úszó-Eb: Len-vizit Balatonfüreden


  [​IMG]
  Eddig 26 ország 85 férfi és 77 női versenyzője nevezett az augusztusi, magyarországi úszó Európa-bajnokság nyíltvízi versenyeire - hangzott el az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Balatonfüreden, ahol augusztus 4-8-án a nyíltvízi számokat rendezik.

  Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára elmondta, hogy az ötnapos balatoni versenyhez - melyen 5, 10 és 25 kilométeren küzdenek majd a résztvevők - az engedélyeket a hajózási felügyelettől és a rendőrségtől már hónapokkal ezelőtt beszerezték.
  "Nem kis mutatvány a csúcsszezonban vendégül látni a mezőnyt, de sikerült megoldani ezt a logisztikai kihívást" - mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere az Európai Úszó Szövetség (LEN) terepszemléje alkalmából tartott tájékoztatón. Hangsúlyozta: Füred elnyerte már a kultúra és a bor városa kitüntető címeket, de szerinte az üdülőhely a sport városának is nevezhető.
  Mint mondta: számos rangos sporteseményt tartanak minden évben Balatonfüreden - különösen a vitorlásversenyek emelkednek ki a sorból -, s éppen most rendezik (pénteken és szombaton) a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét.
  Sam Greetham, a LEN nyíltvízi bizottságának titkára a parti központi helyszín megtekintését követően a Jókai motorosról szemrevételezte az öblöt, és annak fedélzetén vitatta meg a kérdéseket a szervezőbizottság tagjaival. Sam Greetham emlékeztetett arra, hogy a 2006-os budapesti Eb alkalmából Balatonalmádiban lebonyolított nyíltvízi versenyek rendezése és biztonsága "tökéletes volt". Véleménye szerint a Balaton és környezete "olyan, mint egy ékszer", tehát csodálatos helyszíne lesz az augusztusi nyíltvízi számoknak, s szerinte ugyanolyan nagyszerű lesz a lebonyolítás is, mint négy éve volt.

  Az augusztus 4. és 15. között sorra kerülő 30. Eb úszó, műúszó és műugró számait Budapesten rendezik meg.
   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég


  KAJAK:

  Vereckei Ákos megtalálta a közös nevezőt
  2010. 04. 09. 12.42

  [​IMG]


  <RIGHT> [​IMG]
  Hamarosan kiderül, hogy egy hajóba ülhet-e Kammerer Zoltánnal. Szerdán időméréses edzést tartott Storcz Botond szövetségi kapitány a Dunavarsányban edzőtáborozó férfi kajakválogatottnak.

  A 3x2000 méteres „összevetésben” Vereckei Ákos bizonyult a legjobbnak, aki a szakemberek egyöntetű véleménye szerint ígéretes szezon elé néz.
  „Tavaly nem sportoltam, az idén azonban azt teszem” – így foglalta tömören össze kiváló formájának „receptjét” a kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákos. Persze mindez túlságosan egyszerű lenne a részéről, hiszen a K-1 500 méteren háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok versenyző messze híres a precizitásáról, no és arról, hogy mindig figyelemmel kíséri és igyekszik követni is az új trendeket sportágában. Ezúttal sem történt másként…

  [​IMG]

  „Az elmúlt esztendő afféle pihenő év volt az életemben – emlékszik vissza. – Összegyűlt bennem a mögöttem lévő több mint egy évtized, kiégtem, elveszítettem a stílusomat, és úgy éreztem, tennem kell valamit azért, hogy ismét felkeltsem az érdeklődésemet a kajakozás iránt.”

  [​IMG]


  Vereckei Ákos hosszú ideig nem is evezett. Inkább csak videózott. Nézte a versenyeket, a férfi kajakosok mozgását, és kereste a mezőnyben a közös „nevezőt”, azt a valamit, ami a hazai mezőnyből azonban hiányzik.
  „Így kimondva nem nagy durranás… A sok emberben az volt a közös, hogy a csípőjüket is belevitték a mozgásukba. Nem a karra, nem a vállra, hanem a csípőre helyezték a hangsúlyt. Ettől kezdve az elmúlt évem arról szólt, hogy hajóba ültem és eveztem. Eveztem és figyeltem magam, hogy úgymond elszakadjak a klasszikus stílustól, és minél tökéletesebben elsajátítsam ezt az újfajta technikát.”
  Vereckei Ákos már most érzi a változásokat, és őt igazolják a szerdai időmérő eredményei is. Bár hangsúlyozza: tavaszi menőnek lenni nem nagy mutatvány.

  [​IMG]

  „Ez csak egy lépcsőfok. Most az a legfontosabb, hogy mindezt át tudjam vinni a pályára is. Az elkövetkező időszakban kiderül, hogy nagy sebesség mellett is képes leszek-e megtartani ezt a mozgást.”
  Ám nem csak erre kap hamarosan választ Vereckei Ákos. A napokban az is kiderül, hogy összeülhet-e egykori társával Kammerer Zoltánnal K-2 1000 méteren.

  [​IMG]

  „Az olimpiai program változása meghozta a nemzetközi mezőnyben a specializálódást, az én edzéseim teljes mértékben az ezer méterről szólnak. Noha az elmúlt időszakban ráéreztem egy újfajta mozgásra, az előttem álló három évben én már nem tudok annyit belepakolni ebbe a sportba, hogy érdemes lenne egyesre készülnöm. Párosban viszont még lehet keresnivalóm, és a nagy lehetőséget K-2 1000 méteren Kammerer Zolival közösen látom. Tizenegy évvel ezelőtt már ültünk egy hajóban, a zágrábi Európa-bajnokságon ötszáz és ezer méteren is ezüstérmesek lettünk. Persze azóta eltelt több mint egy évtized, más időket élünk, de úgy hiszem, jó párost alkothatnánk. A sevillai edzőtáborban már kipróbáltuk magunkat, ám azóta csend van. Ha az edzőnk, Sári Nándor lát bennünk fantáziát, hamarosan el kell kezdeni a közös munkát, mert úgy érzem, az idő már most nem nekünk dolgozik.”


  <RIGHT>[​IMG]
   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég


  [​IMG]


  Dragon Eb: már töb mint ötven csapat nevezett

  <RIGHT>
  Tizenöt országból már több mint ötven hajó jelentkezett az idei vitorlás évad legrangosabb hazai versenyére, a Balatonkenesén sorra kerülő Dragon Európa-bajnokságra.

  "Eredetileg 60 hajóra számítottunk, ezt szinte biztosan túllépjük, úgyhogy nagyszerű, kiélezett versenyre számíthatunk majd" - mondta Náray Vilmos a szervezőbizottság elnöke. A nevezési határidő március 31-én jár le.

  Az Eb június 5-én kezdődik, ám a legtöbb vitorlázó már az ezt megelőző napokban is Balatonkenesén tartózkodik majd.

  Ahhoz, hogy megismerjék a helyi szél- és hullámviszonyokat, kiváló alkalom a Dragon hajóosztály magyar bajnoksága, amelyre ugyanezen a helyszínen kerül sor. Így ezen a versenyen várhatóan soha nem látott létszámú mezőny, mintegy negyven hajó áll majd a rajthoz.


  Dragon vitorláshajó versenyosztály. Johan Anker [​IMG] (N) tervezte, 1929-ben. 1948-1972 között olimpiai versenyosztály.

  Tulajdonságai:

  hossza: 8,90 m
  max szélessége: 2,85 m
  merülése: 1,60
  alapvitorlázata: 42,8 m&sup2;
  súlya: 1,72 tonna

  A dragont eredetileg egy pályázatra tervezték, méghozzá a skandináv fiataloknak. Magyarországon az első példány 1955-ben került vízre.​
  <CENTER></CENTER>   
 16. TH6777

  TH6777 Vendég


  Fontos választás már szombaton!
  2010. 04. 10. 12.15

  <RIGHT>
  [​IMG]
  Szombaton eldől, hogy melyik város lesz a 2013-as kajak-kenu gyorsasági világbajnokság házigazdája. Szegednek nagyon jó esélyei vannak.

  Budapesten tanácskoznak a hétvégén a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsának, a Boardnak a tagjai. Magyar szempontból a hétvége legfontosabb pillanata az lesz, amikor a küldöttek eldöntik, hogy melyik városok rendezhetik a következő évek világversenyeit. A 2013-as gyorsasági világbajnokságra Szeged, míg a 2012-es maratoni vb-re Győr pályázott.

  Vaskuti István asz ICF alelnökének javaslatára lett Budapest a fontos találkozó helyszíne. Az ICF első alelnöke azt mondta, hogy nagyon jó esélyei vannak a magyar pályázóknak:
  - Azt hiszem, hogy a nemzetközi szövetség vezetői a jót könnyen megszokják, és remélhetőleg nehezen felejtik el. Az elmúlt évek magyarországi világversenyei mind-mind tökéletesen sikerültek. Győr most a 2012-es maratoni vb-re, Szeged pedig a 2013-as gyorsasági világbajnokságra pályázott.

  Szombaton délután tartják a jelentkezők az utolsó prezentációkat. Nagyon optimista vagyok, hiszen 2006-ban minden idők legsikeresebb kajak-kenu világbajnokságát rendezte Szeged, a sportág felejthetetlen ünnepe volt az a néhány nap a Maty-éri pályán. Szerintem a Board többi tagja is szereti az ilyen ünnepeket! - nyilatkozta Vaskuti István.

  Az ICF évi rendes közgyűlésére Budapestre érkezett a nemzetközi szövetség elnöke, José Perurena Úr is. A spanyol sportdiplomata péntek délelőtt találkozott Schmitt Pállal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével is. Schmitt Pál hangsúlyozta, hogy a kajak-kenu sportág hazai hagyományai, sportolóink eredményei és az elmúlt évek magyarországi versenyeinek sikere mind-mind amellett szólnak, hogy 2012-ben és 2013-ban újabb világversenyek házigazdái lehessenek a magyar pályázók.

  Fontos információk újságíróknak az ICF üléssel kapcsolatban:
  - a pályázók szombaton délután zárt ülésen mutatják be végső prezentációikat
  - a sajtónyilvános eredményhirdetés kezdetének tervezett ideje: szombat, 17 óra
  - helyszín: Novotel Budapest Centrum, Rákóczi út
  XLsport -

   
 17. TH6777

  TH6777 Vendég


  Válogatott összetartás!
  2010. 04. 10. 13.00


  <RIGHT>
  [​IMG]
  A felnőtt női vízilabda válogatott 4 napos összetartásán csupán csak az első nap maradt egyedül.

  Bár az első nap, talán a húsvéti dőzsölésnek a családi ünneplések miatt, még nógatni kellett a lányokat és döcögősen indult a játék is, a pörgés is, később ebből már nem látszott semmi. Az egyik cél az volt, hogy minél hamarabb felérjen a támadás az ellenfél kapuja elé, hogy a védelem még fel se tudjon állni, mindezt úgy, hogy a válogatott védelme biztos legyen.

  "Az emberelőny-hátrány gyakorlására fektettük leginkább a hangsúlyt, mert egyértelműen az felejtődött el leginkább. A Világligára gyakorolunk most, azonban a Világliga mérkőzései az Eb-re való felkészülést szolgálják, hiszen idén a zágrábi Európa-bajnokság a fő esemény."-avatott be minket Petrovics Mátyás, a felnőtt női válogatott szövetségi kapitánya.

  A második nap esti edzésén az U20-as női utánpótlás válogatott volt a felnőtt válogatott vendége. A két csapat közötti átfedés miatt bár többen az U20 csapatában kezdtek, a mérkőzés második felében némi rotáció következtében felcserélődött néhány játékos a két csapatban, így Petrovics Mátyás, a női felnőtt válogatott szövetségi kapitánya minden játékosát játszathatta. Most van esélye mindenkinek bekerülni az utazó keretbe, amit láthatóan ki is használtak a lányok.
  A harmadik napon a dunaújvárosiak közül többen nem álltak a szövetségi kapitány rendelkezésére, amikor Zantleitner Krisztina és csapata, a Szentes érkezett reggel a Hajós Alfréd Sportuszodába, ugyanis van akit még reggel és van, akit délután vártak egyetemi ZH-i. A szentesi csapat reggel és este is feszes tempójú mérkőzéseket játszott a felnőtt válogatottal.
  Az összetartás utolsó napján pedig a felnőtt válogatott utazott Dunajúvárosba, hogy reggel és este is kétkapuzzon a magyar bajnoki címvédővel.

  Ezek az összetartások több szempontból hasznosak. Jó esetben nem is annyira könnyítik meg a szövetségi kapitány majdani döntését, hiszen a játékosok fejlődnek, összeszoknak, csiszolódnak, erősödnek. A legjobbak edzenek együtt, így a legjobb passzokat kapják és tanulhatnak egymástól, míg a legjobb kapusoknak gólt lőni nyilván nagyobb kihívás és fejlődést igényel, ahogy a kapusok számára is, hogy a legjobbak lőnek nekik.
  A kapusokra kitérve pedig, ha épp nem védtek, akkor Szép Brigitta, a kapusedző által összeállított edzéstervet végezték vagy épp próbálták az általa kért, személyre szabott feladatokat végrehajtani minél pontosabban, hogy csiszolódjon technikai tudásuk is a fizikai erőnlétük mellett.

  "A rájátszás vége, a bajnokság utolsó mérkőzését követően hirdetem ki a Világliga várhatóan 20 fős keretét. Sokat tisztult most is, azonban a bajnokságon mutatott játék még változtathat a véleményemen. Mindenesetre csak azoknak van sansza, akikre hosszútávon is számíthatok, tehát teljesen egészségesek, végig bírják a 3,5 hónapot. Nem szeretnék idén is sérülésekkel küzdő játékosokkal utazni világeseményre, ami nekik sem jó és a csapatnak sem."-válaszolt kerethirdetéssel kapcsolatos kérdésünkre a szövetségi kapitány.
  XLsport -
   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  Legfrisebb:

  Kajak-kenu: Szeged rendezheti a síkvízi világbajnokságot 2013-ban!


  Szeged rendezheti 2013-ban a síkvízi világbajnokságát - döntött szombaton, budapesti ülésén a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsa, a Board.  <!-- .cikkhead -->A Maty-éri pálya az 1998-as és 2006-os viadalt követően immár harmadszor lehet házigazdája az olimpiai programban is szereplő síkvízi versenyek vb-jének. A rendezési jogra még Moszkva, a portugáliai Montemor kandidált, de mindketten visszaléptek, így Szeged egyhangú szavazással győzött.

  Győr a 2012-es maratoni vb-ért szállt harcba, de végül alulmaradt Rómával szemben.
   
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  Férfi vízilabda ob I: a Honvéd idegenben lepte meg az Egert

  A Honvéd négy góllal, 9–5-re megverte az Egert idegenben a férfi vízilabda ob I szombati találkozóján. Az FTC az UTE ellen győzött 6–5-re otthon.

  <TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" class="cikkinfo table_w100p" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=540><CAPTION>FÉRFI VÍZILABDA OB I


  </CAPTION><TBODY><TR class=odd><TD class=xl24 align=middle>ALAPSZAKASZ


  </TD></TR><TR class=even><TD class=xl24>ZF-Eger–Domino-Honvéd 5–9 (1–2, 1–3, 3–1, 0–3)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl24>FTC-Fisher Klíma–Uniqa-UTE 6–5 (1–0, 1–1, 2–2, 2–2)</TD></TR></TBODY></TABLE>

  <TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" class="cikkinfo table_w100p" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=540 align=center><CAPTION>AZ ÁLLÁS


  </CAPTION><TBODY><TR class=odd><TD class=xl28>1. ZF-Eger</TD><TD class=xl29>19</TD><TD class=xl30>16</TD><TD class=xl30>1</TD><TD class=xl30>2</TD><TD class=xl30>206–132</TD><TD class=xl31>+74 </TD><TD class=xl31>49 </TD></TR><TR class=even><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl32>2. TEVA-VasasPlaket</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl33>18</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>15</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>1</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>2</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>256–116</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>+140 </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>46 </TD></TR><TR class=odd><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl32>3. FTC-Fisher Klíma</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl33>20</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>13</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>1</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>6</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>182–153</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>+29 </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>40 </TD></TR><TR class=even><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl24>4. Szeged Beton VE</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl25>18</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl26>12</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl26>3</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl26>3</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl26>188–128</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl27>+60 </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl27>39 </TD></TR><TR class=odd><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl28>5. DOMINO-Honvéd</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl29>19</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl30>11</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl30>2</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl30>6</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl30>188–136</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl31>+52 </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl31>35 </TD></TR><TR class=even><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl32>6. Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl33>19</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>9</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>4</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>6</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>174–148</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>+26 </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>31 </TD></TR><TR class=odd><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl32>7. BVSC-Atlantis Casino</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl33>18</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>6</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>1</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>11</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>144–199</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>–55 </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>19 </TD></TR><TR class=even><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl24>8. Uniqa-UTE</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl25>19</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl26>4</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl26>1</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl26>14</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl26>126–199</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl27>–73 </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl27>13 </TD></TR><TR class=odd><TD class=xl40>9. PVSK</TD><TD class=xl41>19</TD><TD class=xl42>3</TD><TD class=xl42>3</TD><TD class=xl42>13</TD><TD class=xl42>148–211</TD><TD class=xl43>–63 </TD><TD class=xl43>12 </TD></TR><TR class=even><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl32>10. OSC</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl33>18</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>3</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>2</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>13</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl34>127–208</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>–81 </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl35>11 </TD></TR><TR class=odd><TD style="HEIGHT: 16.5pt; BORDER-TOP: medium none" class=xl36>11. Bodrogi Bau-Szentesi VK</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl37>19</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl38>1</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl38>1</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl38>17</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl38>122–231</TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl39>–109
  </TD><TD style="BORDER-TOP: medium none" class=xl39>4 </TD></TR></TBODY></TABLE>


  Nagy pofont kaptak egri pólósok

  Óriási meglepetésre, hazai pályán szenvedett 9-5-ös vereséget az Eger a Domino-Honvéd ellen a férfi vízilabda-bajnokságban. A listavezető hevesiek a mérkőzést megelőzően ugyanis toronymagas esélyesnek számítottak a megfiatalított, idén meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtó fővárosiak ellen.
  Gerendás György csapata végig hátrányban volt az öt gólos Szivós Márton vezette Honvéddal szemben. A vereség ellenére a kék-sárgák - ha megverik az utolsó fordulóban az OSC-t - biztos elsők, míg a Domino már biztosan nem kerülhet feljebb jelenlegi ötödik helyénél.
  A Ferencváros egygólos sikert aratott az Újpest ellen, így biztosította be magát a felsőházi rájátszásba.
  Az OSC-BVSC mérkőzés is tartogatott meglepetést, ugyanis bemutatkozott a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás - játékvezetőként. Papesz már korábban is kipróbálta, milyen a „másik" oldalon állni, ám azok még nem voltak tétmérkőzések.

  FÉRFI VÍZILABDA OB I, 19. FORDULÓ:

  ZF-Eger–Domino-Honvéd 5–9 (1-2, 1-3, 3-1, 0-3)
  FTC-Fisher Klíma–Uniqa-UTE 6–5 (1-0, 1-1, 2-2, 2-2)
  OSC-BVSC 9-10 (2-3, 2-1, 2-4, 3-2) ​
   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég


  Kásás Tamás lett az évtized pólósa!

  [​IMG]


  A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás lett az elmúlt tíz esztendő legjobb vízilabdása, legalábbis a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) hivatalos újsága szerint. A Pro Recco kiválósága Biros Pétert és a már visszavonult Alexendar Szapicsot előzte meg. A döntnökök között a 202 FINA-tagország szakszövetségei, és a legtekintélyesebb úszószakírók 9 kategóriában adhatták le voksaikat.

  [​IMG]

  „Ez egy nagyon nagy elismerés, rögtön hozzá kell tennem: meg kell osztanom nagyon sok mindenkivel, azokkal, akiknek köszönhetem ezt a díjat, hiszen ez az elismerés annak is szól, hogy ebben a tíz évben nagyon sokat nyertünk együtt, csapatként. Nyilván egyedül nem ment volna. Nagyon örülök, hogy rám gondoltak - nyilatkozta a vlv.hu-nak a legenda.

  [​IMG] [​IMG]

  Az úszóknál a 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps végzett az élen a férfiak versenyében, míg a hölgyeknél a négyszeres olimpiai bajnok, ötszörös világ-, és háromszoros Európa-bajnok Inge de Bruijn legyőzte Jana Klocskovát.

  FINA Aquatics World Magazine – az évtized legjobbjai (kategóriánként az első három)

  Úszás
  Férfiak
  1. Michael Phelps (amerikai), 2. Grant Hackett (ausztrál), 3. Pieter van den Hoogendband (holland)
  Nők
  1. Inge de Bruijn (holland), 2. Jana Klocskova (ukrán), 3. Natalie Coughlin (amerikai)

  Műugrás

  Férfiak
  1. Dmitrij Szautyin (orosz), 2. Tian Liang (kínai), 3. He Csong (kínai)

  Nők
  1. Jingjing Guo (kínai), 2. Vu Min-hszia (kínai), 3. Julia Pahalina (orosz)

  Szinkronúszás
  1. Anasztaszja Davidova (orosz), 2. Virginie Dedieu (francia), 3. Olga Brusznyikina (orosz)

  Hosszútávúszás
  Férfiak
  1. Thomas Lurz (német), 2. Petar Sztojcsev (bolgár), 3. Maarten van der Weijden (holland)
  Nők
  1. Larisza Ilcsenko (orosz), 2. Edith van Dijk (holland), 3. Britta Kamrau (német)

  Vízilabda
  Férfiak
  1. Kásás Tamás (magyar), 2. Biros Péter (magyar), 3. Alekszandar Szapics (szerb)

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Nők
  1. Brenda Villa (amerikai), 2. Giusy Malato (olasz), 3. Danielle de Bruijn (holland)
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   

Megosztás