Wall Street Journal: a forintjátszma folytatódik

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Forint Dollar

A dollar combosodik....
Vagy mar olyan vacak hogy nem lehet ra epiteni, mert allandoan le fel ugral mint a keljfeljancsi. Az otthoni tv elemzese szerint.
Szerintem nem tul jo hogy ilyen "magas" a forint mert a nemzetkozi piacon igy eladni nagyon nehez.
Us mindig jol spekulal jo leviszi a dollart es igy nyilvan az o termekei mennek a piacon jobban mint a magas eu aron vasarolnanak.
Majd kiderul hogy a magyarok jol spekulaltak-e?
 

LAMBDA61

Állandó Tag
Állandó Tag
Felmelegítve a forint árfolyam témát. A forint most nagyon gyenge, pár napja töténelmi mélypontján is volt az euróhoz képest. Megnőttek a devizahitelek törlesztőrészletei és az államadósság törlesztőrészletei is. Nagy teher országos és egyéni szinten is.
 

aattila81

Új tag
Sajnos hitelem van deviza:(( és a meglátásom az összes szemétláda bankos genyó spekulálja mert hó közepén érdekes milyen jó a deviza de hó vége eleje meg amikor törleszteni ez nyilatkozozott meg az mondott vmit az fölkurják 20-30 forinttal a deviza-forint árfolyamot ....ez a gusztustalan!
 

csepcsanyi

Új tag
Sajnos a válság gerjesztett.Rossz bankárok fünek-fának kölcsönöztek,kétes kimenetelű üzletekbe fektettek(a nagy haszon reményében),amikor látták,hogy nem jön be,vékony felfedezhetetlen csatornákon kisíbolták a pénzt.Az Állambácsi (az én-mi adóforintunkból) megtámogatta,mondván a gazdaságnak működni kell,mert nagyobb lesz a baj.És most jön a csavar:az adósok is, 30-35%-kal többet fizetnek.Kétszeresen fizessük meg más emberek,ügyetlen csoportok balgaságát,kabzsiságát.Több gondolatom is van a témában (józan paraszti ésszel).Most kíváncsian várom rossz vagy jó hatással lesz-e a forintra Gyúrcsány úr lemondása.Eleinte biztosan kivárnak a befektetők,mert kíváncsiak az új hazugságcsomagra, az új-régi hatalomtól. Jó lenne mielőbb kikászálódni ebből a káoszból,mert nem marad egészséges ember magyarhonban,roncsik leszünk,kilátástelan,érzelmi zoknik. Üdv.
 

czrt

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne nézzétek minden nap a valutaárfolyamokat mert infarktust fogtok kapni.
Várni kéne legalább fél évet, és szeptember, október környékén talán már jobb lesz a helyzet.
 

Orgona1

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze, érdemes alacsonyan tartani a forintot, így mindent olcsón megvásárolni Magyarországon. (értem: ingatlanok, beruházások...stb. Néhány EUR itt minden.) A bankok a hiteleseken gazdagodnak.
Majd választás előtt, év végére érdekes módon (amikor eladták, amit még el lehet) megint helyreáll a rend. Egyszerű mindent ráfogni a válságra: kérdem: hogy lehet, hogy vannak akiket annyira nem érintett a válság, h még hitelezni is képesek? Fölöttébb figyelemreméltó.
 

Orgona1

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismerek vkit, aki el szerette volna adni a kocsiját, mert nem bírja a hitelt. ( kicsi suzuki), 2,5 millió a hitel rajta 3 év után is, miközben állítólag 1,7-et ér....
 

sebi53

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem vagyok pénzügyi szakember, de úgy látom, hogy a pénzügyi válság mesterségesen gerjesztett. A tőzsdék ennek eszközei. A befektetők egy része, akik nagy tőkével randelkeznek, megvárták, amíg felment a részvények ára, ekkor eladták a részvényeiket. Ezzel indukáltak túlkínálatot, majd pánik keletkezett és eladták sokan a részvényeket, lemente az árak. Ekor újra felvásárolták a részvényeket.... A tőzsdén lehet úgy nyereséget szerezni, hogy pl. az euro árának zuhanására játszik.

És végül a kisbefektetők vesztik el a pénzüket, a "nagy" pénzhez kerül a pénzük.

Régi mondás, hogy pénzt csak pénzzel lehet csinálni.

Üdv

Sebi
 

Atticus32

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem. A válság úgy kezdődött - nagyon röviden -, hogy az USÁ-ban a bankok már rizikós ügyfeleknek is adtak lakáshitelt, a lakás értékének 120%-áig, és nem meglepő módón a csövesek nem fizették vissza a hiteleket, tehát a bankok között - a bankközi hitelezés eredményeképpen - keletkeztek olyan "piszkos" eszközök, amik mögött nem volt fedezet, amiket nem fizettek vissza. És mivel senki nem tudta melyek ezek, senkki nem hitelezett senkinek, a bankok inszolvenssé váltak, és sokan tönkrementek, sokan pedig kihúzták az adóforintjainkig, amiket pénzügyi mentőcsomag formájában a kormányok a bankok rendelkezésére bocsátottak. Nagyon röviden ennyi. Gondolom így nem is érthető teljesen.
 

hlk5o6

Állandó Tag
Állandó Tag
nyilasi tozsdeforumát érdemes végigfutni a válságról(a legérdekesebb, hogy 2008 augusztus az utolsó bejegyzése a válsággal-itt körül egyre nyilvánvalóbb lett)
 

mazskingdom

Állandó Tag
Állandó Tag
mindenki a deviza hitelei miatt sirankozik - sok vak eger - mar alapbol dragak voltak azok a hitelek mostmeg aztan fizethetik az okosok a premiumot. De ha volna egy kis sutnivalo akkor kihasznalva az eu adta lehetosegeket es a jegybanki kamatok minden idok feneket nyaldossak ujrafinansziroznak a hiteleiket mas kulfoldi banknal jobb feltetelekert... no de mit akarok en iget osztani - csak most vettem a sokaidik ingatlanomat 1.8% kamatert... Elvezzetek ameddig lehet- mindenvalsagnakket oldala van - van aki nyel es van aki gazdag lesz - ti dontesetek melyiket valasztjatok
 

breendonk

Állandó Tag
Állandó Tag
néha annyira tudom sajnálni a devizahiteleseket, mintha tejre meg kenyérre kellett volna annó felvenniük.

egy normális vadkapitalista országban ezek a balekok nem kapnak segítséget, max egy ingyen cd-t a szomorú vasárnappal, és egy szabad helyet valamelyik hídra egy impozáns ugráshoz.
 

Kiszsíros

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem, a tőzsde csak a Szerencsejáték Rt. :) De hát ugye nem kötelező lottót venni...
Amúgy igen fontos szerepe van a gazdasági életben. Árak meghatározása. Vállalati tőkebevonás. Stb.
 
Oldal tetejére