vizuális technikák gyerekenek

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nagyon örülök a témának. Én 8 éve vezetek az oviban kézműves foglalkozást. Már rengeteg technikát kipróbáltunk a gyerekekkel. Ha van kérdésetek szívesen válaszolok, és megpróbálok néhány ötletet feltölteni.
Olcsó ötlet:Főzött gyúrma:felfőzünk 6dl. vizet,4evőkanál sót,3evőkanál olajat,2 evőkanál borkősavat. Ha felfőtt,beleszórunk 0.5kg. lisztet,1-2 percig keverjük./színezhetjük is/
 

mildikó

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Gratula minden ügyeskezű kollegának! Én nem vagyok ilyen kreatív, de ötletet "lopni" tudok. Ígérem én is megpróbálok gyerekmunkákat feltölteni. Van-e jó ötletetek így szüret tájékán a témához kapcsolódva?
 

totikrisz

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy tudnám otthon az 5 és 8 éves kisfiaim kézügyességét fejleszteni. Sajnos egy sem szeret rajzolni. A 8 éves fiam az iskolában sem rajzol, mert nincs sikerélménye benne, látja hogy a többiek sokkal ügyesebbek, ezért hozzá sem kezd. Viszont a többi tantárgyból nagyon okos ezért /sajnos/ a tanárnő nem is nagyon kínozza a rajzolással. Mikor rákérdeztem azt mondta, hogy nem lehet mindenki mindenből tökéletes. Hát elég érdekes reakció volt ez számomra tőle.
 

Dórasopron

Állandó Tag
Állandó Tag
Szürettel kapcsolatos : sajnos nincs képem róla, de leírom.
Szeletelj fel dugókat karikákra. Ezekből lesznek a szőlőszemek, amelyeket a gyerekek felragasztanak egy lapra, szőlőfürt szerűen. Ha ez kész, szárat, levelet és kacsot rajzolhatnak hozzá. Nagyobbak ki is festhetik a korongokat "szőlő színre" (sárgászöld vagy kékeslilára).
 

Bodrogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt van az ősz...

Őszi hangulat, ötletes képek. Nem nehéz kivitelezni, én páros munkában oldattam meg a gyerekekkel. Nagyon élvezték. A saját alkotásokról majd teszek fel fotókat is. A fák lombját és törzsét kivágás és festés után össze kell gyűrni gombóccá , majd óvatosan kibontani, kicsit kisimogatni és ragasztani.
 

slillu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Van valakinek jó ötlete, hogy gyógyszeres dobozokból hogyan lehetne mutatós közlekedési eszközöket készíteni középsős gyerkőcökkel (viszonylag egyszerűen)? Már mindenki befestett egy papírt, amivel majd be lehet borítani a dobozt.
Előre is köszönöm!
 
Oldal tetejére