Milyen nevet adnál/adtál a gyerekednek?

Ditty48

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én fiamat Balázsnak hívják.
Név elemzése:
A Balázs név idealista, érzékeny egyéniség kialakulását támogatja. Legjobban nyugodt körülmények között tud teljesíteni, ezért lehetõleg olyan területen érdemes elhelyezkednie, ahol mindenre kiterjedõ figyelemre van szükség, és ahol írásban végezheti a munkáját. Környezete legtöbbször nyugodtnak látja, pedig könnyen válik feszültté és ingerültté. Nehezen fejezi ki mélyebb érzelmeit, gondolatait szavakban, szívesebben teszi ezt írásban. A bizakodó hozzáállás hiánya az oka, hogy nehezen hoz üzleti döntéseket.
 

Eventyr

Állandó Tag
Állandó Tag
Sosem voltam híve az idegen eredetű neveknek, de most megint előkerült a Zora és Zoé után egy olyan lánynév, ami páromnak is és nekem is tetszik: Kasszandra. Mondjuk túlzás, hogy nekem annyira tetszene, egyelőre elvagyok vele, ízlelgetem, ismerkedem vele, elképzelem, hogy a majdani gyerkőcünknek ez "hogy állna". Szandrának biztosan nem becézném :)
 

Adryenn1980

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy általános iskolában tanítok, így sok érdekes/szép nevű gyerekkel találkozom.

Ritkább nevek:
Zselyke, Maja, Virág, Dorina, Boglárka, Liza, Panka, Lotti, Nikol, Hanna, Lilien, Imola (becézve Molli), Szolanzs (becézve Anzsi), Rebeka, Emília, Márkó, Hunor, Dénes
 

mosolyod

Állandó Tag
Állandó Tag
Lányom Zsanett lett, igaz 17 évvel ezelőtt.
Fiú nevünk nem volt, szerencsére nem is kellett.
De mostanában nagyon tetszik a Kristóf és a Dominik.
 

Bassflügehorn

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy honnan kaptam? Mint minden hagyomány tisztelő család első fiúgyermeke az Édesapám után... Szegény Anya, harcolt ellene, de neki akkor még nem volt szava... (Azért a második keresztnevem neki köszönhetem... :) )
 

Tifa-chan

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem lány nevek közül tetszik a Hajnalka,Vivien, Nikolett és a Lilith
Fiú nevek pedig nem másak mint:Zoltán,Tamás,Barnabás,Domonkos és Sebestyén..
 

kreszb

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én kisfiamat Benjáminnak hívják.Becézve:Beni. Ha lenne még egy gyerkőc, fiúnak: Zétény, becézve: Zéti, lánynak:Gréta, becézve: Gréti adnék.
 

Ancsa1Pancsa

Állandó Tag
Állandó Tag
A mi fiainkat Mátyásnak és Ágostonnak hívják, de szerintem még szép fiú név: a Domonkos, Dénes, Boldizsár, Márton, Barnabás, Árpád
A lánynevek közül nekünk a Borbála, Klára, Zsófia, Dorottya tetszik
 

Nikoletto

Állandó Tag
Állandó Tag
Én, ha lányaim lesznek, akkor Virágneveket szeretnék, Kamilla, Hajnalka, Viola tetszenek nagyon...mondjuk a Hortenzia nem tetszik... :)
Fiúk ügyében apuka lesz a névadó, ha oda kerül a sor... :)
 

Erikazoya

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én lányom azt a nevet kapta a naptárból amelyik napon elöször megmozdult a pocimban. Ez utólag derült csak ki mikor utána néztem mikor lesz a névnapja s kiderült,hogy pont azon a napon éreztem elöször a kicsi tapiját. Ez a név a NÓRA. Így hát gondolom ő választotta magának.S igy megnyugodtam hogy a sok közül mégis a megfelelőt adtam neki.
 

feldelaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk a fiamat Lackónak hívják, a kislányom pedig Fanni.
Szeretem a magyar neveket és nem szeretem az amerikaiak majmolását.
(A Valentin nap után a Halloween-t is átvettük, jövőre már hálaadás ünnepe is lesz.)
 
Oldal tetejére