Veterán

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit még mindig nem értek, az az, hogy ha a vak kakas mektalálja a vaktyukot és a vaktyuk tojik egy vaktojást, akkor
1,/ vakcsirke kel e ki a vaktojásból, ha a vaktyúk költi ki,
2,/ vakcsirke kel e ki a vaktojásból, ha nem vaktyúk költi ki,
3,/ vakcsirke kel-e ki a vaktojásból, ha inkubátorban költik ki.
4,/ Mit tojik a vakkakas.
 

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
Na akkor most itt van egy okostojas ! :44:
Mi volt elobb a vaktyuk vagy a vaktojas ?
Amikor a vaktyuk megtalalta a szemet ,
abbol lett a szemestojas es ami abbol ki kelt ,
az ott kapirgal a szemet dombon .
Igy szuletett a szemet-szemert !
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Kádárné Mercedesze
Kiszolgált járgányok
RTL Klub Híradó - Kiss Henrietta
2005-03-02 20:40:16


Kádár Jánosné egykori szuperjárgánya a maga idejében fullextrásnak számított, ez dukált a pártfőtitkárnénak.


Vannak autók, amiket kultikus tisztelet övez, és amelyekbe egy átlagember soha nem ülhetett volna bele. Csakhogy mára már mindez a múlté. Merthogy az egykori miniszteri autók mára jobbára kiszolgált csotrogányként várnak a szebb napokra. Eric Honecker autóját miniszterszállítás helyett ugyanis az új tulajdonos Szilágyi László sertéshús szállítására használta.

László véletlenül jutott a rangos járgányhoz, és akkor még el sem tudta képzelni, hogy egy 10 gyermekes asztalosnak valóban eladnak egy ilyen autót. De álma megvalósult, és azóta már egy kicsit sem félti a miniszteri autót.

Egy másik négykerekű már jóval szerencsésebb helyzetben van. Régi kenyér, pontosabban benzinadója maga Kádár Jánosné volt, aztán négyévnyi miniszteri szolgálat után árverésre bocsátották. Persze csak a hivatalban dolgozók licitálhattak a hivatali járműre. Így jutott az autó másodkézből újra forgalomba.

Az autón biztonsági lökhárító van, 35 km/h-nál a karambolt alakváltozás nélkül vészeli át, mindene acél, négy elektromos ablakemelő, klíma, központi zár, mikroszálas fűtött szélvédő és modern motor. Mindez 1986-ból, merthogy ekkor született a miniszteri kocsi minden extrájával együtt. Az ára akkor a csillagos eget ostromolta: körülbelül 3 darab körúti kétszobás lakás árának felelt meg.

Manapság azonban 1 millió forintért vár az új sofőrre, aki már jelentkezett is a műtárgyra. Merthogy ebbe az autóba állítólag vagy rögtön beleszeret valaki, vagy soha nem akar beleülni.

Csodálkozni lehet is rajta, mert ahogy a tulajdonos mondja, ezt az autót nem a mindennapi ember számára rakták össze. Eddig még soha nem volt semmi baja, az elmúlt húsz évben, és 200 km/h-val könnyedén száguld az utakon még ma is. Pedig akkoriban még egy Dácia 100 km/h-s sebessége is nagy szó volt.

Hogy ez az autó is hasonló sorsa jut-e, mint kollégája, azt egyelőre még titok. De ahogy a közmondás mondja: a munka nem szégyen, miniszternél, vagy éppen hentesnél, a hűséges szolgálat mindenhol becsülendő.
 

atlosz

Állandó Tag
Állandó Tag
A Moszkvics Nagyon Kedvelt AutÓ Volt Az OroszoknÁl, Én MÉgis InkÁbb Zsigult Szeretttem Volna Mindig Is, De Csak Álom Maradt.....

A Zsiguli Az Egy KirÁly Verda, Magyon JÓ Kis Tuning Alap: UnokatesÓmÉk Rendszeresen Egy N Csoportos ZsigÁval NyomjÁk A Rallyt
 

kepi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem meg mindig zsigam van, es nagyon szeretem 21 eves egyedul csinalok
rajta mindent a kasznihegesztestol kezdvi a motor felujitasig mindent.
 

Laca_Sniper

Állandó Tag
Állandó Tag
hát a jó öreg zsiga... ha van az embernek kellő türelme, ideje, akkor el tud vele szórakozni... nekem sokáig volt egy Ladám, hálás kis autó volt, csak eljárt felette az idő... :)
 

arudni

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ha már veteránozunk....Én is már 30 éves fejemre kezdek megőrülni. Vettem egy 31 éves babettát, azzal töltöm most a nem lévő szabadidőmet.....
Ha esetleg valaki is hasonlóval dolgozik éppen....cserélhetnénk tapasztalatokat...annak eléggé híján vagyok.....
 

Amigo

Állandó Tag
Állandó Tag
Huh a Babetta,meg emlekszem ra.Automata valtoval keszult,akkoriban nagy slager volt.Kicsit biciklinek nezett ki.:D
 

arudni

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyébként egy rém egyszerű szerkezet. Kicsit valóban biciklinek néz ki, főleg a legelsők, a nagyon régiek.....Na egy ilyet vettem én is. Ennek még nagy, és vékony kereke van, mint egy bringának, és ugyanúgy nincs semmi rugózása hátul, az összes lengéscsillapítás az ülés amin ülsz. Ennek van szerintem az igazi feelingje, nem az újabbaknak.
 

arudni

Állandó Tag
Állandó Tag
model28thumb150_117.jpg

Így néz ki.
Remélem majd az enyém is hasonló lesz, ha készen lesz. De addig szerintem még rengeteg munka lesz vele. Azért 31 év, az 31 év. Akkoris, ha nagyon vigyáztak rá.
 
Oldal tetejére