A nyílt társadalom védelmét kéri Soros György

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 30.

Melitta - 2016 December 30, 17:55
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Világszerte veszélyben van a demokratikus társadalmi berendezkedése, amelyet fasiszta diktatúráktól a maffiaállamig a zárt társadalmak különböző formái fenyegetnek – írta Soros György, aki saját élettörténetét példaként felhozva figyelmeztet a aggasztó folyamatokra.

  „Egy 86 éves magyar zsidó vagyok, aki a második világháború után lett amerikai állampolgár. Hamar megtanultam, mennyire fontos, hogy milyen politikai rezsimek jönnek létre“ – írta Soros, aki Magyarország náci megszállására emlékezve elmondta, valószínűleg őt is megsemmisítette volna a rendszer, ha az apja nem látja át a helyzetet és nem szerez neki és még sok más zsidónak hamis személyazonosságot, amellyel túlélték a vészkorszakot. 1947-ben hagyta el a kommunista uralom alá kerülő Magyarországot, került Londonba és végezte el tanulmányait, amelyekből szintén azt szűrte le, hogy a világban nyílt – a választott politikai vezetéssel működő – és zárt – a manipulált választókat a rendszer szolgálatába állító – rendszerek működnek.

  Soros az előbbiek megerősítését tartotta fontosnak, ám mostanra a nyílt társadalmak válságba kerültek. „Mi történt? Az egyetlen magyarázatom az, hogy a választott vezetők nem tudtak megfelelni a választók várakozásainak, akik emiatt csalódtak a demokráciában és a kapitalizmusban. Az emberek úgy érezték, az elit ellopta a demokráciájukat.”


  Félre ment a globalizáció
  Soros szerint a Szovjetunió összeomlása után a globalizáció újabb lendületnek indult, ám nem vezetett úgy az általános jólét terjedéséhez, mint kellett volna. „Figyelmen kívül maradt a tény, hogy a győztesek ritkán, ha egyáltalán, kárpótolják a veszteseket.”

  Közelebb hozta ugyan a világ gazdag és szegény országait, de növelte az egyenlőtlenségeket a gazdag és a szegény országokon belül. A javak nagy része a felső egy százalék kezében összpontosult, az elosztórendszerek nem működtek – adta meg a társadalmi elégedetlenség, az elitellenesség lényegi okát a milliárdos üzletember, aki szerint az EU a nyílt társadalom képviselője, ezért is támogatta a kezdetektől.

  „De valami kisiklott. A 2008-as válság nyomán az egyenlők önkéntes társulása hitelezők és adósok kapcsolatává alakult, amelyben az adósok nem tudták teljesíteni kötelezettségeiket, miközben a feltételeket a hitelezők szabták. Ez a viszony sem önkéntes nem volt, sem egyenlő.”

  Németország önző
  Soros Németország történelmi felelősségét is látja a kialakult helyzetben. Szerinte a II. világháború után az Egyesült Államok olyan politikát valósított meg a Marshall-tervvel, amely segített talpra állítani Európát, ezzel szemben a 2008-as válság után az EU vezető állama, Németország a szűkkörű érdekeit szolgáló megszorítási programot kényszerítette az EU-ra. Az egyesítés előtt Németország az integráció motorja volt, ám az NSZK és az NDK újraegyesítése túl költségesnek bizonyult, így 2008-ban Németország nem érezte elég erősnek magát ahhoz, hogy újabb kötelezettségeket vállaljon át. „Angela Merkel helyesen érzékelte választói akaratát, és állt ki amellett, hogy minden ország magáért feleljen. Ez volt a dezintegráció kezdete.”

  Trump is diktátor szeretne lenni
  A demokrácia mostanra krízisbe jutott, még az Egyesült Államok, a világvezető demokráciája is olyan embert választott, aki diktátor szeretne lenni. „Enyhített ugyan megnyilatkozásain megválasztása óta, de sem a viselkedésén, sem a tanácsadói összetételén nem változtatott. A kabinetje hozzá nem értő szélsőségesekből és nyugdíjas tábornokokból áll.” Soros szerint az Egyesült Államok képtelen lesz világszerte a demokrácia védelmére kelni .

  Putyin vészesen erősödik
  Az EU veszélyben van az orosz elnök befolyásának növekedése miatt is. Megérezte, hogy zárt társadalomként működő rendszere gyenge, földgázalapú gazdasága növekedésre képtelen, befolyását nem tudja megőrizni a volt Szovjetunió területén megjelenő színes forradalmakban. Így a médiát ellenőrzése alá vonva, hamis hírekkel operálva dezorientálta a külvilág társadalmait – így választották meg Trumpot is. Ugyanez történhet a 2017-es választási évben Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, ahol mindkét esélyes vezető Putyinhoz közelít.

  Soros párhuzamot vont a gazdasági krízissel, a menekültválsággal nehézségbe került EU és az 1990-ben széteső Szovjetunió között. Ahhoz, hogy az EU ne végezze úgy, ahogyan a Szovjetunió, össze kell fogniuk mindazoknak, akik hisznek az EU-ban – vélte Soros.

  NYG

  Soros1.jpg
   
  Charly2016 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 30.

  1. Burgundii
   Burgundii
   Biztosan loptad, hisz honnét is lenne tudásod. Pusztai ember nem is veszed számításba?
   Számodra elavult, hisz nem mered bírni azt főleg bízni benne. Bombagyártókkal ne versengj ők teszik semmissé a világunkat Teller.
   Semmiben sem vagyunk elmaradva se milyen nemzettől sem. De a semmiben teremtésnél soha nem volt lényeg, hogy mit és miért hozol létre. Használd, és amikor ki dobnád újra életre tudod kelteni, ha te változol és nem a környezetedet változtatod, mire és kire is? Nincsenek nagy államférfiak a pusztának nincs szüksége rá. Szorgalmasan dolgozó egyedekre van szüksége, akik a természettel együtt rezegnek.....
   Utoljára módosítva: 2017 Január 10
  2. tornando
   tornando
   Teller Ede, Szent-Györgyi Albert és Irinyi János féle emberek akik az okos fejeket adhatják.
   A Széchenyi meg felismerte, miben kellett modernizálódni.
   Hogy elmaradottságunkat hátrányunkat csökkentsük
   ctrl+c az copy
   Melitta kedveli ezt.
  3. Burgundii
   Burgundii
   Lopjad ha neked úgy tetszik... :(
  4. setni
   setni
   Újabb szó került fel a listára...
   1. Migráns
   2. Liberális
   3.Civil
   Haladunk....
   Melitta és tornando kedveli ezt.
  5. tornando
   tornando
   Igen erről van szó süketeléstől mindég röhögtünk.
   Legyen az bármelyik párt, bármelyik ideológusának maszlagja.
  6. tornando
   tornando
   Csak hogy cáfoljam viccből, az utolsó szó"haladunk" Nem került fel a listára.
   Ez ott van élvonali szóhasználatban. "Magyarország jobban teljesít"
   Analógiaként asszociálok:
   "Vannak még hibák, de értünk el már eredményeket is!"
   vagy:
   "vannak még hibák, de mindent összevetve jó irányba tartunk."
   vagy:
   "Vannak még hibák, de mi nem hagyjuk magunkat!"
   vagy
   „Vannak még hibák, elvtársak,de folyamatosan javítjuk őket”

   Hogy röhögjünk nem régi 2014:
   "Az egészségügy jobban teljesít, mint az előző kormányzat idején, de még nem elég jól."
   Utoljára módosítva: 2017 Január 11
   Melitta és setni kedveli ezt.
  7. wanda bzik
   wanda bzik
   A roma programjaik is kiemelkedőek. Én nagyon örülnék, ha más gazdag emberek is fektetnének ennyi pénzt ilyen fontos dolgokba.
  8. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Akkor gyorsan forduljatok az alapítványához, amíg még lehet, mert az amerikai törvényhozók vizsgálják Sorost. A republikánus Mike Lee szenátor (Utah) szerint aggodalomra ad okot, hogy közpénz áramlik Soros Nyílt Társadalom alapítványai felé.

   FOX NEWS

   döbbenetes interjú :   Ez egy nagyon régi interjú, George Sorossal a "60 perc" című műsorból. Valaki úgy látszik végképp el szeretné kaszálni, mert előbányászta a messzi múltból, hogy mit mond saját magáról.

   Tudtátok, hogy az alapítványai a palesztinokat támogatják és még egyetlen centet sem adományozott Izraelnek? Nem azért mondom, de fura egy ízlése van.
   Utoljára módosítva: 2017 Február 21
  9. Melitta
   Melitta
   Az allami tamogatasokat lenyultak egy roma se kapott belole aki raszorult, Farkas Florian kivetelevel. Jovairtak a penzt ujra feltoltottek a kaszat de valahogy nem szunt meg semmi problema mert oda nem jut ahol szukseg lenne ra.
   HA nem lenne Soros alapitvanyi tamogatas meg nagyobb nyomor lenne koztuk.
  10. Rákospataki Jeremiás
   Rákospataki Jeremiás
   Soros?! - bort iszik, vizet prédikál - ne feledjük hogyan lett milliárdos.
   "Nyílt társadalom" neki kell, hol szíve, ösztöne szerint még-könnyebben garázdálkodhasson.
   Igazán mehetne már "nyugdíjba".
   B.Péter és Hexe54 kedveli ezt.
  11. Melitta
   Melitta
   Te meg majd finanszerozod a sok civil szervezetet , ahol sok sok raszorulo kap segitseget.
  12. Rákospataki Jeremiás
   Rákospataki Jeremiás
   Úgy néz ki válaszom nem illett propagandádba... :)
   B.Péter és Hexe54 kedveli ezt.
  13. setni
   setni
   Szia.
   Hol garázdálkodik?
   Az életedet mennyire befolyásolja a működése?
   tornando kedveli ezt.
  14. Rákospataki Jeremiás
   Rákospataki Jeremiás
   Nagyon is, pl. itt Romániában, ahol legitim (választások által kinevezett) kormányt akar megdönteni, mert liberális szolgái csúfos verességet szenvedtek. Kemény pénzekkel finanszírozott alapítványai (no meg óriási profitjukat adóparadicsomba menekítő multik) közreműködésével, itteni törvényeket semmibe véve, manipulálnak egy amúgy inkább birka-szelleméről, mint magas intelligenciahányadosáról ismert fiatal népréteget. Jó ideje több-ezer efféle "tiltakozó" vonul térre egyre változó, de aznap épp trendes szlogennel, melyeknek mindenkori lényege, hogy "monnyon le"!
   Sajnos mindez egy korrupt (tanári fizetésből hat ház tulajdonos!), dölyfösen képmutató országelnök, s egy velejéig politizált igazságszolgáltatás támogatásával.
   udvarfy kedveli ezt.
  15. udvarfy
   udvarfy
   Nagyon is hasonlit az amerikai elnök elleni felvonulásokra ! Az sem tetszik nagyon nekik .
  16. tornando
   tornando
   Azt képzeled ellenzék finanszírozással máris meg lehet egy kormányt buktatni?
   Az az eszköztár messze elmarad minden kormány eszköztárától.
   Legfeljebb a hátrányt képes csökkenteni.
   Túl sokat képzelsz a lehetőségekről.
   Még otthon se tudta befolyásolni jelentősem
   setni kedveli ezt.
  17. setni
   setni
   De ez mennyire folyásolja be az életedet?
   Ha nem lenne ellenzék akkor nem is hallanál másról csak a kormány propagandáról.
   Ja, hogy pénzt kapnak ....ingyen hogy csinálják??
  18. Rákospataki Jeremiás
   Rákospataki Jeremiás
   Egy szóval sem írtam, hogy "önzetlen" tevékenysége ezt a kormányt is megbuktatná, habár nem titok e célja. Precedens van rá, hisz a tavalyelőtt sikerült neki - igaz kihasználva Colectiv-klub tragédiát (61 haláleset) - Klaus Johannis marionett-elnökkel, s kb. 30.000 fős "népakarattal" karöltve. "Emberáldozat kellett, hogy e kormány lemondjon" - mondta akkor Johannis, s kezdetbéli óhaja szerint, alkotmányt megszegve, saját, úgynevezett technokrata kormányt alakított. Ez az egy évi kormányzás sokba került nekünk: legalább 2 év lemaradást okozott, Románia pedig az EU pénzek lehívása tekintetében utolsó helyre került.
   Most ismétli magát a történelem, mi több, az új kormány szociális jellegű intézkedéseit (tanügyi-, egészségügyi bérek, minimálbér, nyugdíjak, stb. emelését) elferdítve, társadalmi rétegeket, generációkat próbál egymás ellen hangolni. Ez az esténként okostelefonokkal felvonuló/világító szép/eszes nemzedék legszívesebben megsemmisítené az ingyenélő nyugdíjasokat. A lovakat is lelövik, nemde?
   Hát kb. ennyire befolyásolja életemet Soros karitatív, önzetlen sz.r kavarása... kedvesem.
  19. Hexe54
   Hexe54
   Természtesen meg lehet buktatni bármely kormányt. Tökeerö kérdése, hány bértüntetöt veszek.

   Az USA vagy 5 milliárd $-t pumpáld Ukrajnában az "ellenzékbe" a "Nuland Fuck the EU" szerint, s meg is buktatták a törvényes elnököt. Lehet narancsos forradalomnak hivni, meg lehet puccsnak, a végeredmény ugyanaz.[/QUOTE]
   udvarfy kedveli ezt.
  20. setni
   setni
   Mi az hogy ingyenélő?
   Ők a legaktívabbak a politikában.
   Hogy akarják megsemmisíteni a nyugdíjasokat

Megosztás