CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek Zsidó iskolákra nyitottak tüzet Kanadában
  • 1,754
  • 49
Montrealban több felekezeti iskolát is lövések értek.

Lövések értek szerda este két zsidó felekezeti iskolát Montrealban, sérülések nem történtek. Két montreali zsidó iskola ajtaján találtak golyó ütötte lyukakat csütörtök reggel – közölte a rendőrség az AFP francia hírügynökséggel. A nyomozás első adatai szerint az épületekre éjszaka közepén lőttek, amikor az intézmények üresek voltak – számoltak be a hatóságok.

Szeretnék nagyon egyértelmű lenni. A leghatározottabban elítéljük ezt az antiszemita erőszakot

– reagált Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, aki antiszemitizmus és az muzulmánellenesség ijesztő növekedéséről beszélt. Nem sokkal később François Legault, Québec miniszterelnöke nyugalomra szólított fel a francia nyelvű tartományban növekvő feszültségek miatt.

Kedden két Molotov-koktélt dobtak egy zsinagógára Montreal nyugati szigetén, kisebb károkat okozva az épületben, de személyi sérülés nem történt. Szerdán két, magát Izrael- és palesztinbarátnak valló...
Hírek VALÓTLANUL
  • 863
  • 13

VALÓTLANUL: Fekete kampányok az Orbán-rendszerben (Magyar Jeti Film)


444.hu -tolHírek Biztonságosabb nikotinalternatívákat mutattak be, amelyek a dohányzási arány jelentős csökkenéséhez vezetnek
  • 908
  • 23
Az elektronikus cigarettát bevezető országokban, mint például az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Kanadában és Új-Zélandon, a dohányzási arány a globális átlag felére esett vissza.

A Tholos Foundation a japán székhelyű Pacific Alliance Institute-tal és a svédországi Scantech Strategy Advisors tanácsadó céggel együttműködésben a mai napon közzétette a Safer Nicotine Works (A biztonságos nikotin működik) című szakpolitikai tanulmányát arról, hogy hogyan csökkentette sikeresen Svédország és Japán a dohányzási arányt biztonságosabb alternatív nikotintermékek bevezetésével.

A Safer Nicotine Works az orálisan adagolt nikotin és a hevített dohány dohányzási arányra gyakorolt hatásait vizsgálja Svédországban és Japánban. A tanulmány a Vaping Works (Az elektromos cigaretta működik) című jelentést követi, amely négy ország elektronikus cigarettával (vape) kapcsolatos tapasztalatait tanulmányozta. Az...
Hírek Borzalmas anyagok kerülnek még mindig a Dunába Óbudánál
  • 319
  • 3
Az 1984-ben megszűnt Óbudai Gázgyár területéről még mindig rákkeltő és mérgező anyagok jutnak a Duna vízébe - állítja a Greenpeace.

A Greenpeace megvizsgálta a folyóba szivárgó anyagot, és ennek eredményeit még 2018-ban jelezte az illetékes hatóságoknak, ám nem történt semmi.


Idén ősszel újra felmérték a helyzetet, és mostanra meglettek az eredmények, amelyek szerint a rákkeltő benzol 19-szeresen, az ugyancsak rákkeltő arzén ötszörösen, más egészségkárosító vegyszerek pedig több ezerszeresen lépik túl a határértéket.

A Gázgyár jogutódjait az elmúlt harminc évben többször is kötelezték a mérgek eltávolítására, de a határozatokat nem hajtották végre.

Legutóbb 2022 végéig kapott határidőt a jogutód MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a kármentesítésre, ám a hatóság később maga adott hosszabbítást 2026. április végéig, miközben a helyzet már olyan súlyos, hogy létfontosságú ivóvízbázisok kerültek veszélybe.

...​

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

tibi78 wrote on Csöpi & Roland's profile.
Szia! Kérted az oldalon ezt a Bunyós Pityu zenét. Sajnos nem merem feltenni nyilvánosan nehogy gond legyen belőle. Tudod hogy van ez....Elküldöm privátban. Ha van valami mp3 zenéd esetleg szivesen fogadom, vagy cserélhetünk is esetleg. További szép napot!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,949
Üzenet
4,753,745
Tagok
612,702
Legújabb tagunk
viiktor22
Oldal tetejére