CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek Egy friss kanadai bírósági határozat alapján nem bűncselekmény, ha valaki beint a szomszédjának
  • 779
  • 20
Felmentette a bíró azt a kanadai férfit, akit azért tartóztattak le, mert középső ujjával bemutatott a szomszédjának. Az indoklás szerint az önkifejezés ezen módja az alkotmány védelmét élvezi.

Dennis Galiatsatos bíró egy 26 oldalas ítéletben adott igazat Neall Epstein-nek, akit azért tartóztatott le a rendőrség 2021 májusában, mert gyanújuk szerint halálos fenyegetésekkel zaklatta szomszédját.

Epstein vallomása szerint a középső ujját azután vetette be, hogy szomszédja egy kézi fúróval hadonászva azt ordította neki, hogy egy „idióta", akinek „meg kellene halnia". Epstein ekkor visszaszólt neki, hogy „kopjon le", majd középső ujjával bemutatott, miközben elsétált. Az esetet egy biztonsági kamera is rögzítette. A felvételen tisztán látszódott, ahogy Epstein bemutat szomszédjának.

A férfi az összetűzés után nem sokkal hazament, de a háza előtt már vártak rá a rendőrök, ugyanis a szomszédja feljelentette. Epsteint azonnal le is tartóztatták.

A bíró szerint viszont a...
Hírek Folytatódik az illegálisan épített házak bontása Horvátországban
  • 345
  • 1
14 illegális épületet dózerolnak le a napokban. A tulajdonosok többségükben külföldiek: németek, szlovének, osztrákok és olaszok.

Miután Rovinjban és környékén több, engedély nélkül épült házat is lebontottak a közelmúltban, a hatóságok folytatják az ellenőrzéssorozatot nemcsak Isztriában, hanem egész Horvátországban - közölte szerdán a horvát állami építési hatóság.

Sajtóközleményükben hangsúlyozták: az Isztria megyei akció az építésfelügyelők többhónapos munkájának eredménye. Csak az elmúlt három hétben több mint száz ellenőrzést végeztek Vodnjan városában, valamint Bale, Liznjan és Medulin településeken, és száz illegális építkezés folytatását tiltották meg.

2019 óta Isztria területén az építési hatóság több mint 1600 ellenőrzést végzett, amelyek során számos szabálytalanságot találtak, továbbá 128 illegális épületet lebontattak.
Ugyanebben az időszakban Horvátország-szerte csaknem 28 ezer bejelentés érkezett a hatóságokhoz engedély nélküli építkezés miatt. Az...
Hírek Von der Leyen: Kanada megmentette Ukrajnát
  • 464
  • 6
Krím félsziget 2014-es elcsatolása után az ukrán erőknek nyújtott kanadai kiképzés kulcsfontosságúnak bizonyult az Oroszország által egy évvel ezelőtt indított ukrajnai háború korai szakaszában, jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Ottawában.

Von der Leyen ebben a tisztségében először tesz hivatalos látogatást az észak-amerikai országban. Az ukrajnai háborúról, a kereskedelemről és a transzatlanti kérdésekről folytat megbeszéléseket Kanadában és az Egyesült Államokban, pénteken Joe Biden amerikai elnökkel is találkozik Washingtonban.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni: Kanada megmentette Ukrajnát

– mondta a kanadai parlamentben tartott beszédében. Hozzáfűzte: a kanadaiak „másokat, köztük sok európait megelőzve felismerték az ukrajnai események horderejét”, és a „kötelességen túlmutató” választ adtak a háborúra.

Ursula von der Leyen szerint „a teljes körű orosz invázió megindítását követő órákban tavaly létfontosságúnak...
Hírek Nemzetközi nőnapra
  • 668
  • 30
Minden not szeretettel koszontunk Nonap alkalmaval!

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szervusztok!

Ha lassan is, de magunk mögött hagyhatjuk a Covid-19-et. Sajnos az én családomat, jól megcibálta ez a fránya vírus, de mind itt vagyunk. Kicsit megtépázva, van kinél ott hagyta a foga nyomát, de mindnyájan túléltük.
Szeretettel ölellek minden kedves ismerős, bár merre is vagytok a világban.
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a vámpírok amerikában 5.-ik részét.
Gubisi Andrea wrote on Magnes36's profile.
Szia! Kedves Magnes36
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad a mintát. egyik kedvencem.
Üdvozlettel Andi
tetraplax wrote on misi_misi's profile.
Korg pa4x-hez keresek stílusokat, anyagot.Teljesen új vagyok a témában,örömmel fogadokbármit.
Steuertastatur=CTRL

Statisztikák

Témák
37,617
Üzenet
4,670,404
Tagok
607,334
Legújabb tagunk
Agnes212121
Oldal tetejére