Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
A 10 legnagyobb kamu a zsírégetésről



Az internet legnépszerűbb keresőprogramja 30 másodperc alatt 157 millió (!) oldalt ajánl a fogyókúrával kapcsolatban. De vajon hánynak hihetsz? Most a leggyakoribb félreértésekről rántjuk le a vizes lepedőt.
A csontok nehezek?

Sokan panaszkodnak arra, hogy bár nagyon keveset esznek, mégis nagyobb a súlyuk az átlagosnál. „Lehet, hogy a csontjaim nehezek?” – kapaszkodnak bele ebbe a gyakran emlegetett közhelybe. Tévesen. A csontja csak annak nehéz, akinek csonttörés miatt fémekkel erősítették meg.
Normál esetben a csontjaid kemények, ellenállóak – de kifejezetten könnyűek. Egy átlagos ember testsúlyának tíz százalékát adja a csontváz. Egy nagyon masszív csontozatú férfi legfeljebb két kilóval lehet nehezebb a társainál.
Az alvás karcsúsít?

Ami biztos: az alváshiány túlsúlyhoz vezethet, mivel felborítja az agyban az éhség-jóllakottság egyensúlyát: a teltségérzésért felelős hormon, a leptin szintje csökken, a stresszhormon, a kortizol és az éhséget fokozó ghrelin szintje pedig emelkedik.
Detlef Pape dietetikus orvos Karcsúsító álom című kötetében a következő szigorú szétválasztó diétát ajánlja: reggel csak szénhidrát, délben vegyes koszt, este fehérje. Az étkezések közt legalább ötórás szünetet tanácsol, hogy az inzulinszint alacsony szinten maradjon, a zsírégetés viszont éjszaka fokozódjon.



Léteznek zsírégető élelmiszerek?

Szép lenne, ha az élelmiszerek ilyen hatékonyan szolgálnák a fogyókúrát, de sajnos egyetlen olyan tudományos kutatás sem ismert, amely egy bizonyos ételről bebizonyította volna, hogy fokozza a zsírégetést. Ezért függetlenül attól, ami a különböző könyvekben és magazinokban olvashatsz, az egyetlen dolog, ami égeti a zsírt – a mozgás.
Csoki ellen petrezselyem?

Ki ne vágyna olyan élelmiszerre, mely megemésztéséhez több kalória szükséges, mint amennyit tartalmaz. A zellert, spárgát, grépfrútot és petrezselymet szokták ajánlani e célból, de sajnos korántsem olyan hatásos, mint várnád.
Pedig milyen tökéletes lenne, ha befalhatnál egy tábla csokit, aztán gyorsan elrágcsálnál két csomó petrezselymet – és nem híznál egy dekányit sem... Sajnos negatív kalóriát tartalmazó élelmiszer nincs. Aki sportol, akármennyit ehet?

Elvben: igen. Addig, amíg valaki annyi kalóriát használ (éget el), mint amennyit fogyaszt, nem fog elhízni. De a gyakorlatban nehéz csak mozgással fogyni. Egy zacskó csipsz (970 kcal) energiatartalmának elégetéséhez egy 85 kilós férfinak 388 percig kellene gyalogolni, vagy 82 percig kocogni.
Testtömegindex vagy haskörméret?

Melyiknek hihetsz? de a deréktájon látványos súlyfelesleg mutatkozik. Ez valószínűleg azért van, mert az átlagos felső határán van a testtömegindexe. 25 alatti BMI mellett nem kell aggódnod.

BMI = testsúly (kg) : magasság x magasság (m). E fölött viszont már nem mondható normálisnak az érték.



És azt sem árt figyelembe venned, hogy a hastáji elhízás, a has környékén lévő zsír jelentősen növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések. A nőknél 88, férfiaknál 102 centisnél nagyobb derékméret már veszélyes lehet. Ezek átlagos értékek, egy izmos, kisportolt testű embernek vastagabb is lehet a dereka.
Mi a leghatásosabb méregtelenítés?

Méregtelenítés a táplálkozástan szerint nem létezik, pedig erősen tartja magát az az elképzelés, hogy különféle teákkal vagy böjttel a szervezetben lerakódott salakot el lehet távolítani. Annak ellenére így van ez, hogy nem kellően tisztázott, mit is jelent a méregtelenítés és a salak valójában. Az egészséges gyomorban nem marad semmi. A napi három étkezés jobb, mint a napi öt?

Erre nincs biztos válasz – a táplálkozásszakértők ugyanis erről a kérdésről folyamatosan vitatkoznak. A három étkezés hívei szerint, ha gyakrabban eszünk, az inzulinszint megemelkedik a vérben, ami zsírraktározáshoz, vagyis hízáshoz vezet.
Az öt étkezést ajánlók szerint viszont – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége is ezen az állásponton van – a sok kis étkezéssel az éhségérzet hatékonyan csökkenthető. A sok kis étkezés után ráadásul nem emelkedik meg annyira az inzulinszint, mint egy kiadósabb evést követően.

Van, akinek könnyebb naponta csak háromszor ellenállni önmagának (és a finom ételeknek), mint ötször, hiszen evés közben jön meg az étvágy. A lényeg az: kevesebb kalóriát vegyél magunkhoz, mint amennyit elhasználsz.


Hashajtóval is lehet fogyni?

A rossz emésztés önmagában nem hizlal. A hashajtó nem fogyasztószer, csak akkor ajánlatos alkalmaznod, ha székrekedésben szenvedsz. Hosszú távú szedése kálium és más elektrolitek hiányához vezet, ami a veséket, a vékonybelet. Bizonyos gyógyszerek, például a fogamzásgátlók hatását is csökkentheti. Fogyásra tehát semmiképp ne használd!
Hogyan szokj hozzá a zsír- és cukorszegény étrendhez?

Ahogy mondják: mindent meg lehet szokni. Az, hogy mennyire intenzív ízeket szeretsz, örökletes. Az emberek 50 százaléka „normális ízlelő”, 25 százaléka pedig „szuperízlelő” – ők az édest édesebbnek, a sóst sósabbnak, a keserűt keserűbbnek érzik. A maradék a „nemízlelő”, őket minden íz hidegen hagy. Ha ízre érzékeny vagy a fogyókúra alatt kevésbé fűszerezz, ha a normál vagy nemérzékelők táborába tartozol, dugd el a sószórót!

Forrás: nana....

Köszi Santane a cikkért, a véleményem nem neked szól. :D

Fúúú, ez a cikk már akkor is felidegesített, mikor először olvastam. Szerintem akkora marhaság.

A csontoknál van eltérés, mivel nekem annyira erős a csontozatom, hogy még életemben nem tört el semmim, pedig már többször legurultam a lépcsőről úgy, hogy a kezem és a lábam is alám csavarodott és nem tudtam felkelni, ki kellett "bogózni". Estem már el jégen a kezemre, és a bordámra is, de semmi. A doki is mondta, hogy erősebb, tömörebb a csontom...
Nyilván az erős csontú vagyok, ezért vagyok ducibb szöveggel én sem értek egyet.

Az alvást meg se cáfolja, így ez nem számít kamunak...

Igenis vannak fogyasztó élelmiszerek, pont most beszélt róla egy orvos a tv-ben az egyik műsorban, és el is magyarázta, miért, de erre nem térnék ki. :D (a testőrös műsorban)

A sport-evés összefüggést sem cáfolja...bár eleve marhaság. Logikus, hogy ha több kalóriát viszel be, mint amennyit leadsz, nem fogysz.

A méregtelenítés rész egyenesen kiakasztott, erre reagálni se kívánok, mekkora marhaság...:mad:

"A rossz emésztés önmagában nem hizlal." Ez sem igaz, mert sajnos a rossz emésztés következtében lerakódnak dolgok ide-oda, és így plusz kilót is jelent, és hát haskörméretben sem elhanyagolhatóak a változások.

Az én tapasztalataim alapján...:D
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen mindegy Dvicky. Vannak olyan cikkek, amiket az egyik ember elvet, a másik meg támogat. Mindenki maga dönti el. :)
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat igen, a cikkirok is csak emberek. Mindenki szervezete mas, es mindenkinek mas jon be, mint ahogy ezt mar millioszor irtak elottem. Az agyagcserenk lassu- vagy gyorsasagatol is fugg kinek hany etkezes kell egy nap pl. (vagy jobb/hatasosabb). Ismerek olyankokat, akik napi 6 ora alvassal is porognek es sosem kuzdenek sulyfelesleggel, mig en ha nem kapok 8at minimum akkor minden bajom van.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

K_IBI

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogyókúra jókedvűen

Sziasztok

Mivel a kérdésem aktuális ebbe a topikba, segítségeteket szeretném kérni.
Letöltöttem a Fogyókúra jókedvűen c. könyvet, de két 55. oldal van és nincs 56. oldal.
Ha valakinek más verziója lenne mint nekem, kérném, hogy ossza meg velem az 56.oldalt.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget
Violet
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Olvasta valamelyikotok a PH csoda c. konyvet? ott is van szo a szetvalasztas hasznossagarol, de az, hogy a gyumolcsoket nem tartjak jo otletnek, az azert nem szimpatikus. Szerintem egyetlen etrend sem teljesen meggyozo ha ki kell iktatni egy teljes csoportot foleg a GYUMOLCSOT!!! :confused:
 

golyókutya

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia)Vigyázz a gyors fogyással, mert azon kívül, hogy egészségtelen a bőröd issza meg a kárát, de nagyon!Tapasztalat!!Üdv!

Helló!Segíts kérlek, ha tudsz!Amikor átálltál másfajta táplálélokra az emésztésed nem lassult le?(székrekedés)Köszi
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Olvasta valamelyikotok a PH csoda c. konyvet? ott is van szo a szetvalasztas hasznossagarol, de az, hogy a gyumolcsoket nem tartjak jo otletnek, az azert nem szimpatikus. Szerintem egyetlen etrend sem teljesen meggyozo ha ki kell iktatni egy teljes csoportot foleg a GYUMOLCSOT!!! :confused:

Igen, Sidny! Ez nekem se szimpi belőle.
Szerintem a gyümölcs és a zöldség az, ami az egyik legmeghatározóbb az étrendünkben.
De mindig vannak okosok, akik megmagyarázzák, hogy miért nem jó nekünk a gyümölcs, vagy éppen miért jó nekünk. Mi meg döntsük el, hogy kinek higgyünk. Na, hát ez a művészet....

Helló!Segíts kérlek, ha tudsz!Amikor átálltál másfajta táplálélokra az emésztésed nem lassult le?(székrekedés)Köszi

A székrekedés elég gyakori - még tálálkozás átállás nélkül is.
Erre legjobb módszer a minél több rostos táplálék, valamint pl. a szűztea is segít a lazításban. :)
Persze el nem felejtve a rengeteg mozgást!
A belek is mozognak, ha tornázunk! :)

 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
A 40. napnál tartunk... és bírjuk. :) Köszönjük a bíztatást! Sajna jobbára csak olvasgatni tudok. Már írtam háromszor Nektek, de mindig hibát jelez, ha el akarom küldeni. Azért nem adom fel.
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Hú, Kretiti! Csodálatosak vagytok! KITARTÁS!!!!

Kicsit(?) xar a rendszer, de oda se neki - én se tudok bármikor ide írkálni. :)
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Már egy hete fehérjeturmix-kúrát tartottam, ma meg szőlő-böjtölök, méregtelenítek. Úgyis le kellett már szedni a kertben a szőlőt, mert már mazsolásodot, és jó kis must szaga volt. :D Egyre jobban érzem magam. A hét eleje nagyon nehéz volt, mert a párom lebetegedett, és nagyon aggódtam érte, de szerencsére már jól van. Már 3x tornáztam a héten, és hétvégére is tervezek egy 1 órás edzést.
Bentre vettem egy labdát, most azon ülök, szerintem javult a tartásom tőle.

Nálatok mi a helyzet? Hogy mennek a fogyikúrák?

Viki
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Hű, Viki! Te aztán dolgozol magadon! :)
Gratulálok! :)

Én kényszerfogyiban vagyok, mert torokgyuszim van - semmit se kívánok enni. :D
(nem fog megártani! ;) )
 

Pipec77

Állandó Tag
Állandó Tag
Írok, amíg tudok gyorsan, mert nagyon hamar sipirc lehet belőle.:rolleyes:

Nem akarok már visszamenni a hsz-ekre, mert lehet, hogy nem tudok visszakecmeregni, de a labda szerintem is nagyon jó, segít a gerincnek. Már az is elég, ha csak ülsz rajta és jobbra-balra ringatódzol. Sőt! Szék helyett használd! Tapasztalat, hogy nagyon jó.

Amit ezzel kapcsolatban el szeretnék még mondani az, hogy nem árt időközönként felkeresni egy képzett csontkovácsot, aki helyreteszi az elcsúszott csigolyákat egy- két roppanás árán, mert rengeteg bajt tud okozni, ha nincsenek a helyükön. (menstruációs zavarok, porckorongsérv és egyéb belső bajok is!)

A szőlős méregtelenítés nagyon jó, és nem kell elhinni, hogy hizlal, mert nem igaz. Ez is tapasztalat: van egy szőlőfaló ismerősöm, napi adagja minimum fél-1 kg. Ha hizlalna, őt már görgetni lehetne és nem így van. Lehet enni bátran, csak jót teszünk magunkkal. :)
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Írok, amíg tudok gyorsan, mert nagyon hamar sipirc lehet belőle.:rolleyes:


Amit ezzel kapcsolatban el szeretnék még mondani az, hogy nem árt időközönként felkeresni egy képzett csontkovácsot, aki helyreteszi az elcsúszott csigolyákat egy- két roppanás árán, mert rengeteg bajt tud okozni, ha nincsenek a helyükön. (menstruációs zavarok, porckorongsérv és egyéb belső bajok is!)

Ezzel kiemelten egyetértek! kiss
 

Pipec77

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezzel kiemelten egyetértek! kiss

kiss Santane! De jó, hogy újra látlak és annak is örülök, hogy egyetértesz, megerősítesz, sokat számít nekem. kiss

Torokgyuszira fagyi. :) Nekem kicsi koromban mindig segített, mert iszonyat sokszor fájt a torkom, végül már lemondott a doki a gyógyszerezésemről és azt mondta anyának, fagyiztasson.

Most ne törődj a fogyival. :)
Gyors gyógyulást kívánok!

kiss
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt vagyok en is, de koltozunk es bolondokhaza van. Es szomoru vagyok mert a ket hete leadott egy egesz kilomat a heten visszaszedtem :12::12::12:

De most remenykedem hogy konnyebb lesz egeszsegesen fozni, mert nem kell masokhoz alkalmazkodni, a parom meg orul hogy igy lesz.

De majd megirom hogy mi tortenik es hogy az uj fozestervemnek mi az eredmenye. :) Ja es orulok, hogy visszajottetek, mert nagyon le van allva a forum :(
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Szidny!
Neked alibid van - tudjuk! :D
Ne is törődj a visszaszedett kilóval, majd lemegy a duplája, ha jobban tudsz figyelni rá!
Várunk vissza szeretettel! kiss
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Most nyomtam végig a 40 percet, ömlött rólam a víz, nagyon jól esett, és most eszméletlen büszke vagyok magamra. :D

Nekem hugicám szokta a nyakamat megmasszírozni, és van masszászszékünk, a kettő együtt meg a gerinctorna helyretette a hátamat.

A hétvégén kihasználjuk, hogy itt van a közelben a szeptember fesztivál, és minden nap koncertezünk, kissé fáradt leszek hétfőre. :)

Sydney, a költözködés nem semmi...elvileg mi is lassan költözünk, én már előre utálom kipakolgatni a mütyürkéket a helyükre. Kitartás!

Tényleg azt hallottam, hogy a szőlő mennyire hízlal, de ezek szerint nem igaz, ez jó hír, mert nagyon szeretem, meg az összes gyümit. Most érik a füge is, és annyira imádom, hogy több kilót tudnék enni belőle. De az tuti, hogy többet a munkahelyen nem tartok szőlőnapot, mert percenkért rohantam a wc-re. ;):D
 

Anneliese

Új tag
Sziasztok,

új vagyok, bemutatkozom egy-két jó tanáccsal

Az én módszerem, ha meg akarok szabadulni egy pár kilótól, első és nagyon fontos, hogy nem kezdek el rögtön vadul koplalni, főzők magamnak egy 4-5 literes fazékba egy jó magyaros húslevest, tele minden jóval, és reggelire mint egy király, ebédezz, úgy mint egy polgár és vacsizz csak levest kenyér nélkül, kevés tésztával.

Nem maradok tőle éhes.

Mire elfogy a leves, hozzászokok a kevesebb vacsorához, energikusabbá válok és kész vagyok elkezdeni a szigorúbb diétát.
 

andrusa

Új tag
Sziasztok, szeretnék csatlakozni a fórumhoz, nagyon sok fogyni valóm van, és komolyan elhatároztam, hpgy kb. 20 kilótól, jojo nélkül, életmód váltással , fogok megszabadulni. Ehhez kell sorstársakkal való kapcsolattartás, dumcsi, hogy az ember biztatást adjon, és kapjon, tapasztalatot cseréljen , andrusa
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére