Reiki!

A

altungar

Vendég
Kedves Igi!

Senkit nem taglóznék le. Ha 19 éves koromban nem voltam hajlandó fegyvert venni kezembe, mikor még kötelező volt, és nagyon szigorúan vették, miért változott volna ez?

Eredeti szerző Fodor György
Amit ön tesz, azt a seregben 18 évesen turmixgépnek hivtuk...



Már értem!!! Mert leszerelt 19 évesen.. Így lesznek az élet apróságaiból történelemkönyvbe illő hősies megmozdulások.
:)
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Igi!

Nagyon jól tudod, nem vagy reikimester, eckard strohm szervezetében érvényes maximum az általad tulajdonolt oklevél - egyetlen egy más reikis szervezetben nem, illetve talán Villás Bélánál vagy RAIból kiszakadt más szervezetnél... Azért vársz rá, japán mesternél reiki I.-et végezhess. Nem ajapán mester jön Igihez tanulni ugye...

Próbáld meg elfogadtatni bármely japán reikis szervezettel, vagy a Reiki Alliance nemzetközi szervezettel az okleveledet. Te is jól tudod, lehetetlen.
Nnnna.
Kezgyük :)

Soha nem vitattam a Földön működő több száz reiki szervezet legitimitását és soha nem vitattam okleveleik hitelességét sem.

Hogy ha az általad oly nagyon rajongott japán (egyik neaggyisten illegitim , mert ugye ebben a tolongásban előbb utóbb kitudódhat) szervezet kétségbe vonja a papíromat, mit gondolsz mit teszek?

Talán elsietek egy csöndes félreeső helyre, mélyen megvetem magam majd egy teljesen hivatalos szeppukut követek el?
Túrót. :)

Most hogy így mélyebben belegondolok, a lőtéri döglött kutyát sem érdekli a papír.
Az meg végképp hidegen hagy mit gondol róla Iszike Magaszaki.

Mint annyiszor leírtam teszem a dolgom.
Aki kéri annak segítek, aki kéri annak tanítom aki meg kötexik papír ügyben elküldöm a MÉH-be :)
Ott van annyi papír hogy talán neki is jut egy.

Talán így ennyit ezügyben.
Üdv Igi :)
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Igi!

Senkit nem taglóznék le. Ha 19 éves koromban nem voltam hajlandó fegyvert venni kezembe, mikor még kötelező volt, és nagyon szigorúan vették, miért változott volna ez?

Amíg volt autóm, vitorlásom, bármely ismerősöm vihette, egy feltétellel: MAGÁRA nagyon vigyáz. Tárgy veszhet, ember nem. Tárgy pótolható, ember nem.

Ahogy akarod, de ha meggondolod magad, írj.


A Haza szolgálata mindenek előtt!!

Egy országnak szükséges a honvéddelem.
Így gondoltam és így gondolom ma is.
Az hogy fegyveres képzést kaptam, nem zárja ki az élet tiszteletét.

Igényes ember nőt, autót, pipát nem ad kölcsön :)

És természetesen mielőtt döntöttem jól meggondoltam magam.
Maradok az igaz úton.
üdv Igi
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Képzeljétek csodálatos álmom volt amit itt megosztanék veletek.

Azt álmodtam a Menyek Atyja letekintett az Ő trónusáról és megkérdezte egyik angyalát, miről vitáznak ezek az emberek ezen a fórumon?

Amikor az angyal elmondta, miféle érvekkel győzködi egyikük a gyanutlan közönséget, akkorát kacagott hogy belerezdültek a mennyek oszlopai.

Majd szólott: menj el ehhez az emberhez és kérdezd meg tőle vajon itt a mennyekben meddig vennék komolyan.

És szólott az angyal: Emberek, mindenki tudja hogy a teremtésben minden - legyen az élet, erő, fény és árnyék - a Mennyei Atya szeretetéből fakad és egyedül Ő bírtokolhatja.

Végtelen bölcsességében megajándékozott benneteket tiszta és világos gondolatokkal amikből ráismerhettetek a világ rejtett dolgaira de mindenbe nem nyerhettek bepillantást.

Egyikőtöknek ( Usui )megengedte hogy rátaláljon a mindenséget megtartó erő embert gyógyító alkalmazásásra ( ezt az erőt reikinek nevezitek ) és megbízta, terjessze , tanítsa meg rá a Föld minden népét.

Amint a Föld népei megtanulták az alapigazságokat, önjelölt mesterek kezdték azt pénzzé tenni, egyre zavarosabb ideológiák mögé rejteni az igazságot és csak komoly pénzekért szolgáltatták ki a reiki szentségét.

Zavaros tanokat kevertek a tiszta, mindenki számára félreérthetetlen igazsághoz.

Majd szólt a Mennyek Atyja kinek neve legyen áldott : Emberek , szeretett teremtményeim ha nem békültök meg egymással, ha nem tisztelitek egymást elveszem tőletek és elzárom az emberek elől az én gyógyító erőmet mindaddig amíg a világon újra elterjed a tisztelet, a megbecsülés és az önzetlenség.

Akkor és csak akkor egy új Usui születik majd és .......

És felébredtem és tettem ma egész nap a dolgom, majd most így e kései órán belestem a fórumra és elszorult a szívem.

Tiszteljül és becsüljük egymást.
Tiszteljük az ő szabad elhatározását, amellyel a számára kedves és szeretett utat válsztotta.
Becsüljük tisztességét és munkáját.
Soha ne vonjuk kétségbe lelkiismeretességét amikor az általa válsztott iskola tanai szerint teszi a dolgát és enyhíti a hozzá forduló fájdalmát.

Ezt szeretném.
Igazán.
Üdv Igi
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Kedves Juhász úr!

Az igaz, hogy az itt e fórumon megszerzett információk és reakciók alapján folyton átírja a honlapját, remélve ezzel eléri céljait. Ezért van itt. Nem vállalja fel, reiki I.-től kellene elkezdenie a Reiki tanulását - hanem elles, megszerez információkat, ezért provokál, de egy lépéssel nem jutott közelebb céljaihoz, és nem tudta megszerezni azokat az információkat, melyekre annyira fáj a foga. Reiki mesternek lenni teljesen más. Még mindig látszódni akar, nem azzá válni. Nem érti, a kettő teljesen más.

Az ön gondolkodása, bizottsági elnök, piac, vásárlás, teljesen eltér a Reikit élő emberek, akár reiki I.-esek hozzáállásától. De sokat megmutat abból, hogyan működik ön, és ez a reikisektől távol áll.

Ki kellene jönnie japánba, már a reptéren közölni azért jött hogy a japánoknak terjessze a reikit, és aztán hajrá! Tessék kezdeni a könyöklést, a Fodor Gyurit meg a másik 4 mestert a munka elvégzése után félrelökni, megszerezni mindent magának, ha tudja... A helyzet ideális, milliókat tettek le magyar mesterek, hogy ez sikerüljön, önnek egy fillérébe nem került. Éveket dolgoztak érte nap mint nap sokan, magának a kisujját se kellett mozdítania és magyar módi, ilyenkor mindenkit félrelökni, és megszerezni az eredményt... Igaz, e téren vár önre egy olyan ellenfél, akit még nem ismer és ügyesebb önnél, tapasztaltabb is... Én meg érdeklődve várom, hogy Japánban e híres magyar módszerek működni fognak-e? Magam őszinte érdeklődéssel várom a fejleményeket...
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Nem szereltem le, végigszolgáltam a 18 hónapot. Valaki segített...

Érdekes, mikor vészhelyzet van, sose maradok egyedül. A seregben kitűnő lettem lövészetből, mivel a jóindulatú századparancsnokom lőtt helyettem, és senki nem nyomott fel érte, se őt, a politikai tiszt meg elégedett volt, hogy végre betört engem.

Amúgy egyáltalán nem voltam vallásos, ateistának tartottam magam... Belső dolog, emberre nem lövök, de állatra sem. És aki másként gondolja, azzal sincs bajom, az az ő útja.

Juhász úr kíválóan képviseli a saját érdekeit - Magyarországon a magyar mesterek ezt a magatartást rég elvetették, szerintünk a reiki szellemiségével nem öszeegyeztethető. Szellemiség nélkül a puszta technika se a karatéban, se az Aikidóban, se a Reikiben, se a Kyúdóban a képviselői között nem talál megbecsülésre.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Ha Juhász úr ilyen jól tud mindent Tibetről, szívesen összehozom a Dalai láma Magyarországi képviselőjével, vele vitassa meg ezt a kérdést, beszélje meg vele a reikiről, tibeti eredetéről vallott nézeteit.

Ha a Sámánizmusban is ennyire jártas, egy épp Magyarországon tartózkodó, Dél-Amerikában élő és ott felavatott magyar sámánnal is össze tudom hozni, neki az az élete, hivatása. Bár ő azt üzente, elege van nagyon a magyar mindenhez értő kóklerekből, úgyhogy mielőtt eszmét cserélnek, a sámángödörben kell bizonyítani. Ha ön is túléli, bármit megvitat önnel a sámánizmussal kapcsolatban. Mindenesetre, a sámánizmus iránt érdeklődő reikiseknek ő fog előadást és bemutatót tartani. Valamiért nem elméleti, állítólag mindent tudó embereket hívunk hozzájuk, hanem gyakorlati, tapasztalt embereket, akiknek az a hivatásuk, amiről beszélnek.

Azt gondolom, ami a Reikiben is történt, bárhol sikeres lehet. Elméleti mindent tudó emberek helyett a gyakorlati, minden nap azzal foglalkozó reikisek vették kézbe a reiki ügyeit, és szívós munka után pár év alatt olyan eredményeket értek el, amelyekről sokan évtizede csak álmodoztak.

Ugyanez az egész országban, mindenütt, minden téren végbemehet. Gyakorlati szakemberek kezébe kell helyezni a dolgokat, és akkor minden helyre kerül pár év alatt. Az elméleti, könyvből mindent jól ismerő emberek már megmutatták, hova tudják vinni az egész országot akár, pár év alatt. Nekem elég volt belőle. Köszönöm szépen az erőfeszítéseiket, de láthatóan más az elmélet, más a gyakorlat.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Ma találkoztam olyan japán emberrel, aki igen jó véleménnyel van a magyarokról, köszönhetően azon harcművészeknek, akik járnak Japánba gyakorolni rendszeresen.

Elismeréssel szóltak a magyar Kendosok, Aikidosok teljesitményéről. Europában még a Franciákról van ilyen jó vélemény, hogy ott is a szellemiség is táptalajra talált, a magyarokat és a franciákat nem csak a technika érdekli többségében, nem azért járnak Japánba - hanem a szellemiség is rendben van sokuknál.

Köszönöm nekik, mert ez a mi Reikis utunkat is egyengette.
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugyanez az egész országban, mindenütt, minden téren végbemehet. Gyakorlati szakemberek kezébe kell helyezni a dolgokat, és akkor minden helyre kerül pár év alatt. Az elméleti, könyvből mindent jól ismerő emberek már megmutatták, hova tudják vinni az egész országot akár, pár év alatt.

A tudás gyakorati tudást is jelent még az akadémiai szinten is. Akik nem jól döntöttek (lényegében sehogy se döntöttek, csak úgy voltak), azok a döntéshozók, azaz a politikusok. Ezek el lettek zavarva (legalább is a fele :). Velük együtt a szakembereket is kidobni a szemétbe nem más, mint regresszió egy primitív állapotba. Szerinted a politikusok közül ki hallgatta meg a szakmákat? Merthogy a kutya se. Pl. a mostani oktatásügyi vezető-vármányos sem ment el a szakmai konferenciákra, sőt egy másodpercet sem tanított soha iskolában. Bár elképzelése az van: maradéktalanul megoldódik az oktatás-nevelés problémája, ha minden osztályterem falára felkerül a feszület, isten áldásával :)
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán elsietek egy csöndes félreeső helyre, mélyen megvetem magam majd egy teljesen hivatalos szeppukut követek el?
Túrót. :)

Most hogy így mélyebben belegondolok, a lőtéri döglött kutyát sem érdekli a papír.
Az meg végképp hidegen hagy mit gondol róla Iszike Magaszaki.

Mint annyiszor leírtam teszem a dolgom.
Aki kéri annak segítek, aki kéri annak tanítom aki meg kötexik papír ügyben elküldöm a MÉH-be :)
Ott van annyi papír hogy talán neki is jut egy.

Bizony! Kit érdekel a papír. Megjegyzem a törtetőket nagyon is érdekelte. Amikor kaptuk, áhitattal mutogatták, hogy "és a hitelességét a mester aaaldaasa igazolja", "itt-és-itt érződik rajt' a sugárzás". Jóvan-bisztos - mondtam, engem ez a hülyeség meg a hajbókolás nem érdekel. Bizonyára a mennyei reiki forrás ott latolgatja, nézegeti, hunyorít a fél szemével, hogy na most ott van-e a mester pecsétje vagy sem és hogy ő milyen szervezet tagsági igazolványát tudja felmutatni.
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
" Ha Juhász úr ilyen jól tud mindent Tibetről, szívesen összehozom a Dalai láma Magyarországi képviselőjével, vele vitassa meg ezt a kérdést, beszélje meg vele a reikiről, tibeti eredetéről vallott nézeteit. "


Nekem csak az nem tiszta, miért kell mindig valaki mögé besuttyanni és onnan acsarkodni?
A Dalai Láma Őszentségét szerintem egy fikarcnyit sem hozza tűzbe miket gondolnak teszem azt a Prána Nadiról a magyar nem nadisok. :)

Jut eszembe.
Több alkalommal volt szerencsém beszélgetni A Pránások szellemi vezetőjével, Tampai rimpocséval hasonló kérdésekről és soha egy szóval sem firtatta minő reiki ágat képviselek.
Neki természetes volt hogy egy olyan emberrel beszélget akinek van az életében egy "pici plusz" és azt hajlandó megosztani mindenkivel.

Nnna.
Hát kb ennyivel "több" egy reikis mint egy "hétköznapi" halandó :)
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Olyannak látsz,amilyennek akarsz, Igi.

Más értékrend nem gond - nekem mindegy Krsnás vagy Mohamedán, buddhista vagy Tantrista valaki.

Soha nem fog beleszólni a reiki belügyeibe más szellemi út tanítója - de a rendbetételét támogatja...

Arról hogy szerinted mi a REIKI: Győzd meg igazadról a japán mestereket. Nem velem vitázol - én a REIKISEK hivatalos képviselője vagyok, minden japán irányzaté Magyarországon.

HIVATALOS álláspontot képviselek - más dolog, évek óta ugyanezt mondtam.

Ahányszor állitod, reikis vagy, megirom nem vagy az, nem ismerünk reikis körökben, egy reikis sem avatott fel téged. Megismerni megismerheted, mint bárki más.

Azt pedig RAI tanitóktól tudom, aki egyből mestert avat - azt a RAI sem tekinti helyesnek...
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
A tudás gyakorati tudást is jelent még az akadémiai szinten is. Akik nem jól döntöttek (lényegében sehogy se döntöttek, csak úgy voltak), azok a döntéshozók, azaz a politikusok. Ezek el lettek zavarva (legalább is a fele :). Velük együtt a szakembereket is kidobni a szemétbe nem más, mint regresszió egy primitív állapotba. Szerinted a politikusok közül ki hallgatta meg a szakmákat? Merthogy a kutya se. Pl. a mostani oktatásügyi vezető-vármányos sem ment el a szakmai konferenciákra, sőt egy másodpercet sem tanított soha iskolában. Bár elképzelése az van: maradéktalanul megoldódik az oktatás-nevelés problémája, ha minden osztályterem falára felkerül a feszület, isten áldásával :)

Bocs, ha félreérthető volt... Nem a politikusoktól várok megoldásokat.. a szakemberektől. Hogy ők vegyék kezükbe a dolgokat. Itt japánban nem nagyon tudják, ki milyen miniszter, azt talán, most ki a kormányfő... Az ország máködik, mert hierarchikus a felépitése, vezető csak alkalmas ember lehet. Minél magasabb poszt, annál több munka... Személyes példamutatás...
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Off topic/Tájékoztatás

Meg hogy kik a moderátorok :p:p:p:p:p
Kedves György!
Öt éve vagyok a Ch-n és harmadik éve moderátorkodom.
Amikor moderátorként/kormányosként írok -vastag zölddel jelölöm a "moderátori mondandót"
De azért néha szeretnék néhány témához tagként is hozzászólni. (Többek között ezért is maradtam távol az ezo moderációjától, már amennyire lehetett.)
Tudom magamról, hogy a humorom "eléggé sajátos", de a többség elfogadta és külön örülök, hogy ezt mások észre is vették.:D
A jelen vitába bármennyire is szeretnék beszállni, nem tehetem,:rolleyes: mert amikor indult (izumrud, SPIRIFERI...), még javában moderáltam a témát. (Ez az én morális hozzáállásom.) Ezért maradnak a beszúrt pár sorosok.
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
" Ha Juhász úr ilyen jól tud mindent Tibetről, szívesen összehozom a Dalai láma Magyarországi képviselőjével, vele vitassa meg ezt a kérdést, beszélje meg vele a reikiről, tibeti eredetéről vallott nézeteit. "


Nekem csak az nem tiszta, miért kell mindig valaki mögé besuttyanni és onnan acsarkodni?
A Dalai Láma Őszentségét szerintem egy fikarcnyit sem hozza tűzbe miket gondolnak teszem azt a Prána Nadiról a magyar nem nadisok. :)

Jut eszembe.
Több alkalommal volt szerencsém beszélgetni A Pránások szellemi vezetőjével, Tampai rimpocséval hasonló kérdésekről és soha egy szóval sem firtatta minő reiki ágat képviselek.
Neki természetes volt hogy egy olyan emberrel beszélget akinek van az életében egy "pici plusz" és azt hajlandó megosztani mindenkivel.

Nnna.
Hát kb ennyivel "több" egy reikis mint egy "hétköznapi" halandó :)


Elnézést, hogy beleszólok, de Tampai/Tanpai NEM rinpocse, és semmiképp nem hiteles szellemi vezető. Nincs hitelesen igazolható leszármazása, és Nepálban sötét dolgokkal asszociálják. Valamiért Mo-on, Romániában stb sikerült magát így eladnia, azonban semmiképp nem nevezhető hiteles buddhista mesternek. Megélhetési "szellemi vezető". Ha rákerestek az interneten, szinte csak magyar vagy román oldalak jönnek ki. sehol semmi info a royal white monasteryjéről, se róla semmilyen más nyelven. Azonkívül sikerült meghallgatni a tanításait, és teljesen zagyva, összefüggéstelen, semmi köze a buddhizmushoz. NE higgyetek neki! Kérjétek tőle leszármazásának igazolását. Messziről jött ember mindent mondhat. Ne essetek áhítatba, csak mert szerzetesi ruha van rajta. NEM HITELES EMBER

Továbbá Őszentsége a Dalai Láma NEM támogatja a pnadit, és nem is fogja soha!! Ez egyike a sok pnadis mesének. Talán tényleg jó lenne összejönni egy hiteles buddhista mesterrel, (akár a Dalai Láma küldöttével, ha az buddhista Láma és nem politikus) és rákérdezni erre a pnadis dologra. Bár gyanítom, hogy fogalma sem lesz arról, hogy az meg mi fán terem.
 
A

altungar

Vendég
Ha Juhász úr ilyen jól tud mindent Tibetről, szívesen összehozom a Dalai láma Magyarországi képviselőjével, vele vitassa meg ezt a kérdést, beszélje meg vele a reikiről, tibeti eredetéről vallott nézeteit.

Ha szükségesnek tartom akkor magam is megkereshetem, sohasem vettem igénybe a Protekciót... De jó tudni, hogy oda is bejáratos..:p

Ha a Sámánizmusban is ennyire jártas, egy épp Magyarországon tartózkodó, Dél-Amerikában élő és ott felavatott magyar sámánnal is össze tudom hozni, neki az az élete, hivatása.

Oda is bejáratos :D:D:D

Bár ő azt üzente, elege van nagyon a magyar mindenhez értő kóklerekből, úgyhogy mielőtt eszmét cserélnek, a sámángödörben kell bizonyítani.

Hogyan? kés akézben vagy kéz a kézben ??? :p

Ha ön is túléli,

Most már túl is kell élnem,...röhej.

bármit megvitat önnel a sámánizmussal kapcsolatban. Mindenesetre, a sámánizmus iránt érdeklődő reikiseknek ő fog előadást és bemutatót tartani. Valamiért nem elméleti, állítólag mindent tudó embereket hívunk hozzájuk, hanem gyakorlati, tapasztalt embereket, akiknek az a hivatásuk, amiről beszélnek.

Azt gondolom, ami a Reikiben is történt, bárhol sikeres lehet. Elméleti mindent tudó emberek helyett a gyakorlati, minden nap azzal foglalkozó reikisek vették kézbe a reiki ügyeit, és szívós munka után pár év alatt olyan eredményeket értek el, amelyekről sokan évtizede csak álmodoztak.
Ugyanez az egész országban, mindenütt, minden téren végbemehet. Gyakorlati szakemberek kezébe kell helyezni a dolgokat, és akkor minden helyre kerül pár év alatt. Az elméleti, könyvből mindent jól ismerő emberek már megmutatták, hova tudják vinni az egész országot akár, pár év alatt. Nekem elég volt belőle. Köszönöm szépen az erőfeszítéseiket, de láthatóan más az elmélet, más a gyakorlat.

A pirossal bejelölt szövegrész bizonyára a polcról, van... bejelöl, másol, beilleszt... aztán egy picit átír..
 
A

altungar

Vendég
A Haza szolgálata mindenek előtt!!

Egy országnak szükséges a honvéddelem.
Így gondoltam és így gondolom ma is.
Az hogy fegyveres képzést kaptam, nem zárja ki az élet tiszteletét.

Teljes mértékben egyetértek veled, és mint volt hivatásos tiszt megszeretném említeni, hogy igenis (majdnem) minden hivatásos tisztnek van családja, vannak barátai és egyik sem vágyik embert ölni. De tudja azt is hogy vannak a közösség által meghatározott kötelességei. (a közösség döntése alapján) melyeknek eleget tesz. Ezt persze egy fiatal 18-19 éves sorkatona még nem teljesen fogja fel. (persze az is lehet, hogy már akkor megvilágosodott...nem zárom ki történt már olyasmi az emberiség történelmében) A nem "veszek puskát a kezembe " nekem nem hiteles, annál is inkább, hogy annyi év után még (bár szóval és írással) de egyfolytában céllövöldét játszik, a szeretet nevében.
 
Oldal tetejére