Reiki!

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Usui is tényekkel érvelt.
Ki állított mást?
Ezt irta még:

Az emberi intellektus minden területe nem képezhető le az orvostudomány által. Az
orvostudomány egy adott betegséggel kapcsolatban azokkal a gyógymódokkal foglalkozik, amelyek a tudomány mai állása szerint rendelkezésre állnak, mégpedig úgy, ahogy azokat az orvostudomány tanítja. Az kell, hogy válaszoljam erre, hogy nem lehet minden betegséget egyformának tekinteni, s elektromossággal vagy egyéb kezeléssel gyógyítani.

Ezt a szakaszt a Hikkei tudtommal egy Ushio nevű ember szájába adja, nem közvetlenül Usuitől van.

Azt viszont Usui mondja a reiki működését firtató kérdésre adott válasz utolsó mondatában, hogy "Egy nap, a tudományos magyarázat is meg fog születni."

Nem tudok ilyenről, keresztények más keresztényeket meg akarnának félemliteni - de biztos itt is másokat ismerek.

Pedig sajnos szoktak riogatni egyes pásztorok azzal, hogy a reiki a szimbólumok használata miatt mágia...
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami igaz igaz. Megígértem nem látom ezt az embert és a marhaságait sem de ez egyszer kivételt teszek és kijavítom illetve helyesbítem magam :)

Idézet:
Eredeti szerző Igipapa

Szerintem ha tudnának magyarul olvasni és betévednének mondjuk erre az oldalra,nem sok tanfolyamot szervezne nekik ez a kedves ember. Mert természetesen nem magának, áááá dehogy vagy talán így helyes? áááá de hogy? (javítottam én :) )



Ez a kedves ember nem szerveztanfolyamokat... akárcsak a többi tanitót - meghivják. Így működik a Reiki. Nagyon más...


Mellesleg minek nevezzük ha valaki felhívja az ország összes reikisét hogy menjen hozzá reiki I tanfolyásra ?

Tudom, persze, dehogy is magának, csakis a hiteles japán mestereknek akik mélyen ár alatt, " diszkont áron kínálják a reikit " . :) Ezt a marhaságot kb tizenkét éve olvastam a neten. Igaz akkor a RAI tanáraira írta egy lánglelkű szakíró :)
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet:
Eredeti szerző Igipapa

megjegyzésekkel ellátta Furrier 75 :) (hiába no örexem)

Nem alacsonyodok le soha arra a szintre :
hogy egy embert megingassak hitében.
Ha meg tudod ingatni nem is volt neki.A hit nem egyenlő a hiszékenységgel.

Nekem a hit olyan mint a lélegzet.
Lélegzet nélkül nem élhetek.
Ha valakinek hite van, (bármiben) nem ingathatom nem degradálhatom . A hiszékenység más tészta. Viszont aki egy hiszékeny embert behülyít azt megvetem.

Nem alacsonyodok soha arra a szintre :
hogy elvegyem egy beteg mankóját.
Pedig lehet ezzel gyógyítanád meg.

Elég sok víz lefolyt már rajtam ezen a pályán és rengeteg ember fordult hozzám nyavalyáival.
Láttam miként ragaszkodtak apró rítusaikhoz ( kávé, cigi,nasi, templomokban időzés stb ) amik kibírhatóvá tették számukra az életet kilátástalan helyzetben is. Ezekre a mankókra mindaddig szükségük van amíg megtalálják helyüket a világban, rájönnek, a csapások "csak " megoldandó feladatok és amikor rájönnek ez a csodálatos világ csak értük van, eldobják mankóikat, de addig görcsösen ragaszkodnak hozzájuk.

És nem alacsonyodok soha arra a szintre, hogy ha egy ember véleménye különbözik az enyémtől, a szövegből kiemelve, mintegy megbélyegezve ledorongoljam hitében, egyéb meggyőződésében.

Pedig néha többet használ, mint amennyit "árt".

Mindenknek joga a szabad vélemény nyilvánítás.Az én véleményem az én világról és a benne lévő rendről alkotott fogalmaimból ered, az esetleges vitapartneréi pedig az ő hasonló dolgaiból.Ezeket a véleményeket lehet ütköztetni de alapból elutasítani, nevetségesnek beállítani, lehúzni, nem úri tempó.
Szerintem :)

Nem alacsonyodok soha arra a szintre, hogy pusztán feltétel nélküli emberi szeretetből ne tegyek meg olyan dolgokat, amit mások esetleg "személyes támadásnak" foghatnak fel, pedig önismereti, vagy spirituális fejlődésüket szolgálja.

Tiszteljük mások részegségét hogy hasonló állapotban minket se molesztáljanak :)Nem vagyok az a támadó alkat de a véleményem az az enyém,ha másnak ez nem tetszik akkor is.

Üdv Igi

Gondoltam ezt még ideírom :)
Minden tanítványomnak azt tanácsolom légy olyan mint a víz.

Térj ki.
Lásd a folyó kitér a hegynek és körülfolyja és lassan feloldja alapjait, felmorzsolja elkoptatja köveit.

Ha nem térhetsz ki
Légy a felhalmozott bölcsességeid hűs forrása ami lehűt indulataitokban téged is és vitapartneredet is.

Ha nem térhetsz ki
és úgy érzed támadnod kell lehetsz gőz.
Ami hatalmas erővel feszül, de vigyázz a gőz tönkretehet mindent maga körül, azt amit jónak ítélsz és azt is amit rossznak.

Ha elég eltökélt vagy és biztos magadban lehetsz jég .
A jég ugyan víz, de ha megfagy hatalmas terhet is képes elviselni, a rá nehezedő teher okozta fárdság minden látható jele nélkül.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Elég sok víz lefolyt már rajtam ezen a pályán és rengeteg ember fordult hozzám nyavalyáival.
Láttam miként ragaszkodtak apró rítusaikhoz ( kávé, cigi,nasi, templomokban időzés stb ) amik kibírhatóvá tették számukra az életet kilátástalan helyzetben is. Ezekre a mankókra mindaddig szükségük van amíg megtalálják helyüket a világban, rájönnek, a csapások "csak " megoldandó feladatok és amikor rájönnek ez a csodálatos világ csak értük van, eldobják mankóikat, de addig görcsösen ragaszkodnak hozzájuk.

Ez esetben inkább Dr.Csernussal értek egyet.:D
Szóval, azokra a bizonyos mankókra egyáltalán nincs szükségük, és amíg ki nem ütöd a kezükből bebizonyítandó, hogy e nélkül is tudnak élni, nem is fogják ezt belátni.;)
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Szerintetetek a reiki mennyiben ezoterikus. Úgy értem mennyire tekinthető olyan iskolának, ami egy beavatáson keresztül vezet ez a világ megismerésének egy magasabb állapotába?

Én azt hiszem, és ezt már írtam, hogy a reiki nem ezoterikus abban az értelemben, hogy egyik fokozatának átadása sem jelent ezoterikus tanítás átadását. Csak behangolást. Nem fed fel a tanítvány előtt nagy titkokat. Technikát nyújt csak.
"A Reiki spirituális tanítása:
A beavatás minden része feltölti a hallgatók testét energiával. Azért kell az egyes részeket külön napokon csinálni, hogy a hallgatók minél több energiát kapjanak. Érezte már úgy, hogy annyira telítve van energiával, hogy majd' szétrobban? A beavatottaknak ilyenkor hasonló, de mégis más-más élményeik vannak. Ez a legfőbb oka, hogy a Reiki tanfolyam legalább három napig tart, napi több órában. A másik ok az, hogy időbe telik az átadott üzenet integrálása.
A beavatás nagyon mély lelki, érzelmi és fizikai változásokra ösztönöz.
A testnek időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon ezekhez a változásokhoz. Sokan nehezen érzékelik az ilyenkor kialakuló mélységet és erőt. Csak rendszeresen végzett kezelések után tudja a beavatott felfogni ezeket a dolgokat.
Ezért követelte meg Dr. Hayashi minden tanítványától, hogy rendszeresen dolgozzanak a klinikáján hónapokon át. Sokat halljuk manapság, hogy éljünk a mában. Dr. Usui már száz évvel ezelőtt figyelmeztette az embereket, hogy „itt és most” legyenek, mert csak a most számit. Bármilyen kihívással találkozol, próbáld megoldani legjobb tudásod szerint. Ha a ma lehetőségeit használod problémád megoldásához, holnap is sikeres leszel. A tegnap lehetősége már a múlté, ne pazarolj rá energiát.
Ha megtanulod, hogy a mában élj, talán itt az ideje, hogy megbarátkozz az egyik reikis alapelvvel, a harag nélküli élettel. Bármely alkalmas eljárás megfelel arra, hogy az indulatosságot elkülönítsük magunktól, realizálva, hogy mi mi vagyunk, a harag pedig egy állapot, amibe belekerültünk. Ha elragad minket a harag, akkor nem választhatjuk meg cselekedeteinket – csak reakció lép fel – ami azt jelenti, azé minden erő, aki a „harag” gombot megnyomta.
Ha a mának élünk, a stressz nagy része eltűnik. Jobb a közérzetünk harag nélkül.
A következő dolog, amit el kell hagynunk, az az aggodalom. Ha tudjuk, hogy minden pillanatban legjobb tudásunk szerint cselekszünk, nem igazán számít, mi lesz cselekedetünk eredménye.
Valaki azt mondta:
– Nem éri meg aggódni. Még soha semmi sem sikerült, ami miatt aggódtam.
Aggódáskor a lélek békéjét áldozzuk fel. Mennyivel jobb nyugodtan aludni!
Sok oldalt írtak a hálás magatartásról. Megdöbbentő, ha az ember leírja vágyait, amelyek tíz perc alatt jutnak eszébe. Ha az ember naponta leírja ezeket a dolgokat, örüljön, hogy mennyi jó dolgot talál maga körül. Ezekből beláthatja, hogy sikeres és minden igénye bőségesen el van látva, kivéve a kapzsisága. Így érheti el, hogy szűnjék meg a „nem elég” érzése.
Becsüld és tiszteld a mindenható teremtő erőt, a feltétlen szeretetet, szüleidet, tanáraidat, szomszédaidat, másokat; minden élő meg érdemli a tiszteletet.
A becsületes életmód óriási mértékben segíthet öntudatra ébredésünkben. Nagyon megerőltető, sőt kényelmetlen egy egész napon át minden lehetőséget és történést a becsületesség fényében megvizsgálni. Ez többek között azt jelenti, hogy megállunk minden stoptáblánál még akkor is, ha senki sem jön keresztben.
A becsület belül él és nem törődik azzal, látja-e valaki. Ha mindennap reikizünk, és ha eme gondolatok szerint élünk, egy új világ nyílik meg előttünk, új képességek bukkannak fel, karnyújtásnyira kerül a siker és mindent, ami él, feltétel nélkül szeretünk. A feltétlen szeretet átalakítja az embert. A napi szokások által meghatározott határok eltűnnek.
Szembekerülünk a szükségessel, a lényeggel; a lényegtelen, szükségtelen dolgok megszűnnek. Az ember élete tisztább, egyszerűbb lesz. Mikao Usui az így élőket nevezte Fénykutató Társaságnak. A kandzsi másik értelmezésben azt jelenti: Belső Fény. A lelki felemelkedés fényét hozta nekünk, tudatosságunkat fokozta, segített, hogy felismerjük a dolgok isteni lényegét. Amikor ezt felismerjük, bekövetkezik a test gyógyulása. Aki eléri ezt az állapotot, láthatja, hogyan valósulnak meg gondolatai, pl.: a kézben tartott kanál lassan elgörbül."
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez esetben inkább Dr.Csernussal értek egyet.:D
Szóval, azokra a bizonyos mankókra egyáltalán nincs szükségük, és amíg ki nem ütöd a kezükből bebizonyítandó, hogy e nélkül is tudnak élni, nem is fogják ezt belátni.;)


Ezért szép a világ.
Mindeniken legyen saját véleménye, mondhassa el és ne írja elő senki mit kell gondolnia.

Csernus doki ezt vallja, Furrier hasonló véleményen van és itt van a pont :)
Nem kérdőjelezhető magánvélemények.
Egyik szakmai vélemény , a másik szimpátia alapján pártolja a szakmai véleményt.

Csernus doktor orvos, akinek tudása, felkészültsége, hatalmas orvosi gyakorlata általam nem kérdőjelezhető.
Magam egy mezei reikis csupán aki a hozzáfordulók eseteinek elemzéseire hagyatkozhat egyéb gyakorlat híján.

Mindenkinek más utat szabott Isten.
Egymástól lehet, távolabb de Hozzá egyre közelebb vezet.
Mi pedig elégedjünk meg az Úr kegyelmével, ha mások bűnösnek ítélnek is.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Gondoltam ezt még ideírom :)
Minden tanítványomnak azt tanácsolom légy olyan mint a víz.

Térj ki.
Lásd a folyó kitér a hegynek és körülfolyja és lassan feloldja alapjait, felmorzsolja elkoptatja köveit.

Ha nem térhetsz ki
Légy a felhalmozott bölcsességeid hűs forrása ami lehűt indulataitokban téged is és vitapartneredet is.

Ha nem térhetsz ki
és úgy érzed támadnod kell lehetsz gőz.
Ami hatalmas erővel feszül, de vigyázz a gőz tönkretehet mindent maga körül, azt amit jónak ítélsz és azt is amit rossznak.

Ha elég eltökélt vagy és biztos magadban lehetsz jég .
A jég ugyan víz, de ha megfagy hatalmas terhet is képes elviselni, a rá nehezedő teher okozta fárdság minden látható jele nélkül.

A víz milyen lágy!
Meglel minden kis utat,
ereje mégis
képes átszakítani
a tömör sziklafalat! (Meiji)
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Mellesleg minek nevezzük ha valaki felhívja az ország összes reikisét hogy menjen hozzá reiki I tanfolyásra ?

Ez a hazu - pardon, csúsztatás, szándékos hamis állitás se jött be Botos Ignácnak. Amúgy hasonló váddal, vádakkal próbálkozott már más fórumon, de az azóta kihalt, ott egyedül maradt.


I: Tokyoból Reikisek nem lettek felhivva.

II: RAI Tanitókat hivtam fel, saját költségemen és nem sajnálom rá a pénzt. Sok jó, őszinte embert lehetett megismerni. :

III: Ezért: Érdekli e JAPÁN reikisekkel, JAPÁN reki mesterekkel KAPCSOLAT lehetősége?

IV: Hozzám - szó se volt róla. Vannak RAI tanitók is, nem is kevesen, akik a szerzővel ellentétben igazat beszélnek, meg lehet őket kérdezni. Kicsit ciki, saját szervezetének tagjai igazolhatják, egyik tagjuk ismét nem a valóságot állitotta...

V. Évekkel ezelőtt a vonalakon a tanitók a hierarchia szerint voltak értesitve a japán praxisokról, a vonalvezető tanitók, és lett belőle egy Országos Együttműködés, ahol a cselekvő mesterek, tanitók találkoztak, és a munka közösen azóta is tart. Ott nem Reiki I. képzés volt, hanem a teljes japán praxis gyakorlása, két alkalommal, spok városban. És a kezdetőktől sem 1 mester jutott el Japánba, hanem hárman az összefogás eredményeképpen.

Ami érthetően Botos úrnak nagyon nem tetszik és még mennyi minden jön, ami nem tetszik majd neki.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Ezt a szakaszt a Hikkei tudtommal egy Ushio nevű ember szájába adja, nem közvetlenül Usuitől van

A Hikkei kizárólag Usui útmutatásai ismereteim szerint - semmi más információt nem kaptunk.

Azt viszont Usui mondja a reiki működését firtató kérdésre adott válasz utolsó mondatában, hogy "Egy nap, a tudományos magyarázat is meg fog születni."

Attól tartok, ez félreforditás lehet, mivel japánról németre forditották, és onnan magyarra. Pont a félreforditási lehetőségek miatt kérték Japánból, a forditásra figyeljünk... Petter feleségével közösen próbálta forditani - ám klasszikus japán a szöveg. Más a nyelvtan, és pontosan kelll ismerni az irásjegyek 1925. évi jelentését, ami jó néhánynál más volt, mint 1948, a japán nyelvreform, a modern japán nyelv iráskészlete óta. Olyan forditót kerestünk, aki

- klasszikus japán nyelvet is jól ismeri,
- japán nyelvtanári szintű nyelvvizsgája van,
- és lektorálás is volt.

Így ki lehetett kerülni azta vádat, saját értelmezés szerint fordítok.

Talán e pár oldal forditására költöttük a legtöbb pénzt el - de fontosnak tartottuk, jó legyen. Gondolom, Petter könyvének forditásáról beszél - erre a szakaszra igen kiváncsi voltam 2005.-ben is. A jó forditást megkapta minden magyar reiki mester, aki kérte.

Biztos ami biztos, ujra átnéztem - a lektorált forditásban nincs ilyen rész. Persze ezt nem tudhatta.
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
A Hikkei kizárólag Usui útmutatásai ismereteim szerint

Igen, Usui idéz orvosoktól, akik vizsgálták a reikit és nem találtak rá magyar

Nekem angolul két különböző forrásból is megvan a Hikkei. Az egyik Petter (az németül is). Nálam az általad idézett szövegben van egy idézet-vég (piros). Az eleje, a zöldet Usui idézi Ushio doktortól, a kék Usui szavai:

Az emberi intellektus minden területe nem képezhető le az orvostudomány által. Az
orvostudomány egy adott betegséggel kapcsolatban azokkal a gyógymódokkal foglalkozik, amelyek a tudomány mai állása szerint rendelkezésre állnak, mégpedig úgy, ahogy azokat az orvostudomány tanítja. Az kell, hogy válaszoljam erre, hogy nem lehet minden betegséget egyformának tekinteni, s elektromossággal vagy egyéb kezeléssel gyógyítani.
" Az én Usui reiki-gyógymódom tehát alapvetően eltér a tudományos orvoslástól, akupunktúrától vagy moksza-terápiától is.

Annál a kérdésnél, hogy "Hogyan működik az Usui Reiki Ryoho" Usui válaszának utolsó két mondata az, hogy "A tudósok és az értelem emberei vizsgálták ezt a jelenséget, de a modern tudomány még nem tudott rá magyarázatzot adni. De hiszek abban, hogy ez majd egyszer el fog jönni. "

Az a kérdésem, hogy nálatok ez a mondat hogy szól. Ez egyszerűen megoldja a félrefordítás problémájt.

Személy szerint nincs okom feltételezni, hogy a két független forrás tud japánul és hogy egy valódi szöveget idéznek. Az kétségtelenül lehetséges, hogy nem túl jó fordítások ezek. Még az is lehet, hogy alapvető hibák vannak benne. De 1) ez a mondat nem hiszem, hogy közéjük tartozik, 2) abban a szövegben Usui sok embertől idéz: Dr. Nagai, Dr. Kondo, Dr. Kuga.

Attól tartok nem ugyanarról a szövegről beszélünk. Már arról is amiről én beszélek az tudható, hogy a Gakkai a 70-es években szerkeszettete, ők állították össze. Lehet, hogy a későbbiekben is dolgoztak rajta.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Amúgy a tisztelt úr "csúsztatásainak" kb. csak 1 /10-ed részére reagáltam - Előszeretettel ad mások szájába olyat, amit ők sosem mondtak.
Leir egy hazugságot - nem kerül neki semmibe - a másik mosakodjon utána.
Újra és újra.

Aztán ír erkölcsről, etikáról. Hát hogyne....
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
ÖN-kontroll

Ez a hazu - pardon, csúsztatás, szándékos hamis állitás se jött be Botos Ignácnak. Amúgy hasonló váddal, vádakkal próbálkozott már más fórumon, de az azóta kihalt, ott egyedül maradt.


I: Tokyoból Reikisek nem lettek felhivva.

II: RAI Tanitókat hivtam fel, saját költségemen és nem sajnálom rá a pénzt. Sok jó, őszinte embert lehetett megismerni. :

III: Ezért: Érdekli e JAPÁN reikisekkel, JAPÁN reki mesterekkel KAPCSOLAT lehetősége?

IV: Hozzám - szó se volt róla. Vannak RAI tanitók is, nem is kevesen, akik a szerzővel ellentétben igazat beszélnek, meg lehet őket kérdezni. Kicsit ciki, saját szervezetének tagjai igazolhatják, egyik tagjuk ismét nem a valóságot állitotta...

V. Évekkel ezelőtt a vonalakon a tanitók a hierarchia szerint voltak értesitve a japán praxisokról, a vonalvezető tanitók, és lett belőle egy Országos Együttműködés, ahol a cselekvő mesterek, tanitók találkoztak, és a munka közösen azóta is tart. Ott nem Reiki I. képzés volt, hanem a teljes japán praxis gyakorlása, két alkalommal, spok városban. És a kezdetőktől sem 1 mester jutott el Japánba, hanem hárman az összefogás eredményeképpen.

Ami érthetően Botos úrnak nagyon nem tetszik és még mennyi minden jön, ami nem tetszik majd neki.

Miért ez az örökös vádaskodás,miért nem békélsz már meg ÖN-magaddal,szerintem az ÖN-kontrollt gyakorold előbb....és aztán tanits MÁSOKAT!

ui.:bocsi,most látom már nem vagy elérhető számomra/8óra 53p.-9ó.09p./-hidd el nem volt szándékos...
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért ez az örökös vádaskodás,miért nem békélsz már meg ÖN-magaddal,szerintem az ÖN-kontrollt gyakorold előbb....és aztán tanits MÁSOKAT!

ui.:bocsi,most látom már nem vagy elérhető számomra/8óra 53p.-9ó.09p./-hidd el nem volt szándékos...


Rejtő egyik művében Vürfli úr (aki tánc és illemtanár) feszt azzal piszkálja Vanek urat "mi finomabb emberek vagy valami ilyesmi.
Aztán amikor az őrmester a folyamatos duma miatt "megbízza " őket a teveistálló takarításával, Vanek úr kifakad és azt mondja.

Ha valami csoda folytán az illemtanárokat köteleznék saját óráik látogatására, az üdvösebb lenne az emberiségre nézve, mint az összes védőoltás együtt véve. :)

Szerintem ezt a kedves embert el kellene küldeni egy F mester által vezetett reiki I tanfolyamra, ott lehet hallana a toleranciáról, az elfogadásról, a feltételek nélküli szeretetről.
Talán ez üdvösebb lenne mint az összes komment együttvéve :)

szerintem :)
 
A

altungar

Vendég
Pedig sajnos szoktak riogatni egyes pásztorok azzal, hogy a reiki a szimbólumok használata miatt mágia...

Sőtt odáig megyek, hogy Németországban szinte "ördögűzést" csinálnak egyesek a Reiki-ellen. Ehy Reiki "Mester" is jól megmondta a francóót, szerinte, minden bajának a Reiki volt az Oka. Aztán abbahogyta és átkeresztelkedett azóta nyugszik magában és a kejesztyény egyházban. (nem RAI-os volt) bár Nyughat-eurpában nem tesznek különbséget energetikailag az egyik és másik között.
Milyen érdekes, hogy mily sokan próbálkoznak egy "konkurrens irányzatot, vagy vallást vagy tudja szentpéter, hogy mit ördögivé, minden bajok opkozójává megtenni. Mennyire hasonlít ez sok nagy történelmi eseményre, mint pl, kereszteshadjárat, boszorkányűzés, vallási háborúk. Csak ennyit mára...
 
A

altungar

Vendég
Ez esetben inkább Dr.Csernussal értek egyet.:D
Szóval, azokra a bizonyos mankókra egyáltalán nincs szükségük, és amíg ki nem ütöd a kezükből bebizonyítandó, hogy e nélkül is tudnak élni, nem is fogják ezt belátni.;)

Mi is az ami arra késztet, hogy ezt tegyük??? Mindenki úton van, és mindenki pont ott van jól (azon a fejlettségi szinten) ahol éppen van. Ezt tisztelni kell. Szerintem...Ha szüksége van segítségre akkor úgy is kérni fogja.
 
A

altungar

Vendég
"A Reiki spirituális tanítása:
A beavatás minden része feltölti a hallgatók testét energiával. Azért kell az egyes részeket külön napokon csinálni, hogy a hallgatók minél több energiát kapjanak. Érezte már úgy, hogy annyira telítve van energiával, hogy majd' szétrobban? A beavatottaknak ilyenkor hasonló, de mégis más-más élményeik vannak. Ez a legfőbb oka, hogy a Reiki tanfolyam legalább három napig tart, napi több órában. A másik ok az, hogy időbe telik az átadott üzenet integrálása.
A beavatás nagyon mély lelki, érzelmi és fizikai változásokra ösztönöz.
A testnek időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon ezekhez a változásokhoz. Sokan nehezen érzékelik az ilyenkor kialakuló mélységet és erőt. Csak rendszeresen végzett kezelések után tudja a beavatott felfogni ezeket a dolgokat.
Ezért követelte meg Dr. Hayashi minden tanítványától, hogy rendszeresen dolgozzanak a klinikáján hónapokon át. Sokat halljuk manapság, hogy éljünk a mában. Dr. Usui már száz évvel ezelőtt figyelmeztette az embereket, hogy „itt és most” legyenek, mert csak a most számit. Bármilyen kihívással találkozol, próbáld megoldani legjobb tudásod szerint. Ha a ma lehetőségeit használod problémád megoldásához, holnap is sikeres leszel. A tegnap lehetősége már a múlté, ne pazarolj rá energiát.
Ha megtanulod, hogy a mában élj, talán itt az ideje, hogy megbarátkozz az egyik reikis alapelvvel, a harag nélküli élettel. Bármely alkalmas eljárás megfelel arra, hogy az indulatosságot elkülönítsük magunktól, realizálva, hogy mi mi vagyunk, a harag pedig egy állapot, amibe belekerültünk. Ha elragad minket a harag, akkor nem választhatjuk meg cselekedeteinket – csak reakció lép fel – ami azt jelenti, azé minden erő, aki a „harag” gombot megnyomta.
Ha a mának élünk, a stressz nagy része eltűnik. Jobb a közérzetünk harag nélkül.
A következő dolog, amit el kell hagynunk, az az aggodalom. Ha tudjuk, hogy minden pillanatban legjobb tudásunk szerint cselekszünk, nem igazán számít, mi lesz cselekedetünk eredménye.
Valaki azt mondta:
– Nem éri meg aggódni. Még soha semmi sem sikerült, ami miatt aggódtam.
Aggódáskor a lélek békéjét áldozzuk fel. Mennyivel jobb nyugodtan aludni!
Sok oldalt írtak a hálás magatartásról. Megdöbbentő, ha az ember leírja vágyait, amelyek tíz perc alatt jutnak eszébe. Ha az ember naponta leírja ezeket a dolgokat, örüljön, hogy mennyi jó dolgot talál maga körül. Ezekből beláthatja, hogy sikeres és minden igénye bőségesen el van látva, kivéve a kapzsisága. Így érheti el, hogy szűnjék meg a „nem elég” érzése.
Becsüld és tiszteld a mindenható teremtő erőt, a feltétlen szeretetet, szüleidet, tanáraidat, szomszédaidat, másokat; minden élő meg érdemli a tiszteletet.
A becsületes életmód óriási mértékben segíthet öntudatra ébredésünkben. Nagyon megerőltető, sőt kényelmetlen egy egész napon át minden lehetőséget és történést a becsületesség fényében megvizsgálni. Ez többek között azt jelenti, hogy megállunk minden stoptáblánál még akkor is, ha senki sem jön keresztben.
A becsület belül él és nem törődik azzal, látja-e valaki. Ha mindennap reikizünk, és ha eme gondolatok szerint élünk, egy új világ nyílik meg előttünk, új képességek bukkannak fel, karnyújtásnyira kerül a siker és mindent, ami él, feltétel nélkül szeretünk. A feltétlen szeretet átalakítja az embert. A napi szokások által meghatározott határok eltűnnek.
Szembekerülünk a szükségessel, a lényeggel; a lényegtelen, szükségtelen dolgok megszűnnek. Az ember élete tisztább, egyszerűbb lesz. Mikao Usui az így élőket nevezte Fénykutató Társaságnak. A kandzsi másik értelmezésben azt jelenti: Belső Fény. A lelki felemelkedés fényét hozta nekünk, tudatosságunkat fokozta, segített, hogy felismerjük a dolgok isteni lényegét. Amikor ezt felismerjük, bekövetkezik a test gyógyulása. Aki eléri ezt az állapotot, láthatja, hogyan valósulnak meg gondolatai, pl.: a kézben tartott kanál lassan elgörbül."

Jól hangzik...
 
Oldal tetejére