Pro Darwin

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Frank
-
Meglep, hogy igy leértékelted a hozzászolásomat és semmi figyelemreméltot nem találtál benne. Ez nem veszi el a kedvemet attol, hogy továbbra is iparkodjam az evolutio álláspontját az olvasok számára megvilágitani.
-
Darwin végrehajtotta azt a "paradigma-váltást" amit forszirozol, megszabaditotta a természettudományokat olyan mesebeli figurákra (Istenekre) utalo fogalmaktol
mint "szándék" és "esszerüség" ami évezredeken kereszül fékezte a fejlödést.
-
intelligentdesign2.jpg

-
Kiváncsian várom a te verziodat az élet sokféleségénéken a magyarázatára.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
azt hiszem öreg vagyok én a focihoz....

Fel a cipőkkel! Hogyan kapcsolod Darwin elméletéhez?

images


Kedves Frank!

Azt hiszem öreg vagyok én már a focihoz, meg azért a bírót hülyézni is kényelmesebb....
Egy előző hsz.-emben írtam, s bizonyára Ti is olvastatok róla, angol Phd. hallgatók fosszilliák vizsgálata alapján, arra a következtetésre jutottak, hogy ellentétben Darwinnal, az segítette pl. az emlősök elterjedését, hogy egyes fajok kihalásával megnőtt az élettér, s megszünt a verseny. Ugye erre a következtetésre rájöhettek, volna egyszerübben ha átgondolják, ha egy szigetre betelepítenek, magevőket, rágcsálókat, s ragadozó pedig egy szál se, mi lesz a következmény... Vagy szintén az előzőekben utaltam arra, hogy Sir Newton elméletei csak bizonyos feltételek mellett igazak maradéktalanul....S talán lehet azt mondani, ha egy elv csak meghatározott helyen, csak adott feltételek teljesülése esetén igaz, akkor ez még nem törvényszerűség... Mint ahogy szintén írtam, attól még nem kell elvetni mindent, ha csak egyrésze, vagy más módon igaz.(Geometria) Másik téma kapcsán hívatkoztam Sir Newtonra, aki ugyan nem tudományos elismerésként lett lovag, s a pestis járványnak köszönheti az almát, aminek ráadásul még biblikus jelentőséget tulajdonított, de távcsövével s elveivel korunk legnagyobb fizikusa.. S lehet azt mondani higanymérgezésére , s idegbetegségeire hívatkozva, csak a Rózsakeresztesek titkát kereste, de a lényeg az, hogy egy másmilyen gondolkodással közelített látomásokhoz(Dániel és a Jelenések Könyve), s képes volt felülemelkedni a konvenciókon... a Próféciákban is. S talán mi 400 évvel késöbb, miért ne lennénk képesek szintén más módon hozzáállni kérdésekhez, válaszokhoz, s kicsit felülemelkedve áltudományos csatározásokon, mint pl. az Inteligens Tervezés, ami azért nyílvánvalóan 90 %-ban az egyházi kreacionizmus utóvédharca, de mi van a 10%-al, több eshetőséget számbavéve ütköztetni véleményeket. Ehhez nem kell oxfordi vagy Harvard diploma, elég az olvasottság, az érdeklődés a téma iránt, s az elvakult hit kizárása, odafigyelés a másik mondandójára... Ez a paradigmaváltás egyszerűbben..
Nos a pályán sem biztos, hogy aki a leggyorsabb, meg aki a leg többet fut az tud focizni, a meccs is fejben dől el, az sem baj ha átlátjuk a játékot..( A nézőtéren ez is könnyebb) A továbbjutás a tét.. De tévedéseink is régebbi hibás döntéseink következményei, s talán az életben több múlik azon hogy végiggondoljuk a követendő stratégiát is, s csak utánna a taktikát, ami ugye minden meccsen más..
Na megyek edzeni, hátha valaki úgy gondolja beférek majd a premier ligába is...
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazan nem ertem miert vagyunk meg mindig elmeleti sikon a Darwini evolucio vs. Intelligens Tervezes ugyeben.

A sejt mukodes komplikaltsaga es osszetettsege, a DNA felepitese es mukodese egyertelmuen Tervezettsegre vall. Azt tudjuk, hogy a Darwini elmeletre nemhogy semmifele bizonyitek nincs, hanem a mai tudomany egyre tobb olyan eredmennyel all elo ami cafolja az elmeletet.

A kerdes, (ahogy Prominor irta) hogy milyen bizonyitekot tudunk osszeszedni a Tervezetteseg alatamasztasara.
Nem igazan akartam ezt fehozni ebben a topikban, de Ernoenk allandoan bizonyitekot kovetel a Tervezettsegre abban a pillanatban ahogy valaki az evoluciora ker tole bizonyitekot.

Had hozzak ide 3 laboratoriumi kiserletet, aztan meglatjuk mi lesz belole:

Kaneng kiserlet;
Kaneng mikro hullammal atsugarzott (nem irom le a technikai reszleteket, mindenki utanna nezhet Google utjan) egy kacsat ugy hogy a sugarzast egy megtermekenyitett tyuk tojasra iranyitotta. A tojasbol felig kacsa felig csirke utodok keltek ki.

Gariaev kiserlet;
Gariaev tovabb fejlesztette ezt lezer sugarral es modernebb eszkozokkel. Egy szalamandrat sugarzott at megtermekenyitett beka tojasokra. A beka tojasokbol elet es szaporodas kepes szalamandrak keltek ki.
Ezt egyebkent az oroszok hasznaltak a Csernobili katasztrofa utan. Elpusztult burgonya magvakat sugaroztak be egeszseges burgonya DNA-vel es elet-szaporodo kepes burgonya novenyeket kaptak.

Gariaev tovabbi kiserletei soran (hullam DNA, fantom DNA, stb.) megallapitotta, hogy a DNA informacio elektro magneses mezo formaban letezik es rogzitheto, raktarozhato, lejatszhato, atadhato. A jol ismert DNA kettos spiral ennek az elektro magneses hullam informacionak a fizikai megjelenesi formaja.

Pacheco kiserlet;
Pacheco tenger parti homokot hevitett feher izzasig es steril korulmenyek kozott vizzel egy lezart tartalyban 24 oran belul egysejtu eletet kapott a tartalyban. A nem hevitett homok es nem fertotlenitett viz a masik tartalyban nem adott semi eletjelet.
Ezt a kiserletet Grebennikov az Orosz Tudomanyos Akademian es az Orosz urallomason is megismeteltek ugyanolyan eredmennyel.

A genetika mar megallapitotta hogy a DNA 2%-a epit aktivan feherjeket a masik 98% utasitasai alapjan. A 98% egy programozott hasznalati utasitas.

A fentebbiek ragyogo valaszt adnak az Darwini evolucio hianyzo kerdeseire, ugymint:
- Az elet kialakulasa nem veletlen szeru, hanem torvenyszeru es azonnali abban a pillanatban ahogy a feltetelek adottak.
- Nincs szukseg atmeneti fajokra es hosszu idon at torteno apro lepesekbol allo mutaciokra miutan egy a kozmoszbol torteno sugarzassal hordozott informacio egyik generaciorol a masikra at tudja irni a DNA utasitast es egy fejlettebb, elore meghatarozott formaba.

Az en szamomra ez Intelligens Tervezes.

Kellemes Googlizast kivanok. :cool:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A sejt mukodes komplikaltsaga es osszetettsege, a DNA felepitese es mukodese egyertelmuen Tervezettsegre vall. Azt tudjuk, hogy a Darwini elmeletre nemhogy semmifele bizonyitek nincs, hanem a mai tudomany egyre tobb olyan eredmennyel all elo ami cafolja az elmeletet.
Kedves Pitti

-
Bevallom már régen mulattam ilyen jot mint az általad betett Twitter-bölcsességen.
Nem tudtál volna vele várni április elsejéig?
-
Mielött valakinek lekopna a körme a "googolástol":
Nem kell egy kacsát a tököd elé tartani ahoz, hogy összenött ujjal jöjjön egy gyerek a világra.
-
a_190.jpg

-
"Syndaktylie" az egyik leggyakoribb születési hiba. Emlékezhetsz, hogy irtam rolla milyen könyü ezt és hasonlo a végtagokkal kapcsolatos születési hibákat létrehozni. Elég egy pici A-vitamint spriccelni a tojásba stb.
-
Köztudott, hogy a keltetési hömérséklet határoza meg sok állatnál a nemet. A herezacsko feladata a herének (tojásoknak) az állando hömérsékleten valo tartása. Miért? Mi történik a mikrohullámnál?
-
Mikrohullámok segitenek a konyhában. Egy mirohullám sütöben mesterségesen elöállitott sugárzás megrezegteti a vizmolekulákat miközben mozgási energiára tesznek szert és az étel felmelegszik. A "meleg" tehát nem a fazék falán keresztül lesz átadva, hanem az ételben gerjesztödik. ( Ezt jol lehet demonstrálni belül forro fagyival. )
-
A fenti folyamat forditva is igaz. A vizmolekulák természetes rezgésük során mikrohullámot sugároznak ki amik pl. Föld körül kringö satelitekböl lefényképezhetöek. ( cél. pl. vizlelöhelyek felkutatása a Marson )
-
Mivel a mikrohullámok behatolnak az emberi testben és partiálisan magas hömérsékleteket tudnak létrehozni amik a sejtszaporodást befolyásolják ezért veszélyes különösen terhes nöknek (a petesejt az egy tojás) és leendö apáknak a mikrohullámu sütök közelében tartozkodni. Radio relais-állomások, radar-berendezések kezelöi kivannak téve ilyen veszélyeknek.
-
A békatojásbol elöször ebihal lesz aminek lába nö és ugy néz ki mint egy szalamandra. A mikrohullámmal csak megzavarod, hogy további fejlödésüket.
-
Nincs kizárva, hogy napkitörések, supernova vagy terresztituk gamma-flash sugárzások mutatiokat hoznak létre a genekben de hol a büdös fenében van itt a "designer", és az intelligentia? Ezek a sugárzások nem hoznak létre szisztematikus változásokat.
-
"DNA-val valo besugárzást irsz" mit jelentsen ez? Megdobálod a burgonyát izolált DNA-val, vagy hogyan?
A jol ismert DNA kettos spiral ennek az elektro magneses hullam informacionak a fizikai megjelenesi formaja.
Ez egy tudományos köntösben burkolt hülyeség. Már ne haragudj, hogy ilyen nyiltan megmondom. Az elektromágneses hullámoknak ez a tartománya egy a számunkra jolismert terület. Ezzel nem lehet komplikált molekulákat, sejteket összeépiteni csak szétzuzni. A fözés az a sejtfalak szétzuzása, nem épités. A thermikus mozgás inkohherent.

-
Ajánlom inkább vitassuk meg hova lett az ember penis-csontja az evolutio során? :)
-
Forscher-finden-heraus,-warum-Maenner-keinen-Penisknochen-mehr-haben_881461.png

-
Szinte az össze állatnak csont van a farkában és nem szorul rá öreg napjaira viagrára csak az ember farka filézett. Miért?
-
A tengerimalac, az egér söt még az unokatestvérünk a mamake-majom is rendelkezik ezzel a merevitö eszközzel csak mi a "teremtés koronája" és a hyena szenvedünk potentialis-zavarokba mert valaki ellopta az evolutio során a csontot. A tapinto bajusszal (vibris) elveszitettük az "os penis-t" .
-
brokendo6.jpg
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe Draga,
Ne velem vitatkozz hanem a Gariaevvel, Pachecoval, Grebennikovval es a tobbiekkel.
En nem vagyok egy tudos, csak megprobalok utanna olvasni dolgoknak.
Te is megprobalsz utanna olvasni dolgoknak?kiss
Nagyon sajnalom, hogy valaki tonkre tette a peniszedet, de ez nem igazan befolyasolja az evoluciot. Legfeljebb nem birsz tovabb szaporodni. Na bumm, nagy ugy, sok mas faj is kihalt mar a tortenelem soran...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti
-
Sajnálom, hogy elrontottam az elöretolt áprilisi tréfádat. Ismerem a stilusodat, biztos jot kacagsz a háttérben, ha arra gondolsz, hogy vannak akik, csak hogy meglegyen az "öszhang a vallás és a tudomány között" bedöltek.
-
Hangsulyozom nem veled vitatkozom, mert nincs a világon anyi pálinka ami egy középiskolás gyerek ismereteit anyira megtudná ingatni, hogy a hülyeséget amit ide irtál bevenné. Szoval nem hiszem, hogy egy általad elismert véleményt közöltél volna. Mindenesetre egy jo proba az emberi hiszékenység tesztelésére.
-
Wiktor Stepanowitsch Grebennikow-rol, aki a tréfa szerint tyuktolyásbol kacsát huzott elö egy mikrohullámu sütö segitségével, sikerült anyit kideritenem, hogy többéves traumatikus Gulag-fogsága idelyén kigondolt egy "elméletet" minek szerint a rovarok kitinpáncéljában Levitálo (lebegést) léhetövé tevö anyag találhato. Ebböl csinát magának szárnyakat amivel (a saját állitása szerint) számtalan "lebegést" hajtott végre a tajga felett. Ezeket a repülös élményeket meg is örökitette festmények formájában. Ha valakinek ez egy bizonyiték az Intelligens design létére, akkor tessék.
-
Kémiai evolutio az lehetetlen, mondják a kreationisták de most hirtelen "homokbol és vizböl DNA" az mehet és Pachecovot tolják elöre. A dolog engem nagyon emlékeztet a "fazekasmester" legendájára a bibliábol. Hogy a sziliciumbol hogyan lesz a felmelegités hatására szén arra nem tér ki a szerzö (nem mindha a maradék nem szorulna magyarázatra)
-
Végül vegyük Dr. Peter Gariaevet aki a "hullám-genetikába" bolondult bele és emiatt az orosz akadémia nem akar tudni rolla. Gariaev egy magyarázatot talált arra, hogy miként hatnak a "varázsszavak" a génekre.
-
A fejlödési folyamatok egy élölényben szerinte ugy müködnek, hogy a gének egymással és a környezetükkel állandoan elektromágneses hullámok segitségével kommunukálnak. Eközben a gének egy olyan jelrendszert használnak ami alapjaiban azonos az emberi nyelvvel. A genetikus szövegekben ugyan ugy van subjekt, objekt, predikat söt irásjelek, kettöspont, vesszö stb. Szerinte a DNA-kod nyelvi strukturája teljesen megfelel az emberi beszédnek csak éppen levegö helyett elektromágneses-rezgések közvetitik.
-
Egy un. "Quantum-biocomputer" segitségével állitolag kifigyelte, hogy a gének, a kommunikátio során,
"négy-dimenzionális epigenetikus informatiokat cserélnek ki".
-
Az emberek hanghullámokon keresztül érintkeznek, a gének elektromágneses hullámok utján. De ez a probléma, ahogy a mester mondja, könyen áthidalhato egy általa készitett "adapter" segitségével az un. FPU-Generatorral. Egy ilyen "elektromagetikus hullámváltoval" sikerült neki kapcsolatot felvenni "babokkal."
-
Gariaev a babszemeket több csoportra osztotta és a készüléke segitségével különbözö szövegeket olvasott fel nekik. Az egyik csoportnak oroszul, a másiknak biztonság kedvéért angolul végül a harmadiknak halandzsa nyelven "bla-bla-bla-abracadabra"-t. Néhány nap mulva láthato lett az eredmény: "a különbözö szövegekre különbözöképpen reagáltak a csirák mint a halandzsa nyelv informatiojára". Egy meggyözö 2%-os eltéréssel. :)
-
Szoval ilyen egyszerü az Intelligens design létének a bizonyitása, nem olyan nyakatekert mint Darwin elmélete. (Engeme inkább Louis de Funes földönkivülijeire emlékeztet akik az ugyancsak "szélthozo" káposzta miatt jöttek a földre)
-
En minden további nélkül eltudom képzelni, hogy a gének elektromágneses jelekre reagálnak, de hogy ezáltal "varázsszavak" megmagyarázhatoak lennének az egy picit sok. Megváltozott gének csak akkor tudnak aktivan hatni ha uj sejtek lesznek épitve és ezért nem lehetséges egy effektus ilyen rövid idön belül.
-
En csak egy következtetést tudok az egészböl levonni: Oroszországban virágzik az álltudományosság.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag

-
En csak egy következtetést tudok az egészböl levonni: Oroszországban virágzik az álltudományosság.
Ez megin egy franko mellebeszeles volt Ernoe.
Szoval azt akarod mondani, hogy ezek a labor kiserletek sosem tortentek meg es hogy az Oroszok nem gyogyitanak hullam DNA atvitellel?

Csak megjegyzem hogy Pacheco nem Orosz, Gerbennikovnak semmi koze a tyuk tojashoz, es Gariaev nem bolondult meg.
A tobbi majdnem stimmel.

A megjegyzesed az Oroszorszagi altudomanyrol nem meglepo, mert mindenki csalo, bunozo vagy csak viccel aki nem a Darwini evolucio oltarjanal imadkozik.....kiss
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti
-
En ugy érzem többet is mondtam a hozzászolásomban mint az utolso sor. De még az is stimmel. A legtöbb pénzt szélhámossággal lehet megkeresni és ez a piac manapság az ezoterika és parapsychologia.
-
Lehet, hogy a két bolond nevét véletlen felcseréltem de te irtad, hogy egy mikrohullámmal átvilágitott kacsa sugarait rávetitették egy tyuktolyásra és a tojásbol egy kacsa bujt elö.
-
Mond már meg kérlek mit gyogyitanának az oroszok "hullam DNA átvitellel"?
-
Emlékezzél már vissza Emoto kisérletére a rizzsel aminél semmiféle "hullámválto", "FPU-Generator" nem volt használva és mégis állitolag azonos eredményre jutott. Ez csupán azt bizonyitja, hogy a dolgok befolyásolásához valoszinüleg elég ha valamiféle modon bánunk velük.
-
Öszintén mondva nem értem a tudományoskodásnak és az értelmetlenségnek a keverékét nállatok. Elöször problémáztok az orjásmolekula DNA létrejöttén aztán meg azt állitjátok, hogy "ráolvasással" meglehet gyözni a szénhidrogéneket arrol, hogy álljanak sorba. Vagy egyszerü homokbol és vizböl felmelegitéssel DNA keletkezik magátol. Honnan jön a szén a phosphor, hogy csak egy dolgot reklamáljak?
-
Hányszor mondjam már Istenkém, hogy a DNA csak akkor rug a labdába ha a sejt szaporodik és ezért nem lehetséges egy effektus ami egy ujcsettintésre jelentkezne. Nemrég még azt sem tudtad elképzelni, hogy a genek évmilliárdok alatt megtudtak volna változni most pedig egy "ráolvasással" a tyukbol kacsa lesz.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szoval azt akarod mondani, hogy ezek a labor kiserletek sosem tortentek meg es hogy az Oroszok nem gyogyitanak hullam DNA atvitellel?
Kedves Pitti

-
Hogy az ördögbe kéne annak müködnie? Megdumálod a DNA-t és arraföl eltünik a géndefekt? Ez a számomra kurizslásnak tünik. Hogy az ionizálo sugaraknak milyen hatása van a génekre azt ismerjük. Ezt tudhatná Gariaev a legjobban. Tschernobyli katasztrofa hatására Ukrajnában a trisomie21-el születtett gyerekek száma 0.3%-rol 1,2% ra emelkedett. Vajon mit meséltek a sugarak a DNA-nak?
-
A "hullámgenetika" csupán egy jolhangzo név, ami szakmailag teljesen téves. Méghogy a DNA egy "szupravezetö" lenne, vagy, hogy egy megtermékenyitett béka-tojás "ráolvasás" hatására átváltozna szalamandrává. (Hangsulyoznom kell, hogy nem gunyolodom, Gariaev az emberi hangot egyszerüen átalakitja elektromágneses hullámmá.)
-
Képzeld el, mégy a telefonpoznák alatt és hirtelen egy genetikusan más ember vagy. Nemkell többet alimentet fizetned. . :D
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
En nem vagyok egy tudos, csak megprobalok utanna olvasni dolgoknak.
Kedves Pitti

-
Nem mindennek van tudományos értéke ami ugy néz ki mint egy tudomanyos munka. Ezoterikus szerzök elöszeretettel használnak szakkifejezéseket mint rezgés, frequencia, rezonancia stb. vagy kitalálnak ujakat mint "finom-anyag", hogy az állitásaiknak seriozitást szugeráljanak.
-
Tehát ovatosan, nem kell mindent elhinni ami az internetben van. Már több forumtag felüllt itt Herrn Emotoknak, Hovondoknak és megprobálta öket komolyan veendö kutatoknak eladni.
-
Ne legyél olyan szerény a tudásoddal kedves Pitti, amit te nem tudsz nekünk itt elöadni mert nem értetted meg az valoszinüleg nem ér semmit. Számomra igen kellemetlen nektek bemutatni, hogy mit akar egy Gariaev mesélni "hullámgenetika, phantom-photon" és a többi nyalánkság néven és ugyanakkor megcáfolni.
-
Egy diszkusszio arra épül, hogy a vélemények megvannak osztva, különben csak monolog lesz belölle és még megvádolhatnál, hogy nem adom vissza helyesen a thezist amit kritizálok. Tehát örülnék ha valaki az érdeklödö olvasok számára a saját szavaival elöadná "milyen gendefekteket lehet rábeszéléssel gyogyitani", hogy is van a "géneknek a kozmikus kommunikátiojával"?
-
Azt mondod "olvasson mindenki maga utána". A helyzet az, hogy mindazon forumtagok a canadahun-on akik képesek lennének az álltalad ténynek nevezett kuruzslást megcáfolni nem látogatnak titokzatosságokrol iro ezoterikus vagy New-Age-oldalakat.
-
Miért nem foglalkozik ezzel a "gátat törö tudományos felfedezéssel" más természettudos? Miért nincsenek a témárol tudományos publikátiok közismert szaklapokban? Miért nem kaptak az urak ezidáig Nobeldijat?
-
A válaszod egészen biztos az lesz, hogy: "összeesküvés". Vagy megnevezed az orosz tudosnak a kollégáját aki társszerzöként megvan emlitve a boulevard-magazinban megjelent cikk alatt. Az ilyet "munkacsoportnak" nevezik. Te pedig egy tudományos igazságot csinálsz belölle. Hol vannak a független források? Hol vannak a peer-review publikatiok?
-
Sehol. Mégis ugy teszel mindha egy halálos döfést mértél volna az evolutioselméletre, holott azt semtudod hogyan müködik a tudományos kutatás. (Ahoz nem kell magadnak tudosnak lenne)
-
Hogyan vegyen téged valaki komolyan ha nem vagy képes a saját szavaiddal visszaadjad a téziseket amiben hiszel? Neked elég ha valami "szavahihetöen hangzik", és minden ezoterikus blog-ban, twitterben olvashato.

 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Wow Ernoe!!!
5 valasz rovid idon belul! Igazan kihozhattalak a sodrodbol. :D
Viszont nem meltoztattal valaszolni megint arra kerdesemre, hogy a korabban emlitett kiserletek szerinted nem totentek meg?
Az nem eleg hogy kifigurazod kulombozo szojatekokkal, felremagyarazassal es osszemosassal a lenyeget.
Meg varok egy kicsit.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Azt hiszem öreg vagyok én már a focihoz, meg azért a bírót hülyézni is kényelmesebb....

Kedves Prominor!

Egy kicsit vártam a válasszal, mert a másik meccsen szaladgáltál, nem akartam, hogy megterhelő legyen. "Egy kicsi mozgás mindenkinek kell",

images


azért nem szabad tulzásba vinni.

Egy előző hsz.-emben írtam, s bizonyára Ti is olvastatok róla, angol Phd. hallgatók fosszilliák vizsgálata alapján, arra a következtetésre jutottak, hogy ellentétben Darwinnal, az segítette pl. az emlősök elterjedését, hogy egyes fajok kihalásával megnőtt az élettér, s megszünt a verseny. Ugye erre a következtetésre rájöhettek, volna egyszerübben ha átgondolják, ha egy szigetre betelepítenek, magevőket, rágcsálókat, s ragadozó pedig egy szál se, mi lesz a következmény...

Erre a következtetésre már a benzinkútnál is rájöhettek volna, tankolás közben, amikor betöltötték a dinoszauruszok maradványait.

Vagy szintén az előzőekben utaltam arra, hogy Sir Newton elméletei csak bizonyos feltételek mellett igazak maradéktalanul....S talán lehet azt mondani, ha egy elv csak meghatározott helyen, csak adott feltételek teljesülése esetén igaz,akkor ez még nem törvényszerűség...

Most visszafordítom a gondolatmenetedet. Ha egyszer megtörtént, megtörténhet többször is. Ha azonos feltételek mellett, több esetben ugyanaz történik, akkor a következmény törvényszerű, vagy nem?

Ha a véletlent szeretted volna igazolni, sajnálom, de az evolúcióban nincs véletlen.
images


Mint ahogy szintén írtam, attól még nem kell elvetni mindent, ha csak egyrésze, vagy más módon igaz.

Természetesen igaz, az az apja aki felneveli.

.....miért ne lennénk képesek szintén más módon hozzáállni kérdésekhez, válaszokhoz, s kicsit felülemelkedve áltudományos csatározásokon, mint pl. az Inteligens Tervezés, ami azért nyílvánvalóan 90 %-ban az egyházi kreacionizmus utóvédharca, de mi van a 10%-al, több eshetőséget számbavéve ütköztetni véleményeket.

A szemléletváltást abban kellene elérni, hogy az inteligencia az evolúcióban az nem csak egy nagyszakállú Isten lehet.

images


Megpróbáljátok megmagyarázni, hogy mi a véletlen, szembeállítjátok az egyházak Istenképével, ahelyett, hogy a tényeken elgondolkodna bárki.

Nem akarok személyeskedni, de nehéz lenne körbeírni a példát. Szóval, ha a gyerek nem hasonlít rád de a szomszédra sem, az nem azt jelenti, hogy biztosan te vagy az apja és az eltérés csak a véletlen műve.
Van más lehetőség is és ennek felismeréséhez sem kell "oxfordi vagy Harvard diploma".

images


A tanár magyaráz:
- Az araboktól vannak a számaink, a kínaiaktól a porcelán, a naptár a rómaiaktól. Valaki tud még ilyen példát mondani?
Pistike jelentkezik.
- Tanár úr, nekünk a poharak a sarki kocsmából, a tányérok az étteremből, ahol a mama dolgozik, a bor a szomszéd pincéjéből, paprika a hátsó szomszéd kertjéből, a kisöcsém pedig a postástól van.

Abban igazatok van, hogy most a bizonytalanság időszakában, mindenki hasznot akar húzni. A publikációk egy része a vallási elméleteket akarják megerősíteni és vannak akik egyszerüen csak becsapják a hiszékeny embereket és olyan könyveket írnak, aminek nincs semmi tudományos alapja, de jól jövedelmez. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nincs járható út. Ahogy Te írtad,

... odafigyelés a másik mondandójára... Ez a paradigmaváltás egyszerűbben..

Paradigmaváltásról és odafigyelésről beszélsz és egy megkövesedett dogmát próbálsz bizonyítani. :!:

Na megyek edzeni, hátha valaki úgy gondolja beférek majd a premier ligába is...

Az edzéstervbe jó lenne beépíteni, hogy az élővilágban mikor jelenik meg a szándék. Ugyanis szándék nélkül nincs szaporodás. Sem az ivartalan, sem az ivaros szaporodást nem produkálhatja a véletlen.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti
-
Ne bolondozzál, már az elsö hozzászolásomban megirtam, hogy nem hiszem, hogy:
-
Egy tyuktojásbol kacsa bujna elö azért mert egy átvilágitott kacsa "hologramját" vetited a tojásra.
Ez egy akkora marhaság, hogy az is szégyen ha szobaállok veled ezen a szinten.
-
Ugyanez érvényes, a békatojásbol kikeltett szalamandrára, az emoto modjára "megdumált" magokra amikben a rábeszélés hatására genetikai változáson mennek végbe, és nem utolsosorban a "sárbol" felhevitése utján elöállitott DNA-ra.
-
A kérdés nem az, hogy a "kisérleteket valaki végrehajtotta vagy sem", hanem az, hogy milyen eredményt kaptak?
-
Azt mondod nem vagy természettudos. Az mind szép és jo, de miért terjednek ezek a mesék amiket elmondasz kifejezetten hozzád hasonlo "nem vagyok tudos ezoterikus oldalakon", bloggokon és nem tudományos folyoiratok hasábjain keresztül? A válasz egyértelmü.
-
Ha egy relevans felfedezésröl lenne szo, akkor találna ez ember a tudományos munkákban legalább egy utalást de nem. Végignyálazhatod az összes bioinformatikával, biotechnologiával foglalkozo egyetemi tankönyvet egy szot nem találsz benne Gariaevröl, "hullámgenetikárol", "DNA-Phantom-Effektusrol".
-
Körmölhetsz a Cornell Universty Library-ban, (arxiv.org) ahol több mint 600 000 tudományos munka találhato. Nix. Egy büdös szo sincs arrol amit irtál. Talán a Harry Potternél kéne utánanézzek?
-
Gondolom te vagy ados itt nekünk referálni. De kimélj meg bennünket egy másik ezoterius nagymamáktol ápolt bloggtol.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Az edzésterv mindig is adott volt....

Kedves Prominor!

Egy kicsit vártam a válasszal, mert a másik meccsen szaladgáltál, nem akartam, hogy megterhelő legyen. "Egy kicsi mozgás mindenkinek kell",

images


azért nem szabad tulzásba vinni.



Erre a következtetésre már a benzinkútnál is rájöhettek volna, tankolás közben, amikor betöltötték a dinoszauruszok maradványait.



Most visszafordítom a gondolatmenetedet. Ha egyszer megtörtént, megtörténhet többször is. Ha azonos feltételek mellett, több esetben ugyanaz történik, akkor a következmény törvényszerű, vagy nem?

Ha a véletlent szeretted volna igazolni, sajnálom, de az evolúcióban nincs véletlen.
images




Természetesen igaz, az az apja aki felneveli.



A szemléletváltást abban kellene elérni, hogy az inteligencia az evolúcióban az nem csak egy nagyszakállú Isten lehet.

images


Megpróbáljátok megmagyarázni, hogy mi a véletlen, szembeállítjátok az egyházak Istenképével, ahelyett, hogy a tényeken elgondolkodna bárki.

Nem akarok személyeskedni, de nehéz lenne körbeírni a példát. Szóval, ha a gyerek nem hasonlít rád de a szomszédra sem, az nem azt jelenti, hogy biztosan te vagy az apja és az eltérés csak a véletlen műve.
Van más lehetőség is és ennek felismeréséhez sem kell "oxfordi vagy Harvard diploma".

images


A tanár magyaráz:
- Az araboktól vannak a számaink, a kínaiaktól a porcelán, a naptár a rómaiaktól. Valaki tud még ilyen példát mondani?
Pistike jelentkezik.
- Tanár úr, nekünk a poharak a sarki kocsmából, a tányérok az étteremből, ahol a mama dolgozik, a bor a szomszéd pincéjéből, paprika a hátsó szomszéd kertjéből, a kisöcsém pedig a postástól van.

Abban igazatok van, hogy most a bizonytalanság időszakában, mindenki hasznot akar húzni. A publikációk egy része a vallási elméleteket akarják megerősíteni és vannak akik egyszerüen csak becsapják a hiszékeny embereket és olyan könyveket írnak, aminek nincs semmi tudományos alapja, de jól jövedelmez. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nincs járható út. Ahogy Te írtad,



Paradigmaváltásról és odafigyelésről beszélsz és egy megkövesedett dogmát próbálsz bizonyítani. :!:



Az edzéstervbe jó lenne beépíteni, hogy az élővilágban mikor jelenik meg a szándék. Ugyanis szándék nélkül nincs szaporodás. Sem az ivartalan, sem az ivaros szaporodást nem produkálhatja a véletlen.


Kedves Frank!
Komolyan gondolod az eddigi hsz.-eim alapján, hogy szerintem a paradigmaváltás azt jelenti, hogy felülről nézve hogyan lehet az evolúciót bizonyítani?
Mint ahogy azt sem hiszed, hogy a véletlent akartam bizonyítani..
Avagy a másik meccsemen stratégiát váltotam volna állandó mea culpaimmal.... csak taktikát, hogy mindenki megértse a stratégiámat, még azok is, akik a szünet után értek oda...
Nem akarok kérdéseket, válaszokat poénokkal elütni,( ezért ülök legtöbbször a nézőtéren, mert hihetetlenül jól szórakozok rajta)
de annak idején Moszkvában a Lomonoszov könyvtárában ,s ez azért jobb mint Sorbonné, vagy a Kongresszusi, bármit meg kaphattál amit kértél, apró szépséghibával, Krisevszkij volt a tudós aki felfedezte, jegyezte a cikket, könyvet(angolul is) nem Bergnstone, vagy etc. de a tartalom ua. volt. (Igy az orosz tudomány 80%-a biztos nem áltudomány). Ajánlanám mindenkinek pl. Szent Ágoston Vallomások teremtéssel foglalkozó részeit.. Egyesek szerint a magyar fordítás magasan jobb, mint a más nyelvűek, s a neten fellelhető.. Én azonban egész pontosan arról írtam, amit Te beidéztél mi a paradigma. Azon kellene túl lépni, hogy a hagyományos módon közelítsünk a dolgokhoz, attól, hogy mi csak azt látjuk, vagy tudjuk bizonyítani, mindennek van eleje vége, az általunk létrehozott, vagy elvileg létre hozható folyamatok alapján állítunk fel törvényszerűségeket, közben figyelmen kívül hagyjuk azon dolgokat is, hogy a természet vizsgálata, a magyarázatok, az axiómák nem törvényszerűségek, hanem emberi megegyezésen alapulnak.... Elfelejtjük pl. a szankszkrit teremtés mítoszt, a maja csillagászokat, akik Newton és Laplace előtt szinte azonos eredményre jutottak mint a maiak..
S Newtonnal kapcsolatos példázgatásaim is arról szólnak ( hisz látomásokból próbált a valóságra következtetni), hogy a világ sokkal tágasabb az ismertnél... Leragadunk talán egy ciklus vizsgálatánál .. S ha az egésznek csak ezt a szeletét nézzük, az általunk belátható 3D-t egyezményes szabályainkkal, s leginkább csak statisztikai gyakoriságon, s valóságban nem értékelhető ezeréves axiómákon alapuló törvényszerűségeinkkel, s ebbe az evólúció is beletartozik, semmiképpen nem érhetünk el, az itt a topícban is már megfogalmazott olyan nagy célokat, az emberiség jövőjére nézve, de azt sem, hogy megértsünk bármit is.. Na de akinek nincsennek elérhetetlen céljai, az az elérhetőt sem érheti el. Ezt a topicot, ha jól értettem az eddigieket, a Newton, Darwin elvek szerint indították... Ezért vetettem fel, hogy lehet e itt is, ebben a témában, másként megközelíteni..(.pl. Inteligent Design 5-10%) Én szeretem ezt a focit is, de csak nézni.... Az én premier ligámat nem feltétlen jobb csapatok, hanem másik pályán játszák, egy sokkal nagyobb pályán, s ahhoz nem elég csak a cipőt felvenni, de a gatyát is fel kell kötni..
S ne mondd, hogy félre érthető volt melyik ez a pálya....
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Kedves Frank!
Komolyan gondolod az eddigi hsz.-eim alapján, hogy szerintem a paradigmaváltás azt jelenti, hogy felülről nézve hogyan lehet az evolúciót bizonyítani?
Mint ahogy azt sem hiszed, hogy a véletlent akartam bizonyítani..
Avagy a másik meccsemen stratégiát váltotam volna állandó mea culpaimmal.... csak taktikát, hogy mindenki megértse a stratégiámat, még azok is, akik a szünet után értek oda...
Nem akarok kérdéseket, válaszokat poénokkal elütni,( ezért ülök legtöbbször a nézőtéren, mert hihetetlenül jól szórakozok rajta)
de annak idején Moszkvában a Lomonoszov könyvtárában ,s ez azért jobb mint Sorbonné, vagy a Kongresszusi, bármit meg kaphattál amit kértél, apró szépséghibával, Krisevszkij volt a tudós aki felfedezte, jegyezte a cikket, könyvet(angolul is) nem Bergnstone, vagy etc. de a tartalom ua. volt. (Igy az orosz tudomány 80%-a biztos nem áltudomány). Ajánlanám mindenkinek pl. Szent Ágoston Vallomások teremtéssel foglalkozó részeit.. Egyesek szerint a magyar fordítás magasan jobb, mint a más nyelvűek, s a neten fellelhető.. Én azonban egész pontosan arról írtam, amit Te beidéztél mi a paradigma. Azon kellene túl lépni, hogy a hagyományos módon közelítsünk a dolgokhoz, attól, hogy mi csak azt látjuk, vagy tudjuk bizonyítani, mindennek van eleje vége, az általunk létrehozott, vagy elvileg létre hozható folyamatok alapján állítunk fel törvényszerűségeket, közben figyelmen kívül hagyjuk azon dolgokat is, hogy a természet vizsgálata, a magyarázatok, az axiómák nem törvényszerűségek, hanem emberi megegyezésen alapulnak.... Elfelejtjük pl. a szankszkrit teremtés mítoszt, a maja csillagászokat, akik Newton és Laplace előtt szinte azonos eredményre jutottak mint a maiak..
S Newtonnal kapcsolatos példázgatásaim is arról szólnak ( hisz látomásokból próbált a valóságra következtetni), hogy a világ sokkal tágasabb az ismertnél... Leragadunk talán egy ciklus vizsgálatánál .. S ha az egésznek csak ezt a szeletét nézzük, az általunk belátható 3D-t egyezményes szabályainkkal, s leginkább csak statisztikai gyakoriságon, s valóságban nem értékelhető ezeréves axiómákon alapuló törvényszerűségeinkkel, s ebbe az evólúció is beletartozik, semmiképpen nem érhetünk el, az itt a topícban is már megfogalmazott olyan nagy célokat, az emberiség jövőjére nézve, de azt sem, hogy megértsünk bármit is.. Na de akinek nincsennek elérhetetlen céljai, az az elérhetőt sem érheti el. Ezt a topicot, ha jól értettem az eddigieket, a Newton, Darwin elvek szerint indították... Ezért vetettem fel, hogy lehet e itt is, ebben a témában, másként megközelíteni..(.pl. Inteligent Design 5-10%) Én szeretem ezt a focit is, de csak nézni.... Az én premier ligámat nem feltétlen jobb csapatok, hanem másik pályán játszák, egy sokkal nagyobb pályán, s ahhoz nem elég csak a cipőt felvenni, de a gatyát is fel kell kötni..
S ne mondd, hogy félre érthető volt melyik ez a pálya....

Ne haragudj Kedves Promior,de csak az érthetőt lehet félreérteni. A kuszát még értelmezni sem...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a véletlent szeretted volna igazolni, sajnálom, de az evolúcióban nincs véletlen.
Kedves Frank

-
Nem akarok belekotyogni a párbeszédetekbe de nem hagyhatom szonélkül, hogy az evolutiot összekeverd a determinisztikus materializmussal.
-
A mutátiok mögött a "véletlen" áll mig a szelektio ismert természeti törvények alapján dolgozik.
-
Ez egy picit olyan mind a társasjáték, vagy kártyázás. A lapjárás, a kockadobás képviseli a véletlent mig a játékszabályok a természeti törvényeket.
-
A kocka esése kiszámithato lenne ha "tudnánk" rolla mindent. Ezt subjektiv véletlennek nevezzük, mig az objektiv véletlent (pl. elemi részek szétbomlását) az jellemzi, hogy minden ok nélkül történik, tehát ha megszakadnánk sem tudnánk elöre megjosolni.
-
A meteorologia az ugy tünik mindha subjektiv véletlen lenne, végülis minnél okosabbak vagyunk, minnél töb számitogépünk van annál többet tudunk "elöremondani" de mivel a rendszer olyan orjási ezért az atmoszférában uralkodo állapotokat nem lehet soha kellö precizitással modellezni. Az egyetlen pontos modell maga az atmoszféra lenne.
-
Összefoglalva, hogy a gyerek a papára vagy a postásra hasonlit az deteminált, az attol függ, hogy kivel volt az ágyban az anyu. Hogy milyen génváltozás (gen-drift, allel-drift) fog a gyereknél történni az a véletlen müve.
-
Ha ez "szerencsés" akkor a gyerek tovább fogja adni a géneit, ha nem akkor a "postás-anyu-keverék" kihal. Természetesen megtörténhet, hogy a gyerek nem impotens és ráadásul atraktiv csak "egy buta véletlen miatt" belekeveredik egy bandába és a biologiailag aktiv éveit a rácsok mögött kell eltölteni a másik nem nélkül. Mondhattam volna kisvárost is ahol olyan kevés a lány, hogy a postás csak levélhordásnál találkozik a másik nemmel, vagy az atraktiv, potens fiu egy magtalan lányt vesz feleségül.
-
Napjainkban egyre több a "patchwork-család", ami megnöveli a genetikus variátiot. A monogámia fontos volt a penicilin feltalálása elött mert a legtöbb kicsapongo ember vérbajos volt. (Egyébbként sok szent egy ilyen fertözés után "tért meg hirtelen". Helyhiány miatt nem akarom öket felsorolni.)
-
Az "informatiohoz" csak anyit. Aki felkészületlenül meglátogat egy quantummechanika elöadást az egyetemen annak az a benyomása keletkezhet, hogy a legelön van, mert a professzor ugyanolyan hangokat ad magábol mint a tejetado joszág: "mü-nü-pszy....." . (Nem vicc, érdemes egyszer odahallgatni)
-
Ez jol mutatja, hogy az "intelligentia", együtt jár az informationak a helyes felismerésével. Egy napjainkbol vett példával élve. A zunami létrejöttéhez nem kell egy "akarat, terv vagy egy szándék".
-
Aki "intelligens" annak a számára a feléje közeledö hullám egy "informatio" és arra inti, hogy elszaladjon.
Aki a DNA-t látja és felismeri a szerepét az az "intelligens", amiböl egyáltalán nem következik automatikusan, hogy a DNA "tudva és akarva" lett volna létrehozva. Ki a fenétöl?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a topicot, ha jól értettem az eddigieket, a Newton, Darwin elvek szerint indították... Ezért vetettem fel, hogy lehet e itt is, ebben a témában, másként megközelíteni..(.pl. Inteligent Design 5-10%)
-Kedves Prominor
-
Ezt a topikot azért inditottam mert a legtöbb topik (több mint 95%) itt ezoterikával, parapsychologiával, alienekkel, Dänikken fél Istenekkel foglalkozik nem éppen objektiv modon. Vannak akik "imákat" másonak ide naponta és a látomásaikat. Annyi irrationalizmus amit itt találsz az már abnormális. A legtöbb rationálisan gondolkodo természettudományos érdeklödésü már széles ivben elkerüli a forumot, csak zenét tesz be.
-
Ami itt folyik az az egymás hülyitése, a babona keltetöháza. A 21. században amikor anyira rávagyunk utalva a technikára (milliok élete mulik egy mü vesén, a ritmusado nélkül megállna a szivük, nem akarom a listával tölteni az idöt) egy csomoan visszaesnek a sötét középkorba.
-
A topik legnagyobb részét azzal kellett töltenem, hogy a 6000 esztendös Föld-elképzelés ellen hadakoztam felnött felelösséget hordo emberekkel. A Grand Canyont néhán hét alatt létrejöttnek tekintik. "Az Isten a világot a Föld mellé teremtette" olvashatod és megvetnek az atheista nézeteim miatt mert ellentmondok nekik.
-
Látod, mérnök-emberek nem tudják elképzelni, hogy a fajok egymásbol jöttek létre evmillárdos fejlödés során de ugyanakkor azt állitják, hogy megvilágitott tyuktojásbol kacsa lép ki, hogy "sárbol" felmelegitéssel DNA-jön létre, hogy ráolvasással meglehet gyogyitani genetikus betegségeket stb.
-
Látom te is hajlasz az "intelligens designerben valo hit felé", valoszinüleg az egyházi iskolában felszedett kontaminatio maradéka. Nem tudom milyen atyák tanitották nállatok a természettudományokat. Nekem ugy látszik szerencsám volt, én is katholikus internatusba tanultam de legalább a fizika és kémia tanárom nem theologiábol doktorált egyén volt. A kispapnövendékeket "kegyelemböl" átengedték.
-
Amikor az evolutiora került a sor, akkor átadták az oktatást egy a "paraszt származása miatt" megvetésnek örvendö biologiatanárnak, aki az intézet hizlaldájában a disznok mesterséges megtermékenyitésnél szokott segédkezni. Ö volt az egyetlen az egész kolostorban aki nem vörösödött el ha a 3,4 milliárd éves koazervatum került szoba. Szerintem neki a püsök elöször egy flatrate-feloldozást adott.
-
En igen örülnék neki ha lenne valaki aki elválalná az intelligens design-elképzelés mellett valo kardoskodást, az egy jo alkalom lenne megmutatni, hogy a természettudományoknak feladata is van és ez a dolgok közötti összefüggéseknek a megmagyarázása. Egy "varázslo" az nem magyaráz meg semmit.
-
Már feltéve, hogy bennem csak az illuzio van meg, és a valoságban minden egy istennek a sakkhuzása, akkor is, nekem a sakktáblára kell koncentrálnom és nem arra aki a bábukat mozgatja. Számomra tök mindegy, hogy Garry Kasparov hozogatja a figurákat vagy egy jegesmedve. Minket embereket az kell, hogy érdekeljen, hogy mi lesz a következö lépése a "mestenek", és ezt nem a szeméböl fogjuk kiolvasni hanem a parti menetéböl.
-
Tehát a természettudományok visznek elöre bennünket nem egy hiu Istennek a hozsannázása.
-
"A zunami isten verése" mondotta Tokio polgármestere és szidja a város lakoit. En az ilyen szemléletet nagyon veszélyesnek tartom. Milyen szüklátokörü az az ember aki nem tudja, hogy mi történik az univerzum többi planétáján ahol még "bünös" emberek sincsenek.
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
-Kedves Prominor
-
Ezt a topikot azért inditottam mert a legtöbb topik (több mint 95%) itt ezoterikával, parapsychologiával, alienekkel, Dänikken fél Istenekkel foglalkozik nem éppen objektiv modon. Vannak akik "imákat" másonak ide naponta és a látomásaikat. Annyi irrationalizmus amit itt találsz az már abnormális.

Szervusz Ernő !

Várom a természettudományos magyarázatod :D

http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2844071&postcount=9435
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
-Kedves Prominor
-
Ezt a topikot azért inditottam mert a legtöbb topik (több mint 95%) itt ezoterikával, parapsychologiával, alienekkel, Dänikken fél Istenekkel foglalkozik nem éppen objektiv modon. Vannak akik "imákat" másonak ide naponta és a látomásaikat. Annyi irrationalizmus amit itt találsz az már abnormális. A legtöbb rationálisan gondolkodo természettudományos érdeklödésü már széles ivben elkerüli a forumot, csak zenét tesz be.
-
Ami itt folyik az az egymás hülyitése, a babona keltetöháza. A 21. században amikor anyira rávagyunk utalva a technikára (milliok élete mulik egy mü vesén, a ritmusado nélkül megállna a szivük, nem akarom a listával tölteni az idöt) egy csomoan visszaesnek a sötét középkorba.
-
A topik legnagyobb részét azzal kellett töltenem, hogy a 6000 esztendös Föld-elképzelés ellen hadakoztam felnött felelösséget hordo emberekkel. A Grand Canyont néhán hét alatt létrejöttnek tekintik. "Az Isten a világot a Föld mellé teremtette" olvashatod és megvetnek az atheista nézeteim miatt mert ellentmondok nekik.
-
Látod, mérnök-emberek nem tudják elképzelni, hogy a fajok egymásbol jöttek létre evmillárdos fejlödés során de ugyanakkor azt állitják, hogy megvilágitott tyuktojásbol kacsa lép ki, hogy "sárbol" felmelegitéssel DNA-jön létre, hogy ráolvasással meglehet gyogyitani genetikus betegségeket stb.
-
Látom te is hajlasz az "intelligens designerben valo hit felé", valoszinüleg az egyházi iskolában felszedett kontaminatio maradéka. Nem tudom milyen atyák tanitották nállatok a természettudományokat. Nekem ugy látszik szerencsám volt, én is katholikus internatusba tanultam de legalább a fizika és kémia tanárom nem theologiábol doktorált egyén volt. A kispapnövendékeket "kegyelemböl" átengedték.
-
Amikor az evolutiora került a sor, akkor átadták az oktatást egy a "paraszt származása miatt" megvetésnek örvendö biologiatanárnak, aki az intézet hizlaldájában a disznok mesterséges megtermékenyitésnél szokott segédkezni. Ö volt az egyetlen az egész kolostorban aki nem vörösödött el ha a 3,4 milliárd éves koazervatum került szoba. Szerintem neki a püsök elöször egy flatrate-feloldozást adott.
-
En igen örülnék neki ha lenne valaki aki elválalná az intelligens design-elképzelés mellett valo kardoskodást, az egy jo alkalom lenne megmutatni, hogy a természettudományoknak feladata is van és ez a dolgok közötti összefüggéseknek a megmagyarázása. Egy "varázslo" az nem magyaráz meg semmit.
-
Már feltéve, hogy bennem csak az illuzio van meg, és a valoságban minden egy istennek a sakkhuzása, akkor is, nekem a sakktáblára kell koncentrálnom és nem arra aki a bábukat mozgatja. Számomra tök mindegy, hogy Garry Kasparov hozogatja a figurákat vagy egy jegesmedve. Minket embereket az kell, hogy érdekeljen, hogy mi lesz a következö lépése a "mestenek", és ezt nem a szeméböl fogjuk kiolvasni hanem a parti menetéböl.
-
Tehát a természettudományok visznek elöre bennünket nem egy hiu Istennek a hozsannázása.
-
"A zunami isten verése" mondotta Tokio polgármestere és szidja a város lakoit. En az ilyen szemléletet nagyon veszélyesnek tartom. Milyen szüklátokörü az az ember aki nem tudja, hogy mi történik az univerzum többi planétáján ahol még "bünös" emberek sincsenek.


Kedves Ernő!

Lehet mégis igazuk van, kik zavarosnak vélik eszmefuttatásaim...
A tokiói polgármester szavait szószerint idéztem a Biblia topicban.... Az Inteligens tervezésről azt írtam, hogy 90%-ban az egyház utóvédharca a tudomány megcsúfolása, de van 10 % amin el kéne gondolkozni...
S azt is leírtam itt a CH-n , hogy nekem minden tanárommal nagy szerencsém volt, hozzám hasonlóan nekik is csak kérdéseik voltak, s igyekeztek az általuk ismert(s nem csak jónak vélt) irányokat megmutatni, s inkább mi voltunk akik mindent képtelenek voltunk megismerni. Saját hibámból lettem ilyen...
Ha megteszed és beleolvasol, a Biblia topicban elég részletesen kifejtem miért nem lehet elégszer felemelni a szavunkat a vallások és igehirdetők bűnei ellen..
Ez a topic egy szintje a gondolkodásnak, ez nem leértékelés, értékitélet, hanem ténymegállapítás. S a topicot indítók döntik el mely irányba viszik a véleménycserét , tehát Einstein a határ, s onnatól másik téma, vagy Prigogine belefér... vagy Tesla....etc.
S nem Einstein mondta talán: jelentős problémáinkat a gondolkodás
ugyanazon a szintjén megoldani nem tudjuk mint amin előidéztük őket.....
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére