Portfólió készítés

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Az anya fáradtan tér haza a munkahelyéről, és leroskad a fotelbe. Hétéves kisfia jön oda hozzá, és megkérdezi:
- Mondd Anya, neked mennyi az órabéred?
Az anyja haragra gerjed:
- Miért kérded?! Csak nem valami hülye játékot akarsz megvetetni velem? Azonnal mars a szobádba!
A kisfiú szemében könnyek jelennek meg, de illedelmesen felmegy a szobába, és becsukja maga mögött az ajtót.
Ahogy az anya ül a fotelben, még forronganak benne a nap eseményei, ahogy megint írta a portfóliáját, ahogy a kollégája 3 nappal a projekt vége előtt elment betegállományba... Kezébe temeti az arcát.
"Mikor lesz ennek vége?" - kérdezi magától.
Aztán eszébe jut a gyerek. "Talán nem kellett volna így bánnom vele... Lehet, hogy csak egy ártatlan kérdés volt, és én értettem félre, azért mert úgy érzem, a környezetemben már mindenki rajtam élősködik." - gondolja magában, és elindul felfelé a lépcsőn. Benyit a gyermek szobájába, ahol a fia a földön kuporogva játszik magában.
A fiú felnéz, és újra megkérdezi:
- Anya, neked mennyi az órabéred?
- 2300 forint fiam.
- És tudnál nekem adni most ötszáz forintot?
Az anya gyanakvó tekintettel ránéz a fiára, és azon töpreng: "Remélem nem valami játékot akar venni belőle magának..." Majd meg is kérdezi tőle:
- Mire kellene neked az a z ötszáz forint?
- Mindjárt megmutatom! - mondja a gyermek sejtelmes mosollyal az arcán.
Anyja előveszi az ötszáz forintot, és odaadja a fiának. Mire a fiú benyúl a takarója alá, és előveszi a spórolt pénzét. Elkezdi összerakosgatni az aprót, ami összesen 1800 forintra jön ki. Hozzáteszi a most kapott másik ötszáz forintot, és boldogan az anyja felé nyújtja:
- Anya! Most, hogy kifizetem neked, tudsz velem is tölteni egy órát, hogy együtt játszunk?

(nem saját...)


Kár, hogy nem Te írtad, de, reméljük, pedagógus volt (nem pedig valaki a családból), s feltölti az Önálló művészeti alkotások közé korrajzként. Reflexiójában (ilyet is ír, ha kell, ha nem, mert e nélkül már létezni sem tud) pedig matematikai elemzéseket végez megnevezhetetlen egyedek abszolút értékben is negatív szám IQ-jából, kifejti történelmi térben és időben is, hogy ezen egyedek az ontogenezisük során miért nem fejlődtek tovább a gyökérből. Az eredményeket megvizsgálja a normális ember kialakulásához szükséges pedagógiai mutatók vetületében is, s a komplexitás jegyében levonja a konklúziót: vagy pszichológusnak kell menni vagy világgá ...
 
Utoljára módosítva:

Keresztes Hajnalka

Állandó Tag
Állandó Tag
Most visszatértem a szakmai életutamhoz, mert valahogy nem tudok vele megbékélni, de már teljesen üres az agyam, még a rizsa se megy (mondjuk az sose ment ) :p
Szóval ehhez a részhez egy két megfogalmazással nem tudna valaki segíteni? :)
"Ismertesse szakmai terveit! Milyen szakmai tervei vannak a továbbiakra nézve, miért azokon a területeken kíván fejlődni, és hogyan szeretné ezeket a terveket valóra váltani?" Köszi
"Szakmai fejlődésem terén fontosnak tartom az IKT-eszközök felhasználási lehetőségeinek megismerését, kibővítését. Igyekszem tájékozódni a digitális eszközökről és a nevelést-oktatást segítő digitális technológia legújabb eredményeiről, azok alkalmazásáról az óvodai élet területén." (8.5 és 8.6 kompetencia)

Az igen-igen távoli jövőben pedig ezen tudásom birtokában szeretnék létrehozni egy könnyen, gyorsan és egyszerűen felhasználható portfóliós felületet azok számára, akik ezt az egészet kitalálták!!!;)
 

eszter67

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kérem, segítsen, aki tud!
A portfólióm (és minden erőm) végén járok. Most ott akadtam el, hogy ha leírom az IKT-ba, hogy mit és hogyan csinálok, akkor MIT ÍROK A REFLEXIÓBA???
 

r.kriszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Korodtól és képzettségedtől, valamint a betöltött munkakörödtől is függ.
Tegyük fel, hogy 40 körül jársz, és van a diplomád meg a szakvizsgád.
Megnyomjuk a gombot... és:
Mindig érdekeltek a kihívások, ezért a diploma megszerzése után örömmel mentem tanulni, s fejlesztettem tovább magam.
Úgy érzem, alkalmas vagyok és környezetem is alkalmasnak tart ennél nagyobb felelősséggel járó munkára is.
Ugyanez 55 évesen:
Az elmúlt évtizedekben alapos munkát végeztem, tanítványaim között van szakácsmester, atomfizikus, agysebész. Most is tanulok, hiszen részt veszek a portfólió készítésben. Képzettségemet elegendőnek tartom, iskolarendszerű képzés helyett a tapasztalataimat szeretném átadni, ezért is jelentkeztem a szakértői képzésre.
Gomb kikapcs.
Kedves Kros, nekem még 18 % hiányzik a teljeshez, ha elakadok, szólok, és légy szíves kapcsold be a gombot, és küldd el nekem, amit kidobott!!!!
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kérem, segítsen, aki tud!
A portfólióm (és minden erőm) végén járok. Most ott akadtam el, hogy ha leírom az IKT-ba, hogy mit és hogyan csinálok, akkor MIT ÍROK A REFLEXIÓBA???
Oda írd azt, hogy mik a tapasztalataid a saját IKT gyakorlatoddal kapcsolatban. Mi az, ami jól bevált, miért, mit újítanál még rajta, milyen ötleteid vannak még.
 

borsoderika

Állandó Tag
Állandó Tag
A KBI lánykori neve a szakkör. Találj olyan gyereket, aki különleges, mert annak tartod.
A HHH-sok között is vannak ilyenek.
De bizony az 18 órás tématerv, 2 óráról tervezet, csoportprofil, reflexió, ángyombingyom.
Én éppen most ángyombingyomozom ezt Erakuckó segítségével, s megmondom őszintén, nem kis ángyombingyomozás ez. Ha H Rózsa itt lenne, tudnám, mit csináljak vele. De holnap már én is vígan fütyülök!!
 

űóüö

Állandó Tag
Állandó Tag
Eddig nem írtam,csak olvastalak benneteket. Akkor találtam az oldalra,amikor a tesztírás kapcsán itt leírt véleményt olvastam az egyik közösségi oldalon.(anomáliákról-én is szombaton töltöttem, kínok közepette,sok hibajellel stb.)Aztán egy darabig nem jöttem,kb. 1 hete ide-idelátogatok,amikor pihenni akarok egy kicsit éjszaka,munka közben.Gratulálok mindenkinek,aki már elkészült és persze azoknak is ,akik még küzdenek ! Gimnáziumban tanítok, biológiát és kémiát,bioszból írom,mert abból van több órám. Még javában az óraterveket írom. 29 éve tanítok és már régóta nem írok részletes óravázlatokat,amiben didaktikai feladatokat stb. kell megneveznem.Ez jelenti a legnehezebb feladatot számomra.Persze gyűjtöttem anyagot didaktikából,hogy ne legyenek tárgyi tévedéseim, de ahányszor átnézem a megírt anyagot mindig elbizonytalanodok, hogy jól csináltam-e.Rengeteget éjszakázom,mert csak a napi feladatok után tudok nekifogni.Minden reményem a tavaszi szünetben van .
Üdv. a csapatban! Én 81-óta tanítok, átérzem a problémádat. Óravázlatoknál Petróczi tanár úr segédletei hasznosak. Hasznos a didaktikai feladatok meghatározásánál is.

http://www.petroczigabor.hu/cikkek/portfolio-keszites/a-portfoliokeszites-lepesei.html
Nekem is sokat segített.
 

űóüö

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeleztem, hogy valami gond van az előrelépéseddel. Remélem, könnyen és gyorsan megoldódik.

Más:
a stílusotokért, a humorotokért, az emberségetekért már gyakran látogatom a topicot. Amit az e-portfólión létre- vagy összehoznak a gyakorlott szakemberek, az hatalmas értékű szellemi termék. Ami egyelőre ingyenes, minden szempontból. Arra gondoltam, ha az útmutató felolvasgatásával pénzszerző körútra indulhatnak azok, aki ezt megtehetik, és meg is teszik(!), akkor micsoda lehetőség az e-oldalhoz hozzáférni. Ha jól tudom, 5000 Ft a levédés. Talán érdemes lenne áldozni rá. Bár, amilyen megtapasztaltak vagytok, talán már meg is tettétek.
Erről bővebben is írhatnál! Hol és hogyan lehet levédetni?
 

űóüö

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Oktatási Hivatal által kiadott tematikus táblázat kitöltése után a " Cél és a feladatrendszer megfogalmazása után következik a fényképek feltöltése folyamatosan???????????? Vagy a tematikus táblázat után is van reflexió, amelyben az egész hetet értékeljük?????? Még csak készítgetem az anyagokat, még a csoportprofilt nem töltöttem fel ezért nem tudom!!!!! Segítség !!!!!!
Nyisd meg a felületet és nézd meg! Akár fel is tölthetsz, mert bármikor cserélhető a fájl, Én rengeteget cseréltem. ha nem akarsz feltölteni, akkor is nézd meg, akkor érted meg a struktúráját.
 

űóüö

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd csak ezt követően ellenőrzöm, hogy a 10 óratervbe beillesztett óravázlataim, és az ezekhez kapcsolód hospitálások mennyire párhuzamosak. Időbeosztás, történés, ilyesmik. Ez most jutott eszembe - remélem, másnak már korábban, de ha nem, még most sincs késő.
De most ünneplésként jöhet a fűnyírás :)
Én is erre készülök a szünetben, de most egy-két napig szellőztetem a fejem, meg megkeresem a lakást a felfordulás alatt. A füvet nekem is nyírnom kellene. Egy óravázlat meg két reflexió között úgy megnőtt, hogy bújócskázni lehet benne. De, azért majd ünneplek is!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére