Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egész őstörténetet átírhatja egy régészeti lelet.

Egy régészcsoport a kenyai Turkana-tónál végzett feltárás során kiásta minden idők legöregebb kőszerszámát.
A vizsgálatok alapján a kődarab, amit a régészek üllőnek gondolnak, legalább 3,3 millió éves, vagyis 700 000 évvel korábban készült, mint az eddig legöregebbnek hitt kőszerszám. A felfedezésről részletes tanulmány jelent meg a Nature-ben. Eszerint a korábban élt emberfajok, mint az Australopithecus afarensis vagy a Kenyanthropus platyops jóval fejlettebbek lehettek, mint ahogy eddig gondolták.

kenya_lelet_01.jpg

A felfedezés jelentőségét a kutatók sem becsülik alá. Dr. Nick Taylor, a francia CNRS munkatársa szerint a most talált kőszerszám sokkal régebbi a korábban találtaknál, azt pedig egyenesen elképesztőnek tartja, hogy az új lelet tanúsága szerint az ember az eddig véltnél 700 000 évvel korábban válhatott eszközhasználóvá.

A Lomekwi 3 nevű feltárási területet a régészek véletlenül fedezték fel Kenyában, amikor egy rossz kanyar után eltévedtek, és eljutottak arra a helyre, ahol megtalálták az első ősi kőszerszámokat. Ez 2011-ben történt; egy évvel később már 149 kőszerszámot találtak, és a 2014-es feltárások közben további eszközök is előkerültek.

Az ásatások többnyire pattintott és csiszolt kőszerszámokat hoztak a felszínre. A most talált kőtömböt valószínűleg üllőként használták. A körülötte talált vulkáni hamu és az ásványi anyagok elemzése kimutatta, hogy a szerszám 3,3 millió éves lehet. Az eddig legöregebbnek hitt szerszámot a tanzániai Olduvai-szurdokban fedezték fel; ezek 2,6 millió évesek voltak.

kenya_lelet_02.jpg

Sonia Harmand régész az ásatási területen, a Turkana-tó közelében

Paradigmaváltás az őstörténetben

A felfedezés átírhatja az eszközhasználó ember történetét. A tudomány eddig úgy vélte, a Homo habilis, az úgynevezett ügyes ember lehetett az első élőlény, aki szerszámokat használt, de ők 2,4-2,3 millió éve éltek a Földön, így valószínűtlen, hogy ők lettek volna az első szerszámkészítők. Ezt támasztják alá azok az Etiópiában felfedezett, 3,3 millió éves csontmaradványok is, amiken a régészek vágásnyomokat találtak.

Dr. Ignacio de la Torre, a University College London munkatársa szerint az új felfedezés mindent megváltoztat; a kutató az elmúlt 50 év legfontosabb felfedezésének nevezte a leletet. A felfedezés ugyanis arra utal, hogy már az Australopithecus is elég intelligens lehetett ahhoz, hogy kőeszközöket használjon, ehhez viszont olyan kognitív készségek és kézügyesség kell, amit eddig nem feltételeztek volna róluk.

Forrás: INDEX.HU — Hegyeshalmi Richárd — Kiss Tim
Szerkesztő: Legendavadász
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
1,8 milliárd éves atomreaktort fedeztek fel kutatók Afrikában.

1,8 milliárd ével ezelőtt egy afrikai uránium lerakó spontán maghasadáson ment keresztül.

1972-ben egy nukleáris fűtőanyag feldolgozó üzem dolgozója valami gyanúsat vett észre egy Afrikából származó normális ásványi forrásból kinyert urán rutin elemzése során. Ahogy minden természetes urán esetében a vizsgált anyag három izotópot tartalmazott - vagyis három formáját különböző atomtömegekkel: uránium 238, a leggyakoribb fajta; urán 234, a legritkább; és az urán 235, a hőn áhított izotóp, mivel ez képes fenntartani egy nukleáris reakciót. A Francia Atomenergia Bizottság (CEA) szakemberei hetekig zavarban voltak.

Másutt a földkéregben, a Holdon és még a meteoritokban találhatunk urán 235 atomokat, ami a teljes mennyiség mindössze 0,72 százalékét teszi ki. De az elemzett mintákban, amelyek Oklo-ból, Gabonból származtak, az egykori francia gyarmatról Nyugat-Afrikából, az urán 235 csak 0,717 százalék volt. Ez a kis különbség is elég volt ahhoz, hogy figyelmeztesse a francia tudósokat, hogy valami nagyon furcsa dolog történik az ásványokkal. Ezek az apró részletek további vizsgálatokhoz vezettek, melyek azt mutatták, hogy legalább a bánya egy részében jóval alacsonyabb volt az urán 235 normál mennyisége: hozzávetőleg 200 kilogrammot termeltek ki a távoli múltban, ma ez a mennyiség elég fél tucat atombomba előállításához. A kutatók és a tudósok hamarosan a világ minden tájáról Gabonba utaztak, hogy kiderítsék, mi történt az Oklo-ból származó uránnal.

Amit Oklo-ban találtak, az a helyszínen összegyűltek közül mindenkit meglepett. Ahonnan az urán származik, valójában egy fejlett föld alatti nukleáris reaktor, amely messze túlmutat a jelenlegi tudományos ismereteinken és képességeinken. A kutatók úgy vélik, hogy ez az ősi nukleáris reaktor 1,8 milliárd éves, és legalább 150.000 éven keresztül működött a távoli múltban. A tudósok számos más vizsgálatot végeztek el az uránbányában, és az eredményeket a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség egyik konferenciáján hozták nyilvánosságra. Afrikai hírügynökségek szerint a kutatók maghasadási termékek nyomait, és különféle helyszíneken lévő üzemanyag hulladékokat találtak a bánya területén belül.
Hihetetlen módon ezzel a hatalmas atomreaktorral összevetve a mai modern atomreaktorainkat, valójában nem is hasonlíthatók össze sem tervezésben, sem funkcionalitásban. A vizsgálatok szerint ez az ősi atomreaktor több kilométer hosszú volt. Érdekes módon egy ilyen nagy nukleáris reaktornak a termikus hatása a környezetre mindössze 40 méterre volt korlátozva minden oldalon. Amit a kutatók még ennél is megdöbbentőbbnek találtak, azok a radioaktív hulladékok, melyek még mindig nem mozdultak el a helyszín határain kívülre, mivel még mindig a helyi tárolókban vannak a geológiai területen.



Ami meglepő, hogy oly módon következett be a nukleáris reakció, hogy a plutónium, a létrejött melléktermék, és a nukleáris rekació önmagát tompította, ami olyasvalami, ami az atomtudomány "szent gráljának" tekinthető. Az a képesség, hogy mérsékelték a reakciót azt jelenti, hogyha a reakciót megindították, lehetséges volt, hogy felerősítsék a kimeneti teljesítményt ellenőrzött módon azzal a képességgel együtt, hogy megakadályozzák a katasztrofális robbanást, vagy az energia egyszeri kibocsátását.

A kutatók a nukleáris reaktort Oklo-ban "természetes nukleáris reaktornak" nevezték, de az igazság messze túlmutat a szokásos értelmezésen. A kutatók egy része, akik részt vettek az atomreaktor vizsgálatában arra a következtetésre jutottak, hogy a távoli múltban a dúsított ásványi anyagok, mintegy 1,8 milliárd évvel ezelőtt, spontán módon hoztak létre láncreakciót. Azt is megállapították, hogy vizet használtak, hogy mérsékeljék a rekaciót, azonos módon, ahogy a modern reaktorokat hűtik grafit-kadmium rudakkal, hogy megakadályozzák a reaktor kritikus állapotba jutását, és felrobbanását. És mindezt a "természetben".



Azonban Dr. Glenn T. Seaborg (1), az Egyesült Államok Atomenergia Bizottságának egykori vezetője, aki Nobel-díjat kapott a nehéz elemek szintézisében végzett munkájáért, rámutatott arra, hogy az urán reakcióban történő "elégetéséhez" pontos feltételeknek kell teljesülni. Például a nukleáris reakcióban résztvevő víznek rendkívül tisztának kell lennie. Mindössze néhány milliomodnyi szennyezőanyag is "megmérgezi" a rekaciót, ami így leáll. A probléma az, hogy ilyen tiszta víz nem létezik természetes állapotban a világon.


Számos szakember beszélt a hihetetlen atomreaktorról Oklo-ban kimondva, hogy Oklo geológiailag becsült történelmében nem volt idő, hogy elég gazdag legyen urán 235-ben ahhoz, hogy egy természetes nukleáris reakció jöjjön létre. Amikor ezeket a lerakókat kialakították a távoli múltban, az urán 235 radioaktív bomlásának lassúsága miatt a hasadóanyag mindössze 3 százalékát alkotta a teljes lerakónak, ami túl alacsony matematikai értelemben ahhoz, hogy egy nukleáris reakció lépjen fel. A reakció azonban rejtélyes módon lezajlott, ami arra utal, hogy az eredeti urán sokkal gazdagabb volt urán 235-ben, mint egy természetes képződmény esetében.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Génjeinkbe kódolt földönkívüli üzenet?

Már jó ideje foglalkoztatja a kozmológia iránt érdeklődőket, hogy egyedül vagyunk-e a Világmindenségben, vagy máshol is van élet a Földön kívül. Erre a kérdésre a válasz valószínűleg ott van az orrunk előtt, egészen pontosan minden egyes sejtünkbe kódolva.

Lehetséges lenne, hogy a génjeinkbe be van pecsételve egy „védjegy”, amit eónokkal (korszakokkal) ezelőtt egy értelmes tervező hozott létre valahol az általunk is lakott galaxisban? Úgy tűnik, igen.

Ez a védjegy egy kitörölhetetlen jelzés lehet egy olyan földönkívüli civilizációtól, amely évmilliárdokkal előzött meg minket a fejlődésben, majd utolsó hagyatékukként ráütötték bélyegüket a Tejút minden élőlényére?

images

Vladimir I. shCherbak of al-Farabi Kazakh National University of Kazakhstan, & Maxim A. Makukov of the Fesenkov Astrophysical Institute --- előálltak egy hipotézissel, ami szerint intelligens alkotótól származó jelzés van behelyezve az emberi genómba. Ez egy olyan matematikai üzenet lehet, amit a darwini evolúció nem hozhatott létre. A kutatók elnevezték „biológiai SETI”-nek. Ráadásul ez a séma sokkal időállóbb, és nagyobb esélyt ad az ET érzékelésére, mint a földön kívülről eredő rádióhullámok.

Beszámolójuk az Icarus-ban jelent meg: „Miután a kódot génsebészetileg beépítették, az változatlanul megmarad beláthatatlan időkön át. Valójában ennél időállóbb konstrukció nem létezhet a természetben. Éppen ezért egy intelligens lény aláírásának egy rendkívül megbízható tárolása lehet. Amikor egy genóm megfelelően újra íródik, az új kód az „aláírással” együtt rögzítődik a sejtben, újra és újra tökéletesen hibátlanul.

A két tudós részletes analízisükre támaszkodva azt állítja, hogy az emberi genómba (az alábbi ábra) be van építve az aminosavak közé egy aritmetikus minta adta szimbolikus nyelv. Megítélésük szerint a jelzés tartalmazza a tízes számrendszert, logikai transzformációt, és a nulla alkalmazását. Pontos és szisztematikus, ami a precíz logika és számítás terméke.

Összegezve: Egy intelligens lény nem csak génsebészetileg besegített a természetes evolúcióba, hogy emberré válhassunk, de kitörölhetetlenül otthagyta keze nyomát. Ha ez így van, akkora panspermium elmélet megerősítést nyert.

Zavaró még, hogy az istenhívők kisajátították az intelligens létrehozó (ID) fogalmát, ami alatt istent értik. Itt nem erről van szó, de az e mondható, hogy megoldódott az élet eredetével kapcsolatos probléma, mert ha el is fogadjuk, hogy egy intelligens lény belebabrált az emberi genómba, kvázi létrehozott minket, ki hozta őt létre?


 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyre több élőhalottat, boszorkányt, szörnyet, földönkívülit és vérfarkast vél látni a brit Nottinghamshire grófság lakossága.

A rendőrséghez tavaly már 49 bejelentés érkezett – és a hatóság 13 esetben intézkedett is. 2011-ben 31 telefonáló látott bűvös vagy természetfeletti lényt, míg 2010-ben még csak 17. A látomások közül egy sem bizonyult valósnak, ám senki ellen nem indult eljárás a rendőrség idejének pocsékolása miatt.

safe_image.php


Andy Bishop nyomozó a The Daily Telegraph című brit lapnak pontosított az adatokon. Elmondta, hogy a bejelentések között akad több, amelyet ugyanaz a lakos tett, akiről azután kiderült, hogy elmebeteg. Egy többszörös ufólátó is elmebajban szenved, de ő még részeg is volt telefonálásaikor.
A lap megszólaltatta a “másik oldalt” is. Jessica Gladwin, a nottinghami telephelyű Dusk Till Dawn – Alkonyattól Pirkadatig – nevű kísértetvadász-vállalat tulajdonosa úgy látja, hogy az emberek egyre nyitottabbak más világok lényei felé.
A cég fő profilja olyan körutak szervezése, amelyek során kísértetjárta helyekre látogatnak el az érdeklődők, vagy legalábbis olyanokra, amelyekről az a hír járja. A szellemi túrákra egyre többen jelentkeznek – mondta Gladwin, hozzátéve, hogy ő maga is látott már kísértetet – bár még csak egyszer.
“Nottinghamban történt egy múzeumban. Férfi volt, arcán borzalmas grimasszal, és egyenesen rám meredt. Mielőtt köddé vált, iszonyatos pöceszagot árasztott magából” – mondta a kísértetvadász-vállalat tulajdonosa.

forrás: mti.hu

Szerkesztő: Legendavadász
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
A cég fő profilja olyan körutak szervezése, amelyek során kísértetjárta helyekre látogatnak el az érdeklődők, vagy legalábbis olyanokra, amelyekről az a hír járja. A szellemi túrákra egyre többen jelentkeznek – mondta Gladwin, hozzátéve, hogy ő maga is látott már kísértetet – bár még csak egyszer.
“Nottinghamban történt egy múzeumban. Férfi volt, arcán borzalmas grimasszal, és egyenesen rám meredt. Mielőtt köddé vált, iszonyatos pöceszagot árasztott magából” – mondta a kísértetvadász-vállalat tulajdonosa.

:rohog: Nagyon szeretnék feldobni a turistaforgalmat!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
:rohog: Nagyon szeretnék feldobni a turistaforgalmat!
Tudod Jászladány, ha nincs ott semmi, a túristák is elmaradnak. Egyáltalán nem vicces ilyen lényekkel találkozni. Te láttál már ittrekedt szellemet? Ébredtél fel már arra, hogy recseg a parketta, pont úgy, mintha egy ember menne rajta? Hát én nem nevetni szoktam az ilyenen....
Mivel te annyira biblia hívő vagy. Szerintem neked is tudnod kellene, hogy a pöcegödör szagú szellemek a sötét oldalhoz tartoznak, míg a rózsaillatot árasztóak a pozitív oldalhoz. A jó illatúakat szokták szenteknek is nevezni.....
Valamikor Jézus nem nevetett a hozzá forduló ördögtől megszállotton, hanem leszedte róla, és a disznó csordába küldte őket, mivel azt kérték tőle. Tehát Jézus is foglalkozott ezzel a jelenséggel, és nem túrista csalogatónak nyilvánította ki.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Honnan volt az ókori zsidó államban disznócsorda????
Olvasd el a bibliában. Én is onnan vettem.
Jézus elé vittek egy ördögtől megszállott férfit, akit lánccal kötöztek meg, úgy őrjöngött. Nyers disznóhúst evett, disznópásztor volt. Egy légió volt benne. Jézustól kérték, hogy adja nekik a disznócsordát, Jézus nekik adta, így abba mentek bele. A disznócsorda belefutott a tengerbe, és belefulladtak a disznók.
Pontosabb leírását megtalálod az újszövetségben.
Nem csak zsidók éltek ott. Hiszen több népet vagy kiűztek, mint pl. a kánaitákat, vagy kiirtották őket. Nagyon valószínű, hogy ez a disznópásztor is ezek közül való volt.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 
Utoljára módosítva:

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Kyrát nem hibáztatom, hogy bedőlt ennek az álhírnek, hiszen neki nem szokása utánanézni az ilyesminek, vagy akárcsak elgondolkodni rajta. Aki viszont megtette mindezt, az már nyilván nélkülem tudja, hogy megint csak kamuról van szó. Hiszen a Google Earth-ben megnézve világosan látható, hogy az "obeliszkek" felületének grafikai felbontása sokszorosan meghaladja a környező tengerfenékét, tehát csak valami grafikai hibáról vagy trükkről lehet szó. Azt már egy összeadni-kivonni tudó ember is beláthatja, hogy ez a hely nem pontosan átellenben van a Nagy Piramissal, azt pedig, hogy a piramis épp a Föld tömegének középpontján van, csak az mondhatja komolyan, aki nem ismeri a 'Föld', a 'tömeg', és/vagy a 'középpont' szavak jelentését.


A "direkt a földi életet lehetővé tevő koordinátákra beállító tevékenység" már eleve csak mese, mert egyrészt azt elég nehéz lenne bizonyítani, hogy nem "direkt" ilyen "koordináták" mellett a földi élet nem, vagy nem ugyanígy létezhetne, másrészt pedig az ilyenkor felsorolni szokásos "direkt koordináták" többsége egyébként is kamu.
Ami pedig a Hold felénk forduló oldalának nagyobb sűrűségét illeti, a gravitáció törvényeit ismerve éppenséggel az lenne csoda, ha nem ez lenne a helyzet. ("Keljfeljancsit" gondolom mindenki látott már.:))

Itt megtekintheted a pontos adatokat, és rájöhetsz, hogy senkit nem hibáztathatsz, egyedül magadat. De ez nem az első eset. Hiszen bármely jelenség esetében, amikor nem fér valami a "materialista tanokkal bélelt fejecskédbe", az lezár.



Ezzel semmi gond, csak el kell ismerni. Az is a "nagyság" egyik jele, ha valaki elismeri a saját korlátait. Ha valami "meghaladja" materialista ismereteid, ráfogod, hogy ezoteriába hajló, és onnantól az adott jelenség nálad átkerül a hazugság kategóriájába. Nem veszed észre, hogy ezért nem fogsz egy sor jelenséget megismerni a Világból, ill. nem érted a Világ működését. Az ezoteria szinte az emberiséggel egyidős.

"....A kifejezés a görög eszóteriké („belső”) szóból ered, ami ezen tanok követőire, a „belső körre” utal, azokra, akik felismerni voltak képesek a tanok összefüggéseit, szemben a „külső körrel” (exoteros), ami a közönséges embereket jelölte....."

Biztosan ráismersz a véleményedre:

"...Ez (mármint az odafigyelés) szerintem is elengedhetetlen. Már csak azért is, hogy lássa az ember, hol végződik benne a valós eredményeket bemutató színvonalas ismeretterjesztés, és hol kezdődik a tagadhatatlanul érdekes, de szerintem néhol már ezotériába hajló spekuláció...."



Tehát az ezotéria nem egy misztifikációt jelent, hanem olyan tudást, melyet csak a beavatottak tudnak. Hiszen, ha rájössz, hogy egy "ezoterikus jelenség" mögött mi van, az onnantól nem ezotéria, hanem olyan tudás, mely a sajátod lehet. Akik ezt nem ismerik, azokat jelölték a görögök a "közönséges emberek" jelzővel....

Írtam már: elég, ha kis figyelmet fordítsz az agykontrollra, vagy a reikire - mindkettő elsajátítható, és gyakorolható.

Megláthatod, hogy ez a Világ egészen más, mint amit gondoltál eddig róla.

Ha viszont ezt nem teszed, akkor legalább ne tégy úgy, mintha a te "tudományod" lenne a
csúcsok csúcsa.

Ha jó az affinitásod, a tudomány nevezetű műfajhoz, akkor tudnod kell, hogy a tudománynak az ismeretlent kell kutatni.

És nem az ismert tanokat ráhúzni mindenre....

De, hogy a témánál maradjunk. Még egyszer: itt megtalálsz kedvedre minden adatot....

http://boldognapot.hu/blog/egy-3658...-mely-viz-alatti-lyukat-mutat-a-google-earth/
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezen az Inda-videón végigvezetik, hogy miként lehet megtalálni és bemérni azt a pontot, ami, természetesen nem grafikai hiba.

http://indavideo.hu/video/Obeliszk_a_Csendes-oceanban_-_Belso_Fold_bejarat
Hogy grafikai hiba-e, az a videóból nem látszik, mert gondosan elkerülték, hogy eléggé felnagyítsák. Az viszont abból is látszik, hogy a hely nem pontosan a Nagy Piramissal átellenben, a piros vonalak metszéspontjában van. Összeadni, kivonni pedig te is tudsz, nézd meg a Nagy Piramis koordinátáit, és kiszámolhatod, hogy az azzal átellenes pont több mint 100 kilométerre van a "tornyoktól".

A Hold nem azért ilyen "féloldalas", mert olyan mint a "keljfeljancsi":D
Miért, ki mondta, hogy azért? Én azt mondtam, az lenne a csoda, ha nem a nagyobb sűrűségű oldalával fordulna felénk. Te viszont mintha arra utaltál volna, hogy az ufók lapátolták úgy össze, nem igaz?:)
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egész őstörténetet átírhatja egy régészeti lelet.

Egy régészcsoport a kenyai Turkana-tónál végzett feltárás során kiásta minden idők legöregebb kőszerszámát.
Hát igen, a tudomány már csak így működik, ellentétben azzal, amivel rendszeresen vádolni szoktátok. A valóságban - mint ez a cikk is mutatja - nincsenek dogmák, és nem hallgatják el a korábbi álláspontnak ellentmondó leleteket, hanem ha azokat a szakma hitelesnek ítéli, akkor paradigmát váltanak, és átírják a régi tankönyveket.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Le merném fogadni, hogy az ujvilagtudat cikkén kívül más, attól független forrást nem kerestél a témában.:) Aki ezt is megtette, annak nyilván nem mondok újat, de a kedvedért felhívom a figyelmet az "unortodox" fiúk és lányok néhány melléfogására.
Először is nem reaktor, nem fejlett, és nem mutat messze túl a jelenlegi tudományos ismereteken. A több kilométer hosszúságú területnek kb. tucatnyi, méteres nagyságrendű részén történt időnként önszabályozó maghasadás. Mivel a szabályozó közeg kb. légköri nyomású víz volt, ezért a reakció csak kevés hőt termelhetett, míg a víz felforrt, és leállította a reakciót. "Üzemanyag hulladékot", konkrétan néhány stabil izotópot, aminek mennyisége kisebb vagy nagyobb a természetes előfordulásnál, rendkívül kis mennyiségben találtak kőzet zárványokban, ugyanis ami már kimosódott és elszabadult, az már rég a kimutathatósági határ alá hígult.
A nukleáris reakció oly módon következett be, hogy mivel akkoriban a 235-ös uránium aránya még kb. akkora volt, mint a mai "könnyűvizes" reaktoroké, ha a természetes folyamatok egy helyre gyűjtöttek elég uránércet, és víz is volt jelen, akkor a láncreakció beindulhatott, és amíg a folyékony víz kitartott, folytatódhatott is. A 235-ös izotóp arány nem azért volt akkor magasabb, mert feldúsították, hanem azért alacsonyabb ma, mert lényegesen gyorsabban bomlik, mint a 238-as, ezért idővel az aránya csökken a szupernóva robbanáskor keletkező izotóp arányhoz képest. A víz szerepe pedig nem a hűtés volt (ahogyan a mai reaktorokban a grafité és a kadmium rudaké sem az), hanem a hasadáskor keletkezett neutronok lelassítása, hogy a láncreakciót, a "reaktor" "kritikus állapotát" fenntarthassák. Ha a víz felforr, buborékos lesz, kevesebb lesz a "termikus" neutron, leáll a láncreakció, "szuperkritikus állapot" (robbanás) még véletlenül sem fordulhat elő.
Seaborg nyilván valami konkrét esettel kapcsolatban mondhatta azt, amit mondott, hiszen a mai reaktorok primer vízkörébe gyakran szándékosan kevernek ennél lényegesen nagyobb mennyiségben "mérgeket", pl. bórsavat. A primer köri víz tisztaságának inkább technikai szerepe van (korrózió, felaktiválódás miatti radioaktivitás elkerülése), aminek egy természetes "reaktornál" nincs jelentősége.

Számos szakember beszélt a hihetetlen atomreaktorról Oklo-ban kimondva, hogy Oklo geológiailag becsült történelmében nem volt idő, hogy elég gazdag legyen urán 235-ben ahhoz, hogy egy természetes nukleáris reakció jöjjön létre. Amikor ezeket a lerakókat kialakították a távoli múltban, az urán 235 radioaktív bomlásának lassúsága miatt a hasadóanyag mindössze 3 százalékát alkotta a teljes lerakónak, ami túl alacsony matematikai értelemben ahhoz, hogy egy nukleáris reakció lépjen fel. A reakció azonban rejtélyes módon lezajlott, ami arra utal, hogy az eredeti urán sokkal gazdagabb volt urán 235-ben, mint egy természetes képződmény esetében.
Ez akkora halandzsa, hogy "számos szakember" ilyet biztosan nem mondott. Valószínűleg a fordító értette félre (vagy egyáltalán nem értette), amit olvasott.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Génjeinkbe kódolt földönkívüli üzenet?
Húúúú!!! Ekkora süketelést rég láttam már. Remélem nem küldted meg érte Tibi bácsinak az anyagi hozzájárulást.:)
Maga az eredeti hír kissé másképpen (és talán ezért sokkal értelmesebben:)) hangzik. A szerzők szerint ugyanis nem a rendkívül változékony, és éppen ezért változatos DNS-be "génsebészkedtek" bele valakik bármit is, hanem a kódolás rendszerébe kódolták bele, amivel a DNS bázispárjai aminosavakká, és végső soron fehérjékké fordítódnak le. Erről már itt is volt szó korábban, ez a rendszer meglehetősen egységes a mai élővilágban, és ebből következtethetően időtálló is.
Abban nem akarok, nem is tudok állást foglalni, hogy a szerzők adatai, és azok statisztikai elemzése mennyire helytálló. Vannak viszont gyanús momentumok, amik óvatosságra intenek a következtetésük kész tényként való elfogadásával szemben. Az egyik az, hogy egy, a témában folyt korábbi vitában (nem általam) hivatkozott publikáció éppenséggel azt állította: a kódolás statisztikai elemzéséből kimutatható az is, hogy az evolúción ment át, így nyerte el a mai alakját. A másik pedig a szerzők szerint a kódot "feltörve" semmi új információhoz nem jutottak, csak azt tudták meg, amit eddig is tudtak. Ezért azt javaslom, az efféle ("úgy tűnik, igen", "Egy intelligens lény nem csak génsebészetileg besegített a természetes evolúcióba, hogy emberré válhassunk, de kitörölhetetlenül otthagyta keze nyomát") következtetésekkel várjuk meg legalább azt, míg valami olyan dolgot is sikerül kiolvasniuk a kódjukból, ami nincs benne az általános iskolai tankönyvekben.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt megtekintheted a pontos adatokat, és rájöhetsz, hogy senkit nem hibáztathatsz, egyedül magadat. De ez nem az első eset. Hiszen bármely jelenség esetében, amikor nem fér valami a "materialista tanokkal bélelt fejecskédbe", az lezár.
Miről beszélsz? Hiszen ebben a cikkben - Kyra videójával ellentétben - szerepel olyan nagyítású kép is, ahol világosan látszik a környező tengerfenék alacsony felbontása pixelről pixelre, és látszik a tornyok tökéletesen sima felülete is, ami világosan mutatja, hogy nem valódi alakzatokról van szó. Megtalálhatók benne továbbá a hely pontos koordinátái is, amiből kiszámolhatod, hogy az azzal átellenes pont több mint száz kilométerre van a piramisoktól.

"....A kifejezés a görög eszóteriké („belső”) szóból ered, ami ezen tanok követőire, a „belső körre” utal, azokra, akik felismerni voltak képesek a tanok összefüggéseit, szemben a „külső körrel” (exoteros), ami a közönséges embereket jelölte....."
Így van. Azóta viszont jó sok idő eltelt, és a klasszikus görögöt sem sokan beszélik már. A szó jelentése azóta már alapvetően megváltozott, nem utolsó sorban azon több milliárd közönséges ember jóvoltából, akik azt hiszik, hogy ők alkotják azt a bizonyos "belső kört", és amit tudni vélnek, az valami titkos tan, amit a kritikusan gondolkodó kisebbség képtelen felismerni.

Ha jó az affinitásod, a tudomány nevezetű műfajhoz, akkor tudnod kell, hogy a tudománynak az ismeretlent kell kutatni.

És nem az ismert tanokat ráhúzni mindenre....
Pontosan erről van szó. A magát ezoterikus tudás birtokosának hívő hiszékeny többség éppenséggel nem az ismeretlent kutatja, hanem az általa ismert - valójában nem ezoterikus tanokat, hanem globális tömegideológiákat - próbálja ráhúzni mindenre. Ezt világosan mutatja az is, hogy sem te, sem Kyra nem néztétek meg a Google Earth-ben a megjelölt helyet, és nem ellenőriztétek le a koordináták átellenes voltát, hanem csak egymást idézgető cikkecskékre hivatkozva próbáljátok a jelenségre ráhúzni a Belső Föld régről ismert, és ismerten hamis "tanát".
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Le merném fogadni, hogy az ujvilagtudat cikkén kívül más, attól független forrást nem kerestél a témában.:) Aki ezt is megtette, annak nyilván nem mondok újat, de a kedvedért felhívom a figyelmet az "unortodox" fiúk és lányok néhány melléfogására.
Először is nem reaktor, nem fejlett, és nem mutat messze túl a jelenlegi tudományos ismereteken. A több kilométer hosszúságú területnek kb. tucatnyi, méteres nagyságrendű részén történt időnként önszabályozó maghasadás. Mivel a szabályozó közeg kb. légköri nyomású víz volt, ezért a reakció csak kevés hőt termelhetett, míg a víz felforrt, és leállította a reakciót. "Üzemanyag hulladékot", konkrétan néhány stabil izotópot, aminek mennyisége kisebb vagy nagyobb a természetes előfordulásnál, rendkívül kis mennyiségben találtak kőzet zárványokban, ugyanis ami már kimosódott és elszabadult, az már rég a kimutathatósági határ alá hígult.
A nukleáris reakció oly módon következett be, hogy mivel akkoriban a 235-ös uránium aránya még kb. akkora volt, mint a mai "könnyűvizes" reaktoroké, ha a természetes folyamatok egy helyre gyűjtöttek elég uránércet, és víz is volt jelen, akkor a láncreakció beindulhatott, és amíg a folyékony víz kitartott, folytatódhatott is. A 235-ös izotóp arány nem azért volt akkor magasabb, mert feldúsították, hanem azért alacsonyabb ma, mert lényegesen gyorsabban bomlik, mint a 238-as, ezért idővel az aránya csökken a szupernóva robbanáskor keletkező izotóp arányhoz képest. A víz szerepe pedig nem a hűtés volt (ahogyan a mai reaktorokban a grafité és a kadmium rudaké sem az), hanem a hasadáskor keletkezett neutronok lelassítása, hogy a láncreakciót, a "reaktor" "kritikus állapotát" fenntarthassák. Ha a víz felforr, buborékos lesz, kevesebb lesz a "termikus" neutron, leáll a láncreakció, "szuperkritikus állapot" (robbanás) még véletlenül sem fordulhat elő.
Seaborg nyilván valami konkrét esettel kapcsolatban mondhatta azt, amit mondott, hiszen a mai reaktorok primer vízkörébe gyakran szándékosan kevernek ennél lényegesen nagyobb mennyiségben "mérgeket", pl. bórsavat. A primer köri víz tisztaságának inkább technikai szerepe van (korrózió, felaktiválódás miatti radioaktivitás elkerülése), aminek egy természetes "reaktornál" nincs jelentősége.


Ez akkora halandzsa, hogy "számos szakember" ilyet biztosan nem mondott. Valószínűleg a fordító értette félre (vagy egyáltalán nem értette), amit olvasott.

Nos, megint te fogtál mellé. A helyzet a következő:

"......1972 májusában francia atomtudósok urán után kutattak egy gaboni bányában, Nyugat-Afrikában. Ekkor fedezték fel, hogy a területen volt egy természetes nukleáris reaktor, ami spontán jött létre valamikor 1,7 milliárd évvel ezelőtt. 100 kilowattnak megfelelő energiát termelt, hasonlóan a fissziós (hasadáson alapuló), ember által épített atomerőművekhez.......

........Az atomreaktorok úgy működnek, hogy valamilyen izotópot, leggyakrabban urán-235-öt bombáznak neutronokkal. “A beérkező neutronok hatására a bombázott izotóp két kisebb atommagra hasad. A reakciót nagy felszabaduló energia, valamint keletkező szabad neutronok kísérik. Ezen szabad neutronok további magokat tudnak hasítani, velük lehet fenntartani a láncreakciót......


......Egy tipikus reaktorban minden ütközés újabb két neutront szabadít fel, így amíg van elég urán-235, újabb reakciók jönnek létre: ez a láncreakció. Ennek a kontrollálásával (a felszabaduló neutronok lassításával), és a keletkező energia átalakításával nyerhető elektromos áram.......


Nem ilyen egyszerű

.......Az urán az egyik legnehezebb elem, atomtömege 238,03. A természetben három izotópja fordul elő, az U-238 (ez az teljes izotópkészlet 99,3 százalékát jelenti), az urán-235 (ez 0,7 százalékot tesz ki), az urán-234-et pedig mérni sem érdemes, olyan kevés van belőle. Az urán 238-nak nem túl jó a reakcióképessége, nem használható atomerőművekben. A 235 viszont igen......


.....Ahhoz, hogy jól használható legyen, növelni kell az arányát a használt uránon belül, nagyjából öt százalék körülire, ezt nevezik urándúsításnak. Ez tipikusan úgy történik, hogy az uránt gázzá alakítják, urán-hexafluorid, aztán szétválogatják a súlya alapján. Mivel a 234-es és 235-ös izotópok könnyebbek, mint a 238, már elérhető olyan összetétel, ami jó a rektorokba......


Csak elmélet van rá, hogyan működött


......Érdekes kérdés, hogyan jöhetett létre természetes módon reaktor, ha az urán izotópja önmagában annyira stabil, hogy dúsítani kell a rendes működéshez. A 235-ös izotópnak jóval rövidebb felezési ideje van, mint a 238-asnak, így a távoli múltban sokkal gyakoribb előfordulásúnak kellett lennie, mint ma......."


Szóval: a reaktor működött, csak azt nem akarják elhinni, hogy azt valaki, vagy valakik megcsinálták. Kitalálnak elméleteket, hogy hogyan "indulhatott be!

De sem azelőtt, sem azóta nem akar sehol ilyen reaktor a véletlenek által beindulni. De elmélet az van. Dögivel........legalább is a pórnépnek odavetik.....

Így aztán ezt az elméletet is magadévá teheted, eggyel több, vagy kevesebb, nem oszt, nem szoroz......az etetés folytatódik.....

Kaja.jpg
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos, megint te fogtál mellé. A helyzet a következő:
Mi az, hogy "megint"? Szerinted még mikor fogtam mellé?:)

......Érdekes kérdés, hogyan jöhetett létre természetes módon reaktor, ha az urán izotópja önmagában annyira stabil, hogy dúsítani kell a rendes működéshez. A 235-ös izotópnak jóval rövidebb felezési ideje van, mint a 238-asnak, így a távoli múltban sokkal gyakoribb előfordulásúnak kellett lennie, mint ma......."
Pontosan erről van szó. A radioaktív bomlás törvénye általános iskolás tananyag, és az egyes izotópok felezési idői sem titkosak, ezért ha nekem nem hiszel, te magad is kiszámolhatod, hogy 1,7 milliárd évvel ezelőtt a 235-ös urán aránya 3% körül volt. A mai közönséges víz moderátoros reaktorok 2 - 5%-osra dúsított anyaggal üzemelnek. Tehát a koncentráció megvolt, a víz megvolt, viszont semmi nyoma mesterséges beavatkozásnak, akkor mi a probléma? Az, hogy megint melléfogtál?:)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Nos, megint te fogtál mellé. A helyzet a következő:

"......1972 májusában francia atomtudósok urán után kutattak egy gaboni bányában, Nyugat-Afrikában. Ekkor fedezték fel, hogy a területen volt egy természetes nukleáris reaktor, ami spontán jött létre valamikor 1,7 milliárd évvel ezelőtt. 100 kilowattnak megfelelő energiát termelt, hasonlóan a fissziós (hasadáson alapuló), ember által épített atomerőművekhez.......

........Az atomreaktorok úgy működnek, hogy valamilyen izotópot, leggyakrabban urán-235-öt bombáznak neutronokkal. “A beérkező neutronok hatására a bombázott izotóp két kisebb atommagra hasad. A reakciót nagy felszabaduló energia, valamint keletkező szabad neutronok kísérik. Ezen szabad neutronok további magokat tudnak hasítani, velük lehet fenntartani a láncreakciót......


......Egy tipikus reaktorban minden ütközés újabb két neutront szabadít fel, így amíg van elég urán-235, újabb reakciók jönnek létre: ez a láncreakció. Ennek a kontrollálásával (a felszabaduló neutronok lassításával), és a keletkező energia átalakításával nyerhető elektromos áram.......


Nem ilyen egyszerű

.......Az urán az egyik legnehezebb elem, atomtömege 238,03. A természetben három izotópja fordul elő, az U-238 (ez az teljes izotópkészlet 99,3 százalékát jelenti), az urán-235 (ez 0,7 százalékot tesz ki), az urán-234-et pedig mérni sem érdemes, olyan kevés van belőle. Az urán 238-nak nem túl jó a reakcióképessége, nem használható atomerőművekben. A 235 viszont igen......


.....Ahhoz, hogy jól használható legyen, növelni kell az arányát a használt uránon belül, nagyjából öt százalék körülire, ezt nevezik urándúsításnak. Ez tipikusan úgy történik, hogy az uránt gázzá alakítják, urán-hexafluorid, aztán szétválogatják a súlya alapján. Mivel a 234-es és 235-ös izotópok könnyebbek, mint a 238, már elérhető olyan összetétel, ami jó a rektorokba......


Csak elmélet van rá, hogyan működött


......Érdekes kérdés, hogyan jöhetett létre természetes módon reaktor, ha az urán izotópja önmagában annyira stabil, hogy dúsítani kell a rendes működéshez. A 235-ös izotópnak jóval rövidebb felezési ideje van, mint a 238-asnak, így a távoli múltban sokkal gyakoribb előfordulásúnak kellett lennie, mint ma......."


Szóval: a reaktor működött, csak azt nem akarják elhinni, hogy azt valaki, vagy valakik megcsinálták. Kitalálnak elméleteket, hogy hogyan "indulhatott be!

De sem azelőtt, sem azóta nem akar sehol ilyen reaktor a véletlenek által beindulni. De elmélet az van. Dögivel........legalább is a pórnépnek odavetik.....

Így aztán ezt az elméletet is magadévá teheted, eggyel több, vagy kevesebb, nem oszt, nem szoroz......az etetés folytatódik.....


"A víz megvolt, meg csak a rozsdásodás elkerülése miatt kell a rendkívüli tisztaságú víz." Komolyan mondom, hogy még egy laikus is remekül szórakozik az ilyen "szakszerű" közléseken. Remélem az, aki tudja mi kell hogy az atomenergiát szabályozottan kinyerhessük és ne felrobbantsuk, mint Csernobilt, az most könnyeit törölgeti... Reménykedjünk abban, hogy nem Umaksuman barátunk lesz az új paksi erőmű élmunkása.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
"A víz megvolt, meg csak a rozsdásodás elkerülése miatt kell a rendkívüli tisztaságú víz." Komolyan mondom, hogy még egy laikus is remekül szórakozik az ilyen "szakszerű" közléseken. Remélem az, aki tudja mi kell hogy az atomenergiát szabályozottan kinyerhessük és ne felrobbantsuk, mint Csernobilt, az most könnyeit törölgeti... Reménykedjünk abban, hogy nem Umaksuman barátunk lesz az új paksi erőmű élmunkása.
Csak egy laikus szórakozik remekül, akinek ráadásul még szövegértési problémái is vannak. Én korrózióról írtam, aminek csak egy fajtája a rozsdásodás, és primer köri vízről, ami a mesterséges reaktorok egyik technológiai eleme, de semmi szükség nincs rá egy természetes reaktorban.
 
M

M.Anna3

Vendég
Valahol itt olvastam a chemtrailről és találtam egy videót magyar nyelven.

https://www.youtube.com/watch?t=29&v=RpJJHz2e4u8


Habár tagadják a chemtrailt, mégis bőséges bizonyíték áll rendelkezésre, hogy már 1990 óta folyamatban van és pusztító hatásúnak bizonyult a gabonatermésekre, vadvilágra és az emberi egészségre. Sajnos látnunk kell, hogy mérgező anyagokkal permeteznek minket a beleegyezésünk nélkül! A pofátlanságukat mutatja, hogy még hazudnak is róla.

A nyilvános meghallgatás a Kaliforniai Shasta megyében volt, ahol orvosok, pilóták,vadbiológusok és ügyvédek tettek tanúvallomást a chemtrail káros hatásairól.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Valahol itt olvastam a chemtrailről és találtam egy videót magyar nyelven.

https://www.youtube.com/watch?t=29&v=RpJJHz2e4u8


Habár tagadják a chemtrailt, mégis bőséges bizonyíték áll rendelkezésre, hogy már 1990 óta folyamatban van és pusztító hatásúnak bizonyult a gabonatermésekre, vadvilágra és az emberi egészségre. Sajnos látnunk kell, hogy mérgező anyagokkal permeteznek minket a beleegyezésünk nélkül! A pofátlanságukat mutatja, hogy még hazudnak is róla.

A nyilvános meghallgatás a Kaliforniai Shasta megyében volt, ahol orvosok, pilóták,vadbiológusok és ügyvédek tettek tanúvallomást a chemtrail káros hatásairól.
És a http://chemtrail.hu/ megvolt már?
Egyébként a USA demokratikus ország, ahol egy közmeghallgatáson mindenki azt mesél, amit akar, akárcsak Magyarországon.:) Shasta megye önkormányzata pedig ezután (ez több mint egy éve volt) úgy döntött, hogy kivizsgálja az ügyet. A közmeghallgatáson elhangzott állításokat alátámasztó bizonyítékokat viszont azóta sem találtak.
 
Oldal tetejére