Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

lányos

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaptam két újabb minősítést. Két hónapon keresztül minden héten egy pf? Ez noooooormáááááááliiiiiiiiis? :oPersze mind más helyszínen, tömegközlekedéssel nem könnyen megközelíthető helyeken. Nekem ehhez egyre kevesebb kedvem van. :dr_4:utána kicsit lazábban jön a többi, de persze vannak lukak, és a POK majd biztos beszövi.

Négy héten keresztül 6 minősítés????

Én portfólióírás segítése közben botlottam hasonlóba - a pedagógust kérte o_O az igazgatója, hogy rögtön írja már oda az indikátorokat is a szövegrészekhez, értékelésnél ne legyen ezzel gondja.:dr_4:


Egy portfólió értékelésére 30 nap áll a rendelkezésedre (mivel nem vagy függetlenített), így jó, ha jobb esetben 20, rosszabb esetben 7-10 napod van egyre. Munka mellett. Beleszámítva a hétvégéket is.
Én megírnám nekik - ez NEM normális, ez abnormális.

Én más fronton harcolok (?) - de jan. 7-én ezt is érdemes lenne szóba hozni. 25 alkalom egy évben nagyon sok. Ha a szabadságokra tekintettel vagyok, kb. 18 pém/psze eljárás fér bele egy évbe.

Alapszabályként kellene azt is kimondani, hogy a kirendelések között legalább 1 hetet kötelező "szabadon" hagyni.




Több dupla minősítésen vagyok túl - a legegyszerűbb az volt (mert elnökként én is szeretek bemenni órára, és általában a párjaim is), hogy
1. óra megérkezés, megbeszélés, dokumentumok
2. óra 1.pedagógus órája (szakos+delegált+ elnök2.)
3. óra 1., 2. pedagógus órája (mindenki a saját óráján)
4. óra 2. pedagógus órája (szakos + delegált + elnök 1.)

Magamra konkrétan úgy fest - 2-3. órában szakosként az 1. pedagógusnál, 4. órában elnökként a 2. pedagógusnál. Így látom munka közben is azt, akit pontozok.
Én a bemutatkozó levélben így küldöm a javaslatot. Ha az intézmény már kiírta az 1. órát is, akkor kérem, hogy módosítsunk.
A közösen kialakított menetrendet a látogatás előtt két nappal újra elküldöm, mondván ez a végleges, van-e valami változás a megbeszéltekhez képest. Eddig nem volt.
Az óramegbeszéléseket külön-külön tartjuk - két helyiséget kérek a bemutatkozó levélben erre a célra.
A megbeszélés után (kb. 30-40 perc) egyik pedagógus pihen, másik véd, aztán fordítva.
A dokumentumokat (óravázlatok, tematikus tervek) lehet szkenneltetni az órák alatt, így alig marad dokumentum a védések utánra.
A végső simításokat (összefűzés, feltöltés) én szeretem itthon csinálni.


Nem küldte vissza mindenki aláírva - én biztosan nem. A levelemben több pontját kifogásoltam a szerződésnek, kértem, hogy változtassanak. Választ, visszajelzést még nem kaptam.

6:63. § [A szerződés létrejötte és tartalma]
(1) A szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre.

(2) A szerződés létrejöttéhez a feleknek a lényeges és a bármelyikük által lényegesnek minősített kérdésekben való megállapodása szükséges. A lényegesnek minősített kérdésben való megállapodás akkor feltétele a szerződés létrejöttének, ha a fél egyértelműen kifejezésre juttatja, hogy az adott kérdésben való megállapodás hiányában a szerződést nem kívánja megkötni.


Ptk. XXXIX. Fejezet
6:273. §
(3) Ha a megbízó célszerűtlen vagy szakszerűtlen utasítást ad, a megbízott köteles őt erre figyelmeztetni. Ha a megbízó a figyelmeztetés ellenére utasítását fenntartja, a megbízott a szerződéstől elállhat, illetve a szerződést felmondhatja, vagy a feladatot a megbízó utasításai szerint, a megbízó kockázatára elláthatja. Meg kell tagadnia az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása jogszabály vagy hatósági határozat megsértésére vezetne, vagy veszélyeztetné mások személyét vagy vagyonát.

(4) A megbízó köteles megtéríteni az utasítás teljesítésével kapcsolatban felmerült költségeket. A megbízott az utasítás teljesítését megfelelő biztosíték adásához kötheti. Ha a megbízó nem ad megfelelő biztosítékot, a megbízott az utasítás teljesítését megtagadhatja.

6:274. § [Képviseleti jog]

Ha a megbízás teljesítéséhez szerződés kötése vagy más jognyilatkozat tétele szükséges, a megbízás a meghatalmazást is magában foglalja.
(3) A megbízott a megbízás ellátásával rendszerint együtt járó költségek előlegezésére köteles.

6:280. § [Ingyenes megbízási szerződés]
(1) E fejezet rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell az olyan megbízási szerződésre, amely alapján a megbízó ellenszolgáltatás nyújtására nem köteles.
(2) Ha a megbízott a feladat ellátását ingyenesen vállalja, a megbízó köteles a megbízott költségeit megtéríteni."

A 326-os Kormányrendelet ellentmond a 2013. évi V. törvénynek.


Bocs!

Szünet van, és nem itt jár az eszem....

Kedves Gagamail!

Te miért nem alszol 2.30-kor???? A nem alvás káros az egészségre, különösen szünetben!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

nyár9

Állandó Tag
Állandó Tag
Az OH 5-6. osztályban a tanító műveltségterületeshez szakos tanárokat jelöl ki szakos szakértőnek. Ebből nagyon sok törlés volt, azt javasolták, az iskola változtassa a pedagógusnál a munkakört. De Nálad nem ez a probléma. Én visszamondanám, ha nincs hozzá végzettséged és szakmai gyakorlatod.
Ennek a témának "szakértője" vagyok (sajnos). Vissza kell mondani!
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha az intézményi dupla minősítésnél nem lehet egy delegált, mi a teendő, ha a helyettesnek nincs szakvizsgája? Az a kitétel "szakvizsgázott és magasabb vezetői megbízással rendelkező" a delegált megszűnt? Vagyis lehet Ped.I ig.helyettes is minősítőbizottsági tag?
Megszűnt. Rájöttek az OH-nál, hogy sok helyettesnek nincs szakvizsgája, és a a tavalyi tanév 2. félévében ezért volt sok visszamondás.

Ezt úgy kell érteni, hogy a tegnap szétszórt ajándékokat azok a szakértők, akiket a téli szünetre is szabira írtak ki, 01.02. előtt nem kötelesek megnézni, visszajelölni, s így automatikusan megszabadulnak tőle? Mi a helyzet azokkal, akik tanítás nélküli munkanapokon vannak ugyanekkor?
Elvileg ők kötelesek, mert dolgoznak. Viszont senki nem dolgozik 24-én (mert már 12-én ledolgozta), és nem dolgozik 25-én, 26-án sem. Tehát a napokat bizony így kellene számolni. Tudom, a hülye gép nem ismeri a szombatot, vasárnapot, ünnepnapot. De a hülye gépbe emberek táplálják az információkat, emberek készítik az algoritmust, stb. Nem létezik, hogy ne lehessen valami megoldást találni. Bár valamit nem értek. Ha a hülye gép nem oszt ki tanfelügyeletet, minősítést szombatra és vasárnapra, ünnepnapra, akkor csak tud valamit ezekről a napokról? Valami be van táplálva. Nem lehet ezt megtenni a szakértők munkanapjainak számolgatásánál is? Ez csak egy kis elmélkedés volt a részemről.
xmas_emoticon77_emotloader.com.gif


Szerintem vissza kell mondani!
Nem kell.

Szárított bodzavirág, ami télen megfázásra, méregtelenítésre nagyon jó. Lehet, nem szemléletes a kép, de az van rajta. Holnapra emlékezetes ünnepséget kívánok Nektek és a fiataloknak!:hurra:
A méregtelenítésre nagy szükségünk van, hiszen most igencsak mérgesek vagyunk. Bodza előtt: :mad:. Bodza után:
xmas_emoticon38_emotloader.com.gif
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Én 27-én vasárnap sem fogok dolgozni. Vagy mégis. Megírom a pednek a hiánypótlási felszólítást, hogy hétfőn küldhessem. Örülni fog.
Szerintem nem kéne febr. 4. előttre minősítést osztani az OH-nak. És utasítani kellett volna a munkáltatómat legkésőbb tavasszal, hogy nyárra adja ki az összes szabimat, mert igényt tart a munkámra december végén is.
Én is csak elmélkedek...
 

nyíregy

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt nem egészen értem. Tudtommal az óvped önmagában nem fejlesztő ped. Ha nyelv-és beszédfejlesztőként is szerzett 5 éves gyak-ot (azaz, mivel oviban is fejlesztenek, a megszerzése óta eltelt-e 5 év), az számít. Egyébként a nyelv- és bf kiegészítő diploma, s ha óvpedként szerezte, akkor CSAK oviban alkalmazhatja. Kérdés, hogyan érvényesül egy főállású ált. isk. beszédfejlesztő minősítésekor az 5 évnyi intézményazonosság? A legszebb az egészben, hogy maga a nyelv- és bf kieg diploma képzési anyaga és vizsgakövetelménye ugyanaz bármely diploma mellé.
Az volt a kérdés, hogy óvodában vállalhatja-e a megbízást. Óvodában, csak óvodapedagógus foglalkoztatható. (Kivétel, ha gyógypedagógus foglalkozik a gyermekekkel, de az már más kérdés.)
 

nyíregy

Állandó Tag
Állandó Tag
A jogszabály erre hivatkozik az Elnöki szerepben:
"10/E. §
(2) Az elnök feladatai különösen:
a) megvizsgálja, hogy nincs-e helye a minősítő vizsga, a minősítési eljárás megszüntetésének a 12/C. § (1) bekezdése alapján, "

"12/C. §
a) az OH vagy a minősítő bizottság az eljárás bármely szakaszában észleli, hogy a pedagógus a jogszabályi feltételek hiányában nem szerepelhetett volna a minősítési tervben, vagy a pedagógus munkakörben való foglalkoztatás jogszabályi követelményeinek nem felel meg, "
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet Hatályos: 2015.11.27 - 2015.12.31

Vagyis bekéred a pedagógustól az igazolást. Egyébként Elnökként buksz, eljárási hiba. A pedagógust pedig utólag visszasorolják, és még bér következményei is vannak.
Jó, hogy erre felhívod a figyelmünket! Igaz, és az ősszel csak egyszer voltam elnök, de én nem kértem. Akkor lehet, hogy eljárási hibát követtem el? Pedig auditorok is voltak, de nem szóltak semmit. Azonban a többi minősítésnél mindig szakos voltam (11x), de ott sem tapasztaltam, hogy az elnökök ilyet kértek volna. Kiváncsi lennék, ezt hány elnök csinálta így?

Ezúton szeretném leleplezni magam: nyár9=akire9. Ennek oka, hogy minden mentett jelszóm kb 6 hete elment a gépemről, nemhogy a jelszavamra nem emlékeztem, de a regisztráló e-mail címem jelszavára sem, ezért kénytelen voltam új fiókot csinálni. Most az Opera előhozta a régit, szóval nyár9-ként térek vissza. Tehát nyár9=akire9=erika :dr_31::hurra:
Üdvözlünk Erika! Hogy te milyen sokoldalú vagy??

Kedves nyíregy!
Az óvodában a fejlesztőpedagógusnak nem előírás, hogy óvodapedagógus is legyen, mint ahogy az óvodában dolgozó logopédusnak és pszichológusnak sem.
Ez így igaz, de én a magamból (saját intézményemből) kiindulva egyértelműnek vettem, hogy ez a felállás.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Gabenka

Állandó Tag
Állandó Tag
Azóta válaszolt a POK, hogy a hitelesített iratot küldjem el e-mailben, amit már reggel megtettem, de nem látták! Aláírtam ugyanazt egy pdf-ben, amit tegnap e-mailben írtam le nekik. Ugyanúgy küldtem el nekik a menetrendről készült fotókat. :)
Ma válaszoltak!!!
Tisztelt .....!

- A látogatások összerendelése az alábbi elvek alapján történt:

Az algoritmus a szakértői kirendelések során azt a szakértő párost jelöli ki, akik a szóba jöhető szakértők közül a legközelebb találhatók a minősítendő pedagógushoz. A két szakértő esetében megkeresi a legkorábbi időpontot, azt jelöli a látogatás napjának.

- Az algoritmus alapvetően 100 km-es távolság figyelembe vételével számol.

- A szakértői megbízások esetében jogszabályban nincs szabályozva, hogy hány km-es távolságra történhet meg a kirendelés.

- A 2016. évi összerendelés során elsősorban 100 km-en belül kerestünk szakértőket, ha nem talál a rendszer megfelelőt, akkor keres 100 km-en felül.

A fentiek értelmében sajnos méltányossági kérelmek figyelembevételére nincs lehetőségünk. Az indoklás nélküli visszamondás lehetőségével élhet.( vagyis az én állásfoglalásomhoz már fűződik joghatás!)

A tömegközlekedés különböző internetes kereső felületei szerint, jelenleg ...... keresztül naponta többször, méltányolható időn belül megközelíthető az úti cél. Vélhetően a távoli időpontokra tekintettel nem találnak a keresők a mostanihoz hasonló találatokat. ( Az első variáció szerint már 6.28-kor ott leszek-ha akkor megy még az a busz, a második szerint 12.13-ra érek oda! ) Írtam nekik, hogy tudomásul vettem, de nem hinném, hogy közelebb nincs szakértő( nem is vezetői tanfelügyelet lesz, hanem pedagógus)

Felhívom szíves figyelmét arra, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott jelen állásfoglaláshoz semmiféle joghatás nem fűződik, ezért ezen állásfoglalásban foglaltak a bíróságot vagy más hatóságot eljárása során nem köti.
Nem is értem miért verem magam, újoncként! Hiszen még nem vagyok mester sem, érvényes szerződésem sincs, de már egy pf-t végigértékeltem, mert 14-én minősítek!!!!:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:
 

spiky

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó, hogy erre felhívod a figyelmünket! Igaz, és az ősszel csak egyszer voltam elnök, de én nem kértem. Akkor lehet, hogy eljárási hibát követtem el? Pedig auditorok is voltak, de nem szóltak semmit. Azonban a többi minősítésnél mindig szakos voltam (11x), de ott sem tapasztaltam, hogy az elnökök ilyet kértek volna. Kiváncsi lennék, ezt hány elnök csinálta így?

Nálunk sem kért senki ilyet, pedig többször dolgoztam auditorral is.
 

Napocska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is értem miért verem magam, újoncként! Hiszen még nem vagyok mester sem, érvényes szerződésem sincs, de már egy pf-t végigértékeltem, mert 14-én minősítek!!!!:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:[/QUOTE]

Igen, pedig jó lenne, ha ezzel kapcsolatban is küldenének valami állásfoglalást, hogy milyen alapon dolgoztatnak bennünket decemberben. Én már bánom, hogy elfogadtam, de akkor azt hittem, hogy sokan kaptak megbízást az újak közül, aztán utóbb kiderült, hogy mégsem.
Nekem is sokat kell majd utazni, és a szakos kirendelést meg is értem, de az elnökit már kevésbé. Nekem azért 100 km-en belül van mindegyik, de a magyar tömegközlekedési viszonyokat ismerjük, nem feltétlenül arányos a km és a menetidő, ill. a buszok / vonatok indulási gyakorisága. Arról nem is beszélve, h. van olyan hely, ahol a buszmegállótól még kb, 20 percet kell gyalogolni, mert a helyi busz ritkán jár, és amúgy az már a harmadik átszállás.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi, írjátok már le, hol írják azt le, hogy 1db. forgatókönyvet kell hagyni az iskolában! Én eddig még sehol sem hagytam tanfelügyeletnél, csak a minősítésnél.

Én nem tudok róla, hogy ott kellene hagyni, de nálam a praktikum döntött.

Az egyetlen oldal volt, amit kinyomtattunk az intézményben, aláírta mindenki, ezek után én nem akartam hazahozni. Mit csináljak vele? A lakás nem iroda.
Kérdeztem, lefűzik-e, ha ott hagyom? Miután azt mondták, igen, megbeszéltük, hogy akkor kerüljön rá iktatószám is. Így szkennelték, és én csak a képét hoztam haza a pendrive-omon, az eredeti hivatalosan ott maradt.
 
Utoljára módosítva:

marlenlilander

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csoporttársak!
Bár engem még az állítólag 25-én érkező tanfelügyeleti látogatás eredménye izgat, racionálisan tudom, hogy ebből idén már semmi sem lesz.
Megpróbálom hát inkább átadni magam a pihenésnek, előtte azonban szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített és támogatott bármivel.
Voltak vitáink, biztosan lesznek is, de sokat tanultam magamról itt, közöttetek. Nagyon köszönöm ezt is.
Boldog, békés, meghitt, valódi ünnepet kívánok, és hogy tényleg tudjatok pihenni - legalább egy kicsit! Anettnek és Ladyslának külön is köszönök mindent!
 

Csatolások

  • art-beautiful-christmas-couple-Favim.com-527676.jpg
    art-beautiful-christmas-couple-Favim.com-527676.jpg
    91 KB · Olvasás: 274
Utoljára módosítva a moderátor által:

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez akkor 6 dolog miatt is érdekes:
1. Dől a lé, azaz az eddig ki nem fizetett 10 ezer él:cool:( magán vélemény: OH nem akar fizetni, tehát ez alacsony valószínűséggel bír)
2. Mivel én idén tavasszal nem kaptam kirendelést, a 25 alkalmam még nincsen meg, ezért húzós év elé nézek :mad::dr_64::rolleyes2:
3. A 2015ről áthúzódó ped2 eljárások márc 31- ig megvalósulnak ( Talán, de tanfelügyelni is szépen beosztottak engem jelen állás szerint... Tehát bármi visszamondás ezt kockáztatja):dr_31::o
4. A ped2s minősítéseknél a fenti esetben visszamenőleges lesz az átsorolás 326- os szerint, igaz ők már ideiglenes ped2ben vannak:cool:
5. Jelenleg ha kiszámolom az ezévi és a március végéig a kirendelési alkalmaimat, a 25 fölé megyek...:cool: Akkor ez most hogyisvan?????;) és a duplát szimplának vettem...

6. De a 2015-ös szerződésem nem hosszabbította meg az OH március végéig... :o:mad:

Innentől a logikámmal nem megyek semmire!
Ezért tanultam ennyit????
Kérlek segítsetek.....
Viszont jó hír: kérdezni már tudok:cool::):hurra:
2. "...a 25 alkalmam még nincsen meg..."
A szerződés szövege így szól: 2016-ban legfeljebb 25 alkalommal, és nem 25 alkalommal. A legfeljebb szó jelentését külön tanítom (ue. legalább). 2 relációt tartalmaz: kisebb vagy egyenlő. Vagyis, kevesebb is lehet. A szerződés szerint többször nem rendelhetnek ki, függetlenül attól, hogy 2015-ben hány megbízásod volt. Különösen azért sem, mert nem Te nem kérted. Jogilag nem vihető át a számosság hiánya.
3. A 2015 ről áthúzódó ped2 eljárások márc 31- ig megvalósulnak
Ehhez a jogszabály azt írja:
"11/B. §
(5) Ha a (3) és (4) bekezdésben vagy a 11/A. § (7) bekezdésében foglalt esetben előre nem látható, elháríthatatlan oknál fogva a minősítés évében már nem lehetséges az új időpont kijelölése, legkésőbb a minősítés évét követő év március 31. napjáig terjedő időszakra eső új időpontot kell kijelölni.
(3) Ha olyan körülmény merült fel, ...
(4) Ha a pedagógus neki fel nem róható okból nem tud részt venni a....
(7) Ha a munkakör, illetve tantárgy megváltozása a ... megelőző harmincötödik napot követően következik be,...

Ez vita tárgyát képezheti, ami sajnos nincs tisztázva. Az áthúzódás a jogszabály szerint csak az időpont kijelölésre vonatkozik, nem a bizottsági tagok megbízására. Az is előfordulhat, hogy valakinek ez az áthúzódó lenne a 26. megbízása, mert törlés után már kapott mást. (?)

"6. De a 2015-ös szerződésem nem hosszabbította meg az OH március végéig..."
Jan. 4-től van szerződésed. (?!)
A részletekkel nem rontom a karácsonyi hangulatot.
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon köszönöm a választ!
Ez a pontosítás elkerülte a figyelmem. Az ősszel ilyen okból volt eegy törlésem elnökként, de az int is visszamondta - más miatt-, a szakos meg a fenti ok miatt.... Nincs információm, hogy aszakosé egyedül elegendő volt e....
Elegendő. Nekem töröltek eljárást kétszer is (az egyik eléggé előrehaladott állapotban volt), mert a szakos visszamondta.

Érdekelne a most kiírt eljárások visszamondási aránya.....
Eléggé sokunkat érint ez... Ha a POK szervezi, akkor a területükön lévő jelentkezéseket kellene párosítani a szakértőkkel....
De valószínűleg nem ezzel a logikával működhet a rendszer...
Voltam a POK-ban. Nem ők kezelik. Gyakorlatilag csak végrehajtók.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gildi

Állandó Tag
Állandó Tag
Visszamondtama z óvodánkban a dupla tf-t. Kértem külön napokon szervezzék meg, mert ugyanabban a csoportban lenne+ tagóvodavezető vagyok. Törölték, majd későbbi időpontban újra dupla. Én nem lemondani akarom, sőt jó lenne túl lenni rajta, de nem dupla eljárásban. Hogyan lehet ezt a problémát orvosolni?
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Visszamondtama z óvodánkban a dupla tf-t. Kértem külön napokon szervezzék meg, mert ugyanabban a csoportban lenne+ tagóvodavezető vagyok. Törölték, majd későbbi időpontban újra dupla. Én nem lemondani akarom, sőt jó lenne túl lenni rajta, de nem dupla eljárásban. Hogyan lehet ezt a problémát orvosolni?
A visszamondás és a levél kb 2 hónap alatt találkozott az ősszel. Addig kiírták, visszamondták, törölték... Ez ment min 6 alkalommal. Kitartást a következő 4 visszamondáshoz és törléshez! Remélem hamarabb megoldódik, de írtak 8 törlést is mások...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére