Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

afca

Kitiltott (BANned)
Ha-Ha-Ha receptek

Rablóhús:
Kissé időigényes recept, de érdemes kipróbálni. Először is híreszteld el a környéken, hogy gazdag vagy. Éjjel várakozz feszülten. Amikor jön, kapd el a rablót, parajjal és aszaltszilvával töltheted. Vigyázat! Ha a rabló nem elég fiatal, sütés előtt ki kell klopfolni.

Madártej:
Fogj 1-2 db madarat, és csavargasd őket addig, míg fehér lé csorog belőlük. Figyelem! Kizárólag olyan madárból készíthető, melyekből intenzív csavargatás után fehér lé folyik. Ízesítsd kókuszreszelékkel, tetejére pedig kanalanként csurgass egy kis borotvahabot. Isteni.

Gesztenyekocka:
Rendkívül drága, de könnyedén elkészíthető édesség. Vegyünk fél kg kocka alakú gesztenyét, süssük meg, majd tetejét szórjuk meg porcukorral. Kizárólag eredeti, kocka alakú gesztenyéből készítik, mely elég ritkán kapható sajnos.

Kókuszgolyó:
Végy bármit, aminek golyóformája van, pl. Töltényeket, paradicsomot, az anyós fejét stb., majd hempergesd meg kókuszreszelékben.

Csiccsentett rozgony uborkás-tejszínes répamártásban:
Végy 2-3 db nagyon becsiccsentett rozgonyt, verd ki (e művelet nem függ össze a főzéssel), panírozd, majd tedd bő, forró olajba hűlni fél órára. Vegyél hozzá félkész uborkás-tejszínes répamártást, ha találsz, gratulálok hozzá.

Bambiszelet (rendkívül közkedvelt édesség):
Végy valahol egy csatosüveges Bambi üdítőt, szeleteld fel, a rétegek közé fondankrémet, vagy forró rumos meggyet tölthetünk. Vigyázat! Fogyasztás előtt érdemes lenyelnünk pár deka vattát, nehogy a szilánkok kárt okozzanak!


konyha700x492wsy.jpg
 

csakrozsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Na, ez az ember sem normális. Nekem is van egy szomszédom, akivel már az elején megvívtam a csatám, most már békén hagy. Őt idegesítette a kutyaugatás. Úgy szórakozott velünk, hogy direkt provokálta a kutyákat: éjszakánként föl-le húzogatta a redőnyét - ami még idegesítőbb volt, mint a kutyák -, erre persze a kutyák ugattak. Olyankor ő felhívott telefonon, aztán elváltoztatott hangon belemondott valami "szépet", hogy mit csináljak velük. Éjjel 1-kor, 3-kor. Ez volt a perveriója, gondolom nem tudott aludni. De ezt nem csak velem, hanem a másik szomszédommal is eljátszotta.
Na, kiszúrtunk vele, figyeltettük a hívásokat a telefonszolgáltatóval, aki aztán szépen lehozta, ki és mikor, milyen számról hívott bennünket. Szépen kedvesen átinvitáltuk, még kávéval, pálinkával is megkínálta a szomszédasszonyom, aztán az orra alá dugtuk mindketten a kimutatást. Hebegett, habogott, kékült, zöldült. Ő csak azt akarta elérni, hogy kössük ki hátra, a kert végébe a kutyákat, ott ugassanak. És ezt ilyen módszerrel:mrgreen:
Mi pedig felvilágosítottuk, hogy a kutya nálunk nem rab, és azért is van, hogy a területet őrizze, nem pedig, hogy a láncon vaduljon el és ha ő nem rángatja a redőnyét, akkor csak annyit ugat, amennyi kell is, annak meg ő is örülhet, mert esetleg jelzi azt is, ha hozzá akar valaki bejutni.

Azóta lenyugodott a pacák, ennek már jó 10 éve - viszont nem köszön. Mondjuk nem is igénylem.;)

Frappáns megoldás!:mrgreen:
Raktározom az ötletet,hátha szükség lesz rá!:mrgreen:

Gyönyörűek a manóid!!!!!!! Legalább mosolyt csaltak az arcomra! A cicák nagyon aranyosak. Én szeretem a kutyusokat, de a cicákat mégjobban! A kedvesemnek van egy cicája aki 8 KG!!!! Kicsit elkényeztetett jószág mint egy gyerek, ezért néha összetűzünk. MIvel nem egy városban lakunk egyenlőre, havonta egyszer találkozom a cicussal és legutóbb nagyon furcsán viselkedett Velem. Olyan volt mint aki valamiért megsértődödtt. Hozzám sem "szólt" 3 napig, sőt jól láthatóan került. Addig nézett rám míg a kaját kérte...:confused:

Köszönöm szépen.Ez volt a cél egyébként,a mosolycsalogatás,hihi:mrgreen:!

Tájdi!Gyönyörűség az a 8éves németjuhászkisskiss!!!!!A roti is helyes.Csakrozsa,bájos gyerkőceid vannak,és a cicusok is édesek.Én még csak kutyusokról tudok fotót felrakni,bébi sajna még nincs,de talán hamarosan:(

Ildi!Köszi.Majd drukkolok,hogy neked is legyen babácska hamarosan,de legalább kettő egymás után!:mrgreen::mrgreen:

A kutyust eladtuk ugyan,de szerencsére a szomszéd is odébbállt:p,kissé későn.A biztonság kedvéért anyósomat költöztettük oda,vele nem lesz semmi gond,17éve jól megvagyunk vele,és ő szereti az állatokat is:mrgreen:!
Tájdi,2 kutyás kép,a kedvedért:


GYÖNYÖRŰŰ!:mrgreen:

A cicákat is szeretem, van egy fekete cicusom, de olyan nehéz fényképezni, állandóan hozzám jön, nem tudom lekapni.
Nagyon aranyos a két cicus, már a múltkor is megállapítottam, hogy igazi kis whiskas reklámcica:D

Te is nagyon aranyos vagykiss, nem sok látszik belőled, de szerintem nem nagyon lehet rajtad felesleg, legalábbis nem látszik, gondolom Te tudod, hol van az a fánya háj, amit nem szeretsz. :D

Köszönöm,nagyon aranyos vagy!kiss
Most már nem sok feleslegem van,9 kilót fogytam és most annyi kiló vagyok,mint szülések előtt.Úgyhogy már nem is bánom,ha nem fogyok semmit,(persze még azért 2-3 kiló minusznak örülnék),de inkább formálódni szeretnék,főleg hasizmot kellene növesztenem.:mrgreen:

Itt egy kép fogyi előttről.Majd teszek fel frisset is,csak minden apa telefonján van,és hosszúúúú időbe tellik,mire felkerül a gépre....:mrgreen:

És a kislányom,imád ronggyal vagy sapkával a fején szaladgálni.:mrgreen:
 

kisildy74

Állandó Tag
Állandó Tag
Tájdi!Gyönyörűség az a 8éves németjuhászkisskiss!!!!!A roti is helyes.Csakrozsa,bájos gyerkőceid vannak,és a cicusok is édesek.Én még csak kutyusokról tudok fotót felrakni,bébi sajna még nincs,de talán hamarosan:(

Ildi!Köszi.Majd drukkolok,hogy neked is legyen babácska hamarosan,de legalább kettő egymás után!:mrgreen::mrgreen:

Köszönöm,nagyon kedves vagy!Olyan jólesik a figyelmességetek!Puszika!kiss kiss
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm,nagyon aranyos vagy!kiss
Most már nem sok feleslegem van,9 kilót fogytam és most annyi kiló vagyok,mint szülések előtt.Úgyhogy már nem is bánom,ha nem fogyok semmit,(persze még azért 2-3 kiló minusznak örülnék),de inkább formálódni szeretnék,főleg hasizmot kellene növesztenem.:mrgreen:

Itt egy kép fogyi előttről.Majd teszek fel frisset is,csak minden apa telefonján van,és hosszúúúú időbe tellik,mire felkerül a gépre....:mrgreen:

És a kislányom,imád ronggyal vagy sapkával a fején szaladgálni.:mrgreen:

Csudahuncut ez a kis nőcike:D zabálnivaló!kiss
Nem volt vészes a többleted a fogyi előtt sem, de most már tényleg jóóóóóóóó! csak tartani, meg izmosítani kell tényleg.;)
Én is már túlteljesítettem a tervet -1 kg-val, párom már rámszólt, hogy most már elég!:D pedig rendesen eszem, ahogy eddig is, csak gondolom hatásos már, hogy nyüstölöm a hasmasinát.:D
De nem baj, jól jön ez a kis minusz a nyaralás előtt. ;)
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
Rák a kövérségtől

Tucatnyi rák kockázatát növeli a túlsúly

Az elhízás, sőt a túlsúly is növeli mintegy tucatnyi ráktípus kialakulásának kockázatát - <SUB class=kek>2008.02.15 11:47, MTI</SUB>

Az orvosok már régóta feltételezik, hogy bizonyos típusú rákbetegségek, például a vastagbél- és mellrák kockázatát növelik a felszedett kilók. Ám a Lancet című brit orvosi folyóiratban most megjelent tanulmány ennél jóval több ráktípust hoz összefüggésbe a túlsúllyal. A brit kutatók kapcsolatot találtak egyebek mellett a nyelőcső, a pajzsmirigy, a vese, a méh, az epehólyag rákja és az elhízás között, bár az nem bizonyított, hogy önmagában a kövérség tumort okozna.

"Az ok-okozati kapcsolat feltárásához még több dolgot ellenőriznünk kell" - közölte Andrew Renehan, a tanulmány főszerzője, aki a Manchasteri Egyetem rákbetegségekkel foglalkozó iskolájának oktatója. Tanulmányukban a kutatók 141 korábbi vizsgálat adatait gyűjtötték egybe és elemezték. A kutatás összesen 280 ezer rákos esetet tekintett át Észak-Amerika, Európa, Ausztrália és Ázsia területéről. A normál súlyú és a túlsúlyos emberek egészségét kilenctől tizenöt éven keresztül követték nyomon a testtömegindex értéküket is meghatározva.

Ezt a BMI-ként rövidített értéket úgy kapjuk meg, ha a testsúlyt elosztjuk a méterben kifejezett magasság négyzetével. Férfiaknál az átlagosan 15 kilogramm súlyfelesleg 52 százalékkal növelte a nyelőcsőrák, 33 százalékkal a pajzsmirigyrák, 24-24 százalékkal a vastagbél- és a veserák kialakulásának kockázatát. Nőknél az átlagosan 13 kilogramm túlsúly mintegy 60 százalékkal emelte meg a méh- és az epehólyagrák, 51 százalékkal a nyelőcső- és 34 százalékkal a vesetumor kockázatát a tanulmány szerint.

Gyengébb összefüggést találtak a csont- és vérrendszer rosszindulatú elváltozásai és az elhízás között férfiak és nők közt egyaránt. Az ázsiai populációnál határozottabb kapcsolatra derült fény a magasabb BMI érték és a mellrák között. A tanulmány további adalékkal szolgál az elhízás veszélyeihez.
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elhízottak agya korábban öregedhet

A túlsúlyos embereknél hamarabb kialakulhat az Alzheimer kór

A túlsúlyos, vagy elhízott középkorúaknál alacsonyabb egy fontos agyi jelzőanyag szintje, mely az agy egészséges működéséhez szükséges, mint átlagos testalkatú társaiknál - állítják amerikai kutatók.
<SUB class=kek>2008.05.02 17:15, MTI</SUB>

Az eredmények azt jelzik, hogy a túlsúly felgyorsíthatja az agy öregedési folyamatát, amely az életkorral összefüggő agyi betegségek, például az Alzheimer-kór kialakulásának nagyobb kockázatát jelenti - mondta Stefan Gazdzinski a San Franciscó-i VA orvosi központ munkatársa. A kutatók ötven egészséges, középkorú férfi és nő mágnesesrezonancia-felvételeit vizsgálták meg. Mérték különféle kémiai anyagok mennyiségét az agy szürke- és fehérállományában.

A szürkeállomány tartalmazza az idegsejtek testét, míg a fehérállomány a sejtek közötti kapcsolódásokból áll. A vizsgált páciensek közül öten elhízottak voltak, tizenöten túlsúlyosak, a fennmaradó harminc pedig átlagos testalkatú. Minél nagyobb volt egy ember testtömegindexe ( a testmagasság és a testsúly aránya), annál kisebb koncentrációban volt jelen az N-acetil-aszpartát elnevezésű anyag, amelynek több feladata van az agyban.

A legszorosabb összefüggést a testtömegindex és az agy kémiája között az agy frontális régiójának fehérállományában találták, mely különösen érzékeny a korral járó károsodásokra, közölték a kutatók az Annals of Neurology című szakfolyóiratban. A kutatók szerint elképzelhető, hogy a túlsúly felgyorsítja az agy öregedését, de az is, hogy a gyerekkori túlsúly, vagy elhízás befolyásolja az agy fejlődését.

A rendelkezésre álló adatok nem elegendőek annak eldöntésére, hogy az agyi rendellenességek kizárólag a túlsúlyhoz köthetőek, vagy más egészségügyi problémák, az étkezés, esetleg a lassú élettempó is közrejátszanak.
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
A súlytöbblet rontja az életminõséget
01.jpg

Az Európai Elhízástudományi Társaság kongresszusán nemzetközi szaktekintélyek mutatták be a legfrissebb kutatási eredményeket a túlsúly és az elhízás kialakulásáról, megelõzésérõl és kezelésérõl.

Elsõsorban a súlytöbblet életminõséget rontó hatásait vették számba:
Fizikai hatások: A súlytöbblettel összefüggõ fokozott mechanikus terhelés miatt – különösen az idõsek körében – gyakoriak az izom- és csontízületi-rendszeri panaszok: az ízületi fájdalmak, a csontízületi gyulladások és a gerincbántalmak. A légutakra nehezedõ megnövekedett nyomás légzési nehézségeket okozhat: fulladást és alvási légzésszünetet.

Lélektani hatások: Az elhízott embereket hátrányos megkülönböztetés sújtja a mindennapi életben és a foglalkoztatásban. Ma már egyértelmûen bizonyított, hogy az elhízáshoz gyakran társul az önbecsülés hiánya. Ezeket a hatásokat tovább erõsítheti az elhízottakkal szembeni kirekesztõ magatartás.
Társadalmi és gazdasági hatások: Egy hétéves vizsgálat eredményei szerint azok a nõk, akik 16 és 24 éves koruk között túlsúlyosak voltak, ideális testsúlyú kortársaikhoz viszonyítva rövidebb ideig jártak iskolába, kisebb esélyük volt a férjhez menéshez, és kevesebb fizetést kaptak.

Tények az elhízásról
1. A túlsúly és az elhízás korunk legjelentõsebb egészségügyi problémája; járványszerû terjedésével várhatóan a világ lakosságának egészségi állapotát befolyásoló fõ tényezõvé válik, megelõzve a fertõzõ betegségeket.
A súlyfelesleg mértékét a testtömegindex (BMI) kiszámításával határozhatjuk meg: ha a BMI 25–29,9 kg/m2 közé esik, akkor túlsúlyról, ha meghaladja a 30 kg/m2-t, akkor már elhízásról beszélünk. Európa lakosságának közel 20 százaléka tekinthetõ elhízottnak. (Az Egyesült Királyságban 1994–1998 között az elhízott férfiak aránya 14 százalékról 17 százalékra emelkedett, az elhízott nõké pedig 17 százalékról 21 százalékra.)
3. A túlsúly és az elhízás ilyen mértékû gyakoriságát számos tényezõ magyarázza: öröklõdés, életkor, energiagazdag táplálkozás, mozgásszegény életmód.
4. Az elhízás számos betegség kialakulásával áll közvetlen öszszefüggésben. Elhízottak között két-háromszor gyakrabban fordul elõ 2. típusú cukorbetegség, magasvérnyomás-betegség, érelmeszesedés, és nagyobb arányban keletkeznek bizonyos rosszindulatú daganatok is.
5. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a túlsúly és az elhízás a második legjelentõsebb megelõzhetõ rizikófaktor a dohányzás után.
6. A WHO különleges figyelmet fordít a súlytöbblet témakörére: felállította a Nemzetközi Elhízás Munkacsoportot (IOTF). A Munkacsoport célja, hogy az emberekkel megismertesse az elhízást mint betegséget és nyomást gyakoroljon az országok vezetõire annak érdekében, hogy az elhízás kezelését az elsõdleges ellátás részévé tegyék.
7. A súlyfelesleg fokozatos és mérsékelt csökkentése után a páciensekre és az orvosokra váró legnagyobb kihívás az elért eredmény, a kisebb testsúly tartós megõrzése.
8. Az átfogó testsúlykarbantartás négy pillére: az egészséges étrend, a rendszeres fizikai aktivitás, a pszichés támogatás és a gyógyszeres kezelés.

Az elhízás fõ típusai
Az elhízás a morfológia (alaktan) és az eltérõ zsírelosztás alapján két fõ típusra osztható: centrális vagy viszcerális („alma”), valamint perifériás („körte”) típusú elhízásra. Az elkülönítés alapját az adja, hogy a hasra terjedõ centrális elhízásban a belsõ szervek zsírtartalma megnõ, a perifériás elhízásban a zsírszövet a csípõn, a combokon rakódik le elsõsorban. Ez utóbbi típust gyakran kifejezetten a nõkre jellemzõ zsíreloszlásnak, míg az elõbbit a férfiakra jellemzõ pocakosodásnak tartják. Ez az általánosítás azonban téves: felnõtt nõk körében a centrális elhízás közel ugyanolyan arányban fordul elõ, mint férfiak esetében.
A különbségtétel azért lényeges, mert a két típus alapvetõen más-más betegségek kialakulására hajlamosít. A centrális típusú elhízáshoz rendszerint magas vérnyomás, infarktus, agyvérzés, emelkedett vérzsírszint (koleszterin, triglicerid), 2. típusú cukorbetegség társul. Ezzel szemben a perifériás típusú elhízás elsõsorban mozgásszervi és visszérbetegségek kialakulásának kockázatát növeli. Éppen ezért az elhízás jelentõségének pontos megállapításához nem elegendõ a testtömegindex meghatározása, hanem a derékkörfogat mérése, valamint a derék-csípõ arány kiszámítása is szükséges.

Derékkörfogat: A legalsó borda és a csípõízület közötti távolság közepén (a köldök felett kb. 2–3 haránt ujjnyira) mért, centiméterben kifejezett érték alkalmas arra, hogy az egészségi kockázat mértékére támpontot adjon. A pontatlan mérésekbõl azonban jelentõs eltérések származhatnak, ezért minden esetben vessük össze eredményeinket a testtömegindex-értékkel is.

Derék–csípõ arány: Amennyiben a derékkörfogat és a csípõkörfogat elosztásával kapott érték meghaladja nõk esetében a 0,85-ot, férfiak estében a 0,9-et, akkor centrális típusú elhízásról, így fokozott kockázatról beszélünk.
lan

suly01.jpg

Az elhízás fô típusai
 

csakrozsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Csudahuncut ez a kis nőcike:D zabálnivaló!kiss
Nem volt vészes a többleted a fogyi előtt sem, de most már tényleg jóóóóóóóó! csak tartani, meg izmosítani kell tényleg.;)
Én is már túlteljesítettem a tervet -1 kg-val, párom már rámszólt, hogy most már elég!:D pedig rendesen eszem, ahogy eddig is, csak gondolom hatásos már, hogy nyüstölöm a hasmasinát.:D
De nem baj, jól jön ez a kis minusz a nyaralás előtt. ;)


Bizony,huncutka nagyon!Másfél éves és már elég sok szót mond.:D
Tegnap este akkorát nevettem rajta:megállt a konyha közepén,elkezdte rázni a fenekét,mondhatnám táncolt,és énekelve mondta:tejcsi,tejcsi.Ez azt jelentette,hogy kéri az esti tejecskéjét.Haláli volt.:mrgreen::mrgreen:

Akkor te is nagyon ügyi vagy!Bizony,nyaralás előtt jól jön,ha túlteljesitetted a tervet,1-2 kiló biztos visszajön majd.:mrgreen:
Egyébként az én férjem is azt mondja,hogy már ne fogyjak többet,de különösebben nem szól bele,annak örül,hogy lefogytam és jobban érzem magam a bőrömben.:mrgreen:
 

csakrozsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Te főznél különleges színes zöldségekből ételeket? Most itt a lehetőség, mert újabb színes zöldséggel bővült a kulináris paletta.

lilakarfiol.jpg
Már lehetett hallani a lila sárgarépáról és krumpliról, vagy éppen a sárga paradicsomról, és most itt a legújabb színes, nemesített zöldség: a karfiol.

Adrew Coker a svájci Syngenta cég képviselője megnyugtatta a nagyérdeműt, hogy sem a lila, sem a zöld, sem a narancssárga színt nem génmanipulációval érték el, hanem sok évtizedes növénynemesítéssel. Sőt, e szivárványszínekben pompázó zöldségek, egészségesebbek természetes színű társaiknál, és főzés során sem veszítik el csodás színűket, viszont ízük ugyanolyan finom.
A lila virágú karfiol anthocyanin festékanyagot tartalmaz, amely véd a szív- és érrendszeri betegségektől.

A narancssárga karfiol majd 25-ször több bétakarotint tartalmaz, mint fehér rokona, így a szervezetünk sokkal több A-vitamint tud termelni, aminek bőrvédő hatása nagyon fontos, főleg nyáron. A narancssárga karfiol egyébként nem újdonság, mert pár éve a New York Állami Mezőgazdasági Kísérleti Állomás kutatóinak is sikerült előállítaniuk természetes növény mutáció révén.






Na,ilyen zöldséget nálunk a piacon még nem árulnak...:mrgreen:
 

hpvilaga

Állandó Tag
Állandó Tag
Örülök hogy létre lett hozva egy a fogyáshoz köthető téma. Szívből kívánom minden fogyókúrázónak (beleértve engem is), hogy sikerüljön megvalósítaniuk a kívánt alakjukat! Kitartás! :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére