Óvodai élet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

zsujuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Jövő hét szombatra a feladatom egy szakirodalmi cikk elemző bemutatása – kritikus szemmel, egyéni vélemény hozzáfűzésével. Anyanyelvi-, beszéd fejlesztéssel legyen kapcsolatos. Valaki tudna nekem néhány cikket feltenni amiről írhatnék?

Hálás köszönettel
Zsujuci
 

kisj21

Új tag
Óvónéni vagyok, és fejlesztőpedagógus is, ha valamire kíváncsiak vagytok, vagy szükségetek van valamire, szóljatok. Most éppen új napostáblát szeretnék készíteni, és ebben várom a segítségeteket.
Eddig ez tetszett a legjobban:

Szia!
Próbáltam megnézni a napostábládat,de nem birom megnyitni.nem tudod mi lehet a gond?Másnak sikerült?
 

mamoncsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Koleginák,

segitségeteket kérem egy anyák napi tánc koreográfia összeállitásában! Vegyes korcsoporttal dolgozom, létszám: 12.
Nem baj ha rövidre sikerül, egészen biztosan elragadóak lesznek mindenhogyan. Egy kezdő lökést adna pár tanács. Akik már tanitottak ilyet be erre az ünnepre, kérem osszák meg velem tapasztalataikat pár mondatban..
Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Mi farsangon táncoltunk a kicsikkel, pár egyszerű lépés:
1. csípőre tesszük a kezünket, összezárjuk a lábunkat és rúgózunk az ütemre
2. felemeljük a kezünket a magasba, körbe lépkedünk magunk körül, a tenyerünket kicsit rázzuk
3. egyet jobbra egyet balra csipőre tett kézzel, vagy akár tapssal
4. csipőn a kéz, jobb lábat kitesszük sarokra majd a bal lábbal ugyanez
5. két gyerek párban áll, kaput formálnak a kezükkel és forognak
6. fiú letérdel felemeli a kezét és a lány körülötte forog

hú remélem érthetően írtam....
Jó felkészülést nektek
 

smilee

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziaszok! Üdvozöllek benneteket! Ma találtam rá erre az oldalra, regisztráltam. Biztosan sűrűn fogom látogatni ezt a topicot, óvónő vagyok.
 

Icus40

Állandó Tag
Állandó Tag
Eredeti szerző cibi21
Kedves Koleginák,

segitségeteket kérem egy anyák napi tánc koreográfia összeállitásában! Vegyes korcsoporttal dolgozom, létszám: 12.
Nem baj ha rövidre sikerül, egészen biztosan elragadóak lesznek mindenhogyan. Egy kezdő lökést adna pár tanács. Akik már tanitottak ilyet be erre az ünnepre, kérem osszák meg velem tapasztalataikat pár mondatban..
Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Szia!

Nagyon egyszerű és mutatós elemek a táncban:
  • a vonulások különböző fajtája, kör-, hullám-, kígyóvonal-, kapu alatt átbújás, hurok ( a kör szétválik, egyik végén kapu, másik vége átbújik alatta, áthúzzák a hurkot és visszajutnak az eredeti helyükre, a kapu egyik tagja kifordul a saját keze alatt de nem engedik el egymást sehol) dupla hurok ( a kör egy pontján 3 gyerek egymás mellett 2 kaput tart, vele szemben szétválik a kör, a sor egyik vége az egyik, a másik vége a másik kapu alatt bújik át, a kapuk alatt áthúzzák a hurkot és visszaállnak a kiinduló helyzetbe.
    Vagy: kettős kör, ellentétes irányban forog. Vagy az egyik kör forog, a másik áll és tapsol, majd csere. Vagy: a belső kör kaput tart, a külső kör szétválik és a kapuk alatt hullámvonalban végigbújnak
  • Tempo-, lüktetés és ritmuskiemelések tapssal, dobbantással, térdreütéssel, ezek különböző variációi. Egyenletes taps lehet „ritka” és „sűrű” ( minden negyedre, vagy minden nyolcadra tapsolni, ezt 2 vagy 4 motívumonként váltogatni).
    Vagy: 1 versszaknyi zenén belül pl.: 4 sima taps , 4 a térden, 4 sima, végül 4 dobbantás.
    Vagy: Tapsolhattok 1-2 motívumon keresztül úgy hogy 2 sima taps után egyet a térdünkre ütünk, majd egy szünet, és utána elölröl
  • Tapsok, dobbantások és lépések kombinációja
    Pl.: 1.sorra befelé lépkedünk a körbe ( kör szűkül), 2. sorra ott helyben tapsolunk, 3. sorra hátrafelé lépkedünk, 4. sorra helyben dobbantunk
    Vagy: 1. sorra taps, 2. sorra helyben forgás felemelt kézzel, 3. sorra dobbantás, 4. sorra helyben forgás
  • Vegyes csoportban az is mutatós ha a kicsik körben járnak belül, a nagyobbak közben a külső körben valami „bonyolultabb” mozgást végeznek, aztán a kicsikhez odaáll egy egy nagyobb párnak és pár ütemen keresztül páros tánccal folyik tovább ( a nagyok segítenek a kicsiknek), majd visszarendeződnek.
Számtalan variáció van még, fontos a jó zeneválasztás (jó tempójú,lehetőleg ugrós zene ) Ha van konkrét kérdésed, írj. Zenék közül tudom ajánlani pl. a Kolompos együttest
( Ja, azt nem is írtad hogy néptáncra vagy valami modern táncra gondoltál, én az előbbire ajánlottam ötleteket).
A koreografálás viszont Rád vár... :D jó munkát!
 

Icus40

Állandó Tag
Állandó Tag


Eredeti szerző pordantimi http://canadahun.com/forum/showthread.php?p=2055179#post2055179Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, jövőhéten a költöző madarakról szeretnék beszélni a gyerekeknek vegyes csoportban, hogy már jó idő van, ezért visszajöttek. De nem tudom, hogy ezt ábrázoláson hogyan tudnám megvalósítani a gyerekekkel. Légyszíves segítsetek!
Köszönöm!


Szia, legegyszerűbb: papírcsík madár kb. 2 cm széles színes papírcsíkokból, ragasztással

Test hossza kb. 25 cm
fej kb. 10 cm
szárny kb. 15 cm
csőre kb. 3 cm
( az arányokat változtathatod)

a képet most skicceltem gyorsan, remélem ki lehet venni. A szárnyak és farok végét bevagdossuk.
Remélem tudtam segíteni


Valamiért nem tudok beidézni üzenetből, nem működik a funkció nálam, nem tudja valaki , miért?
 

szuzse

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves susie76!
Jó, hogy a rövid Difert csinálod, azt szerintem eléggé el is ismerik.
Az Óvónők kincsestára megvan az oviban, már gondoltam is rá, hogy hazahozom és lassan felteszem, de hatalmas anyag, és folyamatosan bővül, de ígérem elkezdem hazahordani és beszkenelem.
Nekem jár a Kis gyermekek nagy problémák is, abban kifejezetten fejlesztős cikkek vannak, majd annak a szkenelésének is nekiállok, mert már sokan kérték tőlem.
A Sindelárt elküldeni nem tudom, mert egy három + 2 napos tanfolyam volt, és igaz, hogy kaptunk hozzá egy könyvet, de az csak az elméleti alapját tárgyalja, és a vizsgálati anyag van benne, és kb egy hetes fejlesztési anyag. A Zsoldos Mártáék ügyesen védik, és egy csomó fontos technika kimaradt a könyvből, de ajánlom nagyon ennek elvégzését. Bennem a fejlesztés szemlélete változott a tanfolyam elvégzése után. A sok kicsi sokra megy elve jellemzi. A vizsgálat maga kb. egy teljes óra, nagyon részletes, közbeiktatva pihenőkkel. A napi fejlesztést részesíti előnyben, és a szülővel való együttműködést. Itt sem adnak konkrét feladatokat a fejlesztéshez, azt magadnak kell összeállítani, ahogy a legtöbb módszernél is. Amit priviben el tudnék belőle küldeni, ha kell, az az ottani záródolgozatom, amiből betekinthetnél a módszerbe. A Sindelár fejlesztését egyébként egy évig tudtam csinálni egy gyermeknél, sajnos nálunk ehhez a napi fejlesztéshez még nincsenek meg a feltételek. A vizsgálatát viszont évente a legkétségesebb egy-egy gyermeknél elvégzem.
A fejlesztést én általában úgy építem fel, hogy
* szeptember mérés
* októbertől - testséma, téri orientáció (általában itt elidőzünk mindig egy kicsit tovább is)
* kb. novembertől - ha már ezek mennek auditív differenciálás, azonosítás, észlelés, illetve vizuális ugyanez
* ezzel elidőzünk általában januárig, mert vagy a differenciálás nem megy, vagy az azonosítás, akkor pedig itt szoktam hallási és/vagy vizuális figyelemfejlesztő, emlékezetfejlesztő gyakorlatokat beiktatni. január előtt soha nem szoktam például irányok differenciálást fejleszteni fejlesztő foglalkozáson, ha nincs kellően megalapozva.
* Amikor az irányok differenciálása már megy, akkor szoktam alakállandóság, alak-háttér észlelési feladatokat
* kb. márciustól finommotorika,
* majd ha szükséges mennyiségfogalom, he nem szükséges, akkor is szoktam egy keveset
* végül pedig szerialitást fejlesztő gyakorlatokat, feladatokat is szoktunk a végén gyakorolni.
Amit most leírtam, az egy nagyon nagy általánosítás, természetesen egy év sem ugyanolyan, és eddig még a terveim is sokat módosultak a hiányzások, óvodai programok miatt.
Én egyébként a leghatékonyabbnak a mozgásfejlesztést tartom, nekem ez a személyes tapasztalatom. Mi vásároltunk a csoportokba trambulint, tölcsért, és egyéb mozgásfejlesztő eszközöket, játékokat, így az óvónők és a csoport maga fejleszti önmagát játékban, a játékidőben.
A dokumentációl egyébként felénk is megoszlanak a vélemények, a gyakorló fejlesztőpedagógusok azt mondják, hogy örökös feladatkeresésében vannak, és maximum egy-két foglalkozással előbbre terveznek konkrétan. Van olyan óvodavezető, aki éves tervet kér előre, van olyan, aki havonta, de tudok olyat is, aki csak utólag kéri el a már elvégzett foglalkozások dokumentációját. Ez egy elég új terület, és azt gondolom, hogy ezt nekünk kell kitaposnunk most magunknak, ezért örülök annak, hogy különféle emberektől különféle ötleteket hallok, és azokból kiveszem azt, ami a gyermekeimnek és nekem is megfelel. Már neked is sok anyagod lehet, most már csak csinálni kell, és kialakul a te saját fejlesztő módszered.
Sajnálom a kezdő kolléganődet, hiszen nekünk sem volt könnyű, de te ott vagy neki, és segíteni tudsz. Hidd el, mi is gyakran beszélünk a környékbeliekkel, egy-egy eset kapcsán tanácsot, anyagot kérünk és kapunk egymástól. Az a tapasztalatunk, hogy mivel nem egy látványos dolog a fejlesztőpedagógusé, a kolléganők sem értékelik túlságosan. Amikor 2 gyermeket fejlesztettem egyénileg, akkor sokkal többet dolgoztam és készültem rá, mint amikor csoportokban fejlesztettem több gyermeket nem olyan súlyos problémákkal. A kollégák mégis ekkor értékelték jobban a munkámat, mert látványosabb volt.
Én is szeretnék kérdezni:
- Ti kiviszitek a csoportból a gyermekeket, vagy a csoportban történik a fejlesztés, vagy van erre kijelölt helyed?
- Heti hány alkalommal, és mennyi időben, és mikor?
- Ti konzultáltok-e az óvónőkkel, és ha igen, akkor milyen az ő hozzáállásuk? Segítenek a fejlesztésben?
- A vezetőd tőletek milyen dokumentációt kér a fejlesztő tevékenységről?
- A nevelési év végén kell-e értékelned a munkádat?
Üdvözlettel és köszönettel: unicornis
Kedves unikornisz!

Sikerült-e már valamennyit feltöltenned az ÓVÓNŐK KINCSESRÁRÁBÓL vagy a KISGYERMEKEK NAGY PROBLÉMÁK című könyvekből, ha igen hová? üdv: júlia
 

cibi21

Állandó Tag
Állandó Tag
Modern tánc koreográfia anyák napjára

Eredeti szerző cibi21
Kedves Koleginák,

segitségeteket kérem egy anyák napi tánc koreográfia összeállitásában! Vegyes korcsoporttal dolgozom, létszám: 12.
Nem baj ha rövidre sikerül, egészen biztosan elragadóak lesznek mindenhogyan. Egy kezdő lökést adna pár tanács. Akik már tanitottak ilyet be erre az ünnepre, kérem osszák meg velem tapasztalataikat pár mondatban..
Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Szia!


Nagyon egyszerű és mutatós elemek a táncban:
  • a vonulások különböző fajtája, kör-, hullám-, kígyóvonal-, kapu alatt átbújás, hurok ( a kör szétválik, egyik végén kapu, másik vége átbújik alatta, áthúzzák a hurkot és visszajutnak az eredeti helyükre, a kapu egyik tagja kifordul a saját keze alatt de nem engedik el egymást sehol) dupla hurok ( a kör egy pontján 3 gyerek egymás mellett 2 kaput tart, vele szemben szétválik a kör, a sor egyik vége az egyik, a másik vége a másik kapu alatt bújik át, a kapuk alatt áthúzzák a hurkot és visszaállnak a kiinduló helyzetbe.
    Vagy: kettős kör, ellentétes irányban forog. Vagy az egyik kör forog, a másik áll és tapsol, majd csere. Vagy: a belső kör kaput tart, a külső kör szétválik és a kapuk alatt hullámvonalban végigbújnak
  • Tempo-, lüktetés és ritmuskiemelések tapssal, dobbantással, térdreütéssel, ezek különböző variációi. Egyenletes taps lehet „ritka” és „sűrű” ( minden negyedre, vagy minden nyolcadra tapsolni, ezt 2 vagy 4 motívumonként váltogatni).
    Vagy: 1 versszaknyi zenén belül pl.: 4 sima taps , 4 a térden, 4 sima, végül 4 dobbantás.
    Vagy: Tapsolhattok 1-2 motívumon keresztül úgy hogy 2 sima taps után egyet a térdünkre ütünk, majd egy szünet, és utána elölröl
  • Tapsok, dobbantások és lépések kombinációja
    Pl.: 1.sorra befelé lépkedünk a körbe ( kör szűkül), 2. sorra ott helyben tapsolunk, 3. sorra hátrafelé lépkedünk, 4. sorra helyben dobbantunk
    Vagy: 1. sorra taps, 2. sorra helyben forgás felemelt kézzel, 3. sorra dobbantás, 4. sorra helyben forgás
  • Vegyes csoportban az is mutatós ha a kicsik körben járnak belül, a nagyobbak közben a külső körben valami „bonyolultabb” mozgást végeznek, aztán a kicsikhez odaáll egy egy nagyobb párnak és pár ütemen keresztül páros tánccal folyik tovább ( a nagyok segítenek a kicsiknek), majd visszarendeződnek.
Számtalan variáció van még, fontos a jó zeneválasztás (jó tempójú,lehetőleg ugrós zene ) Ha van konkrét kérdésed, írj. Zenék közül tudom ajánlani pl. a Kolompos együttest
( Ja, azt nem is írtad hogy néptáncra vagy valami modern táncra gondoltál, én az előbbire ajánlottam ötleteket).
A koreografálás viszont Rád vár... :D jó munkát!
ves

Nagyon szépen köszönöm a rengeteg hasznos ötletet. Kivancsi lennék a modern tánc koreográfiáidra is, ha a népzenei ilyen jó. Én a kolompos együttes nem ismerem, de majd utánna járok mindenképpen. Szerinted a modern koreográfiai táncokra jók a Kolompos együttes zenéi? Vagy ez inkább népzenei? És a modern táncból kiindulva anyák napi ünnepnél milyen dalt ajánlasz? Előre is köszönöm válaszod...
 

smuku

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Koleginák,

segitségeteket kérem egy anyák napi tánc koreográfia összeállitásában! Vegyes korcsoporttal dolgozom, létszám: 12.
Nem baj ha rövidre sikerül, egészen biztosan elragadóak lesznek mindenhogyan. Egy kezdő lökést adna pár tanács. Akik már tanitottak ilyet be erre az ünnepre, kérem osszák meg velem tapasztalataikat pár mondatban..
Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Szia cibi21
Meg szabad kérdezni, milyen a nemek aránya?
Modernebb zenéhez már láttam egér-táncot, meg botos-kendőset a Nox zenéjére, én tanítani még nem tanítottam konkrétan ilyet.
 

cibi21

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia cibi21
Meg szabad kérdezni, milyen a nemek aránya?
Modernebb zenéhez már láttam egér-táncot, meg botos-kendőset a Nox zenéjére, én tanítani még nem tanítottam konkrétan ilyet.


Igen, megszabad kérdezni :D. 12 en vagyunk de ebből 9-en lesznek jelen anyák napján. 3 lány és hat fiú. A botos kendős izgalmasan hangzik, Noxot meg egyenesen imádom.. Bizony én sem tanitottam még ilyet, de egyszer mindennek eljön az ideje. Személy szerint pedig szeretnék maradandó szép emléket szerezni mint a porontyoknak mint a szülőknek..
 

Gudisz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Koleginák,

segitségeteket kérem egy anyák napi tánc koreográfia összeállitásában! Vegyes korcsoporttal dolgozom, létszám: 12.
Nem baj ha rövidre sikerül, egészen biztosan elragadóak lesznek mindenhogyan. Egy kezdő lökést adna pár tanács. Akik már tanitottak ilyet be erre az ünnepre, kérem osszák meg velem tapasztalataikat pár mondatban..
Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Szia! Én már többször tanítottam be táncot, inkább modernebbet.
A legutóbbi zenéje:DDitti: Gyereknek lenni jó c. számára
Itt a canadahunon valahol :Dmegtalálod. Nem olyan ismert szám, de nagyon megszerettük. Üdv:Gudisz
 

cibi21

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Én már többször tanítottam be táncot, inkább modernebbet.
A legutóbbi zenéje:DDitti: Gyereknek lenni jó c. számára
Itt a canadahunon valahol :Dmegtalálod. Nem olyan ismert szám, de nagyon megszerettük. Üdv:Gudisz


A modern tánc édekelne engem is jobban. Megkeresem a Ditti-t..
Viszont nagyon felcsigáztál, hogy ehhez a zeneszámhoz milyen koreográfiát készitettél a törpmanóknak? Eseleg elárulod? Kééérlek:p
 

Gudisz

Állandó Tag
Állandó Tag
A modern tánc édekelne engem is jobban. Megkeresem a Ditti-t..
Viszont nagyon felcsigáztál, hogy ehhez a zeneszámhoz milyen koreográfiát készitettél a törpmanóknak? Eseleg elárulod? Kééérlek:p
Küldök egy képet.A gyerekek farmerban, pólóban, simlis sapkában voltak, és a fiúk "vagányul" napszemüvegben. Talán hétvégén lesz időm, hogy leírjam a koreográfiát is. Nagyon egyszerű mozdulatok voltak. Az évzárón már a minisek is táncolták. Arra emlékszem, hogy a szöveg nélküli résznél 2 vonat ment körbe.
De majd megnézem a videót és priviben elküldöm a koreográfiát. üdv:Gudisz
 

cibi21

Állandó Tag
Állandó Tag
Küldök egy képet.A gyerekek farmerban, pólóban, simlis sapkában voltak, és a fiúk "vagányul" napszemüvegben. Talán hétvégén lesz időm, hogy leírjam a koreográfiát is. Nagyon egyszerű mozdulatok voltak. Az évzárón már a minisek is táncolták. Arra emlékszem, hogy a szöveg nélküli résznél 2 vonat ment körbe.
De majd megnézem a videót és priviben elküldöm a koreográfiát. üdv:Gudisz

Köszönöm, várni fogom..nagyon aranyos vagy...ha pedig a videót is láthatnám..esetleg azt nem lehetséges felrakni?
 

Icus40

Állandó Tag
Állandó Tag
tánckoreográfia

ves

Nagyon szépen köszönöm a rengeteg hasznos ötletet. Kivancsi lennék a modern tánc koreográfiáidra is, ha a népzenei ilyen jó. Én a kolompos együttes nem ismerem, de majd utánna járok mindenképpen. Szerinted a modern koreográfiai táncokra jók a Kolompos együttes zenéi? Vagy ez inkább népzenei? És a modern táncból kiindulva anyák napi ünnepnél milyen dalt ajánlasz? Előre is köszönöm válaszod...

A Kolompos kifejezetten gyerekenek játszik népzenét, és van élő táncházuk, érdemes elmenni, vagy elhívni őket oviba, többféle népzenés, interaktív mese-műsoruk is van. Nézd meg a honlapjukat.
Ovis tánchoz a legjobb zenei összeállításuk szerintem a Kezdődik a mulatság c daluk az Egyszer egy királyfi c. lemezükről, biztos fenn van valamelyik topicban is. Tekeredik a kígyó-val kezdődik, ez adja magát a bevonulásra, hullámvonulásra, majd jön a sétálunk sétálunk ahol a vsz. végén picit leáll a zene, tehát tényleg csüccs jön. Ez mind roppant egyszerű és mutatós, és telik vele az idő, majd 3 perc :D utána jönnek egyéb dalok amikre a leírt tapsolós, táncos elemek variálhatók. A zene maga remek tempójú és hangulatú, egy baja van hogy elég hosszú, kb. 10 perc. Lehet rövidíteni. Van a vége felé egy remek zenei rész, 7.16 percnél, ott leáll a zene ( itt le lehet állítani) majd egy nagy "Hej!" kiáltással folytatódik tovább. Ezt együtt szoktuk kiabálni, és abban a pillanatban felemelünk egy nagy söprűt és kezdődhet a seprűs tánc amit imádnak a gyerekek: beállnak az óvónő háta mögé mint a vonatozáshoz derék fogással, az óvónő kanyarog a sorral és visszafordulva a sor végén lévő gyerek lábát megpróbálja a seprűvel megérinteni, ő persze igyekszik elugrani de a sort nem engedhetik el. Nagy nevetés várható... :D akit a seprű eltalál az kiáll, egyre fogy a sor, érdemes úgy időzíteni hogy az utolsó nótára ( Badacsonyi rózsafán) elfogyjon az összes gyerek, aki kiesett az félkörbe igazodva áll és az utolsó nótát együtt énekeljük, mutogatva. Tökéletes lezárás, fergeteges sikere szokott lenni :D:D:D Én botos táncot is csináltam egyszer erre a zenére fiúknak. Sok jó népzene van, pl. Szvorák Katalin Iglice szívem c. albumán is

Modern tánchoz különböző térformák kialakítása majd megállva páros vagy váltott karmozdulatok. Többféle kör és soralakzat, pl, körből 4-es oszlopba rendeződés, majd megállva zenére különböző karmozdulatok, leguggolás soronként majd felállás, két két sor egymással szembefordulva párban mozog, forog, 2-2 sorból 1-1 kör kialakítása, vagy 2 sor között a másik sor átbújik stb. Egy versszaknyi zenére kialakítunk egy új térformát, majd 1-2 versszakra állva mozgás pl. kar a vállra - fel- vállra - előre - vállra - le stb, majd jön a térforma váltás és utána megállva más mozdulat stb. Lehet a kézbe színes kreppapír pompon, kendő ( pl. jobb és balkézben más színű, hol az egyiket emelik fel hol a másikat) vagy nagy kartonpapír-kör a tenyerükön, hátul rátűzött gumival rögzítve stb. Zenének lehet pl. a Legyetek jók ha tudtok ( Napóleon Boulvard) ez tempós vidám dal. Ha lírait akarsz: Vitay Ildikó féle Buba éneke gyönyörű, ehhez lágyabb mozgás illik, pl. színes szalagokkal. Vagy Halász Judit dalai: Játsszunk hát együtt, Napsugár, Bóbita, Eszményi Viktória: Anyu végy egy hegyet nékem, Kormorán: anya apa hazajöttek, vagy egy kis tavaszi gyerekdal is aranyos lehet pl. Egyszer egy hétpettyes katicabogárka - a napokban láttam valamelyik topicba felrakták mp3-ban. Jó tervezgetést, majd írd meg, hogy sikerült. Remélem tudtam segíteni, talán mások is hasznát veszik a leírtaknak.Üdv: Ica
 

Icus40

Állandó Tag
Állandó Tag
meseillusztráció

Sziasztok! Biztos szoktatok készíteni meseillusztrációt, síkbábot vagy más technikát. Én nem tudok jól rajzolni, ezért ez nekem nem egyszerű, innen-onnan szoktam összeszedni rajzokat. Állandó probléma számomra a szép emberkarakter, keresk pl. anyóka, apóka rajzot, állatok közül pedig jó formájú kismalacot, farkast. Azért akad ami nekem is jól sikerült, szívesen felteszem, és örülnék ha megosztanátok ti is egy egy meséhez készült illusztrációtokat. Mit szóltok? Pl. fel tudom tenni a Nagytakarítás a napnál c. mese síkbábjait ha érdekel valakit.
 

kriszti29

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nagycsoportnak valamilyen anyáknapi műsort keresek.Elsősorban jelenetet. Tud valaki segíteni?

kriszti29
 

boszi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Hamarosan közeledik az évzáró.Vásáros témát szeretnék csinálni.Ehhez szeretnék ötleteket kérni.Valamint ballagóknak milyen ajándékokat adtatok, hogy nézhet ki a ballagó tarisznya?Ha valaki tudna ötletet adni,nagyon megköszönném.
 

Vitéz László

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy vídám jelenet anyák napjára (?)

Sziasztok!
Nagycsoportnak valamilyen anyáknapi műsort keresek.Elsősorban jelenetet. Tud valaki segíteni?

kriszti29
Ezek az én lányaim

Szereplők: anyuka, Bözsike és Panni

Anyuka: -Ezek az én lányaim:
Bözsike és Panni.
Úgy szeretném őket
iskolába beíratni.
Mind a kettő olyan ügyes,
párját kell keresni,
mosogatnak, söprögetnek,
verset tudnak, énekelnek...
No, de Bözsikém, mondj egy verset!

Bözsike: (a szemére teszi a kezét)
-Én nagyon szégyenlem magam,
nem tudok én verset mondani.

Anyuka: - No, hát akkor te énekelj,
kedves lányom, Panni.

Panni: - Nekem nagyon fáj a torkom,
nem tudok énekelni.

Anyuka: (fejéhez kap)
- Ilyen szégyen nem ért engem, amióta élek.
Mit mondanak rátok a falusi népek?
Gyertek haza, lányaim, Bözsike meg Panni.
Menjetek ki a rétre libákat őrizni!

A kedves vendégektől bocsánatot kérek.
Sok az öröm a gyerekkel, de még több a méreg...
Köszönjetek haszontalan gyerekek!
(kézen fogva kifelé mennek)

Lányok: A viszontlátásra!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére