„Az éj leple alatt vitették el”: megemlékezés lesz délután a Nagy Imre-szobornál

A DK közölte: „lesz még a Vértanúk terén Nagy Imre-szobor”. A párt megemlékezést tart délután az eltávolított szobor helyén.

Lesz még a Vértanúk terén Nagy Imre szobor!- olvasható a DK közleményében, melyben arról írnak, hogy a párt és a Nagy Imre Társaság megemlékezést tart a Nagy Imre szobor helyén.

„A kormány éjszaka elvitette Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Ahogy az 50-es években az embereket, a hatalom az éj leple alatt vitette el a mártír miniszterelnök szobrát”- írja a DK Sajtóirodája a hírekre reagálva, melyről mi is beszámoltunk.

A DK szerint „szimbolikus, hogy az Orbán-rendszer nem tűri tovább Nagy Imre vigyázó tekintetét az Országházon”. Hozzáteszik: „a szájakat be lehet fogni, a szemeket el lehet takarni, a szobrokat el lehet szállítani, de a magyar nép történelmi igazságát, hogy a rabságot mindig szabadság fogja felváltani, nem lehet kitörölni a nemzeti emlékezetből”.

A párt szerint Nagy Imre szobra is vissza fog kerülni a helyére. „A DK és a Nagy Imre Társaság ma délután 17 órától megemlékezést tart a Vértanúk terén, hogy egyértelművé tegyük: Nagy Imre emlékét és üzenetét nem lehet eltüntetni a szoborral együtt. A rendezvényen beszédet mond Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája, Mécs Imre, 56-os halálraítélt és Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke”- olvasható a közleményben.

23000.jpg
 
Azt gondolsz amit akarsz rola, de o maga mondta meg palyaja kezdeten, az allapota azota rengeteget romlott igen erosen, 180fokos fordulat mindegy minek nevezed jellemnek ideologianak vagy kepzelgeseit megvalositonak ,szajrangatozas kenyszer mozgasa, kulsesegek alapjan lathatoan beteg ember akkor ha igy tetszik.
Én nem próbálom csak betegként nézni
Az neked való
Én politikai viselkedés szerint nézem és módszereit tetteit látni
Az alapján is zavaros fejű lett már
Ideológiája nem is volt
Hisz csak hatalomtechnikai ismeretei és cselekedetei voltak
A pálfordulások sem betegség jelei
Hanem hatalomtechnikai elemek
A valódi énje egy harácsolni vágyó akarnok!!
Ez kettős dolog: a hatalom mint mákony
A vagyon mint harács és telhetetlenség
Ugyanakkor ez is hatalomtechnikai eszköz
Ideológia nincs csak technika.(jellemtelen elvtelen)
A cél is Öncélú: harács és hatalom
Mind-e mellett mit számít ha még valami betegségtünetet is felfedezel?
Az országnak nem attól árt hogy kényszermozgásos
Hanem a jelleme és jellemtelensége miatt

És ez már felfedezhető volt 30 éves korában is
Akkor betegség tünet még sehol
 
Utoljára módosítva:
Nincs ilyen szerencsénk - a vörös terror (?) áldozatainak emlékszobrát - szintén másolat.
Mert visszaállítanak, mindent, mindenkit - oda, ahová nekik tetszik. Most éppen a Horthy-korszakba. Nekünk tetszik-e? Nem érdekli őket!
Éppen kitörlik a 45-90 közötti időket a történelemből. Gondolják ők. Kifejezetten problémás lehet, hogy mi is éltünk akkor. Vajon, hogy oldják meg? Hogy adják el azt a sok hazugságot, amire készülnek?
Horthy-korszak, mint etalon?
Ez a határ náluk, a történelmi műveltség határa is ):
Csatolás megtekintése 1641214
Fuss neki újra! Kellő korlátoltság kell ahhoz, hogy egy térrehabilitáció kapcsán farkast kiáltsunk! No mindegy is! Attól még nem válik a Horthy-korszak etalonná, ha mondjuk például Lukács népbiztos szobrát oda visszük, ahová való! És ha már történelmi műveltséget emlegetsz, figyelmedbe ajánlom orion-köd hozzászólását is!
 
Utoljára módosítva:
Milyen furcsa a világ. Hagsulyozom undorítónak tartom az orosz bérenceket. És azt is hagsulyozom, hogy épp olyan undorítónak tartom az USA bérenceket is, és minden idegen hatalom kiszolgálóját is.
Vannak ugye, akik az oroszok érdekek kiszolgálójának tartják Orbánt, miközben az ország továbbra is az EU és a nato tagja. Eközben bálványoznak (illetve vele szembeállítanak jó példaként) egy olyan személyt, aki a szó legszorosabb értelmében moszkovita volt. Önként belépett a Vörös Hadseregbe, amely háborúban állt Magyarországgal, ergo hazája ellen harcolt. Majd egy bábkormány, Moszkvából irányitott miniszterelnöke volt, mígnem egyazon körökből jövő konkurensei ki nem végeztették.
Bizony-bizony!
 
Nem értem miről is megy a vita.... Azt sem, hogy a kommunizmus bukása után miért is kellett egy olyan ordas kommunistának, mint Nagy Imre, szobrot emelni ? Hiszen legnagyobb érdeme Berija vacsorapartnereként némi "létszám csökkentés" a magyar "vörösök" közt... Már ha ez érdem és nem árulás...köpönyeg forgatás...Már a Magyar Művészeti Akadémia létrehozása is egyértelmű jel volt az Aczél Györgyéhez hasonló "kulturkampf" csak épp ellenkező előjelű felépítéséhez.. Mindenki csak törleszkedett, vagy sértődve elvonult, nem emlékszem, hogy nagy tiltakozások lettek volna miatta.. Akkor most miért tetszenek csodálkozni? Én csak azon csodálkozom, hogy a demokratikus pártok is asszisztálnak a történelem hamisításhoz. Pontosan ismertek Horthy, Nagy Imre tettei, látható mit, miért tett Kádár,
na és nem a múltat a jövőt kell építeni. Észre kellene már térni, hogy a régi dicsőség talán nem is volt annyira dicső..
A divide et impera Cézártól kölcsönzött Orbáni elv láthatóan működik, s ebben az ellenzék kiváló partner, hisz minden gumicsontot azonnal magáévá tesz, s egyelőre az Orbán takarodj az egyetlen jövőképe.. De mi lesz azután, ki vezetné, hová az országot, s mit kéne tenni, hogy legyen közös út, közös emlékművek, erről nem esik szó... talán a múlt tényeinél kellene kezdeni... nem visszaépíteni a múltat, hanem tanulni belőle, nem az elveszett segg helyett állandóan újat keresni amit majd lehet nyalni ismét..
Na és Magyarország egy gazdasági törpe, igen kiszolgáltatott, felesleges a kakaskodás, mert ahogy egy dakota mondás tartja: Aki kakaskodik, annak tyúkesze van...
Na és nem a hová és miértről kellene beszélni, hanem, hogy kire és miért lehetünk büszkék, mi mindannyian akik itt élünk... bárhol a világon, anélkül hogy bárki jogát kétségbe vonnánk egy szobor, vagy emlékmű állításra magánterületen, vagy a temetőkben.. Ellenben közterületen csak közmegegyezéssel tehessen bárki ilyet, s ha egyszer valami már ott van azt egyetlen hatalom sem távolíthassa el, az ott voltat ne építhesse újra, mert az állítás és a bontás is a múltunk fontos része.. A múltunké..
 
Utoljára módosítva:
Ellenben közterületen csak közmegegyezéssel tehessen bárki ilyet, s ha egyszer valami már ott van azt egyetlen hatalom sem távolíthassa el, az ott voltat ne építhesse újra, mert az állítás és a bontás is a múltunk fontos része.. A múltunké..
Annyi csak, hogy az újraépítés/újjáépítés is a jövő része (lehet). De közmegegyezést feltételezni egy ilyen viharos és közeli történelmi évszázad után?! Maxmium mértéktartásra lehetne törekedni: kizárólag az egyértelmű áldozatok és az egyértelműen kimagasló nemzeti nagyságok emlékezetét ápolni - közfeladatként. Lukácsnak nem emelnék szobrot, Kerényinek - a világhírű tudósnak és Lukács áldozatának - vagy Kodálynak ellenben igen. S talán előbb emelnék szobrot Tiszának, mint Károlyinak; Bajcsy-Zsilinszkynek, mint Nagy Imrének. De a magyar (és világ) politika előző évszázada olyan mély mocskot hozott fel, amiből majdnem mindenkire jutott, akár akarta, akár nem. Ezzel az árnyaltsággal ha tetszik, ha nem, együtt kell élnünk, vagy még inkább fel kell nőnünk hozzá. Mert ilyen a magyar történelem. Nincsenek illúzióim: az emlékezet- és kultúrpolitika kemény aktuálpolitikai tőkévé konvertálható...
 
Nem voltál figyelmes
Az a Tanácsköztársaság leveréséről szól.És az akkori szóhasználat szerint is ellenforradalmat csináltak a "Horhyék" és a bolsevizmust győzték le vagy ha jobban tetszik a kommunistákat. Bár a Tanácsköztársaság hivatalosan: Magyarországi Szocialista Szövetséges Tanácsköztársaság
https://888.hu/article-sivalkodhatnak-a-ballibek-trianon-emlekhely-lesz-a-nagy-imre-szobor-helyen
Nehéz írásban hangsúlyokat érzékeltetni, ezért a "mosolygó".
Nem volt kommunizmus - sem mosolygóval, sem anélkül. A kommunizmus cél volt, "haladtunk a kommunizmus felé vezető úton". Százezerszer hallottam. (Mulattunk is rajta eleget.)
A kommunizmus egy utópia. Már Marx is úgy gondolta, hogy legfeljebb távoli jövő :)
De mi, ezen, biztosan nem veszünk össze :) :)

A szocializmus? Ami megvalósult, az ideológia szerint egy nép-központú társadalom:
50-es évek:
Az ötvenes években a népnevelõk ellátogatnak János gazda házába is, és a kor szellemének megfelelõen köszöntik:
– Szabadság, János bátyám!
– Az kéne, meg egy kis esõ – feleli az öreg.

60-as évek:
Baráti országok
A hatvanas években az egyik laktanyában politikai foglalkozást tartanak.
- Elvtársak! Ki tudná felsorolni a baráti országokat?
Kovács honvéd jelentkezik.
- Csehszlovákia, Románia, Lengyelország, NDK, Bulgária.
- No de Kovács elvtárs, a legfontosabbat kihagyta!
- Én mondtam minden baráti országot!
- Hát a Szovjetunió?
- Az nem baráti ország. Az testvéri ország.
- Hát nem mindegy?
- Nem! Mert a barátját az ember maga választja meg...

70-es évek:
Egy ember meghal, és lekerül a pokolba. Két bejárat van, az egyikre ki van írva, hogy szocialista pokol, a másikra meg hogy kapitalista pokol. A szocialista pokol elõtt rettenetesen nagy sor áll, még a kapitalista pokol elõtt senki. Kovács odamegy a kapitalista pokol kapujába és megkérdezi:
– Itt mit csinálnak az idekerült emberrel?
– Szögeket vernek a testébe, tüzes vassal sütögetik, és forró olajban fõzik.
Erre Kovács átmegy a szocialista pokol kapujába és megkérdezi:
– És itt mit csinálnak az ide került emberrel?
– Szögeket vernek a testébe, tüzes vassal sütögetik, és forró olajban fõzik.
– Akkor miért állnak itt ennyien sorban?
– Mert itt vagy szög nincs, vagy tüzes vas nincs, vagy olaj nincs, vagy egyik sincs.

80-as évek:
– Mi a különbség a létezõ és a mûködõ szocializmus között?
– A létezõ szocializmus nem mûködik. Mûködõ szocializmus nem létezik.


DE, ha komolyan veszem, ami volt, és nyilván ez az észszerű, akkor sem fedi el Orbán tolvajlását.
S az, hogy Horthyék ellenforradalomnak nevezték, amit éppen ellenforradalomnak neveztek - ebbe kötöttem bele. Pontosabban abba, hogy mi, közemberek :), megkapjuk az ukázt, mit minek nevezzünk. Mindenkitől, minden rendszertől, s korrekten használjuk is - csak közben folyamatosan rugdossák a fenekünket.
A mi országunk nagyon tudja ezt, nem is jutunk egyről a kettőre.
Tőlem, lehet ellenforradalom is, forradalom is - az sem fedi el Orbán tolvajlását.

Én ma élek, a múltban kicsit munkás lenne. Orbán "időgépe" nem kell, mert baromság (bocsánat!!).
Előre tudunk csak menni.
Akár egy megromlott kapcsolat: újrakezdeni nem lehet, csak folytatni.
Ez a folytatás múlik rajtunk, s ennek gátja, ha valaki folyton valalmiféle újrakezdést akar lenyomni a torkomon.
Nem az a cél, hogy jobb vagy bal oldal győzzön, nem az, hogy ez vagy az az ideológia, hanem az, hogy az ország. Ha tetszik, ez a nép.
S úgy, hogy mindig tálcán kínáljuk a visszalépést, úgy nem fog menni!!

Ezért azzal értek egyet, hogy minden maradjon a helyén, ha már ott van, az is a múltunk része, s a jövőben tartózkodjunk attól, hogy egy szükséges egyensúlyt felborítsunk. (Csatlakozom az előttem szólókhoz.)
Ezt az egyensúlyt kell megteremteni - a politikában is.

Ki folytatná Orbán helyett?
Aki hajlandó arra, hogy végre az élőkkel foglalkozzon. Az itt élők érdekeivel.
Rögtön lesz, mit csinálni.
S a megoldások? Nagy veszekedésekkel? Biztosan, de konszenzussal, mert itt, most, csak ez visz előre.
Ezért tetszik, hogy a Jobbik összedolgozik az MSZP-vel, a PM, a Momentum, a DK - végre.
Ha a fideszesek nem elvakult része hajlandó lenne végre odafigyelni az ország másik felére, akkor ez a konszenzus megteremthető.
Orbán pedig tetszik vagy sem, vezéráldozat a sleppjével együtt, mert köztörvényes bűnökbe keveredett.
Ha a fideszesek jót akarnak ennek az országnak, látniuk kell ezt. Ha nem látják, az bűn. Bűn az ország ellen, amit úgy hívunk, Magyarország, s bűn a nemzet ellen, amit ők annyiszor hangoztatnak, hogy sikerült le is járatni.

S az ellenőrzés a mi dolgunk, mielőtt azt hiszik magukról, hogy "uralkodó osztállyá" okosodtak.

– Mi a kapitalizmus?
– Embernek ember által való kizsákmányolása.
– És mi a szocializmus?
– Épp a fordítottja.
:)


Bocsánat, hosszú lett.
Egy boldogabb új év reményében több viccet tettem bele. Hátha a jókedvünk eltart egy darabig ...

Mindenesetre
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, ÖRÖMÖKBEN GAZDAG, EGÉSZSÉGBEN TÖLTÖTT
ÚJ ESZTENDŐT
KÍVÁNOK!
boldog-uj-evet-gif-animacio-9324055748.gif
 
Utoljára módosítva:
Ha ez igaz lenne, miért éjszaka szállították el? Talán nagy volt a forgalom? Igen, ezt a Jászai Mari térre való átköltözést már én is hallottam. De miért? Mit árt nekik az a szobor? Ha annyira nem számít, mire gondolunk, mi a többiek, akkor miért nem a Várba, egyenesen a felcsuti csuti erkélyére teszik? Ha annyira nem számítana... jellemző, még egy szobortól is retteg. Úgy kell neki, csak rettegjen!
Az átköltöztetés már juniusban megjelent az újságban, és szerintem is felesleges költség ide oda rakosgatni.
 
Fuss neki újra! Kellő korlátoltság kell ahhoz, hogy egy térrehabilitáció kapcsán farkast kiáltsunk! No mindegy is! Attól még nem válik a Horthy-korszak etalonná, ha mondjuk például Lukács népbiztos szobrát oda visszük, ahová való! !
Térrehabilitációnak nevezni minden olyan szobor eltávolítási sorozatot ami nekik nem tetszik?Több mint gúny és hazug cinizmus
Akkor a 1945 utáni kommunista szobordöntés is térrehabilitáció volt?
Ők nem hazudtak térrehabilitációt egyszerűen ledöntötték
a Horthy korszak nem válik etalonná?
Nem de visszakérdezek:
Akkor miért csinál minden politikai kurzus szobordöntögetést?
Ha nem hősi mítosz a köztéri szobor állítgatás?

Ne nézz már hülyének mindenkit!!
Pont az a cél
Köztéri szobor állításánál hogy valami jelképet eltüntessek vagy éppen oda állítsanak.
Lukács népbiztos nem volt ott
De akárhol is volt egy olyan szobor. Na miért volt Ott?
Nézd meg ki és mikor tette oda
Megtudod pontosan etelon avagy dicsőség állítás a cél mindég
Te hazug vagy
Épp olyan hazugság mint a szoc alatt árrendezésnek mondani az áremelést
Lehazudni a csillagos eget az égről a kormány teszi
A térrendezés, az szobor eltávolítás és saját kedvencek odahelyezése
Te olyan vagy mint a szocialista árrendezés.Valójában áremelés
 
Utoljára módosítva:
Lehet, hogy itt 1 mondvacsinált problémát jár körül a publikum?
Mi az a mondvacsinált probléma?
A történelem átértelmezése?
Az 1945 utáni évek kiradírozása?
A visszalépés 1945 elé?
Azt hiszed ez csak a köztéri szobordöntögetés miatt létezik csak?
Azt hiszed a gyakorlatban államfelépítésben nem történik visszalépés a hűbéri rendszerre?
Mi az a mondvacsinált probléma?
 
Térrehabilitációnak nevezni minden olyan szobor eltávolítási sorozatot ami nekik nem tetszik?Több mint gúny és hazug cinizmus
Akkor a 1945 utáni kommunista szobordöntés is térrehabilitáció volt?
Ők nem hazudtak térrehabilitációt egyszerűen ledöntötték
a Horthy korszak nem válik etalonná?
Nem de visszakérdezek:
Akkor miért csinál minden politikai kurzus szobordöntögetést?
Ha nem hősi mítosz a köztéri szobor állítgatás?

Ne nézz már hülyének mindenkit!!
Pont az a cél
Köztéri szobor állításánál hogy valami jelképet eltüntessek vagy éppen oda állítsanak.
Lukács népbiztos nem volt ott
De akárhol is volt egy olyan szobor. Na miért volt Ott?
Nézd meg ki és mikor tette oda
Megtudod pontosan etelon avagy dicsőség állítás a cél mindég
Te hazug vagy
Épp olyan hazugság mint a szoc alatt árrendezésnek mondani az áremelést
Lehazudni a csillagos eget az égről a kormány teszi
A térrendezés, az szobor eltávolítás és saját kedvencek odahelyezése
Te olyan vagy mint a szocialista árrendezés.Valójában áremelés
Felettébb szabadon, pontosabban kényed-kedved szerint értelmezed a fogalmakat. Nagy Imre vonatkozó szobrát újra fel fogják állítani, és feltehetően hasonlóképp frekventált helyen. Addig is lehet kígyót-békát kiabálni konkrét politikai célok érdekében. De a politika már csak ilyen sekély manapság. Kultúrpolitika meg mióta a világ világ, létezik. Ha haszontalannak értékeled, írj egy dörgedelmes levelet az egymás után következő kormányfőknek, hogy szakítsanak vele egyszer s mindenkorra. Talán lesz foganatja!
 
Felettébb szabadon, pontosabban kényed-kedved szerint értelmezed a fogalmakat. Nagy Imre vonatkozó szobrát újra fel fogják állítani, és feltehetően hasonlóképp frekventált helyen.
Kisarkosítottam nem vitás de térrendezésnek mondani azt ami a saját szobraink elhelyezése épp oly kisarkítás, illetve eufemista letakarása a valódi céloknak
Egy szobor eltávolítás az keményen mondva szobor döntés
Hisz eltüntetik szemelől.
Hogy hová viszik mint eltüntetés az mondok példát.
Hová vitték a kommunizmus szobrait?
1992: megkezdődik Budapest szobortalanítása
Létrehozták a szoborparkot
A szocialista rendszer csak Budapesten – különböző szakértők eltérő becslései szerint – 150-600 olyan szobrot, szoborcsoportot, díszkutat, emléktáblát vagy domborművet állíttatott, amelyek politikus-ideologikus alkotásnak minősültek.
Majd Nagy Imrére visszatérek
Mivel egyértelműen politikus-ideologikus alkotás a vértanúk szobra
az ilyen tipusú alkotások a szobor parkba kerültek 1992-ben.
Hát az egyenlő bánásmód szerint ennek se az Országházhoz kellene kerülnie.
Most vissza Nagy Imréhez
A Nagy Imre szobra is egy politikai alkotás
1996. június 6-án állították oda
Éppen csak nem a szoborparkba viszik Hanem eltüntetik az országháztól
Az ok sejthető:
Nem tetszik az 1956 vértanújaként való tekintés a szoborra
Sőt liberális zarándokhely is volt.
Ezért nem méltó az országház környékére?

Más:
Lukács György filozófus, kommunista politikus szobrát is elbontották
Ez is politikai ideológiai szobor lehetett
De minden köztéri szobor az legalábbis meg lehet ideologizálni
Bármikor készült
Ez a szobor döntögetés tologatás
Igen gyalázatos dolog.
Mivel ma ma van
Így az 1945 utáni szobortisztogatásra nem vesztegetek szót
Az is épp ilyen hülyeség mint a mostani.

Lényeg hogy Orbánnak nem hőse se Nagy Imre se azok akiket kitaszajtott a Kossuth térről
De ha nem hőse Nagy Imre akkor mi a hazug hét szentségért dicsőítette1998-ban?
Hogy méltó helyre fog átkerülni?
Szerinted van méltóbb hely mint az országház körüli egyik tér?
 
Utoljára módosítva:
írj egy dörgedelmes levelet az egymás után következő kormányfőknek, hogy szakítsanak vele egyszer s mindenkorra. Talán lesz foganatja!
Így jó?: A büdös urva hétszázát a hazug és ártó fejetekbe
Köztéri szobrokat tessék otthagyni
Utánatok jön más lüke aki a tiéteket bontja és mást tesz oda.
Nem vagytok sokáig minek utcát köztereket átnevezgetni pillanatnyi divat szerint?
Éljen a Ferihegyi reptér
 
Így jó?: A büdös urva hétszázát a hazug és ártó fejetekbe
Köztéri szobrokat tessék otthagyni
Utánatok jön más lüke aki a tiéteket bontja és mást tesz oda.
Nem vagytok sokáig minek utcát köztereket átnevezgetni pillanatnyi divat szerint?
Éljen a Ferihegyi reptér
Most mi lesz a Sztálin híddal,,,??..
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,986
Tagok
615,777
Legújabb tagunk
eugéplev
Oldal tetejére