2018 Valasztas

Kire szavaznal?

  • Fidesz

    Szavazat: 4 21.1%
  • Mszp

    Szavazat: 2 10.5%
  • DK

    Szavazat: 8 42.1%
  • Lmp

    Szavazat: 2 10.5%
  • Momentum

    Szavazat: 0 0.0%
  • Egyutt

    Szavazat: 0 0.0%
  • Ketfarku kutyapart

    Szavazat: 1 5.3%
  • Jobbik

    Szavazat: 2 10.5%

  • Összes szavazó
    19
Így fog kinézni a pártok listája a szavazólapon.

Jóváhagyta az országos pártlistás szavazólapok mintáját a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán. Az egyik a magyarországi szavazásra, a másik a levélben szavazásra készült. A szavazólapokon 23 pártlista neve szerepel.

Miután az NVB nyilvántartásba vette az országos pártlistákat, és az erről szóló határozatok ellen benyújtott jogorvoslatok lezárultak, a testület feladata a szavazólapok adattartamának jóváhagyása volt.

Ez az úgynevezett imprimálás azt jelenti, hogy az NVB elfogadja a szavazólap “képét”, azt, hogy helyesen szerepelnek-e rajta a jelölőszervezetek, valamint a listákon lévő jelöltek neve.

A jogszabály szerint a szavazólap a pártlisták nevét az NVB által március 6-án kisorsolt sorrendben tartalmazza. Az NVB által elfogadott országos pártlistás szavazólapon három sorban szerepelnek a listák. A szavazólap mérete A/3.

Az NVB külön szavazólapot hagyott jóvá a magyarországi lakóhellyel rendelkezők szavazásához (ezen szerepel a bal felső sarokban egy karika a bélyegzőlenyomatnak is), és külön szavazólapot a levélben szavazók számára. A szavazólapon fel van tüntetve az is, hogy csak egy listára lehet érvényesen szavazni.

A szavazólap tartalmazza a lista sorszámát (egytől induló, folyamatos sorszámozással), alatta a jelölőszervezet logóját (a jelölőszervezetek logóját egy 20 milliméter magas, 40 milliméter széles területen kell feltüntetni), a szavazásra szolgáló kört, alatta a pártlista rövid nevét, majd a jelölőszervezet teljes nevét és a lista első öt jelöltjének a nevét.

A listán a következő sorrendben szerepelnek a pártlisták:

  • 1 – Sportos és Egészséges Magyarországért Párt,
  • 2 – Momentum Mozgalom,
  • 3 – Demokratikus Koalíció,
  • 4 – Szegény Emberek Magyarországért Párt,
  • 5 – Közös Nevező 2018,
  • 6 – Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt,
  • 7 – Összefogás Párt,
  • 8 – Magyar Kétfarkú Kutya Párt,
  • 9 – Magyar Szocialista Párt – Párbeszéd Magyarországért Párt,
  • 10 – Iránytű Párt,
  • 11 – Magyar Igazság és Élet Pártja,
  • 12 – Magyarországi Cigánypárt,
  • 13 – Fidesz-Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt,
  • 14 – NET Párt,
  • 15 – Jobbik Magyarországért Mozgalom,
  • 16 – Magyarországon Élő Dolgozó És Tanuló Emberek Pártja,
  • 17 – Magyar Munkáspárt,
  • 18 – Együtt – A Korszakváltók Pártja,
  • 19 – Családok Pártja,
  • 20 – Lehet Más a Politika,
  • 21 – Tenni Akarás Mozgalom,
  • 22 – Rend és Elszámoltatás Párt,
  • 23 – Kell az Összefogás Párt.
Az NVB-nek a szavazólap adattartalmának jóváhagyásával kapcsolatos határozata ellen – egynapos jogorvoslati határidővel – felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani a Kúriához.
24.

valasztas2.jpg
 
[

Nem hajtják be a kamupártokra kiszabott bírságokat
2018-tól Ha egy százalékot sem ér el egy párt, vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást
[/QUOTE] És a választási bizottságnak örökre el kellene tiltaniDe valamiért nem teszi.....

Kedves Tornando! Jónak tartom az okfejtésed, de ezzel a résszel amit kiemelten nem tudok azonosulni. Ha kicsi egy pártnak a támogatottsága akkor az rendben van, hogy fizesse vissza a választásokra adott pénzt, de kizárni örökre a választásokból????
Én azt gondolom az utolsókból lesznek az elsők.... Ma nincs támogatottsága, de 4 év múlva már sokan támogathatják. Minden pártra szükség van aki azt gondolja,, hiszi, hogy úgy ahogy ők gondolják, előbbre jut az ország! Ha most nem is jön ez be, de bármikor....Azok nem kamu pártok akiknek van 500 követője....
 
Ahogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt felvonulásán is elhangzott:
"nincs szükség több választásra, mert az csak megosztásra jó"

"A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Bayer Zsolt által meghirdetett békemenettel egy időben saját demonstrációt szervezett. A résztvevők az Oktogontól vonultak az Erzsébet térre.
A tömegben a kormányon és kormánypárti politikusokon is élcelődő, gúnyos feliratú táblákat, valamint nemzeti színű és európai uniós zászlókat is lehetett látni. A táblákon egyebek mellett az alábbi feliratok voltak olvashatók: "Aki nem vejünk, az ellenünk"; "itt többen ENSZ-emtelenedtek"; "Ne menj el szavazni!"; "boldogok a stadionépítők"; "a választás csak fárasztás".
A tömegben többször skandálták a többi között azt, hogy "nem kell kormány"; "Viktor a király", és "ingyen sört!".
Amikor a menet egy időre megállt a Rákóczi úton a Kazinczy utcánál, akkor a tömeg vége a Nyár utcánál volt.
Az Erzsébet téren a felvonulás végén a felszólalók ironikusan arról beszéltek, több százezren vettek részt a meneten, amelynek célja, hogy szót emeljenek az "utolsó rabláncról", a demokráciáról, "ami gúzsba köti egységre szomjas magyar szívünket". Hangsúlyozták egyebek mellett, hogy nincs szükség több választásra, mert az csak megosztásra jó, ezért erős központosított Magyarországot akarnak, ahol - mint fogalmaztak - egy a cél, egy a pártrendszer, és a kettő is egy.
Mint elhangzott, a részvevők a demokrácia ellenségeiként vonultak az utcára, mert a demokrácia "elnyomó rendszer, ahol az emberek bele akarnak szólni a politikába".
A rendezvény végén kihirdették, hogy hadat üzennek az ENSZ-nek."
sajna ha nem mész el szavazni, akkor (és ezt ezek az orbánék találták ki) a jelenlegi kormányt támogatja a nem szavazati szavazatod. úgy hogy jobb ha mindenki elmegy szavazni és remélem nem erre a diktatúrára voksol.

elég volt 8 év diktatúrából és rettegésből!!!
 
emberek!

ha mi magyarok kitaláltuk a gyufát, a golyóstollat, a számítógépet és a rubikkockát, akkor találjunk ki egy olyan társadalmi rendszert ami valóban az igazságosság elvén működik! és nincs ez a sok visszaélés és törvényes bűnözés ami most van.
 
sajna ha nem mész el szavazni, akkor (és ezt ezek az orbánék találták ki) a jelenlegi kormányt támogatja a nem szavazati szavazatod. úgy hogy jobb ha mindenki elmegy szavazni és remélem nem erre a diktatúrára voksol.

elég volt 8 év diktatúrából és rettegésből!!!
irónia volt a MKKP részéről, hogy ne menj szavazni, valójában ők is azt sugallják, hogy igenis menjünk és válasszunk -
abból, amiből lehet - vagy legalább az ellen szavazzunk, akit nem akarunk hatalmon látni.
 
"Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk sem vakok, sem balekok, ezért a választások után elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben"

– ezt nagy éljenzés fogadta. Orbán azt mondta, a választások után majd elégtételt vesznek, de egyelőre nem ezzel kell foglalkozni, mert "egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló, mindenkire szükség van, ne hagyjuk, hogy megbontsák az egységünket".
http://hvg.hu/itthon/20180315_Orban...zetkozi_birodalmakrol_beszelt_a_Kossuth_teren
 
szomorú vagyok hogy ma 2018.-ban egy ócska szöveggel az embereket úgy meglehet vezetni mint a kiskutyákat.
de, 1et ez a szélhámos-cigánygyerek elfelejt: minden diktatúra megbukott. nem lehet erőszakkal és hülyítéssel tartani az erőszak terrort ami ma magyarországon van. eljön az az idő amikor ez a fickó is rákosiék sorsára fog jutni: megbukik. és az emberek nem mint megmentőre hanem mint diktátorra fognak gondolni (mint ahogy most is teszik sokan).
a fidesz és orbán játékszere a szavak csűrése-csavarása. ehhez nagyon értenek. de a valódi országépítéshez nem: 8 év alatt (mióta ez a fickó az ország vezetője) hány kórház és hány futballstadion épült? 0 kórház: 14 stadion. nos akkor mi a fontos ennek a fickónak az ország vagy a saját hobbija?

hazudik és átveri az egész országot orbán. simicska jól mondta hogy micsoda orbán (ismeri jóideje).
 
"Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk sem vakok, sem balekok, ezért a választások után elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben"

– ezt nagy éljenzés fogadta. Orbán azt mondta, a választások után majd elégtételt vesznek, de egyelőre nem ezzel kell foglalkozni, mert "egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló, mindenkire szükség van, ne hagyjuk, hogy megbontsák az egységünket".
http://hvg.hu/itthon/20180315_Orban...zetkozi_birodalmakrol_beszelt_a_Kossuth_teren

Fenyegetőzés? Ezek gondolom nem számítanak annak:

Jobbik:
"Miniszterelnök úr! Április 8-án egy ország fog erről véleményt mondani. Az lesz az igaz évértékelés. Ma még a nép hallgatja az Ön hazugságát, hamarosan Ön fogja a nép igazságát, amely a Jobbikot kormányra, Önt pedig az eszét vesztett diktátorok méltó helyére, börtönbe fogja juttatni."

LMP, Demeter Márta:
Miniszterelnök úr, önök ülni fognak!

LMP Szél Bernadett:
„Orbán a saját hatalmának a foglya lett. Ha a jelenlegi kormány elveszíti a hatalmat, rájuk nem az ellenzéki lét vár, hanem a börtön."

"A parlament mai ülésén Szél Bernadett bemutatta az LMP fideszes „halállistáját”.
A derekas excelbe gyógyított dokumentum címe az, hogy „A 2018 után végre megindítható büntetőeljárások”,első oszlopa a „gyanúsítottakat” sorolja, a második oszlop fölé azt írták, hogy „Bűncselekmény gyanús”, a harmadik pedig a “BTK-beli tényállás”."


DK-Szolidaritás
"Orbán Viktor miniszterelnökként most tartott utoljára évértékelő beszédet. Sajnáljuk, hogy ismételten kedvenc összeesküvés-elméleteivel fárasztotta magát, bőven elég lett volna, ha megmondja: mikor adja vissza a veje az ellopott milliárdokat, és hogy mikor kerül börtönbe a bűntársaival együtt. A Demokratikus Koalíció-Szolidaritás szövetség szerint ami késik, nem múlik: ezekre kell majd válaszolnia április 8. után is, immáron a bíróságon."

DK Gyurcsány Ferenc
De jön majd új kor. Új kormány. A meghurcoltakat szabadon engedjük és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni. A bűnös eljárásban részt vevők ellen meg minden törvényes eszközzel fellépünk. Akik bűnösen kiszolgálták Orbán rendszerét, nem számíthatnak megértésre. Tönkretettek embereket, családokat, életeket. Mert gyávák, megalkuvók, vagy csak egyszerűen megvehetők voltak. Nem lesz bosszú. Csak végre tisztességes igazságszolgáltatás lesz. Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok. Soha nem felejtem el. Soha”
– írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, tovább fenyegetőzve: „Ne számítsanak nyugodt nyugdíjas évekre”, mert tettük nem fog következmények nélkül maradni. A hatalom bukását követően „kinyitjuk az aktákat és akkor a mai vádlókból vádlottak lesznek”.

"Az MSZP-s Simon József megbotránkoztató viccet sütött el a miniszterelnökről. A szocialista politikus egy poszt alá kommentelve tett be egy képet, amelyen Orbán Viktort főbe lőve ábrázolta, alá pedig ezt írta: „Keresd a hibát! Én nem találtam”.
 
Bizony lehet, és a választási ígéretük az örök élet és az ingyen sör! Ezzel már majdnem felülmúlták Gyurcsány ígéreteit!
A rendszerváltáskor voltak csak sokan a pártok. A legszórakoztatóbb műsorok voltak a TV-ben a kampánybeszédeik. (Már ha nem kellett volna sírni rajtuk.) Zsinórban ígérték a fargazdaságokon alapuló mezőgazdaságot. És még ezt is nehezen bírták kimondani. Választás után szépen fel is szívódtak az ismeretlenségbe. Az állami támogatást akkor még nem kellett visszafizetni...
 
A rendszerváltáskor voltak csak sokan a pártok. A legszórakoztatóbb műsorok voltak a TV-ben a kampánybeszédeik. (Már ha nem kellett volna sírni rajtuk.) Zsinórban ígérték a fargazdaságokon alapuló mezőgazdaságot.

Olvasom, Vágó Gábor szerint a vasárnapi tárgyaláson Gy. F. ittas volt:
"Lárifári, Magyarország többet érdemel. Még egy kupicát Ágikám...? ...Ildikó...? ....Bernadett? ... Ja, te vagy az Klárikám!"

:rohog::rohog::rohog::rohog:
 
Olvasom, Vágó Gábor szerint a vasárnapi tárgyaláson Gy. F. ittas volt:
"Lárifári, Magyarország többet érdemel. Még egy kupicát Ágikám...? ...Ildikó...? ....Bernadett? ... Ja, te vagy az Klárikám!"
Azt miert nem olvastad, hogy Vago urat feljelentettek mert nem igaz.
Ejnye az egyoldalu tajekozottsag megfekszi a gyomrodat.
 
Utoljára módosítva:
Szel asszony , mar a foldon se tud jarni, hisz GYurcsanytol kapott igen galans ajanlatot, amit meg megkoszoni se tud az okos asszony. /A DK a jeloltjet visszamondtak es a Szel melle fog beallni a DK kampnyolni az indulo korzetebe/
Csak tudnam mitol is van ilyen nimbusza akar neki akar a tobbi pici partnak 8 eve politizalnak vagy nem merhetok vagy eppen a bejutas kuszobevel kuszkodnek. Semmi esetre se lehet ezt megmagyarazni hacsak azzal nem hogy forgolodnak a szelrozsa minden iranyaba. HA nem a baloldal akkor a jobbikkal tarsul .
Hogy ideologiailag hogy megy ez nala... belekopunk a Duna party cipokbe vagy nem, Eus zaszlot egetunk vagy csak a DK et akarja? zsidozunk ciganyozunk kicsit es valasztunk egy disz zsidot es egy disz ciganyt? Morvai Krisztinaval egyutt fognak tuntetni az Eu ellen? Mi tortenik ha TOrockai atveszi a Vonatol a hatalmat majd a Szel kartasno elfujja az ego hazat?
Vona lakossagi foruman 9 fo volt a masik helyen 30 , ok fogjak megtolteni a termet?es valasztas nyerni..........
Vago /LMP/ a madarak azt csiripelik nem iszik de sziv es ezert tunik el idonkent a vilag szeme elol. En magam se hiszem el ezt de lehet ugyan olyan kacsa mint Gyurcsan pialasa. Talan a valasztasokra kene koncentralni es a szavazokra.
A DK a Gyurcsanyt naponta latni forumokon heti 3 alkalommal 2-3 varosba megy telt hazas forum, a tobbi napokon a tv radio es a facen eloben valaszol kerdesekre. Piasan nem latta senki, a fiatal Vago ha 1 hetet vegig csinalna elvonulna pihenni 1 honapra.
Meg tudja valaki mondani egy unnep a Marc 15 miert unnepel kulon az LMP? mert olyan kevesen vannak hogy befernek egy szallodai terembe, vagy olyan gyulolkodve neznek a demokratikus ellenzekre, hogy nem birnak ki egy orat se veluk, de hogy, hogy kormanyoznanak mert egyedul nem sikerul nyerniuk, Orban es Vona radikalis szarnyaval versengve fognak gyulolkodni?
Sok ember forgolodott 180 fokot oda es vissza de nagyon kis % az aki ezt orommel beveszi.
 
9 ember méltóztatott meghallgatni Vonát...



Sorra szembesülnek a Jobbik hívek tömeges eltűnésével a párt vezetői, a napokban tartott vidéki fórumokon. Volner arcán is leginkább a kétségbeesés tükröződött, amikor a hét elején Nagykőrösön a színpadról szembesült azzal, hogy
jó, ha összesen 40 ember kíváncsi a mondandójára.

760x0.jpg


Ide igyekszik az LMP.
 
Melitta, Vágó korábban azt mondta, hogy Gyurcsány részeg volt, ez nyilvánosan is megjelent, most bocsánatot kért. Elvárom, hogy korrekten fogalmazz!
Azt varsz el amit akarsz de szinte azonnal cafoltak, es feljelentest tesznek, de hat ezt is elfelejtetted kozolni.
Vegul minden jo ha a vege jo, bocsanatot kert ,mert valasztas elott hetekkel nem egymast kell pocskodiaznia az ellenzeknek.
Nem irigykedni kell a masik partra hanem dolgozni megtobbet mint a masik part es akkor lehet leelozni,mert minden adva van nekik is penz paripa fidesz szimpatia jobbik szimpatia es meg se mennek semere. Most se fognak egy onnallo korzetbe se aratni lagalabbis a felmeresek alapjan.
Hogy mibol gondoljak ,hogy ok osszefogjak az ellenzeket nem tudom ,mert ha igy lenne akkor a Fidesz tamogatottsagaval kene birniuk, oruljenek ha masodhegedusok lehetnek valahol , en a 3. befutora tippelek jobbik Fidesz Lmp vagy Mszp Dk lmp.
 
"Molnár Gyula értékelése szerint az elmúlt napok politikai egyeztetései elkeserítőek, nagyon színvonaltalanok és a magyar emberek szempontjából sértőek is." HVG - 2018. március 19. Hát most itt tartunk 3 héttel a választások előtt.

Azonban meg kell hagyni, bravúros, amit Gyurcsány csinál. Igazi mozgalmár. Úgy ledarálja az ún. demokratikus ellenzék térfelének pártocskáit, csak úgy recseg (Együtt, Moma, Momentum, LMP). Az MSZP még akadozik a torkán, de csak lecsúszik az is. Komoly esélye lehet, hogy a legnagyobb párttá legyen a térfélen. Vágó kínosan magyarázkodik és hajlong, Széllnek egyre nagyobb erőfeszítésébe kerül, hogy úgy tegyen, mintha kétszámjegyű támogatottsággal bíró párt lennének, Hadházy... inkább hagyjuk. Egyik se egy Schiffer. Persze érthető, Széll se engedhet, hiszen lassan a bejutási küszöb a tét. Világos, hogy se az MSZP+1Karácsony-nak, se a DK-nak esze ágában nem volt tárgyalni érdemben a Jobbikkal. Szerencsétlen Vona. Ez volt a Júdás-csók. Nagyon jól tudja mindenki, hacsak köhint Fletó felé, már bukott is . Persze néki már így is meszeltek. Röviden: Fletónak nagy esélye lesz arra, hogy győzzön a balliberális oldalon, s ha Karácsony hasal, már az MSZP is az övé. Persze ez csak ötletelés. Még az is játszhat, hogy a Fidesz a Vonát eltakarító Jobbikkal alkot koalíciót. Bár ennek én kevésbé örülnék. Ja igen, és a DK kampányfilmjében ott virít Kuncze Gábor... Ugye-ugye! A hydra feje.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,143
Üzenet
4,805,670
Tagok
615,896
Legújabb tagunk
Fürjes Beáta
Oldal tetejére