A polgármester veje terítette a drogot Balatonszemesen

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Június 8.

Melitta - 2019 Június 8, 00:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A magyar kriminalisztika történetében egyedülálló esetnek nevezte a rendőrség, hogy egy bűnmegelőzési egyesület árulta a drogot a Balaton partján az elmúlt 6-7 évben - számolt be a 24.hu egy hosszabb cikkben.

  Azóta a 24.hu megtudta, hogy a civil szervezetet a balatonszemesi polgármester veje vezeti, az önkormányzat pedig rendszeresen támogatta, sőt a kábítószer szállítására használt 6,4 millió forintos terepjáróhoz is a község segítségével jutott hozzá az egyesület.


  A rendőrség négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben fogyasztás miatt indított eljárást. A Somogy megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese arról is beszámolt, hogy az egyesület elnöke egy Bűnmegelőzés feliratú terepjárójával hetente járt Budapestre drogért.

  A 24.hu szertint a szóban forgó civil szervezet a Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület, elnöke pedig 2011 óta a most 28 éves E. István, aki a balatonszemesi polgármester kisebbik lányának a férje. Ő az egyike azoknak, akiket a rendőrség őrizetbe vett, kezdeményezve a letartóztatást.

  A polgármester nem akart nyilatkozni az ügyről, pedig nemcsak családi érintettségről van szó, hiszen az önkormányzat évek óta támogatta a bűnmegelőzési álca mögé bújó egyesületet.

  2016. február 15-én Balatonszemes polgármestere arról beszélt egy képviselő-testületi ülésen, hogy nem megoldott kérdés Balatonszemesen és a szomszédos Balatonőszödön a közterület-felügyelet létrehozása, de több éve működik egy közbiztonsági egyesület, ami pályázat útján, önkormányzati segítséggel hozzájutott egy 6,4 milliós forintos Suzuki Vitarához. Ezt a Vitarát hétfőn a rendőrök megállították, és kiderült róla, hogy évekig szállították vele a drogot az egyesület tagjai.

  A 24.hu úgy tudja, hogy az autóval március közepén az árokba hajtottak, és az eleje összetört. A járműnyilvántartó szerint a 2015-ös évjáratú Suzuki balesetét a sofőr okozta.

  [​IMG]
  Fotó: Police.hu
  A polgármester három éve éppen ennek az autónak a megszerzésével indokolta egy új szervezet létrehozásának szándékát, mert úgymond szerették volna hatékonyabban kihasználni.

  A rendőrség tájékoztatása szerint a polgármester veje által vezetett egyesület tagjai már évek óta drogot terjesztettek az autó megszerzésekor.

  Az önkormányzat ugyanakkor többször is százezres nagyságrendű támogatást adott az egyesületnek, tavaly és tavalyelőtt egyaránt 200-200 ezer forintot szavazott meg erre a célra a képviselő-testület - sorolja tovább a 24.hu a megdöbbentő eset részleteit.

  Az ügy gyanúsítottjait őrizetbe vételük mellett kihallgatták.

  [​IMG]
  Fotó: Police.hu
  Takács József független polgárgátmester nemrég azzal került be a hírekbe, hogy tavaly áprilisban a saját pénzén hordatta ki a fideszes képviselőjelölt szóróalapját a parlamenti választás előtt néhány nappal.

  HH.
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Június 8.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A világ minden pénze sem elég...???
  2. gumelig
   gumelig
   Addig jàr a korsó a kútra...
   Meg kell mondjam, az ötlet remek volt. Magyaros. Passzol a mentalitásunkhoz.:D
   Utoljára módosítva: 2019 Június 8
   setni, ladybug7spots és sorcier kedveli ezt.
  3. victorvacendak
   victorvacendak
   Ötvös Csöpi forog a sírjában...
  4. iLaller76
   iLaller76
   Azt hitték, hogy ök már sérthetetlenek...
   tornando és setni kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Jahh...megállították az autót, ami bevallotta, hogy évekig szállított drogot... vagy hogy is volt ez ? ...és hogyhogy nem tűnt fel senkinek semmi 6-7 évig ? ... milyen jól fizető állása volt a vejnek, hogy nem tűnt fel mennyit keres ?...hogyhogy nem mondott le azonnal a polgármester ?
   A fenébe...elfelejtettem, hogy Magyarországon vagyunk...
   tornando és setni kedveli ezt.
  6. gumelig
   gumelig
  7. krabat1
   krabat1
   Jaj baszki, ez csak 20 gé fű.
   Még csak nem is drog.
  8. setni
   setni
   Azt nem tiltja a törvény?
   Ha meg büncselekmény akkor bűntetés jár érte.
  9. krabat1
   krabat1
   Annyira nem kell odalenni a törvényektől.
  10. setni
   setni
   Akkor miért vannak a rend őrei az ügyészek a bírák?
   Egyik sem kell majd megoldjuk úgy ügyesben....ami neked normális az lehet hogy a szomszédodnak már nem az...de, aki bírja az marja...
   Pl: engem zavar a dohányzás akkor lelőhetném a dohányost?
   Szeretem a tisztaságot a szemetelőket levadászhatom?
   Nézd megerőszakolják a szomszédot áá hagyjad már az az ő ügyük...
   Hidd el gyorsan lennének törvények szabályok....
  11. krabat1
   krabat1
   Eddig is voltak. A rabszolgaságra, a pogromokra, mindenre.
  12. setni
   setni
   Ezért is működnek a társadalmak.
  13. krabat1
   krabat1
   csak körbe járnak

Megosztás