Hírek Attól félnek a kutatók, hogy globális pánik lenne úrrá az emberiségen, ha felfedeznénk egy idegen civilizáció létezését

Attól tartanak, hogy egy ilyen észlelést követően „fejetlen csirkeként” viselkedne kollektíven az egész emberiség.


Mindennapi nyűgjeink mellett erre talán kevés gondolatot szánunk, de a tudósok már készülnek rá, hogy egy nap üzenetet fogunk egy fejlett földönkívüli civilizációtól – emiatt is állították fel a SETI Post-Detection Hub-ot (magyarul nagyjából: SETI Észlelést Követő Központ) a St Andrews-i Egyetemen.

A központ lényege, hogy a tudósok felkészültek legyenek az esetlegesen beérkező rejtélyes jelek elemzésére, és kitalálják azt is, hogyan reagáljanak minderre. Míg a SETI kutatóinak már léteznek útmutatásai arra vonatkozóan, hogy mi a közvetlen teendő, ha kétségtelenül egy idegen civilizációra utaló technológiai lenyomatot („technosignature”-t) vagy csillagközi üzenetet érzékelnek, a következő lépésekkel kapcsolatban már alig akad bármiféle irányadás.

Korábban már írtunk (lenti cikk) egy olyan vitáról is, ahol két megoldást is javasoltak arra, hogy miként kerüljük el itt a Földön a nukleáris konfliktust a nemzetállamok között, amit egy ilyen észlelés egyesek szerint kiválthatna. A vita során az egyik fél kizárólag a szűk nemzeti érdekeket képviselte, és lényegében az adott ország (jelesül az USA) teljes titoktartásában látta a megoldást, míg a másik fél már globális jelentőségű felfedezésként kezelte volna a kérdést, és épp ezért a teljes átláthatóságot tartotta volna kívánatosnak.

A St Andrews-i Egyetemen működő központra visszatérve – ez egyre inkább határozott formát ölt, mint arról a The Guardian beszámolt. A központ egy nemzetközi kutatócsoportot fog össze, hogy tervet dolgozzanak ki tehát a külöböző forgatókönyvekre, egyben ösztönözzék az ENSZ-t, hogy vállaljon vezető szerepet a Föld válaszlépéseinek koordinálásában. Mint látható tehát, a központ is az átláthatóság pártján áll egy ilyen felfedezéssel kapcsolatban.


A kutatók szerint a leginkább az ad okot az aggodalomra, hogy ha ilyen üzenetet kapnánk, annak pontosan milyen társadalmi és kulturális hatásai lehetnek. Mint azt Dr. John Elliott, számítástechnikai szakértő és nyelvész elmondta:


„Megvizsgálnánk a társadalmi hatást, az információterjesztést, a médiát, a vallásokra és a hitrendszerekre gyakorolt hatást, a dezinformáció lehetőségét, és azt hogy milyen elemző képességekre lesz szükségünk, és még sok minden mást. Fontos, hogy stratégiák legyenek, és átláthatóak legyünk azzal kapcsolatban, hogy mit tudunk és mit nem.”

Az a lehetőség, hogy üzenetet kapjunk egy fejlett földönkívüli civilizációtól, nem olyan távoli, mint amilyennek látszik. Az elmúlt 30 évben a technológia fejlődése növelte az ilyen üzenetek észlelésének esélyét. 1992 óta, amikor a csillagászok először fedeztek fel egy Naprendszeren túli bolygót, több mint 5000 ilyen planétát észleltek. A tudósok azt is feltételezik, hogy a Tejútrendszer 300 milliárd csillagának többsége saját bolygócsaláddal rendelkezik. Ezenkívül ma már erősebb távcsöveket használunk, vagy sokkal erősebb távcsövek és egyéb technológiai lehetőségek válnak elérhetővé a földönkívüli civilizációk jeleinek keresésére a közeljövőben.

Ez azt jelenti, hogy az égbolt jóval nagyobb részén tudunk majd jeleket keresni. A SETI kutatói már most figyelik a földönkívüli élet jeleit, és fedeztek is fel már érdekes jeleket, de eddig ezek egyikéről sem bizonyosodott be, hogy egy fejlett civilizációból származna.


Dr. Elliott hozzátette még, hogy:


„Ha üzenetet kapnánk egy fejlett földönkívüli civilizációtól, az transzformatív esemény lenne az emberiség számára. Fontos, hogy felkészüljünk egy ilyen eseményre mind tudományos, mind társadalmi szempontból. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy tudományosan, társadalmilag és politikailag is rosszul reagáljunk egy olyan eseményre, amely bármikor megtörténhet, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt hibásan kezeljük.”

Felkai Ádám

1672997839965.png
 
A " Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány", tehát az álmodozás egy dolog. A kreatív fantázia a másik.
Erre tényleg csak a korabbi idezetre tudok visszautalni!
....Kinevetik őket, de mosolyuk mintha savanyú lenne…

Ha az álmodást osszemosod a lusta emberek restségével, akkor akár igazad is lehetne.
Ha egy beszelgetesnek csak az a celja, hogy szavakkal jatszunk, és baromira nem érdekel a mogottes tartalom, csak arra torekszik valaki, hogy a sajat bolcsességét mindenki fölé hejezve a zsenialitas talmi látszatát keltse, akkor igen.
Ugy igazad van!
 
Erre tényleg csak a korabbi idezetre tudok visszautalni!
....Kinevetik őket, de mosolyuk mintha savanyú lenne…

Ha az álmodást osszemosod a lusta emberek restségével, akkor akár igazad is lehetne.
Ha egy beszelgetesnek csak az a celja, hogy szavakkal jatszunk, és baromira nem érdekel a mogottes tartalom, csak arra torekszik valaki, hogy a sajat bolcsességét mindenki fölé hejezve a zsenialitas talmi látszatát keltse, akkor igen.
Ugy igazad van!
Ha azt hiszed, legyen úgy...
 
Egy perpetuum mobilének a megvalósításán eddig már sokan álmodoztak de kudarcot vallottak.

A perpetuum mobilének három típusa van.
- A megkülönböztetés a szerint történik, hogy a termodinamika melyik törvényét sértik. :)

Csodálom, hogy senki nem kérdezte meg miért nincs Laser fényforrás a természetben, intelligens lény nélkül? :)
 
Utoljára módosítva:
Lehet megnézni az Alien mínusz második és mínusz első részét... :rohog:
Szerintem nagyon nem kellene kutatni a földönkívüli életet, mert nagyon meg fogjuk vele szívni...
 
Még jó hogy megcsinálták az Avatart amiben van fejlett civilizáció igaz humanoid tehát a saját képünkre alkotunk minden mert korlátoltak vagyunk tehát fejlettek? Mi? Hogy? És ha jönne egy üzenet mégis ki örül egy ismeretlen hívásnak? És akkor odamegyünk lakni ahol lehet lopni? Mit adnánk nekik farmert? Sört? Kis zöld lények ja mégis mit szívtak maguk? Foszforeszkálnak és macskapisi szagúak. Egy büdös vasat se adnék ilyen kutatásokra komolyan. A nagy nemzetközi Pomogács kutatás.
Végül egy klasszikus:
"Két magyar csak megfér együtt, de három már bajosan."...Coki, pogány, az apád dicsőségét.
 
Hja egy igazi kutató az igenis féljen!! Internet korában nehéz lenne eltitkolni és sokba kerülne persze a házigazda fizetne mi. A felfedezők sokkal szimpik azok mentek félsz nélkül, megesznek? Sebaj? Csak legyen fűszeres. Valaki okos azt mondta hogy még mindig 19. századi technológiával működünk és valóban.
 
ha műszerekkel felfedeznek egy tőlünk x 100-1000- 100000 fényévnyire lévő civilizációt amelynek felfogjuk a jeleit, akik úgyse fognak soha idejönni, de a mi életünkben egész biztos hogy nem, attól szerintem nagyon kevesen esnek pánikba és nem lenne semmiyen globális őrület.
Ha idejönne egy idegen hajó, akkor már neccesebb mi lenne a társadalmi reakció, de a fenti tanulmány se ezt kutatja (olyan valószínűtlen az esemény lenne ez), hanem akkor mi lenne ha elfogott üzenet v. észlelt bizonyíték által szereznénk arról tudomást, léteznek idegenek is.

egyébként meg csináljanak széleskörű, globálisan reprezentatív felmérést és ne csak a nyugati világban, hanem a nagy kultúrkörben is, mert addig csak egy totálisan hasraütött vélemény, hogy ettől össznépi riadalom törne ki. Szerintem nem lenne pánik, mert mit kell összfosnia magát bárkinek is attól, hogy mondjuk csillagászati értelemben vett "szomszédban" 1234 fényévnyire létezik egy másik, csillagközileg is észlelhető civilizáció.
Mert én nyugtáznám mint egy igen fontos tudományos tényt, oszt jónapot, nem dőlne össze a világképem, hitem, gondolkozáson, valamint a mindennapjaimra se lenne semmilyen hatása.
De el tudom képzelni, ez már a nyugati világban se mindnekinél lenne igy, nem beszélve egy afrikai, ázsia, vagy a harmadik világban élő tömegekről. Ott lehet kitörnének akár zavargások, főleg ha nem kapnak tájékoztatást, vagy kapnak, de egyszerűen nem értenék. Mert ez mellesleg még Európában is probléma lehetnee, sokan nem értenék, vagy félreértelmeznének akár egy teljesen korrekt és tényszerű tájékoztatást itthon se ... :(
 
Úgy gondolom, hogy az ember ismeretlentől való félelme valószínűleg pánikot keltene.
Plusz simán el tudom képzelni, hogy tőlünk jóval fejlettebb faj(ok) is léteznek.

Miért ijednének meg tömegek tőlünk mindkét fél számára elérhetetlen távolságra lévő idegenek létezésétől? Nem tudnak idejönni, mi még kevésbé odamenni, sőt igazi kommunikáció se létezne.
Ha fejlettebb is, de sose tud idejönni, akkor megint nincs ok pánikra, sőt, tekintve az univerzum és a Tejutrendszer életkorát, nagyon meglepő lenne ha nálunk fejletlenebb civilizációt észlelnénk - azaz ha észlelünk idegeneket, azok 99,x %, hogy fejlettebbek lesznek nálunk:)
 
Ez egy nagyon tiszteletremélto, de fantasztikusan visszaveto álláspont.
Talan az egyik legszélsosegesebb pelda, hogy a francia akadémiát nagyon izgatta a repulés.
A fizikusok vérre meno vitákat folytattak arrol, hogy vajon a levegonel nehezebb tárgyak repulgetbek-e
Mindez az 1800-as évek eleje táján volt.
Végul is az a dontés szuléetett - amit aztan irasba is foglaltak - hogy bizonyithatoan csak a levegonel konnyebb dolgok képesek a repulesre, mint pl a léghajo, és ezek a kutatáésok támogatandoak.
A jegyzokonyvek alairasa utan Laplace kimutatott az ablakon, és mosolyogva mon dta: - Nezzetek csak...
A parkanyon nehany galamb csipegetett!

Vagy hozzamn példának azt ami már már a nevében is hordozza a bizonyitás hiányát?
Nem mai dolog!
Egyszeruen nem álltak a rendelkezésre azok az eszkozok, amik ma már megoldhatová tesznek dolgokat!
x3+y3=z3 - ami minden matematuikus számára a grál volt évszázadokon keresztul, a nagy Fermat sejtes.
Azt állitotta, hogy a termeszetes szamok korében ennek az egyenletnek nincs megoldasa.
A pitagorsz tetelklel ellentétbe, ahol az x2+y2=z2 a derékszogu haromszog oldalainak egymashoz viszonyitott arányát fejezi ki, ha a tagok harmadfokuak az már nem létezik.
FGermat egy mosoly kiseretében csak annyit irt a lap margojara ahol errol irt, hogy van erre egy nagyszeru8 bizonyitasa, de hely hianyaban azt most nem irja le :)
Mara bebizonyosodott, hogy a sejtes igaz!

Vagy ha a fizikat nezzuk, a Newton i fizikat szinte cáfolni latszik a Quantummechanika. LÁTSZIK!
Aztan jott Einstein, Jött Bohr és az Osloi kor es lám..

Attol arrogánsabb állitás ma nincs, mint hogy csak a bizonyitott dolgokat fogadom el, mert én baromira racionalis vagyok.

Hadd idezzrem a vegere Shakespearet a Hamletbol:
"Tobb dolgok vannak égen s foldon Horatiom, mit sem sejtelmetek álmodni képes..."

Na kezdjük ott, a nagy Fermat-tétel (ma már nem sejtés, hanem tétel, mert bebizonyították) tényleg igaz, de kár a felkiáltójel a végére, mert ebben semm olyan nincs, amit te vele akarsz alátámasztani. Fermat állított valamit, amit nem tudott bizonyítani, és soksok eredménytelen kísérlet után, 1995-ben bebizonyították, hogy igaz a sejtése. A tudomány így működik, minek ide felkiáltójel??

A Newton-i fizikát nem a kvantummechanika cáfolja, hanem a pontos mérések :). Továbbá Einstein-relativitáselmnélete adja a világ pontosabb leírását, de a gyakorlatban a Newton-i számításokat továbbra is alkalmazzák sok esetben, mert makroméretekben a valóság igen jó közelítését adja.
A kvantummechanika és a relativitáselmélet se illik össze a legkisebb Planc-hossz alatti méretekben, és akkor mi van?
Valakik szerint lesz egy egyesített szuperelmélet, ami mindkettőt magában foglalja (TOE, Theory of Everything), míg mások azt mondják, ez csak az emberi elme rend iránti vágya sugallja, egyáltalán nem szükségszerű, hogy ennyire eltérő jelenségeket egy elmélet tudja leírni, mindig is két, a maga területén érvényes elmélet lesz.
De ebből se feltétlenül következik az, amit mondassz.
 
Na kezdjük ott, a nagy Fermat-tétel (ma már nem sejtés, hanem tétel, mert bebizonyították) tényleg igaz, de kár a felkiáltójel a végére, mert ebben semm olyan nincs, amit te vele akarsz alátámasztani. Fermat állított valamit, amit nem tudott bizonyítani, és soksok eredménytelen kísérlet után, 1995-ben bebizonyították, hogy igaz a sejtése. A tudomány így működik, minek ide felkiáltójel??

A Newton-i fizikát nem a kvantummechanika cáfolja, hanem a pontos mérések :). Továbbá Einstein-relativitáselmnélete adja a világ pontosabb leírását, de a gyakorlatban a Newton-i számításokat továbbra is alkalmazzák sok esetben, mert makroméretekben a valóság igen jó közelítését adja.
A kvantummechanika és a relativitáselmélet se illik össze a legkisebb Planc-hossz alatti méretekben, és akkor mi van?
Valakik szerint lesz egy egyesített szuperelmélet, ami mindkettőt magában foglalja (TOE, Theory of Everything), míg mások azt mondják, ez csak az emberi elme rend iránti vágya sugallja, egyáltalán nem szükségszerű, hogy ennyire eltérő jelenségeket egy elmélet tudja leírni, mindig is két, a maga területén érvényes elmélet lesz.
De ebből se feltétlenül következik az, amit mondassz.
Tehát csak azt fogadjuk el ami bizonyitott?!
(nerm vaghyok teljesen biztos abban hogy e4l is olvastad amire válaszoltál, nem csak szavakat szedtél ki innen-onnan és arra irtál fantasztikus tudomanyosnak hato mondatokat)

Kinek a pap, kinek a papné...(kinek a paplan)
 
Tehát csak azt fogadjuk el ami bizonyitott?!
(nerm vaghyok teljesen biztos abban hogy e4l is olvastad amire válaszoltál, nem csak szavakat szedtél ki innen-onnan és arra irtál fantasztikus tudomanyosnak hato mondatokat)

Kinek a pap, kinek a papné...(kinek a paplan)

Bocs, de úgy látszik nem érted a lényeget: ami bizonyított, az biztos hogy létezik és igaz.
Ami nem bizonyított, az vagy igazi, vagy NEM, ugyanis a feltevések, sejtések egy része egy része igazzá válik (mert sikerül igazolni), más része pedig nem, mert sikerül cáfolni.
Az idő majd eldönti.
De azért igaznak tekinteni bármit, mert nincs igazolva, az egyenesen hülyeség, mert minden nyitott kérdésre van 4-5 vagy még több teória, amelyek gyakran egymásnak is teljesen ellentmondanak, aza értelmetlen mindet igaznak tekinteni azért, mert még nincs cáfolva.
Te viszont meg kb. ugy kezeled, hogy ami nem bizonyított, az is igaz, erre hoztál két, eleve csak félig jó példát - a Fermat-tétel nem jó példa, hisz az tudomány normál működését bizonyítja.
A galambos példa sztorinak jó, tetszett, de több mint 2 évszázados, ma már nem ilyen a tudomány működése, legfeljebb ahogy a Móricka elképzeli gondolatokban.
 
Arra miért nem gondolunk pölö hogy nekik mi lennénk túl primitívek ergo miaszöszt kezdjünk velük? Idedobnak egy kólásüveget és választ várnak? Menjünk a földiekhez "háztűz"nézőbe? Már maga a bolygó neve is primitív - szerintem. Egy ilyen csodálatos valaminek szebb neve is lehetne. Hm pl. Uniqum ?
 
Bocs, de úgy látszik nem érted a lényeget: ami bizonyított, az biztos hogy létezik és igaz.
Hogy is volt pár ezer évig az euklideszi geometriaval? Ponztosabban annak urolsó pontjával?
Vagy mi van azzal, hogy alig 200 eve (sem), hogy a Francia Tudomanyos Akadémia kijelentette, hogy a levegőnel nehezebb mesterseges tárgy nem repülhet?
Ami nem bizonyított, az vagy igazi, vagy NEM, ugyanis a feltevések, sejtések egy része egy része igazzá válik (mert sikerül igazolni), más része pedig nem, mert sikerül cáfolni.
Az idő majd eldönti.
No ez az! Ma (még) nem, holnap igen.

De azért igaznak tekinteni bármit, mert nincs igazolva, az egyenesen hülyeség,
Higgs bozon a bapjainkig?
mert minden nyitott kérdésre van 4-5 vagy még több teória, amelyek gyakran egymásnak is teljesen ellentmondanak, aza értelmetlen mindet igaznak tekinteni azért, mert még nincs cáfolva.
Te viszont meg kb. ugy kezeled, hogy ami nem bizonyított, az is igaz, erre hoztál két, eleve csak félig jó példát - a Fermat-tétel nem jó példa, hisz az tudomány normál működését bizonyítja.
A galambos példa sztorinak jó, tetszett, de több mint 2 évszázados, ma már nem ilyen a tudomány működése, legfeljebb ahogy a Móricka elképzeli gondolatokban.
Azert a tudományos akadémiak nagyjabol ugyanugy működnek...
 
Két Alien beszélget egymással a földünkről
- Milyen az ö technikai felkészültségük?
- Van nekik műhold által irányított nukleáris fegyverük. Veszélyes
- Veszélyeztet bennünket az ö intelligenciájuk?
- Ugy gondolom nem, mert a fegyverek saját maguk ellen vannak irányítva. :)
 
Hogy is volt pár ezer évig az euklideszi geometriaval? Ponztosabban annak urolsó pontjával?
Vagy mi van azzal, hogy alig 200 eve (sem), hogy a Francia Tudomanyos Akadémia kijelentette, hogy a levegőnel nehezebb mesterseges tárgy nem repülhet?
Mire akarsz kilyukadni? Nem érted az egészet, de van időm, elmagyarázom. Az euklidészi-geometria ma is igaz - csak ma már tudjuk, vannak más geometriák is, régebben meg csak az volt, az volt a GEOMETRIA. Bővültek a tudományos ismeretek, így ma már tudjuk, nem teljeskörü. Na és, fejlődött a tudomány, egyre többe tudunk, tényleg nem értem ez mire érv, vagy mit cáfol abból amit leírtam.

A franciákról pedig, mi az hogy (alig) 200 év? Sok területen a tudomány akkor még csak leíró volt még, és az azóta eltelt 200 évben nagyobb a fejlődés, mint előtte 2000 évig. Mellesleg azt a franciák csak kijelentették a repülő tárgyakról, nem bizonyították - remélem érzed a különbséget :)
Egyébként hozhattál volna aktuálisabb témát is, alig 120-130 éve még azt hitték és azt tanitották, a Föld csak pármillió éves lehet, mert nem ismerték a radiaktivitást, annak hiján pedig a Föld 20-25 mió évesnél sehogy sem lehetett idősebb. De a vallás szerint meg csak kb. 6000 éves lehetett :DD
Ma meg már tudjuk, mert okosabbak vagyunk, hogy kb. 4,57 mrd éves a Föld, és itt már hiába reménykedik bárki, ebből nem lesz újra 6000 éves Föld-kor, de 45 milliárd éves se.


"No ez az! Ma (még) nem, holnap igen."
De nem minden. Rengeteg elmélet volt ami nem lett bebizonyítva és végleg el lett vetve, mert hibás volt, Ma is a sokat emlehetett sötét anyagra és energiára létezik több mint féltucat elmélet, a nagyobbik fele téves, sose lesz igaz.
Értsd már meg az isten szerelmére, hogy a feltevések, elméletek jókora hányadát cáfolják, sose lesz belőle igazság, hiába írtad nagy fehemensen, hogy "No ez az! Ma (még) nem, holnap igen."


"Higgs bozon a bapjainkig?"
Mi van vele?

"Azert a tudományos akadémiak nagyjabol ugyanugy működnek..."
hát vegyük külön magát a tudomány fejlődését, módszertanát, és annak bizonyos intézményrendszerét.
a kettő nagy kár keverni, de még a tudományos akadémiákra se igaz ez a kijelentés, még a tudás és tudományellenes orbanisztánra sem.
 
"Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett, isten háta mögötti zugában található egy sehol sem jegyzett sárga nap.
Durván kilencvenmillió mérföldre tõle kering egy tökéletesen jelentéktelen, kékeszöld bolygócska, melynek majomtól eredõ civilizációja oly döbbenetesen primitív, hogy a kvarcórát még mindig pompás dolognak tartja."

"Köztudott, hogy végtelen számú világ létezik, egyszerűen azért, mert végtelen tér áll rendelkezésre. Mindazonáltal nem mindegyiken van élet, ezért a lakott világok száma véges. Bármely véges szám osztva végtelennel, jó közelítéssel nullát ad eredményül, így az Univerzum átlagos népsűrűsége nullának mondható. Ebből következik, hogy az egész Univerzum népessége maga is zéró, vagyis azok a személyek, akikkel időnként összefutunk, csupán a zabolátlan fantázia termékei."

Douglas Adams : Galaxis útikalauz stopposoknak
 
Utoljára módosítva:
Mire akarsz kilyukadni? Nem érted az egészet, de van időm, elmagyarázom. Az euklidészi-geometria ma is igaz - csak ma már tudjuk, vannak más geometriák is, régebben meg csak az volt, az volt a GEOMETRIA
Na akkor ezt meg egyszer.
Aszongya az utolsó tetel, hogy egy egyenessel egy ponton keresztül CSAk EGY párhuzamos egyenes húzható.
Ezt kerdőjelezte meg a Bolyai-Lobacsevszkij geometria.
Ezt nem lehet máskénnt értelmezni, mint hogy vagy ez, vagy az.

. Bővültek a tudományos ismeretek, így ma már tudjuk, nem teljeskörü. Na és, fejlődött a tudomány, egyre többe tudunk, tényleg nem értem ez mire érv, vagy mit cáfol abból amit leírtam.
Azt, hogy amit több száz éven keresztül természetesnek vettünk, nem feltétlenül az.
(Tudom ez épp nem bizonyitás, hisz axioma, de mégis.)
A franciákról pedig, mi az hogy (alig) 200 év?
Az 1800-as évek közepe, masodik harmada. Fejből, mert annyit nem elér, hogy utánakeressek a pontos évszámnak.
Sok területen a tudomány akkor még csak leíró volt még, és az azóta eltelt 200 évben nagyobb a fejlődés, mint előtte 2000 évig. Mellesleg azt a franciák csak kijelentették a repülő tárgyakról, nem bizonyították - remélem érzed a különbséget :)
Ilyen alapon Newtontól Galiliioig sokan csak kijelentettek, de nem bizonyítottak allitásaikat...
Egyébként hozhattál volna aktuálisabb témát is,
Hoztam, Higgs bozon (+sötet anyag/energia).
alig 120-130 éve még azt hitték és azt tanitották, a Föld csak pármillió éves lehet, mert nem ismerték a radiaktivitást, annak hiján pedig a Föld 20-25 mió évesnél sehogy sem lehetett idősebb. De a vallás szerint meg csak kb. 6000 éves lehetett :DD
Ma meg már tudjuk, mert okosabbak vagyunk, hogy kb. 4,57 mrd éves a Föld, és itt már hiába reménykedik bárki, ebből nem lesz újra 6000 éves Föld-kor, de 45 milliárd éves se.


"No ez az! Ma (még) nem, holnap igen."
De nem minden. Rengeteg elmélet volt ami nem lett bebizonyítva és végleg el lett vetve, mert hibás volt, Ma is a sokat emlehetett sötét anyagra és energiára létezik több mint féltucat elmélet, a nagyobbik fele téves, sose lesz igaz.
Mégsem tudjak mással magyarazni a vilagűr összetételét.
Értsd már meg az isten szerelmére, hogy a feltevések, elméletek jókora hányadát cáfolják, sose lesz belőle igazság, hiába írtad nagy fehemensen, hogy "No ez az! Ma (még) nem, holnap igen."


"Higgs bozon a bapjainkig?"
Mi van vele?
Semmi különös.
Csak 60 évet kellett varni a létezesének bizonyítására...
"Azert a tudományos akadémiak nagyjabol ugyanugy működnek..."
hát vegyük külön magát a tudomány fejlődését, módszertanát, és annak bizonyos intézményrendszerét.
a kettő nagy kár keverni, de még a tudományos akadémiákra se igaz ez a kijelentés, még a tudás és tudományellenes orbanisztánra sem.
Szerintem meg nem lehet a kettőt elkülöníteni, mivel az akadémia a tudomány fokmérője, sőt annak legmagadabb foka.
 
Nezd!
Itt van korulottunk egy vilag, amirol alig tudunk valamit.
Egy szuk kis terben tortennek dolgok, amikrol mi azt allitjuk, mindenhol igy megy.
A fene tudja!
Ha valamit tud egy normalis ember, az az hogy nagyon picike a mi tudasunk.
Elraboltak, nemraboltak?
Nem tudom.
Hibádzik valami annal aki ilyet mond?
Lehet.
Meg az is lehet hogy nem.
Annyira bizonytalan ez a tudjuk nem tudjuk jatek.
....

Ehhhh angyalok, démonok, az ezoteria apostolai, az énkozpontu vilagok hirdetoi, isten és ember...
Ez egy olyan zavaros téma
Van, nincs ...

Ami tény: attol, hogy nem vagyunk paranoiasak, meg uldozhetnek pici zold emberkék

A kulcsszó az, bár nem úgy ahogy te gondoltad, hogy:
"Itt van korulottunk egy vilag, amirol alig tudunk valamit."

ugyanis van egy jól (?) ismert jelenség, amiről a normális/átlagember semmit sem tud, még több diplomával se, az ún. alvási paralízis jelensége. Ebbe semmi misztikus nincs, de jól magyarázza az ufóelrablásos eseteket éppúgy, mint azokat a középkori eseteket, amikor még démonok, kísértők látogatták az embereket.
Épp ezért az ufóelrabolt emberek egy nagyobbik része egyáltalán nem gyagyás (egy kis részük viszont az, másik része meg csak feltűnésre, érdeklődésre vágyik), csak sose hallott az alvási pralízis jelenségéről - mint ahogy nagy általánosságban nagyon-nagyon kevesen.

"Ha valamit tud egy normalis ember, az az hogy nagyon picike a mi tudasunk."
hahaha, egyénként igen, kollektív emberiségként nem annyira. Te se hallottál sose erről a jelenségről, ami kiválóan magyarázza mindenféle kis zöld emberkék nélkül is az alienelrablásos eseteket.
 
A kulcsszó az, bár nem úgy ahogy te gondoltad, hogy:
"Itt van korulottunk egy vilag, amirol alig tudunk valamit."

ugyanis van egy jól (?) ismert jelenség, amiről a normális/átlagember semmit sem tud, még több diplomával se, az ún. alvási paralízis jelensége. Ebbe semmi misztikus nincs, de jól magyarázza az ufóelrablásos eseteket éppúgy, mint azokat a középkori eseteket, amikor még démonok, kísértők látogatták az embereket.
Épp ezért az ufóelrabolt emberek egy nagyobbik része egyáltalán nem gyagyás (egy kis részük viszont az, másik része meg csak feltűnésre, érdeklődésre vágyik), csak sose hallott az alvási pralízis jelenségéről - mint ahogy nagy általánosságban nagyon-nagyon kevesen.

"Ha valamit tud egy normalis ember, az az hogy nagyon picike a mi tudasunk."
hahaha, egyénként igen, kollektív emberiségként nem annyira. Te se hallottál sose erről a jelenségről, ami kiválóan magyarázza mindenféle kis zöld emberkék nélkül is az alienelrablásos eseteket.
Mindent meg lehet magyarázni. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,181
Üzenet
4,813,435
Tagok
616,419
Legújabb tagunk
kinga.kinga
Oldal tetejére