Hírek Az egykori fideszes miniszter szerint Magyarország Oroszország szövetségese

Boros Imre közgazdász volt a vendége a Hír TV Napi aktuális című műsorának. Az interjúban hangot adott meglátásának, mely szerint Magyarország a legnagyobb részvényese az Egyesült Államok szankciós listájára frissen felkerült Nemzetközi Beruházási Banknak (IIB).

A Indexen beszámoltunk róla, hogy az Egyesült Államok újabb 50 személyre és intézményre vetett ki szankciókat Oroszország és Ukrajna háborúja miatt. Mindezt David Pressmann budapesti amerikai nagykövet jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

A Hír TV-nek adott interjúban Boros Imre is reagált a bejelentésre.

Az első Orbán-kormány minisztere úgy fogalmazott, hogy „ha Oroszországot akarják ütni” az amerikaiak, akkor azt azzal akarják elérni, hogy


EGYIK SZÖVETSÉGESÉT ÜTIK: MAGYARORSZÁGOT.

Hozzátette, hogy „mi vagyunk az első számú részvényesei ennek a banknak jó ideje”.


Boros ezzel a budapesti székhelyű IIB-re utalt, amely az Egyesült Államok friss szankciós listáján szerepelt alelnökével, a korábban diplomataként dolgozó Laszlóczki Imrével együtt.

Belák Tamás1681380579707.png
 
Olvasom itt a beírásokat es közben eszembe jut ahogy a nejej szentsegel, hogy a kilencedik gyárto lisztjét probálja és mégsem sikerül normális kenyeret sütni belőle...
No nem az ő hibája. Tud sütni. Nem hivatalból, kötelessegszerűen dícsérem a kulináris tudását, hanem mert tényleg van gyakorlata.
De a BL55 kategóriaban nálunk forgalmazott lisztek mindegyike nagy valószínűséggel takarmánygabonából keszül. (A másik verzió, hogy at adalékok, mint pl. a guargumi miatt olyan, amilyen- még rosszabb.)
Flamingo, a diskurzus éppen innen indult ki. Ismerve hazánk fiait, az ukrán (akármilyen)gabona megérzésem szerint nem csak hogy első osztályú áruként, hanem akár bio terményként is a piacra kerülhetett. Elég az első uniós országba belépnie, onnan már bárhová, bármilyen mennyiségben és minőségben. Az átpapírozásban mindig is világbajnokok voltunk.
És mi azon molyolunk, hogy az ukránok az EU-ban tiltott növényvédőszerrel operálnak?
A másik.
Ha csak a tranzitot engedélyezzük az ukran gabonának, akkor mi félnivalónk van?
Ja, hogy megismétlődhet az olajszőkítés, amikor komplett fűtőolaj vonatszállitmányok tűntek el a sínekről? Esetleg az üres cukorkamionok csak forditott előjellel?
A 35 ezer NAV alkalmazott (ami jóval több, mint a teljes Magyar Honvédség állománya), nem tudja garantálni a szállitmányok eseménymentes átjuttatását az országon?
Vagy ez is csak egyfajta "jajjjönnekamigráncsok" népetetés?
Őszintén nem értem.
Flamingo, szerintem a lengyelek indították el a dominót. A többi Ukrajnával határos országnak két választása volt: 1. vagy ő is tilt, 2. benyeli hogy még nagyobb (ha mindegyik tilt rajta kívül, akkor a teljes) mennyiség a nyakába zúdul.
Szerintem meg igen (lasd lengyelek...)
A lengyelek már a tranzitot is blokkolják?
Mijamanó, hát már ők is oroszbarátok lettek!?
Na meg persze azok a fránya választások megint. A politikai érdek minden más érdeket felülír.
Őszintén nem értem.
Ha az ehező Afrikaiaknak szállitanának, akkor a Balti tengerig elviszik vonston, onnan hajóval Afrikaba.
A kinaiak meg a törökök akár hajókat is küldhetnének a Fekete tengeri ukrán kikötőkbe. Azokat csak nem támadnak meg az oroszok, vagy igen?
Balti-tengerig vonaton, kamionban, onnan hajóval Afrikába, mindez mennyi környezetterheléssel jár?
O.k, Afrikában nem teremnek meg ezek a gabonák.
De nekünk valóban muszáj több ezer km távolságból megvenni ugyanazt, ami helyben is előállítható? Arról meg nem is beszélve, hogy a helyben előállított termény, termék, élelmiszeripari termék helyben jelent munkahelyeket, adóbevételt, amiből nekünk lesz orvosi ellátásunk, kórházunk, iskolánk....
Valóban el kell kótyavetyélni mindezt csak azért, hogy most pár fillérért olcsóbb legyen a kenyér?
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,176
Üzenet
4,812,852
Tagok
616,372
Legújabb tagunk
meszaka
Oldal tetejére