Hírek Az egykori fideszes miniszter szerint Magyarország Oroszország szövetségese

Boros Imre közgazdász volt a vendége a Hír TV Napi aktuális című műsorának. Az interjúban hangot adott meglátásának, mely szerint Magyarország a legnagyobb részvényese az Egyesült Államok szankciós listájára frissen felkerült Nemzetközi Beruházási Banknak (IIB).

A Indexen beszámoltunk róla, hogy az Egyesült Államok újabb 50 személyre és intézményre vetett ki szankciókat Oroszország és Ukrajna háborúja miatt. Mindezt David Pressmann budapesti amerikai nagykövet jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

A Hír TV-nek adott interjúban Boros Imre is reagált a bejelentésre.

Az első Orbán-kormány minisztere úgy fogalmazott, hogy „ha Oroszországot akarják ütni” az amerikaiak, akkor azt azzal akarják elérni, hogy


EGYIK SZÖVETSÉGESÉT ÜTIK: MAGYARORSZÁGOT.

Hozzátette, hogy „mi vagyunk az első számú részvényesei ennek a banknak jó ideje”.


Boros ezzel a budapesti székhelyű IIB-re utalt, amely az Egyesült Államok friss szankciós listáján szerepelt alelnökével, a korábban diplomataként dolgozó Laszlóczki Imrével együtt.

Belák Tamás1681380579707.png
 
Olvasom itt a beírásokat es közben eszembe jut ahogy a nejej szentsegel, hogy a kilencedik gyárto lisztjét probálja és mégsem sikerül normális kenyeret sütni belőle...
No nem az ő hibája. Tud sütni. Nem hivatalból, kötelessegszerűen dícsérem a kulináris tudását, hanem mert tényleg van gyakorlata.
De a BL55 kategóriaban nálunk forgalmazott lisztek mindegyike nagy valószínűséggel takarmánygabonából keszül. (A másik verzió, hogy at adalékok, mint pl. a guargumi miatt olyan, amilyen- még rosszabb.)
Flamingo, a diskurzus éppen innen indult ki. Ismerve hazánk fiait, az ukrán (akármilyen)gabona megérzésem szerint nem csak hogy első osztályú áruként, hanem akár bio terményként is a piacra kerülhetett. Elég az első uniós országba belépnie, onnan már bárhová, bármilyen mennyiségben és minőségben. Az átpapírozásban mindig is világbajnokok voltunk.
És mi azon molyolunk, hogy az ukránok az EU-ban tiltott növényvédőszerrel operálnak?
A másik.
Ha csak a tranzitot engedélyezzük az ukran gabonának, akkor mi félnivalónk van?
Ja, hogy megismétlődhet az olajszőkítés, amikor komplett fűtőolaj vonatszállitmányok tűntek el a sínekről? Esetleg az üres cukorkamionok csak forditott előjellel?
A 35 ezer NAV alkalmazott (ami jóval több, mint a teljes Magyar Honvédség állománya), nem tudja garantálni a szállitmányok eseménymentes átjuttatását az országon?
Vagy ez is csak egyfajta "jajjjönnekamigráncsok" népetetés?
Őszintén nem értem.
Flamingo, szerintem a lengyelek indították el a dominót. A többi Ukrajnával határos országnak két választása volt: 1. vagy ő is tilt, 2. benyeli hogy még nagyobb (ha mindegyik tilt rajta kívül, akkor a teljes) mennyiség a nyakába zúdul.
Szerintem meg igen (lasd lengyelek...)
A lengyelek már a tranzitot is blokkolják?
Mijamanó, hát már ők is oroszbarátok lettek!?
Na meg persze azok a fránya választások megint. A politikai érdek minden más érdeket felülír.
Őszintén nem értem.
Ha az ehező Afrikaiaknak szállitanának, akkor a Balti tengerig elviszik vonston, onnan hajóval Afrikaba.
A kinaiak meg a törökök akár hajókat is küldhetnének a Fekete tengeri ukrán kikötőkbe. Azokat csak nem támadnak meg az oroszok, vagy igen?
Balti-tengerig vonaton, kamionban, onnan hajóval Afrikába, mindez mennyi környezetterheléssel jár?
O.k, Afrikában nem teremnek meg ezek a gabonák.
De nekünk valóban muszáj több ezer km távolságból megvenni ugyanazt, ami helyben is előállítható? Arról meg nem is beszélve, hogy a helyben előállított termény, termék, élelmiszeripari termék helyben jelent munkahelyeket, adóbevételt, amiből nekünk lesz orvosi ellátásunk, kórházunk, iskolánk....
Valóban el kell kótyavetyélni mindezt csak azért, hogy most pár fillérért olcsóbb legyen a kenyér?
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Alguien tiene el patrón de Juliet la perezosa, de Ana Maria Craft?
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!
remélem jól csinálom!

Statisztikák

Témák
37,864
Üzenet
4,729,617
Tagok
610,703
Legújabb tagunk
Enikő8Horváth
Oldal tetejére