Bezárják a Kaáli Intézetet – lombikbébiprogram kérdőjelekkel

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 22.

Melitta - 2017 Szeptember 22, 05:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Október közepén befejezi a működését a kaposvári Kaáli Intézet. A jövőt lehet sejteni, vélhetően átveszi a lombikbébi program lebonyolítását a kaposvári kórház, egyelőre azonban még az érintettek sem ismerik az átmenet részleteit.

  A kórház múlt heti közleménye szerint az ellátás zökkenőmentes átvétele és folyamatossága érdekében több mint egy éve folytatnak tárgyalásokat a Kaáli Intézet vezetésével. A szerződések elkészültek, a kórház részéről több hónapja aláírták az iratokat. Hozzátették: remélik, hogy a családok, a leendő kismamák biztonságos, folyamatos ellátása érdekében a Kaáli Intézet is felelősségteljesen jár el.


  – Hogy mi lesz, azt még pontosan nem tudjuk – felelte kérdésünkre Mánfai Zoltán, a kaposvári Kaáli Intézet orvos-igazgatója. – Ami nem titok, és a betegeinknek is elmondjuk: október 13-ai dátummal a Kaáli Intézet színeiben a betegellátás Kaáli professzor utasítására lezárul Kaposváron. Ez azt jelenti, hogy a folyamatban lévő kezeléseket végigvisszük, de újakat már nem indítunk. Múlt héten közölte velünk ezt Kaáli professzor. Arról nincs információm, hogy állnak a kaposvári kórház és az intézet közötti egyeztetések. Amit mi szeretnénk, hogy a lehető legkisebb döccenővel működjön az átállás, és itt helyben, ha nem a Kaáli Intézet, akkor a kórház égisze alatt működjünk. A kollektíva nyitott erre.

  Mánfai Zoltán hozzátette: a kórházi közlemény céloz egy egyezségre, amit a kórház részéről aláírtak, de Kaáli professzor még nem. Ez azonban egy évvel ezelőtti helyzet.

  – Ami biztos: a szeptember elsejei kormányrendelet megemlíti a kaposvári kórházat, mint potenciális szolgáltatót. Tehát kormányzati döntés van arról, hogy itt legyen egy állami meddőségi centrum, ez nem a Kaáli professzorral való tárgyalások függvénye, hanem eldöntött tény – mondta az orvos igazgató. – Az igazi kérdés csak az, hogy időben milyen átmenetet sikerül kialakítani. Ha a meglévő készülékekkel tudunk tovább dolgozni, akkor csak minimális leállás szükséges, de ha minden berendezést újra kell vásárolnia a kórháznak, annak hosszabb átfutási idő lehet.

  kaali.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 22.

  1. Melitta
  2. victorvacendak
   victorvacendak
   Van még elég Kaáli Intézet Mo-n...
   Éva Kismadar kedveli ezt.
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha a professzor még nem írta alá a megállapodást, annak nyilván oka van.... az ok talán a cikk utolsó mondatában rejlik.... lehet, hogy a kórház ájándékba kérné a műszereket is nem csak a kow-howt ?
  4. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Nem lepődnék meg, ha Lőrinc barátnak majd erre is lesz egy cége-fél év után minősítéssel,mint az atomerőmű kapcsán-jó barátja meg a Balogh Miniszter úr meg amúgy is a téma szakértője, majd ad szakmai ötleteket:D
   Gagamail kedveli ezt.
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   Egyébként az állami meddőségi intézmény furán hangzik. Ugyanis eddig is elég nagy támogatást kapott államilag minden pár, aki megfelelt a kritériumoknak (in vitro-ra). Vagyis ha ezen felül is bele akar avatkozni az állam, akkor az valószínűsíthető, hogy haszonszerzás vagy valami stika miatt. Mázli, hogy európa egyik leghatékonyabb intézete éppen a szomszédban van, így végső soron van választék, ha valakinek a Kaáli nem jön be...
   Gagamail kedveli ezt.

Megosztás