Borzalmas terrortámadás Barcelonában

Kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában csütörtök délután. Késő délutáni hírek szerint legkevesebb 13 ember meghalt, a sérültek száma sajtójelentések szerint hatvan körüli, többen válságos állapotban vannak.

Egy belügyi illetékes ugyanakkor kevesebb halottról, illetve sérültről beszélt. A rendőrség terrorista támadásnak minősítette az esetet. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem érkezett hír.

A kisteherautó vezetője elmenekült. Névtelenségbe burkolódzó rendőrségi forrásokra hivatkozva az El País című spanyol lap arról adott hírt, hogy ketten követték el a támadást, amely után bevették magukat egy közeli étterembe és túszokat ejtettek. A helyi sajtó jelentése szerint a rendőrség tárgyalásba kezdett a túszejtőkkel.

A rendőrség lezárta a környéket, akárcsak a közeli metró- és vasútállomásokat, a lakosságot pedig arra kérte, maradjon távol, hogy ne akadályozza a mentők munkáját.

A furgon a Las Ramblas sugárúton hajtott a járdára, mintegy 600 méteren keresztül gázolt, míg végül egy kioszknak ütközött a La Boquería piachoz közel.

Egyes helyi források lövöldözésről adtak hírt. A rendőrség cáfolta, hogy tűzpárbaj történt volna, ugyanakkor talált egy másik furgont, amelyet állítólag a támadás elkövetői béreltek, feltehetően azzal akartak elmenekülni.

A rendőrség az esettel összefüggésben annyit közölt, hogy egy muzulmán férfi furgont bérelt, azt azonban nem erősítették meg, hogy a merénylethez használt furgonról van szó.

Egyelőre nem jelentkezett semmilyen szervezet a merénylet elkövetőjekén.

Mariano Rajoy spanyol kormányfő Twitter-üzenetében együttérzéséről biztosította a halálos áldozatok hozzátartozóit és a sérülteket, valamint hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.

"A legfontosabb, a sebesültek ellátása a Las Ramblas-on és a biztonsági erők munkájának megkönnyítése" - fogalmazott a spanyol miniszterelnök.
MTI

terror.jpg
 
Sziget fesztival utan
620x0.jpg


620x0.jpg


620x0.jpg


620x0.jpg

620x0.jpg


a kepek Ripost/Markovics Gábor

kepviselok szemetje almacsutkatol az papir galacsin

Azt+egy%C3%A9bk%C3%A9nt+nem+tiltja+a+h%C3%A1zszab%C3%A1ly%2C+hogy+a+k%C3%A9pvisel%C5%91k+egyenek+%C3%A9s+igyanak+az+%C3%BCl%C3%A9steremben%2C+mint+ahogy+azt+sem%2C+hogy+maguk+al%C3%A1+dob%C3%A1lj%C3%A1k+a+szemetet..jpg


images


Lehetne meg sok kepet feltenni a mecsek utani szemetrol, ahol tobbszaz vagy ezer ember rovidebb idot egyhelyen tolt ott minden orszagba sok szemet marad utanuk. Emlithetnem a mozit vagy barmilyen rendezvenyt.

Canadaba is egy hokimecs utan mazsa szam van a szemet. Ezen a kirandulo helyen ahol 3-5 csalad van ott eleg hihetetlen a tomentelen szemet.
 
Kicsit lemaradtam, de visszaolvastam és úgy látom, hogy ismét kezd eltérni a csapat az eredeti témától. Már nem csak Barcelonáról van szó, hanem visszatért a migráció témaköre, az eltérő kultúrák együtt élése, és kissé úgy jön ki mintha a kis nemzetünk egy szívtelen, az elesetteket nem támogató nemzet lenne.

Kedves Melinda te éppen úgy hajtogatod az általad vélt, a saját információs forrásod által közvetített véleményt, mint a másik oldal, aki más összefüggések figyelembe vételével alakítja ki véleményét. Elbeszélünk egymás mellett.

Összegezném a saját szubjektumomból adódó véleményt, amelyet ezeken a fórumokon már néhányszor kifejtettem:

1. Barcelonában szörnyű gyilkolászás történt! Muszlin fanatikus, direkt, ártatlan embereket ütött el, előre megtervezve, szándékosan ölt meg, nyomorított meg. És ez már a sokadik eset, amelyben ártatlan emberek estek áldozatul itt Európában. Az elkövető minden esetben békés vallásúnak hirdetett, fanatikus muszlin volt. Nem háborúban, hanem „hőstettként” az utca védekezésre képtelen emberét ölték meg. Miért?

2. A migráció kérdésére visszatérve: természetesen nem csak a nemzetközi jog miatt kötelessége bármely államnak befogadni a menekülteket, hanem erkölcsi kötelessége is. No de ez a kötelezettség már ott jelentkezik először, ahol a létét nem veszélyeztető, biztonságos országba lépett, ott véleményem szerint megszűnik a tovább menekülés szükségessége, oka. És semmiképpen nem az a rendezése az ügynek, hogy a menekült határozza meg, hogy hol kíván menekült lenni, mint pl. ő csak Németországban, avagy Svédországban, avagy pl. nem Franciaországban, Calais-ban, hanem Angliában kíván menekült lenni.

3. Ennek a kicsit migráns ellenes közhangulatnak egy másik összetevője sajnos ma már a félelem is. Mi érthetetlen ebben, hogy eljutottunk oda itt Európában, hogy nem lehet egy sétálóutcán nyugodtan végig menni, nem lehet egy kávézó teraszán múlatni az időt félelem nélkül, mert jön egy örült, aki saját vallási vezetőik által fanatizálva minden ok nélkül vagy megkésel, vagy áthajt egy teherautóval? És ez ma már valóság a késeléses, vagy a teherautós öldöklés kivédhetetlen még a biztonsági szervek szerint is. Persze, hogy vannak tényeges menekültek és azokat segíteni kell, de sajnos ebben a tömegben ellenőrizetlenül, a tömegben megbújva, még ha minimális százalékban is egyesek ölési a céllal jöttek.

Neked egy hír, és persze az áldozatokat sajnálod, ha akár Barcelonában, vagy bárhol Európában történik, de másoknak tragédia, mert elveszítettek valaki. Nekünk pedig meg félelem, hogy itt ne történjen meg. Ez is összetevője a közhangulatnak és közöttünk vélemény különbségnek.

4. A szír kisfiút ügyét összekapcsolni a menekültséggel? Igen, a háború ilyen, és rendkívül sajnálom, mert a háborúkban a gyerekek a legvédtelenebbek.

De egyébként csak remélni tudom, hogy ugyan így fogják kezelni a barcelonai áldozatul esett brit-ausztrál kisfiút is! Legyen az ő képe is visszatérő fénykép, az ő értelmetlen halála is, és szimbóluma az Európát sújtó terrornak!

Az már egy másik kérdés, hogy hogyan jutott a világ ide, mit okozott a nyugat elhibázott politikája Líbiában, Irakban, most Szíriában, vagy az un. ’arab tavasz” eredményének milyen következményei vannak jelenleg is. Volt ISIS, vagy volt menekült áradat, Európában terror, öldöklés, ezen hatalmak megdöntése előtt? Tudomásom szerint Szíriban Bassár el-Aszad elnök ma is egy demokratikusan megválasztott elnök. Miért fegyverrel, polgárháborúval kellene eltávolítani és nem demokratikus módon, választással? Nem nagyhatalmi játszma eredménye a szír polgárháború és az onnan származó menekültáradat?

Avagy nem az-e inkább az a bűn, hogy egy demokratikusan megválasztott rendszerre, elnökre fegyverrel támadó ellenzéket fegyverrel támogatnak, polgárháborúba sodornak, ezzel együtt egy ország népességét veszélyeztetik, földönfutóvá, menekültté tesznek, áldozattá válik sok millió embert, mint pl. a képen bemutatott gyermek?

5. Azt gondolom, hogy a probléma megoldása, célja nem lehet a menekülttáborokban való élés, vagy akár egy újkori népvándorlás megindítása, hanem valamennyi vallási muszlinvezető részéről is a végre ténylegesen megbékélés hirdetése, a nagyhatalmak részéről a kiegyezés, és ezzel minden nemzet fiainak és lányainak a saját szülőföldjére való visszatérés, a békés, élhető létének biztosítása.
 
Ennyit a személyeskedésről, ugye, kedves Melitta? :) Mindenesetre remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy az én pár kis ilyen-olyan diplomámnál, professzoraimnál, mindenféle képzéseimnél stabilabb háttérrel, műveltséggel és tájékozottsággal bírsz, amit kiválóan alkalmazol. Sajnos. én lemaradtam ebben, de majd még igyekezni fogok.

Annyit viszont még engedelmeddel mutatok neked:
"" A csürhe szó jelentése: átvitt értelemben: fegyelmezetlen, rendetlen, zajongó embercsoport, alantas tömeg. Legkorábbi jelentése: értéktelen holmi, limlom. "" - Tudományos és Köznyelvi Szavak Magyar Értelmező Szótára -

Áh, szerintem hagyjad, reménytelen. :) Legalább tudod, hogy kikkel nem kell itt szóba állni és reagálni sem rá.
 
Borzalmas terrortámadás? Inkább unalmas. De ezt vállalták. Pár havonta néhány tucat ember megy a levesbe. Majd hozzászoknak.
 
Borzalmas terrortámadás? Inkább unalmas. De ezt vállalták. Pár havonta néhány tucat ember megy a levesbe. Majd hozzászoknak.
Így is lehet nézni....de, ez nem az én nézőpontom.
....most akkor kiket is gyilkolnak?
Az orosz légierő az Iszlám Állam terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca közleménye szerint a harci gépek kétszáznál több fegyverest, több mint húsz, nagy kaliberű géppuskával felszerelt terepjárót, páncélozott harcjárművet és harckocsit, illetve lőszerszállító teherautókat likvidált.
 
Így is lehet nézni....de, ez nem az én nézőpontom.
....most akkor kiket is gyilkolnak?
Az orosz légierő az Iszlám Állam terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca közleménye szerint a harci gépek kétszáznál több fegyverest, több mint húsz, nagy kaliberű géppuskával felszerelt terepjárót, páncélozott harcjárművet és harckocsit, illetve lőszerszállító teherautókat likvidált.

Az ilyesmit arrafele nem szeretik.
Ok olyan ellenseg ellen szeretnek harcolni aki nem lo vissza.
Asszonyokat sexrqabszolgava tenni, gyerekek felett uralkodni, ujsagirokat rabba tennni. Ezt igen.
Azt ha visszalonek nem.
Olyankor bosszut fogadnak es valamelyik europai terroristasejt egy hos harcosa autoval a fegyver nelkuli tomegbe hajt :((((((
 
Megerősítette a katalán rendőrség az előzetes sajtójelentéseket: lelőtték hétfőn Junesz Abujakubot, a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetőjét, aki a csütörtöki terrortámadásnál a kisteherautót vezette

Korábban a hatóságok egy "incidensről" számoltak be a Barcelonától 45 kilométerre nyugatra lévő Subirats településen. A Cadena Ser nevű spanyol rádió közlése szerint a Barcelona tartománybeli településen a hatóságok lelőttek egy férfit, aki testére erősített robbanóövet viselt. A spanyol közszolgálati televízió szerint ő lehetett Abujakub.

A helyszínen jelenleg tűzszerészek dolgoznak, és egy robot segítségével próbálják a lelőtt férfi testéről a feltételezett robbanóövet eltávolítani.
 
Egy kis kiegészítés a csürhéről: csürhének nevezték a különféle állatokból (tehén, disznó, ló birka) álló állatcsoportot. (Legalább is felénk a kunságiak biztosan.) Reggel adott időben kihajtotta a csürhés, este hazahajtotta. Az állatok reggel gyakorlatilag maguktól csatlakoztak, este mivel tudták hol laknak, különösebb terelgetés nélkül kiváltak a csürhéből és bebattyogtak a kapun. Tudták a rendet. A net szerint különböző gazdáktól származó disznók alkotta állatcsoport a csürhe, de nekem ezt apukám így mesélte többször is.
 
Egy kis kiegészítés a csürhéről: csürhének nevezték a különféle állatokból (tehén, disznó, ló birka) álló állatcsoportot. (Legalább is felénk a kunságiak biztosan.) Reggel adott időben kihajtotta a csürhés, este hazahajtotta. Az állatok reggel gyakorlatilag maguktól csatlakoztak, este mivel tudták hol laknak, különösebb terelgetés nélkül kiváltak a csürhéből és bebattyogtak a kapun. Tudták a rendet. A net szerint különböző gazdáktól származó disznók alkotta állatcsoport a csürhe, de nekem ezt apukám így mesélte többször is.
Koszonet a kiigazitasert, csurherol irtam.
Pedig csak muszlimoknak kell hivni oket
 
Akar milyen nehez is ezt elfogadni a Canadahun egy kulturalt forum. Sajnalom aki nem tudja a mondanivalojat becsomagolni.
Meg valaki csurhezik torlom a regisztraciojat.
 
Alább egy forumon bejegyzésböl. Jómagam nem láttam az adást, de feltételezem, hogy nem csusztat a beiró.

"
"Pedig Magyarország területének a 90%-án még mindig jobb a közbiztonság, mint Ny-Európában…”
Szerencsétek van egyelőre, de várjátok ki a végét.
Ime egy apró téma, ami szóbakerült a T.V. ma délelötti kerekasztal-dumamüsorából, a lehető legrövidebben idézem a dolgokat, csak az abszolut lényeget visszaadva:
Egy barcelonai szupermárketben , a terrortámadás napján a pénztár elötti sorban egy kislány kérdez valamit anyukájától az elöttük álldogáló muzulmán nő viseletével kapcsolatban, mire a spanyol nép nyakára betolakodott némber-más szavam nincs, és normális emberként nem is lehet rá- visszfordulva azt sziszegi a kislány arcába, hogy legyen türelemmel még NÉHÁNY ÉVIG, majd anyukája is IGY LESZ ÖLTÖZVE!!
Mi lesz veletek, drága európai barátaim, mi lesz veletek????????????
N.B.
A betolakodók őszinteségét tisztelem és csodálom. Készülj a jövöre - vagy tudd, hova tedd árilisban az X-t"
 
Utoljára módosítva:
Ha terrorrol, terrorizmusrol van szo valamit at kell gondolni.
Itt aktivan kapcsolodok a migraciohoz is, nem rasszista meggondolasbol, hanem a jozan esz miatt.

Az arab es perzsa vilag evszazadok ota a harcnak el sajnos.
Folyamatosan valtoznak az allamalakulatok, alig van azon a videken olyan orszag ami 100 evesnel idosebb.

A hatarok allandoan valtoznak.
Uj orszagok jonnek letre, es regiek tunnek el.

Vegyuk a terrorizmus szempontjabol egyik mervado államot, Pakisztant. India fuggetlenedese utan kivallt indiabol es onalollo allam lett. Ma a vilag egyik legnagyobb letszamu hadseret adja(szerencsere szervezettsege, korszerusege nem mervasado). Atomhatalom!!! Tobb mint 100 nuclearis robbanofej birtokosa?
Raadasul kozvvetlen szomszedja a terrorizmus egyik feszkenek, Afganisztannak.

Hogyan tehetett szert ez a szegeny orszag erre?
A terrorizmus szamukra kereseti forras. A fejlett vilag, elsosorban az USA evente tobb milliard dollart ad segely cimen, amivel tamogatja az orszag terrorizmus elleni harcat.
Gondolkodjunnk el azon, ennek az orszagnak erdeke-e a terroristak legyozese, a terrorizmus megszuntetése?
Abban a pillanatban hogy ez megtortenne, megszunne az orszagba aramlo penz. Tehat az pakisztani titkosszolgalat mindent meg kell hogy tetgyen, hogy ez az allando allapot fennmaradjon, de ugy hogy oket nem fenyegesse. Nem veletlen hogy az AlKaida egyik feszke volt ez az orszag, nem veletlen hogy itt probalt megbujni Oszama is.

Ott van afganisztan. Egy olyan orszag, ami evszazadok ota harcol.
Elsosorban nem az idegen megszallok ellen, annak ellenere hogy a Szovjetunio, aztan az USA is megproibalta megszallni.
Az afgan hadurak milliardokat keresnek opiumtermelesen, amit az USA el kell hogy nezzen, ha nem akarja maga ellen forditani ezeket
az embereket. HA megszunne a terrorizmus az rengeteg penz elveszteset jelentene.

Nincs itt arra lehetoseg, hogy vegigsoroljam azokat a lehetosegeket ami arrafele penzkereseti forras.
Azt viszont be kell latni, hogy az ideologia, vallasi okok mellett ezek azok az okok, amik leginkabb fenntartjak ezt a helyzetet.

Kovesd a penz utjat, mondjak nagyon sokan nem veletlenul
 
NNNNA most HA allitolag egy tanult es ertelmes egyen imigyen nyilatkozik
es ilyen mertekben a mediahirek agymosasaban el
akkor mit lehet varni a prolineptol ??
NEM nem talalkoztok menekulttel !! -mert nem engeditek be !!!
a Keleti PU-udvaros tomeny undormanyt amit muveltetek veluk ---LATTAM !!
azt a vilag NEM FELEDI !!
itteni szir barataim kerestek meg mert a csaladjuk szenvedett ott .
olyan kerdesre ,hogy ilyenek a magyarok mit is tudtam volna valaszolni
Nem tudjuk mi van otthon ? Rosszul vagyunk informalva ??
ugye ez nevezik vicc categorianak !!
Elmondom neked ,hogy sokkal tobbet IS latunk es meg annal is tobbet tudunk
az informacionk pedig olyan hitelesen friss ,hogy te meg nem is hallottal rola mi mar lattuk is .
Lehet NEM AKARNAM !
amit ma ti ott muveltek az arra jo ,hogy elerjetek vele a totalis caoszt
A totális káosz Európának a nyugati felén van, nem itt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,336
Tagok
615,789
Legújabb tagunk
vireni
Oldal tetejére