Csak ha akarsz velem beszélgetni

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod Bori a Medveczky egy korszak az életemben. ... Ezt csak azért mondom el, mert akik ma itélkeznek felette valójában nem tudják minek köszönhette kivételes sikerét. Ennek na meg annak, hogy jelenség volt. A vele egyidőben sőt egyműsorban fellépő Balogh Edina technikailag sokkal jobb táncosnő volt, de ha bejött mögéje a tánckar 2 perc múlva már nem tudtad ki a szólista. A Medvénél ez nem fordulhatott elő. Mögé rakhattad a néphadsereget, akkor is ő volt a szólista. ...És azt kivánom minden nőnek, hogy igy nézzen ki 65 felett.

Ez egy találó, nagyon kifejező mondat!!! :)
A régi képeket nézegetve, ahol még vörös volt - persze ott is szép nő -, de most valahogy szebb lett, finomabbak a vonásai. És igazán nagyon csinos, ezt az ellensége se vitathatja. Ha a bőr regenerálható lenne, senki nem gondolná, hogy nem egy sokkal fiatalabb nő, de még így is. Mondjuk táncolni nem láttam mostanság, csak a képeit újságokban.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretettel kívánok mindnyájatoknak békés és boldog ünnepeket!




karacsony002.jpg
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
ss

BOLDOG ÜNNEPEKET
Az idén összeesik a Karácsony és a Hannukah. Kinek mi jár!
BOLDOG ÚJÉVET
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönet a felrakott fotókért! Csodálatos a NatGeo képek közül a kanyon képe is, de az én kedvencem a farkasmama, aki fegyelmezi az egyik kölyköt. A lányod képeit mindíg megcsodálom, nagyon tudják vezetni a tekintetemet, és érdekes dolgokat mutatnak szépen komponálva. A nevető delfin már szinte közhelynek számít, mégis úgy tudta lekapni, hogy újat mond vele.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Feher Karacsonyunk van az iden.
Na ez itt nagy dolog, mert nagyon ritka.
Terdig ero ho van es meg mindig jon le a javabol.
Kimasztam az uzletbe meg megvenni egy par dolgot es feltuno volt az emberek viselkedese.
Mindenki mosolygot, idegenek koszontottek egymast, kimondottan perfekt karacsonyi hangulat van. kiss

Az egyetlen ciki dolog az, hogy holnap lekell vezetnem Seattle-ba, mert onnan repulunk Arizonaba szilveszterezni. Remelem nem zarjak le az orszagutakat.
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
BOLDOG ÜNNEPEKET
Az idén összeesik a Karácsony és a Hannukah. Kinek mi jár!
BOLDOG ÚJÉVET


Kedves Pufi!

Köszönöm ezt a mondatodat, mert így ennek jegyében ollóztam össze egy szakmai hírlevélre a mai karácsonyi köszöntőt, amit, ha nem veszed rossz néven bemásolok ide:


Elérkezett a Karácsony, az év legszebb, legmeghittebb, legcsaládiasabb ünnepe. A keresztények Jézus megszületésére emlékeznek, egyben ez a szeretet ünnepe is.

  • Eredetileg január 6-án, Vízkeresztkor ünnepelték meg a Megváltó világra jövetelét, ugyanis a megkereszteléssel Jézus lelke született újjá. Az ősi kereszténységben fontosabb volt a lélekben, mint a testben való megszületés. Végül az egyház december 25-ét választotta ki emléknapul. Ez egyben a Napisten ünnepe volt az antik világban.
  • Tudtátok-e, hogy a karácsony szavunk török eredetű? Ugyanis december végén kellett befizetni az egyháznak járó adót, a tizedet, más néven decimát. Ebből ered a dézsma szó a magyar nyelvben. A török nyelvben, azonban a keresztények adóját "karadzs"-nak hívták, az "on" pedig annyit jelent, tíz. Ha összetesszük a két török szót, megkapjuk a később magyar nyelvhasználatban is általánossá vált "karadzs-on", magyarosan a karácsony szót, ami eredetileg az ünnepek táján befizetendő adótizedet jelölte.
  • Az ajándékozás divatja is ősi időkre nyúlik vissza. December második felében tartották Itáliában Szaturnusz isten ünnepét. Ezek voltak az úgynevezett szaturnáliák, melyek eleinte csak három napig, majd öt napig, végül egy egész héten át tartottak. Ekkor a rabszolgák ideiglenesen felszabadultak, szünetelt a törvénykezés, mindenki önfeledten mulathatott. Ezen kívül az volt szokás, hogy a rabszolgák a szaturnáliák alatt uraik elé járultak és köszöntötték őket az újév alkalmából, s ekkor a gazdák megajándékozták őket. Ezt a jókívánságot hívták úgy, Calendae, amit a szláv népek kalendálásként őriztek meg nyelvükben. A magyarokhoz koledálás, vagy használatosabb formában, koldulás néven érkezett. Így a rabszolgáknak adott köszöntő ajándék, a kéregető koldusnak adott alamizsna és a karácsonyi ajándékozás is összefüggésben van egymással.
  • A karácsonyfa állítás is az elmúlt néhány században kialakult divat csupán. Eredete a német területeken keresendő, a német misztériumjátékok maradványa.
  • A könyvnyomtatás felfedezése előtt Bibliával csak a nagyon gazdag emberek és az egyház rendelkezett. A Szentírás történeteit úgy ismertették meg a hívőkkel, hogy a jeleneteket a templom falaira festették, ez volt a szegények Bibliája. Ezen kívül ünnepekkor lejátszották az egyes történeteket a templom melletti téren. A bűnbeesést bemutató jelenethez szükség volt egy fára, mely a tudás fáját szimbolizálja, melyről lelóg az a bizonyos alma. Télen az egyetlen gyakori örökzöld a fenyőfa volt, melyet "feldíszítették" az almával, melyet Éva leszakít.
  • Magyarországon először az 1800-as évek elején állítottak karácsonyfát gazdag családok, követve a német földről érkező divatot. De ott is csak 1600-as évekre tehető az első, kifejezetten ünnepi célokra feldíszített fenyőfa megjelenése. Ekkor még csak cukrokat, papírdíszeket helyeztek a fára. A gyertyák csak a XVIII. század közepétől díszítették az ünnepi fenyőt.

Mivel a zsidó vallási életben a holdnaptár használatos, így a zsidó és keresztény vallások fontos ünnepeinek ideje nem mindig azonos. 33 év után, idén ismét egybeesnek a zsidó és keresztény ünnepek. A nyolcnapos Hanukka első napja idén december 21-ére esett. A Hanukkah, a Fény ünnepe a Kislev hónap 25. napjától kezdődően 8 napig tart és a zsidó nép, Krisztus előtt 167-ben, a szíriaiak felett aratott győzelmének emlékét hivatott dicsőíteni.

A győzelem után a makabeusok, akik a felkelést vezették, a szíriaiak által bemocskolt jeruzsálemi szent templomot megtisztították és újra Isten szolgálatára szentelték. Aztán a győzelem emlékére megünnepelték az első hanukkaht, mely héber nyelven "felajánlást" jelent. Az ünnepségre készűlve nem találtak elég olajat lámpáikba, csupán annyi tiszta olajra leltek a templom egyik kamrájában, mely egyetlen estére lett volna elegendő. Csodálatos módon azonban ez a kis mennyiségű olaj, nem egy, de nyolc éjszakán át éltette a templom fényeit. Ez a csoda testesül újra a hanukkah fényeiben.

A Hanukka a zsidó vallás harmadik legfontosabb ünnepe, mely a gyakorló zsidók vallási öntudatának kinyilatkoztatásává vált. A zsidók keresztény honfitársaikhoz hasonlóan szintén feldíszítik otthonaikat saját vallási jelképeikkel, szintén megajándékozzák egymást és keresztény barátaikat.

Az ünnep nyolc napig tart. Ezalatt minden nap gyertyát gyújtanak, méghozzá minden nap eggyel többet. Általában színes faggyú vagy viaszgyertyákat használnak, de pl., a haszidok az olíva-olajat részesítik előnybe, ezzel is emlékezve a szentély kis olajkorsójára. A gyertyagyújtást különleges módon végzik, a gyertyákat nem közvetlenül, hanem a kisegítő, az ún. "samesz"-el gyújtják meg. A gyertyákat mindig az est beálltakor kell meggyújtani.


  • Szokás a gyertyákat az ablakba kitenni - az utóbbi években gyakorivá vált a közterületeken való, nagyméretű Hanukkah-kandelláberek felállítása, hogy az egykor megtörtént csodát közhírré tegyék.
  • Hanukkahkor olajba sült pogácsát szoktak enni ezáltal is emlékezve az olaj által létrejött csodára.
  • Minden nap elmondták a hálaadó hállél zsoltárciklust a 18 áldásban (smoné eszré) és az étkezés utáni imában betoldják a csodákra (ál hániszim) imát, amelyben dióhéjban, a hanukai történés van leírva.
  • A hanukkah alatt nincs kötelező munkaszünet. Rendszerint, a kb. fél óra folyamán, amíg égnek a gyertyák, nők nem szoktak munkát végezni.
  • Pénteki napon a hanukkah-gyertyákat a pénteki gyertyák előtt kell meggyújtani és ügyelni kell arra, hogy a szombat beállta után legalább még egy fél órát égjenek. Szombaton pedig a szombat kimenetele, a hávdálá ima elmondása után, gyújtják meg. A halacka szerint, akinek nincs pénze hanuka-gyertyára, az akár menjen el kéregetni, mert sok más micvét - jobb híjján - gondolatban is meg lehet tartani, de a hanukkah csodáját csak valóságos égő lánggal.

Talán bíztató jelnek is vehetjük idén ezt az ünnepek egybeesését, jó így együtt ünnepelni. A mai világban, ahol gyakran vegyes nemzetiségű, vallású házasságok, barátságok alakulnak ki, meg kell találnunk a közös nevezőt. Együtt ünnepelünk, egy társadalomba tartozunk, elfogadjuk egymás vallásait, ugyanakkor fontos, hogy megőrizzük és folytassuk saját hagyományainkat. Gondoljatok erre ma, amikor meggyújtjátok a gyertyákat!

Kívánunk békés ünnepeket, megértést, türelmet és szeretetet!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Na vége a beigli korszaknak. Az idén csak mákosat ettem. El akartam kábitani magamat. Sikerült. Álmos vagyok. Remélem Ti diósat ettetek.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Nekem mfelment a cukrom, igy be kellett osztani a mennyiséget karácsonyra amit el lehet fogyasztani, igy a bejgli kimaradt, csak néztem, és a cukorszintemet egy kis finom 8 éves Egri Bikavérrel pótoltam!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
jj

Ma volt az első ,szabadnapom,,. Igy kicsit többet kutakodtam az interneten mint általában. Elolvastam olyasmiket is - pl ,,hozzászólásokat,, - amit korábban nem és nagyon nem volt benne örömöm. Azonnal oda lyukadtam ki, hogy mindamellett, hogy ez az internet egy Isten áldás, egyuttal egy Isten csapás is. Teret ad a primitiv névtelen mocskolódásoknak, teret ad a szabad vádaskodásnak. A Friderikusz és a Medveczky volt pl a két célpont, ijesztő volt. Különösen akkor amikor bátran állithatom, hogy a Fridi, a Havas, a Baló, a Vitray és aztán nagy szünet, nemzetközi szinten mérhető. S hogy senki emberek mit megengednek maguknak az valami elképesztő. Kár, hogy egy ilyen nagyszerű vivmányt erre használunk fel.
Nem tudom Nektek otthonról ez természetesnek tűnik vagy Ti is elutasitjátok az efajta vélemény-nyilvánitást?
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Pufi, csodásak valóban az általad első helyezett fotók!
Garibaldi, fantasztikus a Karácsonyi és Hanuka összeállításod, köszönjük!kiss
hanukkahcandlesisrael.gif
karacsonyfa.gif
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma volt az első ,szabadnapom,,. Igy kicsit többet kutakodtam az interneten mint általában. Elolvastam olyasmiket is - pl ,,hozzászólásokat,, - amit korábban nem és nagyon nem volt benne örömöm. Azonnal oda lyukadtam ki, hogy mindamellett, hogy ez az internet egy Isten áldás, egyuttal egy Isten csapás is. Teret ad a primitiv névtelen mocskolódásoknak, teret ad a szabad vádaskodásnak. A Friderikusz és a Medveczky volt pl a két célpont, ijesztő volt. Különösen akkor amikor bátran állithatom, hogy a Fridi, a Havas, a Baló, a Vitray és aztán nagy szünet, nemzetközi szinten mérhető. S hogy senki emberek mit megengednek maguknak az valami elképesztő. Kár, hogy egy ilyen nagyszerű vivmányt erre használunk fel.
Nem tudom Nektek otthonról ez természetesnek tűnik vagy Ti is elutasitjátok az efajta vélemény-nyilvánitást?

Pufi, mikor megismerkedtem a világhálóval pár éve, nem győztem csodálkozni. Meséltem nővéremnek, hogy ez egy csoda, mennyi szépséget lehet találni. Szerinte meg a világ mocska rajta van, egy szeméttár, legalábbis akkoriban ezt mondta. Ugyanakkor mára elismeri, hogy akár tudományos adatokra, akár bármilyen megnéznivalóra szüksége van, szinte mindent megtalál, valóban elképesztő. De ő például el nem olvasna, meg nem nézne egy fórumot sem, és hogy beírjon, az szinte elképzelhetetlen. Nem is ér rá és nem is tartja sem fontosnak, sem méltónak talán saját szintjéhez, így látom. Szerintem ki is marad sokmindenből, amit én megtapasztaltam, például a Veletek való kapcsolattartás folytán, mely hasonlatos iskoláskori barátságaim kialakulásához és kevesebb lenne az életem nélküle. Ezt csak azért írom, mert mikor a mocskolódásokkal találkozol, gondolj azokra, akiknek például nincs internetük (sokan vannak, értelmes emberek is), vagy azokra, akik inkább nem is írnak véleményt, ismerve a világ színvonalát.
Szerintem kinek mi kell, azt maradéktalanul megtalálhatja a világhálón pillanatok alatt. De ebben a felfoghatatlan információ bőségben, amit lehetetlen feltérképezni akár egy életen át is, minden ugyanúgy elkezdett működni, mint az életben. Az emberiség oly nagy létszámú, hogy a sors kereke és a szerencse vagy az úgynevezett véletlen dönti el, kivel, mivel találkozom. Az én képtáram, zenetáram stb. engem jellemez, más ember képtára meg őt, és nyilván vannak olyan területek, amelyekkel még véletlenül sem fogok sohasem találkozni, mert nem nézek, keresek arra, pedig a lehetősége itt van előttem.
Ahogy az életben, úgy a hálón is - az emberi megnyilvánulások színterein, a fórumokon - többnyire elsőre a negatívum, az arrogancia dominál, mely jellegénél fogva mindenkor megnyilvánul. A jó vagy normális nem nyilvánul meg pillanatonként lényegénél fogva, azért jó, azért normális. A rossz nyomakodik és szem elé akar kerülni. Bosszantani, hergelni akar, ezért találkozol vele bárhol, bármikor. Eleinte engem is lesújtott, hogy kedvenc Konczomról, kinek dalait dúdolgatom 40 éve lassan, miket le nem írtak fórumokon, aztán megszoktam meg tudomásul vettem, hogy ami az én világom, az másnak baromság, ellenszenves. Rendben. De a rosszindulat és gonoszság nem hagy engem sem nyugodni. Én is utálok sokmindent. Beszélgethetünk is olyasmiről, amit nem szeretünk. De direkt benyomulni valahová szitkozódni, ócsárolni, valóban alantas dolog.
Pedig régóta gyűjtöm a lelkierőt, hogy beírjak a BKV oldalára egy nem akármilyet, mert tele van mindenem az idei őszi közlekedési változtatásokkal, legalábbis, ami az én általam bejárt vonalakat illeti, már-már úgy érzem, börtönbe való, aki ennyi hátrányt és ennyi bosszúságot, nehézséget okoz és ennyi embernek. Pedig valóban biztos prémiumot kapott, hogy minden ésszerű járatot ésszerűtlenné változtatott a mi környékünkön. A technikai szünetemen túl az is akadályozott ebben az elhatározásomban, hogy úgy érzem, csak a legcifrábbakat tudnám írni, az meg hiábavaló, azontúl, hogy levezetene némi feszültséget.

Hogy az általad említett nevekre térjek: rangsorolásoddal nagyrészt egyetértek. Friderikusz személye körül megoszlanak a vélemények, de tehetsége elvitathatatlan. Sajnos, mindenkinek, aki nyilvánosság elé lép, vállalnia kell a köz véleményét, akármilyen lesújtó is az. A köz meg manapság olyan, amilyen. Amilyen a kor és szelleme, amiben élünk. Populáris, felszínes, bugyuta, színvonaltalan stb. Mondhatnám, nem a bulvár hírek melletti fórumokon kell keresni a szellemi közeget. Sajnálom a nagy művészeket, mint Medveczky is, akiknek életelemük a szereplés, művészetük alapvető megjelenési formája, de sajnos primitív közegben sokszor a disznók elé hányt gyöngyök sorsát kell megélniük, és ez még a most is népszerű Koncz-cal is így van, hogy maradjak az én példámnál.
Egyáltalán, Magyarországon ma a szellemi, etikai, stílusbeli és mindenféle színvonal a béka segge alatt van. Itt nálad erről már beszélgettünk sokat más vonatkozásban is, mikor még Hahalman is bejárt naponta.

A nagyszerű vívmány ilyetén felhasználására: hát a sajtó és a televíziók, rádiók elsilányítása nem ugyanez a jelenség? Azokat is milyen nemes célokra és milyen nagyszerű minőségben lehetne működtetni, persze akkor nem lenne cirkusz a népnek!
Az utcán is lehetne sétálni, tisztaságban, jó levegőn, élvezettel. Ehelyett koszban, szmogban, graffitis mocskos falak közt sétálhatok. Mert az emberek így használják és egyelőre nincs hatóság, amelyik azzal foglalkozna, hogy szankcionálja az efféle rombolásokat és nincs semmi pozitív befolyás, ami ezen változtatni tudna.
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Pufi, csodásak valóban az általad első helyezett fotók!
Garibaldi, fantasztikus a Karácsonyi és Hanuka összeállításod, köszönjük!kiss
title.gif
karacsonyfa.gif

Aranyos vagy! Ez a hírlevél kb. 1000 címre ment ki. Kaptam jónéhány kedves visszajelzést is az igaz, de ilyet is:

"Kedves ........ Én is igazán örülök, hogy MAGYARORSZÁG, a gójok leigázása ilyen fontos a zsidóság életében. HA a Kneszet előtt adventi gyertyát gyujtanak, majd el is hiszem, amit a Talmuddal ellenkezőleg irnak: t.i. jó ez az együtt ünneplés" egy olyan nép szájából, aki megvetnek és csak rabszolga állatnak tartanak minden nem zsidót, akiknek javait, életét büntetlenül el lehet venni, akiket megerőszakolhatnak, eltiporhatnak.
Baráti szeretettel: .........."

Nem tudom melyik ünnep lehetne olyan, amit valóban közösen lehetne "előadni". Komolyan gondolom, hacsak ennek nincs valami vallási tilalma.
A Hősök tere lehet, hogy nem volt egy szerencsés helyszínválasztás, mindenki annyira érzékeny. Kölcsönösen kellene gesztusokat adni és akkor talán...
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Előbbi mondókámhoz hoztam két képet.
Az egyiket én készítettem az idei nyári Múzeumok Éjszakáján a Hősök tere közelében, másik egy park valahol a világban, nem tudom hol, találtam, szép. Így is lehet élni (már aki tud), meg úgy is.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére