Csak ha akarsz velem beszélgetni

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Afka! Bocsánat, ha megbántottalak. Természetesen nem a normális focirajongókra gondoltam, hanem azokra akik meccsekre csak a balhé kedvéért járnak! Sajnos én is beleestem az általánosítás hibájába. Még egyszer bocs.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Az hogy tegnap lekoptek a Gyurcsanyt, az az orszagot minositi. Ez talan valamelyik afrikai orszagban megtortenhet. Szegyen. Nekem a Gyurcsany se kutyamse macskam, de Magyarorszag legitim miniszterelnoke e pillanatban meg. Mit szolnak azok a valasztok akik megvalasztottak, akiknek vegig kell nezni ezt a barbarizmust. Valojaban oket koptek le. :rolleyes:

Az embernek az az érzése, hogy valaki(k)nek az a jó, ha minél nagyobb és gusztustalanabb cirkusz van. Már a rádiót is csak olyan adóra állítom, ahol zene szól és max. 5 perc a híradás. De tuti a CD és a számítógépről jövő zene, mert ott még annyit sem hallok. Szégyelem magam és szeretném kitúzni a ruhámra a feliratot, hogy ebben így nem veszek részt.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Attól tartok drága Pufi, ez a tábla örökre ki van (volt, lesz) függesztve az országra.

Bocs hogy ilyen rég nem jöttem és most belekotyogok, nem akarok mentegetőzni, állandóan készülök jönni, de mióta van ez a profiloldali üzengetős játék, hát a képkereséssel már elmegy minden fórumozási időm, úgy hogy hiába az új lehetőség le kell szoknom, vagy egyik alkalommal üzengetős, másik alkalommal fórum, másképpen így járok.:(
És közben telhetetlen gyerekek módjára egyre-másra nyitogatjuk az új állatos topikokat, pedig a meglévőkbe is alig jutunk el, de legalább virtuálisan ugye "minden kell", most a megújulással egyszerre vérszemet kaptunk páran és tobzódunk a lehetőségekben.;):)

Elolvasva az elmúlt időszak beszélgetéseit itt nálad olyan érzésem van, mintha a ch új külsejével a megszokott topikok tartalma és stílusa is megváltozott volna, persze lehet ez érzékcsalódás.
Mivel kicsit szerteágazóak a témáitok, így se az amcsik cikizéséhez, a McDonald'son hízlalt Dávid:D témához, sem a Deák-Kossuth ellentéthez, sem a magyarok vélt vagy valós (?)nemzethalál mítoszához, sem a 4. ponthoz, sem a focisták viselkedéséhez nem szólnék már hozzá, csak ehhez, amit legutóbb írtál és e képpel szellemesen jellemeztél.

Csatlakozom megint B.p-hez, szorosan.
Ma meg tegnap láttam a Dunán, hogy fújolták körbe Gyurcsányt az utcán meg lehazaárulózták, ő meg tűri, mit tegyen. És az ember szégyenkezik.
Döbbenet, hogy senkinek nem tűnik fel ebben az országban, hogy az egyetlen korrekt viselkedésű államfő ő volt ebben a cirkusz- és demagógia-szériában, ami az összes eddigi vezetést jellemezte. Hogy minden gyűlöletüket és frusztráltságukat rávetítik, holott inkább önmagukat szidalmazhatnák, mert Gyurcsány minden egyes valódi változtatási kísérlete kudarcba fúlt pont amiatt, mert a jónépnek jó volt a kádárkori megszokott langy biztos sz@r. Mert az igazi változással járó kínokat meg akarják úszni és a demagóg szavakhoz és ígéretekhez menekülnek, olyasmiket skandálnak, aminek köze nincs a jelenlegi demokratikus berendezkedéshez, a történelemhez, a kommunisták szidalmazása legfeljebb korábbi önmaguknak szólhat, mert ők azok, a szidalmazók, akikben az egykori kommunista szellem zsigeri szinten él és működik, pontosan azt a demagógiát követik minden elvárásukban és megnyilvánulásukban, legfeljebb ellenkező előjellel és önismeret hiányában fel sem ismerik, hogy önmaguk történelmi és etikai mulasztásait kompenzálják a mindenkori bűnbak keresésével és leköpésével. Márpedig a bűnbak keresés és köpés is zsigeri kommunmista szemléletre vall.
Gyurcsányt meg nem csak a mérhetetlen primitiv emberi megnynilvánulások miatt sajnálom, mert azt átlátja ő is. Lemondásában benne van az a keserű legyintés, hogy egyszerűen mindegy, reménytelen, a tudatlansággal nem lehet hadakozni.
Amiatt sajnálom inkább, hogy saját pártja ilyen töketlen és idióta és hogy magára hagyta totálisan. Na ez a legrosszabb.

Itt hiába vár bárki "megfelelő" vezetőt, aki "a haza érdekeit képviseli" (na de milyen ellentmondásos, kinek mi is ez az érdek), mert egy valóban elképesztően és minden irányban és színben korrupt hatalmi elit és egy demagógián, lopáson, ügyeskedésen és állami atyáskodáson szocializált, amúgy legatyásodott és frusztrált lakosság csak kollektív csődre képes.

Kihangsúlyozom újra, amit Te is tudsz, hogy én az "átkosban" utáltam a fennálló rendszert és nem tartoztam a legminimálisabb mértékben sem a kedvezményezettjei sorába, sőt. Ezt akkor tudomásul vettem, éltem úgy, hogy alapjáraton hátrány tudatom volt. De ami most van, pont ugyanolyan gyomorforgató, pláne, mert ugyanazt élem át, csak most ugyanaz a tömeg mást skandál, de ugyanúgy. És újra feléledt a hátránytudatom. Most nem a rendszer számkivetettje vagyok, hanem a.) egyáltalán nem számít a létem, gazdaságpolitikailag ugyebár, b.) az emberi tudat sötétségében látom, hogy minden amiben régen reménykedtem kilátástalan elképzelés, a demokrácia és pozitiv változás akadálya nem a ruszkik, nem a "párt", nem a diktatúra, nem a "kommunisták", hanem mi magunk.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
ddd

Bori felsikitottam, amikor éjjel 2-kor megláttam a beirásodat. Előtted a ,,bp jött haza,, és most Te. Lassan a Robi is csak megjön. Sajnálom, hogy ilyen szomorú napokat éltek, élünk át, - mert soha nem lesz közömbös az óhazai történések megélése - pedig hogy reménykedtem. Valójában a Magyar Gárdával vesztettem el a reményemet, utca szinten. Politikai sikon pedig Sólyom teljesen téves felfogása a feladatairól és Viktorom csipőből való tűzelése. Ha semmi nem lenne a világban, ha senki nem lenne a világon csak mi, mi képesek lennénk azt is tönkretenni. Miért van az, hogy nálunk mindig, mindenki túllihegi a lehetőségeit. Csak nézd meg a múlt századot. Csak nézd meg, hogy mit tudtunk megőrizni a Deáki bölcseletből? Semmit! Van itt az a trianoni oldal, olvasd el, micsoda bődületes szélsőségekkel találod szembe magad, mig a bajok eredendőjét okát soha nem önvizsgálattal kezdjük, hanem szidjuk a másikat. Soha nem onnan közelitünk, hogy mi mit tettünk azért, hogy ez megtörténhetett avagy éppen mit nem tettünk meg, hogy igy lett?
Amikor a Kádár rendszerről irsz úgy szeretnék igazat adni Neked, de mert nem is olyan régen volt, elfogulatlanul azt kell mondanom, hogy ide nekem 1970-et. Pedig akkor úgy éreztük, hogy ez szörnyű, nem lehet benne élni. Ma meg azt gondolom, ha akkor nem jöttem volna el, akkor ma biztos.
Amikor egyszer a Nagyanyám azt mondta, hogy vigyázz kisfiam, mert az embernek egy élete van és oly gyorsan elszalad, azt gondoltam csak vigasztalni akar a felnőttéválási forradalmamban. Ma már tudom, igaza volt. Ma boldog vagyok, hogy itt nőttek fel a gyermekeim, hogy megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy észre sem veszik, hogy itt van valami politika. Négyévente egy hétig megbeszélik a szomszéddal, hogy na Te kire szavazol és ennyi. Irigylem őket.
Korábban többször utaltam a Magyar Házi ,,eseményekre,,. Ott abban a Házban megtestesül a mai Magyarország. Ugyanazok a szimptómák, ugyanaz a gyülölet, a másik ,,szembeköpése,, zajlik. De itt legalább ha akarsz - ha tudsz - elvonulhatsz és ettől az életed nem lesz pokol. Hagyod a grundot a percemberkéknek.
Vigyázzatok magatokra. Vigyetek magatokkal zsebkendőt.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
afca kezdhetném azzal, hogy a slogened ugyan sok mindent elárul,
...ahol nincs igazság, ott békesség sem lehet.,,Wass Albert,,
mondja ezt az a Wass Albert akinek maradt némi elszámolni valója azzal a világgal, amit elhagyott. Az hogy a Judittal szemben kikéred magadnak a futbalhuligán kifejezést a magánügyed. De ezek a kis ,,kiszólások,, igazolják a Jutkát. S aztán jött a Széchenyi idézet:
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, minőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas, vagy műveletlen".
Hogy ki milyen kormányt érdemel ennél azért több támasztékot kér. A bölcs és becsületes nép nyakán pedig azok ülnek ekiket megválasztottak. Ha csak silány jutott, akkor rossz volt a választás, de ez a demokrácia. Ha pokol fenekére küldik a fickókat akkor az már valamiféle diktatura. Na meg ki hivatott megállapitani, hogy mi az, hogy hitvány?
Igy a beidézett ,,legnagyobb magyar,, szentenciája többféle értelmezésre jó. Ez zajlik ma otthon... :confused::confused:
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod, Pufi, valami hasonlót szerettem volna Afcának írni én is. Azután nem küldtem el. Megértem a keserűségét, a rosszul előkészített, rossz időben kierőszakolt népszavazás kapcsán, aminek az eredményéből a határonkívüli magyarok egyet szűrtek le, nem kellenek itthon. Mondhatja az ember, hogy az az agyrém nem erről szólt valójában, az erdményen és a hatásán nem változtat. Ők lenyelik a békát, mert nem tehetnek mást, de néha felböfög. Mi meg tehetetlenül "vesszük" ezeket a felböffenéseket, mert mi sem tehetünk mást.

Komolyan felmerült bennem, hogy miért csak a háborús bűnösöket lehet felelősségre vonni. Béke időben is lehet jóvátehetetlen károkat okozni. Valahogyan meg kellene oldani azt is, hogy ezekért a károkért is legyenek felelősségre vohatók az elkövetők.
Megint naív vagyok?
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Bori!
...
Csatlakozom megint B.p-hez, szorosan.
Ma meg tegnap láttam a Dunán, hogy fújolták körbe Gyurcsányt az utcán meg lehazaárulózták, ő meg tűri, mit tegyen. És az ember szégyenkezik.
Ez tényleg szégyen, de valami ilyesmi a hátulütője az "alacsony iskolázottságúakon könnyebb uralkodni" elvnek. (Biztos Arany veretes sorait másként értelmezzük - mármint a m.elnök úr csapata és én: "... habár szebb, ha megfaragják, de nehezebb eltörni a faragatlan fát")
Döbbenet, hogy senkinek nem tűnik fel ebben az országban, hogy az egyetlen korrekt viselkedésű államfő ő volt ebben a cirkusz- és demagógia-szériában, ami az összes eddigi vezetést jellemezte.
Sok mindenben egyetértek Veled, de azért itt némi vitába szállnék.
Gondolom az államfőt államférfi értelemben használod és nem "sólyomi babérokra törekedteted" a per pillanat még miniszterelnöknek titulálandó Gyurcsány Ferencet.
A korrektségbe nálam például az nem fér bele, hogy hivatalosan átadom a cégem vezetését, de azért a háttérben hatalmi eszközökkel "nyomom ezerrel".
Csak egy kiragadott példa: a cége a piaci árnál jóval alacsonyabb áron kapott áramot a piaci árnál (a mi 40 Ft/kWh-kkal szemben 16 Ft-ért. Igaz ipari fogyasztóként ők amúgy is olcsóbban kapnák). De minő véletlen, mit gondolsz ki volt 2004-2007 között a Magyar Villamos Művek Zrt. Igazgatóságának elnöke? Megmondom Draskovics Tibor. Aki miután megtette ezt a szívességet - kormánybiztosi státuszt kapott. Persze, hogy ne lógjon ki a lóláb még 6 másik céget is "bevettek a buliba". Folytathatnám a sort, d eminek.
Hogy minden gyűlöletüket és frusztráltságukat rávetítik, holott inkább önmagukat szidalmazhatnák, mert Gyurcsány minden egyes valódi változtatási kísérlete kudarcba fúlt pont amiatt, mert a jónépnek jó volt a kádárkori megszokott langy biztos sz@r. Mert az igazi változással járó kínokat meg akarják úszni és a demagóg szavakhoz és ígéretekhez menekülnek, olyasmiket skandálnak, aminek köze nincs a jelenlegi demokratikus berendezkedéshez, a történelemhez, a kommunisták szidalmazása legfeljebb korábbi önmaguknak szólhat, mert ők azok, a szidalmazók, akikben az egykori kommunista szellem zsigeri szinten él és működik, pontosan azt a demagógiát követik minden elvárásukban és megnyilvánulásukban, legfeljebb ellenkező előjellel és önismeret hiányában fel sem ismerik, hogy önmaguk történelmi és etikai mulasztásait kompenzálják a mindenkori bűnbak keresésével és leköpésével. Márpedig a bűnbak keresés és köpés is zsigeri kommunmista szemléletre vall.
Ami a változtatási kísérleteket illet, hát nem is tudom?
Vegyük mondjuk az egészségügyet. Az átlagember nem is tudja, hogy ötféle jogcímen is vonnak tőle "tb hozzájárulást"
(124 EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAPOT MEGILLETO BEVÉTELEK Adónem számlaszáma: 10032000-06056229 - ezt fizeted Te és utánad a céged is rádalásul van pénzbeni és természetbeni része is,
152 EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS Adónem számlaszáma: 10032000-06056212 ezt csak te fizeted Jelenleg havi 1950 Ft, amit 2006 októberre ígértek megszüntetni (korrektség(?!)) most pedig akár 10 000 Ft-ra is emelhetik.)
Mindezek mellett még alkalmanként 300 Ft:rolleyes:?
Ugyanakkor a másik oldalról TVK - no nem a Tiszai Vegyikombinát, hanem a teljesítmény volumen korlát, vagyis a kórházak és egyéb gyógyintézmények nem kapják meg a munkájuk ellenértékét. Akkor hogy is van ez. Ezt én nem reformnak hívnám, hanem lenyúlásnak.
Félreértés ne essék jelen formájában a másik oldal sem lenne jobb a nemzet orvosával az élen. Legalábbis szerintem. Én (még az őskorban) úgy tanultam, hogy a reform megújulást jelent, nem pedig átrendezést.
Gyurcsányt meg nem csak a mérhetetlen primitiv emberi megnynilvánulások miatt sajnálom, mert azt átlátja ő is. Lemondásában benne van az a keserű legyintés, hogy egyszerűen mindegy, reménytelen, a tudatlansággal nem lehet hadakozni.
Amiatt sajnálom inkább, hogy saját pártja ilyen töketlen és idióta és hogy magára hagyta totálisan. Na ez a legrosszabb.
Ezen sorokat olvasva az ugrott be, hogy a váratlan bejelentés (mármint, hogy lemond a min.eln.-i posztról), szóval a bejelentés ellenére is 85%-al választották pártelnökké. Én ezt nem nevezném magárahagyatottságnak.
Na jó most gonosz voltam.
Tudom hogy az MSZP platformok sokasága és mindenkinek meg kell felelni. De akkora a konc, hogy még a függetleneknek is jutott belőle (kormánybiztosi, miniszteri pozíció).
Itt hiába vár bárki "megfelelő" vezetőt, aki "a haza érdekeit képviseli" (na de milyen ellentmondásos, kinek mi is ez az érdek), mert egy valóban elképesztően és minden irányban és színben korrupt hatalmi elit és egy demagógián, lopáson, ügyeskedésen és állami atyáskodáson szocializált, amúgy legatyásodott és frusztrált lakosság csak kollektív csődre képes.
De ha hiába várunk, mit tegyünk?
Szavazni 4 évente egyszer tudunk (már ha nem lesznek előrehozott választások). Vagy fogadjuk meg Antall örökbecsű szavait: "Tetszettek volna forradalmat csinálni..."?
Kihangsúlyozom újra, amit Te is tudsz, hogy én az "átkosban" utáltam a fennálló rendszert és nem tartoztam a legminimálisabb mértékben sem a kedvezményezettjei sorába, sőt. Ezt akkor tudomásul vettem, éltem úgy, hogy alapjáraton hátrány tudatom volt. De ami most van, pont ugyanolyan gyomorforgató, pláne, mert ugyanazt élem át, csak most ugyanaz a tömeg mást skandál, de ugyanúgy. És újra feléledt a hátránytudatom. Most nem a rendszer számkivetettje vagyok, hanem a.) egyáltalán nem számít a létem, gazdaságpolitikailag ugyebár, b.) az emberi tudat sötétségében látom, hogy minden amiben régen reménykedtem kilátástalan elképzelés, a demokrácia és pozitiv változás akadálya nem a ruszkik, nem a "párt", nem a diktatúra, nem a "kommunisták", hanem mi magunk.
Én az "átkos" kegyeltje voltam, mert elvégezhettem az egyetemet, amit a mai viszonyok közepette nem biztos, hogy megtehetnék. (Ötgyerekes munkáscsaládból származom, de ma már ezzel nem illik előjönni.)
Szerintem pedig igenis számít a létünk, mert én azért abban reménykedem, hogy a "népet nem lehet elváltani".
Ezt a minősítést kikérem magam és a futbalszurkolók nevében is.:mad:20 éve járok focira.És az ilyen magatartás sem rám sem a körülöttem lévőkre nem jellemző.:mad:.

Gróf Széchenyi István: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, minőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas, vagy műveletlen".
A csatolt képet Neked küldöm. Én 2006-ban kaptam (még az öszödi... előtt).

...

Komolyan felmerült bennem, hogy miért csak a háborús bűnösöket lehet felelősségre vonni. Béke időben is lehet jóvátehetetlen károkat okozni. Valahogyan meg kellene oldani azt is, hogy ezekért a károkért is legyenek felelősségre vohatók az elkövetők.
Megint naív vagyok?
Kedves Piros!
Igen naiv vagy:rolleyes: (vagy inkább "igennaív" vagy).
Ezt már a jelenleg is regnáló hatalom megpróbálta.
Egy Keller László nevű "közpénzügyi" államtitkárnak csak és kizárólag ez volt a feladata (felelősöket keresni az előző kormányból). Szerinted sikerült neki?
Naná, hogy nem Még a D. Tompika beléptető kapuit sem tudta felelősségre vonásig emelni.
Az már csak a helyzet iróniája, hogy aki picit is figyelemmel követi pályafutását (no nem én), az tudja, hogy a két évnyi semmittevés után (csapatának és személye munkájának színvonalát érintettségem révén merem 0-ra értékelni), szóval 2 év után megbízatását "visszaadva" visszatért a(z országgyűlési) bizottsági munkába; az Ifjúsági és sportbizottságban, majd az Egészségügyi, illetve a Gazdasági bizottságban tevékenykedett. ez olyan jól ment neki, hogy a törökbálinti időközi választáson súlyos vereséget szenvedett ezért a köz szót törölve pénzügyi államtitkárnak nevezték ki.
De kicsit elkanyarodtam. A lényeg, hogy csak független,szakértő és ELFOGULATLAN szervezet tudna megfelelően vizsgálódni, ami nem biztos, hogy a (jelenlegi) bíróság és biztos nem az ügyészség, de hogy ki??? Akkor már inkább a lottószámokat próbálom megjósolni.:rolleyes:


A félreértések elkerülés e végett sem vitába szállni, sem politizálni nem akarok, de a fenti sorok valahogy kijöttek belőlem.
(Biztos Pufi írásai inspiráltak - de ez nem azt jelenti, hogy a babérjaira törnék, annál is inkább, mert én világ életemben műszaki ember voltam és a művészet csupán mint csodálat tárgya jött nálam szóba.)
 

afca

Kitiltott (BANned)
Tudod, Pufi, valami hasonlót szerettem volna Afcának írni én is. Azután nem küldtem el. Megértem a keserűségét, a rosszul előkészített, rossz időben kierőszakolt népszavazás kapcsán, aminek az eredményéből a határonkívüli magyarok egyet szűrtek le, nem kellenek itthon. Mondhatja az ember, hogy az az agyrém nem erről szólt valójában, az erdményen és a hatásán nem változtat. Ők lenyelik a békát, mert nem tehetnek mást, de néha felböfög. Mi meg tehetetlenül "vesszük" ezeket a felböffenéseket, mert mi sem tehetünk mást.

Komolyan felmerült bennem, hogy miért csak a háborús bűnösöket lehet felelősségre vonni. Béke időben is lehet jóvátehetetlen károkat okozni. Valahogyan meg kellene oldani azt is, hogy ezekért a károkért is legyenek felelősségre vohatók az elkövetők.
Megint naív vagyok?

Pufinak:Elolvastam hozzászólásodat és nem is akarok veled ellenkezni semmiben.Annyi mindent tettél már le életed során az ,,asztalra,,hogy tőled csak tanulhat az ember.Észrevetted Wass Albert idézetemet:).Szeretem az írásait.

bp.:Tudod én nem vagyok Magyarországi Magyar.Örülök,hogy látod mennyire nem kellünk az anyaországiaknak.A kettős állampolgárság nem megszavazása,,isten lássa lelkemet nekem nem kellene,,az élő bizonyíték rá.Attól féltek,hogy elvesszük a nyugdíjukat,hogy mindenféle juttatásokért fogunk folyamodni.És a nép nem szavazta meg.;)Kell a francnak.De ebben nem csak Ferkó a hibás.Annakidején Orbánék sem akarták,csak most.Mert abban bíztak,hogí akkor a sok Felvidéki,Erdélyországi stb Magyar átmegy rájuk szavazni.Hát ennyire hülyének néznek bennünket??A másik dolog,nekem ne mondják azt,hogy így meg úgy hozzájuk tartozunk.Engem Szlovákiában Magyarnak neveznek,,van,hogy jelzővel,,.Magyarországon meg Szlováknak.És ne mondja senki,hogy nem igaz mert Magyarországi magyarokkal dolgozom.És bizony azt mondják ,,ti Szlovákok,,.:wink:

Remélem írásommal senkit nem sértettem meg.Nagyon nem szeretnék senkit megbántani.Csak elég szabadszájú vagyok;).
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
bp.:Tudod én nem vagyok Magyarországi Magyar.Örülök,hogy látod mennyire nem kellünk az anyaországiaknak.A kettős állampolgárság nem megszavazása,,isten lássa lelkemet nekem nem kellene,,az élő bizonyíték rá.Attól féltek,hogy elvesszük a nyugdíjukat,hogy mindenféle juttatásokért fogunk folyamodni.És a nép nem szavazta meg.;)Kell a francnak.De ebben nem csak Ferkó a hibás.Annakidején Orbánék sem akarták,csak most.Mert abban bíztak,hogí akkor a sok Felvidéki,Erdélyországi stb Magyar átmegy rájuk szavazni.Hát ennyire hülyének néznek bennünket??A másik dolog,nekem ne mondják azt,hogy így meg úgy hozzájuk tartozunk.Engem Szlovákiában Magyarnak neveznek,,van,hogy jelzővel,,.Magyarországon meg Szlováknak.És ne mondja senki,hogy nem igaz mert Magyarországi magyarokkal dolgozom.És bizony azt mondják ,,ti Szlovákok,,.:wink:

Remélem írásommal senklit nem sértettem meg.Nagyon nem szeretnék senkit megbántani.Csak elég szabadszájú vagyok;).

Nem sértettél, Afca, pont erről beszéltem én is. A sebekről és a tehetetlenségről. A politikusok felelősségéről a helyzet kialakulásában.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tudom , hogy ebben a topicban soha nem volt kielezett helyzet es nagyon intelligensen tarsalogtok,megis kovetkezetesnek kell, hogy legyek sem itt sem a CH nem politizalunk se a Fidesz se az Mszp se se se.
Tiranonos topicban szoltam es itt is szolok.
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, hozzászóltam volna... de ha nem lehet?
Valaki világositson már fel, mi az a politizálás, és miben különbözik a világ dolgairól történő véleménnyilvánítástól?
Ha azt mondom: nem szép a vörös! antikommunista vagyok.. ha nem szép a barna, akkor antifasiszta...az időjárás kivételével mi
a túrót lehet mondani, ami igazán politikamentes???
"Kiszera méra bávatag" remélem, ebben nem lehet hibát találni...
(bár ha megkergetnek, magam is belemagyarázok némi politikát...)
,
 

nani49

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, hozzászóltam volna... de ha nem lehet?
Valaki világositson már fel, mi az a politizálás, és miben különbözik a világ dolgairól történő véleménnyilvánítástól?
Ha azt mondom: nem szép a vörös! antikommunista vagyok.. ha nem szép a barna, akkor antifasiszta...az időjárás kivételével mi
a túrót lehet mondani, ami igazán politikamentes???
"Kiszera méra bávatag" remélem, ebben nem lehet hibát találni...
(bár ha megkergetnek, magam is belemagyarázok némi politikát...)
,
Köszönöm Gödpista,hogy megnevettettél.Mert mindennél többet ér egy jó nagy nevetés.:D:D
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
ddd

A gödpistának tökéletesen igaza van. Definiálni kellene mi az hogy politizálunk? Mi az ami már nem politika, s mi az ami már politika? De én ugy gondolom, hogy ezen az oldalon a lehetőségekhez mérten kultúrált viták voltak és vannak. A más vélemény még nem ellenség és a mindennapjainkról alkototott képünk bármennyire is a politika tükre, az aggódásunk van benne. Én most is ezek figyelembevételével szeretnék válaszolni pár dologra.

Flamingo:minden tiszteletem a Tied. Tiszta tekinteted előttem van. A közös vacsoránk óta őrzöm, de most mégis azt gondolom ,,hazabeszélsz,,. Ez a hazabeszélsz azt jelenti, hogy nem vagy tárgyilagos. Tudod mi akik rálátunk a ,,honra,, és nem benne élünk összegezve itélkezünk vagy mondunk véleményt. Én legalábbis megpróbálom. Mit jelent ez?
A felsorolásodban sehol nem találtam egyetlen pontot sem ahol azt olvashattam volna, hogy bár ez a kormány egy nagy szar, de azért csinált pár jó dolgot is. S pedig sokat csinált. Csak azt természetesnek veszitek. Olvastam valahol egy cikket - sajnos nem találom - ahol fel volt sorolva a jó is!
Elmegyek korábbra. A Kádár rendszert szidtuk. Én is. De azért bezsebeltük a ,,gulyáskommunizmus,, minden hozamát. Ugy a 80-as évek közepén azt láttam, hogy kisfalumban ,,kerités verseny,, van. Kinek van nagyobb, szebb keritése. Este bekapcsoltam a hotelban a TV-t és azt néztem, hogy a Jogi esetekben ment egy per mert az elvált menny nem akart a családi kriptába feküdni, ,,ennek az anyjával,,. Verseny volt, hogy kinek van nagyobb siremléke. A temető megtelt kisebb mauzóleumokkal. A Trabant a pajtában állt, letakarva pokróccal és csak a misére mentek el vele, de volt. S mit ad Isten mégis mindenki sirt. Mit hoztál fiam, mert nekünk itt semmire sem tellik. Ma még mindig itt tartunk. Ha jólemlékszem a Medgyesi közel 75-85 százalékkal megemelte a közalkalmazottak fizetését. Nem volt olyan régen. Beleroppant az ország s ma már kint van az utcán az elégedetlen polgár. Tehát az egy alap dolog nálunk, sirni! Én még nem tudtam úgy hazamenni, hogy ne sirt volna mindenki, s közben csalta az adót, főzte feketén a pálinkát és lopta a fát az erdőből és gyárból még a kisszöget is. S ma mindenki a másikat szidja.
Talán az a baj, hogy könnyelműen valakik kánaánt igértek a kapitalizmus eljövetelével, csak nem mondták meg az időpontot, hogy konkrétan mikor jön el és ma már Viktor azt mondja ide nekem az államszocializmust, csak nemzetinek hivja. Igaz Szállasi is nemzetvezetőnek hivatta magát.
Igy nekem kedves Flamingo a felsorolásod hiteltelen mert egyoldalú.

Afca. Sajnálom, hogy kesrűséggel a szivedben éled meg, azt hogy ,,nem lehettél,, hivatalosan magyar. Tudod van egy slogenem a mellveregetőkkel szemben mondom el, hogy az én magyarságom nem kokárda kérdése, én megélem a magyarságomat. Ezt ajánlom Neked is. Na meg az a bizonyos ,,népszavazás,, egy manipuláció volt. Se átgondolva nem volt se megtervezve. Ugyanis olyan magyar állampolgárságot nem kaphatsz, hogy papirod lesz, de semmire nem jogosit fel. Na akkor meg minek? Le kellett volna ülni. Meg kellett volna tervezni, hogy mit kapsz a lelki hovatartozáson kivül. Hisz a lelki hovatartozáshoz nem kell fecni. Az az én korkárda elméletem, meg kell élni! Ha Te a magyarsághoz tartozónak érzed magad, azt nem vitathatja el Tőled senki. Csak ennyi és ilyen egyszerű.

Judit csak nyugodtan ird meg nekem a véleményed. Az előfordulhat, hogy nem értek egyet Veled, de ettől még megtiszteltetésnek veszem ha irsz ide hozzám.

Gödpista az indulás óta ,,számit,, nálam a véleményed. S gondolom az is látható volt, hogyha valaki nem szerette a ,,stilusunkat,, az elmaradt.

Végül a prognózis: Most mutatkozik be az ellenzék úgy igazán. S én még azt hittem ez a Navracsics egy okos fiú, ugyan. Azt is szomorúan látom, hogy a joviális Pokorniból mit csinált ay ,,idő,,. A barátom a Németh Zsolt kiszőkitve fehér farmerben jelent meg 1987 nyarán Lake Hopon (Ohio) a csángókról tartott egy hallatlan élvezetes előadást. Összepakoltam és elvittem magammal Torontóba, hogy minél többen hallják az ,,igét,,. Ma ha Pesten vagyok, fogad a parlamenti irodájában, de valahogy azt a szőke fiut nem találom a szobában. Ez a bajom. Tavaly csináltam egy interjut a Bajnaival. Szimpatikus volt, mert okos volt. Lehet, hogyha legközelebb megyek már azt az okos fiut sem találom? Amikor itt volt a Viktorom évekkel ezelőtt egy fotot ajándékoztam neki. Akkor ő volt a góré. Egy újpesti tőzfal-firka volt a képen: Mocskos zsidók, mikor fizetitek ki a gázszámlát?
Ez egy barométer. Abból már lehetett tudni milyen idő lesz.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Bori!

1.) Ez tényleg szégyen, de valami ilyesmi a hátulütője az "alacsony iskolázottságúakon könnyebb uralkodni" elvnek. (Biztos Arany veretes sorait másként értelmezzük - mármint a m.elnök úr csapata és én: "... habár szebb, ha megfaragják, de nehezebb eltörni a faragatlan fát")

2.) Sok mindenben egyetértek Veled, de azért itt némi vitába szállnék.
Gondolom az államfőt államférfi értelemben használod és nem "sólyomi babérokra törekedteted" a per pillanat még miniszterelnöknek titulálandó Gyurcsány Ferencet.
A korrektségbe nálam például az nem fér bele, hogy hivatalosan átadom a cégem vezetését, de azért a háttérben hatalmi eszközökkel "nyomom ezerrel".
Csak egy kiragadott példa: a cége a piaci árnál jóval alacsonyabb áron kapott áramot a piaci árnál (a mi 40 Ft/kWh-kkal szemben 16 Ft-ért. Igaz ipari fogyasztóként ők amúgy is olcsóbban kapnák). De minő véletlen, mit gondolsz ki volt 2004-2007 között a Magyar Villamos Művek Zrt. Igazgatóságának elnöke? Megmondom Draskovics Tibor. Aki miután megtette ezt a szívességet - kormánybiztosi státuszt kapott. Persze, hogy ne lógjon ki a lóláb még 6 másik céget is "bevettek a buliba". Folytathatnám a sort, d eminek.

3.) Ami a változtatási kísérleteket illet, hát nem is tudom?
Vegyük mondjuk az egészségügyet. Az átlagember nem is tudja, hogy ötféle jogcímen is vonnak tőle "tb hozzájárulást"
(124 EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAPOT MEGILLETO BEVÉTELEK Adónem számlaszáma: 10032000-06056229 - ezt fizeted Te és utánad a céged is rádalásul van pénzbeni és természetbeni része is,
152 EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS Adónem számlaszáma: 10032000-06056212 ezt csak te fizeted Jelenleg havi 1950 Ft, amit 2006 októberre ígértek megszüntetni (korrektség(?!)) most pedig akár 10 000 Ft-ra is emelhetik.)
Mindezek mellett még alkalmanként 300 Ft:rolleyes:?
Ugyanakkor a másik oldalról TVK - no nem a Tiszai Vegyikombinát, hanem a teljesítmény volumen korlát, vagyis a kórházak és egyéb gyógyintézmények nem kapják meg a munkájuk ellenértékét. Akkor hogy is van ez. Ezt én nem reformnak hívnám, hanem lenyúlásnak.
Félreértés ne essék jelen formájában a másik oldal sem lenne jobb a nemzet orvosával az élen. Legalábbis szerintem. Én (még az őskorban) úgy tanultam, hogy a reform megújulást jelent, nem pedig átrendezést.

4.) Ezen sorokat olvasva az ugrott be, hogy a váratlan bejelentés (mármint, hogy lemond a min.eln.-i posztról), szóval a bejelentés ellenére is 85%-al választották pártelnökké. Én ezt nem nevezném magárahagyatottságnak.
Na jó most gonosz voltam.
Tudom hogy az MSZP platformok sokasága és mindenkinek meg kell felelni. De akkora a konc, hogy még a függetleneknek is jutott belőle (kormánybiztosi, miniszteri pozíció).

De ha hiába várunk, mit tegyünk?
Szavazni 4 évente egyszer tudunk (már ha nem lesznek előrehozott választások). Vagy fogadjuk meg Antall örökbecsű szavait: "Tetszettek volna forradalmat csinálni..."?

Én az "átkos" kegyeltje voltam, mert elvégezhettem az egyetemet, amit a mai viszonyok közepette nem biztos, hogy megtehetnék. (Ötgyerekes munkáscsaládból származom, de ma már ezzel nem illik előjönni.)
5.) Szerintem pedig igenis számít a létünk, mert én azért abban reménykedem, hogy a "népet nem lehet elváltani".

A csatolt képet Neked küldöm. Én 2006-ban kaptam (még az öszödi... előtt).


Kedves Piros!
Igen naiv vagy:rolleyes: (vagy inkább "igennaív" vagy).
Ezt már a jelenleg is regnáló hatalom megpróbálta.
Egy Keller László nevű "közpénzügyi" államtitkárnak csak és kizárólag ez volt a feladata (felelősöket keresni az előző kormányból). Szerinted sikerült neki?
Naná, hogy nem Még a D. Tompika beléptető kapuit sem tudta felelősségre vonásig emelni.
Az már csak a helyzet iróniája, hogy aki picit is figyelemmel követi pályafutását (no nem én), az tudja, hogy a két évnyi semmittevés után (csapatának és személye munkájának színvonalát érintettségem révén merem 0-ra értékelni), szóval 2 év után megbízatását "visszaadva" visszatért a(z országgyűlési) bizottsági munkába; az Ifjúsági és sportbizottságban, majd az Egészségügyi, illetve a Gazdasági bizottságban tevékenykedett. ez olyan jól ment neki, hogy a törökbálinti időközi választáson súlyos vereséget szenvedett ezért a köz szót törölve pénzügyi államtitkárnak nevezték ki.
De kicsit elkanyarodtam. A lényeg, hogy csak független,szakértő és ELFOGULATLAN szervezet tudna megfelelően vizsgálódni, ami nem biztos, hogy a (jelenlegi) bíróság és biztos nem az ügyészség, de hogy ki??? Akkor már inkább a lottószámokat próbálom megjósolni.:rolleyes:

Sajna Melitta kicsit letolt minket és figyelmeztetett a meghúzott határokra, de azért erre megpróbálok még óvatosan válaszolni, ha lehet, kedves Flamingo.

1.) Arany János megfogalmazása tökéletes, mint minden megállapítása. Csak annyit teszek hozzá: a tudatlanság ma az egész világon nagyon jól jövedelmez a piacgazdaságnak.

2.) Természetesen miniszterelnök így értettem, bocsánat a pongyolaságomért.
A sort valóban nem érdemes folytatni és igazad is van, csak hát erről szól ez az elmúlt 19 év, ebben a villanykedvezményezett cégével és egyéb ilyenekkel ő még mindig valahol a sor végén kullog - na ez nem felmentés, de ha végiggondolod azokat a példákat, amik itt sorra megtörténtek minden oldalon (Pallag hiába való harca a korrupció ellen, Happyand KFT, haleletés 100 ezerért, bánya, székbérlet napi 22 ezerért a Ganz Millenárisban ...közeli cégtől, cseresznye export, Horvátországba közpénzen szállított építőanyag a polgármesternek a másik oldalon, botrány botrány hátán, kétes privatizációs ügyek tömkelege, bankcsődök büntetlenül és részvényesek elsikkasztott pénzei, nem értek hozzá, de ha visszakeresnénk a sajtóban, több száz oldal betelne Pufinál, ha végigsorolnánk).
Nem ő az egyetlen, akinek saját jövedelmező cége van magas politikai beosztásban, ugye. De ő az egyetlen, aki miniszterelnöki jövedelmét emiatt felajánlotta közcélra.
És példa most is van bőven, nem kell hatalmon lenni se, hogy jövedelmezzen a pozíció. Én például a "turul" kerületében lakom, tudhatod tehát ki a polgármester, a bűnbánó hazaféltő. Nos épp most derült ki számomra egy távoli idős hölgy ismerősről, aki saját apja építette régi villaházban lakik, hogy rendszerváltás ide, kárpótlás oda (micsoda nevetséges színjáték volt az is), privatizációs szokások amoda, biza, az Önkormányzat ebben a kerületben (pont itt, ahol a legértékesebb ingatlanok vannak) nem engedte visszavásárolni a saját tulajdont, így abban a házban, amit az idézett polgármester által legjobban szidott kommunizmus államosított el a feje fölül, most havi 150 ezret fizet a lakásbérletért. Jó mi? Úgy hogy a várományosokat se kell félteni, hogy felkopik az álluk.:D


3.) Nem értek ezekhez a számításokhoz, de azt tudom, hogy nyugateurópai mintát akartak követni és bevezetni, ami ott azért működik, mert teljesen más az átlagemberek morálja.
Egy tény: a kisemberek számára meglehetősen igazságtalan és magas járulékok meg adók azért nem segítenek nálunk, mert igenis másik oldalon őrületes hiányokat okoz a pazarlás és a panaszkodó jónép, azzal például, hogy hányan de hányan nem fizetik a TB-t ebben az országban. Hányan dolgoznak minimálbéren papíron, csak hogy megússzák a járulékokat, mind a munkaadó, mind az alkalmazott oldalon. A kiskapuk arzenálja kifogyhatatlan a magyar vállalkozóknál. Közben meg az ingyenellátás mindenkinek jár. Ezt hosszútávon nem bírja el semmilyen egészségügy. A vizitdíj meg az orvosok alulfizetettségén illetve a csúszópénz helyzeten lett volna hivatott változtatni, Európában máshol is működik, pedig ott is fizetnek járulékot, de ott egy olyan orvost kirúgnak, aki egy fillért is elfogad a biztosított betegtől.

Fleto erőssége elsősorban abban volt, hogy európai mentalitást és politikai kulturát próbált megvalósítani és javítani az adómorált, ami szerintem az ország csődjének egyik legjelentősebb tényezője, mindenki nézzen magába, mennyire elfogadottak a hétköznapi kiskapuk. Csak hogy ez más országban azért nem ilyen természetes, nem mintha korrupció nem lenne máshol, de a nagy átlag morálja egész más.
4.) Előbbi mondat erre is vonatkozik. Ebben is - lévén maguk is érdekeltek a zavaros közállapotok meglétében - és sorra minden törekvésében magára hagyták. Pedig szerintem ő komolyan gondolt sokmindent. Hogy most megválasztották, hát istenem.


5.) Nekem is számít a létem!:D Csak nem vagyok benne biztos, hogy a magyar politikai elitnek anblokk számít-e valamit;), ebbe persze beleértem mindannyiunk létét.


Piroskának írt mondataidra ismét csak Pallagra tudok emlékezni. Itt addig nem lesz soha semmilyen független vizsgálat, míg egy maláj meg egy indonéz meg egy afgán meg egy indián meg egy újzélandi összeállítású független pénzügyi vizsgálóbizottság ide nem jön és ki nem vizsgál mindent de mindent 1990-ig visszamenőleg.
Uff. Én beszéltem.:)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére