Drága lehet az amerikai állampolgársága a repülőn született bébinek

A gyanú szerint a tajvani anya direkt szállt fel a gépre, hogy Amerika felett szülhesse meg gyerekét. Kicsit hazudott is, hogy felengedjék. Kényszerleszállás lett a vége. Tajvanon példát statuálhatnak, jöhet a csekk.

A China Airlines tajvani légitársaság egy gépe október 8-án Tajpejből Los Angelesbe tartott, amikor az utasok közül egy várandós nő azt jelezte, hogy elfolyt a magzatvize. A repülőgép kapitánya az anya és gyermeke egészsége érdekében engedélyt kért a légitársaságtól a kényszerleszállásra a legközelebbi repülőtéren, az alaszkai Anchorage-ben, és azt meg is kapta. Közben az utasok között találtak egy orvost, aki segített levezetni a szülést.

A tajvani média szerint a meg nem nevezett nő szándékosan szállt fel egy Amerikába tartó repülőgépre, hogy születendő gyermeke megkaphassa az amerikai állampolgárságot. Röviddel a szülés előtt állítólag többször is azt kérdezte a személyzettől, hogy már amerikai légtérben járnak-e.

A nő csalt a várandósságáról is. Noha valójában már a terhesség 36. hetében járt, becsekkoláskor azt mondta, hogy még csak terhessége 32. hetében van. Erre a hazugságra azért volt szükség, mert a tajvani törvények értelmében a várandósság 32. hetéig normál légi utasként kezelik a gyermeket váró nőket, ezt követően azonban csak orvosi igazolással mehetnek fel a fedélzetre.

A 10 ezer méteres magasságban világra jött és amerikai területen földet ért baba jogosult az amerikai állampolgárságra, az anyát azonban az alaszkai hatóságok időközben – nyilvánosságra nem hozott indoklással – visszatoloncolták Tajvanra.

Az ügyből Tajvanon nagy botrány lett, a parlamentben egy kormánypárti képviselő önzésnek minősítette a nő más utasoknak sok bosszúságot okozó cselekményét, és felszólította a közlekedési minisztériumot, hogy a légitársaság főrészvényesként, az okozott kár megtérítése és elrettentés céljából hajtsa be az anyán az alaszkai kitérő és a késedelmes Los Angeles-i megérkezés többletköltségét. A behajtást megnehezítheti, hogy hasonló esetekre nincs jogszabály Tajvanon.

A tajvani sajtó 1 millió tajvani dollárra (8,7 millió forintra) becsüli a légitársaságra hárult többletkiadást, a társaság azonban még kalkulálja a költségeket.

baby2.jpg
 
Ha én lennék a tajvani bíró nagyon keresnék egy alkalmas kis jogszabályt. Az arcátlanság nonpluszultrája, hogy egy repülőnyi embert, egy repülőgép és egy repülőtér teljes személyzetét ugráltatja a maga kívánságának teljesítésére.
 
A gyerek ha eléri a nagykorúságot, gondolom családegyesítéssel ki tudja vitetni magához anyucit is, akinek addig viszont jó sok ideje lesz gondolkodni, hogy vajon megérte?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,047
Tagok
615,778
Legújabb tagunk
Keypadaprn
Oldal tetejére