Egyetertesz a pedagogusok koveteleseivel?

Studiora

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves D'Artagnan!
Már megbocsáss, de mindig belilul a fejem, ha azzal találkozom, hogy bezzeg hogy kampányoltak a tanárok a Fidesz mellett. A személyes tapasztalataimmal nem egyezik, sőt, pedig néhány tantestülettel volt/van ilyen-olyan kapcsolatom. egyrészt ezért. Másrészt pedig azért, mert - elvben - a szavazás titkos. Az egész kijelentésnek olyan a hangulata, hogy a tanerők szavazták bele anno a kamu kétharmadba aktuálisan regnáló pártunkat és kormányunkat, és most, hogy nem jött be, meg is buktatnák.
Azt viszont készséggel elismerem, hogy az szdsz-es oktatáspolitika nagyon sokaknak nem jött be, tegyük hozzá, joggal.
A jelenlegi oktatáspolitikának csúfolt ámokfutás pedig éppen azokkal szúr ki a legjobban, akikért állítólag csinálják, a gyerekekkel. Tény, hogy nem kell mindenkinek egyetemi diplomát szereznie, szükség van suszterra, varrónőre, egyszer talán kőművesre is szükség lesz. De az istenért, ne az döntse már el, kiből mi lesz, hogy hová született! A jelenlegi rendszer pedig éppen ezen "fáradozik". Az egész klikes agyrémmel, az idegennyelvi órák és az informatikaórák számának visszavágásával, és minden egyébbel. Maximálisan egyetértek Mendrey mai nyilatkozatával: manipulálható, terelhető biorobotokat akarnak a többségből, akik a két keresztet talán még alá tudják kanyarítani, nem pedig önálló gondolkodású, aktív, tájékozott fiatalokat. Az előbbi kategóriába sorsoltak kiszolgáltatottak születésüktől fogva, végérvényessé jórészt a fizikailag és morálisan lepusztított klikes falusi vagy városszéli általánosban válik a sorsuk. Kiszolgáltatottak lesznek felnőtt közmunkásként, és a hatalom úri jókedvétől és kegyétől fognak függni nyugdíjasként, feltéve, hogy megérik a nyugdíjaskort. Én ezt találom tragikusnak!
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Igen sajnos, az egészségügyben sok a jobboldali (talán, mert a szülők, nagyszülők sokaknál hátrányt szenvedtek a Rákosi ill. a Kádár rendszer idejében), az én munkahelyemen is kb. 80% volt anno (mostanában csökken az arány.... :)), de azért akkor és most is vannak, akik baloldaliak, ill. ami a Fideszt illeti....... aki nem ismeri fel, hogy elvtelen társaság, köpönyegforgató opportunista demagóg, mostanában az idő kerekét visszaforgatni akaró képződmény, az nagyon elvakult.
*
Kedves HegIv!
Észrevettem, megtapasztaltam, s el is vagyok -ezért- keseredve :(
Igaz, a történelem folyamán történtek visszaélések, korrupciók és igazságtalanságok :confused: Voltak ennél nehezebb, sokkal nehezebb évek is :eek: "Padlás lesöprés, kitelepítések, -boszorkány üldözéses perek- Igaz, ez utóbbi most is előfordul.:o

G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Érdekes, hogy az oktatással kapcsolatban szinte egyöntetű egység van abban, hogy a tanárok szarok. És mindenkinek van rá nem egy keresetlenpéldája is.
Tessék tudomásul venni, hogy ilyen a kontraszelekció. Ahol a szélsőbaloldali rezsim fő bábjai (miniszterek, néhány száz államtitkár) ilyen kontraszelektál selejtekbl áll (extra fizetéssel!!!) milyen alapon vártok el a pedagógusoktól bármit? Gyakorlatilag a fizetésük értéke fedezi a gyerekmegőrzés munkadíját. Amit afelett tesznek, már extraszolgáltatás. Atomfizikusokat várnátok mosogatói bérért? Kis pénzért rossz körülmények között csak a hülyegyerek garantált.
*
Kedves Chalamade!
Igaz, igaz, amit leírtál :cool:
G.B.
 
Oldal tetejére