Egyre csak nő Harvey Weinstein áldozatainak a száma

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 17.

Melitta - 2017 Október 17, 08:33
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Harvey Weinstein botránya annyira nagy hullámokat vet, hogy még Magyarországon is voltak színésznők, akik előálltak a fiatalkorukban elszenvedett szexuális zaklatások történetével.

  Egy ilyen évtizedek óta tartó, nyílt titokként kezelt, de nyilvánosság előtt könnyen perelhető ügyben különösen fontos az, hogy minél több szereplő névvel vállalja a saját sztoriját. Eddig a Weinstein-ügyben ők szólaltak fel, de a lista korántsem teljes, hiszen nem tartalmazzák a rengeteg névtelen, utalás szintjén emlegetett áldozatot. Amint valaki névvel nyilatkozik, a listát frissítjük.


  Lysette Anthony
  A brit szappanopera-színésznőt (Hollyoaks) 1982-ben erőszakolta meg Weinstein, a saját otthonában.

  Asia Argento
  Az olasz színésznőt egy szállodai szobában erőszakolhatta meg Weinstein, 1997-ben.

  Rosanna Arquette
  Az Arquette-család egyik tagját a kilencvenes évek elején került egy szobába Weinsteinnel, aki erőszakosan megfogta őt. Arquette nemet mondott, szerinte ez később negatív hatással volt a karrierjére.

  Jessica Barth
  Az amerikai színésznőt (Ted 1-2.) 2011-ben meghívta a hotelszobájába, és felvetette, hogy mi lenne, ha pezsgőznének, ő meg levenné a ruháját, Barth pedig megmasszírozná? Barth nemet mondott.

  Kate Beckinsale
  Az Underworld-filmsorozat sztárját 1990-ben fogadta a Savoy Hotelben egy köntösben. Beckinsale úgy tudta, hogy egy konferenciateremben fognak találkozni. "Nagyon naív és fiatal voltam, meg sem fordult a fejemben, hogy ez a taszító ember elvárná, hogy szexuálisan érdeklődjek iránta" - írta Instagramon.

  Zoë Brock
  A színésznőt másokkal együtt hívta fel a hotelszobájába az 1998-es cannes-i filmfesztiválon, de amikor megérkezett, Weinstein volt csak ott. Masszázst követelt, meztelenül, Brock bezárkózott a fürdőszobába, és onnan sikerült lebeszélnie a folytatásról a zokogó férfit.

  Liza Campbell
  Az írót 1995-ben zaklatta egy londoni szállodában, egy szakmai találkozó közepén Weinstein felvetette, hogy ugorjanak be mindketten a kádba.

  Florence Darel
  A francia színésznőt akkor zaklatta a párizsi Ritz-Carltonban, amikor a felesége ott volt a szomszédos szobába. Darel szerint olyan érzést keltett a helyzet, hogy ha Amerikában szeretne befutni, akkor Weinsteinen kell átmennie.

  Emma De Caunes
  A francia színésznő (Az álom tudománya, Szkafander és pillangó) azzal az indokkal került Weinstein párizsi hotelszobájába, hogy olvasson el egy forgatókönyvet, 2010-ben. De Caunes telefonált, addig Weinstein elment zuhanyozni, a fürdőszobából pedig meztelenül jött ki.

  Cara Delevingne
  Az idén nálunk is bemutatott Tulipánláz a Weinsten-cég egyik utolsó dobása, a film egyik főszereplője, Develingne elmondta, hogy az előkészítés alatt Weinsten elé állt egy ajtóban és megpróbálta szájon csókolni.

  Sophie Dix
  A színésznőt Weinstein azzal csábította a hotelszobájába, hogy gond van az alakításával, és meg szereté mutatni az aznapi felvételeket. A férfi elkezdte lerángatni a nő ruháját, lenyomta az ágyra, de Dixnek sikerült bemenekülnie a fürdőszobába. Amikor kinyitotta az ajtót, Weinstein ott maszturbált.

  Dawn Dunning
  Weinstein le akarta szerződtetni 2003-ban a színésznőt három darab filmre is egy New York-i szállodában, azzal a feltétellel, hogy belemegy egy édeshármasba a producerrel és az asszisztensével.

  Alice Evans
  Evans 2002-ben visszautasította Harvey Weinsteint egy szálloda bárjában, innentől számítja azt, hogy sem őt, sem férjét (Ioan Gruffud, többek között A fantasztikus négyes) nem keresték soha egy Miramax-film egyik szerepére sem.

  Lucia Evans
  2004-ben Evans színésznő akart menni, sikerült megszereznie Weinstein elérhetőségét. A férfi irodájába szervezett találkozón nem volt senki más, a producer pedig orális szexre kényszerítette.

  Angie Everhart
  A fotómodell egy hajón lakott a velencei filmfesztivál ideje alatt Weinsteinnel, és egy nap arra ébredt, hogy a férfi fölötte áll és maszturbál.

  Claire Forlani
  A Ha eljön Joe Black és A szikla színésznőjét öt különböző alkalommal próbálta meg Weinstein zaklatni.

  Romola Garai
  Weinstein egy köpenyben fogadta 2000-ben, a Savoy Hotelben az akkor 18 éves Garait, mondván hogy személyesen kell jóhagynia egy szerepre.

  Louisette Geiss
  Geiss egy forgatókönyvet pitchelt éppen a 2008-as Sundance fesztiválon, amikor Weinstein követelte tőle, hogy nézze őt, miközben maszturbál.

  Trish Goff
  Az egykori modellt Weinstein egy étterembe hívta meg, egy privát szobába, ahol elkezdte fogdosni, a melleit markolászni, és erőszakosan próbálta megcsókolni 2003-ban.

  Louise Godbold
  A kilencvenes évek elején Weinstein a saját irodájában követelt masszázst tőle.

  Judith Godrèche
  A francia színésznőt (Rizsporos intrikák, Lakótársat keresünk) 1996-ban, a cannes-i filmfesztivál idején, a Hotel du Cap-Eden-Rocban zaklatta. Weinstein megvásárolta a Rizsporos intrikákat, ami az azévi fesztivált nyitotta, és megkérte Weinstein, hogy menjen fel a szobájába, megbeszélni a film reklámkampányát. A producer masszázst követelt, a színésznőhöz dörgölőzött, de Godrèche-nek sikerült elmenekülnie.

  Heather Graham
  A Boogie Nights és a Twin Peaks színésznőjének a kétezres évek elején tett burkolt ajánlatot Weinstein.

  Eva Green
  Green (Penny Dreadful, Az álmodozók) egy üzleti találkozón futott össze Weinsteinnel, aki úgy próbált meg rámászni, hogy a színésznőnek kellett letolnia a producert magáról.

  Ambra Battilana Gutierrez
  Gutierrez 2015-ben megkereste a New York-i rendőrséget, amikor Weinstein zaklatta korábban. Ő készítette azt a hangfelvételt, ami a New Yorker cikkében jelent meg, és amin tisztán hallgató, hogy Weinstein kérleli a nőt, hogy menjen be csak öt percre a szállodai szobájába, Gutierrez viszont a sírás határán mondja, hogy nem szeretne. Akkor a rendőrség nem emelt vádat.

  Jessica Hynes
  A brit színésznő 19 éves korában, 1991-ben találkozott Weinsteinnel, a producer azt akarta, hogy bikiniben csinálja meg a próbafelvételeit. Hynes visszautasította.

  Angelina Jolie
  1998-ban, a Szeress, ha tudsz! bemutatója idején valami történt Weinstein és Jolie között, de a színésznő nem részletezte.

  Ashley Judd
  Judd volt az első, és egy ideig a legnagyobb név, aki a Weinstein-ügyben megszólalt. Judd elmesélte, hogy 1996-ban a férfi meghívta a Beverly Hills Hotelbe, hogy megbeszéljék a színészkarrierjét. Weinstein egy köntösben fogadta, és azonnal azt kérte, hogy masszírozza meg. Judd más alkalmakat is emlegetett.

  Minka Kelly
  Az amerikai színésznőt Weinstein egy este a hotelszobájába invitálta, majd amikor nem ment, következő nap ebédnél találkoztak. A producer tartott egy kiselőadást arról, hogy milyen életet élhetne Kelly, ha ő lenne a férfi barátnője. Amikor Kelly nemet mondott, Weinstein arra kérte, hogy erről ne beszéljen senkinek.

  Katherine Kendall
  A színésznőt 1993-ban elhívta egy vetítésre, majd a lakására invitálta. Masszázst követelt, de amikor nemet mondott a nő, akkor Weinstein könyörgött, hogy legalább a melleit mutassa meg. Kergette a lakásban, de sikerült Kendallnak sikerült elmenekülnie.

  Mia Kirshner
  A kanadai színésznő nem mondott részleteket, csak annyit, hogy egy hotelszobában úgy bánt vele, mint egy megvásárolható tárggyal.

  Myleene Klass
  Klass 2010-ben, a cannes-i filmfesztiválon készített interjút Weinsteinnel a CNN számára. Az interjúk után Weinstein meghívta ebédelni a riportert, majd felajánlott neki egy „szexszerződést”. Klass először nem hitte el, de megjelentek a producer asszisztensei a dokumentummal. Weinstein akkor házasadotott meg másodjára.

  Laura Madden
  Madden a férfi beosztottja volt, többször követelt tőle masszázst különböző hotelszobákban.

  Sarah Ann Masse
  A színészként is dolgozó Masse bejárónőnek jelentkezett a Weinstein-családhoz, Harvey alsónadrágban és atlétában fogadta, és így ült az egész interjú alatt. Kikérdezte arról a nőt, hogy flörtölne-e az ismerőseivel, csak azért, hogy színészként segítse a karrierjét, Masse egyenesen azt válaszolta, hogy nem. Weinstein egy hosszú öleléssel búcsúzott, de nem vette fel a nőt.

  Rose McGowan
  A Weinstein-ügy egyik leghangosabb hangja Rose McGowan (Bűbájos boszorkák, Sikoly). Őt az 1997-es Sundance filmfesztiválon zaklatta Weinstein, ami után peren kívül megegyeztek, a férfi pedig 100 000 dolláros kártérítést fizetett neki. A megegyezés szövege szerint a kártérítés nem egyenlő a bűnösség beismerésével.

  Jennifer Siebel Newsom
  A színészt elmondása szerint Weinstein többször is agresszívan invitálta a szállodai szobájába, mindig valami más szakmai kifogással.

  Emily Nestor
  Nestor a Weinstein Company recepciósaként dolgozott, Weinstein kierőszakolt belőle egy masszázst 2014-ben.

  Gwyneth Paltrow
  Paltrow-t 1994-ben zaklatta, tőle is masszázst követelt. Akkori barátja, Brad Pitt állítólag szembesítette ezzel Weinsteint.

  Zelda Perkins
  Weinstein korábbi beosztottjaként Perkins tudta, hogy mit művel a producer, még 1998-ban szembesítette is vele. Azonnal megegyeztek vele peren kívül, és aláírattak vele egy titoktartási szerződést. Most mert csak megszólalni. Perkinsnek - akárcsak a Miramax több női alkalmazottjának - Weinstein rendszeresen tett megjegyzéseket és ajánlatokat.

  Tomi-Ann Roberts
  1984-ben Roberts fiatal színésznőként került Weinstein elé, a producer egy forgatókönyvről akart beszélgetni vele egy New York-i hotelszobában, de amikor a nő megérkezett, a férfi meztelenül ült a kádban, és világossá tette, hogy ha leveszi a felsőjét, azzal bebizonyítja, hogy a kamerák előtt is képes lesz rá. Roberts azóta a coloradói egyetemenének pszichológia szakán oktat, szakterülete többek között a nők tárgyiasítása.

  Melissa Sagemiller
  Az amerikai színésznővel Weinstein egy forgatókönyvet akart megbeszélni, de addig nem engedte el a hotelszobájából, amíg szájon nem csókolta őt. Torontóban történt, 2000-ben.

  Léa Seydoux
  A francia színésznő egy meg nem nevezett hotelben, 2012-ben beszélgetett a producerrel, amikor az hirtelen rávetette magát és megpróbálta megcsókolni. Seydoux kiviharzott.

  Lauren Sivan
  A Weinstein-ügy egyik legbizarrabb részlete: a tévébemondó Sivan egy nagyobb társasággal volt egy manhattani étterem megnyitóján, majd Weinstein megkérte, hogy a nő mutassa meg neki az étterem többi részét. A producer aztán sarokba szorította egy előszobában, ahol egy cserepes növényre maszturbált.

  Mira Sorvino
  1995-ben, a torontói filmfesztivál közben Weinstein kezdte el masszírozni a későbbi Oscar-díjas színésznőt, akinek sikerült elmenekülnie előle.

  Tara Subkoff
  A színésznőnek a kilencvenes években, egy premierpartin tett ajánlatokat, az ölébe rántotta, és azt sugallta, hogy ha nem teljesíti, amit kér, akkor nem fog megkapni egy szerepet.

  Felhasznált források:

  The list of women accusing Harvey Weinstein of sexual abuse is still growing (Mashable)

  The Weinstein allegations (The Guardian)

  (Borítókép: Rose McGowan, Angelina Jolie, Asia Argento, Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Lea Seydoux, Eva Green, Rosanna Arquette, Heather Graham, Cara Delevingne, Mira Sorvino, Elizabeth Karlsen, Kate Beckinsale, Angie Everhart, Actress Minka Kelly, Louisette Geiss, Jessica Barth, Lauren Sivan, Emma De Caunes, Judith Godreche. Fotó: AFP/ Getty Images North America)

  Index
  18553811_8109892b4f9da332f84218c38e82cf59_wm.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 17.

  1. Szarka András
   Szarka András
   Nem tudom lehet-e áldozatnak hívni azt a hölgyet, aki utána bőséges fizetséget, sikert, fényt, csillogást kapott. Aki árúba bocsájtja magát, aki a büszkeségét, nőiességét odaveti csak, hogy anyagi előnye származzon abból, annak van egy gyűjtőneve, amelynek a prostituált a legfinomabb kifejezése.
  2. Vegetable
   Vegetable
   Ez igy igaz. Ezért a "nem" a kulcs.
   Van, aki nem óhajt a szereposztó divánnyal foglalkozni. Ha tehetséges, rá fognak találni. Nem sok producer/rendező diványpárti.

   Az a gond sokszor, hogy a nők tudva, hogy a szereposztó diványra készülnek, felmennek vele "szobára". Mert egy normális producer, aki nem akar semmit, rettegve óvja a magánéletét, és véletlen se maradna négyszemközt a szobájában egy szinésszel. Se nővel, se férfival. Veszélyben van, mert ha a nő/férfi fenyegeti, akkor bizony zsarolhatóvá válik. Nem a szinész, a producer akit ezzel tönkre lehet tenni. Négyszemközt az marad ilyen szituban, akkor akar valamit a másiktól. Ezt viszont a szinésznők is tudják, tehát aki a szobájában négyszemközt marad vele ugye, az nem ugyanaz, mint miniszoknyában menni az utcára.

   Ha a dolog tudtával felmegy hozzá, akkor tudja, mi készül. És ha a nemre távozni engedik, akkor nem történt szexuális zaklatás sem, nemhogy erőszak. A prostitució (mindegy, férfi vagy nő) lényege az anyagi ellenszolgáltatásért szex, vagyis szerelem, vágy nincs, ellenszolgáltatás van. Hogy az ellenszolgáltatás pár ezres az ut szélén, nercbunda, magánrepülő, vagy szerep, voltaképpen technikailag mindegy.

   DE! Ha azt mondja az ellenszolgáltatást kapó, hogy nem, és visszaadja a pénzt/nercbundát/szerepet/magánrepülőt, és mégis van szex, az szexuális zaklatás és nemi erőszak. Ameddig nem mond nemet, de láthatólag elfogadja az ellenszolgáltatást, nem szexuális zaklatás, és ha belemegy, nem erőszak. Csak szex, és semmi gond nincs vele.

   Arra vártam, hogy előkerüljenek a nemet mondtam, és soha nem voltam vele hajlandó dolgozni, és a nemet mondtam, mégis erőszakoskodott/nyomult/stb sztorik. És már vannak ilyenek is. A többit hagyjuk, nem is tudom, hova soroljam a "tudtam hogy ilyen, de felmentem négyszemközt a szobájába, és undibundi, el is jöttem ám időben, de megcsináltam a szerepet és dijat nyertem" sztorikat...
   cdurmol, setni és Szarka András kedveli ezt.
  3. Jégvirág_85

Megosztás