Hírek Ellenzék az Orbán-beszédre: Beteg embernek gyógyszer kell, Orbán csak uszítani tud

Három év után újra beszédet tartott Orbán Viktor az erdélyi Tusnádfürdőn, a Tusványos fesztivál zárónapján. A beszédet itt közvetítettük végig, és közben elkezdtek szivárogni az első ellenzéki reakciók is.

A Demokratikus Koalíció tömören reagált Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére, az MTI-nek küldött közleményük mindössze ennyi volt:

„Beteg embernek nem tanácsot adunk, hanem gyógyszert.”
A Momentum szerint Orbán Viktor „ismételten megmutatta, hogy nem ért máshoz, csak uszításhoz és hergeléshez, miközben olyan valós problémákkal kellene foglalkoznia, mint a magyar emberek megélhetése és az országunkat sújtó szociális válság.” A lapunknak küldött közleményükben azt is írták, hogy az előző héten mindenki számára világossá vált, hogy „a magyar miniszterelnök régóta hazugságokra építi politikáját és elhallgatja Magyarország valós gazdasági helyzetét. A mai tusványosi beszédében sem tett másképp, hiszen ismételten embert ember ellen uszított, hergelt szövetségeseink ellen, de a katatörvény károsultjait vagy a rezsiemelést nem hozta szóba.” Szerintük a kapkodás kiszámíthatatlanságot okoz, és milliókat taszít létbizonytalanságba. „Hergelés, uszítás és össze-vissza beszéd helyett inkább ezzel foglalkozzon az Orbán-kormány.”

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője a Facebookon azt írta, meglepően hallja, hogy Orbán Viktor a beszédében azt kritizálta, hogy „a multinacionális vállalatok extraprofitra tesznek szert a háború következtében. Felmerül a kérdés, hogy ha ezzel problémája van, akkor miért védi minden erejével a Magyarországon adót egyáltalán nem fizető külföldi nagyvállalatokat? Miért az a kormány egyetlen gazdaságpolitikai állítása a válságban, hogy a recesszió árát a sminkes, a futár, a szociális dolgozó és a pedagógus fizesse meg, ne a MOL vagy a Mercedes?”

Azt is írta, szintén örül, hogy a miniszterelnök szerint le kell szakadni a gázfüggőségről, mert jobb később, mint soha, bár most kisebb lenne a baj, ha a miniszterelnök az elmúlt tíz évben nem ennek a pontosan az ellenkezőjét csinálta volna.

„És amíg ezzel együtt nem jelenti be, hogy már holnap elindul az épületszigetelési program, feloldják a szélenergia tiltását és bevezetik a klímabérletet, addig félő, hogy továbbra se érdemes egy szavát se komolyan venni, amikor zöld kérdésekről beszél” – tette hozzá Ungár.

Jámbor András szerint „messze ez volt eddig Orbán intellektuálisan legsilányabb tusványosi beszéde. Jól értem, ha nem műtik át az óvodásokat és marad a kerítés, akkor nem lesz gazdasági visszaesés?” – kérdezte Facebookon.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nem nevezte meg ugyan annak az idézetnek az apropóját, amit szombaton közzétett a Facebookon, de nagy valószínűség szerint arra a szövegrészre reagált vele, amiben Orbán azt mondt: mi nem vagyunk kevert fajúak. „'Török, tatár, tót, román kavarog / e szívben, mely e multnak már adósa / szelíd jövővel – mai magyarok!' (József Attila – A Dunánál, részlet)”.

Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke szerint az derült ki ma, hogy „Magyarországnak van egy önjelölt bolygókapitánya, de nincs valódi miniszterelnöke.” Kiderült szerinte az is, hogy Orbán a világ összes bajára tudja a megoldást, csak épp a magyarokét nem tudja megoldani. „Hogy mi lesz az árakkal, a kisvállalkozókkal, az egészségüggyel az oktatással? Szót sem érdemelt. Hogy utólérjük-e Ausztriát 2030-ra, ahogy azt a választások előtt mondta? Mit lehet azt tudni? (…) Miniszterelnök úr most azt mondta, négy évre se lát előre, maximum kettőre. Meg egyébként is, Európában sorra buknak meg a kormányok, és hol van még az ősz – mondta. Jól mondta. A magyarok ma arra a kérdésre vártak volna választ, hogy lesz-e ősszel kenyér a fűtött lakásban. És erre ma Magyarország miniszterelnöke nem tudja a választ. Csak azt tudja, hogy az apa férfi, az anya meg nő. Miniszterelnök úr, ez a válságkezeléshez nem lesz elég. A bukáshoz talán igen. Közeleg az ősz” – írta Jakab a Facebookon.

Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-elnök szerint „abszurd, hogy amikor a magyar emberek éppen az elmúlt évtizedek legnagyobb megszorításait szenvedik el, Orbán annak a nyugatnak haláláról elmélkedik, ahol egy átlagfizetés 1,2 millió forint.” Majd így folytatta: „Mennyire nevetséges, hogy amikor Oroszország csak úgy lerohanja a hat Magyarországnyi méretű Ukrajnát is, Orbán egymaga akar egyensúlyi politikát hirdetni. Mennyire tragikus, hogy miközben azt képzeli, hogy nagyhatalmak vezetői között ő tesz majd rendet, valójában már senki sem akar vele szóbaállni. Mennyire irreális, hogy a zuhanó forint, a növekvő adók, az óriási infláció és a gazdasági visszaesés veszélye helyett ő már azt tervezgeti, hogy mi lesz vele 2030-ban, amikor majd szerinte mindenki más összeomlik. Mennyire ijesztő az a kisebbségi komplexustól fűtött bosszúvágy, ami ezt az alakot fűti.”

Az MSZP közleményében az áll, hogy „Nem a nyugat alkonyát kell várni, hanem tenni Magyarország felemelkedéséért.” A párt szerint „kínosan kerülte” a miniszterelnök maratoni beszédében azt, hogy „ami az ország jelenlegi állapotát illeti, a kormány elhibázott politikája miatt érinti annyira súlyosan hazánkat a gazdasági, és a megélhetési válság.” Hozzátették: „A jogállamiságot két lábbal tiporta földbe az Orbán-kormány, Magyarország az unió második legkorruptabb országa, brutális az infláció, az uniós pénzek a kormány miatt nem érkeznek. (…) Orbán Viktor és a Fidesz végighazudta a választási kampányt. A politikai haszonszerzés, a hatalom megtartása érdekében mindvégig azt hazudták, hogy a jelenlegi energiaárak fenntarthatók…”

Az MSZP szerint semmi szükség nincs sem az áram, sem a gáz árának megemelésére. A megélhetés biztonsága érdekében pedig adómentessé kell tenni a minimálbért, csökkenteni kell az alacsony fizetések adóját, fel kell zárkóztatni a kisnyugdíjakat, és rendezni kell a közszolgálatban dolgozók, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét. Az alapvető élelmiszerek legyenek áfamentesek, a kata változtatását vonják vissza, a rezsiköltségek fedezésére pedig a legszegényebbek kapjanak támogatást! – írták.

telex

1658622850236.png
 

Csatolások

  • 1658622622086.png
    1658622622086.png
    90.9 KB · Olvasás: 2,634
  • 1658622733411.png
    1658622733411.png
    90.9 KB · Olvasás: 145
24 polgármesternőból 13 volt jelen, ha jól számoltam, remélem, a többi 11-nek esze is van, nemcsak X-e
a "képviselő" nyilatkozata olyan szellemi sötétség, hogy hirtelen nem is tudom, hány 100 évet ugrottunk vissza időben
papíron 48, valóságban 25 lakója van Lendvajakabfának, sikeres pályázatokat folytatnak, amik biztosan legalább olyan megalapozottak és megtérülőek, mint a többi egérlyukra kidobált milliárdok
 
Abban a pillanatban, hogy egy torvenyt egy hozzad hasonlo borzaszto okos ember nerm tart be mert az szerinte nem realis, megdolt az egersz jogrend!
Abban a pillanatban!

Ha az emberek egy torvény betartása helyett nepgyulleseket kezdenek tartani, hidzarakat csinalnak, panaszkodni mennek az eu-ba vege a jogallamisagrol vallott nagy elveknek!!!!!!!!

Egy torveny meghozatala elott kell ezeket tenni!
Ha valami ostobasag, akkor meg kell talalni a megoldast arra, hogy ezt soha ne iktathassak torvenybe!
De ha egyetlen torveny is van, amit a mi szubjektiv megitelesunk alapjan nem tartunk be egy dominohatas kezd ervenyesulni!
Az az alapja az adocsalokkal szembeni elnézo emberi megitelesnekl - termeszetesen csak abban az esetben, ha ezt nem egy kormanyparti potentát nyakába varjuk- , ez az oka a nokkel szembeni családon beluli eroszaknak, a gyerekmolesztalasoknak, és mindennek ami az ellen hat amit ez az orszag el akar érni!

Ha elkovetkezik az az ido, amikor emberek egy csoportja ugy dont, hogy csak bizonyos torvenyeket tart be, azt mar nem demokracianak, hanem kaosznak, nihilizmusnak fogjak hivni, és egy olyan nagyon nehezen visszafordithato folyamat elinditoja lesz mint zajlik ma sok orszagban, ahol azt hiszik jobb lesz ha ez vagy az nem létezik, helyette majd az ő zavaros eszmei érvényesulnek!
Polgári engedetlenségről beszéltem. Amikor ellehetetlenítik a sztrájkot, ez az egyetlen lehetőség. Békés lehetőség. Maga a fideszes alaptörvény is tartalmazza, hogy szembe lehet menni azokkal a törekvésekkel, amelyek a hatalom kizárólagos megszerzésére irányulnak - ahogy Orbán minden cselekedete.
Én mindig törvénytisztelő voltam, ugyanakkor mélységesen felháborít, hogy a kegyelmesek és nagyságosok olyan törvényeket hoznak meg néhány óra alatt, amelyek emberek millióinak életére lehet, lesz hatással, minden előzetes egyeztetés nélkül, lehetőséget sem adva a felkészülésre, meg sem hallgatva az érdekvédőket, szakszervezeteket, munkavállalókat és -adókat. Csak a Parragh-ot, akinek szerintem rég a süllyesztőben lenne a helye..
Nem hiszem, hogy ilyen törvénykezés jogállami, az a véleményem, hogy itt már rég nincs jogrend, se jogbiztonság, a magántulajdon védelme csak a NER magántulajdonára vonatkozik.
 
Hol volt akkor ez a parlament, amikor Farkas Flórián 2 milliárd forinttal lazán elsétált?
Vagy, amikor osztogat a brancsnak, az rendben van??

Egymilliárdért újul meg kocsiszín és istálló a Lázár-féle ménesbirtokon​



Az ország egyik legértékesebb agráripari komplexuma 2021 tavaszán került a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kezébe, amelynek kuratóriumi elnöke Lázár János.
Nettó 1,055 milliárd forintért újul meg a kocsiszín és a versenyistálló a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél, a kivitelezési feladatokat a Galéria Invest Kft. végezheti el – vette észre Az Átlátszó. A komplexum 2021 tavaszán került a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kezébe, amelynek kuratórium elnöke Lázár János építési és beruházási miniszter.
A kiírás szerint a rekonstrukcióval érintett nettó alapterület kocsiszín esetében 1286, a versenyistálló esetében pedig 1003 négyzetméter. Az engedélyezett építési tevékenységgel felújítandó épületegyüttes műemléki védelem alatt áll.
A Jövő Nemzedék Földje Alapítványról nemrég megírtuk: csendben kapott 15 milliárd forint pénzbeli vagyoni juttatást a Miniszterelnökségtől. A szervezet tavaly áprilisban kapta meg a komplexumot az államtól.
A ménesbirtokhoz tartozó öntözőrendszer fejlesztésére kiírt, 21,9 milliárd forint értékű pályázatot korábban Mészáros Lőrincék családi cége, a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte el, és azidőtájt került be a zrt. igazgatótanácsába Makai Szabolcs, Mészáros Lőrinc agrárbirodalmának csúcsvezetője is.
Hiába, no, lovasnemzet voltunk, vagyunk, maradunk.
Ki tudja, ha így drágul az üzemanyag, többen áttérnek majd a lovaglásra. Persze, ló nem jut mindenkinek, de van elég szamár ebben az országban. És köztudomású, ha ló nincs, szamár is jó.
 
Sok megoldás van erre.
A leg vitatpottab maig az amerikai fuggetlenségi nyilatkozat pár sora:
"Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását. A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat. Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék."

A kerdes - és ez okozza a mar parszaz eve tartott vitakat rola, hogy mikor jut el egy nemzet oda, hogy joga legyen a változtatásra.

A gyakorlat azt mutatja az elmult néhányszáz évben, hogy egy forradalomra egy mentség lehet: az hogy sikerul

Ha nem, akkor az igazsagtartalma nem szamit, az államrend megváltoztatására iranyulo cselekvés indokaval a résztvevők általában golyó elé kerulnek
Ezzel degradálod 1956-ot, 1948-at is. Persze, lehet, hogy félreértelek.
 
Ezzel degradálod 1956-ot, 1948-at is. Persze, lehet, hogy félreértelek.
1848: ha Kossuth nem menekul el, golyó elé kerul, vagy emlithetnem az aradi 13-at...
1956: rengeteg ember esett a megtorlások áldozatává

A sikertelen forradalmak utan tobzodik a hatalom abban, hogy miert is volt torvenytelen és támogatás nélkuli -. meg ha az volt is! - a forradalom!
Az elismerésre 1 lehetoseg van: az hogy sikeres legyen!
Ha '48-ban nyerunk akkor a habsburg világ az elitélendo.
Ha ez '56-ban tortenik akkor a kommunizm,us lett voln az eliterlendo.

De mivel nem igy vol.t mi mást tanultunk, mast hallgattunk, szabnnad pártnapon egész másrol beszeltek!
Ez degradalo? Szerintem egy olyan tény, ami a tortenelem által igazolt!

'48-at majd csak a habsburg éra elmultaval lehetett abba a keretbe helyezni ahol most áll, '56-ot pedig a szovjet birodalom felbomlasa utan!

Ahhoz, hogy valamit unnepelhessunk ami az épp regnáló hatalommal szuembe megy elobb kell egy sikeres megmozdulas, ami utan a sokszor 40,50,60 esetleg még korabbi eseményeket igaznak ismerhessuk el!
 
1848: ha Kossuth nem menekul el, golyó elé kerul, vagy emlithetnem az aradi 13-at...
1956: rengeteg ember esett a megtorlások áldozatává

A sikertelen forradalmak utan tobzodik a hatalom abban, hogy miert is volt torvenytelen és támogatás nélkuli -. meg ha az volt is! - a forradalom!
Az elismerésre 1 lehetoseg van: az hogy sikeres legyen!
Ha '48-ban nyerunk akkor a habsburg világ az elitélendo.
Ha ez '56-ban tortenik akkor a kommunizm,us lett voln az eliterlendo.

De mivel nem igy vol.t mi mást tanultunk, mast hallgattunk, szabnnad pártnapon egész másrol beszeltek!
Ez degradalo? Szerintem egy olyan tény, ami a tortenelem által igazolt!

'48-at majd csak a habsburg éra elmultaval lehetett abba a keretbe helyezni ahol most áll, '56-ot pedig a szovjet birodalom felbomlasa utan!

Ahhoz, hogy valamit unnepelhessunk ami az épp regnáló hatalommal szuembe megy elobb kell egy sikeres megmozdulas, ami utan a sokszor 40,50,60 esetleg még korabbi eseményeket igaznak ismerhessuk el!
Amikor egy forradalom elkezdődik, senki nem tudhatja előre, hogy sikeres lesz-e, igaz? Ha a biztos siker tudatában kezdenék, az azt jelentené, hogy a jövőbe látnak. De egy "sikertelen" forradalom is elindítója lehet bizonyos eseményeknek, amelyek végül pozitív változást hozhatnak. Így volt ez a kiegyezésnél, a kádári konszolidációnál /ami mégis csak jobb volt Rákosinál/.
Szóval akkor ezek sikeresek voltak? Vagy nem? Mellesleg, én nem akarok forradalmat, és még egyetlen tüntetésen sem vettem részt. De megértem azokat, akik tüntetnek a jogaikért.
 
Amikor egy forradalom elkezdődik, senki nem tudhatja előre, hogy sikeres lesz-e, igaz? Ha a biztos siker tudatában kezdenék, az azt jelentené, hogy a jövőbe látnak. De egy "sikertelen" forradalom is elindítója lehet bizonyos eseményeknek, amelyek végül pozitív változást hozhatnak. Így volt ez a kiegyezésnél, a kádári konszolidációnál /ami mégis csak jobb volt Rákosinál/.
Szóval akkor ezek sikeresek voltak? Vagy nem? Mellesleg, én nem akarok forradalmat, és még egyetlen tüntetésen sem vettem részt. De megértem azokat, akik tüntetnek a jogaikért.
Az aradi 13?
Azok az emberek akiket felkotottek 56 utan?
 
Polgári engedetlenségről beszéltem....
Emlékeket ébresztettél fel bennem. :)

A 68-as diáklázadásoknak csak a szellője érte el Zürichet, de így is kulcsélmény volt nekem.

Már a kifejezés ismeretlen volt számomra. Akkor még csak két éve voltam kint. Minden tüntetésre elmentem. Rengeteg könnygázt nyeltem és menekültem a rendőrök elöl. Törős zúzós tüntetések voltak.

Az első tüntetésnél több órába telt mire felfogtam, hogy nem fognak ránk lőni. Hihetetlenül felszabadító érzés volt.

Igazából nem értettem mi a bajuk. Nekem még az akkori igen csak nyárspolgári svájci élet is mérhetetlen szabadság volt a kádárihoz képest.
------
1980 májusában a zürichi ifjúság újból fellázadt. A város kultur politikája lett tüske a szemükben. Egész nyáron ment a balhé.
"Züri brännt" Zürich ég néven került be ez a nyár a város történelmébe.
Csatáztak egymással a rohamrendőrök és a tüntetők. Autókat gyújtottak fel. Szinte háború volt.

Akarva-akaratlanul, ekkor is elég sok tüntetésen részt vettem.
Még el tudtam futni a rendőrük elöl. :D

 
Utoljára módosítva:
Az aradi 13?
Azok az emberek akiket felkotottek 56 utan?
Jaj a legyőzötteknek! Ez mindig így volt. Szerintem az, aki részt vesz egy forradalomban, egy felkelésben, tüntetésen, tudja, tudnia kell, hogy mekkora kockázatot vállal, hogy a dolognak rossz vége is lehet. De a bűnöket nem ők követik el, hanem azok, akik elítélik őket. Így lesznek, lehetnek belőlük mártírok is. Én nem vagyok olyan bátor, mint ezek a tüntetők, de csodálom mindazokat, akik vállalják a retorziókat és kiállnak a jogaikért, vagy mások jogaiért, szolidaritásból, emberségből, az elveikért, igazságérzetből - vagy csak egy szebb, élhetőbb jövőért.
 
Az aradi 13?
Azok az emberek akiket felkotottek 56 utan?
56 után?

"Az aradi vértanúk

A bécsi forradalom évfordulóján, 1849. október 6-án végeztette ki őket
Haynau I. Ferenc József utasítására

Aulich Lajos
Damjanich János
Knézich Károly
Lahner György
Leiningen-Westerburg Károly gróf
Nagy-Sándor József
Pöltenberg Ernő
Török Ignác
Vécsey Károly gróf
Dessewffy Arisztid
Kiss Ernő
Lázár Vilmos
Schweidel József"

Ha estleg hiányoztál a történelem óráról, amikor az aradi vértanúkról volt szó, akkor ott a google kereső.
 
Ha ezt a cikket elküldeném fideszes rokonaimnak,
1. nem olvasnák el
2. azt mondanák, hogy ez a baloldal gyűlölködése, Soros, Gyurcsány, LMBTQ és persze a biciklisták
3. sztrókot vagy infarktust kapnának
Szóval nem küldöm el, mert semmi értelme.
Sajnos sokan hisznek Orbánnak. Hogy miért, azt nem tudom. Pedig sokkal jobb lenne egy demokrácia szabályait betartó kormány. De amit itt tettek, arra 50 év is kevés, hogy eltünjön!
 
Egy politikusnak vigyáznia kell arra, hogy mit mond. Főleg egy olyan országban, ahol a jelentős magyar kisebbség él.
 
Sajnos sokan hisznek Orbánnak. Hogy miért, azt nem tudom. Pedig sokkal jobb lenne egy demokrácia szabályait betartó kormány. De amit itt tettek, arra 50 év is kevés, hogy elt
A Fidesz gyűlöletkampányai azért működnek, mert valamennyinek a mélyén ott rejlik egy tényleges valóságmag – erre építi fel a NER-propagandagépezet a társadalom széles tömegeinek szánt hazugságkonstrukcióját. A migrációra vonatkozó óriásplakátok megjelenésekor Magyarországot nyilván nem fenyegették a Nyugat-Európa jóléti államaiba bevándorló milliók, de tagadhatatlan, hogy a Wilkommenskultur politikája kezelhetetlen kulturális, politikai és gazdasági helyzetet teremtett, és nagyjából fél év alatt ugyanúgy csődöt mondott, mint a fundamentalista iszlám megszelídítésére, humanizálására, nyugati civilizációba integrálására vonatkozó nyugati kísérletek zöme. Hiába illette a balliberális kurzus a menekültválság kifejezésével a 2015-ös bevándorlási hullámot, ez a szómágia mára Európa-szerte megbukott, és az utóbbi hét évben is csak a szélsőjobboldal megerősödéséhez volt elég.

SOROS GYÖRGYNEK NYILVÁN NINCS OLYAN DÉMONI EREJE, BEFOLYÁSA ÉS TERVE, AHOGY AZT A KORMÁNYZATI PROPAGANDA SULYKOLTA, DE A SENKI ÁLTAL SOHA MEG NEM VÁLASZTOTT TŐZSDESPEKULÁNS SZEREPE ÉS TEVÉKENYSÉGE ETTŐL MÉG ELVITATHATATLAN DEMOKRATIKUS DEFICITET KÉPEZ.
Az ebül szerzett milliárdokból finanszírozott világmegváltó projektek többsége veszedelmes utópia, melyek gyakorlati alkalmazása mára Franciaországtól Olaszországon át az Egyesült Államokig a posztfasiszta erők előretörését eredményezte. Amikor az Európai Parlament Soros Györgyöt államfőknek kijáró külsőségek közt fogadja, jogosan vetődik fel, hogy a népszuverenitás nem több, mint hazug frázis, hisz nem pusztán a döntéshozatal terén, de már a szimbolikus aktusokban is a nagytőke diktál és uralkodik. A Soros-hálózat léte épp ugyanakkora probléma, mint az akár jobbos, akár balos nagytőkések által finanszírozott egyéb kapcsolati hálóké, melyek a társadalmak és politikai elitek fölött lebegő milliárdosoknak meg az általuk reprezentált érdekcsoportoknak a közhatalom befolyásolására tett kísérleteit végzik olykor nagyobb, máskor csekélyebb sikerrel.

A Mini Feri hazugságának mélyén is megvolt a valóságmag, mert bár Márki-Zay Péter nyilván nem egy törpe Gyurcsány, azt azonban szinte minden politizáló magyar érzékeli, hogy az őszödi pojáca jelenléte, ereje és befolyása alapjaiban hitelteleníti el az ellenzéket elsősorban azzal, hogy a habitusát meg a hangvételét mára az ellenzék széles körében gyűlöletreferenciává tette, így alkotta meg Mini Ferik sorát Tordai Bencékből, Szabó Tímeákból és Jakab Peterekből – s ennek jelei bizony Márki-Zay Péteren is érzékelhetőek voltak. Ha Gyurcsány Ferenc ma eltűnne a politikából, a szelleme már akkor is itt maradna, és garantálná Orbán Viktornak, hogy a magyar közéleti nyilvánosság előtt továbbra se legyen más út, mint a weimari közgyűlölet.

Az Orbán-rendszert előidéző egykori miniszterelnök a mai parlamenti ellenzék legeszesebb, legkarizmatikusabb, legdörzsöltebb és legrutinosabb alakja, szervezete, a DK pedig a legnagyobb az ellenzék törpepártjai közül, úgyhogy legalábbis megalapozott a feltételezés, hogy Orbán Viktor bukása esetén a hatalom súlypontja Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Apró Piroska háromszögén belülre kerülne vissza.

A KÖLTSÉGVETÉST MEGHAMISÍTÓ, SZEMEKET KILÖVETŐ, KÖZTÁRSASÁGOT MEGBUKTATÓ POLITICAL ANIMAL AZT A GÁTLÁSTALAN, JELLEMTELEN ÉS MINDEN GESZTUSÁBAN CINIKUS HATALOMÉHSÉGET SZEMÉLYESÍTI MEG, AMELY EGYSZER MÁR CSŐD KÖZELÉBE JUTTATTA MAGYARORSZÁGOT, AMELY GYURCSÁNY FERENC BUKÁSA ÓTA A FIDESZ NÉGY EGYMÁST KÖVETŐ KÉTHARMADOS VÁLASZTÁSI GYŐZELMÉT OKOZTA, ÉS AMELY A SOKSZÍNŰ ELLENZÉKI TÁBORT A MAI NAPIG KORMÁNYKÉPTELENNÉ TESZI.
Gyurcsány Ferenc befolyása az ellenzéken belül természetesen korlátozott: aligha ő a főnök – de sajnos akkor is egy főnök, akinek a jelenléte úgy mérgez, mint a novicsok.

Valamennyi kicsit is józan magyar jól tudja, hogy Nyugaton nem operálják át a gyerekeket. Valamennyi kicsit is józan magyar jól tudja, hogy a transzpropaganda messze nem olyan mértékű és messze nem olyan kritikátlan a nyugati nyilvánosságban, ahogy azt a kormányzati Megafon harsogja, de a New York-i divathéten egy tízéves transznemű kisgyerek ettől még szexiskedve vonul fel az őt ünneplő közönség előtt – ezt elnézve pedig nem nehéz akármelyik kicsit is józan magyarnak megállapítani, hogy a liberális kurzus értékvilágában valami nagyon elromlott. Miféle társadalmak azok, ahol gyerekek szexuális tárgyakként funkcionálnak, ahol az emberi jogokra egykor érzékeny baloldali és liberális mainstream szó nélkül leteszi a fegyvert az erőszakosan nyomuló transzlobbi meg a mindezt finanszírozó gyógyszeripari lobbi előtt, melynek megbízói már ma is tetemes bevételeket realizálnak a kellő pszichológiai munka elvégzése nélkül elkövetett hormonterápiákon és nemváltó műtéteken?


Olyan egyértelmű, hogy a trolljobboldal esik túlzásba, amikor az ilyen esetekre hivatkozva pedofíliát emleget? Nem lehet, hogy inkább a genderélményt dédelgető liberálisok vetik el a sulykot, amikor egy preszexuális korban lévő gyermek zavart lényének és tisztázatlan nemiségének kifutóra hurcolásában az önmegvalósításnak meg a szabadság kiteljesedésének eljövetelét ünneplik?

SEMMI KÉTSÉG: A PEDOFILOK ÖSSZEMOSÁSA A HOMOSZEXUÁLISOKKAL MEGBOCSÁJTHATATLAN ALJASSÁG. UGYANAKKOR AZ SEM KÉTSÉGES, HOGY EGY TÍZÉVES GYEREK SZEXUÁLIS FELHASZNÁLÁSA, POLITIKAI ÉS KULTURÁLIS ERŐ DEMONSTRÁLÁSÁRA SZOLGÁLÓ ALKALMAZÁSA ÉPPÍGY AZ. TALÁN NEM PEDOFÍLIA, DE FELBUJTÁS PEDOFÍLIÁRA – ÉS EZ VALAMENNYI GYEREKSZÉPSÉGVERSENYRE VONATKOZIK, LEGYENEK AZOK ÁLDOZATAI AKÁR TRANSZNEMŰ, AKÁR CISZNEMŰ GYEREKEK.
Nem nehéz meglátni a valóságmagvakat a Fidesz kampányhazugságainak mélyén, úgyhogy azok létezését hihetően letagadni pokoli nehéz, hosszabb távon lehetetlen. Az ellenzék csak akkor fogja tudni kihúzni Rogán Antal és Habony Árpád méregfogait, ha befejezi a nyilvánvaló jelenségek hisztérikus tagadását, és végre elvi viszonyt alakít ki a menekültválság meg a népvándorlás fogalmai közti nyilvánvaló különbséggel, Soros György és más politikát formáló milliárdosok befolyásának demokratikus fedezetlenségével, Gyurcsány Ferenc több évtizedes gazembersége meg az Orbán-rendszer kétharmados stabilitása közti félreérthetetlen összefüggéssel és a transzlobbi kiskorúakat illető tevékenységének megrontó természetével. A valóság értelmezésének versenyében behozhatatlan hátrányt szenved el, aki letagadja, miközben riválisa nagyszabású és jól átélhető hazugsággá duzzasztja azt.

A szerző kritikus, publicista.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,577
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére