Első alkalommal engedélyeztek örökbefogadást meleg házaspárnak ...

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 17.

Melitta - 2017 Október 17, 08:12
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Engedélyezte egy berlini meleg házaspárnak nevelt gyermekük örökbefogadását a bíróság, ez az első örökbefogadás azonos nemű házaspárok esetében Németországban a melegházasság bevezetése óta – közölte kedden a leszbikusok és melegek németországi szövetségének (LSVD) berlin-brandenburgi szervezete.

  Németországban az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatának jogintézményét 2001-ben vezették be. Azóta több tízezer ilyen kapcsolatot tartanak számon. Az alkotmánybíróság időközben hat alkalommal a bejegyzett élettársi kapcsolathoz fűződő jogok bővítésére kötelezte a törvényhozást. Ilyen volt, amikor például rendelkezett arról, hogy az azonos nemű párokat is megilleti a házastársaknak járó adókedvezmény.

  Az azonos nemű párok egyenjogúsításának folyamata az idén júniusban teljesedett ki. Ekkor a szövetségi parlament (Bundestag) megszavazta a melegházasság bevezetését. A polgári törvénykönyv házasságról szóló, 1535. paragrafusának módosítását 393 igen szavazattal, 226 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett fogadták el.

  Az október 1-jén hatályba lépett módosítással a paragrafusban a

  “házasságot egy életre kötik”

  szakasz helyére az kerül, hogy

  “a házasságot két különböző vagy azonos nemű ember köti egy életre”.

  Azonban az LSVD szerint a törvényhozóknak maradt még tennivalójuk. Az érdekképviseleti szervezet a többi között sürgeti, hogy a büntetőtörvénykönyvben rögzítsék, hogy a homofóbia az úgynevezett gyűlölet-bűncselekmények egyik indítéka lehet. Azt is kérik, hogy a szövetségi kormány és a tartományok indítsanak programokat az ilyen típusú bűncselekmények megelőzésére és visszaszorítására.

  MTI

  meleg_par-1024x576-800x576.jpg

   
  ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 17.

  1. medvegy
   medvegy
   Jujdejó, rendkívül nagy szükség volt már rá. Remélhetően a tervezett nemzeti muzulmán ünnepnapokat is mihamarabb bevezetik végre.

   Csináljanak, amit akarnak, kötelező talán még nem lesz jó ideig. Ha egy faj egyedszáma drámaian megnő, beindulnak a Természet mindenféle szelekciós mechanizmusai az egyensúly érdekében.

   Nem tudom, kitől olvatam, hogy a sikeres liberális demokrácia - a maroknyi kisebbség folyamatos, bővülő és elsöprő uralma a sokszor tehetetlenné tett többség felett.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 17
   udvarfy, analema, pitti és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   :dr_9:
   Ernoe kedveli ezt.
  3. johannsebastian
   johannsebastian
   Kissé zavarban vagyok. Egyrészt azt gondolom, hogy a szülőség figyelem és felelősség kérdése, független a szülők heteroszexuális vagy homoszexuális kapcsolatának jellegétől. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy a gyermekek számára általában mégiscsak az az ideális, ha két különböző nemű (biológiai és társadalmi nemű) szülő kapcsolatából tanulják a mintákat.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 17
   cdurmol kedveli ezt.
  4. cdurmol
   cdurmol
   Nem hiszem, hogy ez a természetes szelekció lenne. Ugyanis ott jelentkezik, ahol a természetes folyamatok a népesség drámai csökkenése irányában hatnak.

   Örülök, hogy lehetőséget kaptak a homoszexuális párok is a gyermeknevelésre. Ezzel csak azt bizonyítják újfent, hogy ők is azt érzik normálisnak és követendőnek, ahogyan a többség él.
   tengelice kedveli ezt.
  5. medvegy
   medvegy
   Utóbbival kezdve - joguk van hozzá, a gyereknek pedig így is sokkal jobb, mintha állami intézetben, vagy más körülmények között nőne fel. Sőt - egy ilyen társaság elvileg talán nagyobb figyelemmel és szeretettel is veszi körbe, mint elvárható lenne. Másik kérdés, hogy milyen mintát kap a gyerek és saját maga milyen alapvető orientáltságú lesz ezek után.

   Akkor itt az első fele - és itt a természetes szelekció. Senki nem állította, hogy ez drámai méretű - ám ez is egy módja a szaporodás szempontjából hibás gének kiesésének és a teljes populáció összlétszáma csökkenésének. Másfelől a társadalmi szabályok változásai is természetes szelekciót mutatnak, ha a hatásuk látszólag igan gyenge is. Azzal, hogy előtérbe tolják az egyneműségi viselkedést és mintákat, erősítik a létjogosultságát és védelemmel látják el, megtámogatják az említett génszelekciót. Ehhez jön a mindezzel társuló eredeti férfi-női szerepek megkeverése, a nemi viselkedéskultúra elbizonytalanítása, ami ismét szelektív hatású - ha nem is drámai módon és számszakilag látványosan. De működik.
   udvarfy, analema, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. csigafi
   csigafi
   És így fog kihalni az emberiség. Sajnálok minden gyereket akik ilyen párhoz kerülnek mert nem lesz előtük normális példa ahol a nő az anya és a férfi az apa. Gondolom egyre tőbb olyan abnormális fim is születik majd ahol teljesen természetes az azonos nemüek párkapcsolata. Nagyon remélem hogy nem élem meg azt a világot ahol majd azok számitanak hibás selejtes génnek akik nem a saját nemükhőz vonzódnak. Ha így halad a világ pár évtized és már ember állatokkal is köthet házasságot. :))) Milyen mokás lesz amikor egy ilyen pár őrőkbe fogad majd egy gyereket és azt mondja majd egy gyereknek az apja kisfiam ez a kutyus a te anyukád :)) És az a kis kutya pedig a testvérkéd Na neeeeeeeee :)) Nincs bajom a melegekkel csak azért tény ami tény hogy az mégsem egészséges amikor valaki a saját neméhez vonzódik. Persze vállalják fel mert jó tudni hogy xy igen is meleg és kész el lehet fogadni és ennyi. vagy is ez már nem xy ha nem xx :)
   udvarfy és varázsdoboz kedveli ezt.
  7. Melitta
   Melitta
   En meg azokat a gyerekeket sajnalom akik nem kerulhetnek egynemu parokhoz.
   Hanem intezetekbe bezarva sok nevelo altal megrontott tonkre vagott gyerekek ezerszer jobb helyen van egy csaladnal meg ha melegek akkor is.
   NEm art tudnod minden orokbe adas egy komoly cirkusszal jar, ugyvedek sokasaga gyamhatosag , orvos millio egy tesztet kell kitolteni az alkalmassagot igazolni.
   Nem art tudnod akit orokbe lehet adni az egy hetero kapcsolatbol szamazik akirol a hetero szulei lemondtak.
   LEmondasi nyilatkozat kell hogy egyaltalan orokbe lehesen adni gyereket.
   Mitol is rosszabb egy orokbefogado meleg par aki vallalja a felneveleset egy gyereknek iskolaztatasat ejszakai egyreszet adja anyagi tamogatasat es mindent amit a szulei nem vallaltak vagy mert nem tudtak , vagy mert meghaltak vagy mert nem akartak vallalni.

   Minnel tobb ilyen orokbe fogadas lesz annal kevesebb lesz a gyerkek molesztalasa az intezetekebe.
   Ahogy a sajat gyereke elott nem el egy hazaspar se hazas eletet a meleg parok se a gyerek elott bonyolitjak a sex eletuket.
   Nem kell azzal se foglalkoznod hogy egeszseges-e vagy nem a melegseg, mert egyszer mar el kell fogadni a masik embert is olyannak amilyen.
   Miert is kell azzal foglalkozni ki kivel a lepedo bajnok?
   Vegetable és ladybug7spots kedveli ezt.
  8. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Gondolunk itt arra is, hogy amikor iskolás lesz az ilyen kapcsolatban nevelkedett gyermek, mit fog neki odakiabálni a többi gyerek? Mert a gyerekek néha nagyon kegyetlenek tudnak lenni. Én és a férjem későn vállaltunk gyermeket. Többször előfordult, hogy emiatt megaláztak bennünket és a gyermeket is.
   udvarfy és setni kedveli ezt.
  9. Nikosz99
   Nikosz99
   Én készséggel elismerem hogy egy gyereknek jobb lehet a meleg szülő mint a semmilyen. (Ámbár talán hosszabb távon kéne nézni.) Az is valószínű hogy semmilyen garancia nincs arra hogy megfelelően nevelik és szeretik majd a gyereküket akár heterók a szülők akár melegek.
   Azonban van amit nem értek. Ha valaki vállalja hogy meleg miért akar gyereket? Miért nem vállalja az irányultságának következményét hogy nem lehet gyereke?
   Miért akarja kvázi utánozni a hetero családot?
  10. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Talán azért, mert ő így érzi normálisnak. Meg kell próbálni gondolkozni a "másik" oldal fejével is. (sajna nekem nem nagyon megy-bevallom, de már gyakorolom). Melitta érvei elgondolkoztattak és valahol igazat kell,hogy adjak neki.
   udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  11. Nikosz99
   Nikosz99
   Szóval akkor úgy érzi hogy nem normális az irányultsága és ezért a gyerekvállalással akar normálisnak látszani? Nem hetero de mindent akar ami a heterósággal jár. A normálisság látszatáért érzéséért?
   Csak az indíttatás érdekel most nem a gyerek szempontjából nézem.
   udvarfy, setni és cdurmol kedveli ezt.
  12. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Nem. Pontosabban: neki az azonos nemű vonzódás a normális. Ő a saját neméhez vonzódva is teljesen egészségesnek érzi magát testileg, lelkileg és mentálhigiénés szempontból is. Lehet, hogy az emberiség "másságot" képviselő csoportja meg azt nem érti, hogyan tudunk az ellenkező nemmel együtt élni
  13. Nikosz99
   Nikosz99
   De ha ő minden szempontból normálisnak és egészségesnek érzi magát akkor nem kéne hogy hiányérzete legyen úgy. Gondolom én. Nem biztos hogy jól. Lehet hogy egy érintett tudná ezt igazán elmagyarázni.
   udvarfy és analema kedveli ezt.
  14. cdurmol
   cdurmol
   Ezzel együtt igényli, hogy a kapcsolatát "házasság" címen törvényesítsék, gyereket nevelhessen. Vagyis a kapcsolatának azt a kinézetet szeretné adni, ami többségi, hetero társadalom kapcsolatainak van.
   Ebből azt következtetem, hogy ezt tekinti normálisnak, követendőnek, a saját életét, lehetőségeit pedig rendkívülinek, a normálistól eltérőnek. Csak magamnak szeretném vindikálni azt a jogot, hogy én is úgy tekinthessek rájuk, ahogyan ők magukra.
   Mielőtt kitör a gyalázat: nem ítélem el, nem szidalmazom a homoszexuálisokat és a párkapcsolatukat. Ha ilyet látok, elfogadom tényként (és látok ilyet!) De nem tartom természetesnek, vagy normálisnak.
   udvarfy és setni kedveli ezt.
  15. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A gyerekek roppant rugalmasak és nem ostobák. Olyan országokban, ahol ez már régebben lehetséges a gyakorlat azt mutatja, hogy teljesen egészséges lelkű és szexualitású felnőtté cseperednek a meleg párok által nevelt gyermekek. Ellentétes nemű mintának ott vannak a tanáraik, a barátaik szülője, stb.

   Ami egyre nagyobb probléma, az a vegyes pároknál fordul elő, mert egyre több pedofil nősül kifejezetten azzal a céllal, hogy majd akár a saját, akár az örökbe fogadott gyerekhez hozzáférjen.
   Melitta és varázsdoboz kedveli ezt.
  16. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ők nem Mo-on élnek....
   varázsdoboz kedveli ezt.
  17. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A génjeiről senki sem tehet....ahogy a bőrszínéről, a született, vagy szerzett betegségéről, testi-lelki "hiányosságáról" sem.
   Ki határozza meg, hogy ki/mi a normális ? Tudunk rá történelmi példákat, hogy az sosem vezett jóra...
   Melitta, cdurmol és varázsdoboz kedveli ezt.
  18. Vegetable
   Vegetable
   Sajnálom az eldobott gyerekeket, akiknek egy intézetben kell felnőniük, nem ismerve meg a családban felnőtt gyerekek által tapasztalt szülői szeretetet.

   Sajnálom, a te gondolkodásod alapján a valamilyen okból társ nélkül maradt szülők gyerekeit, hiszen csak egy szülőtől tanul minden mintát. Sajnálom, a te gondolkodásod alapján az egynemü testvérrel, szülővel, baráttal élő, gyerekét egyedül nevelő szülőt, mert két ember adja a mintát, de egynemüek :D (ezeket én nem sajnálom :D)

   A te gondolkodásod alapján nem sajnálom a papa mama gyerekek felállást, ahol az egyik szülő veri a másikat (+ gyerekeket), esetleg még alkoholista is, hiszen kétnemü mintát lát maga előtt a gyerek, (de, ezeket a gyerekeket én nagyon sajnálom)
   ladybug7spots és Melitta kedveli ezt.
  19. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Kár, hogy ez akkor nem jutott az eszembe...o_O
   ladybug7spots kedveli ezt.

Megosztás