Ezoterika

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Fel a fejjel, a karmánk már lejárt Ibolykával!

Csak az "átlag" tömegnek játszom egy kicsit.
Viccet félretéve, ha igaziból meggondolnám magam és elmennék motorozni egy fél évre amerikába akkor mehetnék amikor és azzal akarok.

Szabad vagyok, de kinek kell a szabadság,amikor aranykalitkába vagyok itthon zárva??? :D

Ime egy kép Ibolyáról, amikor még udvaroltam neki, de ma is jó nő!!!
 
C

csocsike

Vendég
Karsay István írta:
Ja persze, egy jó csaj se lenne rossz.
Majd megdumáljuk ha eljön az ideje, hátha lesz egy belevaló csaj aki befogad, és be akarja pótólni velem elveszett éveit! :D

UI: milyen jó, hogy Ibolyka (kedves feleségem ) nem internetezik! :,,:




Rabeszelem jo? :shock:
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Érdekes lenne, ha sikerülne rábeszélni!

Még a számitógépet is utálja!

Ime egy szép kép a régi bulgáriai időből!

Kélpzeld Csöcsi, volt olyan, hogy elvittem motorozni, és utközben leszállt a motorról mert félt rajta! Pedig gyorsabb lett volna a városban, igaz, egy sport enduró volt (Yamaha).
Egyszer azért a Hondával, ami egy kényelmes tura motor volt azért eljött kirándulni, ami nagy szó volt az Ő életében!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Visszatérve eredeti témámra, a mediális közlésekre, folytatom az előadást:

Az ellentét ( ellentét = sötét erő) alkalmazkodó természetű, köpönyegforgató. Egyik társadalomban ateizmus formájában van jelen. A másik társadalomban a materializmuson, az anyagimádáson, és a testiségen keresztül mindenféle érzéki szenvedély és vágy táplálásában – amin keresztül teljesen eltompítja az embert – hat.

Ennek következményeként elveszti az ember a tisztánlátását, józan gondolkodását, és csak él a mának. A mai társadalomban elszabadultak a szenvedélyek, alkohol, kábítószer, gyógyszerek. A Sátán elszabadult, és minden olyan embert a hatalmába kerít aki a szolgálatába szegődik.

A rossznak ez a koncentrálása hozza létre azt, hogy néhány évtized múlva már különösen nehéz lesz a helyzete a Hitben élő, az igazsághoz ragaszkodó embernek, vagy olyannak, aki a szeretetét akarja megvalósítani, mert az adakozó kézre ráütnek, ha ugyan tőből le nem vágják azt. Ma még könnyebben juthatunk jóhoz, és ki kel használni ezeket a lehetőségeket az ismeretszerzésre, hogy a vizsgákon sikeresen juthassatok át.

Az ember tudjon meghajolni az igazság törvénye előtt, álljon meg alázatos lélekkel. Az ember szokja meg az egyenes tiszta, szeretetteljes beszédet, de ne legyen képmutató, ne legyen benne számítás.
Az ember tanuljon meg mindent ebből az igazságból, mert minden ebben az Igazságban benne van, amelyre ma és az idők végeztéig a földi embernek szüksége van.

folyt.köv....... :D
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Karsay István írta:
A rossznak ez a koncentrálása hozza létre azt, hogy néhány évtized múlva már különösen nehéz lesz a helyzete a Hitben élő, az igazsághoz ragaszkodó embernek, vagy olyannak, aki a szeretetét akarja megvalósítani, mert az adakozó kézre ráütnek, ha ugyan tőből le nem vágják azt.

István, ez már évtizedek óta igy van. Már számtalanszor voltam olyan helyzetben, amikor felelöségre vontak, próbáltak megszégyeniteni, vagy nevetségessé tenni jó indulatomért, igazságra vágyásomért, vagy ezért mert volt bátorságom kiállni védtelenekért. Ez különösen érezhetö volt Magyarországon már a 60-as években, és ez nem javult, söt rosszabodott ott az utóbbi évtizedekben.

Itt Kanadában még nem annyira rossz a helyzet, söt (szerencsére) itt még divatban van a jótékonyság intézménye.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Hát igen, de ne is törödj vele, az a fontos, amit Te érzel belülről!!!

Akkor nézzük a további szellemi közléseket, nagyon érdekesek lesznek!

Ime:

Útmutatás az utolsó időkre (részlet)

Voltak olyan emberlelkek, akik - bár a földre kerültek, - de még voltak fogalmaik a magasabb világokról, a szeretetről, erényekről. Ezek voltak a hordozói a szellemi világból jövő eszméknek.
Így minden nép, nemzet kebelében megtalálható a szellemi mag, a szellemi elit, akik a tiszta érzéseknek fáklyahordozóivá váltak.
De megtalálható az általános tömeglélek, aki csak kisebb hányadban, kisebb mennyiségben képes átvenni és regisztrálni.
És van minden népnek, nemzetnek salakja, amely az indulatos, ellentétes érzések hordozója, minden szépnek és jónak elrontója.
Egy csoport élete mindig attól függ, hogy mekkora az arány a Mag és az alacsonyabb rendű salak között.
Minden nemzet magva, a központi mag már betakarítatott, és a mennyei csűrökbe gyűjtetett.
Az utolsó időben minden népnek, nemzetnek a salakja maradt itt, azok, akik nem hasznosították a jó hatásokat és lehetőségeket, amelyet az Isteni gondviselés mindenki számára fenntartott. Ezért mondja az Írás, hogy a jelenleg élők háromnegyed része veszendőbe megy.

Megmenekülhet tehát még egy negyedrész, és ezek közé tartoztok ti is, akik az utolsó időszakra maradtatok, akik a vallások keretei és kévéi közé hullottatok; akiknek a vallási kereteken belül már nem lett volna lehetőségük, hogy a mennyei csűrökbe az utolsó időbe beérkezzenek.

Ennek érdekében jött létre a szellemi mozgalom, ami már a régi időkben is, de most egészen új rendszer szerint megnyilatkozik, bizonyságot téve Mózesnek a kőtáblára írt tízparancsolatáról, Krisztus igazságairól, bizonyságot tesz, hogy az egész teremtett világmindenség két alappillére az igazság törvénye és a szeretetet törvénye.

Az ember megterheli magát bűnös érzésekkel, vágyakkal, gondolatokkal. És amikor ezek gyakran történnek, akkor az utolsó időben kitermelődnek a társadalomnak olyan rétegei, amelyek a poklot szabadítsák az emberiségre. Megölik mindazokat, akik egy szentebb, tisztább eszmében hisznek, halálra ítélik mindazokat, akik mint elit, vezetői lehetnek akár egy nemzetnek, akár egy fajnak, akár az egész emberi társadalomnak. Akkor a „a sót kidobják és rátaposnak”. És ha a sót kidobják, mitől ízesül meg az élet a Földön? Nem ízesül meg, hanem gyalázatba fullad az élet, könny és vértenger lepi el a földi életet.
Az lesz a fontos, hogy ki milyen anyagi javak felett rendelkezik, az irigység mindenkit arra késztet, hogy minden, ami nem az övé, azt valamilyen utón megszerezze. Tehát többé nem lesz biztonságban az emberek élete.
Igyekezni kell, hogy felismerjük a különböző forrásokból jövő magyarázat ne tévesszen meg minket, mindig az igaz, tiszta úton kell maradni.

Ha tisztán éltek, a tisztátlan dolgok be nem szennyezhetnek benneteket!


folyt.köv......
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Ez a mediális üzenet részlet váltotta ki eddig a legnagyobb vitákat! :D

Ime az üzenet:


Paráznaság és az utolsó idők:

Az utolsó időkben az egyik legnagyobb nyomorúságot a Föld állapotára az érzékiség okozza.
Mert az érzékiség, főleg a nemi érzékiség, annyira behálózza az ember lelkét, hogy nem tud szabadulni tőle. Az érzékiségen keresztül az ellentétnek, a sátánnak olyan vegykonyhájába nyúl bele az ember, amely újabb nyomorúságokat hoz a Földre, és az ember életébe.

Vannak felfelé irányuló és lefelé irányuló, visszahúzó erők. A visszahúzó, lefelé rotáló erőknek területeket hoznak létre, amelynek elzárva kellene maradniuk a bukott teremtményektől.
Az érzékiség ezeket a csapokat nyitja meg és a világba olyan mennyiségű visszaforgó, szennyes erőtömeget és hatalmat képviselő erőket enged bele, amelynek egyre rosszabb és rosszabb állapotokat hoznak létre az életében.

Egyre nagyobb kísértésnek teszik ki ezek az erők az embereket; egyre jobban felfokozzák a bennük lévő bűnös hajlamokat. Felerősítik az istentagadást, a gőgöt, az önzést, mely nyomorúságot, békétlenséget, háborút hoz a földre.
Már tömegesen vannak olyan lelkek testben, akiknek még nem volt itt, vagy egyáltalán a nem lehetett volna itt az idejük a testetöltésre. De ezeken a fajfenntartó erőkön keresztül belenyúlt az ember az erőrétegekbe, alakot, formát, testet adott ezeknek a felkészületlen lelkeknek, és mindez az elkövetkezendő évtizedekben háborúkat, nyomorúságot, éhínséget, betegséget, fekete – mágikus erőket zúdít majd a világra.
Erősek és célratörők ezek a lelkek a rosszban.

A természettörvény nem alkot újat, hanem a meglévőt használja fel. Tehát amit a teremtmény létrehozott, azt nem lehet megsemmisíteni, mert a teremtmény csak a Teremtőtől kapott erőket tudja életként továbbadni. Mivel ami a Teremtőtől származik azt meg semmisíteni nem lehet, így nincs más lehetőség, mint ezeket újra megtisztítani.

Aki magasabb világokból ölt testet a Földön, a Föld jelenlegi fertőzöttsége folytán mindenütt az ellentétes erőkkel találja magát szemben, ami az Ő jóra való törekvését gátolja.
Akkor már nem lehet azt mondani, hogy az ember paráznaságon keresztül csak bizonyos vérbajoknak esik áldozatul, hanem mindaz, ami a Földre, amint betegség, dögvész, járványok, éhínségek bekövetkeznek azok eredete is ide vezethető vissza.

(megjegyzés: Fő betegségveszély: AIDS. Sok háború oka a nő volt. A zsidóság bukásánál is nagy szerepet játszott a nők sikeres megkísértése)

Ahogyan egy fajban, nemzetben a családok szétesnek, a házasfelek az erőket ide – oda szétszórják, abban a pillanatban mindennemű bűnnek a szaporulatát hozzák létre.

(megjegyzés: a házasságok megítélésénél azért sok minden elemet értékelni kell, mert egy rossz kapcsolat nem kötelez életünk végéig)


folyt.köv.....
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Végső elszámolás:

Az Isteni kegyelem mindig és mindenkor azt a célt szolgálta, hogy az emberek segítségére legyen az eléjük tűzött nemes célok elérésében.
Ezekben az időkben és ilyen most a tiétek is semmiképpen nem isten akarata érvényesül a Földön, hanem minden az ember elrontott, bűnös természete szerint alakul, ezért bizony nagyon nehéz idők ezek.
Ezért-e korszak befejezésére az emberiség kétharmad része a külső sötétségre kerül, de az egyharmad részben sem biztos, hogy mindenki megmenekül.

(Megjegyzés: egy előző közlésben a negyed része lesz várhatóan az emberiségnek, aki megmenekül, az 100 emberből 25! Az egyharmad részének lesz lehetősége arra, hogy változzon, az 33 ember, így az utolsó időszakban a 25 -ből biztosanő bekerülő ember mellé még csatlakozhat 8 ember 100 - ból! Persze ezek szellemi statisztikai adatok, és főleg az arányosság miatt érdekesek. A cél: minél több emberi lélek megmentése!)

Akik valójában a jót és a fejlődés útján előbbrevivőt hoznak embertársaik számára és azok szellemi felemelkedésén fáradoznak, azokat a kor, amelyben élnek nem kedveli.
Ezek az egyének mellőzik a maguk korát: ők a sötétségben a lámpagyújtogatók, a kor úttörői, akik ösvényt vágnak a bűn és a sötétség rengetegében, náluk vannak az igaz talentumok.
Az emberiség nagy része tudomást sem akar szerezni róluk, vagy ha hallanak róluk akkor nevetség tárgyává teszik őket, és nem kérnek abból, amit az emberiség felemelkedése céljából e világra hoztak.

Mindenért: háborúkért, rablásokért, emberi életért, elfajult ízlésekért, helytelen elgondolásokért, mindenért felelnie kell az embereknek!
Minden embernek szembesülni kell azzal, amit valaha Isten törvénye, a felebarátai és önmaga ellen vétett. Minél többet vétet Isten törvénye ellen, annál nehezebb a sorsa; minél többet vétet önmaga ellen, a következő fordulónál, a következő testi életben annál szegényebbek lesznek a lehetőségei. És éppen elég valakinek rendbe hozni egy emberrel elrontott kapcsolatát, képzeljétek el, hogy milyen nehéz állapotba kerül az, aki csoportok, társadalmi osztályok, népfajok, nemzetek ellen vétet!

(Lásd politikusok, akik kettészakitanak egy népet, országot... saját megjegyzés!!! :D )


Ezért az ilyen korszakok, mint a mostani, nagyon hasznos lehet a bölcs emberekre nézve, mert mindenhez hozzá lehet jutni, mindent meg lehet tanulni, minden képesítést el lehet nyerni, mindenből le lehet vizsgázni, minden igazságot megismerhet a törekvő, mert minden a rendelkezésére áll. Tehát az ember kihozhatja magából azt az eredményt, ami egy magasabb szintre való belépésre minősítheti őt, aminek birtokában az átalakult Föld lakójává válhat!

Az átalakulás pillanata úgy fog jönni, mint egy lopó, a mikor senki sem gondol rá!
Amikor az a pillanat elérkezik, minden megáll; akkor mindenki az igazság törvénye szerint minősítetik.
Ennél a végső küzdelemnél mi is ott leszünk, segítségünkkel, hiszen Isten azért rendelt ki bennünket, az utolsó óra munkásaithogy erőt adjunk a küzdőknek, hogy ezt a szintet elérhessék, vagy akik már elérték, meg is tarthassák azt.
Az átalakulás előestéjét élitek, ezért is kerültettek ebbe a szellemi iskolába, ezért jövünk közétek, hétről hétre, évről évre, hogy erősödjetek, és biztosan tudjátok, van még tennivalótok!

Az ellentét (sötét erő) harcmodora a különböző korszakokban élő emberek természetéhez igazodik, a taktika viszont ugyanaz; először mindent felajánlani, és megvásárolni őket, ha pedig ez nem megy, akkor félreállítani, börtönbe csukni, kínozni, megölni őket!
Azért mondom ezt néktek, hogy akik esetleg közületek megérik még ezeket a végső időket, azok is készüljenek fel erre, mert ez veletek is megtörténhetik

Vége a mediális közlés előadásnak, és mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepet kívánok!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
ANNO DOMINI 2000

A világnaptárrá lett keresztény datálás Jézus születési évétől indult, a középkor évszázadaiban is oda írták az okmányokra: A.D…( anno Domini = az Úr …évében): De vajon csakugyan 2000 év telt el a híres betlehemi születés óta?


Jézus születéséről az Újszövetség iratai közül kettő, Máté és Lukács evangéliuma tudósít, látszólag meglehetős lazasággal. Azonban – mint látni fogjuk – közléseikben számos szilárd támpont van. Mátés írásából (Mt 2.1 – 10.) tudjuk: hogy a születés idején Heródes uralkodott Jeruzsálemben; hogy keleti bölcsek (mágusok) jöttek az újszülöttet keresve; hogy égi jelenségre hivatkoztak, melynek segítségével meg is találták a csecsemő Jézust, de erről nem értesítették Heródest; és hogy a szülők Egyiptomba menekültek a kisdeddel.
Lukácsnál egészen más tárul elénk. Ő tudatja (Lk 2.1 – 7.), hogy Augustus császár első teljes népszámlálása és Cirénius (Quirinius) szíriai helytartósága idején történt a születés, és a szülök pont a népszámlálás kapcsán tartózkodtak Betlehemben (amúgy nem ott éltek).

A hagyomány

A fenti szövegek jól érzékeltetik az ókori szokást, vagyis az események uralkodókhoz, nagy emberekhez kötésének gyakorlatát. Akkoriban még senkit nem zavart ennek a módszernek a későbbi nemzedékek életében előálló kisebb – nagyobb bizonytalansága. Róma sokáig a város alapításától (Kr. E. 753 tavaszától) számította az éveket, de használták a konzulok hivatalba lépéséhez igazodó megadást is, végül – nem sokkal Jézus élete előtt – áttértek az istenített császár hatalomra kerüléséhez kötött datálásra. A kereszténység első évszázadaiban Jézus követői is ezt – mai szemmel kissé slampos – az eredeti időszámítási rendet használták.
A fordulat a VI. század vége felé következett be. A legnagyobb keresztény ünnep – a feltámadás, azaz húsvét – időzítése körül egyre több vita támadt, és ezért a püspökök egy tudós szerzetest bíztak meg az egységes ünnepkijelölő táblázat kidolgozásával. Dionysius Exiguus atya Kr. U. 525-ben el is végezte a munkát és ennek kapcsán ő javasolta, hogy a keresztények ne világi hatalmasok trónra lépéséhez, hanem „az Úr megtestesüléséhez” igazítva számlálják az éveket. Az egyház elfogadta a javaslatot, és a a VII. századtól elterjedt az A.D. típusú datálás.
Dionysius atya azonban – bár kiváló húsvéttáblázatot készített! – éveket tévedett Jézus születését illetően!
Ő döntően a Lukács evangéliumának azon közléseiből indult ki, hogy Jézus nyilvános működésének kezdete Tibérius császár uralmának 15. Évére esett (Lk 3.1.), amikor Jézus „mintegy harminc esztendős volt” (Lk.3.23,) A jó atya azonban egyfelől elvétette Tibérius nagyhírű elődjének – Augustusnak – hatalomba lépésének évét (ui. az Octavianus-ként 4 évig uralkodott a császári cím felvétele előtt), másrészt mereven 30 évesnek tekintette a nyilvánosan tanítani kezdő Jézust. Lukács azonban csak lazán utalt erre a korra, hogy jelezze: Jézus megfelel a zsidó törvényeknek, mely bizonyos tisztségek betöltését tapasztaltságbéli küszöbhöz kötötte. Ráadásként Dionysius úgy tekintette, hogy a születéskor betelt a Kr.u. 1.év – tehát nem iktatott nulladik évet a Kr. e. és a Kr. u. évsorok közé; ezt egyébként mindmáig követjük. Belátható tehát, hogy a VI. századi szerzetes javaslata nyomán elterjedt évszámozás legalább öt – esetleg több – évvel Jézus születése után indítja el az „Úr éveit”.
Hogy a bonyodalom teljesebb legyen, a következő történt. Nem sokkal azután, hogy Nagy Konstantin alatt a kereszténység üldözöttből államvallássá lett a Római Birodalomban, az ősi napistenkultusz nagyon népszerű ünnepét, a téli napfordulót átkódolták; azaz úgy tartották meg (mert egy csapásra elfeledni nem lehetett!), hogy keresztény szimbolikával töltötték fel. Okos körültekintéssel Jézusnak, mint a „világ világosságának” születési emléknapjává nyilvánították az ősidők óta Fény győzelmének reményét hirdető ünnepet. Mégis, sokan Jézus „születésnapjának” gondolják, netán mondják is a karácsonyt.


folyt.köv......
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Kételkedők és kutatók


Johannes Kepler – a nagynevű csillagász és asztrológus – Prágában, 1603-ban megfigyelte a Jupiter és a Szaturnusz háromszoros együttállását, melynek helyéhez közel 1604-ben egy szupernóva is felragyogott.
Kepler (aki még nem ismerhette a nóvák fénylésének fizikai hátterét) mélyen hívő, a Bibliában jártas ember volt, és arra gondolatra jutott, hogy Máté evangéliumában említett , a bölcseket vezérlő „csillag” is ilyen égi jelenség lehetett. Számolni kezdett: vajon volt-e Jézus születése idején háromszori Jupiter – Szaturnusz együttállás?
A számítógépek korában nehéz elképzelnünk, mekkora munkát jelentett a másfél évezredre visszanyúló csillagászati számítás! De Kepler elvégezte, és arra jutott, hogy Kr. e. 7-ben csakugyan volt ilyen (u.n. legnagyobb) együttállása a két bolygónak, mégpedig a Halakban.

Asztrológusként felismerte, hogy a feltehetően babiloni asztrológus papok (a mágusok) a Jupiterben a nagyság, az uralkodói fenség szimbólumát látták, a Szaturnuszt pedig az ősi törvények fegyelmében élő, szigorú rendtartó zsidóság jelképeként értelmezhették…a Halak utal a személyi születésre is, de a Halak világhónap beköszöntére is (ebből a világhónapból most lépünk át a Vízöntőbe…).
A nagy csillagász tehát (nyomtatásban is!( hangot adott a véleményének, hogy valami baj van a Dionysius Exiguus-féle datálással, de – nem lévén történész – nem bukkant rá a hiba létrejöttének mikéntjére.


folyt.köv...... :D
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Mai tudásunk

A XX. Századi tudományos eredmények felhasználásával, a „gondos nyomozó” szerepét felvállalták a tudósok, csillagászok, történészek és a Biblia-szövegelemző szakemberek. Kétséget kizáróan kimutatták, hogy Jézus a mai naptár szerinti Kr. e. 7-ben (azon belül valószínűleg az első félévben, de mindenképp szept. 15.előtt) született, és hogy a mágusok a babiloni Marduk – templom csillagász papjai voltak, akik abban az évben, csaknem bizonyosan november 12-én estefelé leltek rá a keresett csecsemőre! Teres Ágoston Biblia és asztronómia című könyve (1994-ben jelent meg a Springer Hungarica, Bp. kiadásában) részletesen beszámol arról a tudományos nyomozásról, amely a fenti – egyszerűnek tűnő – megállapításokhoz elvezetett.
1. Tisztázódott, hogy a híresen hatalomfélő Heródes Kr.e.5. vége felé (de legkésőbb Kr.e.4.tavaszán) halt meg. Hajtóvadászata a kétévesnél kisebb fiúgyermekek után arra utal, hogy a mágusoktól hallott születési időpont már elég túlhaladott volt. Így Jézus születése Kr.e.6-nál később aligha lehetett.
2. A számítógépes pályaelemzések megerősítették Keplert: Kr.e.7-ben Jupiter – Szaturnusz együttállás volt a Halakban, melynek feltűnő láthatósága volt Jeruzsálem délkörén szemlélve.
3. A legkorábbi (görög) Máté evangéliuma tanulmányozásakor fordítási hibára derült fény: nem „napkeleten” látták a különös csillagot (a mágusok), hanem „felkelőben” (azaz az esti égbolton), és így lehetséges, hogy Babilonból nyugatra az vezette őket.
4. A babiloni Marduk – templom romjai közt sok ékírásos táblán csillagászati tartalmat leltek a megfejtők. Kiderült, hogy évtizedekkel korábban már várták a Királycsillag (Jupiter) és Izrael csillaga (Szaturnusz) esedékes háromszori együttállását.
5. Az „égi küldött”, illetve a „megszabadító király” várása az Izraeltől keletre fekvő kultúrvidéken már hatszáz évvel Jézus előtt felbukkant, és szerepel a Babilonban magas tisztségre jutott Dániel próféta könyvében is (Dán.9.24-26.). A még korábbi, Bileámtól eredő jövendölést pedig Mózes 4. Könyve tartalmazza (Szám 24.7-17-). Így érthető Heródes megrettenése (és a hajtóvadászat) a babiloni mágusok megjelenése és gyermekkeresése nyomán.
6. Nyelvészeti kutatások kizárták, hogy Máté szövegének csillagra utaló szavát üstökösre szabadna érteni. Mellesleg: a csóvás vándorokat mindig is kedvezőtlen előjelzőnek tekintették, tehát a „megszabadító király” születésével kapcsolhatták össze őket!
7. Lukács evangélista hitele (ebben a kérdésben!) sokkal szerényebb Mátéénál: a görög orvos jóval Jézus feltámadása után érkezett az események helyszínére ( a gyógyító csodák híréra), míg Máté Jézus belső tanítványi köréhez tartozott, és személyesen ismerhette Máriát is (aki a születésről Jézusnál is hitelesebben beszámolhatott…).
8. A Római Birodalom kutatói feltárták, hogy Quirinius (Cirénius) majd húsz éven át volt tisztségviselő Palesztina és Szíria területén, nagy közigazgatási karriert futott be. Midőn Augusztus Kr.e.8-ban elrendeli a leigázott népekre is kiterjedő összeírást, emberünk még csak Szíria provincia második császári méltósága, helytartóvá csak Kr.e.6.ban emeli a császár. Utóbb emlékoszlopot állítanak neki Antiochiába (ma: Antakya, Törökország), Lukács pedig pont ebből a városból származott. Nyilvánvaló, hogy ő gyermekkorában mindig helytartóként (és nem korábbi alacsonyabb méltóságai címén) hallhatta említeni Quiriniust.

A kör bezárult és teljes. Az idén tehát – ha Dionysius atya nem hibázott volna! – már a 2007. Újévet kezdenénk (2006. Karácsonyának megülése után)… már túllennénk az ezredváltás rumlijain, a számítógépek átállításának keservein, és ki tudja mi mindenen. Vagy talán mégsem?
Hát persze, hogy nem! Hiszen a naptár csak egy megegyezésen alapuló kerete életünknek, és nem maga az élet, nem maga a történelem! És – bár Jézus születéstörténetének nyomozása hallatlanul érdekes munka – sokkalta fontosabb kérdés, hogy vajon az elmúlt majd’ kétezer év alatt megkapta-e maga a tanítás – melyre életét tette pecsétként – azt a hitelt és figyelmet, ami méltó a tanítóhoz és művéhez?! A többféle felekezeti rítust követő keresztények összlétszáma ma a föld legnagyobb vallásának mutatja a kereszténységet. De ha emberi világunk valóságát szemügyre vesszük, bizony kételyeink támadnak: csakugyan sok százmilliónyian követik-e Jézus által adott szereteti főparancsot? Bizony, ráébredhetünk, hogy 2000 év múlva az emberi fejlődésben csak egy kis mozzanat, hogy az út java még előttünk van!

Forrás: Elixir. Újság. 131.szám.
Szerző: Beöthy Mihály
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Most kapcsoltam be reggel a tv-ét, és hallgattam meg a híreket.
Földrengés, szököár, most 24 ezer ember haláláról tudnak, de ez nem
végeleges.

Fáj, de várható volt.

Emlékeztek a nemrég elküldött szellem világból érkezett üzeneteimre?
Fontosnak tartottam elmondani, mert a mai embereket érinti, friss közlések,
nekünk szólnak!

Idézek az elküldött anyagomból újra:

"Az óceánok vize, az óceánok ereje, az óceánok mélye lesz az emberek
katasztrófáinak az elindítója, illetve maga az ember volt az elindítója a
maga katasztrófájának.
Mert miként más katasztrófák előtt a hosszútűrő Isten bizonyos korszakokig várt, hogy az emberek megjavuljanak - így mondja az Írás - az emberek nem javultak meg, és ennek következményeként érték őket a katasztrófák."



"A teremtő isten tűrésének ez a mostani korszaka a leghosszabb ideje az első hold kidobatása óta tart. Amikor ennek a tűrésnek vége lesz, és a természeti erők megrendülnek, már nemcsak bizonyos embercsoportokat fog érinteni, nemcsak bizonyos földrészek elsüllyedését fogja eredményezni, hanem az egész föld tűzzé fog válni!

Az erők tömörülnek, osztályozódnak. Ezekben az erőtömörülésekben különböző érzések, vágyak égnek, amelyek el nem éghetnek, de égnek mindaddig, amíg le nem választatik a salak az aranyról, amíg el nem választatnak a "kecskék a juhoktól". Azaz az ellenszegülő szellemek és ellentétes erők tűzkarikában kidobatnak.

Az erők szétválasztása már napjaitokban folyamatban van. A "kecskék a
juhoktól" való elkülönülése nemcsak a mi részünkre, hanem a látó ember
számára is láthatóvá vált.

Ezzel egyidőben - tehát nem később: pár tíz év múlva a jelenben - elkülönül az anyagban is az, ami érték, tehát amiben olyan érzések és vágyak foglaltatnak, amelyek megmaradhatnak az új Föld gerincének, azoktól, amelyek innen ki kell, hogy dobassanak.



Ezek az elkülönülések az óceánok vizében, a tűzhányók mélyében, a különböző hegyvonulatok mélységeiben, a síkságok fertőzött talajaiban, a légköri elektromosság különböző formáiban már történnek.

Ezek az elkülönülések lassan bontakoznak ki!

(Megjegyzés: de egyszerre fognak majd hirtelen katasztrofálisan hatni).



Az ember megnyitotta azokat az ajtókat a természetvilágban, amelyeken
keresztül előjönnek azok a félelmetes és veszedelmes dolgok, amiket nem képes többé megfékezni!



Mint a tűzzel játszó gyermek, azt hiszi, hogy képes akármelyik pillanatban
azokat megállítani; hogy mindazt, amit az atomkutatás és az atomrobbantások terén cselekszik, büntetlenül megteheti. Azt hiszi, hogy az atomtudósok valami hatalmasat alkottak, előbbre vitték az emberiséget, holott óriási veszélynek tették ki a Földeteket."



"A természeti erők, mint mondom mindenütt a megrendülés jeleit mutatják!

És ezért a mi feladatunk az, hogy bár a természeti világ megrendülését
megakadályozni nem vagyunk képesek, lelassítjuk ezt a folyamatot, hogy idő és alkalom maradjon a megtérésre azoknak, akik még menthetők. Azok menthetők meg, akik hiszik azt, amit Krisztus és a Szentlélek tanít és nem tesznek úgy, mintha a veszély nem állna fenn; mintha Krisztus nem állna itt az ajtó előtt; mintha Krisztus második eljövetele nem következnék be. Mert bekövetkezik!



Krisztus második eljövetelének idejét senki, még az ég angyalai sem tudják.

DE amilyen a világ helyzete, ahogyan a természeti erők csoportosulnak,
ahogyan az ember lázadása egyre nagyobb és nagyobb a teremtő Istennel szemben, már mutatja, hogy az idő közel van!

És megmutatja majd mindabban, ahogyan elszárad, kiég az a növényzet, ami az embernek és állatnak táplálékul szolgálna.

És ezt a tudomány minden ismerete ellenére sem lesz képes megállítani!

És ez még nem a vég!"

Kellemes gondolkodást!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Ma mondta be a tv, hogy lehet, hogy a Föld is megmozdult egy kicsit a napkörüli pályáján.

Tudjátok, a mediális közlések között szerepelt a tengerből feltörö erő, ami ilyen dolgokat okozhat.

És most Földanya is elindult egy másik irányba, egy másik dimenzióba?

Kellemes gondolkodást!

Lehet, hogy egyszer majd igaziból odafigyel valaki arra, amit mesélek.

És ha még azt is elmondanám, hogy Magyarország is egy óra alatt átrendeződhet közigazgatásilag és politikailag........
 

Greta

Állandó Tag
Állandó Tag
István, sajnos minden szavad igaz! :(

Az emberek nem látják a fától az erdőt, pedig benne vagyunk a VÉGZET folyamatában. Az ember tehet minden bajáról. A magát Istennek képzelő, de a felette álló erőket el nem ismerő ember túl messzire ment a saját okoskodásával, a tudományával, az önfejűségével. Olyan szintű tudásba avatkozott az emberiség, ami önmaga ellen fordult, ami a természet fékezhetetlen vad erőit is maga ellen fordította.
Nem tudom minek kell még történnie, hogy az édredés bekövetkezzék? De félő, hogy túl késő az ébredés. Hány pofont, vagy mekkora pofonok erejét akarja még az emberiség, hogy megértse, hogyan tarthatja meg az életét, hogy el ne vesszen örökre az?
A lehetséges "kellemes" gondolkodás az emberlét drámai végét jósolja.
Sajnos, mindez nem kakkukolás, és huhogás...hanem nyers, durva valóság. Szemmel láthatóbb, kézzel foghatóbb már nem is lehet, mivé lettünk.

Hányan reklamálják a fórumon, hol az Isten, miért nem avatkozik az embersorsba? De hát belénk van építve a lehetőség, az Isteni segítség, hogy megmentsük, fenntartsuk magunkat! Még sem kérünk belöle. Ennek az önfejű emberfajnak csak úgy lehet segíteni, hogy megsemmisüljön? Miféle külső segítséget várnak a hitetlenek? :(
 

pastoral

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Szia Greta!!

Egyet értek azzal, amit leírtál!! NEM külsö segítséget kellene várni, hanem azt, Aki mindenannyiunkban benne van!!!! Csak elö kell hívni!

:wink: Pastoral
 
Oldal tetejére