Hírek Kiakadt a cseh védelmi miniszter: kilépne az ENSZ-ből a gázai tűzszünetről szóló határozat miatt

Jana Cernochová cseh külügyminiszter szerint az országának ki kellene lépnie az ENSZ-ből, mert a szervezet elfogadott egy politikai nyilatkozatot a gázai tűzszünet szükségességéről.

A külügyminiszter szerint az ENSZ ezzel a határozottal a terrorizmust támogatja. Mint mondta: „véleményem szerint Csehországnak nincs helye egy olyan szervezetben, amely terroristákat támogat, és nem tartja tiszteletben az önvédelemhez való alapvető jogot. Lépjünk ki”. A határozatot korábban többen is kritikával illették, mert nem nevezte meg a Hamászt.


Az ENSZ-ben először Kanada nyújtott be határozattervet az izraeli helyzettel kapcsolatban, ezt azonban nem fogadták el. Ezután Jordánia és több arab ország egy frissített tervet nyújtott be, amelyben az „azonnali tűzszünet” kifejezést „azonnali, tartós és tartható humanitárius tűzszünetre, amely az ellenségeskedés befejezéséhez vezet” cserélték.
Ezt a verziót 120 ország támogatta, 45 ország tartózkodott, 14 pedig ellenezte. Köztük van Csehország, Magyarország és Ausztria és az USA is.

1698668200420.jpeg
 
Abba az ENSZ-be nyújtották be, aminek véleményét és küldötteit Izrael nem kívánja látni?
És nem kaptak vízumot( Izrael nem ad vízumot az ENSZ képviselőinek2023. október 25 től )
Annak az ENSZ-nek ahol a humanitárius ügyekért felelős főtitkár-helyettese vízumkérelmét azonnal megtagadták
Ott ahol az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa is működik?
Én ez hírnek veszem így ahogy írtam
Tudom hogy csak egy ENSZ van

Úgy tűnik valami marakodás féle indult el
Ahhoz nem szólok, kivárom
Amúgy se tudnám átlátni
 
Utoljára módosítva:
Ezzel sem tudok mit kezdeni:

Orbán Viktor egyelőre nem utazik Izraelbe, a török elnök szerint a Hamász nem terrorszervezet
Orbán Viktor miniszterelnök telefonon tárgyalt Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel, és mindent megbeszéltek a kialakult helyzettel kapcsolatban. Izraelbe akkor fog elutazni, ha szükséges lesz.
Egy biztonságpolitika szakértő szerint(Kis-Benedek József):
Az viszont kétségtelen, hogy a világ átrendeződése zajlik: az Egyesült Államok meggyengült, belépnek olyan szereplők, amelyik szintén helyet kérnek maguknak a globális folyamatok alakításában. Tulajdonképpen a Kelet és a Nyugat harcol egymással. Erre jó példa az ukrajnai proxyháború, Kína pedig gazdaságilag használja ki ezeket a konfliktusokat.

A libanoni Hezbollah egyelőre kivár, a szakértő szerint Irán utasításait követi, így akkor fog csak támadni, amennyiben a teheráni vezetés is úgy akarja. Ez akkor történhet meg, amennyiben bekövetkezik a Gáza elleni szárazföldi offenzíva. Kis-Benedek József megjegyezte, elkerülhetetlen a későbbi felelősségre vonás, mivel nagyon súlyos hibákat követett el az izraeli hadsereg. Ennek egyik eklatáns példája, hogy az IDF egységei ugyan a határ közelében voltak, ám a harckocsikban nem ült senki. Így aztán a hamászosok számára nem jelentett problémát, hogy felgyújtsák őket, – Égett a Merkava 4, mint a fáklya – fogalmazott biztonságpolitikai szakértő.

Nem véletlen, hogy szombaton volt. Sabbat van, Izraelben megáll szinte az élet, az emberek pihennek, imádkoznak, nagyon sokan mennek le a tengerpartra, és ha összekötjük az ünnepeket, ilyenkor Izraelben az a szokás, hogy a családok összejönnek. Családlátogatási hullám van. Az utakon rengetegen mozognak, kivétel az engesztelés napja, mert jom kippur napján nincs közlekedés. Nyilván a hadseregben is ez volt, csak azt elfelejtették, hogy ebben az időszakban azért jobban kellene figyelni, pontosan az ötven évvel ezelőtt történtekből levont tanulság alapján. Elég sokat foglalkoztak azzal az elmúlt ötven évben, hogy milyen hibát követtek el. Mit ad Isten, ez a hiba megismétlődött.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Fodor Ditke wrote on Szélildi's profile.
Kedves Szélildi! Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni. Unokámmal igyekszünk az olvasást jobbá, szebbé gyakorolni. Ha dr. Gósy Mária és Laczkó Mária a Varázsló - Olvasásfejlesztés című könyvének elérhetőségét szíveskednél ismét megadni, nagy segítség lenne. A link nem működik már, máshogyan nem tudom elérni. Nagyon köszönöm!!!
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,059
Üzenet
4,783,618
Tagok
614,725
Legújabb tagunk
HVJudith
Oldal tetejére