Fegyelmi eljárást indít az LMP a verekedő Sallai R. Benedek ellen

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 14.

Melitta - 2018 Április 14, 16:00
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Fegyelmi eljárást indít Sallai R. Benedek (LMP) országgyűlési képviselővel szemben a párt.

  Az LMP azután közölte ezt szombaton az MTI-vel, hogy sajtóinformációk szerint Sallai R. Benedek, a párt egy visszalépett képviselő-jelöltjének etikai bizottsági meghallgatásán nekitámadt Hadházy Ákos társelnöknek.

  Az Origo azt írta, hogy Sallai R. Benedek "kiütötte" Hadházy Ákost, aki feljelentést tett. A hírportálnak Sallai R. Benedek SMS-ben csak annyit reagált, hogy nem tett ilyet. Az Indexnek több szemtanú megerősített az összetűzést, "de hozzátették, hogy azért nem arról van szó, hogy a két politikus összeverekedett volna". Hadházy Ákos a hírportálnak azt mondta, hogy éppen ő beszélt, amikor Sallai R. Benedek hirtelen nekirontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, de még így is sikerült a székével együtt fellöknie őt. A hvg.hu szerint Hadházy Ákos agyrázkódást szenvedett, a mentőket és a rendőröket is a helyszínre hívták. A portálnak a társelnök csak annyit mondott, hogy "Sallai Róbert Benedek ma méltatlanul viselkedett, egyéb értesülését nem cáfolom és nem is erősítem meg".

  Az MTI-nek a párt csak egy rövid közleményt küldött, amely szerint "az LMP az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja. Ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben."

  Hadházy Ákos az MTI-nek nem kívánt többet mondani a történtekről. Kérdésre válaszolva elmondta: az ő ügyének fegyelmi tárgyalása a történtek miatt "félbeszakadt".

  Az országgyűlési választási kampány idején etikai vizsgálat indult az LMP-ben Hadházy Ákos ellen a párton belül, mert a párt vezető testületeinek határozatai ellenére tárgyalt az MSZP-Párbeszéd szövetséggel az együttműködésről, visszalépésekről.

  A társelnök hétfőn a 24.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hogy Schiffer András és Sallai R. Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer András volt LMP-társelnök úgy reagált, hogy ő nem fenyegetett senkit perrel, és saját maga miatt még soha nem is indított pert, most viszont ezt fontolgatja Hadházy Ákossal szemben.

  MTI

  LMP balhe.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 14.

  1. Melitta
  2. Melitta
   Melitta
   A "Szel Kormany" meg a sajat partjaba se tud rendet csinalni. Egy partba se utik le a tarselnokot.
   Fene nagy hiteles emberek KOval probalkozni.
   setni és Georgina Bojana kedveli ezt.
  3. johannsebastian
   johannsebastian
   Hát ez gyönyörű! A kígyók kígyóznak, a politikusok meg bunyóznak. [Lehet más a Politika!]
   Utoljára módosítva: 2018 Április 14
   setni és Melitta kedveli ezt.
  4. Melitta
   Melitta
   Szamomra a legfurcsabb dolgokat produkal az LMP.
   HAdhazy vegul nem mond le mert szuksege van a mentelmi jogara mert maskulonben kicsinalnak. Ez olyan anyam asszony katonaja , elbujik a mama szoknyaja moge. Vagy van egy embernek karaktere es vallaja amit mond ,vagy csak dumal a vilagba, csak akkor bator ha valaki vedi a hatsojat.
   Raadasul akitol tart a fidesz, nem az csinalja ki, hanem a sajat partja az LMP.
   Kormany kozelebe nem lehet ilyen simlis embereket engedni , akikrol mar most kiderul minden amit kritizal azt o maga elkoveti jelenleg kicsibe.
   Sallairol mar nem is beszelve, o nem egy paraszt hanem egy taho aki az okoljogot ismeri. Az egesz vezetoseg a Fidesz fiokszervezete a Ungarral egyutt.
   varázsdoboz és Georgina Bojana kedveli ezt.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  6. mechi
   mechi
   Ez az amitől sajnos...

   remeny_halmeg.jpg
   setni, advocatus_diaboli és CasaLoma kedveli ezt.
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem, nem lehet ezt hagyni. Ha önként és dalolva tesszük a fejünket az igába... mi következik ezek után? Nem szeretnék hurokról hallani...
  8. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   LMP = Lehet Más a Politika.

   Nos igen, lehet más. Szerintem jelöljék elnöknek Old Shatterhandet, hiszen az ököljog uralkodik náluk. Vagy lehet csak nekik más a politikájuk, de nem ezt akarják kötelezővé tenni?

   Tételezzük fel jóindulatúan, csak nagyon az agyukra ment hogy vesztettek.
  9. Melitta
   Melitta
   Soha nem alltak nyeresre.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  10. advocatus_diaboli
  11. Melitta
   Melitta
   Így derült ki az LMP-ről egy hét alatt, hogy nem ellenzéki párt

   5 tény, ami most nagyon fáj az LMP szavazóknak
   Villámösszeomlást produkált az LMP a választások után. Miután beigazolódott az ellenzékiek félelme, és az LMP a különindulásával 5 fővárosi körzetet, ezzel pedig vastagon kétharmadot adott a Fidesznek (mind az 5-ben az ellenzéki szavazók voltak többségben, de az LMP-s jelölt pont annyit vitt ell az esélyes ellenzékitől, hogy a Fidesz legyen többségben) megindult a párt látványos összezuhanása. Az események megerősítették, hogy itt bizony egy csúnya színjáték zajlott már hónapok óta, ami az LMP ellenzékiségét illeti. Lássuk sorban, mi történt a választások után:

   1. Kiderül, hogy Schiffer András és Sallai R. Benedek perrel fenyegette a visszalépni akaró LMP-s jelölteket. Nesze neked összefogás.

   2. Megjelenik a Fidesz Soros-listája kétezer civillel az LMP elnökségi tagjának, Ungár Péternek a résztulajdonában álló Figyelőben.

   3. Szél Bernadett semmilyen megbánást nem tanúsít a kétharmad miatt, inkább azokra az ellenzéki pártokra mutogat, amelyek visszaléptek az ő, és a belvárosban győzni tudó Csárdi Antal javára.

   4. Megindítják az etikai eljárásokat azok ellen az LMP-s jelöltek ellen, akik visszaléptek, mert fontosabb volt nekik a kormányváltás, mint a központi utasítás.

   5. Az egyik ilyen etikai meghallgatáson Sallai R. Benedek megüti a visszalépőket védelmébe vevő Hadházy Ákos társelnököt, aki kórházba kerül.

   Azok, akik az LMP-re szavaztak, most joggal fogják a fejüket. Persze most már késő, 4 évre a nyakunkon a fideszes kétharmad. A gép forog, az alkotó pihen, a pár hete még Szél-kormányról hadoválók végleg elcsendesedtek.
  12. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Kedves Advocatus _diaboli!
   Hogy én erre nem is gondoltam?! Valóban, ebbe beletrafáltál. LMP=Lehet Már Pofozkodni
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  13. Baran Jánosnéh
   Baran Jánosnéh
   kedves LMP-k ne adjátok alább, mint az Ukrán és a Kóreai képviselők, hajrá, mindent bele.
  14. gysny
   gysny
   Elképesztő dolgok ezek. Mi fog még kiderülni más pártokról? A momentum is bomlott már a választások előtt, ott (is) a "hatalom", a "pénz" volt a fő mozgatórugó.
  15. gysny
   gysny
   Schiffer volt az LMP kulcsfigurája. Szerintem ha maradt volna ő az elnök, jobb eredményt érhetett volna el a párt. Schiffer sokkal több jobboldali konzervatív számára volt elfogadható figura, mint akik váltották.
  16. Melitta
   Melitta
   Ma is ketten lemondtak az LMP bol.
   Mire elindul az uj korzus lasszoval foghatjak a LMP keepviseloket ha igy haladnak.
  17. gysny
   gysny
   Nem feltétlenül gondolom azt, hogy az LMP trójai faló. Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy arra bazíroztak, hogy a Fidesznek nem lesz meg a többség (nem a 2/3, hanem az 50% +1 mandátum), ebben az esetben megjelenhettek volna a Fidesz "lokátorán", mint esetleges koalíciós partner. (Egy ilyen választási eredmény esetén a "többség" valószínűleg kedvezőbbnek ítélt volna egy Fidesz-LMP koalát, mint egy "fasiszta + liberális-zöld + ballob" koalíciót --> Jobbik-LMP-DK-MSzMP-PM-Együtt...) Valószínűleg ezért is van most a veszekedés, mert nem jött be ez a forgatókönyv, az LMP "leírta magát". Pedig tény, hogy az LMP jelentősen növelni tudta a szavazói számát. ( De azért megnéznék egy olyan helyzetet, amiben a fidesznek mondjuk 90 mandátuma van, és kell még 9 a többséghez, ami az LMP-nél van... :D )
   CasaLoma kedveli ezt.
  18. Melitta
   Melitta
   Schmuck Erzsébet cáfolta a pártszakadást

   Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról, ezért május végén előrehozott tisztújítást tarthat a párt. A részletekről Schmuck Erzsébetet kérdeztük.

   Korábban lemondott Hadházy Ákos társelnök, múlt év végén Jancsó Andrea, a párt korábbi 9. kerületi képiselője is, összesen 5 fő mondott le a tagságról az elmúlt fél évben a 9 elnökségi tag közül. Így teljes tisztújítást kell tartania az ellenzéki pártnak, ez részben technikai lépés.

   Hadházy Ákos társelnök a választások éjszakáján bejelentett döntése miatt egyébként is kongresszust kellett volna tartani június 8-a előtt, viszont teljes tisztújítás csak június második felében lett volna. És, hogy

   ne kelljen ezt kétszer összehívni rövid időn belül, ez így praktikus
   – mondta Schmuck Erzsébet.
  19. Melitta
   Melitta
   Elkepzelheto a te variaciod fog bejonni.

Megosztás