Hírek Öt éve üresen áll egy 782 milliós támogatásból felépített hotel, Navracsics szerint visszakövetelik a pénzt

782 millió forintnyi uniós és állami támogatást követel vissza a kormány annak a villánykövesdi hotelnek a kivitelezőjétől, aki már öt éve felépítette a Baranya megyei településen a szállodát, azonban egyszer sem nyitotta ki azt.

Az eredetileg 24 szobásra tervezett Dél-dunántúli Medihotel egészségügyi-turisztikai szolgáltatásokat, programcsomagokat kínált volna elsősorban külföldi pácienseknek, erre pedig a DDOP 2.1.1/H-12 „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” nevű uniós pályázat 782,7 millió forint uniós és állami pénzt nyert a Geone Építőipari Kft.,A gyógyszállót ugyan felhúzták, azonban az épület soha nem nyitott ki, ráadásul azóta 2020-ban a Geone Kft.-t is felszámolták.


Az Átlátszó akkor nem kapott információkat a kormánytól arról, hogy indult-e eljárás az uniós támogatásokkal való visszaélés miatt. Vasárnap délelőtt pedig erről tett közzé Facebook-posztot Hadházy Ákos is, amiben az országgyűlési képviselő azt írta: „semmilyen szabálytalansági eljárás nem történt” az ügyben.
Ezt cáfolta meg vasárnap délután Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter: az MTI-n közzétett közleményében arról írt, hogy „a teljes támogatási összeget visszaköveteli az irányító hatóság a Villánykövesd határában uniós támogatásból épített hotel kivitelezőjétől”.
Navracsics közleménye szerint „a projekttel szemben már korábban is állapítottak meg szabálytalanságot, amely a támogatás egy részének visszafizetésével járt”, a legutóbbi eljárás eredménye alapján pedig a teljes 782 milliós támogatási összeget visszakövetelik.
Azonban a közleményből nem derült ki, pontosan mikor és milyen eljárások indultak a villánykövesdi hotelprojekt miatt, ahogyan az sem, mikor zárultak le azok az eljárások, ami alapján előbb a támogatás egy részét, majd az egészét vissza kellene fizetnie a kivitelező cégnek. Erről kérdéseket küldtünk a Területfejlesztési Minisztériumnak, ahogyan arról is, hogy visszafizették-e már a 782 millió forintos támogatást a kormány felé, és hol lehet elérni az erről szóló adatokat. Ha a minisztérium válaszol, azzal frissítjük cikkünket.

Körömi Csongor

1687740943433.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

¡Buen día! Necesito un favor. Alguien tiene este patrón de Fios de Marina (Marina Fukugauti). Y Nuestra Señora de Fátima
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,220
Üzenet
4,818,770
Tagok
616,681
Legújabb tagunk
aquablue
Oldal tetejére