Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

rajczym

Állandó Tag
Állandó Tag
Szakács Eszter

A Szelek Tornya (Grifflovasok-trilógia 1.)

Csatolás megtekintése 1763587
A vakáció utolsó napján a vagány Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét.
A lány apja egészen eddig titkolta előle, hogy születésekor a Moirák titkos feladatra választották ki Mirát: kapuőre lesz az Olümposz nevű bolygónak, ahol a görög istenek élnek napjainkban. A kapuőrök mindig egy párból állnak: griffből és grifflovasból, akik ugyanazon percben születtek. Telepatikus kapcsolat köti össze őket, de ez a kapcsolat a tizenötödik születésnapjukon jön csak létre. Ekkor kezdik el tanulmányaikat az Olümposzon, ahol felkészítik őket leendő feladatukra, ami nem kisebb, mint a világ bonyolult rendjének megőrzése. Az új iskola mellett Mirának a földi dolgait is el kell rendeznie, és meg kell fejtenie a család múltját átszövő titkokat…
Nagyon tetszett. Fel tudnád tenni a sorozat 2. (Babilon) és 3. (Nulladik zsebuniverzum) részét is?
 

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Thøger Birkeland
Szekrénygyerekek

1617714784393.png

Szóval én nem akarok költözködni” – jeleni ki Lis, amikor új lakást kapnak egy lakótelepi „szekrényház”-ban. A „szekrényház” amolyan családi elnevezés Liséknél, így hívják a lakótelepi házakat, egyformaságuk miatt. Aztán mégis elköltözik a kislány, s lassan-lassan beilleszkedik testvéreivel együtt az új környezetbe. Felnőtt- és gyerekbarátokra találnak, szomorkodnak és örülnek, de végül Lis azt mondja:" Rémesen szeretek itt lakni, mert annyi minden történik."
 

Csatolások

 • Thøger Birkeland - Szekrénygyerekek.rar
  2.9 MB · Olvasás: 50

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szia!
Nézz rá a dátumokra légy szíves!
Sziasztok! Az alábbi könyveket keresem. Van esetleg valakinek, aki megosztaná? Előre is köszönöm.
Barnes Jennifer Lynn : Örökösök viadala, - Megjelenés: 2021. február 23.
Kresley Cole : A tél halottai ( Arkánum krónikák 3 ), - Megjelenés: 2021. március 11.
Soman Chainani : Jók és rosszak iskolája 5 ( Az idő kristálya) - várhatóan a 2021-es Könyvfesztiválkor fog megjelenni.
 

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
3-8 éves korosztálynak való könyvet keresek, ami a "halállal" foglalkozik. :(
A neten találtam pár címet, azokra itt rákeresve nem volt találat.
Köszönöm és vigyázzon mindenki magára és amennyire tud másokra is!
Talán ez segít.
Polcz Alaine
Élet és halál titkai I. kötet
 

Csatolások

 • Polcz Alaine - Élet_es_halal_titkai.zip
  403.8 KB · Olvasás: 54

Moebius

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó olvasást !
Carol Christo - Az Utolsó Pokémonmester

Ifjúsági,közösségi,online játék

Megjelenés: 2019. december 06.

Az élet szórakoztató és békés volt a tízéves Lucas és barátai, Cora és Samuel számára. A gyerekek minden szabadidejüket azzal töltenék, hogy okostelefonjaikon Pokémon GO-val játsszanak, megpróbáljanak minél több pokémont gyűjteni, és eljutni a következő szintre. De amikor a digitális teremtmények hirtelen elmenekülnek a képernyőjükről, és bejutnak a való világba, akkor a pusztítás megfékezhetetlennek tűnik. És hogyha nem lenne elég baj a sok elszabadult pokémon, felbukkan az utolsó Pokémonmester, aki világuralomra tör. A három elszánt barát kapja a küldetést, hogy rendet tegyenek a káoszban, és megmentsék a világot. Elindul a küzdelem tele veszéllyel, nagy csatákkal és persze leleményes ötletekkel, ahol a legnagyobb fegyver: a barátság.
 

Csatolások

 • Carol Christo-Az Utolsó Pokémonmester.pdf
  1,017.1 KB · Olvasás: 32
Bóc István: A kriminális hetedik bé

Mindenféle gyerek jár a Zebra utcai iskolába. A szülők között van rendőr, bankár, maffiózó, de ide jár az alvilág csavaros eszű ügyvédjének tompa agyú fiacskája is. És persze itt van Juli, akit barátai és ellenségei nem túl találóan csak Szörnyellának neveznek. A gyerekek igazán telibe kapják az életet! Hol mindenféle rablásokba keverednek, hol az iskola körül ólálkodó kábítószerárusok útjait keresztezik. Végül az osztály összetartásának köszönhetően sikerrel veszik fel harcot a bűnözőkkel. A Kaján Tibor által illusztrált huszonhat csattanós történet mindegyikét egy-egy logikai feladat zárja, ami egyedülállóan észpezsdítővé teszi a könyvet.
 

Csatolások

 • Bóc István - Kaján Tibor - A kriminális hetedik bé.epub
  3 MB · Olvasás: 62

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Pamela Jekel: Maugli
Újabb dzsungeltörténetek

1992. illusztrált
pdf

1618408924162.png
Rudyard Kipling világszerte ismert és kedvelt művének, A Dzsungel Könyvének főszereplője Maugli, az indiai őserdő farkasai között fölnevelkedett fiú. Az idők során sokféle új formában földolgozott történetfüzért Pamela Jekel ír nemzetiségű szerző további dzsungeltörténetekkel egészítette ki: Maugli újabb kalandjait írta meg a nagy mű szellemében és stílusában. E könyv főhőse ismét Maugli, s a történetekben megint találkozhatunk a szeretett állatfigurákkal: Balúval, a bölcs medvével, Bagirával, azaz a Fekete Párduccal, Kával, a kígyóval vagy Ikkivel, más néven a Tüskésdisznóval. Rajtuk kívül megjelenik számos új állatszereplő, például Gardán, a pórul járt hatalmas orrszarvú, Hama, a fortélyos kobra, Badur, a fanyar humorral megáldott vérszívó denevér és Dzsakala, a lápvidék zsarnoka.
Az írónő által megalkotott romantikus befejezés szerint Maugli megtalálja helyét az emberek között, feleségével és kisgyermekével és, de – mivel ő a Vadon felügyelője – régi állatbarátaival való kapcsolata is töretlen marad.
A Maugli hitelesen és pontosan visszaadja az eredeti Kipling-mű ritmusát, hangulatát, szellemét. Akárcsak a régebbi történeteket, a mostaniakat is nagy gyönyörűséggel olvashatják kicsik és nagyok egyaránt. A könyv arra tanít, hogy becsüljük meg a barátságot, figyeljünk egymásra és hallgassunk mindig a bölcsebbekre.
Az újabb dzsungeltörténeteket Tótfalusi István méltó műfordítása és Békés Rozi életteli illusztrációi teszik élvezetessé a magyar olvasó számára.

Köszönet a nyersanyagért.
 

Csatolások

 • Pamela Jekel - Maugli.pdf
  7.4 MB · Olvasás: 28
Oldal tetejére