Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sylvie Deraime - Felfedezőutak

1673520868458.png

A vikingek fedezték fel Amerikát? Meddig tartott Marco Polo mesébe illő utazása? Kiről kapta a nevét Amerika? Hogyan utazták körül először a Földet? Ki volt Livingstone? Mekkora árat kellett fizetni a sarkok meghódításáért? Mikor jutottak fel emberek a Mount Everestre? Vannak-e még ma is felfedezetlen területek? Ezekre és számos más kérdésre is választ találhat az ifjú olvasó ebben a gazdagon illusztrált és térképekkel kiegészített kötetben, amely a nagy felfedezőutakat mutatja be.
2005
 

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Mervi Heikkilä

Rőt-patak

ckaXhUZ.png
Megjelenés: 2022. július 01.
Aijal szigetét, ismerős világunk északi peremvidékét, erdei fejedelmek, vajákosok, lápi lidércek, barlangi ördögök lakják. A Rőt-patak partján éldegél Bagoly, a vadóc lány, anyja és hollója társaságában. Egy szép napon Bagoly tudomására jut, hogy az uradalom gazdája, Árnytalan, aranymalmot épít. Bagolynak cselekednie kell, különben elpusztul az erdő! Szerencséjére két fiú, Csiha és Matros, a segítségére sietnek. Az aranymalmot ugyanis rettenetes fenevad őrzi, no meg a gazdája sem éppen a szelídségéről híres.
Mervi Heikkilä, finn írónő, gyermekversekkel kezdte a pályáját, majd áttért az ifjúsági kalandregényekre. Az akciódús, kalandos elbeszéléseket kedveli, történeteiben távoli tájakon, letűnt korokban találjuk magunkat, az erdő közepén, egyedül. Előfordulhat, hogy beázik a cipőnk és a nyakunkba csöpög az eső, vagy megint menekülnünk kell. De azért mindig fölbukkan egy-két barát, akikkel összefogva harcolhatunk azért, hogy mindenki tiszteletben tartsa a természetet és a gyengébbeket.
 

Csatolások

  • Mervi Heikkila - Rot-patak.epub
    605.9 KB · Olvasás: 113
  • Mervi Heikkila - Rot-patak.pdf
    1.2 MB · Olvasás: 122

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Huzsvai Dóra · Rose Kinga - Harry Potter tesztkönyv kezdőknek és haladóknak

1673846007703.png

Mind a hét kötetet olvasta? Úgy érzi, úgy ismeri a varázsvilágot, mint a tenyerét? Akkor lássuk! Tudja például Hagrid keresztnevét? Vagy hogy mivel keresi a kenyerét Mr. Dursley? Azt persze egy gyerek is rávágja, mennyibe került Harry varázspálcája vagy, hogy hány ember van egy kviddicscsapatban… Kötetünk a legavatottabb rajongók számára is tartogat kihívást.
2008
 

Csatolások

  • Harry_Potter_Tesztkonyv.pdf
    7.9 MB · Olvasás: 275

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Városka a burnótos szelencében
[Hol volt, hol nem volt… sorozat]
Uinyms3.png
A nép lelkéről semmi sem ad igazabb képet, mint az irodalma. Különösen a gyerekeknek szóló irodalom, melyben könny és humor, valóság és képzelet, tanulság és szórakoztatás egyaránt vegyül. Ez a kötet a szovjet-orosz irodalom klasszikusainak és a mai ifjúság íróinak legjelesebb munkáiból készült válogatás. A gyermek és világa áll a középpontban a más-más szerzőtől és más más időszakból való, de mindenkor művészi erővel ábrázolt történeteknek. A könyvet a legjobb fordítók tolmácsolásában olvashatjuk Reich Károly kitűnő grafikáival.
 

Csatolások

  • VA - Városka a burnótos szelencében.epub
    1.5 MB · Olvasás: 107

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Füles Bookazine - Dinoszauruszok
Szerkesztő: Iván Katalin

1674074643405.png

A dinoszauruszok első pillantásra a vad képzelet szüleményeinek tűnhetnek - hogyan létezhettek a Földön valaha is ilyen furcsa és csodálatos teremtmények? A világukat végérvényesen megváltoztató kihalási esemény előtt a dinoszauruszok - valamint vízi és repülő hüllőrokonaik - uralták a bolygót. A dinoszauruszokról szóló könyv segítségével visszautazhatunk az időben, egészen a dinoszauruszok koráig, hogy jobban megismerjük ezeket a "rettenetes gyíkokat".
2018
 

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Muchamore: Az újonc

Robert Muchamore.jpg

A CHERUB-ügynökök vérprofik – és mindannyian gyerekek. A bevetéseken terroristák után kémkednek, és titkos információkat gyűjtenek. Hihetetlenül veszélyes munkát végeznek, csakhogy van egy óriási előnyük: a felnőtteknek sosem jutna eszükbe, hogy gyerekek is lehetnek kémek.
James igazi bajkeverő, ugyanakkor elképesztően tehetséges. A CHERUB-nak pedig épp ilyen tagokra van szüksége. Ezért a fiú, mivel nincs más választása, beáll ügynöknek. Mielőtt azonban bevetésre küldenék, túl kell élnie a száznapos alapkiképzést, amire még a legkeményebb újoncok közül sem mindenki képes…

A II. világháború alatt francia civilek ellenállási mozgalmat szerveztek, hogy felvegyék a harcot a német erőkkel. A legrátermettebb ügynökeik között sok gyerek és fiatal akadt. Charles Henderson brit kém közel három évig dolgozott közöttük. Miután visszatért Nagy-Britanniába, húsz brit fiút képzett ki titkos műveletek elvégzésére. Az egységnek a CHERUB fedőnevet adta. A szervezet néhány évtized múlva már több mint kétszázötven – tizenhét éves vagy annál fiatalabb – ügynököt tudhatott a soraiban. Egyvalami azonban sohasem változott: az egység azért jöhetett létre és maradhatott fenn, mert a felnőttek soha, sehol nem gondoltak arra, hogy gyerekek is lehetnek kémek.
 

Csatolások

  • Robert Muchamore - Az újonc.pdf
    783.5 KB · Olvasás: 113

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Richard Atwater – Florence Atwater: Mr. Popper pingvinjei

Richard Atwater.jpg
A szeretni való Popper úr arról álmodozik, hogy elszánt antarktiszi felfedező lesz, és életét a pingvinek között éli, együtt a hősével, Drake kapitánnyal. Így megdöbben, amikor rajongói levelére Drake admirális egy csomaggal válaszol, amelyben egy igazi, élő pingvin van. A pingvinhez hamarosan egy másik is csatlakozik.
Hovatovább Popper úr egy jégpályát is kialakít az alagsorban, és egy tucat elragadó pingvin él a házában. Ám a család pénzszűkében van, és az egyre növekvő halszámlákat is ki kell fizetni.
Mit tesz vajon a csodás képzelőerejű Popper úr? Kitalálod? Idomítja a pingvinjeit, és elkezdődik a show!
 

Csatolások

  • Richard Atwater – Florence Atwater - Mr. Popper pingvinjei.pdf
    7.1 MB · Olvasás: 141

kisboszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
Nincs meg valakinek véletlenül

Nógrádi Gábor: A nagyikám zseni - Tom és Geri 3

című könyv pdf vagy epub formátumban?
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Tóthárpád Ferenc - A Mikulás Tücsökfalván

1674205415145.png

Prücsök, a kis tücsök télen sem unatkozik.
Bogár barátaival vidáman hancúrozik a hóban, hóvárat építenek, s csak a szélvihar zavarja be őket a házba.
Testvéreivel izgatottan fülelnek, mikor szólal meg a csengettyű, s jelenik meg végre az ajtóban a Mikulás.

2011

 

Csatolások

  • Totharpad Ferenc - A Mikulas Tucsokfalvan.pdf
    3.3 MB · Olvasás: 119

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Walt Disney - Micimackó sütő-főző könyve

1674472374838.png


Micimackó szakácskönyvéből sok új és izgalmas ételt készíthetsz el Mici és barátai társaságában. A könyv hét fejezetében megismerkedhetsz a tésztákkal, salátákkal, szendvicsekkel, főtt ételekkel, édességekkel, italokkal, és végül, de nem utolsó sorban – ahogy Micimackó mondaná – egy egészen különleges dolog is sorra kerül. A rajzok segítségével könnyen elkészítheted a recepteket. Ifjú szakácsok, jó étvágyat!
2001
 

Csatolások

  • Walt Disney - Micimackó szakácskönyve.pdf
    22.7 MB · Olvasás: 248

Bibliotheknutzer

Állandó Tag
Állandó Tag
A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló
(Charlie Mackesy)
Egyetemes, szívmelengető mese, ami egyaránt szól idősekhez és fiatalokhoz.

Egy kíváncsi kisfiú, egy mohó, élettel teli vakond, egy nehézségektől megviselt róka és egy bölcs, szelíd ló barátsága.
Ők négyen felfedezik a nagyvilágot.
Kérdéseket tesznek fel egymásnak.
Viharokat élnek át együtt.
Megtanulnak szeretni.

Ez a könyv óda az ártatlansághoz és a kedvességhez, olyan élettanulságok gyűjteménye, ami már milliók szívét érintette meg
 

Csatolások

  • A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló (Charlie Mackesy).pdf
    11.2 MB · Olvasás: 232
Utoljára módosítva:

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy Boglárka - Hogyan kerülnek a lyukak a sajtba?

1674844029639.png

Valóban csendes a Csendes-óceán? Hogyan kerülnek a csíkok a fogkrémbe? Mit csinál az éjjeli lepke napközben? – A világ tele van izgalmas kérdésekkel, melyekről a felnőttek legtöbbször tudomást sem vesznek, mert természetesnek tartják, hogy a golyóstollal írt szöveget nem lehet kiradírozni, hogy fürdéskor ráncosak lesznek az ujjaink, hogy fékezéskor a buszon előrecsúszunk… De vajon miért? Ebben a különleges könyvben választ találsz a kérdéseidre. Izgalmas és gyakran elképesztő leírásokat olvashatsz a természetről és az állatokról, a tudományról és a technikáról, az emberi test működéséről, a Földről és a világűrről. A közel 300 kérdést és választ tartalmazó lexikont vidám rajzok teszik még élvezetesebbé.
2011

 

Csatolások

  • Nagy Boglárka - Hogyan kerülnek a lyukak a sajtbac.pdf
    11.9 MB · Olvasás: 276

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Gemma Correll - Vidám macskás rajziskola

1674982336164.png

A VIDÁM RAJZISKOLA egyaránt szól a hétpróbás rajzolóknak és a lelkes macskarajongóknak. A több mint 50, humorral és ötlettel, rajzos tippel és macskás tudnivalóval fűszerezett könyv megmozgatja a kreativitást és a fantáziát, és alkotásra ösztönöz.
A profi illusztrátor és szerző, Gemma Correll bájos és leleményes rajzai arra buzdítanak, hogy nekilássunk, kísérletezzünk, új oldalról közelítsük meg négylábú kedvenceinket, és felébreszti a bennünk szunnyadó kreativitást. Az egyszerű, egyedi, mókás és hóbortos stílus igazán szórakoztató és bárki számára könnyen elsajátítható. Megtanulhatjuk, hogyan rajzoljunk le különféle fajtákat, akár saját cicánkat jelmezben vagy kedvenc tevékenységeik közben, de még macskáknak való kiegészítőket is alkothatunk. A VIDÁM RAJZISKOLA bohókás és egyedi rajzai alapján kialakíthatjuk saját stílusunkat és rajztechnikánkat is. Ez a rendhagyó könyv a zsebünkben is kényelmesen elfér, az üres oldalak pedig az alkotói fantáziának is teret hagynak, így az éppen úton levő, kreatív cicabarátoknak is ideális útitársa.

2015
 

Csatolások

  • Gemma Correll - Vidám macskás rajziskolac.pdf
    6.6 MB · Olvasás: 307

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Christopher Andersen, Grimm - Álomba ringató mesék
Válogatás Andersen és Grimm legszebb meséiből

1675067704315.png

Az Álomba ringató esti mesék kedves, pár soros történetek: egy-egy állatfigura vagy emberalak jellegzetes tulajdonságának vagy különös tettének tömör elbeszélései. A mesék szelíd humorral szőtt szövege jól érthető a kisebbek számára is, vidám szókincsük pedig alkalmas arra, hogy a gyerekek minden mesével egy újabb, színes kis világba csöppenjenek bele, amelyben olykor meglepő, néha elgondolkodtató, de mindig tréfás dolgok történnek.
Ezek a kis mesék a szülőt és gyermekét egyaránt mosolyra fakasztják, amiben nagy szerepe van a bájos és közvetlen stílusú grafikának is.
1997

 

Csatolások

  • Christopher Andersen, Grimm - Álomba ringató mesék.pdf
    19.9 MB · Olvasás: 285

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Fodor Sándor - Csipike az óriás törpe

1675150939863.png


Ki ne ismerné Csipikét? A kedves, ám olykor zsémbes, öntelt – vagyis mélységesen emberi tulajdonságokkal bíró – törpét, aki azt gondolja, hogy tőle függ az erdő sorsa? Pedig – tudjuk –, az égvilágon semmi nem múlik rajta. Vagy mégis. A kis törpe közkedvelt kalandjai elevenednek meg e kötetben, melyben végre együtt megtalálható az összes történet Csipikéről: A Csipike, a gonosz törpe, a Csipike és Kukucsi, a Csipike és a Gonosz Ostoba. Fodor Sándor klasszikus meséje.

1982
 

Csatolások

  • Fodor Sándor - Csipike az óriás törpe.pdf
    11.5 MB · Olvasás: 270

HerbalyNiki

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Kisfiam Rumini mániás lett. Esetleg valaki tudna segiteni pár működő linkkel?
Az 1-2 részt le tudtam tölteni pdf formátumban. Köszönöm.
Esetleg Berg Judit : Lengemesék kötetei meglennének valakinek pdfben?
Az 1-4. kötet megvan nekünk rendes , illatos könyvben még Timkó Bíbor rajzaival, de esti meséhez, elalváshoz nem szeretjük, mert abból minden van, alvás kivételével.
(Annyit mondta anyám, hogy fiam nappal olvass, meg hányszor elkobozta a zseblámpáimat, mert éjjel olvastam. Most meg lett egy csodakütyü aminek saját világitása van és olvasni is lehet rajta...) Ja, meg azt hittem már kinőttem az ifjúsági regényeket, erre van egy 6.5 éves könyvmolyom, akinek hangosan kell olvasni , sokszor órákat.
 
Oldal tetejére