Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
John Farndon · Michael Chinrey - Állatlesen – Pillangók és lepkék

1669091073508.png


Szépek, sebesek és méltóságteljesek. Gyönyörködtető, csodálatos teremtmények. Ez az átfogó útmutató a pillangók és lepkék rövid, de pompás életét vizsgálja. Fedezd fel táplálkozási szokásaikat, ismerd meg a bonyolult átváltozási folyamatot, amelyen életük során keresztülmennek, valamint azt, hogy miért ők az álcázás nagymesterei!
– 24 fejezet tárja eléd a pillangók és lepkék életének és viselkedésének minden részletét!
– 5 fejezet állítja középpontba és elemzi részletesen a pillangók és lepkék életének egy-egy momentumát.
– 180 lenyűgöző, színes képben gyönyörködhetsz.
– Részletes keresztmetszetek és ábrák mutatják be a pillangók és lepkék testének bonyolult belső működését.
– A könyv ideális otthoni vagy iskolai használatra, 8-12 éves gyermekek számára.

2000
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Horánszky András, Dr. Csapody Vera - Vadvirágok 1.

1669092869986.png

Azokat a fajokat válogattuk inkább ki a közép-európai növényvilág (flóra) mintegy ezer fajából, amelyek még valóban feltűnnek erdőn-mezőn, csavargásaink közben. Könyvünk kora tavasztól késő őszig követi ezeknek a „virágoskerteknek” változásait, s hogy megkönnyítse a keresést, a virágok felismerését, színek szerint csoportosítja őket fehér, sárga, lila, kék, rózsás, bíbor és cinóberpiros táblákba. A táblák összeállításakor szinte csokrokat kötöttünk, élveztük annak az örömét, hogy tudjuk: melyik virág nőhet egymás közelében hasonló igényei miatt; melyik virág hűséges kísérője egy-egy erdőtípusnak, vagy melyik csak ritka vendége a növénytársulásnak.
1981
 

Csatolások

 • Vadvirágok 1.pdf
  10 MB · Olvasás: 62

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Christopher Grey-Wilson - Vadvirágok

1669093183952.png

A határozó kézikönyvek a természet megismerésében és megértésében segítik Olvasót. A gondosan összeválogatott, szines fényképek, a rövid lényegre törő leírások segitséget nyújtanak élő és élettelen környezetünk, a növények, az állatok , az ásványok és a kőzetek közetek világának megismeréséhez.
1999
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Henter János - Budapest Ferihegy 2
Kivágható papírmakett

1669604494821.png

Henter János - Budapest Ferihegy 2 papírmakett kivágó könyve csak a repülőtéren volt kapható.
A makettfüzetből a budapesti repülőtér Ferihegy 2 fogadóépületét lehet elkészíteni. Összeállítása nagy figyelmet igényel, de ha az építési leírást betartjuk, a befektetett munka olyan sikerélménnyel ajándékoz meg, mely feledteti a nehézségeket és a család fiatalabb tagjai innen indíthatják majd apró műanyag repülőgépeiket.
1989
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Bosnyák Viktória - Budapesti kis boszorkány

1669606110452.png


Eltűnt barátnőnk, a 333 éves Amnézia! Különös ismertetőjegyei: bibircsókos orr, görbe hát, kellemetlen hang, repülő seprű. Nélküle fuccs a boszorkánykodásnak. Jelentkezz, ha láttad őt, vagy tudsz olyan kislányról, akiből igazi boszorkányt nevelhetnénk, hogy újra hárman legyünk. Különben Budapest boszorkányság nélkül marad!
Keress bennünket a Gellért-hegyen, a Várban, a Hősök terén! Fogalmunk sincs, hol voltunk, hol vagyunk, hol leszünk.
Jelige: Jó tett helyébe rosszat várj!
2011
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sarah Andersen - Felnőni Kiábrándító

1669709512200.png


Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok!
A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. Sarah őszintesége, az olyan témáknál, mint pl. testkép, öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok, és a melltartó-mosás gyakorisága, képregényeit elképesztően viccessé varázsolják – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.
Sarah munkásságát csak a Facebookon több, mint egy millióan követik, e könyv megjelenésekor a magyar rajongótábor, a Doodle Time Magyarul pedig kis híján harmincötezer rajongót tudhat magáénak!
2016
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Varga Domokos, Varga András - Rejtelmes világ

1669801080420.png

Milyen magas az ég? Hogy játszhatsz mozit? Miért száll oly könnyedén a földgolyó? Tudnak-e számolni az eleféntcsont golyók? A tömegvonzás a legnagyobb erő? Lehet-e papírral fát fűrészelni? Miért nem áll meg a hegyén a tojás? Úszhat-e a forint a vízen? Mi történeik az atomokban? Mitől ered az elemek eltérő természete? Hány elektron mozog egy zseblámpa áramában? Mit nevezünk atomenergiának? Hogy lehet aranyat csinálni? Hogyan terjed a fény? A gyors mozgás miért lassítja az időt?
Íme, néhány kérdés a sok közül, melyet a Kérdések könyvének II. kötete, a Rejtelmes világ felvet, és választ is ad rájuk. A gazdagon illusztrált enciklopédia közeli és távoli környezetünk rejtelmeibe, a fizika és a kémia birodalmába vezeti be a fiatal olvasót. Már a nyolcávesek is kíváncsian böngészhetik, a tozenéveseknek pedig fizikai, vegytani tanulmányaikhoz, ismereteik rendszerezéséhez is bőséges segítséget ad.
Ez a könyv nem a tantárgyak hagyományos fejezetei szerint csoportosítja mondanivalóját. Környezetünkből, tapasztalatainkból, mindennapi életünkből fakadó kérdéseket gyűjt csokorba, de úgy, hogy a válaszokból egységes, átfogó kép alakuljon ki bennünk a világról. Felnőttek számára is hasznos időtöltés, ha lapozgatják e könyvet, mert sok olyan kérdésre kapnak választ, amelyet gyermekeik, tanítványaik és ők maguk már sokszor feltettek.
A gyermekenciklopédia eme újabb kötetének szép, színes grafikáját is Kiss István készítette.

1990
 

manyoc

Állandó Tag
Állandó Tag
Fabian Lenk 1000 veszély a fociban
5622516_4.jpg

Letöltés
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Leszkai András - Moha bácsi meséi I. - II.

1669891228497.png


A XX. század legnagyobb magyar meseírója, Leszkai András 50 éves volt, amikor a Moha meséket írni kezdte. Meséi először hetente szólaltak meg a rádióban. Később egyre ritkábban, majd 1970 után végleg megszűntek. Sok levéllel bombáztuk a gyermekrádiót, hogy folytassák az adásokat. Eredmény alig. Kiderült, hogy a hanganyagot letörölték. Ekkor még élt id. Kőmíves Sándor színművész. Az ő kivételes orgánumára szabta meséit Leszkai András. Újra kezdték a fölvételeket. A 207 meséből mindössze ötöt olvasott be. Meghalt 1980-ban. Leszkai András 1988. december elsején halt meg – tragikus módon. Senki sem kísérte utolsó útján nyugvóhelyére. Csak négy év múltán tudtam meg mindezt. Sem életében, sem halálában nem kapott méltó megbecsülést.
1994
 

Csatolások

 • mohabacsimesei1.epub
  591.7 KB · Olvasás: 105
 • mohabacsimesei2.epub
  1.3 MB · Olvasás: 98

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem David Walliams könyveit: Büdöss úr, Patkányburger, Milliárdos fiú, Köténycsel, A nagy szökés,Az éjféli banda. llletve Roald Dahltól a Fantasztikus róka úr című könyveket. Előre is köszönöm!
Csatolás megtekintése 1895823
David Walliams - Köténycsel

Ez a könyv egy Dennis nevű fiúról szól, aki egy hétköznapi házban, egy hétköznapi városban található, hétköznapi utcában lakik, és bizony nem sok jóval kecsegteti őt az élet. Vannak azonban álmai és mikor belevág, hogy megvalósítsa őket, egy csapásra minden megváltozik.
Dennis történetét olvasva nevetünk és sírunk. De ha egyszer megismertük ezt a különleges fiút, soha többé nem felejtjük el. Dennis más volt. Már hallom is, ahogyan azt kérdezitek: de miben volt más, mint a többiek? Nos, egyelőre nem árulom el, de a könyv címéből megpróbálhatjátok kitalálni

A Gengszter nagyi és a Milliárdos fiú sikerszerzőjének első regénye szokatlan, szókimondó és vicces, mely a gyermeki és a felnőtt szívhez (és a rekeszizomhoz) szól. Az első kiadás óta a Köténycselt 25 nyelvre fordították le, és csak az Egyesült Királyságban több mint 600 ezer példány fogyott belőle.

David Walliams a Köténycsellel bombaként robbant be a gyermekirodalom világába, és azóta is napjaink legkeresettebb gyerekkönyvszerzője. Gengszter nagyi című könyve hosszú időre kibérelte az eladási listák első helyét. David az írás mellett több fergeteges tévésorozat és tévéshow alkotója, tagja volt a Britains Got Talent zsűrijének. De sportemberként is egyedülálló teljesítményekkel büszkélkedhet: 2011-ben például teljes hosszában átúszta a Temzét, hogy adományt gyűjtsön a rászorulóknak.

Sir Quentin Blake, akit munkájának elismeréseképp 2013-ban ütött lovaggá a walesi herceg, korunk egyik legikonikusabb illusztrátora. Rajzait legtöbben Roald Dahl és Dr. Seuss könyveiből ismerik. Spontán, szeretetteli, szellemes alkotásai tökéletes kísérői David Walliams csodálatos történeteinek is. covers_357643.jpg
 

Csatolások

 • Dawid-Walliams-Köténycsel.epub
  7.4 MB · Olvasás: 118
 • Dawid-Walliams-Köténycsel.pdf
  8.4 MB · Olvasás: 100

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
David Walliams: Büdöss úr

David Walliams eredeti, csavaros és szívhez szóló regénye egy tizenkét éves kislány, Kloé és a padon élő hajléktalan barátságának könny- és orrfacsaró története. Walliams az angol gyerekirodalom legújabb sikerszerzője - vagy ahogy legtöbbször emlegetik: a 21. század Roald Dahlja, így talán nem meglepő, ha könyvét Roald Dahl világhírű illusztrátora, Sir Quentin Blake álmodta képekbe.

Büdöss úr büdös volt. Jobban mondva bűzlött. Sőt, ha létezne ilyen szó, akkor azt mondhatnánk: bűzdöglött. Nála büdösebb bűzös bűzdöglő nem volt a világon. Igen, amint a nevéből is gondolhatjuk, Büdöss úr meglehetősen büdös de mégis ő az egyetlen ember, aki jó fej Kloéval. Így aztán, amikor úgy tűnik, hogy Büdöss urat elkergethetik a városból, Kloé gondolkodás nélkül elbujtatja őt a kert végi sufniban.
A lány aztán a saját bőrén tapasztalja, hogy bizonyos titkoknak katasztrofális következményei lehetnek. És ha már a titkoknál tartunk: ha a szimatunk nem csal, Büdöss úr múltjában is erősen bűzlik valami.
 

Csatolások

 • David Walliams - Büdöss úr.pdf
  3.9 MB · Olvasás: 125
 • büdöss.jpg
  büdöss.jpg
  82.4 KB · Olvasás: 11

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
David Walliams: Milliárdos fiú

Egy újabb különleges és nagyon vicces történet David Walliamstől! Joe-nak számos oka van rá, hogy boldog legyen. Egész pontosan milliárdnyi oka. Bizony, Joe gazdag. Nagyon, nagyon gazdag. Van saját tekepályája, saját mozija, és még főkomornyika is, aki mellesleg egy orángután. Ő a legvagyonosabb tizenkét éves az egész világon! De Joe boldogtalan. Hogy miért? Mert rengeteg pénze van, viszont egyetlen barátja sincs. Aztán mégis jön valaki, aki Joe-t Joe miatt szereti, nem a pénzéért. Csak az a baj, hogy Joe már megtanulta: ahol megjelenik a pénz van, ott semmi sem az, aminek látszik. A legfontosabb dolgok nem kerülnek semmibe - mondják, és ha Joe nem vigyáz, most mindent elveszíthet...
 

Csatolások

 • David Walliams - Milliárdos fiú.pdf
  8.8 MB · Olvasás: 129
 • milli.jpg
  milli.jpg
  107.4 KB · Olvasás: 9

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
David Walliams - Gengszter nagyi

A 11 éves Ben rettegve gondol a péntek estékre, amikor a nagymamájánál kell aludnia. Ő ugyanis minden idők legunalmasabb nagymamájának látszik: állandóan szókirakósdit játszik és káposztalevest főz. De van egy dolog, amit Ben nem tud róla… Ben nagyija pontosan olyan, amilyennek az ember a nagyikat elképzeli: – ősz haja van és műfogsora, a használt zsepit mindig a kardigánja ujjába gyűri, és nemzetközi hírű ékszer tolvaj. Kalandos és megindító történet egy nagymamáról és az unokájáról, valamint lopott koronaékszerekről.
 

Csatolások

 • David Walliams-Gengszter nagyi.pdf
  1.6 MB · Olvasás: 127
 • gengszter.jpg
  gengszter.jpg
  82.5 KB · Olvasás: 13

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag

David Walliams: Démoni Doki​

Te még hiszel a fogtündérben?!
Vigyázz, kész, horror!
Legyen saját műfogsorod!
Ha kivágod, máris használhatod!
KLAFF-KLAFF
David Walliams szó szerint berobbant a gyerekirodalomba. Patkányburger című regénye azonnal első lett a legkeresettebb gyerekkönyvek listáján. A nálunk is méltán népszerű Gengszter nagyiból pedig több mint félmillió példányt adtak el világszerte.
Az Egyesült Királyságban David Walliams jelenleg az egyik legismertebb kortárs gyerekkönyv-szerző. Írásait több mint harmincnégy nyelvre fordították le, regényeivel sorra zsebeli be a díjakat. Legtöbben mindenkori példaképéhez, Roald Dahlhoz hasonlítják.

A városra sötétség borult. Fura dolgok történtek az éjszaka kellős közepén, amikor már mindenki aludt. A gyerekek lefekvéskor a párnájuk alá tették kipottyant tejfogukat, hogy azt elvihesse a fogtündér. De reggel, mikor felébredtek, ajándék helyett egészen mást találtak a kiesett fog helyén. Döglött meztelen csigát. Élő pókot. Vagy épp száz meg száz fülbemászó mászott elő a párnájuk alól.
Merő gonoszság, ugye?!
De ki vagy mi állhat e csúnya tréfák mögött?

Olvasd el a könyvet, és megtudod!
 

Csatolások

 • démoni.jpg
  démoni.jpg
  138.4 KB · Olvasás: 22
 • David Walliams - Démoni doki.pdf
  12.4 MB · Olvasás: 135

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Charles Dickens - Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában

1670062069717.png


Karácsonyi történet Miki egérrel és barátaival.
Az érdekes és izgalmas történetek között szerepel Charles Dickens: Karácsonyi ének című elbeszélése alapján készült mese, amelyben az öreg, fösvény Ebenezer Scrooge-t – Dagobert kacsa alakjában – három szellem jóságos, segítőkész alakká varázsolja.

1989
 

Csatolások

 • Charles Dickens - Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságábanc.pdf
  19.6 MB · Olvasás: 158
Oldal tetejére