Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Csillagszem - Egérovi - Egérke az építkezésen
pdf,jpg

1679196843200.png

A 3 éves kortól használható füzetek képei barátságosak, jól tagoltak. Szívesen veszik kezükbe a gyerekek, miközben észrevétlenül ismerkednek új fogalmakkal, fejlődik megfigyelőképességük, koncentrációjuk. A ceruzát a labirintusban helyettesíthetik az ujjukkal, a cselekvéses gondolkodás így alakul lassan képszerűvé, majd nyelvivé. Kis- és középső csoportosoknak ajánljuk a sorozatot.
2012
 

Csatolások

  • Csillagszem - Egérovi - Egérke az építkezésen.pdf
    17.5 MB · Olvasás: 150
  • Egérke az építkezésen.rar
    17.3 MB · Olvasás: 80

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Csillagszem - Egérovi - Egérke a pónik között
pdf,jpg


1679198041840.png

Egérke már óvodás. Kísérd el őt felfedező útjára, a póni udvarba! A kíváncsi kisegér megmutatja neked, mi minden történik ott.
2012
 

Csatolások

  • Csillagszem - Egérovi - Egérke a pónik között.pdf
    17.7 MB · Olvasás: 129
  • Egérke a pónik között.rar
    17.5 MB · Olvasás: 71
Sziasztok.
Keresem a Tudj Többet sorozat könyveit (Folti a farmra látogat, Spuri nagy versenye, Flóra és a szülinapi ajándék, Trilla és a felvonulás, Szofi és a nagy piknik, Boti horgászni megy, Ugri a vásárban, Teki és a nagy ásatás)
Előre is köszönöm a segítséget.
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Kurt Seelmann - Gólya hozza...?
10-14 éves kislányok és kisfiúk számára

1679373873787.png

Felkértek arra, hogy írjam meg számodra ezt a könyvecskét, és adjak benne választ sok olyan kérdésre, ami a szívedet nyomja. Nyugodtan ülj neki és olvasd el, megtudod belőle, hogy a kisbabát nem a gólya hozza. Igyekeztem úgy megírni, hogy mindent jól megérts.
Persze ezekről a kérdésekről már magad is sok mindent hallottál. A gólyamesében már régen nem hiszel, de abban sem vagy biztos, hogy igazat mondtak e neked, mert valószínűleg olyan gyerekekkel beszélgettél erről, akiknek nem éppen a legjobb a hírük az osztályban.
Leghelyesebb volna persze, ha a szüléidhez fordulnál. De azt is megértem, ha nincs hozzá bátorságod. Egy belső hang visszatart ettől, és inkább nem kérdezel, mert úgy érzed, hogy ilyesmit nem való kérdezni, talán szüleidnek is kényelmetlen volna.,
Érthető hát, ha szívesebben olvasol el magad mindent ebben a könyvben. Hamarosan észreveszed majd, hogy egészen természetes dolgokról van szó, amelyekről szabad, sőt kell is tudni, és szüleiddel is beszélgethetsz ezekről. Remélem, ha majd elolvastad a könyvet, ehhez is megjön a bátorságod.
1967
 

Csatolások

  • Kurt Seelmann - Gólya hozzac.pdf
    10.1 MB · Olvasás: 184

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Móricz Zsigmond - Kismalac meg a farkasok

1679458608947.png


Mese a kismalacról és a galád farkasról, aki nem tud túljárni az okos malacka eszén. Hiába jut be a malacka házába, a malac leforrázza, és így a farkas menekülni kényszerül. És utána is hiába jön vissza hatalmas farkassereggel, a malacka egy frappáns felkiáltással – Forró vizet a kopaszra! – elriasztja a bandát.

1985
 

Csatolások

  • Móricz Zsigmond - Kismalac meg a farkasok.pdf
    21.5 MB · Olvasás: 140

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Horányi Hanna Zelma

Most először

cmFOp58.png
Megjelenés: 2022. szeptember 15.
Az első szerelem megismételhetetlen. Az első szerelemhez semmi sem érhet fel. Az első szerelem sosem múlik el. Mindenki tudja, hogy el fog jönni; mindenki tudja, hogy egetrengető lesz; mindenki tudja, hogy ott kezdődik az élet. Ilyen elvárások mellett nem csoda, hogy az első szerelemre beavatási szertartásként nézünk – de olykor nehéz különbséget tenni ábrándok és valóság között.
Horányi Hanna a tizennégy éves Zsófi szemszögéből mesél első szerelemről, randikról, iskolaváltásról, csalódásokról és új kezdetről.
 

Csatolások

  • Horanyi Hanna Zelma - Most eloszor.epub
    400 KB · Olvasás: 103
  • Horanyi Hanna Zelma - Most eloszor.pdf
    1.3 MB · Olvasás: 93

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Bálint Ágnes - Madárfürdő

1679569526019.png


A regény főszereplője egy egész család, nagyszülőstül, három gyerekestül. Hogy ez is szeleburdi-e, mint az írónő másik népszerű regényében? Hát persze! Ez a család folyton költözködik. Kis lakásból nagy lakásba, nagy lakásból pedig egy óriási kastélyba. Jobban mondva egy néhai kastélyba, hiszen ez már csak rom. No de a romos termekben lehet tartani kutyát, macskát, kacsát, minden rendű és rangú állatot, a gyerekek nagy örömére. Így aztán teljes a hajnali karének! Persze végül csak megtalálja a neki megfelelő házat ez a család is. No meg az is kiderül, nem is a ház a lényeg, hanem az, hogy a benne élők örüljenek egymásnak.
1988
 

Csatolások

  • Bálint Ágnes - Madárfürdő.pdf
    1.4 MB · Olvasás: 205

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Ficsor Zoltán - Papírrepülők

1679722318381.png

15 db nagyteljesítményű papírrepülő-modell - Könnyen, gyorsan, megtanulhatóan, gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak.

A hajtogatással készült papírrepülőgépnek elsősorban nem esztétikai követelményeknek kell megfelelnie, hanem a repülési teljesítmény igényének. Ezért a modellek elkészítésénél fontos szempont nemcsak a hajtogatás menetének pontos követése, az élek megfelelő lesimítása, hanem a papír megválasztása is. Ezeket a feltételeket is szem előtt tartva, jól követhető leírásokkal és a lépések menetét illusztráló képek kíséretében lépésről lépésre - egyszerűbbtől a bonyolultabb felé haladva - vezet be a szerző a modellek elkészítésének rejtelmeibe, úgy, hogy a legtöbb esetben a berepítéshez, a modellek működésének megértéséhez, az alapvető biztonsági szabályok betartásához is hasznos tanácsokat ad. - Az egyéni érdeklődésen túl iskolai szakkörökön, technikaórákon is jól hasznosítható a kötet.
2000
 

Csatolások

  • Ficsor Zoltán - Papírrepülők.pdf
    7.5 MB · Olvasás: 201

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Juhász Magda - Verses-állatos ABC

1679912130333.png

Kedves Gyerekek!
Hamarosan iskolába kerültök és megtanultok írni, olvasni. Ehhez pedig ismernetek kell az ábécé betűit. Első ránézésre úgy tűnik, mintha szorgos kis hangyák masíroznának egymás után, de amint megismerkedtek a betűvetés tudományával, azonnal megtelnek tartalommal a lapok. Ehhez nyújt segítséget nektek ez a verseskönyv. A ritmusos versikéket az ábécé sorrendjében állítottuk össze, minden betű egy-egy ismert vagy kevésbé ismert állatot mutat be. Nagy szeretettel és kedvvel írtam nektek ezeket a verseket, nagyon megszerettem őket, remélem, hogy ti is megkedvelitek. Füzesi Zsuzsa gyönyörű illusztrációi pedig abban segítenek, hogy az állatokat még jobban megismerjétek és megszeressétek.
Kívánom nektek, hogy forgassátok gyakran a könyveket, és legyen minél több örömötök benne!
Magda néni
2009


 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Vitus B. Dröscher - Ahogy az állatok látnak, hallanak és éreznek

1679913626552.png


Látás, hallás, tapintás, szaglás és ízlelés – az ember öt érzéke, melyek segítségével a világot észleli. Az állatoknak azonban sokkal több érzékük van, amelyeket mi, emberek gyakran természetfelettinek képzelünk. Vajon miért alkalmazhatók a kutyák rendőri és mentőszolgálatra? Hogy lehet, hogy a macskák mindig a talpukra esnek? Hogyan tájékozódnak a denevérek a sötétben? Hogyan érzik a szagokat, hogyan látják a színeket a különféle állatok? A kötet az állatok érzékelésének rendkívüli teljesítményeit mutatja be, többek között az ízeltlábúak, a madarak, az emlősök meghökkentő példáin keresztül. A szerző, Vitus B. Dröscher állatviselkedés-kutató a témáról több népszerű könyvet is írt.
1990
 

Csatolások

  • Vitus B. Dröscher - Ahogy az allatok latnak, hallanak, ereznekc.pdf
    11.9 MB · Olvasás: 191

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Gisela Fischer, Edith Jentner - Vidám állattörténetek kicsiknek

1679913933308.png


Európában több nyelven megjelent gyermekkönyv – állattörténetekkel, ismert illusztrátorok rajzaival. A könyv egyszerű és nagybetűs szövegei a kezdő olvasók számára is alkalmasak.
Tapi kutyus születésnapjára barátai későn jönnek, vagy csak Tapi türelmetlen? Tapsifül játszani szeretne a nagyobbakkal, és mackó Marci kalandja a szemtelen egerekkel: tanulságos történetek. Uhu-Buhu doktor, Panni cica, Bundás, Cilike, Brumi, Tomi kutyus, Papagáj Lalala vagy Totyi kacsa kedves szereplői a könyvnek. A történetek hősei állatcsemeték, akik úgy gondolkodnak, cselekszenek, mint a gyerekek.
2005
 

Csatolások

  • Gisela Fischer, Edith Jentner - Vidám állattörténetek kicsiknekc.pdf
    15.9 MB · Olvasás: 170

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sabine Koch - Gyöngyállatok

1679915550354.png


Csupa nagyszerű állatfigurát készíthetünk el: különböző aranyos rovarokat, mint pl. szitakötőket, méhecskéket vagy mindenféle színben pompázó bogarakat. Találunk itt kedves cicát, teknőst és macit is. Ha azt szeretnénk, hogy valakinek a hideg futkosson a hátán, fűzhetünk pókot, legyet, darazsat vagy kígyót. Valamennyi bohókás állatfigura nagyon egyszerűen elkészíthető a részletes leírás és az áttekinthető minták segítségével. Akár nyakláncot, kulcstartót vagy a táskátokat is díszíthetitek az állatkákkal.

2006
 

Csatolások

  • Sabine Koch - Gyöngyállatokc.pdf
    3.8 MB · Olvasás: 172
Oldal tetejére