Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy Boglárka - Hogyan kerülnek a lyukak a sajtba?

1674844029639.png

Valóban csendes a Csendes-óceán? Hogyan kerülnek a csíkok a fogkrémbe? Mit csinál az éjjeli lepke napközben? – A világ tele van izgalmas kérdésekkel, melyekről a felnőttek legtöbbször tudomást sem vesznek, mert természetesnek tartják, hogy a golyóstollal írt szöveget nem lehet kiradírozni, hogy fürdéskor ráncosak lesznek az ujjaink, hogy fékezéskor a buszon előrecsúszunk… De vajon miért? Ebben a különleges könyvben választ találsz a kérdéseidre. Izgalmas és gyakran elképesztő leírásokat olvashatsz a természetről és az állatokról, a tudományról és a technikáról, az emberi test működéséről, a Földről és a világűrről. A közel 300 kérdést és választ tartalmazó lexikont vidám rajzok teszik még élvezetesebbé.
2011

 

Csatolások

 • Nagy Boglárka - Hogyan kerülnek a lyukak a sajtbac.pdf
  11.9 MB · Olvasás: 211

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Gemma Correll - Vidám macskás rajziskola

1674982336164.png

A VIDÁM RAJZISKOLA egyaránt szól a hétpróbás rajzolóknak és a lelkes macskarajongóknak. A több mint 50, humorral és ötlettel, rajzos tippel és macskás tudnivalóval fűszerezett könyv megmozgatja a kreativitást és a fantáziát, és alkotásra ösztönöz.
A profi illusztrátor és szerző, Gemma Correll bájos és leleményes rajzai arra buzdítanak, hogy nekilássunk, kísérletezzünk, új oldalról közelítsük meg négylábú kedvenceinket, és felébreszti a bennünk szunnyadó kreativitást. Az egyszerű, egyedi, mókás és hóbortos stílus igazán szórakoztató és bárki számára könnyen elsajátítható. Megtanulhatjuk, hogyan rajzoljunk le különféle fajtákat, akár saját cicánkat jelmezben vagy kedvenc tevékenységeik közben, de még macskáknak való kiegészítőket is alkothatunk. A VIDÁM RAJZISKOLA bohókás és egyedi rajzai alapján kialakíthatjuk saját stílusunkat és rajztechnikánkat is. Ez a rendhagyó könyv a zsebünkben is kényelmesen elfér, az üres oldalak pedig az alkotói fantáziának is teret hagynak, így az éppen úton levő, kreatív cicabarátoknak is ideális útitársa.

2015
 

Csatolások

 • Gemma Correll - Vidám macskás rajziskolac.pdf
  6.6 MB · Olvasás: 204

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Christopher Andersen, Grimm - Álomba ringató mesék
Válogatás Andersen és Grimm legszebb meséiből

1675067704315.png

Az Álomba ringató esti mesék kedves, pár soros történetek: egy-egy állatfigura vagy emberalak jellegzetes tulajdonságának vagy különös tettének tömör elbeszélései. A mesék szelíd humorral szőtt szövege jól érthető a kisebbek számára is, vidám szókincsük pedig alkalmas arra, hogy a gyerekek minden mesével egy újabb, színes kis világba csöppenjenek bele, amelyben olykor meglepő, néha elgondolkodtató, de mindig tréfás dolgok történnek.
Ezek a kis mesék a szülőt és gyermekét egyaránt mosolyra fakasztják, amiben nagy szerepe van a bájos és közvetlen stílusú grafikának is.
1997

 

Csatolások

 • Christopher Andersen, Grimm - Álomba ringató mesék.pdf
  19.9 MB · Olvasás: 201

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Fodor Sándor - Csipike az óriás törpe

1675150939863.png


Ki ne ismerné Csipikét? A kedves, ám olykor zsémbes, öntelt – vagyis mélységesen emberi tulajdonságokkal bíró – törpét, aki azt gondolja, hogy tőle függ az erdő sorsa? Pedig – tudjuk –, az égvilágon semmi nem múlik rajta. Vagy mégis. A kis törpe közkedvelt kalandjai elevenednek meg e kötetben, melyben végre együtt megtalálható az összes történet Csipikéről: A Csipike, a gonosz törpe, a Csipike és Kukucsi, a Csipike és a Gonosz Ostoba. Fodor Sándor klasszikus meséje.

1982
 

Csatolások

 • Fodor Sándor - Csipike az óriás törpe.pdf
  11.5 MB · Olvasás: 196

HerbalyNiki

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Kisfiam Rumini mániás lett. Esetleg valaki tudna segiteni pár működő linkkel?
Az 1-2 részt le tudtam tölteni pdf formátumban. Köszönöm.
Esetleg Berg Judit : Lengemesék kötetei meglennének valakinek pdfben?
Az 1-4. kötet megvan nekünk rendes , illatos könyvben még Timkó Bíbor rajzaival, de esti meséhez, elalváshoz nem szeretjük, mert abból minden van, alvás kivételével.
(Annyit mondta anyám, hogy fiam nappal olvass, meg hányszor elkobozta a zseblámpáimat, mert éjjel olvastam. Most meg lett egy csodakütyü aminek saját világitása van és olvasni is lehet rajta...) Ja, meg azt hittem már kinőttem az ifjúsági regényeket, erre van egy 6.5 éves könyvmolyom, akinek hangosan kell olvasni , sokszor órákat.
 

8989wyx89

Új tag
Sziasztok

Nemsokára megszületik a kistestvér és nagyon keresem az alábbi könyvet :

Alona Frankel: Elefántkönyv – Kiselefánt születik​

Nagyon köszönöm

Esetleg ha van más elefántos mesekönyv, ami 2-3 éveseknek való, annak is nagyon örülnék. A kislányom imádja az elefántokat, és már kezdek kifogyni az elefántos mesékből :)
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Daniela, Hekuba és a többiek
[Hol volt, hol nem volt… sorozat]
CekrnCo.png
Ki az a Daniela? Egy német kislány. Danielát hűséges játszótársa, kis, fehér kecskéje még a városba is elkíséri, és ott számos bonyodalmat okoz neki. De nehogy azt higgyétek, hogy Hekuba is kislány! Hekuba Tóni és Móni okos, mindentudó papagája. Kököjsziről és Bobojszáról, a két neves törpéről, Andris és Panni látogatóiról, de egy csodaszarvasról meg egy kis dám-szarvasborjúról is szó esik. Seprűs boszorkányról, kisoroszlánról, lila majomról is olvashattok a könyvben. A gyerekekről és állatokról szóló mulatságos és megkapó történeteket magyar és külföldi szerzők írták.
 

Csatolások

 • VA - Daniela, Hekuba és a többiek.epub
  1.4 MB · Olvasás: 85

Orsi145

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Keresem ezt a könyvet:
Marja Baseler · Annemarie van der Brink - Kakigyár Vidámpark
Előre is köszönöm!
 

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Annie Dalton Szárnyaló Angyalok sorozat

1. Annie Dalton: A rögtönzés bajnoka
2. Annie Dalton: Mennyei telitalálat
3. Annie Dalton: Mesterfokon

11.jpg 12.jpg 13.jpg
Mel kiküldetésben…
Mel nem egy hétköznapi angyal. Te vajon mit éreznél, ha váratlanul egy flancos Angyal Akadémián találnád magad, ahol glóriákról és csapatmunkáról tömik a fejed, miközben téged más sem érdekel, mint a fiúk és a vásárlás?
Azt be kell vallani, hogy Mel angyali ruhatára döglesztően sikkes. De hé, ha már egyszer angyal, akkor nézzen is ki istenien, nem?
Csak az a rengeteg munka az, amitől tisztára becsavarodik.

De amikor Mel első angyali feladatának teljesítésére indul a háborús Londonba, rájön, hogy először életében talán rátalált valamire, ami tényleg jól megy neki…
 

Csatolások

 • Annie Dalton - Szárnyaló Angyalok 1. A rögtönzés bajnoka.pdf
  309.5 KB · Olvasás: 94
 • Annie Dalton - Szárnyaló Angyalok 2. Mennyei telitalálat.pdf
  607.6 KB · Olvasás: 89
 • Annie Dalton - Szárnyaló Angyalok 3. Mesterfokon.pdf
  613.3 KB · Olvasás: 89

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Anne Civardi, Fred Rashbrook - Horgászat

296121.jpg

Ebből a könyvből megismerheted a partról, csalival való horgászatot, a halfogás legegyszerűbb és legolcsóbb módját. Olvashatsz a tavakon, folyókon és patakokon művelhető édesvízi horgászat fortélyairól, és – mivel a könyv eredetileg angol gyerekek számára íródott – a tengerpartokon és a folyótorkolatokban való horgászásról is. Ezek az ismeretek talán neked is hasznodra lehetnek, ha a tengernél nyaralsz. A költségesebb és bonyolultabb módszerekkel: például legyező, a pergető vagy csónakos horgászattal nem foglalkozunk. Megmutatjuk, hogyan szereld fel a zsinórra az úszókat, az ólmokat, a horgokat és a csalit. Arról is olvashatsz, milyen hal fogására milyen csalit érdemes használni. Megtudhatod e könyvből, hol élnek a leggyakoribb halak, és hol van a legnagyobb esélyed arra, hogy megfogd valamelyiküket.
Bemutatjuk, hogyan készíthetsz magadnak horgászfelszerelést. Persze nem kell mindent magadnak csinálnod, a horgászboltokban sokféle botot, orsót és egyebet kaphatsz, nehéz is eldönteni, melyiket válaszd.
A horgászok sok szakkifejezést használnak, a legfontosabbakat igyekeztünk a könyvben megmagyarázni. Ha mégis megakadnál, segít a 32. oldalon található horgászszótár.
1989
 

Csatolások

 • Anne Civardi, Fred Rashbrook - Horgászat.pdf
  9.6 MB · Olvasás: 79
Utoljára módosítva:

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Irene Adler - A nagy végjáték
Sherlock, Lupin és én 13.

1675848779732.png


New York, 1873 tele. Irene felidézi magában azt a londoni ügyet, amelybe pár hónapja csöppent két jó barátjával, Sherlockkal és Lupinnel. Gyorsan peregnek az emlékképek: találkozás egy férfival, aki elmesél egy furcsa történetet, egy holttest nélküli bűntény, azután a város alatt húzódó alagútrendszer felfedezése. A három gyerek valóságos föld alatti labirintusban folytatja a nyomozást. Egyik lépés követi a másikat, egyik ötlet a másikat. Irene és barátai a sok-sok veszedelem és titok közepette ismét felejthetetlen kalandot élnek át.

London sötét oldala
Minden londoni tudja, hogy a város több évszázados múltra tekint vissza, és sok-sok nemzedék élte le itt az életét. Azokat a sötét, rémisztő helyeket viszont, amelyeket ez a hosszú múlt hagyott örökül a jelennek, kevesen ismerik. Ilyen például a város utcái alatt kanyargó alagúthálózat, ahol napjainkban szerencsétlen nyomorultak és mindenféle bűnözők húzzák meg magukat.
2019
 

Csatolások

 • Irene Adler - A nagy vegjatek.epub
  3.4 MB · Olvasás: 115

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogyan építettek kunyhót a majmok?
(Hol volt, hol nem volt... sorozat)
mnl0rOd.png
Ebben a könyvben "majmos meséket" gyűjtöttünk össze a világ minden tájáról. Van mesénk okos, ravasz, ügyes majmokról, majommá varázsolt királylányról és királyfiról, állatkertben és őserdőben élő majmokról; van tréfás és tanulságos mesénk a messzi Fülöp-szigetekről, Indiából, Afrikából. Aki szereti a majmokat - márpedig melyik gyerek ne szeretné -, biztosan élvezettel olvassa majd ezt a mesekönyvet.
 

Csatolások

 • VA - Hogyan építettek kunyhót a majmok.epub
  1.5 MB · Olvasás: 87

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Bartos Erika - Bárányfelhők
Gyerekversek

1675917896826.png

„Hozzáértők szokták elemezni, boncolgatva bizonygatni, hogy egy vers, rajz, festmény, bármi, amit alkotásnak, vagy éppen műalkotásnak nevezünk, az mitől szép, jó vagy éppen zseniális, esetleg csapnivaló. Magamat ilyesmire alkalmatlannak tartom. Nem tudom megmondani, hogy Bartos Erika az olvasni se tudó óvódásoknak ajánlott (valójában az édesanyáknak vagy éppen a fölolvasni inkább ráérő nagyiknak, dédiknek szánt) versei mitől olyan talpraesettek, megtanulásra ingerlők.
Tessék végigfutni a rajzos tartalomjegyzék csupa egyszavas címein! Villamosra, trolibuszra, még utcaseprő-autóra is kapaszkodhatsz, ha a belefáradnál a szemlélődésbe. Hernyó, Csacsi, Tücsök, Szarvasbogár… Mi mindent összehordott a Bárányfelhő alá a szerző, a nem mindennapi képességgel, képességekkel megáldott Édesanya. Talán még zenét is tudna kottázni a versek fölé.
Szépség, tisztaság, gyermeki őszinteség ragyog ránk ezekből a városi, nagyvárosi fogantatású versekből, rajzokból. De azt, hogy a benzingőzös nagykörúti Dugó mitől lényegül át mosolyogtatóan kedves verssé, azt fejtse meg az olvasó, vagy az olvasni még nem tudó verset hallgató.” (Kányádi Sándor)
2010
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Bartos Erika - Petikönyv - Gézengúzok könyve

1675920328174.png


"Én mint „Petike”, nagy élvezettel olvastam fel gyermekeimnek a könyvet. Igazán szívderítő olvasmány, és nagyon helyesek az illusztrációk. Jó szívvel ajánlom az összes gyermeknek és a nekik felolvasó felnőtteknek." (Gerendás Péter, kilencgyermekes apuka)
Ha ismered Anna, Peti és Gergő történeteit, akkor biztosan várod már, miről szól a Petikönyv! Ez a könyv egy nagyon jókedvű, szeretni való fiúról szól, akivel mindig történik valami! Olvashatsz kisautókról, focizásról, homokozásról, farsangról, egy pókról, és arról is, mi lesz majd Peti ha nagy lesz!
2009
 

Csatolások

 • Bartos Erika - APG - Petikonyv - Gezenguzok konyve.pdf
  20.8 MB · Olvasás: 182

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Bartos Erika - Bogyó és Babóca süteményei - Áfonyaszedés, Mézeskalácsok

1675920799200.png


ÁFONYASZEDÉS
Bogyó, Babóca, Pihe, és Döme áfonyaszedésre indulnak az erdőbe. Döme, a krumplibogár addig tolakodik, lökdösődik a keskeny ösvényen, míg végül belöki Pihét a patakba….
MÉZESKALÁCSOK
Bogyó és Babóca hozzálátnak, hogy megsüssék a mézeskalácsokat. Amikor elkészül a sok finomság, kiteszik a tálat a ház elé, hadd hűljön. Igen ám! De valaki elcseni!
2015
 

Csatolások

 • Bartos Erika - Bogyó és Babóca süteményeic.pdf
  2.9 MB · Olvasás: 125

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Bartos Erika - Bogyó és Babóca sportol

1675921401376.png

Vendelhez vendég érkezik: jó barátja, Frici a cincér. Ajándékot is hoz: egy focilabdát! Persze erre felbolydul az egész társaság, és nagy focimeccset rendeznek. Megvannak a csapatok, Babócáék varrnak mezeket, indul a mérkőzés! De szabályosan játszani nem is olyan könnyű – ezt is meg kell tanulni! A második mesében a bogárkák síelni indulnak Milla, a hóbogár vezetésével. Csak Pihe nem tud síelni, de szégyelli elárulni félelmét a többieknek. De nincs mitől félnie: mindenki le tudja győzni a félelmeit, és kiderülhet, hogy ami olyan ijesztő volt, az valójában nagyon is élvezetes dolog! Két új mese a gyerekek kedvenceivel és két fontos témával.

2014
 

Csatolások

 • BartosErika-BogyoEsBabocaSportol.pdf
  25.4 MB · Olvasás: 142
Oldal tetejére