Ha a melegek a heteroszexuálisokkal egyenlő jogokat kapnak, akkor nem melegből lesz több, hanem boldog emberből

Szerzőnk szerint nemhogy nem pedofilellenes, de még csak nem is kizárólag melegellenes a kedden a Parlament által elfogadott törvény. Publicisztikájában arra próbál rávilágítani, hogy miért tartja emberellenesnek az új szabályozást, és hogy miért érint ez többeket, mint a szexuális kisebbségek csoportjait.

Egy történetet mesélnék el úgy 15 évvel ezelőttről. Egy kedves ismerősöm épp hazatért Torontóból, ahol egy melegfelvonuláson kapott apróságot mutatott meg nekem. Mivel abban az évben (is) itthon komolyabb atrocitások mellett zajlott a budapesti Pride-felvonulás, megkérdeztem, vajon Kanadában hogyan állnak ehhez az ellenzők. Mint kiderült Torontóban egy keresztény közösség éppen közös imát szervezett a mássággal élők lelki üdvéért, ahova mindenkit vártak egy közeli templomba. Bár sem vallásos nem vagyok, sem nem gondolom, hogy bármilyen módon jogunk vagy feladatunk lenne megváltoztatni emberek szexuális irányultságát, de ez a megoldás, bevallom, meglehetősen tetszett. Az illetőknek volt egy hitük és meggyőződésük, amit saját körükben gyakoroltak is. Mikor (egyébként sokáig ott élő) ismerősömet megkérdeztem, hogy oké, mindez szép, de balhé nem volt-e a felvonuláson, teljesen értetlenül nézett rám: „Minek mentek volna oda, ha egyszer nem értenek egyet velük?!” Hát, igen, ez arrafelé ennyire egyértelmű volt.

Amit tegnap a Parlamentben elfogadtak a honatyák és -anyák, azt hívják pedofiltörvénynek, ami hiba. Mostanra már nyilvánvalóan látszik, hogy egy szexuális bűnöző csoportot csak álcaként használtak ahhoz, hogy egy Európában példátlanul embertelen, a társadalmat megosztó (ám a párbeszédre nem törekvő), egy egész csoportot ab ovo megbélyegző törvényt hozzanak. Adná magát, hogy „melegtörvénynek” vagy – nem kerülgetve a forró kását – homofób törvénynek nevezzük.

De én itt sem állnék meg: a kedden az Országgyűlés többsége által elfogadott törvény egyszerűen emberellenes.
Mikor egy kommentszekcióban kifejtettem a véleményem a törvényről, egy vicceskedő ellenoldali röhögős emojik mellett megjegyezte, hogy: „Érintett vagy a témában, mi?” Gondolkodás nélkül vágtam rá, hogy: igen. Harmincas éveiben járó, heteroszexuális párkapcsolatban élő férfiként naná, hogy érintett vagyok abban, ha hozzám rengeteg dologban hasonló honfitársaimat egy születéskor eldőlő adottságuk miatt nemhogy másodrendű, de kifejezetten nem kívánatos állampolgárnak tartanak. Érintettebb már nem is lehetnék. Rendkívül ostoba az, aki nem veszi észre, hogy ő is érintett. Mindannyian azok vagyunk, még ha sokan most legyintve azt is gondolják, hogy „Hja, már megint hisztiznek a buzik!” Ilyesmi esetekben nagyon óvatosan kell fogalmazni, de szeretném, ha egy pillanatra belegondolnánk azokba az időkbe,

amikor utoljára kellett honfitársainknak így vagy úgy bűnhődniük azért, amilyennek születtek. Hol vagyonelkobzással, hol megkülönböztető jelzéssel – hol pedig 18-as karikával és 22 óra utánra száműzve.
Az elmúlt napokban sokan belementek abba a kérdésbe, hogy ezt most vajon miért kellett. Érdekes megoldások születtek, valószínűleg van bennük igazság. Jó ez a törvény a koronavírus utáni részben talán megtépázott renomé visszaállítására azzal, hogy egyben tartja a tábort egy új ellenségkép kialakításával. És valószínűleg az sem elvetendő ötlet, hogy igyekeztek olyan törvényt alkotni, amivel potenciálisan szétszabdalhatják a számukra oly kellemetlen (és oly sokszor gúnyolt) „nagy politikai összefogást” is. Ez mind meglehet, de ha hátrébb lépünk, ezek a napi politikai kérdések csak apró és jelentéktelen kis foltocskák az egyébként összképében is ocsmány (az elmúlt 30 év egyik legocsmányabb) törvénykiegészítésén.

Mit állít egy egyszeri homofób a melegekről? (Most ne jöjjünk azzal, hogy nem azok: akikről itt és most beszélek, azok bizony vastagon homofóbok, bárhogy igyekeznek kozmetikázni magunkat, akárhogy lobogtatják a Freddie Mercury-lemezüket vagy takaróznak azzal, hogy Oli úr volt a kedvenc Szomszédok-szereplőjük). „A melegekkel semmi baj nem lenne, ha nem nyomulnának ennyire”. Azaz, ha csendben, meghúzódva gyakorolnák teljesen alapvető emberi jogukat a szeretetre. Ismerős? Néhány éve Orbán Viktor is „megdicsérte” azokat a homoszexuálisokat, akik „tudnak viselkedni”, akik nem „provokálnak”. „Akkor most mi vagyunk a jó buzik?” - tette fel a legendás és zseniálisan találó kérdést a Kossuth-díjas Kulka János. Aki hamarosan ilyeneket lehet, hogy csak 22 óra után tehet fel. Egyáltalán: szerepelhet ő még a tévében 18-as karika nélkül? Énekelve például a több értelmezés szerint a másság himnuszaként is felfogható Hallelujah című Leonard Cohen-dalt? Kínzó kérdés, és sokkal komolyabb jelentőségű, mint sokan gondolják.

Szóval homofóbék szerint a melegek állítólag túlságosan nyomulnak, és mit ad isten: ott az utalás a törvényben! Nem tehetik be a lábukat az iskolákba olyan szervezetek, akik akár csak utalás szintjén is beszélnének arról, hogy létezhetnek a többségtől eltérő szexuális irányultságú egyének. Nem „nyomulhatnak” be a gyerekek életébe olyan szakértők(!) sem, akik adott esetben egy fiatalnak tudnának segíteni azzal, hogy megmutatnák: „nem vagy egyedül, amit érzel, teljesen normális, segítünk abban, hogy ezzel együtt tudj élni”. Ehelyett a törvénykiegészítés az amúgy is zaklatott és zavart tinédzsernek kimondja: „amit érzel és amivel vívódsz magadban, az bűn. Te egy két lábon járó tizennyolcas karika vagy, sötétedésig itt látni sem akarunk”.

Ha eddig is voltak tizenévesek, akik nem bírva az érzéseikkel és a környezetük által rájuk nehezedő nyomással, inkább a halált választották a szenvedések helyett, mi várható akkor, ha az állam, amiben élnek, deklaráltan is kirekeszti őket a társadalomból?
Nem kell szeretni vagy pártolni a melegeket ahhoz, hogy felismerjük, amit fentebb említettem: az új szabályok nem melegellenesek, hanem emberellenesek.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Magyarország Országgyűlésének választott képviselői közül több mint másfél százan (igen, a "szent leváltó összefogás" tagjai is) minden idők legprimitívebb, legalpáribb és legaljasabb melegellenes tételére húzták fel javaslatukat: a pedofilok és a homoszexuálisok összemosására. Egy percig se gondoljuk, hogy a képviselők ne tudnák, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. (Na jó, legyünk megengedőek: az elmúlt évek politikusi nyilatkozataiból kiindulva talán mégis lehet, hogy néhányan valóban megrekedtek ezen a szinten.) Ez az összemosás semmi más, mint a legalantasabb érzelmekkel való tudatos játék. Egy olyan veszélyes és kegyetlen játék, amit általában a legvaskosabb diktatúrákban "játszanak" – és most, a 21. század harmadik évtizedében az Európai Unió egyik tagállamában is.
Civil szervezetek kezdeményezésére több ezren tiltakoztak hétfőn a Parlamentnél a homofób törvénykiegészítés ellen.
”[...] tilos tizennyolc éven aluliak számára […] olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely […] a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” Minden bizonnyal a szöveg megalkotói is érezték, hogy a szexuális másság bemutatásával senkinek nem a népszerűsítés a célja, hanem a megismertetés, az elfogadás erősítése. Úgyhogy akkurátusan, egyszersmind a leggonoszabb módon kiegészítették azzal, hogy a fiatalok soha ne is láthassanak ilyet. Mert nem szabad - sem látni, sem ilyennek lenni. Ezután viszont semmi túlzás nincs abban, amit sz RTL Magyarország üzent.

A Harry Potter- és a Bridget Jones-filmek is tiltólistára kerülhetnek az RTL szerint, ha elfogadják a módosított pedofiltörvényt

A televíziós csatorna szerint a múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is.

Persze a rendelkezés nem fogalmaz ennél részletesebben (az efféle szövegek sosem teszik), így a szabály gumi volta miatt ki-ki kedvére büntetheti az iskolai tanárt, aki mondjuk Oscar Wilde Dorian Gray arcképe című, homoerotikus vonallal fűszerezett művét mutatja be. Vagy akár meg akarja ismertetni Márai Sándor rendkívül fontos, Egy polgár vallomásai című művének teljes szövegét, olyan mondatokkal, mint például: „A legtöbb ember néha homoszexuális, néha nem az”.

Kérdezhetném, hogy ennek az őrületnek vajon hol van a vége, de az igazság az, hogy azt sem nagyon látjuk, hol kezdődik.
Egyáltalán beszélhetünk-e a fiataloknak Csajkovszkijról, az említett Wilde-ról, Verlaine-ről és Rimbaud-ról (nem beszélve kettejük viharos kapcsolatáról), Pilinszky Jánosról? És amíg pont nem kerül az irodalomtörténeti vita végére, énekelhetjük, taníthatjuk-e a jó eséllyel homoszexuális Kölcsey Ferenc Himnusz című művét?

Én nem vagyok meleg - de erről nem tehetek. Sokan mások azok – és épp annyira nem tehetnek róla, mint én az ellenkezőjéről.
Nem akarnak plusz jogokat, de ahhoz ragaszkodnának, hogy annyi illesse meg őket, mint engem. Miért gondolunk vajon sokszor a jogra úgy, mint egy véges dologra? Amiből ha rajtam kívül részesül valaki, akkor az én érdekeim sérülnek? Ha Zsolt és Judit összeházasodnának, ezt akkor is gond nélkül megtehetik, ha János és Zoltán is részesülhetnek ebből az alapvető jogból. Ha Zsófia és Adrienn egy párként örökbe fogadhatnak egy gyereket, miért gondoljuk azt, hogy ez sérti Gábor és Szilvia családalapításának jogait? Márpedig aki a családok védelmében korlátozná a melegek jogait a fenti dolgokban, az ezt gondolja. És vajon az a gondolat honnan jön, hogy ha valaki szembesül azzal, hogy léteznek melegek, maga is azzá akar válni? Annyi mindent látunk felnőtt korunkig a filmekben, klipekben, Híradóban vagy akár csak a mindennapokban, és a töredékét sem akarjuk magunk megélni.

Meggyőződésem, hogy ha a melegek a heteroszexuálisokkal egyenlő jogokat kapnak házasságra, családalapításra, bujkálásmentes életre, akkor nem melegből lesz több, hanem boldog emberből.
Amikor fiatal fiúként majd felnőtt férfiként a páromról kérdeztek, sosem kellett köhécselve elmismásolnom a kérdést. Amikor a munkahelyemen jelezték, hogy egy összejövetelre elhozhatom az élettársam is, sosem kellett kimentenem magam (vagy őt), esetleg hosszan tépelődnöm, hogy jó ötlet-e felvállalnom mások előtt. Az utcán bármikor megfoghattam szerelmem kezét, a parkban bármikor megcsókolhattam – anélkül, hogy emiatt atrocitás vagy megvetés lett volna a jutalmunk. Ez az a dolog, amit egyáltalán nem irigylek el meleg honfitársaimtól, hovatovább boldoggá tenne, ha ezt mindenki szabadon megélhetné.

Nem tudom megérteni, hogy másoknak miért fáj ez ennyire. Azt pedig végképp nem tudom – mert nem lehet, sőt nem szabad – elfogadni, hogy az eddig is csak nyomokban meglévő, törékeny egyenlőséget egy ország vezetése deklaráltan elvegye a körülöttünk elő emberek egy részétől.

Ne a melegek miatt álljunk ki a súlyosan homofób és emberellenes törvény ellen – hanem magunk, mindannyiunk miatt.

meleg-par_pixa-resized-970.jp2.jpg
 
Mekkora felháborodást vált ki az emberekből mikor arról olvasnak, hogy egyes országokban megölik, kivégzik a melegeket. Holott akik felháborodnak és habzó szájjal tiltakoznak semmiben sem különbek a gyilkosoktól.
Azok gyakorlatilag semmisítik meg ezeket az embereket, a tiltakozók pedig elméletileg irtják őket!
Felháborodást váltott ki??
Hm.
Lehet hogy felétek történt ilyesmi de, errefelé nem nagyon tiltakoztak..
 
Mekkora felháborodást vált ki az emberekből mikor arról olvasnak, hogy egyes országokban megölik, kivégzik a melegeket. Holott akik felháborodnak és habzó szájjal tiltakoznak semmiben sem különbek a gyilkosoktól.
Azok gyakorlatilag semmisítik meg ezeket az embereket, a tiltakozók pedig elméletileg irtják őket!
Igen, Beka, olyan szempontból felháborítónak tartom, hogy az iskola mindennel foglalkozik, közben rég elfelejtette az alapvető célt.
Ha nem így lett volna, akkor nem kellett volna az általános iskola 6 éve alatt több százezer forintot angol nyelvtanárra kiadnom, ugyanis az iskolában tanmenet meg tankönyv az éppen volt, csak az angol tanárnak kinevezett tanító volt alkalmatlan mind emberileg, mind szakmailag.
Írás, olvasás, számtan, nagyrészt az én érdemem, hogy a gyerek megtanulta olyan szinten, hogy felső tagozatban is, ahol már nem lehetett puszira átsétálni egy osztállyal feljebb, majd a középiskolában is megállja a helyét, méghozzá nem is akárhogyan.

Oktassanak genderelméletet, hittant, erkölcstant szolfézst vagy bármit, amire igény van. De ne az államilag finanszírozott általános iskolában, és főleg ne az alaptantárgyak elhanyagolása mellett, főképp nem az HELYETT!
Ezeket oktassa a pedagógus délutánonként, magánóra keretében.
 
hanem elfogadó/befogadó, toleráns embereket nevelni.
Ez nem új a nap alatt! Már amikor én voltam általános iskolás, akkor is léteztek hallás- mozgássérültek, sőt még szellemileg picit lassúak is. Az írás-olvasás és szorzótábla mellett, és nem HELYETTE megtanultunk többek között velük is együtt élni.
 
Oscar Wilde biszexuális volt, házas több gyerekkel. A Francia históriában a "meleg pasi" egy mellékszereplő volt, a főszereplő (meg a többiek) megfektették fél Franciaország hölgyálományát.
Az nem oszt, nem szoroz, hogy biszex volt-e vagy sem! A lényegen nem változtat! A törvény szerint, nem szabad elmondani!
Tisztelettel! Én mindössze annyit írtam, hogy
> Robert Merle, ha jól emlékszem, a "Francia história" művében meleg pasiról írt.
Az tény, hogy a főszereplő hetero volt! De van meleg szereplő a műben, tehát "index" alá kerül! Remélem, nem égetik el az összes ilyen könyvet!
Úgy halkan jegyzem meg! Az jó példa, ha egy hetero pasi (irodalmi műtől függetlenül!) végig "fekteti" a nőket?????
Én Beka Holt posztjával értek egyet!
 
Az nem oszt, nem szoroz, hogy biszex volt-e vagy sem! A lényegen nem változtat! A törvény szerint, nem szabad elmondani!
Tisztelettel! Én mindössze annyit írtam, hogy
> Robert Merle, ha jól emlékszem, a "Francia história" művében meleg pasiról írt.
Az tény, hogy a főszereplő hetero volt! De van meleg szereplő a műben, tehát "index" alá kerül! Remélem, nem égetik el az összes ilyen könyvet!
Úgy halkan jegyzem meg! Az jó példa, ha egy hetero pasi (irodalmi műtől függetlenül!) végig "fekteti" a nőket?????
Én Beka Holt posztjával értek egyet!
Hol írtak olyat hogy tilos meleg ember ábrázolása?
 
Sajnos Te is az általánosítás szörnyű hibájába estél. Biztos sok pedagógus "kiosztott" és "számonkért", de sok pedagógus erejét megfeszítve dolgozott azért, hogy megkönnyítse a gyerekeknek és a szülőknek a helyzetét a digitális oktatás alatt.
"Ezek" a pedagógusok egyébként nem genderelméletet akarnak tanítani, hanem elfogadó/befogadó, toleráns embereket nevelni. Nem is tehetnek mást, hisz integrált oktatási intézményeket hoztak létre, ahol együtt kell dolgozniuk aspergeres, ADHD-s, középsúlyosan halláskárosult, diszes, tanulási nehézséggel küzdő, stb gyerekekkel. Ha a pedagógus nem neveli őket a másság elfogadására/befogadására, akkor hogyan működnének az iskolák? Arra kell tanítani a gyerekeket, hogy milyen sokszínű a világ, s benne az ember is!
Lehet, hogy sok pedagógus úgy érzi, hogy erejét megfeszítve dolgozik, de ez akkor is édeskevés!
Meg lehet nézni, hol állunk ( állunk??? egy fenét! egyre mélyebbre csúszunk) nemzetközi statisztikákban.
Az oktatás színvonala kb. a nyeletlen fejsze sebességével süllyed!
 
Egypetéjű ikreknél (férfiak) az egyik homoszexuális a másik nem, ennyit a genetikáról. Egyes vizsgálatok szerint, a környezet is erősen befolyásoló tényezővel bír.
A világért se akarok egy vitát kirobbantani! Nem vagyok se genetikus, se orvos, de Dr. Czeizel Endre azt mondja:
"Az esetek többségében az anyai gének hajlamosítanak a homoszexualitásra"
A videoban https://static.videoklinika.hu//attachment/0040/39124_czeizel_homoszexualitasesoroklodes_mp4.mp4 ő is hajlamról beszél! De, hogy milyen mértékű és milyen környezeti hatás kell, az nem derül ki számomra a videóból! Személy szerint nem hiszem, hogy egy meleg pár látványa, vagy egy meleg olvasmányélmény elegendő hozzá!
 
A világért se akarok egy vitát kirobbantani! Nem vagyok se genetikus, se orvos, de Dr. Czeizel Endre azt mondja:
"Az esetek többségében az anyai gének hajlamosítanak a homoszexualitásra"
A videoban https://static.videoklinika.hu//attachment/0040/39124_czeizel_homoszexualitasesoroklodes_mp4.mp4 ő is hajlamról beszél! De, hogy milyen mértékű és milyen környezeti hatás kell, az nem derül ki számomra a videóból! Személy szerint nem hiszem, hogy egy meleg pár látványa, vagy egy meleg olvasmányélmény elegendő hozzá!
Ezt egy melegtől kellene megkérdezni persze lehet hogy ő sem lenne őszinte mert mindent jobb a genetikára fogni.
 
Hol írtak olyat hogy tilos meleg ember ábrázolása?
”[...] tilos tizennyolc éven aluliak számára […] olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely […] a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.
 
”[...] tilos tizennyolc éven aluliak számára […] olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely […] a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.
Akkor pedig meg kell várni hogy elmúljon 18 éves.
 
Az nem oszt, nem szoroz, hogy biszex volt-e vagy sem! A lényegen nem változtat! A törvény szerint, nem szabad elmondani!
Tisztelettel! Én mindössze annyit írtam, hogy
> Robert Merle, ha jól emlékszem, a "Francia história" művében meleg pasiról írt.
Az tény, hogy a főszereplő hetero volt! De van meleg szereplő a műben, tehát "index" alá kerül! Remélem, nem égetik el az összes ilyen könyvet!
Úgy halkan jegyzem meg! Az jó példa, ha egy hetero pasi (irodalmi műtől függetlenül!) végig "fekteti" a nőket?????
Én Beka Holt posztjával értek egyet!
A falu bikájára mindenki büszke, a falu szajháját mindenki elítéli és megveti! Pedig semmi különbség nincs kettőjük között!
A videotékák idejében egy ilyen helyen dolgozó ismerősömtől hallottam, hogy a pornókazettákat vitték, mint mikuláskor a kisgyerek az ajándék cukrot. Nagy keletje volt a gay filmeknek is, és nők, férfiak, családosok egyformán kölcsönözték!
Tessenek mondani, ha ekkora a közutálat irányukban, akkor miért nézték, nézik?
Miért mennek el a meleg felvonulásra ha undort váltanak ki belőlük?
Mikor növünk már fel?
Mikor tudatosítjuk magunkban, hogy hazugság az amikor elhitetjük magunkkal amiről nem beszélünk az nincs?
A pedofil politikust pár forintra büntetik, és az ebben az országban szinte természetes. Sőt, agyon hallgatják, és ez a normális hozzáállás!
Homoszexuálisnak lenni viszont bűn! Isten őrizzen attól, örökbe fogadhasson, attól még az is jobb ha intézetben él, és egy esetleges pedofil nevelő meggyalázza!
Pedig sok vérszerinti szülő rosszabbul bánik a gyerekével, mint az a homoszexuális pár amelyik 7 gyereket fogadott örökbe és nevelt, illetve nevel fel! És egyik gyerekből sem lett homoszexuális!

Elkeseredett vagyok, és kimondhatatlanul dühös!
 
Tudomása szerint ő az egyetlen meleg az egész, igencsak népes rokonságban, a család és a környezete pedig megtanulta elfogadni és szeretni olyannak, amilyen.
Ha nem genetika akkor nevelés.
Ha pedig nevelés akkor a jelenlegi kormány intézkedése pontos.
Ha pedig genetika akkor kár a paragrafusért.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

fonixportal wrote on worker's profile.
Szia olvastam az egyik topikban itt https://canadahun.com/temak/képregények-ii.53601/page-44#post-5063789 a hozzászólásodnál hogy neked megvan az összes Botond képregény ha szépen kérem feltudnád valahova tenni hogy letölthessem köszönöm.
KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!
Demeterné Nagy Erika wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm az újabb fordítást, izgatottan várom hogy mi lesz a következő :)

Statisztikák

Témák
36,810
Üzenet
4,478,828
Tagok
594,952
Legújabb tagunk
bognárné oláh ildikó
Oldal tetejére