Hajrá Fradi, hajrá magyarok....

T

TH6777

Vendég
VÉGSŐ BÚCSÚ A CSÁSZÁRTÓL

albert_memoriam.jpg



Elhunyt Albert Flórián - Temetés
2011. 11. 06. 17.31

<RIGHT>


Nagy érdeklődés mellett zajlik a múlt vasárnap elhunyt Albert Flórián temetése az Óbudai Temetőben.


A családtagok mellett állami és sportvezetők, neves közéleti személyiségek, egykori csapattársak, barátok és szurkolók több százan kísérték utolsó útjára Albert Flóriánt, a Nemzet Sportolóját vasárnap délben az Óbudai temetőben.




image.aspx





A családtagok mellett állami és sportvezetők, neves közéleti személyiségek, egykori csapattársak, barátok és A 70 éves korában, vasárnap éjszaka szívinfarktusban elhunyt kiváló ferencvárosi labdarúgót római katolikus szertartás szerint búcsúztatták, amelyet Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök celebrált.


temetes2.jpg



temetes3.jpg



temetes4.jpg


A temetésen tiszteletét tette Orbán Viktor miniszterelnök, Czene Attila sportért felelős államtitkár, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, a volt csapattársak közül többek között Rákosi Gyula, Szűcs Lajos és Mészöly Kálmán, valamint a vasárnap délután pályára lépő Ferencváros játékosai.


temetes5.jpg


Nagyot mondott a "Császár"

Albert Flórián labdarúgó, a Nemzet Sportolója augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetésben részesült. A díjátadó után azt mondta: szívesen járna minden hónapban ilyen ünnepségekre.
 

dumber

Állandó Tag
Állandó Tag
FTC-stadion eladása: milliárdos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés

<!-- Plugins: BeforeDisplayContent --><!-- K2 Plugins: K2BeforeDisplayContent --><!-- Item introtext -->A gyanú szerint az FTC stadionját 2008 áprilisában áron alul és előnytelen feltételekkel adták el, amivel több mint kétmilliárd forint kárt okoztak az államnak.
<!-- Item fulltext -->
Gyanúsítottként hallgatták ki a Fradi-pálya eladása ügyében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezetőit. A volt vezérigazgató, helyettese és két igazgató ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Tátrai Miklós vezérigazgató és Császi Zsolt értékesítési igazgató mellett az igatlanvagyonért és a vagyongazdálkodási felelős vezető ellen is büntetőeljárás indult. A gyanú szerint 2008 áprilisában előzetes értékbecslés nélkül, áron alul adták el a stadiont a skót tulajdonban lévő Esplanade kft.-nek.
Emellett nem kötöttek ki biztosítékot arra az esetre, ha a vevő nem tesz eleget kötelezettségének és nem újítja fel a stadiont. A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a vagyonkezelő négy korábbi vezetőjét csaknem 2,4 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki.
Az, hogy büntetőeljárással akarnak kikényszeríteni egy szerződés-teljesítést, úgy gondolom, helytelen. Ez egy polgári jogi jogügylet, amire ott van a polgári bíróság - mondta az m1 Híradójának Dezső Antal ügyvéd.
Az ügyben eddig négy embert hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás azonban még nem ért véget,és további gyanúsítások is várhatók.
 
T

TH6777

Vendég
A Ferencvárosi Torna Club szerdán visszavásárolta az FTC Labdarúgó Zrt. részvényeinek 99 százalékát az angol tulajdonostól.

Az FTC közleménye emlékeztet arra, hogy a klub március óta rendelkezett a futballt irányító zrt. menedzsment jogaival, de a részvényesi jogokat mint tulajdonos csak szerdától gyakorolhatja - 2008 után - ismét.
A részvényvásárlással lezárult az a folyamat, amelynek eredményeképpen a labdarúgás teljes mértékben visszakerült az FTC égisze alá - áll a tájékoztatóban, amely ugyanakkor nem terjedt ki a pénzügyi vonatkozásra. E tekintetben egyelőre szóbeli kiegészítés sem történt az MTI érdeklődésére.
A közlemény szerint mostantól a futball is az anyaklub egyik szakosztályaként, önálló gazdasági társaságként működik majd tovább.
Szerdán az FTC elnöksége egyhangúlag megerősítette posztján Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját.

Az ügy előzményeként pénteken derült ki - a Magyar Közlönyből -, hogy az állam ötmilliárd forintért visszavásárolja - még az idén - az Üllői út, Könyves Kálmán körút találkozásánál lévő FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től.
 
T

TH6777

Vendég
FTC: Technikai tudásban az NB I legjobbjai közé tartozunk - Détári:rolleyes:


Détári Lajos, az élvonalbeli Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai igazgatója a Fradi Media kérdésére válaszolva elmondta: továbbra is két játékrendszerben gondolkodik, illetve abban, hogy csapata mérkőzésenként hetven százalékban birtokolja a labdát. Ehhez játékosai technikai tudását honi szinten megfelelőnek tartja.

Ha a Barcelonát nézzük, ahol tíz-tizenöt négyzetméteren három-négy játékos passzolgat, akkor technikailag le vagyunk maradva, de nekünk nem a Barcelonát kell nézni – mondta Détári a Fradi Mediának.
– Annak vagyok a híve, hogy nálunk legyen a labda, hiszen általában az a csapat szokott nyerni, amelyik hetven százalékban birtokolja a labdát, mi is ezt szeretnénk.
A mi játékosaink technikai tudása megfelelő, az NB I-ben a legjobbak közé tartozik. Két játékrendszert játszottunk, ezt folytatjuk, fejlődni kell mindkettőben, erre több mint egy hónapunk van.”

Détári kitért a klub téli átigazolás-politikájára is.

„Ha valaki adna egymillió dollárt, hogy igazoljak játékosokat más lenne a helyzet, a mi koncepciónk szerint a fiatalítás helyes megoldás.
Az ősszel kialakult egy ütőképes csapat, ha erőnlétileg és taktikailag fejlődni fogunk, akkor nem lesz gond. Sohasem beszéltünk arról, milyen helyezést kell elérni, azt mondtam, hogy a munkában hiszek, a munkának meglesz az eredménye.”

A szakember egyelőre nem értékelte a télen szerződtetett fiatalokat, mint elmondta: ehhez jobban meg kell ismernie őket.
„Fél évnek el kell telnie, éles meccseken ki kel próbálni őket, utána lehet értékelést készíteni, hogy milyen teljesítményt nyújtottak.”
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Sajna keves a tudas nem eleg eros a csapat igy izgulhatunk nehogy kiessen a csapat.Remelem ram cafolnak a fiuk es elorebb vegzunk.

Hajra Fradi!
 
T

TH6777

Vendég
FTC: Több szempontból is előnyös amerikai túra következik
2012. 01. 31. 00.40

<RIGHT>
ferencvaros_xlsport.jpg



A Ferencváros labdarúgócsapatának több szempontból is jól jön az Egyesült Államokbeli túra.

Többször említettük már hogy a Ferencvárosi labdarúgók Amerikában fognak túrázni február elején, hiszen kettő meghívásos tornán vesznek részt melynek helyszínei Detroit és Dallas.

A csapatnak minden bizonnyal a környezet is inspiráló lesz, hiszen világszínvonalú lehetőségeket biztosítanak számukra az államokban de, emellett az időjárás lesz az, ami a kulcs.

Ugyanis a tengerentúlon az előrejelzések szerint tökéletes időben készülhetnek, ellenben azokkal a csapatokkal, akik Magyarországon maradnak, és itt alapoznak egy eredményes tavaszi produkció reményében, mivel itthon várhatóan két hétig „szibériai hideg” lesz.

A vezetőség épp ezért reméli, hogy egy később előnyére is válhat a fiúknak, amit a bajnokságban tudnak majd kamatoztatni.

 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Azert ezt az idojaras temat nagyon beneztek mert eleg hideg van erre/arra fele is folleg Detroitban.Nem tudom mennyire jo ha szetverik a fiukat sajna az erosites nagyon gyenge.

Hajra FTC!
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Csori Fradi meg Vasas jol megjartak a turaval.
Azt nem ertem miert nem jonnek ide?Ha a Toronto elso csapataval meg meg valakivel jatszottak volna biztos lett volna a telthaz!
Igy meg....
 

Galina7

Állandó Tag
Állandó Tag
Csori Fradi meg Vasas jol megjartak a turaval.
Azt nem ertem miert nem jonnek ide?Ha a Toronto elso csapataval meg meg valakivel jatszottak volna biztos lett volna a telthaz!
Igy meg....

Zsolti08!
Örülök, hogy itt is olvaslak.
Ezt a túrát is frankón leszervezhették nekik.Azt olvastam, hogy érdektelenség miatt maradt el a meccs.Érdekes ugye?Nem tudom miért kell erőltetni újból és újból az USA turnékat.Torontóban tuti a telt ház.
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Ha t ez az ezt nem ertem en sem.Plusz most olvastam,hogy a Detari elegedett volt a turaval es jovore is szivesen menne.??? Normalis ez vagy sokat ivott?
En mondom jojjon inkabb Torontoba es jatszanak itt plusz a Vancouveri fiukkal na az jo kis meccs lenne.
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Olvasva a Fradi meccserol,hogy Egerben csak egy nyamvadt dontetlent erjenek el elont a szomorusag.Es megszomorubb vagyok az miatt,hogy ez a meccs meg tetszett is a Domenek.
Vagy en vagyok tul pesszimista vagy ez a Detari tud valamit.
De majd meglatjuk addig is HAJRA FRADI!
 
T

TH6777

Vendég
Kubatov Gábor: Ha nem lesz több adósságunk iszom egy sört!
2012. 02. 24. 02.39

<RIGHT>
ftc_xlsport.jpg



A Ferencváros elnöke egy közösségi portálon beszélt több, a klubot érintő dologról is. Kubatov Gábor az FTC elnöke beszélt a csökkenő adósságról, a költségvetésről, a szurkolói kártyáról és az előttük álló jövőről és hogy milyen ígéretekkel vágnak neki az elkövetkezendő évnek.


"Folyamatosan csökken az adósságállomány, de hogy mikor lesz vége, azt nem tudom pontosan. Egy biztos: ha lemegy nullára, akkor iszom egy sört!
Nincsenek luxuskiadások (a költségvetésünket a tavalyi évhez képest több, mint 500,000,000 Ft.-al csökkentettük le! Ha nem ezt tettük volna, most úgy járnánk, mint egy-két-három NB1-es klub, ahol az összeomlás határán állnak.)

A kártya ügyben hajthatatlan vagyok. Ha megenged egy érdekes adatot: Albert Flórián temetése napján megrendezett meccsünkön (a Paks ellen játszottunk) kevesebb, mint 300 szurkoló élt az egy mérkőzésre szóló lehetőséggel, hogy kártya nélkül lépjen be a stadionba, pedig nagyon sokan voltak.

Senki sem mondta, hogy majd jövőre erősítünk (megjegyzem, hogy az elmúlt 10 forduló 3.legsikeresebb futballcsapata a Ferencváros.)"

 
T

TH6777

Vendég
Détári Lajos magabiztos




detari_lajos_xlsport.jpg



A Ferencváros szakvezetője úgy érzi minden adott hogy remek tavaszt produkáljanak.


Jövő hétvégén megkezdődik a 2011-2012-es szezon tavaszi szakasza.

A Ferencváros a kilencedik helyről vág neki a sorozatnak és a csapat vezetőedzője Détári Lajos úgy érzi minden esélyük meg van hogy feljebb kússzanak a tabellán. A tréner tegnap mondta el véleményét a felkészülésről:


„Az újak, úgy érzem, beilleszkedtek, a csapatszellem pedig kialakult. Van még majdnem tíz napunk a rajtig, és azt gondolom, a csapat megfelelő állapotban lesz. Ha valamit sajnálni lehet, az az, hogy Amerikában két meccs elmaradt, de minden mást meg tudtunk valósítani, és ne felejtsük, éppen akkor készülhettünk kint, nagyon jó körülmények között, amikor itthon mínusz húsz fok volt. Ha az időjárás most már ilyen marad, akkor azt mondanám, hogy szuper volt a felkészülésünk.”

 
T

TH6777

Vendég
Győzött a Fradi

2012. 02. 27. 11.44 <RIGHT>



ferencvaros_xlsport.jpg



A Ferencváros labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen múlta felül a Soroksár együttesét.



Tegnap utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le a magyar élvonalban szereplő Ferencváros. Az ellenfél a másodosztályú Soroksár csapata volt és az összecsapást 1-0-ra a hazai együttes nyerte Lisztes Krisztián góljával, tette közzé a klub hivatalos honlapja.

A játékot végig a zöld-fehérek irányították és nagy magabiztossággal vezették egymás után a támadásokat, de nem sikerült a ziccereket gólra váltani. Sem Somalia nem tudta értékesíteni a helyzeteit sem Rósa, Hakola, és Grúz.
Ez volt a Zöld Sasok utolsó edzőmeccse a jövő heti tavaszi rajt előtt mikor is otthonukban fogadják a listavezető Debrecen csapatát.


FERENCVÁROS–SOROKSÁR 1–0


FERENCVÁROS: Jova – Grúz, Balog Z., Klein, Junior – Rósa D., Busai, Hakola – Beliczky, Somália, Kulcsár D.
Csereként pályára lépett: Oláh L., Gárdos, Jovanovic, Lisztes.

Gól: Lisztes 61.

 

atek27

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajna elvitték tegnap a lottóötöst (ketten is)!
Pedig meg akartam venni a Fradit belőle, hogy fellendítsem őket, amolyan Abramovics módra.
Na majd ha megkaparintjuk Szabicsot és Bödét többek között, retteghet az NB1.
 

atek27

Állandó Tag
Állandó Tag
Balog Zolit elküldték, nem volt kimagasló játékos, de nehéz elképzelni nem fradi mezben..

Balog Zoli volt az utolsó ősfradista, aki össze tudta fogni a fiúkat, lelkesítette a csapattársait, csitította a szurkolókat.
Ezzel a Lipcsei-Dragóner-Balog-Szűcs tengely utolsó tagja is kiszállt. Nincs igazi Fradi kötődésű játékosunk, nincs fradiszív. Szomorú, mert ha elmegy nyugdíjba, azt megértem, de elküldeni...
 
Oldal tetejére