Hírek Hihetetlent léptek az ukránok

Ilyen még nem volt a világtörténelemben. Az ukránok eddig is erkölcsi fölényben voltak az oroszokkal szemben honvédőként, de ezzel a lépéssel morálisan nullára radírozták Putyint, és még az orosz elnök hazai népszerűségének is adtak egy komoly pofont.


Ukrajna ugyanis hajlandó visszaadni a fogságba esett orosz katonákat – ha az édesanyjuk jelentkezik értük. Telefonos forródróton és e-mail is tudnak a katona gyermeküket féltő anyák az ukránokhoz fordulni, aki egyrészt tájékoztatást adnak róla, hogy a keresett személy náluk van-e vagy tudnak-e a haláláról, illetve megmondják, hol tudják “átvenni” a fogságba esetteket.


Az országba való belépéshez ajánlott útvonalat is biztosítanak a civilként érkező orosz édesanyáknak, aki Lengyelország felől tudnak biztonságosan belépni az országba.

Zseniális húzás ez az ukránok részéről. Komoly belpolitikai pofon Putyinnak, hogy az orosz katonákkal az ukránok bánnak humánusan, illetve hogy számottevő orosz civil lakosság, bátor asszonyok fognak elindulni Ukrajnába – hiszen melyik édesanya ne kockáztatná akár az életét is gyermekért.


1646317858865.png
 
Igen.
Ha nem tudták eddig az elszakadni akaró részeket magukhoz csatolni akkor el kell engedni őket.
Lehet majd busongani mint egyesek a Trianon előtti országról.
A Magyar állam nem követte el azt a hibát hogy háborút indítson az elcsatolt területek visszafoglalásáért.
Hisz az azzal járt volna hogy még ennél kisebb terület maradt volna az országból.
Tudom eröltetett a hasonlat de, ez így érthetőbb.
Marad a tárgyalás.
Viszont a magyar államot se probaljuk oroszorszaghoz hasonlitani!
Nekik az erejuk is megvan ahhoz, hogy megprobaljak biztositani a sajat maguk értelmezte biztonsagukat!
Putyint szerintem megijesztette a lehetoseg, hogy Ukrajna nato tagorszag lesz, és a hatarai menten lesz a NATO vedelmi vonala.
Mar gruzia is sejtette, hogy ezt nem fogja engedni.

Nem ertem az ukran vezetest !
Nem hihettek benne, hogy az oroszok ezt engedni fogjak!
(ok, ukrajna fuggetlen őállam, miert ne tehetne amit akar - azert mert van mellette egy olyan orszag, amelyik erosebb nala, és ezt nem szerene :( )
Ennek az eroszakolasa nem volt bolcs lepes!
Sot biztos vagyok benne, hogy az az ukran vezetesnek valaki biztatasara jutott eszebe!
Valaki biztatta oket, hogy eott leszunk, csak rajta rajta.... és ,most embertomegek kell hogy elhagyjak a hazajukat, emberek sokasaga hal meg....

Valaki felelos ezert!
Outyinek feleloseget nem lehet vitatni, de azoket sem akik erre rábették az ukran vezetést!
 
Van meg egy dolog, amirol nem nagyon beszeltunk!
Az USA segitette afganisztánt az oroszok ellen, és rengeteg Stinger raketat szállitott nekik.
Aztan visszavasarolni sem tudtak, mert akiknek volt bolondok lettek volna adni.

Most az ukranoknak Javelin és Stinger raketak tomeget adjak segitségképpen.
A vilag 1990 ota retteg attol, hogy a volt Szovjetunio fegyverei a terroristakhoz kerulnek.
Tenyleg annyira bizunk az ukranokban hogy ezt batran kockaztathatjuk?
 
Ott kozepen az kis sargasag az ukrajna a tobbihez koze sincs

miert-fontos-a-vilagnak-ukrajna.jpg
Az "orosz cárok ajándéka" - ezt nem tudom, hogy érti a térképkészítő, hisz nem volt semmilyen formában a cárok idején "Ukrajna", még autonóm területként sem (különböző kormányzóságok voltak, de ezek határai nem függtek általában a nemzetiségi határoktól). Azon a részen egyébként sűrűbben laknak régóta az ukránok. A cárok idején, a 19-20. század az ukrán nyelvet meglehetősen üldözték az oroszok. Mi az ukránokat akkoriban kis-oroszoknak (a beloruszokat, meg fehér-oroszoknak) neveztük. Az oroszok akkoriban azt erőltették, hogy az ukrán az orosznak csak afféle tájnyelve, s erőltették az "irodalmi" orosz nyelvet az ukránok közt... (ez 100-150 éve volt).
Az ukránokra korábban a gyenge nemzeti identitástudat volt a jellemző, ami mára átcsapott valamiféle felsőbbrendűség érzésbe. Gyakorlatilag a szlovákokhoz hasonlóan alig van saját történelmük.
Közép- és Kelet-Európában a 17. századtól a 20.-ig csak olyan népeknek volt saját nemessége, mint a lengyel, a magyar vagy például az orosz. A szlovák "tengerben" az úrilakokban 2-300 éve is magyarul beszéltek, magyarok lakták, akik egymásközt házasodtak. Az ukránoknál hasonló eset volt, ott a földesurak lengyelek vagy oroszok voltak nagyrészt, a kevéske ipart örmények, németek, görögök és a főleg városokat lakó lengyelek vitték, a kereskedelmet meg a zsidók és örmények. Ukránok voltak a parasztok.
A térképről szólva: Sztalin ajándéka (Kelet-Galicia) még jogos is, mert onnan kitelepítették a lengyeleket és nagyrészt ukránok (erős zsidó kisebbséggel) lakták, de Lenin és Hruscsov ajándéka elvetette a jövendőbeli ellenségeskedések magvát, ott a lakosság többségében orosz volt...
 
Utoljára módosítva:
Hruscsov fiatalon maga is a Donbasz régióban dolgozott a mai Kelet-Ukrajnában. Ez a régió volt a cári Oroszország egyik legiparosodottabb területe.
Ezen a részen is valamivel több az ukrán, mint az orosz, de az ukránok szinte mind csak oroszul beszélnek (kb. mint a svábok nálunk: ez egy svábfalu mondja a polgármester, de csak páran értenek már svábul, mert szinte mindenki magyarul beszél, sajnos ugyanez megvan a Szeret-folyó mentén az ősi magyar falvakkal: a régi viselet még meg van, de a magyar szó már hiányzik, nagyon hiányzik...).
 
Utoljára módosítva:
Honnan tudod, hogy Márki-Zay nem tud egyedül dönteni?
Miértt nem érted meg MZP körül nincs senki fontos
És a parlamentbe pedig a többiek nélkül bárki egyedül senki
Még egy miniszterelnök is csak biodíszlet képviselői támogatás nélkül
Nem értem, miért hiszed azt bárki kormánytag egyedül döntésképes
Mindenki annyit ér amennyien támogatják.
És bárkitől meg lehet vonni a bizalmat
Képviseleti demokrácia működése
Még a fix évre kinevezettektől is talán
Szinte biztos vagyok benne egy főügyészt is vissza lehet hívni.
Nem tudom pontosan, de talán még egy köztársasági elnököt is
Pedig fix ciklusos
Őt talán nem de törvénysértés esetén igen

íme egy miniszterelnök milyen módon váltható le:

A miniszterelnököt ezzel szemben nem csak törvénysértés miatt, hanem bármilyen okból le lehet váltani, akkor is, ha a képviselők egyszerűen csak úgy gondolják, hogy rosszul végzi a munkáját. A képviselők egyötöde javasolhatja a miniszterelnök és egyben a kormány leváltását, de indítványuknak tartalmaznia kell miniszterelnök-jelöltjük nevét is. Így a miniszterelnök és kormánya leváltásáról való szavazás egyben az új kormányfőről való szavazás is. Így erről értelemszerűen egyszerű többséggel dönt az országgyűlés.

 
Utoljára módosítva:
Az elobb olvastam egy izraeli biztonságpolitikai szakerto elemzését .
Megdobbentett kicsit, hogy ami nalam eddig csak tünődés szinjen jelent meg, az nála már elég komoly érvekkel, a helyzet összefoglalasaval is ugyan arra mutat. Ezt irja:
"
Mindezt összefoglalva,

amit látni fogunk, az egy alternatív eurázsiai globalizáció kialakulása, egy párhuzamos világé, amit Oroszország , Kína és a szövetségeseik fognak kialakítani, a saját képmásukra.
Egy párhuzamos világhálón, és egy párhuzamos bankrendszeren kívül valószínűleg megjelenik majd egy párhuzamos világvaluta is, ami megpróbálja majd kiszorítani az amerikai dollárt a megszerzett pozíciójából. Gyakorlatilag minden, ami ezen a párhuzamos világon kívül található, célponttá válik az orosz hatalom szemében, amire nyomást gyakorolva szenvedést okozhatnak a Nyugatnak. Oroszország sohasem volt olyan szinten integrálva a globális gazdaságba mint Kína, és az energiaexportja sem függ az amerikaik által garantált szabad tengerhajózástól. Ebből kifolyólag vajmi kevés vesztenivalója van a bretton-woodsi paradigma összeomlásával, és mindent meg fog tenni, hogy felgyorsítsa ezt az összeomlást.

Fontos megérteni, hogy a meglehetősen egyoldalú szenvedés-térkép a Nyugat és Oroszország között hamarosan át fog alakulni.

A Nyugat twitter-csörtető polgárainak hamarosan alkalma lesz újragondolni, hogy milyen szintű szenvedést lesznek hajlandók elviselni Ukrajna érdekében.
A Nyugat védelme nem csupán, — és talán nem is elsősorban — a katonai beszerzéseken, és a hadseregek létszámfejlesztésén múlik. Ezeknél sokkal fontosabb, hogy a nyugati vezetők és véleményformálók felkészítsek a közvéleményt az előttünk álló időszakra, ami valódi, húsbavágó áldozatvállalást fog követelni mindannyiunktól. Itt az ideje lebontani Winston Churchill szobráról a fóliaborítást, és újra kötelező tananyaggá tenni a churchilli helytállást és a baljós ígéretet:

„Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!”
 
Ettol rosszabb a helyzet!
Sajna nem latjak, hogy ezzel nem lehet legyozni oroszorszagot!
Ezzel sem és azzal sem ha megengedjukj hogy fegyvert szallitsanak ,magyarorszagon keresztul!
Ki az a marha aki megengedné hogy fegyvert szállítsanak Magyarországon keresztül?
Csak nem az a mindig fecseg polgármester?
Mikor tanulja már meg befogni száját ne szónokoljon már annyit.
Csuda sokat árt önmagának is és a szomszédjának is
Amikor először halottam nem engedünk fegyvert szállítani az jutott eszembe:
Még szép hisz az elsők közötti csapások mindig az utánpótlást érik és a fegyverszállító konvojokat.
Ennyit csak tudni kell.
 
Sot biztos vagyok benne, hogy az az ukran vezetesnek valaki biztatasara jutott eszebe!
Valaki biztatta oket, hogy eott leszunk, csak rajta rajta.... és ,most embertomegek kell hogy elhagyjak a hazajukat, emberek sokasaga hal meg....

Valaki felelos ezert!
Én úgy látom egyértelműen az ukrán vezetés és elnökük
Ha biztatásra akkor is.
 
Naaa kerem erzekelem kicsiben mert ez zajlik nagyban is
mikor arrol van szo hogy mikent hogyan mit es miert es mennyit ertel el ott abban az aaaamerikaban
akkor tatjuk a szankat de oriasira
mikor ecseteled a hogyant a mikentet az arat a kockazatat a faradtsagat az egylapra felteszem mereszseget
a nem biztos holnapot hosszu evekig --- es akkor eccccercsak megszuletik a biztonsag a jolet a viszonylagos gazdagsag
Már megint amerika?
Válasz a háborúról mert ők kevésbe tudják
Hisz gyakrabban égetik meg a szájukat mint szeretnék:

A háború célja az ellenfél akaratának a megtörése. A háborúban a lélektani tényezők hatékonysága háromszorosa a fizikai tényezőkének. Ezek meglehetősen banális, mégis sokszor elfelejtett igazságok. Az amerikaiak nem azért vonultak vissza Afganisztánból, mert a tálibok megsemmisítették az utolsó Hummerjüket is. A háború az akaratukat ásta alá, és nem a fizikai képességeiket.

Carl von Clausewitz gondolatai a mára
 
Hruscsov fiatalon maga is a Donbasz régióban dolgozott
Hruscsov maga IS ukran volt az anyja ukran
(kb. mint a svábok nálunk: ez egy svábfalu mondja a polgármester, de csak páran értenek már svábul,
sok svab faluban nemigen jarhattal
a svab egymaskozt MINDIG svabul beszel SOHA MAGYARUL
a gyerekek eloszor svabul tanulnak meg majd magyarul az iskolaban
a svab az vedi a svabsagat neked gozod sincs arrol
miaz SVABNAK LENNI
 
Hagyd ezt a felesleges, izzadtságszagú erőlködést, én máshogy gondolom, te megint máshogy, s hiába paragrafusozol itten...
Az ellenzéki koalíció már tökön szúrta magát. Megint elmondható lesz: nem Orbán nyert, hanem a hatpárti egyesülés vesztett.
csak telefirkalja a lapot azt hiszi valaki is elovassa
unatkozik a hokedlin
utasitgatja a posztolokat hogy az o hulyeseget hogy kell olvasni es arra mikent KELL valaszolni
eccceruuu a keplet NEZZ AT RAJTA MINT UVEGEN
mert a mondandoja SZOT SEM ERDEMEL es SZORA SEM ERDEMES !!!
 
Utoljára módosítva:
Hruscsov maga IS ukran volt az anyja ukran

miaz SVABNAK LENNI
Én ugy tudtam, Hruscsov orosz volt.

Miért tudnám, milyen svábnak lenni, nem vagyok sváb. Néha hallani a hírekből pár híresebb egyedükről: Schmitt Pál, Áder, Szájer, Havas Henrik, Galambos Lajcsi, Bayer Zsolt, Völner Pál, Schadl György, Wekler Ferenc, stb...
 
Utoljára módosítva:
Honnan tudod, hogy Márki-Zay nem tud egyedül dönteni? Valami közeli ismerődöd? Vele kapcsolatban mindjárt paragrafusra hivatkozol, Orbánt meg leputyinozod. Elég átlátszó!
Marha egyszerű a képlet:
1. minket a NATO nem fog lebombázni, se az ukránok, de az oroszok lehet, ha Márki-Zay kerül hatalomba, meg az a hatpárti vándorcirkusz.
2. Nekünk se Nyugat, se USA, de még az arabok sem fognak ennyiért földgázt/kőolajat adni, mint az oroszok. De gyakorlatilag ki sem tudják váltani a hiányt (tehát pénzért sem).
3. Lehet próféta Márki-Zay, amikor kisebb kocsiról, kevesebb fűtésről és hasonlókról zagyvált? Hozzá kell majd szokjunk, ezekhez. Mi a francért szavaznának rá a magyarok? Elegük van már nekik az ellenzék farizeus "korrupció elleni harcából"! Ki a fenét érdekli ilyen sz@rság, ha éhezni, fázni, szűkölködni fogunk, esetleg még meg is bombáznak minket ez a szánalmas koalíció önkéntes benyalása miatt Amerika felé? Kire kenitek majd ezt a sok csapást? Gondolom Orbánoztok majd végig, hogy minden Orbán miatt van, mert abban a 8 évben semmit nem csináltatok (2002-2010), azt maga a Feri is bevallotta annó.... Most mivel sikerülne jobban?
Akkora kavarodás, annyi gyűlölet van a hozzászólásodban, s láthatóan fel sem fogod, fel sem akarod fogni, amit írtam.
Nincs értelme válaszolnom.

Vitatkozni csak érvekkel lehet, amit írtál szubjekív fantazmagória.
 
ha igy van akkor folosleges valotlansagot irni roluk

rosszul tudtad !!! ukrajnaban Kalinovka -ban IS szuletett

ha igy van akkor folosleges valotlansagot irni roluk
Kalinovka nem Ukrajnában van (Kurszki régió), de 1894-ben még nem is volt Ukrajna.
Én csak ennyit mondtam: "Miért tudnám, milyen svábnak lenni, nem vagyok sváb." - viszont az nem azt jelenti, nem lehet véleményem róluk (mint ahogy nekik is lehet rólunk). Nekem az a véleményem, neked meg más.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,136
Üzenet
4,803,584
Tagok
615,804
Legújabb tagunk
Katica300
Oldal tetejére