Hogyan tennéd szebbé és elfogadhatobbá az országot ha rajtad múlna.

Kiscsirke88

Állandó Tag
Állandó Tag
1. minden pályáztatáson ha valaki formai hibát vagy hiányosságot vét 3 napot kapna a korrekcióra. Emiatt ne kelljen tripla áron venni a mozdonyt, stb.

2. Amelyik cég nem fizeti ki az államtól kapott pénzből az alvállalkozóit azt kizárnám 3 évre minden tenderből.

3. törvényben maximalizálnám hány százalékos hasznot tehet zsebre egy fővállalkozó. a többit számlával igazoltan ki kelljen fizetnie.

4. maximálnám a bankok és pénzintézmények nyereségkulcsát, amit a kamatokra tesz. Sok országban van ilyen csak nálunk nem... ezért látok még brazíl bankokat is fiókot nyitni itt.....

5. feketemunkát megszüntetném: munkaügyi ellenőrökhöz minden profi mellé adnék 10 fogdmeg-et, akik segítenek a razziáknál (-10 munkanélküli/fő). Számuk addig növelendő amíg több a kisztott bírság mint a fizetésük. Ezután pedig ahol feketemunkást találnak melósonként 1 milliós büntetés a fővállalkozónak, behajtja akin tudja.

6. a gazdasági bűncselekények ellen nyomozók számát megsokszoroznám. Ha majd elérjük Svájc szintjét akkor átképezzük őket.

7. megtiltanék minden olyan intézkedést aminek egyes háttérfeltételei késlekednek. pl. 2 év GYES miközben nincs bölcsöde, parkolási díj növelése használhatatlan BKV mellett, stb.
Ha már 60%os a bölcsödék kihasználtsága és tiszta félüres járművek gurulnak 5 percenként akkor lehet döntést hozni az azokat nem alkalazókról... ha már van választásuk...


Uff !
Gábor
 

castus

Állandó Tag
Állandó Tag
Én korlátoznám az importot,első sorban a Kínából behozott termékeket,mert abból rengeteg van.Amit Magyarországról meg lehet oldani,felesleges külföldről behozni.
A politikusok fizetését korlátozni kellene.
Lassan több állami fenntartású intézményt,munkahelyet kellene nyitni,amiből bevétel is származhat(pl.gyár),a termékek egy része Magyarországon maradna,a másik részét eladni külföldre.Így valamivel csökken a munkanélküliség,és bár ezt eleve megnyitni is sok pénz,de lenne belőle bevétel.Ha Magyarország felfejlődne a nyugati államokhoz,ennek részvényeit el is lehetne adni,de semmiképpen sem külföldieknek.
BKV-nál vonalkódos bérletrenszert kellene bevezetni,ezt legjobban a metrónál lehetne érvényesíteni,az ellenőröket pedig áthelyezni a buszokra,és a többi közlekedési ezközre.
A MÁVval több kamiont kellene szállíttatni,ezzel megőrizve az utak épségét,és a pénzt magyar kasszába helyezve(mert,így kevesebbet költ a gépjárművezető benzinre,ami külföldről jön)
Az egészségügyben is komoly szigorításokat kellene bevezetni,az egészségügyi dolgozók felelősségteljes munkafelfogása érdekében.Erről az elképzelésemet nem mondom,mert engem tuti,megutálnának az orvosok.A hogy utaljak rá:bizonyíték ellenében az orvosoktól a legkisebb hibáért is kártérítést lehetne kérni,ami nagy része visszacsúszna a kórház zsebébe,ebből(sok orvosi hiba esetén) új felszereléseket lehetne venni,illetve visszaállítanám a vizitdíjat.
A családok támogatását is korlátoznám:akkor adnám meg a kedvezményeket(pl.ingyentankönyv),attól függővé tenném a családi pótlék összegét,hogy a család valamelyik tagja(apa vagy anya vagy bármelyik nevelőszülő-még véletlenül sem a gyerek-)dolgozik-e.Ha egyik sem,megvonnám az ingyenes támogatásokat,illetve nagyon minimális összegű pénztámogatást adnék
Adót nem csökkentenék.
Nem,hogy diplomát nem lehetne nálam megkapni nyelvvizsga nélkül,de a középiskolát sem engedném elvégezni.Sok ember van,aki nem megy egyetemre/fősulira,nekik meg nem kell,hogy legyen jelenleg nyelvvizsga,de szerintem ez a jelenlegi helyzet idegennyelv ügyben sem hozhat felzárkózást a nyugati országokhoz.Az oktatásban továbbá csökkenteni kellene bizonyos tantárgyak szintjét,és behozni minél több iskolába olyat,ami az alapvető műveltség része(mondjuk különálló társadalomismeret óra szerintem nem sok iskolában van).Általános iskolákban kellene illemtant oktatni,mert az erre való nevelést szerintem kisgyerek korban kellene elkezdeni.Ennek lenne játékos része,és elméleti egyaránt.A szakképesítést se lehessen könnyen megkapni szerintem,hogy több legyen a jó szakember(aki szakmai tantárgyakból 2-es,abból biztosan nem lesz az),azért én a szakmai tárgyakból elvárnám a 4-est minimum,ha azt a tanuló nem éri el,csak további vizsgák után kaphassa meg a képesítést.Továbbá a cégeknek ismertetnie kellene,hogy milyen szakmákra van igény,mi a feladatuk,mik a követelmények,esetleg a diákoknak ezt bemutatni,hogy ezzel segítsenek a pályaválasztásban.
Ennyi van kigondolva,nem tudom,mennyire lehetne belőle megoldani a helyzetet,de hosszabb kitartással lehet,hogy eredményezne.(Igazából gondoltam saját párt alapítására...)
 

nagybela2

Állandó Tag
Állandó Tag
Bevezetném a balra tartást, balkormányos autók megtartása mellett. Úgy csak biztonságosabb lenne, nem?
Ráadásul egy csomó közlekedési szabály is feleslegessé válna, így rengeteg tábla is eltűnhetne az utakról.

A közlekedési stressz megelőzése érdekében minden autósnak tartania kellene magánál biosört. Csak az nem lenne megbüntetve, aki oldottan viselkedik, azaz eleget, de nem túl sokat ivott. A gyalogosok pedig figyeljenek jobban, tréningezzenek ugrókötéllel, az autósok közül pedig hulljon a férgese, vagy használjon tömegközlekedést.
 

booborek

Állandó Tag
Állandó Tag
A téma jó.

Erre készül is éppen fórumfajta Magyarországon.

A legnagyobb problémának azt látom, hogy nem rendszerben gondolkoznak az emberek, s sajna azok sem akiknek ez lenne a dolguk.

Ötleteket mondani minden következmény nélkül, felelősség és beletett munka nélkül könnyű. Annyi is az értéke. A kéretlen tanácsot osztogató ismerőseim segítettek nekem a legtöbbet, hogy elveszítsem a pénzem, rossz útra térjek... S "nem jött be? Bocs"

Rendszert rendszerben lehet csak működően megváltoztatni. Gondolkodjunk rendszerben?
A tetteink 90% másolással tanult. A saját életünkben mutassunk jó példát másoknak?
A jogot ha elválasztjuk a kötelességtől, akkor tarthatatlanná válik. Biztos, hogy mindenkinek kell mindenféle jog kötelesség nélkül?

Roland
 

cat34

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a mai világban az az elfogadott és természetes, hogy egyik a másikat eltapossa, átgázoljon rajta. Én talán ott kezdeném a "jobbá tételt", hogy az embereknek kellene megváltozni első sorban. A többi már jön magától.
 

Geneview

Állandó Tag
Állandó Tag
A mentalitással van a probléma.
A média mindig csak a negatívumokat látatja, azt hogy nincsen kiút a jelenlegi helyzetből.
Ha nem látsz esélyt egy próbléma megoldására, minek szembe nézni vele: ezen a meglátáson kell változtatni
 

ionon

Kitiltott (BANned)
A mentalitással van a probléma.
A média mindig csak a negatívumokat látatja, azt hogy nincsen kiút a jelenlegi helyzetből.
Ha nem látsz esélyt egy próbléma megoldására, minek szembe nézni vele: ezen a meglátáson kell változtatni
Munka akarással ban a baj, dubak kasza kapa rengetegnyi áll mindenki rendelkezésére a sarló + kalapácsot sem feledve, ja szinte ezekkel a szerszámokkal ingyen béren vagy, régen örültek ha volt munka, ma nem kell az ilyen szerszámokkal végzett munka?
 

Chundy

Állandó Tag
Állandó Tag
Az alapoknal van a gond eleve... az emberek a politikusokra mutogatnak, hogy miattuk van minden baj, de kozben MINDENKI ugyeskedik, adot csal (mert maskeppen nem lehet megelni)...
 

norak

Állandó Tag
Állandó Tag
A hozzáállás nagy probléma. Úgy látom, az egyik legnagyobb baj az, hogy szinte senki sem a helyén van. Mindenki utálja a munkáját, de elvégzi, hiszen nincs más. A kellettlen munkavégzés pedig rossz. Az igazi az lenne, ha mindenki lelkesen és boldogan dolgozna, tanulna, tenné a dolgát. Biztos vagyok benne, hogy az sokat segítene, így javaslatom, az államilag támogatott évente minimm egyszeri kötelező pszichiáterrel való bezsélgetés mindenkinek, hogy rájöjjön, ki is ő, mit akar, és azt hogyan tudja elérni.
 

Julianna08

Új tag
Számomra szép - elfogadható? - nem is gondoltam rá. Azért tudnék rajta módosítani pl. a Balatont megnyújtanám, hogy elérjen hozzám, egy kis dombságot is lopnék, de mi lenne akkor a Hortobággyal? :)
 
Oldal tetejére