Holografikus Univerzum

ivanka121 témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2013 December 22.

 1. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Ez a holografikus univerzum segítene megmagyarázni még valamit...

  Nem vagyok egy tévénéző típus, de május 18-án fűnyírástól hullafáradtan beestem a fotelba és nyomkodtam a távirányítót. A Digi World-ön elképesztő érdekes film ment "A teremtő gondolat". Neves orvosok beszéltek kutatásaikról, többek között egy kardiológus arról, hogy a kísérleteik és kutatásaik által arra a következtetésre jutottak, hogy a tudat nem az agy terméke, hanem az agy működésén kívül létezik...

  Milyen régóta mondogatják ezt a keleti filozófiák és a spirituális tanok. Csoda, hogy egyre több orvos el meri mondani, hogy valóban így van ez, pedig utána igyekszik a fősodrású média lehurrogni őket.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 2. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Mi is az elme?


  Elménk az agyunkon túl - Új kísérleti bizonyítékok  " Hol található az elménk? Régóta abban a hitben nevelnek bennünket, hogy az a fejünkben helyezkedik el, hogy a szellemi tevékenység nem más, mint agyi aktivitás. Én viszont azt állítom, hogy az elménk jóval túlmutat az agyunkon, olyan mezőkön keresztül kiterjedve, melyek összekötnek bennünket környezetünkkel és egymással.

  A mentális mező az agyban gyökerezik, ahogy a mágneses mező a mágnes körül, mely magához a mágneshez kapcsolódik, vagy ahogy a mobiltelefon körüli átviteli mező, mely a telefonhoz és belső elektromos tevékenységéhez kötődik. Ahogy a mágneses mező kiterjed a mágnes körül, és az elektromágneses mező a mobiltelefon körül, úgy terjed ki az agy körül a szellemi mező is.

  Ez a szellemi mező segít megmagyarázni a telepátiát, a megbámult és széles körben elterjedt, de megmagyarázatlan képességeket. Mindenekfelett a szellemi mezők állnak a normális érzékelés hátterében. Ezeknek lényeges része a látás.

  Nézz most körbe! Vajon a képeket az agyadon belül látod? Vagy azok rajtad kívül vannak, csak úgy tűnik, mintha belül lennének?

  A szokásos elmélet szerint van egy egyirányú folyamat: a fény belép, de semmi sem lép ki. A fény befelé mozgása eléggé ismert. Ahogy egy lapra nézel, a visszavert fény a felületéről az elektromágneses mezőn keresztül bejut a szemedbe. A szemlencséid a fényt fókuszálva fejjel lefelé néző képeket vetítenek a reináidra. A fény ráesik a retina pálcika és csapsejtjeire elektromos változásokat hozva létre bennük, melyek különböző mintázatú változásokat váltanak ki a retina idegekben. Az idegi impulzusok eljutnak a látóidegekbe, majd az agyba, ahol bonyolult mintázatú elektromos és kémiai aktivitást keletkeztetnek. Eddig minden rendben. Mindezen folyamatok tanulmányozhatók, és már meg is tették neurofiziológus és más szakértők a látást és az agyi aktivitást vizsgálva.

  De aztán valami nagyon titokzatos történik. Tudatosan tapasztalod amit látsz, a papírlapot magad előtt. Tudatában vagy a nyomtatott szavaknak és jelentésüknek is. A standard elmélet szempontjából semmi sem indokolja, hogy miért kellene egyáltalán tudatosnak lenned. Az agyi mechanizmusoknak tudatosság nélkül is ugyanúgy kellene működniük.

  Majd jön egy újabb probléma. Amikor nézed a lapot, nem úgy tapasztalod ezt a képet, hogy az agyad belsejében van, ahol lennie kellene. Ehelyett azt tapasztalod, hogy ez a kép fél méterre előtted található. A kép a testeden kívül van.

  Minden fiziológiai kifinomultság, és a standard elmélet sem ad magyarázatot a legközelebbi és legközvetlenebb tapasztalatodra. Minden tapasztalatod állítólag az agyad belsejében van, egyfajta virtuális valóságshow a fejedben. Ez azt jelenti, hogy a koponyádnak kívül kell esnie mindenen, amit látsz: ha felnézel az égre, a koponyádnak az égen túl kell lennie! Ez egy abszurd ötletnek tűnik, de egy szükségszerű következménye az elme az agyban elméletnek.

  Az általam javasolt ötlet annyira egyszerű, amennyire nehéz felfogni. A lap képe úgy tűnik, hogy a szemeid előtt van, nem pedig mögötte. Nem az agyadban van, hanem az agyadon kívül.


  Így a látvány magában foglalja a befelé mozgó fényt és a képek egy külső kivetítését is. A mentális mezőkön keresztül az elménk eléri, hogy megérintse azt, amit nézünk. Ha ránézünk a tíz kilométerre lévő hegyre, az elménk kinyúlik tíz kilométerre. Ha a távoli csillagokra tekintünk, az elménk az egekbe, szó szerint csillagászati távolságokba ér el.

  Néha, amikor ránézek valakire hátulról megfordul, és egyenesen rám néz. És néha hirtelen megfordulok, és találok valakit, aki engem bámul. A felmérések azt mutatják, hogy az emberek több mint 90 százalékának volt már ilyen tapasztalata.

  Az érzés, hogy bámulnak, nem fordulhat elő, ha a figyelem teljesen a fejben van. De ha kinyúlik, és összekapcsol bennünket azzal, amire nézünk, akkor a tekintetünk hatással lehet arra, ami nézünk. Ez csak egy illúzió, vagy annak az érzése, hogy néznek bennünket valóban létezik?

  Ezt a kérdést fel lehet tárni egyszerű, olcsó kísérletekkel. Az emberek párban dolgoznak. Egy személy, az alany háttal ül a másiknak bekötött szemmel. A másik személy, a néző az alany mögött ül, és egy véletlen sorozatban bármikor ránéz az alany nyakára, vagy félrenéz, és valami másra gondol. Minden próbálkozás kezdetét egy hangjelzés jelenti. Minden próba körülbelül tíz másodpercig tart, és az alany hangosan kitalálja, hogy "néz" vagy "nem néz".

  Több mint 100 ezer vizsgálatot végeztek, és az eredmények túlnyomórészt pozitívak, és statisztikailag nagymértékben szignifikánsak. Az érzés, hogy valaki néz akkor is működik, ha az embereket egy zárt láncú TV-n keresztül figyelik.

  Az állatok is érzékenyek arra, ha egy ember nézi őket, és az emberek is, ha állatok figyelik. Úgy tűnik, hogy ez az érzékenység széles körben elterjedt az állatvilágban, és lehet, hogy a ragadozó-zsákmány kapcsolat keretében alakult ki: egy állat, amely megérezte, hogy egy rejtőző ragadozó bámulta, nagyobb esélyei voltak a túlélésre, ellentétben egy olyannal, melynek nem volt meg ez a képessége....."

  http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/07/elmenk-az-agyunkon-tul-uj-kiserleti.html#.U30C6SgUysh
   
  Utoljára módosítva: 2014 Május 21
  Kyra_ és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 3. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Már feltettem valahova ezt a videót, de ide illik.

  Talán ez a legérdekesebb, ami a Világról próbál egyfajta érthető magyarázatot adni.

  Tudományos magyarázata a Világról eljut a teremtettségig.......

  Általában is igaz, de ennél a videónál pláne. Minden szavát figyelni kell......

   
  phoenyx, Hanna_ és V.T. kedveli ezt.
 4. anom

  anom Állandó Tag

  Én úgy értelmezem az univerzumunkat felépítésileg mint egy hagymát. :)
  Mi a hagyma egy rétegét érzéklejük csak és élünk benne interaktívan a testünk révén. Ezt a "réteget" nevezzük 3 dimenzió térnek és 1 dimenzió időnek. Ezen kívül azonban számos réteg létezik még.
  Ha 2 dimenzióban lerajzolnánk egy hagymát kiterítve akkor egy nagyon szép spirált kapnánk. Ahol a rétegek spirálisan a középpontból kiindulva alakulnak ki.
  A hagyma azért is jó példa, mert úgy mutatja be az univerzumot, hogy bár a rétegek között van kapcsolat még is el vannak választva egymástól és mindig egymás kiindulópontjai.
  Tehát a "mi" rétegünk egy másig réteg kivetülése, folytatása lényegében.
  A hologram univerzum kép lényege is ez, emiatt is írtam le ezt a nézetemet, talán így könnyebb megérteni miről is van szó.
   
 5. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  anom.!
  A hagyma azért nem jó példa, mert azok a bizonyos multiverzum rétegek nem határolódnak egymástól el, mint a hagyma részei, hanem átfedés, egybemosódás van inkább.
  Talán azzal lehetne szemléltetni, hiszen feltételezem, ez volt a célod: szemléltetni, hogy ha egy helység gőzzel telített (akàr 1 szauna) és a gőzbe engednél valamilyen füstölőnek a füstjét gomolyogni, ennek a keveréknek ugyanúgy nem tudnád meghatározni, milyen "rétegekre" bontható mintázata lenne, mint ahogy a multiverzum sem héjakra bontható rétgekből áll, és az aurád sem, hogy egy másdik példával éljek, nem azért, mert oly negatív lennèl, hanem mert a gyakorlatban nem úgy mutatkozik, mint ahogy felrajzolva az aurarétegek szépen elkülönülnek határvonalasan egymástól, ezt csak a szemléltetés kedvéért làthattad így tanfolyamon/könyvben, v bàrhol, ahol oktatják!
   
  Utoljára módosítva: 2016 Január 13

Megosztás